Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 23:54   #3661
martinka30
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

skoku nie przegapiłaś w sensie takim, ze miałaś go w 13 d.c. a tempkę masz wysoką,bo teraz masz fazę wyższych temperatur
tylko w 14 dc też chyba mierzyłam i wyszło o 0,1 stopnia mniej a potem były święta i nie zmierzyłam. ale pewnie to był ten skok w 13dc tylko termometr mam mało dokładny. Dzięki
co ja tu jeszcze robię o tej porze zmykam spać bo potem rano bede na Urwisa zła że mnie np. o 7mej budzi

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 00:16   #3662
kaskaderka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
tylko w 14 dc też chyba mierzyłam i wyszło o 0,1 stopnia mniej a potem były święta i nie zmierzyłam. ale pewnie to był ten skok w 13dc tylko termometr mam mało dokładny. Dzięki
co ja tu jeszcze robię o tej porze zmykam spać bo potem rano bede na Urwisa zła że mnie np. o 7mej budzi
a no tak masz rację, ten wykres ma połówkowe i to mnie zmyliło ale spoko w następnym cyklu regularne i dokładne pomiary a będzie wszystko wiadomo i nie przeoczymy skoku.Tylko, że skok ci nie jest taki niezbędny tzn.on potwierdza owulke i pozwala obliczyć dzień spodziewanej @ jeśli sie zna swoją długość fl oczywiście No to czekamy na następny cykl

emigra jak tam @ nie przylazła?
senira wiesz, że i za teścik

To ja uciekam w ramiona Orfeusza

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 06:30   #3663
Farina
Raczkowanie

Dzieńdobrek
Jak tam dziewczynki są jakieś II kreseczki?

mrowinka, Tusia_90, Gizmiatko ja też bym chciała dołączyć do mam styczniowo - lutowych, zwłaszcza, że w lutym mam urodzinki i taki prezencik byłby najpiękniejszy.

kaskaderka odkąd ja się staram o fasolkę to też mam bóle jajników. Wcześniej to nawet nie wiedziałam o jej istnieniu. A męża też wykorzystuje w tych dniach, bo chcica ogromna

Miłego dzionka.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 06:32   #3664
senira666
Zakorzenienie

niestety nie ma co czekac Test zrobiłam - negatywny
Stary 2011-04-27, 06:46   #3665
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
nie martw się w 2012 zostaniemy mamami

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 08:03   #3666
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Qrcze strasznie ci współczuje ale na genetyke nie ma rady. Osobiście nie cierpie chodzić do dentysty, nawet kiedyś myslałam, żeby wyrwać sobie wszystkie i wstawić sztuczne, żeby mieć święty spokój

Mi się zaraz zaczną dni płodne,bo zaczyna się comiesięczne tango jajników(ból jakby ktoś wbijał mi noże po bokach brzucha ) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli Czy któraś też tak ma?Przez przerąbane @ kiedyś chciałam se wyciąć wszystko w środku,żeby już mieć spokój a teraz doszły jeszcze urocze owulki i nie żebym narzekała Każda z nas ma coś...
Moja mama tak ma od kilku lat (teraz ma 42), ponoc kiedy skonczyla brac hormony (ok 9 lat temu) to tak zaczela odczuwac. Ponoc boli ja mocniej niz przy @ ale wlasnie jajniki a nie samo podbrzusze...

A u mnie wlasnie zawitala @, wiec zaczynamy 2 cykl
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:04   #3667
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Cześć dziewczyny może mnie jeszcze pamiętacie.

Ja znowu się troszke podłamałam. To, że plamie ciągle i mam mega bóle jajników od 1,5 ropku to już się przyzwycziłam, ale w tym miesiącu już od tygodnia mam tak twarde piersi, bolą mnie, że aż wytrzymać sie nie da, nie moge lerzeć , robić gwałtownych ruchów, bolą mnie, rwą, sutki mnie kują, zobiły sie tak twarde, że jak sie kłade to on bacznie stoją. Okres mam mieć dopiero 10 maja. Ja nie wiem co mi jest miałam iść ok 10 maja na usg piersi bo mam małego guzka ale przez tą operacje co miałam mieć przesunełam na 8 czerwca nie wiem czy to wina tej luteiny co ją niepotrzebnie 3 miesiące brałam bo progesteron miałam w normie czy coś poważnego się dzieje

co o tym myślicie?? od razu mówie, że do ginekologa na tą histeroskopie ide 16 maja i nigdzie wcześniej nie mam po co iść.

Tak sobie dziś pomyślałam, że może udał się zajść w ciąże bo brzuch też mam wyjątkowo zaokrąglony i twardy, jestem senna i mnie mdli, dodatkowo od tygodnia mnie całe ciało swedzi i wapno nie pomaga... ale dziś 16dc wiec nie wiem czy zrobić test? może udało się w zeszłym miesiącu, bo okres miałam słabszy jakiś...

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129

Edytowane przez kwiatek23
Czas edycji: 2011-04-27 o 09:09
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:13   #3668
goldika
Zakorzenienie

Kwiatku ja Cię pamiętam i raczej nie zapomnę

Przykro mi z powodu piersi. Ja takie miałam na początku ciąży więc domyślam się jaki to ból. Wydaje mi się, że jeżeli zapłodnienie podejrzewasz z zeszłego cyklu to możesz zrobić test dla poszukania powodu obolałych piersi. Jeżeli to nie ciąża to będziesz musiała szukać przyczyny gdzie indziej.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:35   #3669
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Kwiatku ja Cię pamiętam i raczej nie zapomnę

Przykro mi z powodu piersi. Ja takie miałam na początku ciąży więc domyślam się jaki to ból. Wydaje mi się, że jeżeli zapłodnienie podejrzewasz z zeszłego cyklu to możesz zrobić test dla poszukania powodu obolałych piersi. Jeżeli to nie ciąża to będziesz musiała szukać przyczyny gdzie indziej.
o to miło ja w zeszłym cyklu pierwszy raz od kilkunastu miesięcy nie zrobilam ani jednego testu. SZOK to może akurat się udało

A jak dzidzius? wszystko dobrze? mały dobrze się rozwija?

Edytowane przez kwiatek23
Czas edycji: 2011-04-27 o 09:37
Stary 2011-04-27, 09:48   #3670
AgaMili
BAN stały

Kwiatku moim zdaniem nie powinnaś teraz zachodzić w ciążę i trochę nieodpowiedzialne by to było. Masz poważne problemy ze zdrowiem, groziła Ci operacja a teraz musisz się wyleczyć i ja na Twoim miejscu odłożyłabym starania do kompletnego wyleczenia. Mam nadzieję, że Cie nie uraziłam, to tylko moja opinia.

Tak w ogóle to witam po świętach .
Współczuję tym którym @ poprzylaziły. Ktoras testuje na dniach?
U mnie 13 dc i owu ani widu ani slychu, jak zwykle pewnie brak
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 10:05   #3671
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
o to miło ja w zeszłym cyklu pierwszy raz od kilkunastu miesięcy nie zrobilam ani jednego testu. SZOK to może akurat się udało

A jak dzidzius? wszystko dobrze? mały dobrze się rozwija?
Co u maluszka to nie wiem, dopiero 9maja mam USG. Biorę ciągle teki na toxo i byłam u fachowca na konsultacji. Powiedział, że nie mam się bać bo szanse, że dziecko się zarazi są bardzo małe. Niestety muszę brać 3xdziennie wielką tabletkę + folik, a na noc Lactovaginal. Trochę to kosztuje ale na szczęście rodzice koszty leczenia wzięli na siebie. Trochę to krępujące ale odciąża nas, bo 10dni kuracji kosztuje ok 55zł. A muszę codziennie aż do porodu brać taki zestaw leków. Do tego koszty wizyt lekarskich... No ale czego nie robi się dla dziecka

W ogóle zabawnie wyszło u lekarza bo weszłam do gabinetu z Tż'tem. Wybełkotałam, że mam toksoplazmozę i wpadłam w ryk. Doktor popatrzył na mnie i mówi: mhmm zgaduję, że jest pani w ciąży Tż musiał mówić za mnie, ja tylko kiwałam głową.
Stary 2011-04-27, 10:07   #3672
kaskaderka
Rozeznanie

Cześć wam.Mam dzisiaj podły nastrój ale chciałam wiedzieć co u was.

Cytat:
Szkoda

Cytat:
Ja znowu się troszke podłamałam. To, że plamie ciągle i mam mega bóle jajników od 1,5 ropku to już się przyzwycziłam,
wiec nie wiem czy zrobić test? może udało się w zeszłym miesiącu, bo okres miałam słabszy jakiś...
Kwiatuszku, ciebie się nie da zapomnieć Nie zazdroszczę ci tych cycków, wiem jak bolą podczas ciąży ale może faktycznie zrób sobie teścior, żebyś niepotrzebnie się nie nakręcała. Jeśli zaszłaś w zeszłym cyklu to możesz go zrobić o każdej porze i ci wyjdzie Trzymaj się dzielnie!

Stary 2011-04-27, 10:31   #3673
senira666
Zakorzenienie

kwiatku - wspolczuje ale moze faktycznie lepiej odlozyc staranka... przyjamniej na troche

a u mnie cos dziwnego. @ miala byc w poniedzialek (mam regularne cykle 28 dni) poczekalam i dzisiaj rano zrobilam test - negatywny ale @ nadal brak, nawet nie czuje sie tak jakby miala byc. co chwile latam sprawdzic czy to juz, czy przylazla wredota a tam nic...

sorki ze tak troche obrazkowo.
Stary 2011-04-27, 10:34   #3674
emigra
Zakorzenienie

U mnie @ zawitala rano

Senira, poki nie masz @ to kciukow nie puszczam
3270g, 47 cm
Stary 2011-04-27, 10:44   #3675
goldika
Zakorzenienie

Kaskaerko mam nadzieję, że nastrój Ci wróci
ja dziś jestem jakaś poddenerwowana i spięta.
Chyba częściowo przez to, że oglądałam wczoraj UstaUsta i przeryczałam prawie cały odcinek.

Senira ja też trzymam mocno kciuki

Emigra szkoda, że @ przylazła. Ale z tego co widzę to był Twój 2cykl. Nam udało się w 3
Stary 2011-04-27, 10:49   #3676
emigra
Zakorzenienie

Goldika, teraz zaczynamy dopiero drugi pierwszy wlasnie sie skonczyl
3270g, 47 cm
Stary 2011-04-27, 10:55   #3677
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Żeby było jasne... w tym miesiącu po wizycie u lekarza , zabezpieczamy się więc jestem jak najbardziej odpowiedzialna. W zeszłym cyklu nie zabezpieczaliśmy ię bo lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby.

Stary 2011-04-27, 10:55   #3678
kaja_so
Raczkowanie

Goldiko, mam to samo też przeryczałam cały odcinek, a później jak by było mało to jeszcze obejrzałam następny na vod.onet i powtórka z rozrywki Oczy mam dzisiaj jak wampir.
Kaskaderko, przyłączę się chyba niebawem do Ciebie jako odpoczywająca od staranek, co niestety też mnie dołuje.
Senira, oby jednak nie pokazała się @
Kwiatek, zgadzam się z dziewczynami. Lepiej zrobić test i mieć jaką taką pewność i podejmować od razu jakieś kroki.
kaja_so jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 12:31   #3679
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem co się dziś dzieje dostałam tak mocnych skurczów brzucha że aż omdlałam z bólu ;(
ja tak mam przy @, a w tym cyklu nawet dzień przed . Może faktycznie twój organizm tak reaguje na owu? albo zagnieżdżenie

Cytat:
bardzo mi przykro

Kwiatku- myślę że wytestowanie i zyskanie pewności to dobry pomysł.

Witam, po krótkiej przerwie ale musiałam się otrząsnąć po kolejnej porażce.
Czas oficjalnie rozpocząć (łooo matko) 12 cykl starań.
Dziś idę na wizytę do kliniki niepłodności, nie mogę przestać o tym myśleć chcociaż wizyta dopiero na 19 a czas takkkkkk się wlecze.
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 12:40   #3680
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
mimo, że u mnie też pogoda śliczna ja cały dzień spędziłam w łóżku i kibelku. Powiem Wam, że pierwszy raz zdarzyło mi się wymiotować na zielono taki wiosenny akcent
dobre dobre!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 12:41   #3681
senira666
Zakorzenienie

zielone wymioty to faktycznie tak wiosennie
Stary 2011-04-27, 13:04   #3682
spioszka
Raczkowanie

Witam wszystkie staraczki i gratuluje zafasolkowanym,troszke mnie tu nie bylo...ale wracam zwarta i gotowa!
To moj 13dc cyklu,wiec juz z kilka dni zaczynamy staranka ;-)
Poza tym dowiedzialam sie ,ze moja siostra jest w ciazy...ohh jak jej zazdroszcze!
i to w 9 tyg., nie wiem jak mogla tak dlugo wytrzymac nie mowiac nikomu...podziwiam za cierpliwosc
Wszystkim zycze milego dzionka!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-04-27, 13:21   #3683
kaskaderka
Rozeznanie

Też przeryczałam wczorajsze usta usta

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
W ogóle zabawnie wyszło u lekarza bo weszłam do gabinetu z Tż'tem. Wybełkotałam, że mam toksoplazmozę i wpadłam w ryk. Doktor popatrzył na mnie i mówi: mhmm zgaduję, że jest pani w ciąży Tż musiał mówić za mnie, ja tylko kiwałam głową.
Może nie powinno ale rozbawiło mnie to Ja tak mam za każdym razem jak siadam na fotel dentystyczny...lekarz każe mi otwożyć buzię a ja w ryk a potem ryczę, bo mi wstyd, że się poryczałam

Cytat:
a u mnie cos dziwnego. @ miala byc w poniedzialek (mam regularne cykle 28 dni) poczekalam i dzisiaj rano zrobilam test - negatywny ale @ nadal brak, nawet nie czuje sie tak jakby miala byc. co chwile latam sprawdzic czy to juz, czy przylazla wredota a tam nic...
sorki ze tak troche obrazkowo.
Spoko Nie chcę cię zmartwić ale jak się zaczynasz starać to nagle wszystko świruje.Mi się @ wredna spóźniała aż 5 dni (w stosunku do najdłuższego cyklu jaki pamiętam, że miałam) i nie czułam, żeby przyszła a zwykle to umieram na dwa dni naprzód
To jest jakiś koszmar i jak pomyślę, że znowu to będe przechodzić za pare m-cy to aż mnie to wkurza Ciekawa jestem za to jak wyglądać będą teraz te cykle niestaraczkowe, czy wróci coś do normy czy już aż do zapłodnienia będą jazdy

Cytat:
Żeby było jasne... w tym miesiącu po wizycie u lekarza , zabezpieczamy się więc jestem jak najbardziej odpowiedzialna. W zeszłym cyklu nie zabezpieczaliśmy ię bo lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby.
Taak..z tymi lekarzami W TV (ciąża z zaskoczenia) ostatnio też babkę pokazywali co się nie zabezpieczała, bo lekarz stwierdził, że jest bezpłodna

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Witam, po krótkiej przerwie ale musiałam się otrząsnąć po kolejnej porażce.
Czas oficjalnie rozpocząć (łooo matko) 12 cykl starań.
Dziś idę na wizytę do kliniki niepłodności, nie mogę przestać o tym myśleć chcociaż wizyta dopiero na 19 a czas takkkkkk się wlecze.
Witaj Fajnie, że już jesteś Do kliniki idziesz sama czy z kimś?Dobrze by było, żeby ktoś"pomógł" ci zapamiętać co powie lekarz, bo czasem emocje"zabierają" nam pamięć Powodzenia tam, miejmy nadzieje, że cię przemaglują i dowiesz się w końcu jak zajść

Stary 2011-04-27, 13:44   #3684
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

Ja znowu się troszke podłamałam. To, że plamie ciągle i mam mega bóle jajników od 1,5 ropku to już się przyzwycziłam, ale w tym miesiącu już od tygodnia mam tak twarde piersi, bolą mnie, że aż wytrzymać sie nie da, nie moge lerzeć , robić gwałtownych ruchów, bolą mnie, rwą, sutki mnie kują, zobiły sie tak twarde, że jak sie kłade to on bacznie stoją. Okres mam mieć dopiero 10 maja. Ja nie wiem co mi jest miałam iść ok 10 maja na usg piersi bo mam małego guzka ale przez tą operacje co miałam mieć przesunełam na 8 czerwca nie wiem czy to wina tej luteiny co ją niepotrzebnie 3 miesiące brałam bo progesteron miałam w normie czy coś poważnego się dzieje

co o tym myślicie?? od razu mówie, że do ginekologa na tą histeroskopie ide 16 maja i nigdzie wcześniej nie mam po co iść.

Tak sobie dziś pomyślałam, że może udał się zajść w ciąże bo brzuch też mam wyjątkowo zaokrąglony i twardy, jestem senna i mnie mdli, dodatkowo od tygodnia mnie całe ciało swedzi i wapno nie pomaga... ale dziś 16dc wiec nie wiem czy zrobić test? może udało się w zeszłym miesiącu, bo okres miałam słabszy jakiś...
mam dokładnie takie same objawy jak Ty tylko mi doszło jeszcze omdlenie
@ ma przyjść 8 więc pozostaje nam tylko czekać...
no i również mam guzka na piersi na szczęście okazał się gruczolako-włókniakiem więc jestem spokojniejsza po usg...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 13:49   #3685
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko Nie chcę cię zmartwić ale jak się zaczynasz starać to nagle wszystko świruje.Mi się @ wredna spóźniała aż 5 dni (w stosunku do najdłuższego cyklu jaki pamiętam, że miałam) i nie czułam, żeby przyszła a zwykle to umieram na dwa dni naprzód
To jest jakiś koszmar i jak pomyślę, że znowu to będe przechodzić za pare m-cy to aż mnie to wkurza Ciekawa jestem za to jak wyglądać będą teraz te cykle niestaraczkowe, czy wróci coś do normy czy już aż do zapłodnienia będą jazdy
tylko że to nie jest pierwszy cykl starań, poza ty w tym miesiącu to nawet nie myślałam że może się udać, przytulanki rzadziej bo roboty było dużo ale nie stresowałam sie niczym i nie byłam chora raczej nic nie wplynęło na wydłużenie cyklu...
no ale co ma być to będzie. czekam cierpliwie do piątku jak nic się nie zmieni to zrobię drugi test.
Stary 2011-04-27, 13:51   #3686
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
19dc ale żeby taki ból przy zagniezdzaniu? nie chce mi się wieżyć...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 14:00   #3687
Brawurka84
Raczkowanie

Hej Dziewczynki.Odnośnie owulacji,bólu itp.
W tym cyklu miałam straszne kłucia dwóch jajników,ale takie że zbladłam w chwilę i nie mogłam za bardzo chodzic.
Było to dokładnie w 14 dniu cyklu.choroby itp.wykluczam,więc zapewne to była taka silna owulacja..ale nigdy nie miałam aż takich bóli,aż się przestraszyłam..
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:05   #3688
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
czyzby to wina fasolki?

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-04-27, 16:03   #3689
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Spoko po to tu jesteśmy. Qrcze byłby to objaw ciążowy ale ty dopiero miałaś dni płodne więc jeszcze kochana za szybko na takie objawy.Czy się myle dziewczyny 10 dni od stosunku min. musi minąć, żeby fasolka doszła do macicy i się tam zagnieździła i chyba dopiero wtedy można ew. coś czuć

Stary 2011-04-27, 17:04   #3690
kaskaderka
Rozeznanie

No cichutko, ja też się zbieram na basenik rozbić zakwasy które mam po rowerku Wzięłam nospę na te jajniki i może będzie ok.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości