|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
no nie , napisałam długiego posta i mi wcięło
![]() dokończę potem ![]()
#2192 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() a my dziś pospałyśmy sobie, mała urządziła mi jedynie dwie pobudki ![]() idziemy dzisiaj na szczepienie ale chyba Ola nadal ma katarek... ![]() teraz lezy w wózku i słucha w kółko tej samej melodyjki ![]() ![]()
#2193 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
mam chwilkę bo mały śpi, ale pewnie zaraz się obudzi a ja zdążyłam trochę rzeczy zrobić w domku, bo mąż musiał jechać do pracy na chwilę chciałam z małym wyjść dziś na taki spacer z pół godzinki, bo na takie krótkie to od soboty już chodzi, ale wieje strasznie i się boję dziś przychodzi do nas pierwszy raz położna, kurczę ciekawe co mi powie na to jego nerwowe odrywanie się od cyca, może go coś boli Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za komplementy
![]() Kurczę taka piękna pogoda za oknem, na spacer bym z nim dzisiaj wyszła, ale się boję, że mi się zacznie jedzenia domagać i co ja zrobię? ![]() ![]() Muszę się cofnąć do postów o chuście, Montii, ta Twoja to elastyczna tkana czy jaka? Ja mam taką tkaną, zastanawiam się, kiedy spróbować Krzyśka tam wsadzić, tydzień to chyba jednak za mało na takie próby... Wczoraj mnie użarł łobuz przy karmieniu aż krew poleciała, na szczęście szybko się zagoiło ![]() Trzymam kciuki za dziewczyny z problemami z laktacją, żebyście mogły piersią spokojnie karmić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
hejka,
nas wczoraJ dopadła kolka chyba, było po kąpieli i zaczelo sie pod koniec jedzenia krzyk, wrzask. noszenie na chwile pomagalo i zaczelam masowac brzuszek, widac bylo ulge ![]() Jok3r moj Tymek waży 5kg a jest mlodszy od Mateo o miesiąc. od wczoraj zaczelam pilnowac ile zjada bo sie boje go utuczyc, tym bardzoej ze jestetm dietetykiem. tż się smieje ze jego odchudzilam i juz biore sie za dziecko. w sumie wypija 125ml i czekam srednio do 3 godzin zeby mu sie strawilo. wiadomo troche go trzeba ponosic, i sie pozajmowac bardziej przy koncowce, ale moze tez wyreguluje sie to jego jedzenie, bo juz mnie wkurzalo raz 60 raz 120 i nie wiadomo jak to interpretowac.a teraz jest to przewizdywalne. zreszta trzymam sie tego ze dziecko w tym wieku powinno zjadac 7 posilkow po 120ml.. wiec wyliczam zeby dobowo nie przekrowczyl tej dawki. izabela ten skok wystapil unas w 5 tyg i po nim Tymo nagle zaczal interesowac sie karuzela. natomiast na macie jeszcze nie czuje sie dobrze i chyba poczekamy z nia. moim zdaniem za maly jest. ewelqa, tą przepukline w pępku to widac od razu , wielki wystajcy pepek powiekszajacy sie przy wysiłku typu płacz.natoamist ta pachwinowa wyskoczyla dopiero tydzien temu, i jak mały się napinato wyskakuje guzek w pachwinie, myslalam ze to wezel chlonny. ale pod palcem to pruka, no w koncu to jest jelito. takze zeobaczymy co lekarz powie kiedy to operowac.
#2196 |
Zadomowienie
|
A mi wlasnie padl szczurek.
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana dobrze cię rozumiem przykro mi strasznie ja ryczałam parę dni jak mi chomik padł także doskonale cię rozumiem
![]() |
#2198 |
Zadomowienie
|
Jok3r ja też doskonale rozumiem twój żal i współczuję bardzo. zawsze bardzo się przywiązuję do moich zwierząt i rozpaczam po ich śmierci, więc nie dziwią mnie takie emocjonalne reakcje. nie obwiniaj się, że zaniedbałaś zwierzaki, może po prostu nadszedł jego kres
a moja Anisia jakaś marudna od wczoraj. zaraz mykamy na spacerek
#2199 |
Zadomowienie
|
monti twoj Fabian od poczatku byl taki grzeczny,czy to sie pojawilo z czasem??? A jak placze bierzesz go na rece ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
![]() ale żeście naskrobały!!!! wczoraj moje dziecko pobiło rekord w spaniu, rano wstała w sumie to w południe o 12.03 ![]() spała ze mną tak gdzieś od 6, zaczęła się kręcić za cycem koło 9 no i tak na śpiocha jej dałam i zasnęłam nawet przy tym karmieniu i ja się przebudziłam o 11 z cycem prawie w jej oku a ona dopiero o 12 otworzyła oczy ![]() ![]() ale za to dzisiaj spać już tak nie pragnie, ale i tak ładnie pospałyśmy do 9 ![]() ale za to jak mnie moja mama trochę wkurzyła, bo wieczorem pojechaliśmy do castoramy po listwy do paneli ale Malwinka była wieczorem marudna i chyba ją brzuszek bolał bo najadłam sie pieczarek no i mówie ze jak bedzie bardzo płakac to zeby po mnie dzwonili ale gdzie tam, moja mama chciała udowodnić ze sobie poradzi a dziecko sie darło przez 2h ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale piękna pogoda ![]() ![]() wszystkie wasze maluszki urocze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mojej Naduni tez różne porcje robię, bo ju potrafię wyczuć, ile będzie chciała zjeść. Cytat:
na pewno obecność osób trzecich wpływa w pewien sposób na relacje miedzy wami, wiec dobrze, ze już będziecie sami i wszystko robili po swojemu. U mnie obie babcie były tylko z kilkugodzinnymi wizytami, a już się wkurzałam, bo każda musiała swoje trzy albo więcej groszy wsadzić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak było w szpitalu, zadowolona z opieki? Cytat:
przystawiam często Nadunie i zobaczę, czy ilość mleka wzrośnie. A Nadunia teraz sama tez zaczęła bardziej cycka szukać-tylko zawsze się zastanawiam, czy ona pije naprawdę, czy tylko tak sobie ciumka zawsze mnie wkurza, jak czytam o twoim mężu, powinien za tobą murem stać, a nie ![]() Cytat:
![]() ja gore mam 38, a dol to masakra jakaś, dobrze, ze spodnie maja te swoja numeracje, to nawet nie wiem Cytat:
![]() wanilia- nie chciało mi zacytować, ale sama zauważyłam, ze Lenka Tajki do mojej podobna ![]() ![]()
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Czesc,Kochane
![]() Wróciłam niedawno z Majunią ze szczepienia. Wzięłam 5 w 1. Mój Szkrab był bardzo dzielny i jestem z niej dumna! Teraz jeździ z prababcią po podwórku i odsypia. Mam nadzieję,że nie dostanie gorączki. W razie czego kupiłam w aptece czopki. Majka waży 4600 g ,także waga idzie cały czas w górę i jest wszystko w porządku. Tak jak myślałam,ma pleśniawkę i od dziś rozpoczynamy kurację ![]() Mówiłam Wam,że od soboty małej podaje butle,bo nie mam w ogóle pokarmu. Kupiłam Bebilon 1 Immunofortis i dopiero teraz okazało się,że bardzo cięzko je dostac! Jest zwykły Bebilon 1,którego w sklepach jest od groma,ale nie wiem,czy jak zamienie ten Immunofortis na ten zwykły,mała nie będzie protestowac! Boję się,że znowu moga byc przeboje,bo wczesniej po Bebiko i Nanie Maja darła się w niebogłosy! ![]() ![]() Wrzucam nasze nowe zdjęcie ![]()
![]() |
#2203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A mój mały jest na spacerach okropny ostatnio, dzisiaj 15 minut stałam i próbowałam go uspokoić to mlekiem, to smoczkiem, to noszeniem na rękach, to zabaweczką. W domu jest aniołek, a na spacerze wariacja....nie wiem czy go za ciepło ubieram, czy to brzuszek tak pechowo go zaczyna boleć na spacerze czy na rączki ciągle chce... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Wtajemniczenie
|
Jok3r, współczuję...
![]() czarna, śliczne z Was kobietki ![]() traicionera, opieka na Madalińskiego wg mnie super, trafiła się tylko jedna położna niefajna w czasie porodu, powtarzała mi, żebym oddychała, no bo "czy to Pani pomaga jak Pani krzyczy?" i kurde wciskała mi bez przerwy, że po znieczuleniu to tylko komplikacje, może być vacuum, dziecku może się coś stać, "no ale jak Pani chce" ![]() ![]() szkrab się budzi, znikam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Witajcie, wreszxcie sie melduje
![]() Jacus urodził sie 23 kwietnia w sobote SN, 3400, 53 długi, poród niestety wywoływany, zaczety w piatek, skończony w sobotę. Jestesmy już w domku, Synek jest cudowny , je i śpi, córka w nim zakochana tak jak ja Na razie walcze z nawałem pokarmu i pociętym kroczem, siedzieć nie moge Ojciec Jacusia nawet sie nie odezwał mimo, ze mu wysłałam smsa, palant. Jak dojde do siebie z siedzieniem to napisze więcej Byłam w szpitalu w sali obok z Becherovka, nasi Synkowie sa do siebie podobni Pisze to samo co na poczekali, bo na stojąco ![]()
#2206 |
Zadomowienie
|
witaj nuna
![]() ![]() czarna ale lasencja z ciebie ![]() Castia czy mi się wydaje, czy juz dawno nam nie pokazywałaś Malwinki ![]()
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-04-27 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od poniedzialku do dis maly utyl 200g ale dostawal sztucznego troche sciagam tylko raz w nocy bo w dzien maly wisi na cycku z tym sns i myslaam ze to wystarczy jak widac to nic nie dalo a dzis lekarka po wazeniu stwierdzila ze skoro maly przez prawie 2 mies nawet 1 kg nie utyl to stanowczo mam go dokarmiac i ze juz sie z ta laktacja nic nie uda zrobic skoro przez 2 mies sie nie udalo :-( ![]() ![]() mam depresje chyba nie bylam w stanie urodzic malego naturalnie, nie jestem w stanie go wykarmic wlasnym mlekiem... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja sie troche przyzwyczailam bo cale zycie musialam sama swoje sprawy zalatwiac dbac i nigdy nikt mnie nie popieral.. mama kiedys ale teraz juz nie moze... eh jak ja bym chciala z tym karmieniem sie uporac ale widze ze marne szanse.... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | ||
Zakorzenienie
|
ach te mamy... moja też ostatnio mnie wkurzała cały czas ale już sobie wyjaśniłyśmy parę rzeczy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() matko przed chwilą przez 15minut tak się mój Oli darł że masakra zaczęło się przystawieniem do cyca, zaczął się wkurzać i w końcu ryk... masakra jakaś nic nie pomogło dopiero trochę brzuszek pomasowałam i cisza, i jak go przebierałam z kupy to też cisza... potem znów ryk i dałam mu herbatki koperkowej i teraz leży w łóżeczku i się wpatruje w sufit i z czkawką walczy ![]() ![]()
![]() |
#2209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasia-kurcze, współczuję ci z ta laktacja, ale w ogóle sobie nie wbijaj do głowy takich klimatów dołujących, dla swojego synka jesteś najlepsza mamusia na świecie ![]() i nie przyzwyczajaj swojego męża do takiej postawy, niech się zachowa jak facet, a nie wspiera mamusie i cie dołuje. ty jesteś ważniejsza od jego mamy. eirene- głównie kieruje się odstępami miedzy karmieniami, jeśli np jadła dość niedawno i znów płacze ze głodna, to jej robię 30 ml z jednej łyżeczki. Lepiej dorobić, niż non stop wylewać, szczególnie, ze ja akurat karmie droga mieszanka ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-27 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
nuna gratki
![]() My jesteśmy po wizycie położnej, śmiała się, że świetnie sobie radzimy. Pytałam ją o pępek, bo nie wiem czy pisałam, że młoda miała grubą pępowinę i w szpitalu powiedzieli, że będzie się długo goic. W szpitalu kazali kupić ten octenisept, a ona powiedziała, że go sobie w buty można wsadzić, najszybciej i najbezpieczniej goi się od pioktaniny. Jeszcze czeka nas wizyta pediatry. Śliczne macie maluszki ![]() Kasiapruszkow jakbym mogła to bym Ci swojego mleka użyczyła. Mnie znów wkurza, że mam za dużo :/ Chodzę z poskładanymi pieluchami w cycniku które przeciekają, sciągam po prawie pół kubka z jednego cyca w nocy, bo młoda je co 3 h, w dzień co 1-1,5 h to przynajmniej ściąga. Wkurzają mnie to "okłady" w cycniku, ani wyjść ani nic, bo wstyd. Mam zmolestowane cycki, jak chce częściej to jej rumianek daje, bo bym nie wyrobiła. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-04-27 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zadomowienie
|
agaaga89 wiesz, zaintersowało mnie twoje stwierdzenie o alerggii, bo mój Tymo ma okropnie głośne burczenie w brzuszku. i polozna to olała, ale tak mi zaskoczylo po twojej wypowiedzi z tą alergia. bo on w sumie opróccz tego nie ma innych objawów. miał tylko taka łuskę na łukach brwiowych ale po potarciu oliwką to zeszło. wiec nie wiem czy to alergia. za tydzien mamy szczepienie to powiem pediatrze ewentualnie.
czy któraś z was używa już ubranek 68? w któym średnio miesiącu sie je zakłada?
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-04-27 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Rozeznanie
|
my wlasnie wrocilismy z 1 wizyty u lekarza. maly ladnie przybral do 4560 a w szpitalu po spadku mial 3650 wiec ladnie rosnie tylko na moim mleczku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Wtajemniczenie
|
mam wiadomosc od mory103
![]() "Urodzilam dzis o 13.30, zdrowego chlopca przez CC. Mora" Wielkie gratulacje!!!! ![]() ![]() zostalysmy same z Izunia, bo ada32 pewnie nie miala jak napisac, ze juz mama jest ![]() Czekajcie na nas!!! Dojedziemy ale mamy rzecha a nie autobus, wiec nie dziwota ![]() ![]()
#2214 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ze juz po ![]() Ojciec jacusia to palant nie wie co traci ![]() Cytat:
Sliczne mama i cora ![]() Cytat:
Co do obecnosci osob trzecich to pogadalam sobei z TZtem i jest lepiej ![]() Dzis z tesciowa zaczelam 'gadac' po hiszpansku:P Zaraz wlacze jej telenowele;p i kupilam jej klapki;p wydaje mi sie ze jak 'cos ala kolka' trwa krotko i cos na to pomaga to sa gazy a nie kolka... pewnie zobaczysz roznice jesli kolki nawiedza Nadie, chociaz nie zycze:P ![]() Przykro mi... jednak to domownik... Cytat:
Cytat:
Dzis zwazylam mala w przychodni i wazy 4420 g ![]() ![]() ok ide oddac kompa tesciowej niech s epooglada telenowele;p
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
twój to brunet jest pewnie? bo mój tez, tylko o b. jasnej karnacji.
a jaka telenowele? ![]() tez właśnie myślę, ze to gazy są, bo dam herbatki, pójdą bąki i jest spokój. A wczoraj się okazało, ze to, co wzięliśmy za kolkę, to była mokra pielucha ![]()
#2216 |
Zadomowienie
|
nuna mora
![]() ![]() witamy po drugiej stronie ![]() ![]() jok3r kochana każdego zwierzatka szkoda a zwłaszcza swojego oswojonego do ktorego sie przyzwyczailas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2217 |
Zadomowienie
|
mora gratki
![]() diatomko 68 to 3-6 miesięcy. czy Tymuś już taki duży, że 68 potrzebuje?? my dpoiero wyrastamy z 56 i przechodzimy na 62 kasiupruszkow strasznie mi przykro jak czytam twoje posty, a Tż-ta, który nie wspiera cię, to bym ![]()
![]() |
#2218 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() my dzisiaj 1 raz kąpiemy dopiero ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękujemy ![]() ![]() Ślicznie razem wyglądacie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze byla polozna kamien z serca mi spadl!!!!!!!! moge karmic w nakladkach bo dzieki temu mala poprzez ssanie pobudza piersi do produkcji pokarmu! ![]() wiecteraz szybko goje cycuchy bez bepanthenu smarowac mlekiem, wietrzyc i te muszle sa super no i jak mi strupki odpadna to przystawiac do cyca poki co mam karmic albo butla ale nie odciagac laktatorem tylko recznie poprzez masaz - calkiem niezle leci albo ewentualnie raz dziennie-2 max laktatorem a jak juz hardcore bedzie dac mm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.