|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe maluchy 2009 i grudniowa Rodzynka 2008":)
Dziewczyny spóźnione ale szczere życzenia. Oj mój łobuz też czasem daje popalić, postępów w mówieniu nadal brak.
Mati został przyjęty do przedszkola będzie chodził razem ze mną na 5 godzin, no chyba że od września pójdę na L4 to zostanie jeszcze do wiosny w domu. Ja na razie powtórnie odkrywam uroki ciąży , to już 8 tydzień, ale ten czas leci.
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
hej u nas ok...
Dalej mnie muli ![]() Wczoraj zaczełam 14 tydz. (leci kochane Cytat:
![]() Wybacz zacma ciazowa Wiec gratuluje Na kiedy masz termin
|
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Raczkowanie
|
Termin mam na 28 listopada
|
|
#1565 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Babeczki ale cisza
![]() Gratuluje brzuszkow duuuzo zdrowka zycze i po cichu zazdrosze ![]() Bylismy na week nad jeziorem bylo cudnie,pogoda dopisala Olo szalal na dworze od 9 do 9. Dalej nie umie go nauczyc korzystania z nocnika Lece sie zbierac bo czas do domu
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamunie...
Ostatnio mamy ładna pogode i korzystamy takze komp. nie w uzytku Maly odwyk od neta dobrze robiJukol...Nie martw sie u nas tez nocnik nie w uzytku ![]() Aby do trzech latek
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
ale jaja!!!
![]() wczoraj napisałam tu dwa posty (zresztą kellysss też napisała) i ich nie ma! Nie wiem, o co chodzi?! chyba, że tylko ja ich nie widzę.
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzis zaczynam 15 tydzien (tak tylko sie chwale )Ide konczyc karpatke i galarete
|
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
Coraz mniej nas pisze, nie wiem czy ktoś odczyta w ogóle mój wpis, ale spróbuję
![]() Wszystkim mamom i dzieciaczkom zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy, spokoju, ciepła nie tylko za oknem, ale przede wszystkim tego najważniejszego- rodzinnego życzę ja i Natusia
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
Skoro posty zostały przypadkowo skasowane, to jeszcze raz w skrócie napiszę to co pisałam wczoraj.
Niestety Kubuś nie dostał się do żadnego z 3 publicznych przedszkoli, więc pozostało nam tylko szukać czegoś prywatnego Niestety tu też jest problem, bo koszty są jak dla mnie ogrooomne a w tych tańszych miejsca brak. Dzisiaj byłam w jednym z przedszkoli. Kadra świetna, zajęcia bardzo interesujące, no i ogólnie naprawdę super, no ale cena 700 zł!!!! to dla mnie za dużo. ![]() Od wtorku jeżdżę dalej i szukam. Muszę znaleźć coś poniżej 600 zł. Trzymajcie kciuki Kochane!!! My chodzimy teraz dwa razy dziennie na spacerki, więc Kuba spędza na dworze ok 4 godzin dziennie, ale pogoda jest tak piękna, że szkoda siedzieć w domu. Kellysss- ale ten czas szybko leci!!! 15 tydzień??? Wow!!! Ja też życzę Wam pięknych, spokojnych świąt, pełnych radości, uśmiechu i miłości!!!
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
ja czasem zagladam
![]() tez wam zycze zdrowich i wesołych swiat u nas w sumie nic nowego, roboty duzo , czasu mało, młodego trudno do domu zagonic wieczorem nic tylko grzebie w piaskownicyaa.... juz nie pyta w kółko "co to?" teraz pyta " a po co to?..." normalnie czasem obłed ps. czyżby nowy "look" wizaza sie wiekszosci nie spodobał ze wrócił stary wizaż ...? bo mi sie okropnie nie podobał ciekawe czy wogóle ktoś pytał o zdanie ludzi kozystających z tego forum...
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
lucy..Tak mi sie wydaje ze było duzo negatywnych opinii
na temat nowego look iwrócili do starej formy... I u nas tez pytan masa ![]() :br zydal:No ale kto pyta nie bładzi ![]() A ja sie tak narobilam ze ledwo zyje.. ide spac bo z rana musze sie kapac bo juz mocy na to nie mam......... ![]() Zrobilam pyszne babeczki, karpatke i galarete.... Jutro jeszcze gołabki bede robic ![]() i chyba tyle... Buziaki i |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
To i od nas
WESOŁEGO ALLELUJA! PISKLAKÓW, ZAJĄCÓW I MOKREGO! Edytowane przez AMILAMIJA Czas edycji: 2011-04-23 o 01:02 |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowych , pogodnych Świąt Wielkanocnych..
Zdrówka dla maluszków.. Pysznego Wielkanocnego śniadania.. I mokrego śmingusa dyngusa od naszej czwóreczki dla wszystkich wizażowych mamusiek Kellys..wow..już 15 tygodni...szok jak ten czas secimy w czwartek skończyliśmy 7 miesięcy..i z tej okazji Patryczek zaczoł raczkować ![]() Ty juz wkrótce sie dowiesz KTO Ci w brzuszku rośnie ![]() bratku..kciuki zaciśnięte ![]() Co do Dominisia..to postępów nocnikowych brak...on wie że teraz sieka czy kupke robi, ale za chiny ludowe nie siądzie na nocnik ani nakładke..nie wiem co ja mam z nim począć ![]() A dziś cały dzień z tżem w garażu siedzi i koła w autach zmieniają..Domik z śrubowkrętami gania umorusany smarem..no szok..jakiś mechanik mi rośnie..a jago ulubiona baja to "strażak sam" "bob budowniczy" i "złota rączka" ![]() Szkoda tylko ze ten mój synal ma taki lęk do nocnika ![]() buzole kobietki
|
|
|
#1576 |
|
Raczkowanie
|
To i od nas zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich Mam i maluszków !!!
|
|
|
|
|
#1577 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też życzę spóźnionych Wesołych Świąt jednak w piątek wizaż nie działał u mnie a popołudniu już jechałam do mamy więc brak neta. Dziś już wróciliśmy i niespodzianka stary wizaż powrócił - super. No ale Mokrego Dyngusa życzyć jeszcze mogę ![]() A tak to się objadłam strasznie. Straszne te święta siedzi człowiek i je, tym bardziej że u nas wczoraj cały dzień lało i nie było jak wyjść, w sobotę byliśmy za to w ZOO ale nudne to Chorzowskie ZOO albo ja miałam jakieś wielkie wyobrażenia z dzieciństwa ale jakoś nie fascynuje mnie po latach dobrze że mała się wybiegała. Teraz siedzi z tatusiem na placu zabaw i korzystają z jako takiej pogody jeszcze a ja zmykam obiad szykować. Miłego świętowania... |
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Rozeznanie
|
święta, święta ...... i po świętach
i dobrze, bo jakby tak dłużej trwały to przytyłabym z 10 kg
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
hej,hej! już po Świętach dzięki Bogu
![]() ![]() moja młoda jak jest na dworze fajnie,siedzi od rana do wieczora z przerwą na sen i jedzenie-widze ogromną różnicę w wychowaniu dziecka w bloku a w domku!w domku na wielkii plus!!!!
|
|
|
#1580 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A my nie dość że stara kamienica to jeszcze najgorsza ulica w Chorzowie.Wczoraj byłam w końcu u lekarza z małą z tym kaszlem i katarem który męczy od ponad miesiąca jak nie lepiej. Osłuchowo czysta jak łza więc dostała póki co syrop przeciw duszeniu się w nocy, krople do nosa i w poniedziałek znowu idziemy jak nadal będzie problem i chrapanie w nocy to idziemy do laryngologa zobaczyć czy trzeciego migdału nie ma. A jak tam czysto będzie to zostaje alergolog. Niestety to bardziej do mnie przemawia bo ja alergik na pyłki, trawy i wszystko co wiosną się budzi a mąż roztocza, sierść zwierząt itp więc mała ma pole do popisu. |
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej.
Ja miałam święta takie "sobie". Wycieczka na pogrzeb 300 km od domku i nic ciekawego... Poza tym, to ciągle na dworze siedzimy, bo u nas pogoda cudna Tosia ma już buzię opaloną.Współczuję kłopotów z przedszkolem U mnie pani dyrektor sama mnie zagadnęła czy Tosi wcześniej do przedszkola nie chcę zapisać Ale ja wolę ją jeszcze w domku Obiecałam tylko że ją zapiszę i przyprowadzę dwa razy w tygodniu - taka sytuacja jest w moim "mniasteczku"Dzieciaczki w brzuszkach niech zdrowo rosną
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
Hej, u nas tydzień przedświąteczny zaczął sie okropnie....Borys we wtorek dostał temperaturę więc pojechaliśmy asekuracyjnie go zbadać, ale osłuchowo było ok wiec dostał zalecenia takie jak zwykle i już...
ok 18 jak przyszłam z egzaminu dziecko już spało ale nagle sie obudził i zwymiotował flegmą potem nawet nurofen nie pomagał przy zbiciu wysokiej gorączki i tż o 23 pojechał po antybiotyk, ale młody był bardzo rozgrzany i nic nie pomagało wiec zadzwoniliśmy po pogotowie, przyjechała pani internistka i stwierdziła ostre zapalenie krtani, Borys dostał zastrzyk żeby sie nie udusił ponoć w takim był stanie, kazała sie zapakować i przyjechała karetka zeby zawieść nas do szpitala, na miejscu obejrzał go laryngolog i powiedział ze dziecko nie jest w złym stanie i ma zainfekowane gardło i lekkie zapalenie krtani ![]() podsumowując leczenie pozwolił kontynuować w domu!!! kamień spadł nam z serca i o 1.30 byliśmy znowu u siebie ![]() Ja przed Świętami sie rozłożyłam i wychodowałam zapalenie oskrzeli, dalej jestem na antybiotyku, a młody znowu u lekarza bo paskudnie kaszle kurcze jest tak pięknie na dworze a my od zeszłego wtorku kiblujemy w domu ![]() Bratek zapraszam do przedszkola do Zgierza 350-370 za wszystko ![]() Nimfetka Ja chwalę sobie jak wyjeżdzam na działkę z małym do lasu, plus taki ze cały dzień na dworzu rzeczywiście dziecko na powietrzu rewelacyjnie się rozwija, ale minusem jest brak towarzystwa w podobnym wieku i tu nie ma jak plac zabaw na osiedlu i socjalizacja
|
|
#1583 |
|
Rozeznanie
|
to chyba powinnam się przeprowadzić do Zgierza, bo u nas ceny za przedszkole są masakryczne!!!
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z przerwą na spanko-bo jedzą juz na polu![]() ![]() mumi-współczuje! Nika-kamienice-nie są fajne-wiem cos o tym przebadaj małą dokładnie,lepiej jak człowiek wie co się z dzieckiem dzieje...moja mloda spi od 3 godzin-jestem w szoku!
|
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie..ostatnio Was zaniedbuje, ale cale dnie na podwórku z chłopakami siedzę
Dominisia nie da sie zagonic do domu ani na chwileczke![]() Poza tym ostatnio mam koszmarne nocy, bo chłopcy sie ugadali i budza naprzemian mamusie co godzine..dwie.. ![]() mumi..zdrówka dla Boryska Pochwale się Wam że nasze plany budowlane ryszyły ![]() Mamy juz kupione pustaki, a teraz gubimy sie w papierologi.. Na wszystko tzreba czekać i każdy papierek musie swoje odleżeć w urzędzie..buu.. Ale mże na jesień uda nam sie jakies fundamenty wylac ![]() Dodaje fote moich chłopaków
|
|
|
#1586 |
|
BAN stały
|
aaneczka - faceci super rosną
Gratuluję pierwszych kroczków do własnego domku achhh jak ja zazdroszczę ale u nas to nie do spełnienia. Moje dziecię też ciężko zagonić do domu. Właśnie teraz nieśmiałym głosikiem przemówiła do taty "ziabaw" troszkę się pomęczyliśmy o co chodzi ale mąż zabłysnął i stwierdził że Martyśka na plac zabaw chce. Gdy to głośno wymówił mała była w mig przebrana i gotowa do wyjścia i w ten sposób o 19.00 tatuś z dzieckiem na plac zabaw wyruszyli hihihi... a niech biega i korzysta póki pogoda jest. |
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka......Cudne dzieciaczki...
I tez dołaczam sie do tych co dzieciaki z dworu nie chca wracac ![]() Alan z tata dalej siedza na podwórku i bawia sie autkiem sterowanym.. Wczesniej pojezdzili na rowerze i podlali mi kwiatki w ogródku
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Rozeznanie
|
Aaneczko- chłopcy przecudni
a my jutro wyjeżdżamy do moich rodziców, więc będę dopiero w środę, buziaki miłego kolejnego długiego weekendu
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneczka chłopaki cudne, Kamilek też fajnie gada/bawi sie z Natalka... tylko zniesmaczony ze ona eeeeeee, eeeeh euuu odpowiada
ja już brzuszka też nie zazdroszcze... choć jak bylam w ciazy to mowilam ze kolo 40 bedzie kolejne to puki co wycofuje sie z tego ![]() mam dosc budzenia co godz- poltora... wczoraj nawet sciagalam laktatorem zeby zobaczyc ile mala je, myslalam ze z piersi sie nie najada... ale znow budzila sie czesto teraz tez jestesmy w domku i kamil caly czas na podworku i ciezko do domu go zagonic ale pada za to jak przecinak tylko pobudki o 5 bo juz jasnoi niedostalismy sie do zadnego przedszkola panstwowego, czekamy jeszcze na odp z jednego prywatnego , wyniki kolo 5 maja, i wyniki ze żłobka ewentualnie w czerwcu a jak go nigdzie nie przyjma to ide na wychowawczy chyba a ja chce do pracy...
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Hej gdzie sie podziewacie??
Jak po week, ja 2 musialam isc do pracy :/ a wczoraj nas zasypalo bylo chyba ze 20 cm sniegu Poza tym Olka ktos nauczyl tekstu "mama na dziub" i wyraznie mu to sie wymawia jak cholera... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

, to już 8 tydzień, ale ten czas leci.

)
Niestety tu też jest problem, bo koszty są jak dla mnie ogrooomne a w tych tańszych miejsca brak. Dzisiaj byłam w jednym z przedszkoli. Kadra świetna, zajęcia bardzo interesujące, no i ogólnie naprawdę super, no ale cena 700 zł!!!! to dla mnie za dużo. 

bo mi sie okropnie nie podobał
ciekawe czy wogóle ktoś pytał o zdanie ludzi kozystających z tego forum...