|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Caltea pisała ze jedzie na świeta i nie bedzie miała dostepu do kompa i ze mamy sie nie martwic
![]() a z reszta to nie wiem co sie dzieje może jeszcze swietuja albo juz długi weekend majowy zaczeły ![]() ![]()
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
no co ty ![]() ![]() sie dogadałyśmy nei ma co ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- w nagrodę wysłałam ci takowe zaproszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie tu dużo newsów- nigdy nie siedziałam tyle na wizażu- raczej wchodziłam poradnikowo - w miarę potrzeb ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- No masz- i teraz wyjdę na blondi bo nie będę wiedziała co z nim zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaakceptowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Mamusie w nowym wątku
![]() ![]() ![]() U mnie rozpoczął się już w sumie 15tc, i jakoś żyje, mdłości dalej od czasu do czasu mam, a brzuszek odrobinę widać (choć pod niektórymi ubraniami w ogóle). Jem aktualnie większość rzeczy, nie mam jakiś tam specjalnych zachcianek.. Jest dosyć dobrze ![]() Mam pytanie do rodzących w październiku: czujecie już ruchy swoich maluszków? ![]() ![]() A poza tym jak ciuszki, mieścicie się w swoje normalne ubrania, czy już niektóre rzeczy, a może i większość jest już za mała? ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Zakorzenienie
|
A ja wygrzebałam dla Was ciekawostkę odnośnie przesądów w ciąży
![]()
„Nikt nie powinien niczego odmawiać kobiecie w ciąży, inaczej w domu zalęgną mu się myszy”. Mam nadzieję, że ten zbiór przesądów tylko potwierdza, że nie można w nie wierzyć…., ale wiara to bardzo osobista sprawa, każdego z nas.
#3040 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W spodnie stare się nie mieszczę, w staniki tez, ale bluzki , bluzy są ok ![]() Coś tam poklikałam z tym zapro ![]() Czas zbierac się do domku- jak mnie wyrko woła ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-04-27 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
kiciulec he he stosujesz sie do wszystkich?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Ja mam termin na połowę października, dokładniej 18, a jak na razie we wszystko się mieszczę.. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Ku oburzeniu babć nie wierzę w żadne przesądy
![]()
#3045 |
Zakorzenienie
|
to tak jak ja, tez nie słucham i juz ![]() ostatnio na imprezie rodzinnej wuj do mnie ze my to na pewno bedziemy chcieli wiedziec jaka płeć -powiedział to tak ironicznie i jakby z wyrzuctem-no i sie wkurzyłam bo co mu po 1 do tego po 2 mnie nie stac tak jak jego córkę na to zeby od razu wywalić za jednym razem kase na wyprawkę a po 3 jak mysli ze jego córka nei wiedziała to mu gratuluje bo na pewno wiedziała tylko nikomu nie mówili-moge sie o to założyć no a po 4 i najwazniejsze toć to kurna moja sprawa czy bede wiedziec czy nie co nie?!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zadomowienie
|
81gosia
![]() ![]() pestka78, anciaahk, aa2, agnieszka 0605, anuska_s, gerda, archinta ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj świętowaliśmy rodzinnie i z tż-tem. Może dla znajomych coś jeszcze zorganizuję, ale to chyba już po ślubie. Jest wielkie zamieszanie, sporo rzeczy nadal niedopilnowanych, a to już w sobotę. Najgorsze jest to, że to tylko ja się tym przejmuję, dla tżeta wszystko jest ok, poszedł zadowolony do pracy, rano mimo że mi9ał wolne nic nie zrobił, a ja ledwo żyjąca po nieprzespanej nocy i bólami podbrzusza powinnam wszystko teraz ogarnąć. I jeszcze się dowiedziałam, że w sb zaraz przed ślubem do naszego malutkiego mieszkanka dojedzie 11<!> osób ze strony tżeta " bo nie mają się gdzie przebrać i umyć" bo doba hotelowa zaczyna się później niż się spodziewali, oczywiście nie raczyli tego wcześniej sprawdzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj sie tak kochana tera juz i tak nic nie zrobisz, staraj sie cieszyć tym wszystim ![]() ![]() ![]() co do gosci to porazka no ale jak mus to mus-jakos to przetrwasz teraz to juz nie masz wyjścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
Gosiu, Kaileight - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() ![]() Załatwione ![]() Uff, nadrabiałam od wczoraj, koło 20stej miałam problem z zalogowaniem się na wizażu ![]() ![]() Wczoraj miałam takie szaleństwo w brzuchu jak nigdy wcześniej ![]() ![]() Dzisiaj padłam, jak mi tata złożył propozycję, że po moim macierzyńskim może zająć się swoim wnukiem ![]() ![]() ![]() Coś mi ten ból brzucha nie chce odpuścić ![]() Pisałyście o samoopalaczach i opalaniu. To ja tylko chciałam Was uczulić, że w czasie ciąży skóra jest bardziej narażona na działanie promieni słonecznych i zalecane jest używanie wysokiego filtra, żeby uniknąć brzydkich przebarwień (dotyczy zwłaszcza twarzy). Staram się stosować, choć nie mam jeszcze tego nawyku (a po drugie ciągle szukam idealnego preparatu dla siebie). Zaraz sprawdzę kiedy ostatnio logowała się Sonia, jakby co to mam do niej numer telefonu, mogę napisać smsa z pytaniem, czy wszystko u niej dobrze ![]() Edit: Jestem wstrętnym szpiegiem ![]() ![]() ![]() A wiecie kogo jeszcze nie ma? Lewalof. Napisałam do niej wiadomość.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-04-27 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |||
Zakorzenienie
|
Padam z nóg po powrocie z miasta
![]() I znłów wpadłam w szał zakupowy - dla małej mam już calusieńką wypraweczkę - nie kupuje już nic a nic!!!!!!! Dziś kupiłam 3 pary śpiochów w rozm. 56 oraz 5 w 62cm. I powiem Wam, że byłam w szoku bo w sklepie ceny takie jak na allegro 12-13zł za sztuke. W pepco kupiłam 3 pary półśpiochów + 3 czapeczki + 3 pary malusieńkich skarpeteczek. Nagromadziło mi sie już tego sporo - nawet nie wiem czy nie za dużo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hihih ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
cos mi wizaż muli i nie mogłam tu wejść!! skandal odcinać zaciażona od nałogu he he
a zamiast zaciążona to chciało mi sie napisać zacielona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj pomagałam mamie włożyć do szafki, to co dostałam od koleżanki i ciuszki po mnie ![]() Szukam jeszcze ładnych kaftaników ale nic mi w oczy nie włazi - same śpiochy, pajace i bodziaki, a bluzeczki te ładniejsze tylko większe ![]()
![]() |
#3052 |
Zakorzenienie
|
kurcze jak czytam ile wy juz tego macie to zaczynam sie obawiac ze ja nie zdaze z niczym
![]() na dzień dzisiejszy mam krowe, bodziaki sztuk dwie jedna z długim i jedno z krótkim rekawem z czego ten krótki jets na 6 miechów-matko kiedy ja coś pokupuje |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem - bo maluchy szybko rosną, ale kurcze nie wiem jak szybko hhiiihih czy np. rozm. 56 długo maluch ponosi? Albo 62? Może mamy mi doradzą co i jak??? Niby piszą, ze rozm. 62 jest na 3 mies ale niktóre maluszki rodzą się takie duże. Ja mam dziewczynkę i mam nadzieje, że nie urodzi się taaaka duża - dobrze i przy porodzie i dla ciuszków. Ale jestem wredna wyrachowana matka fuuj ![]() aa2- wystarczy jedna wizyta w sklepie dla dzidziolków i wszytsko masz ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-27 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to czasem sie złoszczę na mamę. Niby fajnie że kupuje ale jak sama chcę coś kupić, bo mi sie podoba, to mnie odwodzi od tego, bo drogo i ona taniej kupi. Czasem to irytujace. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
Aga własnei o to chodzi ze nie chce jedną wizyta w sklepie, chce szukac okazji, z reszta w jednym miejscu na pewno mi sie nie spodoba wszystko he he
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- w sumie czekam az mi ktos powie co bedzie chłopak czy dziewuszka a wtedy na pewno zaczne zbierać ciuszki |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
znalazłam ten wątek na wizażu odnośnie mojego pytania: jaki rozmiar dla noworodka?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=8712954 ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- aa2 - ło.... to się nie dziwie, ze jeszcze nie masz dużo rzeczy skoro nie znasz płci maluszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |||||||
Zakorzenienie
|
witam, szybko nadrabiam i ide na chwilkę na słoneczko
![]() a wiecie co - okazało się dzis u nas w robocie, że nie mozna brać urlopu w tym ani w nast tygodniu bo musimy oddać takie opracowanie na giełdę...nie ważne ze ja i kolezanka nic przy tym nie robimy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A nie mozesz poprostu podjechać czy zadzwonić do swojego ginka? bo faktycznie beznadzieja kłaść się do szpitala gdzie nic nie zrobią od ręki... mam nadzieję, że już wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ![]() tiaaa.... moje biedne dziecko... chyba zdążyłam juz zrobić wszystko z tych wymienionych zakazów :p Kaileight nie stresuj się przygotowaniami - śluby maja to do siebie, że wszystko się udaje, a nawet jakby coś się rypło to i tak będzie super ![]() ja chce jeszcze raz - ślub i wesele i sesję zdjęciową ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Wtajemniczenie
|
Hejka mamuśki
![]() minio gratuluje pierwszych ruchów ![]() smutny był wczoraj ten odcinek USta Usta, normalnie szok, nie byłam na to przygotowana, no i szkoda, że się kończy, na prawdę jeden z fajniejszych polskich seriali aa2 ja też planuję być w pracy do końca maja, a później na L4, jakoś tak sobie wymyśliłam, a poza tym mam w pracy premie kwartalne i mogę być na zwolnieniu max 30 dni w kwartale żeby dostać tą premię ![]() aiszka trudna sytuacja, ale na pewno się wszystko unormuje ![]() julia gratulacje synusia ![]() fajnie się patrzy na naszą listę, mamusie wrześniowe już prawie wszystkie mają określoną płeć dziecka, a u październikowych jeszcze puuuusto ![]() natka kuruj się i zdrówka życzę, mnie też już od kilku dni katar męczy, ale taki bardziej znośny, no i do tego zimnisko mi wyszło ![]() Małgosiu trzymam kciuki za wizytę ![]() mucka i jak tam plamienia, mam nadzieje, że znikneły hej Patisia ja mam termin na październik, ale jeszcze nic nie czułam, także ze spokojem trzeba czekać ![]() ![]() ![]() Agnyska pierwszy raz słyszę, że dziadek oferuje swoją pomoc w opiece nad dzieckiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym chciała jeszcze raz i slub i wesele i przygotowania bo strasznie lubiłam przegladac zaproszenie itd
![]() kochane mykam do domku a raczej na ploty wiec zajrze pewnie okolo 22 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podajcie link tam gdzie można pokazywać brzuszki. Dostałam kiedyś zaproszenie, ale nie wiem gdzie je znależć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.