|
|
#61 | |
|
perfumove love
|
Dot.: WIOSNA! Cieplejszy wieje wiatr... WIOSNA! Znów nam ubyło lat...
Cytat:
Ale pojemności nie jestem pewna, obstawiam że konkretne 5ml, może nawet 7. Cyknę fotę to sama zobaczysz ile to może być. A sam zapach... hmm, unisex, to na pewno. Jakaś taka pościelowa czystość - nie łagodna jak Holy Water Demeter, czy delikatna i w sumie nijaka, jak Pure DKNY, aczkolwiek z obu tych zapachów ma jakiś wspólny składnik. Początek jest świeży, czuć roślinność i chłód (ale nie żadne ozony, to raczej jak wejście w chłodną pościel w ciepły wieczór), po 10 minutach łagodnieje i wychodzi delikatność, ułożenie i jej wysokość pudrowatość. Uprana w dobrym płynie męska elegancka koszula jak powiedział mój TŻ. Na lato fajny, zimą nie do zniesienia. Trzyma się blisko skóry, otoczenia nie męczy. Aczkolwiek wszystko jest kwestią gustu, wiadomo.Wiesz, ta zachowawczość w kwestii kupowania zdarza mi się niezwykle rzadko Teraz mam kata nad głową, więc muszę kupować uważnie. Mamy wspólną szafkę na perfumy, nic się nie ukryje, sama rozumiesz ![]() No to tak, na pewno chcę Ambrę i na pewno chcę Eaudemoiselle. W ilościach hurtowych najchętniej, do globalnego testowania, ale jak po 5ml dasz to też będzie dobrze Może coś jeszcze ciekawego jesteś w stanie odlać? Jeśli nic nie ukrywasz pod ladą, satysfakcjonuje mnie te w sumie 10ml. Plus atomki z Twojej strony Daj tylko znać ile czego konkretnie z ww. mam Ci "łodepsikać", tak żebyś nie była stratna.
Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2011-04-17 o 12:42 |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 88 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
Lubię pranie i prasowanie i bardzo chętnie poznam Powiedz mi w jakich klimatach szukać podladowo? Bo znajdzie się cuś na pewno Demetrowymi książkami kusić? Słodkimi wypiekami? Jutro zmierzę objętość Eaudemoiselle i powiem dokładnie na czym stoimy, bo nie chcę Cię niekcący naciągnąć na mililitry ![]() Aaaa, Mimosę znalazłam u siebie w zbiorach próbkowych - to znak, że moje szaleństwo delikatnie smyra mnie za uszkiem, żebym przynajmniej porządek w próbasach zrobiła, bo jeszcze chwila i zginę niechybnie, przywalona pachnącymi cudnościami Wiedziałam, że Mimosę chciałam przetestować, tylko nie pamiętałam, że już ją zachomikowałam z jakiejś wymiany |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
![]() Podladowo najchętniej coś z niszy, mroku, kadzideł (ale nie babcine aldehydy i nie krypta kościelna, to już przerabiałam ), w sumie to chętnie poznam COŚ CIEKAWEGO (a na drugie jej było Precyzja ). Nic spożywczego, nic z miodem i wanilią. Nie wiem, poza tym popatrz sama - jeszcze wczoraj (przedwczoraj?) nie chciałam odlewek a dzisiaj uzgadniamy co by tu sobie odpsikać |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam pojęczeć o Idylle, bo mam nowy wątek
Zapraszam
|
|
|
|
|
#65 |
|
perfumove love
|
Byłam, widziałam
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie oddam całej, bo też ją uwielbiam , ale tej setki w życiu nie zużyję
Załatwię ładny atomek oddaj Idylle
|
|
|
|
|
#67 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
Chyba że sobie odlejesz, a mi oddasz flaszkie, asesese Nie no, tak serio to wiedziałam, że nie oddasz, dlatego nawet nie pisałam. Ale gdybyś kiedyś jednak... to daj znać Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, że kosmici poukradali wszystkie apteki a w nich wszystkie strzykawki ? Nie miałam po drodze do apteki i tak mi zeszło długo, przepraszam
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
![]() ps. mnie się nie spieszy
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 29 pkt / 100% pozyt.
|
Guerlain Idylle, ok. 30/35 ml + balsam, ok. 20ml
proszę, zajrzyj do mnie, może coś znajdziesz |
|
|
|
|
#72 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
Pozdrawiam Twitter, wiem że wczoraj coś napisałaś, ale forum wróciło do dawnych kształtów i podobno posty wszystkie wczorajsze wcięło 5ml Eaudem. i 5ml Ambry i co tam jeszcze masz?
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja już telegraficznie się streszczę ![]() *Zakurzone jabłuszka w starej skrzynce w piwnicy = Eau d'iparie L'occitane * kilka pięknych, męskich woniów tylko się nie odstraszaj, bo to quazi męskie, w każdym razie ja, baba noszę z przyjemnością: Duel Goutal, Lion Lalique, A*men Muglerowy i Mandragore Pourpre i Ambre Fetiche Goutal ![]() Jak coś pominęłam, to sobie pewnie przypomnę
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
cos za idyllke
|
|
|
|
|
#75 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale ostatnie kilka dni minęły mi głównie na konsumpcji, jeździe na rowerze i czytaniu książek. Czuję się jak po wakacjach na działce, haaa! ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Liluś, piękną masz tą kolorówkę, aż miło popatrzeć. Ale ja ostatnio stawiam na minimalizm, powieki mi jakby chcą odpaść od super cieni super marek, więc wiesz. Podkład, tusz, róż i już Ale gdybyś miała jakieś miłe dokładki niebawem, daj znać. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
cos za:
floverbomb, mgiełke VS, perfumy D&G lub cos z tych rzeczy?
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
To juz nie jest cała flaszka... na codzien ją używam, ale raczej zimą
Za bombke ktorej zostało Tobie ok 20ml mogę zrobić odlewkę Coco o podobnej wartości
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
coś za Mgiełka do ciała Victoria's Secret PINK Sweet & Tart. Ok. 200 z 250ml, świeży, lekki, grapefruitowy zapach idealny na lato ?
|
|
#81 |
|
perfumove love
|
Niestety nic. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Flowerbomb extr. i odleweczka Mure et Musc, o której pisałaś - bardzo, bardzo, badzo
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Chętnie się wymienię na bombkę
Lutka, jak się przyjrzę, jest jednak bardziej 15ml - patrzę to z porównania do innych, w których wiem ile powinno zostać Jego jest taka dokładna 1/3 opakowania.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Coś za Cacharel Liberte edt ok. 65/75ml (pudełko) ? Nie mam kosmetyków w wątkach, ale może być za coś innego.
Jak coś znajdziesz, to odpisz u mnie, proszę. |
|
|
|
|
#86 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
Niestety nic. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Marzy mi się odlewka Flowerbomb Extreme, chętnie wymieniłabym na Brit. A Najchętniej to przygarnęłabym cały flakonik, jeśli coś jeszcze Cie zainteresuje
|
|
|
|
|
#89 |
|
JESTEM ONA
|
Hatko,
interesuje mnie Idylle . Mogę zaproponowac Noa Cacharel 30 ml nową 1x psik, Jil Sander Pure Intense ok. 45/50 ml , Kenzo L`Eau Par Kenzo Indigo , tez ok. 45/50 ml. Wszystkie mają kartoniki. Mogę jeszcze ew. poszukac.
|
|
#90 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
). Powiedz, co tam jeszcze chowasz fajnego pod ladą
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

Jednak taka właśnie kolejność: psik testowy w perfumerii-wysączenie próbki-wyduldanie odlewki- FLAKON zdradza daleko idące opanowanie, rozsądek i umiarkowanie
Żebym i ja tak chciała robić a nie w ciemno brać flachy
Ale pojemności nie jestem pewna, obstawiam że konkretne 5ml, może nawet 7. Cyknę fotę to sama zobaczysz ile to może być. A sam zapach... hmm, unisex, to na pewno. Jakaś taka pościelowa czystość - nie łagodna jak Holy Water Demeter, czy delikatna i w sumie nijaka, jak Pure DKNY, aczkolwiek z obu tych zapachów ma jakiś wspólny składnik. Początek jest świeży, czuć roślinność i chłód (ale nie żadne ozony, to raczej jak wejście w chłodną pościel w ciepły wieczór), po 10 minutach łagodnieje i wychodzi delikatność, ułożenie i jej wysokość pudrowatość. Uprana w dobrym płynie męska elegancka koszula
Daj tylko znać ile czego konkretnie z ww. mam Ci "łodepsikać", tak żebyś nie była stratna.

Pozdrawiam