|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
piekny
Cytat:
![]() fajowy i duzy brzus Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze to wielowodzie nie jest duze i ze w szpitalu zaradza szybko i bedzie lepiej dla Ciebie i małej. To ze duza dziewczynke nosisz to sie nie przejmuj, dobrze ze jest wieksza mam nadzieje ze zatrzymają ją w brzuszku jak najdluzej i ze szyjka wytrzyma ![]() ![]() Cytat:
Dobranoc brzuchatki ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-27 o 23:16 |
||||||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar - dobrze, że wszystko dobrze
![]() Nerolko - koniecznie smsy regularnie, co tam u Was słychać, dobrze? Bo będziemy się tu zamartwiać...
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
Jestem pierwsza???
![]() Ja największy śpioch na świecie, nie śpi, świat przewrócił się do góry nogami A tak serio - zawalony, cieknący nos i bolące gardło nie dało mi niestety spać Ech... Dziś gardło boli jeszcze bardziej...No nic... Dzień dobry!
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
czesc kobietki mialam rano juz nie zagladac ale uzaleznienie to uzaleznienie
teraz mykam sie szykowac i jade do lekarza bede pozniej ![]() trzymajcie kciukasy ![]() milego dnia brzuchatki ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
teraz bede troche spokojniejsza dzisiaj o 5.13 juz pisal ze wstal i zaraz do pracy idzie![]() co do zgagi to nawet nie wiem co to jest i mam nadzieje ze sie nie dowiem
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka
dzięki dziewczyny |
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
nerola wszystko będzie dobrze, musi być dobrze
W szpitalu będziesz pod stałą opieką i jakby się coś działo ( tfu tfu ) to będzie natychmiastowa reakcja. A Izunia na pewno urodzi się zdrowiutka ![]() My dzisiaj po 13 mamy wizytę i musze ginkę o kilka rzeczy wyptać, żebym tylko nie zapomniała Po południu SR A wieczorkiem jeszcze jakies zakupy bo w piątek sobie wyjeżdżamy na długi łikend Dzień dobry i miłego dnia Mamusie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tylko będziesz potrzebowała jakiejkolwiek pomocy to wal śmiało - my coś na pewno zaradzimy, szkoda że mieszkasz tak daleko ode mnie bo gdybym mieszkała bliżej Ciebie z pewnością bym Ci pomogła jakoś, odwiedziła, cokolwiek żeby Wam pomóc ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
dziekuje
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
nerola na pewno wszystko będzie dobrze. Nie denerwuj się, weź kilka głębokich wdechów. To nic nie da, że będziesz się zamartwiać. A lekarze zrobią wszystko, żeby Wam pomóc. Ja to dwie godziny beczałam w szpitalu jak miałam skurcze.. byłam przerażona. Ale w końcu powiedziałam do małej "co to ma być, że jej się spieszy na świat za wcześnie i tylko mama się martwi." Postanowiłam, że nie wyjdzie i koniec
I skurcze ustały ale dopiero po 4 godzinach. Nie ma sytuacji bez wyjścia kochana. Na pewno w okół Ciebie są mili i życzliwi ludzie, którzy Wam pomogą. Zobaczysz, jeszcze wszystko się ułoży. Trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że będzie tylko lepiej Trzymam kciuki skarbie
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nerola, trzymamy mocno kciuki!!! Wszystko będzie dobrze! ![]() :Kciuki:brumek, dzięki za odpowiedź ![]() agulaaabar, cieszę się że wizyta udana ![]()
|
|
#2351 |
|
BAN stały
|
Jestem na nogach.Mam biegunkę od wczoraj a żołądek nie boli,takze albo nerwy albo oczyszczam się.
Głupie sny mnie nawiedzały. Karoline kuruj się naturalnymi metodami i współczuję Ci. Dziubek i Beatko dziękuję ale nie potrafię. Ogromnie się cieszę,ze Was mam. Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy.Tak bardzo się boję ale każde słowo od Was koi ![]() Brumek jasne,że będę pisać do Was póki tylko będę mogła Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Pytajcie o ilość wód i uważajcie na siebie wszystkie. |
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Rozeznanie
|
karolinee1983 kuruj sie
margaret82 za wizyte ![]() Witam z rana normalnie zaatakowaly nas mrowki, i nie sa to faraonki bo za duze ani ogrodowe bo za małe boje sie dawac jakies kratki czy cos bo to moze byc szkodliwe dla dzidzi jakbym sie niechcacy nawdychala a one łażą w kuchni buu..---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Nerola- nie bój sie poprosic o pomoc jeśli będzie niezbędna.Jeśli Cię uratują nasze chocby grosze to jesteśmy do usług.rozwalamy pieniądze na prawo i lewo na allegro jak poświęcimy parę złotych na pomoc koleżance to na pewno nam wiele nie ubędzie.Milena-powiem wprost,jeśli potrzebujesz choc drobnej pomocy,prześlij nam nr konta,kto będzie chciał to wpłaci ile będzie chciał,ja chętnie pomogę."Ziarko do ziarka...".Jeśli nie chcesz oficjalnie,prześlij mi na PW ile będę mogła to pomogę.A trzymam mocno za zdrowie Twoje i Izy.Jestem przekonana,że wszystko bedzie dobrze.Jak już będziesz pod opieką to na pewno wszystko się uda.Przesyłam mocne
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
hej mami' e.
Karoline wiem co czujesz, ja kilka dni temu tak poległam do łóżka, nic przyjemnego, zatkany, nos, gardło i osłabienie. Kuruj się pod kołderką i domowymi sposobami, pilnuj aby gorączki powyżej 38 nie było. Nerola bądź dzielna Wstałam, zrobię obiad, ogarnę co niecko mieszkanko, muszę się zająć prezentacją na zajęcia o szkodliwości GMO, i poszukać w okolicy ludzi którzy uprawiają zioła ( do pracy mgr badania...). Nie wiem jak się za to zabrać.Pewnie dzisiaj tego nie orgarnę i tak. Wczoraj z tztem gadaliśmy ile jeszcze mamy wydatków.... OC auta, chłodnica do samochodu, opony...i masa innych koniecznych wydatków, tztowi okulary nowe, jeszcze wesele....butów nie mam, biustonosza, nie wiem wkońcu jak z sukienką, czy iść w tej od koleżanki ( ale chyba tak zrobię, zawsze coś oszczędzę..) |
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam sms-a od Belli7 i przekazuję Wam:
Hej Beatko. Z tej strony bella7. Nie udało mi się wytrzymać i tak przez cc 26 kwietnia (30t 4d) o godz. 21.40 i 21.41 urodziłam córeczki. Dostały 7 punktów. Mają problemy z oddychaniem i leżą w inkubatorach, jedna jest zaintubowana a druga oddycha sama z małą pomocą, są bardzo drobne i malutkie. bella7 - gratulacje córeczek i trzymamy kciuki żeby dziewczynki szybko doszły do pełni sił ![]() mogły dziewczynki jeszcze trochę poczekać ale widać tak miało być że im się już tak śpieszyło na świat. Modlimy się o szybki i szczęśliwy powrót do zdrówka.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-28 o 09:23 |
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdz czy czegoś słodkiego nie masz rozlanego w kuchni albo otwartego opakowania na wierzchu z czyms bo one do słodkiego przyłażą. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-28 o 09:18 |
||
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za dziewczynki
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
umarłam ze smiechu http://allegro.pl/fiesta-xr2i-rs1800...570220632.html
|
|
|
|
#2362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale promocje zrobili Cytat:
nerola trzymam kciuki za Izuche i wiem ze wszystko bedzie OK, tak jak pisała BOBONIK-owa pisz smialo jak bdziesz nas potrzebowała więcej niż netowo-fonicznie! Cytat:
|
|||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Kurcze ale wieści.. Bella to gratuluję córeczek szkoda że dłużej nie posiedziały w brzuszku ale pod dobrą opiekę dojdą do siebie, trzymam za Was mocno kciuki!!agulaaabar - gratuluję udanej wizyty najważniejsze że wszytsko dobrze ![]() nerolko jestem z Tobą myślami i trzymam za Was kciuki, pod opieką lekarzy na pewno bezpieczniej zgadzam się w 100% z Babonikiem - jeśli potrzebujesz jakiegoś wsparcia, nie wstydź się prosić
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2365 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Wam Kochane
![]() Trzymajcie proszę kciuki za Izunię ![]() Jadę ![]() Ojej!!Gratuluję Belli!!!!!!!!! Duzo,dużo zdrówka zyczę dla maleńkich bliźniaczek!!!! Oraz dla mamusi!!!!!!!!!!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-28 o 09:33 |
|
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Agulaaabar szkoda, że to usg takie krótkie... ale najważniejsze, że wszystko wporządku z Wami 5kg to malutko Nerolka wiem, że łatwo mówić "nie martw się" bo i tak będziesz, ale postaraj się myśleć pozytywnie. Poprostu myśl, że MUSI być dobrze i już. W szpitalu będziesz pod stałą opieką-co jest bardzo ważne, w domu sobie dadzą radę zobaczysz. Trzymajcie się Cytat:
Moniczka, Margaret ![]() Cytat:
Trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze, żeby dziewczynki byly silne i Bella również!
|
||
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję Belli, faktycznie szkoda, ze nie dało się chwile dłużej, ale wierzę, że szybciutko przyjdą do siebie. Siostra szwagra urodziła bliźniaki w 29tc i teraz chłopaki mają 6 lat i super się mają, są zdrowe, silne i szybko nadrobiły te braki wynikające z wcześniejszego urodzenia
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki, żeby z każdym dniem były coraz silniejsze i żebyście już niedługo wszystkie razem wróciły do domku |
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przekazałam
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
O jej ale wieści
![]() Bella gratuluję córeczek, będziemy się modlić aby małe szybko urosły i były z mamą w domciu ![]() 83monia ![]() brechta z tej aukcji.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Bardzo Cię za to przepraszam.

i ze w szpitalu zaradza szybko i bedzie lepiej dla Ciebie i małej. To ze duza dziewczynke nosisz to sie nie przejmuj, dobrze ze jest wieksza
dzisiaj o 5.13 juz pisal ze wstal i zaraz do pracy idzie
W szpitalu będziesz pod stałą opieką i jakby się coś działo ( tfu tfu ) to będzie natychmiastowa reakcja. A Izunia na pewno urodzi się zdrowiutka 

:confused :

boje sie dawac jakies kratki czy cos bo to moze byc szkodliwe dla dzidzi jakbym sie niechcacy nawdychala a one łażą w kuchni buu..
Więc proszę o moooooocne trzymanie kciuków
zębole