Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 23:01   #2341
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jesteście takie kochane
Ryczę jak bóbr czytajac to.
Wiem,należy mi się lańsko ale to moje czasem łażenie nie ma wpływu na to co sie porobiło w środku.
Boję się tych wad u Izy.Tak bym chciała aby posiedziała jeszcze 5 tygodni.
No jest duża bo waży ponad 2,5 kg.
Miesiączki miałam regularne.
Przytyłam przez 3 tygodnie 4 kg.
Wyniki krwi i moczu idealne i nadal nie mam anemii mimo,że nie biorę witamin.

Już jestem spakowana i jadę na rzeźnię jutro.Tylko co oni mi takiego wielkiego zrobią przez piątek?Bo jutro to jedynie krew pobiorą.

Pocieszajacy jest fakt,ze mój lekarz i moja położna będą mnie przyjmować na oddział.

A tych wód mam aż 3 litry a norma chyba do 1,8.I ta bulwa na łożysku.
A na wczesniejszych USG wszystko ok. i żołądek było widać.
Malutka się rusza na szczęście.
Okropnie się boję.

Będę pisać smsy jakby nie było.

Stapelko dziękuję za wysyłkęJeszcze nie mam ale wpłata sie opóźni niestetyBardzo Cię za to przepraszam.

Jak ja wytrzymam bez dzieci?Zwłaszcza bez Krystusia?I jak On zniesie rozłąkę?

K***a mać u nas zawsze coś pod górkę.Za długo to się już ciagnie i mam serdecznie dość wszystkiego.
Nadal bez kasy,T. bez pracy a teraz jeszcze to.
Bez internetu,bez Was a jeszcze nam obie komórki wyłączą bo zalegamy z zapłatą za rachunki i zero kontaktu będzie.Po prostu bomba.
Do dzieci pewnie przyjedzie przyjaciółka ale trzeba jej dać na paliwo a ,zeby T. do mnie przyjechał do szpitala to też koszt bo to jednak koło 60 km.O czymś do jedzenia mogę pomarzyć,więc juz się nastawiłam na żarcie szpitalne.Super,super.Życ ie....

Dobra nie smęcę Wam bo macie swoje problemy.
I po co psuć humorki.

Jeszcze raz Wam dziękuję za miłe słowa a nawet za te pały i pejcze
kurcze kochana , jak Ci pomóc???? jeśli coś można zrobić to pisz!!!! nie ma że boli po to tu jesteśmy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 23:30   #2342
Lilkaa82
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień
piekny

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Mała nadal leży miednicowo, tzn. dupką na dole, waży niespełna kg, serducho ok, szyjka ok, wyniki suuper. Powiedziałam o tym moim galoującym sercu, więc polecił iść do rodzinnego po skierowanie na EKG, a jak coś będzie nie tak, to na ECHO serca do szpitala, ale podejrzewamy że może to takie nerwówkowe galopy - najważniejsze żeby sercr biło miarowo, bez przerw, więc sraki nie ma Jutro może się wybiorę do rodzinnego...
gratki

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
moniczka super brzusio To i ja się pochwalę
fajowy i duzy brzus

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja już po wizycie u gina zdj nie mam ale mam płytkę z filmem, synuś waży ponad 1 kg ..... wszsytko jest dobrze i gin nie widzi nic niepokojącego
... przytyło mi się 8,5 kg
i kolejne gratki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Piszecie o tych skurczach jak je odczuwacie, ja chyba mam to samo. I wychodzi na to, że coraz częściej i mocniej, wczoraj wieczorem już się przestraszyłam. Właśnie po całym dniu jest najgorzej, tak się brzuch wypina, wypukla, twardnieje..i mała się wtedy denerwuje.
Nom twardnieje brzuch i uwypukla sie. mnie nawet juz ciagną a czasem delikatnie bola te skurcze, jak sie naciska brzuch to jest jak kamien.. moja mala tez sie wtedy denerwuje i kopie w te twarde sciany macicy..

Cytat:
Wizyta okropna.
\Mam wielowodzie i bańkę na łożysku.Szyjka sie skróciła do 20mm,główka bardzo nisko.

Mam skierowanie do szpitala na najpóźniej jutro rano.

Boje się jak cholera.\
Na razie wiem,ze czekają mnie pompy,posiew i antybiotyk,KTG,leki.

Boze jak ja się biję o małą.

Jest większa o 2 tyg. i lekarz pytał czy nie ma pomyłki z ostatnią miesiączką.
Co Jej jest?
Nerola nie dobre wiesci mam nadzieje ze to wielowodzie nie jest duze i ze w szpitalu zaradza szybko i bedzie lepiej dla Ciebie i małej. To ze duza dziewczynke nosisz to sie nie przejmuj, dobrze ze jest wieksza mam nadzieje ze zatrzymają ją w brzuszku jak najdluzej i ze szyjka wytrzyma W szpitalu przynajmniej bedziesz sie oszczedzala a nie tak jak w domu takze odpoczywasz od jutra i nie denerwuj sie prosze

Cytat:
Dziewczny czy takie skurcze o którym pisałyście są niebezpieczne? pewnie głupie pytanie zadaje...ja się też tak martwię o to..
Jesli wystepuja sporadycznie do kilku to nie sa grozne, raczej normalne bo macica cwiczy przed porodem. Aby tylko sie nie nasilaly, nie byly bolesne i czestsze niz co 20 min (ja ze skurczami co jakies 3 min wyladowalam w szpitalu z rozpoznaniem przedwczesnego porodu). Mogą być grozne bo mogą prowadzic do skracania sie szyjki lub jej miekniecia i rozwierania ujscia.

Dobranoc brzuchatki

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A więc, wizyta ok, wyniki morfologi, moczu, glukozy, czynnika coombsa - idealne, luteina odstawiona, w razie skurczy łydek mam brać magnez i tyle. szyjka zamknięta, dzidzia sobie zdrowo rośnie i Lili jest na 100% dziewczynką!! dzisiaj się dokładnie wypięła w monitor i naprawdę wyraźne było widać muszelkę
Serduszko waliło mocno i szybko.
Ale i tak jakoś tak po tej wizycie zła byłam.... usg trwało 2 min! zmierzyła tylko obwód głowki..... zdjęcie takie sobie a 100zł trzeba było zapłacić.....
Ciśnienie 115/70 - jak u kurczaka waga 3kg do przodu.... to już razem 5kg na plus
No ale najważniejsze że wsio ok
krociotkie usg ale dzidzia zdrowa i wyniki ok wiec gratki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-27 o 23:16
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 00:46   #2343
brumek
Zakorzenienie

agulaaabar - dobrze, że wszystko dobrze

Nerolko -
koniecznie smsy regularnie, co tam u Was słychać, dobrze? Bo będziemy się tu zamartwiać...
Stary 2011-04-28, 06:51   #2344
karolinee1983
Zadomowienie

Jestem pierwsza??? Ja największy śpioch na świecie, nie śpi, świat przewrócił się do góry nogami A tak serio - zawalony, cieknący nos i bolące gardło nie dało mi niestety spać Ech... Dziś gardło boli jeszcze bardziej...

No nic... Dzień dobry!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 07:14   #2345
moniczka2123
Zadomowienie

czesc kobietki mialam rano juz nie zagladac ale uzaleznienie to uzaleznienie:haha ha:
teraz mykam sie szykowac i jade do lekarza bede pozniej
trzymajcie kciukasy
milego dnia brzuchatki

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
moniczka a maz to juz dojechal wszsytko oki?????

jacieeeee
- ja tez madzis zgagulca
szczesliwie na szczescie dojechał teraz bede troche spokojniejsza dzisiaj o 5.13 juz pisal ze wstal i zaraz do pracy idzie

co do zgagi to nawet nie wiem co to jest i mam nadzieje ze sie nie dowiem

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 07:15   #2346
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Nerolka wszystko będzie dobrze

dzięki dziewczyny za pamięć

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 07:28   #2347
margaret82
Zadomowienie

nerola wszystko będzie dobrze, musi być dobrze W szpitalu będziesz pod stałą opieką i jakby się coś działo ( tfu tfu ) to będzie natychmiastowa reakcja. A Izunia na pewno urodzi się zdrowiutka

My dzisiaj po 13 mamy wizytę i musze ginkę o kilka rzeczy wyptać, żebym tylko nie zapomniała
Po południu SR
A wieczorkiem jeszcze jakies zakupy bo w piątek sobie wyjeżdżamy na długi łikend

Dzień dobry i miłego dnia Mamusie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 07:34   #2348
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurcze kochana , jak Ci pomóc???? jeśli coś można zrobić to pisz!!!! nie ma że boli po to tu jesteśmy
Nerola, biedna, jestem z Tobą myślami bo z pewnością bardzo się martwisz, ale ja wierzę i modlę się żeby wszystko było dobrze z Tobą i Izą

Jeśli tylko będziesz potrzebowała jakiejkolwiek pomocy to wal śmiało - my coś na pewno zaradzimy, szkoda że mieszkasz tak daleko ode mnie bo gdybym mieszkała bliżej Ciebie z pewnością bym Ci pomogła jakoś, odwiedziła, cokolwiek żeby Wam pomóc

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Jesteście takie kochane
Ryczę jak bóbr czytajac to.
Wiem,należy mi się lańsko ale to moje czasem łażenie nie ma wpływu na to co sie porobiło w środku.
Boję się tych wad u Izy.Tak bym chciała aby posiedziała jeszcze 5 tygodni.
No jest duża bo waży ponad 2,5 kg.
Miesiączki miałam regularne.
Przytyłam przez 3 tygodnie 4 kg.
Wyniki krwi i moczu idealne i nadal nie mam anemii mimo,że nie biorę witamin.

Już jestem spakowana i jadę na rzeźnię jutro.Tylko co oni mi takiego wielkiego zrobią przez piątek?Bo jutro to jedynie krew pobiorą.

Pocieszajacy jest fakt,ze mój lekarz i moja położna będą mnie przyjmować na oddział.

A tych wód mam aż 3 litry a norma chyba do 1,8.I ta bulwa na łożysku.
A na wczesniejszych USG wszystko ok. i żołądek było widać.
Malutka się rusza na szczęście.
Okropnie się boję.

Będę pisać smsy jakby nie było.

Stapelko dziękuję za wysyłkęJeszcze nie mam ale wpłata sie opóźni niestetyBardzo Cię za to przepraszam.

Jak ja wytrzymam bez dzieci?Zwłaszcza bez Krystusia?I jak On zniesie rozłąkę?

K***a mać u nas zawsze coś pod górkę.Za długo to się już ciagnie i mam serdecznie dość wszystkiego.
Nadal bez kasy,T. bez pracy a teraz jeszcze to.
Bez internetu,bez Was a jeszcze nam obie komórki wyłączą bo zalegamy z zapłatą za rachunki i zero kontaktu będzie.Po prostu bomba.
Do dzieci pewnie przyjedzie przyjaciółka ale trzeba jej dać na paliwo a ,zeby T. do mnie przyjechał do szpitala to też koszt bo to jednak koło 60 km.O czymś do jedzenia mogę pomarzyć,więc juz się nastawiłam na żarcie szpitalne.Super,super.Życ ie....

Dobra nie smęcę Wam bo macie swoje problemy.
I po co psuć humorki.

Jeszcze raz Wam dziękuję za miłe słowa a nawet za te pały i pejcze
Z Izką na pewno wszytsko dobrze, nie martw się - chociaż wiem że to tylko tak łatwo się mówi - Izka będzie spokojniejsza jeśli będzie mieć spokojną mamę

trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Tak czytam o tych szkolach rodzenia i mysle czy tylko ja tam nie chodze:confused :
ja też nie chodze, jakoś nie odczuwam potrzeby, raz że mam dosyć daleko a dwa że czas mi nie zawsze pozwala bo studiuje dziennie

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Wizyta okropna.
\Mam wielowodzie i bańkę na łożysku.Szyjka sie skróciła do 20mm,główka bardzo nisko.

Mam skierowanie do szpitala na najpóźniej jutro rano.

Boje się jak cholera.\
Na razie wiem,ze czekają mnie pompy,posiew i antybiotyk,KTG,leki.
Bedzie dobrze kochana moja

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Beatka Ty masz kulinarne zdolności, nie ma co Ja mam problem z porcjowaniem całego kurczaka..

dziekuje

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 07:53   #2349
kindzia890
Raczkowanie

nerola na pewno wszystko będzie dobrze. Nie denerwuj się, weź kilka głębokich wdechów. To nic nie da, że będziesz się zamartwiać. A lekarze zrobią wszystko, żeby Wam pomóc. Ja to dwie godziny beczałam w szpitalu jak miałam skurcze.. byłam przerażona. Ale w końcu powiedziałam do małej "co to ma być, że jej się spieszy na świat za wcześnie i tylko mama się martwi." Postanowiłam, że nie wyjdzie i koniec I skurcze ustały ale dopiero po 4 godzinach. Nie ma sytuacji bez wyjścia kochana. Na pewno w okół Ciebie są mili i życzliwi ludzie, którzy Wam pomogą. Zobaczysz, jeszcze wszystko się ułoży. Trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że będzie tylko lepiej Po burzy zawsze wychodzi słońce Trzymam kciuki skarbie
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 08:00   #2350
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nerola, trzymamy mocno kciuki!!! Wszystko będzie dobrze! :Kciuki:

brumek, dzięki za odpowiedź

agulaaabar, cieszę się że wizyta udana

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 08:04   #2351
nerola
BAN stały

Jestem na nogach.Mam biegunkę od wczoraj a żołądek nie boli,takze albo nerwy albo oczyszczam się.
Głupie sny mnie nawiedzały.

Karoline kuruj się naturalnymi metodami i współczuję Ci.

Dziubek i Beatko dziękuję ale nie potrafię.:cmo k:
Ogromnie się cieszę,ze Was mam.

Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy.Tak bardzo się boję ale każde słowo od Was koi

Brumek jasne,że będę pisać do Was póki tylko będę mogła

Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Pytajcie o ilość wód i uważajcie na siebie wszystkie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 08:25   #2352
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Jestem na nogach.Mam biegunkę od wczoraj a żołądek nie boli,takze albo nerwy albo oczyszczam się.

Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy.Tak bardzo się boję ale każde słowo od Was koi

trzymajcie się kochane

Stary 2011-04-28, 08:28   #2353
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Jestem z Tobą i Izą myślami musi być wszystko dobrze!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-04-28, 08:37   #2354
Lilkaa82
Rozeznanie

karolinee1983 kuruj sie

margaret82 za wizyte

Witam z rana normalnie zaatakowaly nas mrowki, i nie sa to faraonki bo za duze ani ogrodowe bo za małe wyzabijalam co wylazlo i wysypalam proszek do pieczenia, mam nadzieje ze sobie pojda bo jak nie to wrrr boje sie dawac jakies kratki czy cos bo to moze byc szkodliwe dla dzidzi jakbym sie niechcacy nawdychala a one łażą w kuchni buu..

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:

Trzymaj sie dzielnie z Iza w dwupaku i pisz do nas jak tam sytuacja

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 08:41   #2355
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Nerola- nie bój sie poprosic o pomoc jeśli będzie niezbędna.Jeśli Cię uratują nasze chocby grosze to jesteśmy do usług.rozwalamy pieniądze na prawo i lewo na allegro jak poświęcimy parę złotych na pomoc koleżance to na pewno nam wiele nie ubędzie.Milena-powiem wprost,jeśli potrzebujesz choc drobnej pomocy,prześlij nam nr konta,kto będzie chciał to wpłaci ile będzie chciał,ja chętnie pomogę."Ziarko do ziarka...".Jeśli nie chcesz oficjalnie,prześlij mi na PW ile będę mogła to pomogę.A trzymam mocno za zdrowie Twoje i Izy.Jestem przekonana,że wszystko bedzie dobrze.Jak już będziesz pod opieką to na pewno wszystko się uda.Przesyłam mocne

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 08:46   #2356
patik87
Zakorzenienie

hej mami' e.

Karoline wiem co czujesz, ja kilka dni temu tak poległam do łóżka, nic przyjemnego, zatkany, nos, gardło i osłabienie. Kuruj się pod kołderką i domowymi sposobami, pilnuj aby gorączki powyżej 38 nie było.

Nerola bądź dzielna Nie takie trudności w życiu pokonałaś

Wstałam, zrobię obiad, ogarnę co niecko mieszkanko, muszę się zająć prezentacją na zajęcia o szkodliwości GMO, i poszukać w okolicy ludzi którzy uprawiają zioła ( do pracy mgr badania...). Nie wiem jak się za to zabrać.Pewnie dzisiaj tego nie orgarnę i tak.

Wczoraj z tztem gadaliśmy ile jeszcze mamy wydatków.... OC auta, chłodnica do samochodu, opony...i masa innych koniecznych wydatków, tztowi okulary nowe, jeszcze wesele....butów nie mam, biustonosza, nie wiem wkońcu jak z sukienką, czy iść w tej od koleżanki ( ale chyba tak zrobię, zawsze coś oszczędzę..)
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:13   #2357
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Właśnie dostałam sms-a od Belli7 i przekazuję Wam:

Hej Beatko. Z tej strony bella7. Nie udało mi się wytrzymać i tak przez cc 26 kwietnia (30t 4d) o godz. 21.40 i 21.41 urodziłam córeczki. Dostały 7 punktów. Mają problemy z oddychaniem i leżą w inkubatorach, jedna jest zaintubowana a druga oddycha sama z małą pomocą, są bardzo drobne i malutkie.

bella7 - gratulacje córeczek i trzymamy kciuki żeby dziewczynki szybko doszły do pełni sił

mogły dziewczynki jeszcze trochę poczekać ale widać tak miało być że im się już tak śpieszyło na świat. Modlimy się o szybki i szczęśliwy powrót do zdrówka.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-28 o 09:23
Stary 2011-04-28, 09:13   #2358
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
nie kupuj zadnego. spray do nosa (woda morska) najlepszy z manganem (to opinia mojego alergologa), a miarke do lekow dodaja do przeciwbólowych w płynie (nurofen dla dzieci, ibufen...) i ma też forme takiej strzykawki, tyle ze jest o pojemnosci do 5 ml, a ta chyba mniejsza

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:15   #2359
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Witam z rana normalnie zaatakowaly nas mrowki, i nie sa to faraonki bo za duze ani ogrodowe bo za małe wyzabijalam co wylazlo i wysypalam proszek do pieczenia, mam nadzieje ze sobie pojda bo jak nie to wrrr boje sie dawac jakies kratki czy cos bo to moze byc szkodliwe dla dzidzi jakbym sie niechcacy nawdychala a one łażą w kuchni buu..
mnie kiedyś w pokoju koło biurka wylazły mrówki takie zwykłe, nie wiem skąd, na podłodze stała otwarta paczka słodkich płatków kukurydzianych i się zeszły do tego, pełno ich było w środku ale sprzątnęłam te płatki i mrówki się rozpłynęły w powietrzu i za godzinę ani śladu po nich nie było.

sprawdz czy czegoś słodkiego nie masz rozlanego w kuchni albo otwartego opakowania na wierzchu z czyms bo one do słodkiego przyłażą.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Milena-powiem wprost,jeśli potrzebujesz choc drobnej pomocy,prześlij nam nr konta,kto będzie chciał to wpłaci ile będzie chciał,ja chętnie pomogę."Ziarko do ziarka...".Jeśli nie chcesz oficjalnie,prześlij mi na PW ile będę mogła to pomogę.A trzymam mocno za zdrowie Twoje i Izy.Jestem przekonana,że wszystko bedzie dobrze.Jak już będziesz pod opieką to na pewno wszystko się uda.Przesyłam mocne
jestem ZA

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-28 o 09:18
Stary 2011-04-28, 09:23   #2360
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

Hej Beatko. Z tej strony bella7. Nie udało mi się wytrzymać i tak przez cc 26 kwietnia (30t 4d) o godz. 21.40 i 21.41 urodziłam córeczki. Dostały 7 punktów. Mają problemy z oddychaniem i leżą w inkubatorach, są bardzo drobne i malutkie.

bella7 - gratulacje córeczek i trzymamy kciuki żeby dziewczynki szybko doszły do pełni sił
ojej no to gratulujemy księżniczek, niech teraz dzielnie rosną i szybko nabiorą sił, żeby do domku wyjść
kciuki za dziewczynki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:24   #2361
83monia
Zakorzenienie

umarłam ze smiechu http://allegro.pl/fiesta-xr2i-rs1800...570220632.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:27   #2362
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
poszłyśmy na bezpłatną SR to się okazało, że ta bezpłatność wynosi 200 zł Wprowadzają tylko ludzi w błąd !

ale promocje zrobili

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To teraz ja proszę o trzymanie kciuków bo idę jutro na GLUKOZĘ A bardzo się tego boję, bo jestem gruba a czytałam, że u takich osób częściej występuje cukrzyca Więc proszę o moooooocne trzymanie kciuków
głowa do góry to ja jeste gruba, a glukoza OK

nerola trzymam kciuki za Izuche i wiem ze wszystko bedzie OK, tak jak pisała BOBONIK-owa pisz smialo jak bdziesz nas potrzebowała więcej niż netowo-fonicznie!

Cytat:

Hej Beatko. Z tej strony bella7. Nie udało mi się wytrzymać i tak przez cc 26 kwietnia (30t 4d) o godz. 21.40 i 21.41 urodziłam córeczki. Dostały 7 punktów. Mają problemy z oddychaniem i leżą w inkubatorach, jedna jest zaintubowana a druga oddycha sama z małą pomocą, są bardzo drobne i malutkie.
KCIUI ZA MAŁUTKIE BLIZNIACZKI KOCHANE, prosze przekaz belli ze myslimy o niej i wspieramy ja fluidami!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:30   #2363
youyou
Zakorzenienie

Hej mamusie

Kurcze ale wieści..

Bella to gratuluję córeczek szkoda że dłużej nie posiedziały w brzuszku ale pod dobrą opiekę dojdą do siebie, trzymam za Was mocno kciuki!!

agulaaabar - gratuluję udanej wizyty najważniejsze że wszytsko dobrze

nerolko jestem z Tobą myślami i trzymam za Was kciuki, pod opieką lekarzy na pewno bezpieczniej

zgadzam się w 100% z Babonikiem - jeśli potrzebujesz jakiegoś wsparcia, nie wstydź się prosić mogłabym też dorzucić coś od siebie, jeśli nawet niewielkie kwoty były dla Was pomocne
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:31   #2364
margaret82
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję i mocno zaciskam kciuki żeby male szybko nabierały sił i rosły zdrowiutkie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:31   #2365
nerola
BAN stały

Dziękuję Wam Kochane

Trzymajcie proszę kciuki za Izunię

Jadę

Ojej!!Gratuluję Belli!!!!!!!!!
Duzo,dużo zdrówka zyczę dla maleńkich bliźniaczek!!!!
Oraz dla mamusi!!!!!!!!!!!

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-04-28 o 09:33
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:32   #2366
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamuśki

Agulaaabar szkoda, że to usg takie krótkie... ale najważniejsze, że wszystko wporządku z Wami
5kg to malutko

Nerolka wiem, że łatwo mówić "nie martw się" bo i tak będziesz, ale postaraj się myśleć pozytywnie. Poprostu myśl, że MUSI być dobrze i już. W szpitalu będziesz pod stałą opieką-co jest bardzo ważne, w domu sobie dadzą radę zobaczysz. Trzymajcie się Jestem z Wami myślami i trzymam za Was
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Jestem pierwsza??? Ja największy śpioch na świecie, nie śpi, świat przewrócił się do góry nogami A tak serio - zawalony, cieknący nos i bolące gardło nie dało mi niestety spać Ech... Dziś gardło boli jeszcze bardziej...

No nic... Dzień dobry!
Bidulko, kuruj się, dużo zdrówka

Moniczka, Margaret

Cytat:

GRATULACJE DLA BELLI!!
Trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze, żeby dziewczynki byly silne i Bella również!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:37   #2367
Stapelka
Rozeznanie

Gratuluję Belli, faktycznie szkoda, ze nie dało się chwile dłużej, ale wierzę, że szybciutko przyjdą do siebie. Siostra szwagra urodziła bliźniaki w 29tc i teraz chłopaki mają 6 lat i super się mają, są zdrowe, silne i szybko nadrobiły te braki wynikające z wcześniejszego urodzenia
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:40   #2368
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję córeczek i trzymam kciuki, żeby z każdym dniem były coraz silniejsze i żebyście już niedługo wszystkie razem wróciły do domku

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-04-28, 09:54   #2369
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
KCIUI ZA MALUTKIE BLIZNIACZKI KOCHANE, prosze przekaz belli ze myslimy o niej i wspieramy ja fluidami!!!

przekazałam

Stary 2011-04-28, 09:55   #2370
patik87
Zakorzenienie

O jej ale wieści

Bella gratuluję córeczek, będziemy się modlić aby małe szybko urosły i były z mamą w domciu Napewno będzie dobrze

83monia brechta z tej aukcji.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości