|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Rozeznanie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Hej dziewuszki!
Znów nie było mnie z półtora tygodnia... ale ładnie nadrobiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Witam nowe PMki ![]() nena - Kochana! Już dawno zauważyłam, że masz niesamowicie wysmakowany gust ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moniczka - Gratuluję pozytywnego rozwoju sprawy! ![]() Seagirl - Już pisałam na maila, że suknia piękna i wspaniale w niej wyglądasz, ale powtórzę się --> TŻ zaniemówi z zachwytu! ![]() Oj dziewczęta... tak czytam o tym zgapianiu przez siostry/kuzynki/koleżanki i sama się do siebie uśmiecham ![]() Zacznijmy od tego, że jestem z moim TŻ ponad rok dłużej niż siostra ze swoim chłopakiem, co prawda to ją po niecałym roku zaprowadził do jubilera żeby pooglądać pierścionki, ale do zaręczyn nie doszło do tej pory (bez sensu) no a tego samego 2009 roku w lipcu - jak wiecie - mój TŻ mi się oświadczył. Bardzo szybko, bo już w sierpniu 2009 wymyśliliśmy sobie, że naszym dniem będzie 21 lipca 2012 (czyli że prawie 3 rocznica zaręczyn). No oczywiście moja siostra nie była zachwycona naszymi zaręczynami w ogóle (zazdrość?) no i ogólnie lekceważyła tę sytuację, nabijała się z nas, że za wcześnie, że bez sensu jak chcemy być narzeczeństwem 3 lata, że rok po zaręczynach powinien być ślub :/ Wiecie, wg mnie zaręczyn nie powinno się planować - pięknie jest, kiedy są na maksa z zaskoczenia, spontaniczne, romantyczne i takie "z serca", a nie dlatego, że musi być pierścionek na palcu na rok przed ślubem :/ Tekst typu "wyjdziesz za mnie?" pierwszy raz powinien wypłynąć z ust mężczyzny właśnie w trakcie zaręczyn - inaczej tracą cały swój urok... No ale oczywiście siostra starsza, mądrzejsza to się jeszcze miała czelność naśmiewać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wybaczcie dziewczęta, że tak się rozpisałam i trochę zjechałam z tematu... Wzruszyłam się trochę i właśnie nasunęła mi się taka myśl, że jednak nie byłoby tak źle gdyby były te nasze wesela razem... Cieszę się, że teraz, po tym wszystkim i po tym jak zrezygnowali ze swojego wesela moja siostra nie ma mi za złe, że za rok jest nasze - co prawda nie interesuje się jakoś szczególnie, ale to dobrze, że jest pokojowo nastawiona i nie ma do mnie żalu --> w sumie za mocno się kochamy ![]() Ufff... To żem się napisała ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-04-28 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zadomowienie
|
oto i on
![]() sztuczka_magiczka - faktycznie smutna ta historia, ktora opowiedzialas .. Ale najwazniejsze, ze w momencie proby, a mianowicie wtedy, gdy zmarla mama TZa Twojej siostry, to potrafilyscie sie dogdac i teraz ja wspierasz .. Strasznie mi jej zal, ze nie bedzie miala takiego wesela, jakie sobie wymarzyla, ale dobrze, ze przynajmniej Wasze kontakty wrocily do normy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewuszki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na wesele to chciałabym buty z paskiem - żeby bardziej trzymały się na nodze ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, może jestem dziwna. Ale jak moja kuzynka szukała zespołu na wesele to sama podsunęłam jej nasz zespół, który wybraliśmy z TŻ, tak samo z salą. Wybrali jednak całkiem coś innego. Mają wesele 1,5 m-ca przed nami, więc nawet dobrze, że tak się stało. Gdyby jednak mieli wesele po nas i zdecydowaliby się na to samo, co my mieliśmy - cieszyłabym się, bo widocznie bardzo się im podobało. Jeśli podoba mi się jakaś sala i zespół, a okazuje się, że moja koleżanka też ma to samo - to co, mam już tego nie brać bo ona tam ma? Podoba nam się to samo i już. I ŻADNE wesele nie jest KOPIĄ - zapamiętajcie to sobie ![]() Szczerze? Dla mnie KAŻDE wesele jest wyjątkowe, nie z tego względu, że ktoś zamówił sobie pokaz latających słoni, fajerwerki itd. Tylko dlatego, że jest to DZIEŃ, w którym Młodzi przysięgają sobie dozgonną miłość, stają się małżeństwem, a ja jestem z nimi, podzielam ich radość. I mogę Wam zaręczyć, że bez względu na wszystko, wesele każdej z Nas będzie wyjątkowe, niepowtarzalne i niezapomniane ![]() Cytat:
![]() ![]() jak będzie ładna pogoda to pewnie zrobimy sobie małą wycieczkę ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sukni - myślę, że każdą z nas będzie czekała ostatnia przymiarka/wizyta u krawcowej na dwa tygodnie lub tydzień przed ślubem ![]() Cytat:
![]() ![]() Te które pokazałaś niezbyt do mnie przemawiają, chyba przez ten satynowy materiał Cytat:
![]() Bo siostra może też pokojowo nastawiona przyjedzie, ale jak Ciebie nakręconą zobaczy to może się to awanturą skończyć.
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=bahari;26586021]Szkoda, że Twojej siostrze tak kiepsko się sprawy ułożyły. Choć ten jej chłopak też jakiś dziwny, po co tak zwleka z oświadczynami? Bo rozumiem że oni jeszcze cały czas nie są zaręczeni? Dziwne, dziwne...[QUOTE]
Dobrze zrozumiałaś - dalej nie są zaręczeni. Dlaczego jeszcze nie? Tak jak mówiłam - uznają zaręczyny na rok przed ślubem, inaczej widocznie nie da rady ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cieszę się, że zrozumiałyście moje przeżycia - nie chciałam wyjść na jakąś bezduszną egoistkę ![]() ![]() jagodzia133 - Może nie znam całej sytuacji wystarczająco dogłębnie, ale tak samo jak dziewczyny mogę Ci delikatnie poradzić, byś mimo wszystko okazała się "mądrzejsza" od siostry i okazała jej łaskę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też bym poczekała na wyprzedaż ale w salonie Julienne mają tylko ecru więc jeśli bym ją chciała musiała bym kupić jednak nową szytą bo w Lbn więcej salonów z sukniami MS moda nie ma Dot4 ta laska jest okropna ![]()
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście najważniejsza jest nasza miłość i to, że zostajemy małżeństwem, ale skoro oprócz ślubu robimy też wesele nie chcemy, żeby było identyczne jak wesele kuzynki/siostry. Nie mówią tutaj o koleżance bo np sama będę miała wesele na tej samej sali co moja przyjaciółka, tyle, że rok później - z gości powtórzą sie dwie/trzy pary. Myślę, że bardziej rozchodzi się o to, że ktoś spędza długie godziny szukając ciekawego fotografa/kamerzysty, szukając inspiracji na sesje, dodatków na sale, różnych pomysłów- a przyjdzie ktoś inny właściwie na gotowe - bez żadnego wysiłku skopiuje to co nam zajęło tyle czasu. Nie mówię, że moje wesele ma być idealne i jak jeden kwiatek w bukiecie będzie ciemnofioletowy zamiast jasnofioletowego to wpadnę w szał. Skoro coś sobie zaplanujemy to chciałabym, żeby to było nasze, a nie skopiowane wcześniej przez kogoś innego. I nie mówie o inspiracji np gdy powiem, że chce mieć kolor przewodni fiolet na sali - a ktoś stwierdzi, ze u niego fiolet też pasuje - proszę bardzo niech korzysta ![]() ![]() Ale się rozpisałam ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-04-28 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam załamkę totalną!!!!
Jak wiecie rodzice TŻ nie żyją razem. Po latach okazało się, że jego tato wcale nie jest taki zły jak nam go przedstawiano. Całe życie był "blokowany" przez mamę TŻ dlatego jego kontakt z synem był taki a nie inny. Chcemy bardzo z moim kochanym, by jego tato był na ślubie i weselu. Czy przyjmie zaproszenie to już inna sprawa, bo pewnie mama TŻ już swoje w tej kwestii zrobi (a nam oczywiście przedstawi, że to ojciec okazał się draniem, itp, itd...)... I dała nam do zrozumienia, że jak On będzie, to dla niej to wcale nie będzie jakiś super dzień, jego rodziny też nie bardzo chce zapraszać... Oczywiście dopiero w poniedziałek okazało się, że Chrzestnym TŻ jest brat jego ojca, a nie mąż chrzestnej, który przez lata bawił się w fikcyjnego chrzestnego.... Kur** szczerze im bardziej poznaję ciemną stronę jego matki tym bardziej nie mogę znosić obecności tej kobiety!!!! Z resztą pisałam Wam już o tej sytuacji. Bardzo chcemy zaprosić tatę TŻ, jego brata i babcię. I zaproszenia wyślemy, choćby nie wiem co. Tylko co zrobić z jego matką??? Im bliżej ślubu, tym bardziej ona ma jakieś ale co do zapraszania tych osób. Jakkolwiek byś nie zrobili TŻ i tak na tym ucierpi. Będzie mu przykro, że taty nie będzie, ale też będzie mu przykro jeśli jego mama nie będzie się dobrze bawić na jego weselu... A i mój TŻ podziękowań dla rodziców na sali nie chce, oczywiście go rozumiem. I jest taki pomysł, żeby osobno zadedykować po piosence dla mojej mamy i mojego taty, a prezenty dostaną w domu. Jakoś to chaotycznie napisałam, ale wybaczcie!!!!!!!!!
#3190 | |||||
Wtajemniczenie
|
Od jutra za niecały rok!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-04-28 o 11:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
ale dziewczyny ja to wiem jak przyjedzie i będzie się chciała pogodzić to ok. Ale jak przyjedzie ja powiem do niej cześć itd a ona się słowem nie odezwie to co?? A mamie zależy bo siostra zawsze była jej córunią. Brat jest wielbiony przez ojca. I tak całe życie pod górkę... ale daje radę niedługo pójdę na swoje i wtedy rodzice zobaczą co jest grane ja im latała koło tyłka pomagam itd. martwię się wszystko robię tak jak trzeba siostra ma w d.... brat to samo. Ja liczę na to że kiedyś usłyszę z ich ust że przepraszają i że miałam rację a oni mnie nie słuchali. No dobra dziewczyny koniec tego głupiego tematu.
Kurczę czekam na tego maila od dziewczyny której mi się suknia spodobała a ona nic nie odpisuje już 2tydzień czekam ![]()
![]() |
#3192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi bardziej o ogóle rzeczy typu kamerzysta, fotograf, sala, zespół, makijażystka. Takie usługi są ogólnodostępne i fajnie mieć coś albo kogoś poleconego i sprawdzonego. Jeśli naszukam się fotografa i znajdę tego NAJ, a któraś forumowiczka z mojej okolicy też będzie szukała foto, to podam jej namiary i jeśli się na niego zdecyduje nie będę miała nic przeciwko temu ![]() Natomiast tak jak mówisz, jeśli ktoś zaczyna kopiować detale - to wtedy nie robi za fajnie. Każdy jest inny, ma inny charakter i powinien dopasować to do siebie a nie zżynać od innych (chodzi mi o coś indywidualnego, osobistego). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też będę polować na tą swoją jedyną, ale pani w salonie od razu uprzedziła mnie, że taki model może już nie być dostępny (chyba na wystawie-myślę, że o to jej chodziło). Nie wytrzymam już długo i w przyszłym tyg chyba pójdę przymierzyć to moje cudo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Wtajemniczenie
|
Niecały rok to u dziewczyn - Niki i sikoreczki i to one od jutra będą mogły mówić, że za niecały rok
![]() ![]()
#3195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
u mnie 7 dni mniej czyli 1 rok 2 miesiące i 16 dni ![]()
![]() |
#3196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
2880 to dużo. Ale widać zależy od regionu i salonu mi podała cene 2300zł jeszcze jeden model mierzyłam ale nei wiem czy też tej firmy to była cena 2100zł.
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weekend typowo we dwoje robimy sobie od 13-15 maja. Uderzamy w Trójmiasto. Wyhaczyliśmy jakiś czas temu ofertę na Grouponie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-04-28 o 12:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zakorzenienie
|
Ale ten czas leci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie tak pomyślałam że w wakacje po ślubie nie będzie raczej nas stać na taka podróż poślubną ale na gruponie są super oferty weekendowe i nie tylko i myślę że będę czatować na jakąś okazję i coś sobie zafundujemy na nasz pierwszy weekend po ślubie
![]()
#3203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super wam się trafiło ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, jestem po spotkaniu z Pania fotograf i kamerzystą. Długi i męczący był ten wczorajszy dzień, ale warto było. Wszystko pozytywnie. Babeczka ok, decydujemy sie na nią. Kamerzysta też, bo to co nam pokazał jest całkiem inne niż standardowe płyty z wesel. Nie było to nudne, a dosłownie wszystko nam pokazał przykładowo z jakiegoś wesela. Na stronie www słabo się prezentuje, a na lifie jest superancko. Teraz tylko podpiszemy umowy z dj, kamerzystą i fotogarfem i na razie by to było wszystko Link do fotografa: http://niebieskiemotyle.pl/ a tą Panią fotograf będziemy mieli na plener: http://www.agawphotography.com/fot_slubna.html kamerzysta: http://www.grafika-film.com/ dj ma stronkę, ale nic na niej nie ma. Polecony przez znajoma więc pewny ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
Jamee a jak byłaś w tym salonie widziałaś może ten mój model sukni?
#3209 |
Zakorzenienie
|
Nie widziałam, tylko w katalogu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.