|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Dziwne ... ja dostałam ten papier od ręki, w końcu to tylko z 15 minut pisania.
|
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
|
|
|
|
#3693 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mimo wszystko i tak tż pojechał do usc.Cytat:
![]() Parafia Św. Rodziny (środa): http://www.par.sw-rodziny.lublin.pl/.../narz_plan.htm Parafia Dobrego Pasterza (środa) http://lublin.scj.pl/cms/content/view/48/44/ Parafia Św. Jadwigi (środa): http://www.swjadwiga.lublin.pl/konfe...kie-w-parafii/ Parafia św. Antoniego (czwartek): http://www.antoni.vgr.pl/userfiles/f...malzenskie.pdf Parafia Niepolanego Serca Maryi (sobota): http://www.poczekajka.pl/index.php?o...stwo&Itemid=60 SPIS WSZYSTKICH NAUK: http://www.archikatedra.kuria.lublin....php?page_id=7 |
|||
|
|
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
widzę że z usc może być problem
mam nadzieję że uda mi sie załatwić to w najbliższym czasie jakoś bezproblemowo, chociaż mam pewne obawy po tym jak wczoraj tam zadzwoniłam ![]() w każdym razie dzięki dziewczyny za informacje, będę miła to może wydadzą nam od ręki
|
|
|
|
#3695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w hurtowniach można sporo wynegocjować, więc nawet jeśli na pierwszy rzut oka jest gdzieś drożej, warto zapytać, a poza tym przy zakupie, jak widzą, że klient ma kasę ze sobą, to jeszcze troszkę bardziej można ponalegać ![]() Np. w Makro wina są raczej średnio tanie, ale powyżej kilku sztuk dają każdemu upust chyba 5%, więc warto to też przemyśleć. Carlo Rossi z tego co pamiętam było tańsze, niż w Stokrotce, ale Palace de Anglona droższe. Więc gdybyśmy brali wszystkie tam, to odliczając rabat, i tak zapłacilibyśmy mniej. monik_85, właśnie nie za bardzo się orientuję, bo ksiądz tylko tak napomknął o tym. Ale kiedyś, jak jeszcze dzwoniłam przed naukami do parafii, to mi siostra coś mówiła na ten temat, ale wtedy jakoś nie przywiązałam do tego wagi :P Na ich stronie jest numer do kancelarii, możesz spróbować zadzwonić. My niestety opuścimy nauki i dzień skupienia 08.05, bo akurat wtedy mamy komunię na drugim końcu Polski, więc zaczniemy się tym interesować w czerwcu ![]() A z przygotowań - nadal szukam bolerka... Bezskutecznie... Help...
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mają uszyć odpowiednie do mojej sukni. Tylko pytanie czy jak już to zrobią to ja będę zadowolona?? Jakoś jak kupowałam suknię to było mi wszystko jedno 16 maja mam mieć przymiarkę sukni i będą mi ją skracać więc może dopiero po 16-tym po uzgodnieniu ze mną zaczną szyć i bolerko i welon?? Dziś chyba tam pójdę przy okazji chodzenia za butami. Trzymajcie kciuki, żeby kolejną rzecz mogła odhaczyć na liście spraw do załatwienia
|
|
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam przekonana, że zawsze załatwiają to od ręki. |
||
|
|
|
#3698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Wiem, że będzie nie na temat, ale może kogoś zainteresuje moja propozycja. Wpisuję tutaj, bo od razu widać, że wątek prawdziwie lubelski, a tylko region mnie interesuje ![]() Zwracam się do Was z propozycją udzielania się na wątku, który stworzyłam na forum "zdrowie w lublinie" na forum gazety.pl. Wątek nazywa się "trądzik w lublinie" i chciałabym, abyśmy stworzyły tam dyskusję nt konkretnych terapii u konkretnych dermatologów, konkretnych zabiegów w konkretnych gabinetach itp. Stworzyłam ten wątek bo uważam, że pisanie że "polecam/nie polecam" danego zabiegu to za mało, uważam, że ważne jest u kogo się robi ten zabieg, bo każdy gabinet jest inny, ten sam zabieg może być skuteczny u jednego lekarza, a u innego nieskuteczny, bo sobie olewa pacjentów i np rozcieńcza kwas z wodą czy inne historie. Link http://forum.gazeta.pl/forum/w,776,1..._Lublinie.html Serdecznie zapraszam i mam nadzieję, że rozwinie się ten wątek. "Reklama" jest tylko tutaj i na wątku "lublin - gdzie kupię, załatwię" i koniec, więc proszę moderatorów o wyrozumiałość, a Was Dziewczyny do udzielania się. Pozdrawiam
|
#3700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wróciłam z zakupów. Nic nie kupiłam Oglądałam też biżuterię u kilku jubilerów, ale nie mogłam się zdecydować. Chociaż teraz żałuję. No nic, jeszcze mam miesiąc... Moja siostra chciała kupić sobie sukienkę na wesele i też nic dla siebie nie znalazła. Padam ze zmęczenia i tyle. Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-04-27 o 16:12 |
|
|
|
|
#3701 |
|
Raczkowanie
|
Zubrowka biala podobno dobra, ja nie próbowalam ale TŻ ze szwagrem testowali
![]() Kupowalismy ja w hurtowni BIS w grudniu. Jak bylismy teraz w Polsce,pojechalismy tam po wina i napoje okazalo sie ,ze juz w styczniu ja zlikwidowali ;/ |
|
|
|
#3702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
u nas też będzie żubrówka.... testowaliśmy wódki podczas sylwestra i ta bez dwóch zdań wygrała, kupiliśmy w leclercu po ok. 16, 50 zł z 0,5l
|
|
|
|
#3704 |
|
Rozeznanie
|
u nas tez bedzie zubrówka biała
białe rajstopy/ponczochy to nie dla mnie moje beda raczej cieliste, cienkie, no chyba ze wyhacze cos ivory i mi sie spodoba.... mam dobrą opinie o rajstopach veneziana, maja różne cienkości i kolory, sprobuje zrobic napad na sklep zeby zawczasu przetestowac kolorki.... moze jakis sklep z dobrymi cenami? - na rogu zielonej i swietoduskiej jasne kolory po 16 zł, wiem ze jeszcze duzy wybór jest w okolicach liceum im sobieskiego na slub musze miec przynajmniej 3 pary - bo to nigdy nic nie wiadomo
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Zbiorczo odnosząc się do wypowiedzi ![]() 1. Wczoraj złożyliśmy dokumenty w USC i dokument nie był od ręki. Na następny dzień. 2. U nas wódka Stock - żubrówka została wyeliminowana w konkurencji ze Stockiem. Cena przystępna, bo znajomy pracuje w monopolowym ![]() 3. Kupiłam sukienkę na drugi dzień - polecam sklep MAGMA (ja kupiłam w OLIMPie, ale są też chyba w Galerii ORKANA) - przeceniona o 100 złotych, więc super Spory wybór! 4. Zaproszenia się "rozdają" - w drugi dzień Świąt rozwieźliśmy 29 zaproszeń, zapraszając w ten sposób 61 osób. Czyli prawie cała moja najbliższa rodzina... 5. rajstopy/pończochy zdecydowanie jasne, cieliste - białe nigdy jakoś kojarzą mi się z chórami i komuniami ![]() Zdrowię i trzymam kciuki za wszystkie sprawy do załatwienia. Ja szukam butów i gryzę...
To właśnie sekret nasz: magnesu połówki dwie... http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png Edytowane przez amantas_amaentes Czas edycji: 2011-04-28 o 08:41 |
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
Miałam dziś kolejny koszmar przedślubny
śniło mi się, że pojechałam do salonu na ostateczną przymiarkę, skracanie itd. a okazało się, że moja sukienka została pomylona i oddali ją innej pannie młodej
|
|
|
|
#3707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że mnie ominą chociaż jak dalej będziemy załatwiać wszystko w takim ślimaczym tempie to pewnie sie pojawią ![]() w ten weekend mamy nauki, z czego ogromnie sie cieszę, bo też mieliśmy trochę zawirowań z nimi, musimy w najbliższych dniach zdecydować się na obrączki i rozdać zaproszenia. Dziewczyny a jeszcze a propo tego USC to jak sie tam pojawimy razem i wszytsko załatwimy, ale nie wydadzą nam od ręki tylko będzie gotowe na drugi dzień to czy może to odebrać ktoś z rodziny? |
|
|
|
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam powiedziano, że nie musimy odbierać dokumentów osobiście. Mimo wszystko i tak tż po nie pojechał, więc nie wiem co by było gdyby. Najlepiej zapytaj w usc. My jutro zamierzamy kupić obrączki. Będziemy przetapiać złoto. A dziś jadę po buty. Nie wracam bez nich do domu ![]() Może wie któraś z Was czy dziś odbywa się w którymś kościele nauka 6, 7 lub 8? Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-04-28 o 09:40 |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3710 | |||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam sporo czasu, ale chce miec to z glowy. Mnie jak sie cos podoba, to obcas jest metrowy i do slubu poszlabym bez zebow no i kolor - smietankowa biel jest trudno dostepna![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my tez idziemy na nauki w ten week. o ile dozyjemy bo złapala nas jelitówka
|
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
To ja się chyba wyłamię co do wódki
my będziemy mieli Pałacową ![]() A mam jeszcze do Was dziewczyny pytanie Powiedzcie gdzie można kupić statuetkę Oscara ale nie plastikową tylko metalową ??? ewentualnie kto by takie coś mógł zrobić..jakiś złotnik czy kto tam ? Będę wdzięczna za pomoc ![]() U mnie na razie wszystko stanęło w miejscu. Buty zakupiłam na ebay-u bez mierzenia za kilka dni powinny przyjść i mam nadzieję, że będą dobre bo straaasznie mi sie podobają Suknia się szyje i w maju jak przylecimy będę miała przymiarkę <jupi>..i wlasnie w jednym tygodniu majowym będziemy musieli załatwić bardzo dużo nawet mi się nie chcę myśleć :/ Mamy zamiar przez te kilka dni w Polsce pochodzić na indywidualne lekcje tańca..po godzince dziennie przez 5 dni myślę, że wystarczy..i później przed samym ślubem też jakieś 5 lekcji i jakoś pójdzie ![]() Teraz szukam biżuterii na pierwszy i drugi dzień w sumie już znalazłam ale ceny porażają Najgorsze, ze jeszcze tyle do załatwienia a czasu coraz mniej
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
jak to jest z tym księdzem?? powiedział nam ze mamy najpóźniej 3 miesiące przed ślubem przyjść na spisanie protokołu i co mamy wtedy ze sobą mieć??
|
#3713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale chociażby dla okrycia ramion do kościoła coś musi być, chyba że suknia już zawiera taki element? alonka00, jeśli dobrze pamiętam, to trzeba wtedy mieć: - te wszystkie papierki z USC, - oczywiście obecność obojga niezbędna, - dowody osobiste, - świstki o chrzcie, - i (jeśli wymagane - u mnie tak) ostatnie dokumenty poświadczające uczęszczanie na lekcję religii (czyli np. ksero świadectwa maturalnego, na którym widnieje stopień z religii).
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#3714 | |
|
Raczkowanie
|
ona11 wcale się nie wyłamiesz- my też mamy Pałacówkę
![]() Nam Żubrówka nie podchodzi zupełnie, za ostra jest . Cytat:
![]() My dostaliśmy informacje, że do spisania protokołu potrzebne są: - dowody osobiste narzeczonych - św. chrztu (z adnotacją o bierzmowaniu) - my donosimy jeszcze świadectwo religii (xero lub oryginał do wglądu - może być maturalne np.) - poświadczenie odbycia nauk przedmałżeńskich - zaśw. z USC (musi być ważne w dniu ślubu) Po spisaniu protokołu daje się na zapowiedzi, zapowiedzi są wygłaszane w parafiach obojga narzeczonych (przyszły pan młody dostaje pismo, na którym musi zostać wpisana adnotacja o wygłoszeniu w jego parafii zapowiedzi i braku protestów z tym związanych i wraca z tym do parafii panny młodej).Jak jest to wszystko skompletowane to w tyg. poprzedzającym ślub narzeczeni udają się do kancelarii i podają dane świadków (imię, nazwisko, adres). Tak to wygląda u mnie (biorę ślub w swojej parafii). |
|
|
|
|
#3715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tam nie znam się na smaku bo wódki w życiu nie próbowałam ![]() ![]() Rodzicom posmakowała na ostatnim weselu i dlatego tą zakupili.. zdecydował smak, brak bólu głowy na drugi dzień i brak złego posmaku tak mi Tata argumentował wybór właśnie tej ![]() A co do dokumentów... wiem, że dowiem się w maju..ale wiecie co się dzieje jeśli ktoś nie uczęszczał na religie w średniej szkole i nie ma oceny na świadectwie ??
|
|
#3716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że ten nasz będzie należał do tych bardziej wyrozumiałych ...się zobaczy
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Witam po świętach dziewczęta! Stęskniłam się za wami
![]() Głupio mi ,ale nie zdążyłam złożyć życzeń Bridelli - Bridello wszystkiego najlepszego na wspólnej drodze życia z TŻ! Oby całe wasze życie było tak piękne i radosne jak w dniu ślubu! I czekamy na relację Hah, poruszacie temat weselnej wódki, niestety się nie włączę - u nas będzie tylko wino koszerne, czerwone, deserowe. Ale chyba nikt z gości nie nastawia się na wódkę, znają nas i nasze dziwne zwyczaje ![]() Któraś z nas planuje mieć odsłonięte ramiona podczas ślubu - moim zdaniem jednak w kościele powinnyśmy zakrywać ramiona, tak jest elegancko i tak wypada. Tak uważam, ale sama trochę się z tego wyłamię mam suknię z ramiączkami opadającymi na ramiona i do tego welon - to będzie musiało wystarczyć, ponieważ nie lubię bolerek i szukałam sukni, która go nie potrzebuje.Jak tam waga po świętach? Mi chyba udało się troszkę przytyć |
|
|
|
#3719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a jak jest ze spowiedzią?Bo musi być dwa razy, raz przed samym ślubem a raz kiedy? Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2011-04-28 o 14:54 |
|
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Co do spowiedzi to pierwszy raz według mojego indeksu dla narzeczonych powinien być w tygodniu, w którym zgłosiliście w kościele chęć zawarcia małżeństwa. Ale jeśli robi się to rok wcześniej to nie ma sensu spowiadać się tak szybko. Z kolei na naukach ksiądz chciał żebyśmy wszyscy się wyspowiadali przed ich rozpoczęciem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

Szczęśliwa Żonka
mam nadzieję że uda mi sie załatwić to w najbliższym czasie jakoś bezproblemowo, chociaż mam pewne obawy po tym jak wczoraj tam zadzwoniłam 

śniło mi się, że pojechałam do salonu na ostateczną przymiarkę, skracanie itd. a okazało się, że moja sukienka została pomylona i oddali ją innej pannie młodej

nawet mi się nie chcę myśleć :/ Mamy zamiar przez te kilka dni w Polsce pochodzić na indywidualne lekcje tańca..po godzince dziennie przez 5 dni myślę, że wystarczy..i później przed samym ślubem też jakieś 5 lekcji i jakoś pójdzie