|
|
#4891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
Roux- do dawnej wagi nie wrociłam, ale też nie utrzymałam tego co zdobyłam- zatrzymało się tak po środku. najgorszy był początek, potem jak już się widzi ogromne efekty i to w krótkim czasie, to ma się dużo siły i motywacji. Ogólnie efekty są bardzo widoczne a uczucie wchodzenia w ciuchy w które już od lat się nie wciskało- bezcenne. Ale żebynie było tak słodko- wszystko ma też swoje ujemne strony. Piersi maleją w oczach- o wiele szybciej niż brzuch. U mnie z C zeszło na B
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na dukanie chciałabym..ale nie jem mięsa i ryby więc ucierpiały by na tym moje nerki.. ale póki co mam -14 kg;p jakoś to idzie..
|
#4893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec zobaczywszy brak potwierdzenia i brak sciagnietej kasy z konta kupilam nowy bilet. pozniej juz nie pisalam do nich. Cytat:
Cytat:
![]() dzis zaczelam! razem z hostka zjadlysmy pyszne ( lol ) sniadanie: roladki z szynki i twrozku i jajek. nie bylo zle. teraz jogurt...a pozniej bede piec chlebek ![]() wow, na jakiejs specjalnej diecie jestes, Lena?
|
|
#4894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz jakieś zdjęcia przed i po ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
Ten skrot jest w tabelce pomiedzy age a start. Wyslalam juz im maila, zobaczymy co to jest
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
mam przed i po..w sumie nie aż tak od początku, dopiero z czasem robiłam.
Alu, nie .. 4-5 posiłków zero słodyczy,makaronów,ryżu,g azowanego i napoi słodkich, 3 litry wody niegazowanej dziennie
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ciesze sie, ze tak wiele juz stracilas ![]() P.S Ja tez chce zobaczyc zdjecia! koniecznie! teraz wlasnie potrzebuje DUUUZO motywacji ![]() aa dzis pieke chlebus dukanowy ![]() :
|
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
o, widze tu "dukanki"
![]() Lena - gratuluje tych 14 kilosów ![]() tez chcialam kiedys zaczac ale jakos nie mam motywacji. ja jednak jade do tej francji (bretania) i mimo wszystko baaardzo sie ciesze. dopytalam juz rodzine chyba o wszystko co tylko moglam. ale teraz czeka mnie najgorsze czyli kupic te bilety ![]() tez sie dzisiaj glowilam nad skrotem "we" i w koncu wpadlam na to ze chodzi o weekend ![]() a tak w ogole to czy dezaktywujecie swoj profil na aupair jak znalazlyscie rodzinke? bo ja juz nie widze sensu utrzymywania go dalej...
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WE to skrot funkcjonujacy tylko u francusko jezycznych ![]() oni to pisza w ogole...week- end;D co mnie bawi..! hej a w tej bretanii, to moze rodzina, ktora ma dom nad sklepem??? Czego bedziesz szukac? lotu czy autokaru?
|
|
#4900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4901 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() lusia-ja myślę,że nie usuwaj konta.. po prostu zawieś je sobie tzn. napisz,że znalazłaś rodzinę itd. bo później ciężko z założeniem nowego ![]() Alu, mówiłam Ci o vitalii tam na pewno dukanomaniaczki Ci pomogą fajne babki i jest fajny blog, wpisz w google dukan blox często biorę z niego przepisy
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
Vitalii? a to nie jest ta platna dieta, ze sie ma "internetowego" dietetyka?
a co do twoich wynikow. łaaa 14 kilosow. jestes moja wyrocznia
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Raczkowanie
|
będę godzinę od Dublina. Dokładnie w Kildare
lecę pod koniec maja
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aach dzis z tej okazji kupilam sobie sukienke ( nie chodze w sukienkach! nigdy! przenigdy! ale taka dlugasna a'la hippie) i klaponki do niej no. bede piekna![]() D
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
Lena ,-14 łooo . ty tak skromnie "jakoś to idzie" . to jest WYCZYN!!
![]() Roux, no właśnie biust to skarb :p. Jak ktoś ma D albo więcej to zejście na C nie jest aż takie straszne(może nawet niejedna by chciała). ale z C na B, albo z B na A nie mówiąc już o zejściu z A na nic ![]() Luska, ja nie usuwałam. może jeszcze się kiedyś przyda. i tak jak dziewczyny mówią- na profilu napisałam, że "I've already found the Family"i tyle Edytowane przez kse Czas edycji: 2011-04-27 o 18:48 |
|
|
|
#4907 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wpadłam zobaczyć co słychać na wątku po kilku miesiącach. Ala, przenieś mnie proszę w pierwszym poście do dziewczyn które zakończyły swą przygodę. Zakończyłam ją po 6 miesącach, czyli byłam u nich połowę krócej niż planowałam. Jak jest ktoś nowy w Dublinie, to chętnie na jakąś kawę wyskoczę, bo wciąż tu jestem, ale mając już normalny dom, życie, prace i TŻeta
|
#4908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aparatka od 13.03.2010 ![]() 17.03.2012- koniec przygody z aparatami ![]() 07.07-29.08 -> Bretania ![]() "Są w życiu chwile, które na zawsze w pamięci zostają i choć czas przemija one nie mijają i są osoby, które raz poznane bywają w życiu nie zapomniane!" ![]() |
|
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
wstawilam na fejsa link do rodziny, ale oni szukaja od wakacji ale na rok...interesuje Cie?
3 dni pracy , oddzielne studio..;> znam rodzine, ktora bedzie dopiero szukac, ale nie polecam...czasem mam bbs u nich, chlopiec jest okropny...strascisz nerwy.... Ale jak bede miec newsy to dam znac. Rozumiem, ze chcesz kogos sprawdzonego? bo na APW jest masa rodzin ze Szwajcarii, interesujacych. ![]() kciukery trzymam![/QUOTE] ten chlopiec jest naprawde az tak nieznosny ? ;D
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
ten chlopiec jest naprawde az tak nieznosny ? ;D[/QUOTE] ja mam cierpliwosc i rozne dzieci juz mialam... moja hostka jest przerazona..... nie polecam go, naprawde.....nikomu. dostalam odpowiedz od kolezanki, ktora miala blizniaki, dzis pewnie maja ok 7 lat, i kolezanka ktora miala oddzielne studio i dzis jej dziewczynka ma 4 lata- spytajá hostow czy szukaja kogos Dam znac!
|
|
#4911 |
|
Raczkowanie
|
super !! dzieki;*
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm.. zależy jak kto, koleżanka moja na dukanie 7 miesięcznie chudnie.. więc to dopiero coś
![]() vitalia-to pamiętnik.. jeżeli chcesz to sobie wykupujesz dietę jeśli nie, to nie
|
#4913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() .
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-04-28 o 14:09 |
|
|
|
|
#4914 |
|
Zadomowienie
|
powiedźcie mi ile wynosi kieszonkowe we Francji? godz. 12/13 godz. dziennie 5 dni w tygodniu
|
|
|
|
#4915 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
edytujemy
Edytowane przez katrina1991 Czas edycji: 2011-04-28 o 16:46 |
|
|
|
#4917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może napisz i zapytaj czy dostała maila ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
katrina
12-13 h dziennie ? wow, to duzo....to wychodzi ok 60h tygodniowo, podczas gdy au pair powinna miec max 40. a ile dzieci i co w obowiázkach?? ale za tyle godzin ( jesli jestes absoplutnie pewna, ze chcesz tyle pracowac, uwierz mi to nie jest latwe, nawet z grzecnzymi dziecmi ktore sie zajmuja same sobá- ja takie mam i jakis czas temu tyle wlasnie pracowalam...). Ale jesli jestes twarda i wytrzymala- ok. normalna stawka to 75e za jedno dziecko- ja tyle dostawalam we Francji, bez dodtkowych obowiazkow ( za ok 40h) ( moje kolezanki zarabialy 50-60 e tygodniowo) pozniej mialam 2 dzieci + prasowanie raz w tygodniu ...ta sama ilosc godzin, dostawalam juz 90e. przy 50-60, bez dodatkowych obowiazkow, za 1 dziecko powinnas dostac ok 100-120 e.,..nikt Ci pewnie za 1 dziecko wiecej nie da, ale za 2 juz i tyle godzin 150 to min. no i kwestia co jeszcze jest na Twojej glowie (pranie? prasowanie? sprzatanie? posilki?) aach i zarobki oczywiscie sa uzaleznione od regionu francji!! polnoc i poludnie sa najlepsze pod wzgledem zarobkow ( i turystycznym tez )
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2011-04-28 o 14:19 |
|
|
|
#4919 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny !
Od miesiąca zastanawiam się czy wyjechać na Au Pair.. Głównie chodzi mi o język angielski(umiem, ale chcę przełamać barierę), choć warto w sumie zawitać w końcu na Wyspach muszę zacząć coś robić w tym kierunku już teraz bo zostało mało czasu. Tylko czy zdążę wszystko załatwić do końca czerwca? Nie jest za późno ? I jeszcze pytanie. Chciałabym wyjechać na wakacje, tylko że nie na całe. w drugiej połowie sierpnia moja siostra kończy 18ste urodziny więc zjeżdża się do nas rodzina z całej Polski, bardzo chciałabym w tym uczestniczyć.. Sesję letnią kończę dopiero 26 czerwca. Więc moje pytanie brzmi: czy jakaś rodzina będzie chciała mnie przygarnąć na czas 1,5 miesiąca(cały lipiec i połowa sierpnia)? Wiem że to strasznie krótko.. co o tym myślicie ? Aha, i jeszcze chcę się spytać czy poleciłybyście mi jakieś biuro Au Pair ? Mieszkam blisko Warszawy więc nie trudno będzie mi tam dojechać, nawet jutro. Czekam na odpowiedź bo póki co moje wakacje stoją pod wielkim znakiem zapytania.. A i tak będę musiała podjąć jakąś pracę, mam za duże ADHD ;p i potrzebuję własnej kasy ![]() Pytanie, już ostatnie :P - który region/miasto polecacie ? W Londynie nie mam ochoty siedzieć tak długo, może Bristol ? Pozdrawiam serdecznie !
Edytowane przez addictive91 Czas edycji: 2011-04-28 o 15:50 |
|
|
|
#4920 | ||
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi!
napisalam na aupair ze juz nie szukam rodziny.Cytat:
zamawiam bilety na samolot.a ja narazie lece na diecie ciastkowo-czekoladowej Cytat:
noo, wiem ze ladnie, ja jeszcze w tej czesci francji nie bylam
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

podczytuje wasz watek juz jakis czas i sama zdecydowalam sie na wyjazd. Wypelniam wlasnie papiery z tym zwiazane, gdyz chce jechac przez agencje i mam maly problem. Nie wiecie moze co oznacza skrot D.L. ? To jest z angielskiego.. ale nic mi do glowy nie przychodzi.
Masz jakieś zdjęcia przed i po ?