Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 13:25   #2461
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Czytam Was od rana, ale jestem w pracy i trochę robótek miałam, więc dopiero teraz się odzywam

BELLA WIELKIE GRATULACJE KOCHANA z dziewczynkami napewno wszystko będzie dobrze Kurcze zaczynamy się rozpakowywać powoli

NEROLA tak mi przykro, że musisz leżeć w szpitalu i jeszcze ta nieszczęsna kasa....ale ale MASZ NAS Z NAMI NIE ZGINIESZ

Beatka Ty to potrafisz kucharzyć-nawet królika w śmietanie zrobisz-zazdroszczę takiego talentu Ja wczoraj zrobiłam rosół, ale taki tłusty mi wyszedł, że szok, a jak się gotował i przyszedł mąż, to się pytał, co tak śmierdzi. Rosół gotowałam na dwóch sporych udkach i szpondrze i wogóle nie wyszedł klarowny, tylko mętny i chyba nie za bardzo w smaku-pisze chyba, bo wczoraj tylko próbowałam troszkę, a dziś mógł zmienić smakWogóle, to za niepotrzebnie gotowałam ten rosół, bo ma jeszcze spaghetti, ale myślałam, że wszystko naraz pójdzie, ale mąż wrócił z pracy najedzony(bo oni w pracy żarcie dostają i raz je w domu, raz nie), no i klops-ale będzie na dłużej-aby żeby się nie popsuło

Dzisiaj muszę kupić jakiś prezencik mojemu bratankowi, bo wieczorem idziemy w odwiedziny, tylko co ja mam kupić prawie 3-latkowi??nie za drogie-czyli do 40-50 PLN.

Na jutro się ciocia zapowiedziała z wizytą-bardzo fajna, więc się cieszę, że przyjdzie poczęstowałabym Ją rosołem, ale niewiem czy się nie upokorzę

Aha i zmieniłam podpis, więc w końcu wiem jak to dokladnie jest z tymi tygodniami
Żeby rosół nie był aż taki tłusty, to po prostu ściągaj te oczka które sobie pływają, a żeby był klarowny dają liść kapusty, albo pół cebuli którą wcześniej podsmażysz na palniku.

Ja najpierw gotuje na małym ogniu mięso do miękkości, które wcześniej odpowiednio solę, potem je wyciągam i dodaję pokrojone warzywa
i póki co rzadko mi się zdarza aby rosół nie był klarowny.
No i nie dodaje kostki rosołowej

Jemy obiadek

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:29   #2462
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czyli mniej więcej ile ma trwać nasza akcja zbiórkowa dla Neroli? Bo ja niestety nie pracuję, więc siłą rzeczy nie mam co liczyć na wypłatę pod koniec miesiąca, ale dostanę jakiś zwrot z urzędu skarbowego, tylko kiedy to nie wiem bo teraz na koncie, że tak zanucę słowa piosenki: "mniej niż zero"
Dobra, już wiem - doczytałam w klubie. Mam nadzieję, że się wyrobię w czasie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:38   #2463
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka mi rosół też nie wychodzi,a robię tak jak pisze zanetaa, cebulki tylko nie podsmażam na palniku tylko daje połówkę normalnie, i mi znowu wychodzi albo nie klarowny, albo za mało tłusty, albo bez smaku.. wstydziłabym się kogoś poczęstować oprócz tzta oczywiście.

Spadam do klubu poczytać jak z ta akcja dla neroli.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:44   #2464
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czyli mniej więcej ile ma trwać nasza akcja zbiórkowa dla Neroli? Bo ja niestety nie pracuję, więc siłą rzeczy nie mam co liczyć na wypłatę pod koniec miesiąca, ale dostanę jakiś zwrot z urzędu skarbowego, tylko kiedy to nie wiem bo teraz na koncie, że tak zanucę słowa piosenki: "mniej niż zero"
planujemy do 12 maja bo niektóre z nas mają wypłaty 10-go ale możliwe że Monia puści jej przelewik z pierwszą transzą wcześniej żeby mogła opłacić najpilniejsze rzeczy.

edit:
ups nie zauważyłam że już doczytałaś

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-28 o 13:46
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:45   #2465
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka mi rosół też nie wychodzi,a robię tak jak pisze zanetaa, cebulki tylko nie podsmażam na palniku tylko daje połówkę normalnie, i mi znowu wychodzi albo nie klarowny, albo za mało tłusty, albo bez smaku.. wstydziłabym się kogoś poczęstować oprócz tzta oczywiście.

ej kobietki przecież rosołek to prościzna, ja robię podobnie do Żanety,leję wody i walę do garnka piersi z kurczaka (bo potem mam na drugi obiadek od razu) i jakąś kostkę ze schabu, włoszczyznę w komplecie (marchewkę, pora, kawałek selerka,,kapustę włoską i pietruszkę), przysmażoną na palniku cebulkę , kilka ząbków czosnku i vegety trochę i sam się gotuje ale na bardzo małym ogniu i długo, tak ze 3 h minimum i nie ma mowy, że nie wyjdzie !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:45   #2466
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

No właśnie, tak jak piszesz dziubek - rosół musi się gotować powoli bo jak za szybko się zagotuje to zmętnieje. Ale też sporo zależy od mięsa i kości na jakich gotujesz rosołek - ja zawsze na prawdziwej wiejskiej kurze bądź kogutku (hi hi - z własnego tzn. teściowej podwórka) , ewentualnie kawałek kaczki dorzucę jak akurat mam bo na samej kaczce to nie lubie - za tłusty wychodzi i smak ma inny niż typowy z kury bo na sklepowych udkach lubi mętny wychodzić, wiadomo - inne karmienie i one ekspresowo rosną do wagi handlowej na paszach więc rosołek już nie taki

Czas edycji: 2011-04-28 o 14:02
Stary 2011-04-28, 13:49   #2467
83monia
Zakorzenienie

kurcze, a ja nigdy kapusty czy cebuli nie dodawalam,... moze w tym tkwi sekret super rosołu? ale mi i tak nienajgorszy wychodzi (wlasnie robie, to ulubiona zupa meza, ja juz patrzec nie moge...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:55   #2468
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Dla mnie w rosole jest najważniejsza włoszczyzna , bez której dla mnie rosół nie istnieje, daję z 2 marchewki które kroje na mniejsze podłużne kawałki, korzeń pietruszki tak samo kroję, seler i por!( sa kobiety ktore daja tylko pietruszke i marchew)
Rosół w ogóle robię zazwyczaj na korpusie który kosztuje ok 2 zł,
ewentualnie daje wołową porcję rosołową. Osobno gotuję wątróbkę która potem dodaje pokrojoną w kostkę na talerz z makaronem i zalewam rosołem. Oczywiście na sam koniec kiedy gotuje rosół dodaję zielona pietruszkę. I tak jak dziubek gotuję rosół zazwyczja ok 2-3h zależy od mięsa czy jest miękkie, a wołowe nie raz się okropnie długo gotuje

Mięso z korpusu dostaję pies, albo zamrażam np na paszteciki

Dziubek a ten czosnek czuć? bo pierwszy raz słyszę,aby ktoś dawał czosnek do rosołu, aż jestem ciekawa smaku ja czosnek to tylko do czosnkowej używam z grzankami i serem

Właśnie! Miałam robić swojski makaron do rosołu

Stary 2011-04-28, 13:55   #2469
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
a jak się gotował i przyszedł mąż, to się pytał, co tak śmierdzi.
walnij męża odemnie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:58   #2470
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kurcze, a ja nigdy kapusty czy cebuli nie dodawalam,... moze w tym tkwi sekret super rosołu? ale mi i tak nienajgorszy wychodzi (wlasnie robie, to ulubiona zupa meza, ja juz patrzec nie moge...)
ja kapusty też nigdy nie dawałam do rosołu ale cebulkę tak - albo podpieczoną albo jak mi się nie chce to normalną obraną - też może byc.

Mój to niedzieli bez rosołu przeżyć nie może a ja rosół to tak średnio lubię jak nic innego nie ma to zjem ale przeważnie to tylko drugie danie w niedzielę.

Stary 2011-04-28, 13:58   #2471
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
No właśnie, tak jak piszesz dziubek - rosół musi się gotować powoli bo jak za szybko się zagotuje to zmętnieje. Ale też sporo zależy od mięsa i kości na jakich gotujesz rosołek - ja zawsze na prawdziwej wiejskiej kurze bądź kogutku, ewentualnie kawałek kaczki dorzucę jak akurat mam bo na samej kaczce to nie lubie - za tłusty wychodzi i smak ma inny niż typowy z kury bo na sklepowych udkach lubi mętny wychodzić, wiadomo - inne karmienie i one ekspresowo rosną do wagi handlowej na paszach więc rosołek już nie taki
A rosół na swojskiej kurze to w ogóle RARYTAS!
Ja to się zawsze cieszę jak babcia da Nam jakiegoś ptaka
Rosół z kury ze sklepu a rosół z kury od babci to w ogóle dla mnie dwa inne światy, zupełnie inaczej rosoły smakują.
I tak jak piszesz, przede wszystkim POWOLI!
Nie chcesz mi wysłać jakiejś kaczki ?!

Monia Ja myślę że tak jak Beatka piszę, że dużo od mięsa zależy.
Ja dodaję kapustę wtedy kiedy właśnie rosół zaczyna mi mętnieć

Stary 2011-04-28, 14:01   #2472
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dla mnie w rosole jest najważniejsza włoszczyzna , bez której dla mnie rosół nie istnieje, daję z 2 marchewki które kroje na mniejsze podłużne kawałki, korzeń pietruszki tak samo kroję, seler i por!( sa kobiety ktore daja tylko pietruszke i marchew)
Rosół w ogóle robię zazwyczaj na korpusie który kosztuje ok 2 zł,
ewentualnie daje wołową porcję rosołową. Osobno gotuję wątróbkę która potem dodaje pokrojoną w kostkę na talerz z makaronem i zalewam rosołem. Oczywiście na sam koniec kiedy gotuje rosół dodaję zielona pietruszkę. I tak jak dziubek gotuję rosół zazwyczja ok 2-3h zależy od mięsa czy jest miękkie, a wołowe nie raz się okropnie długo gotuje

Mięso z korpusu dostaję pies, albo zamrażam np na paszteciki

Dziubek a ten czosnek czuć? bo pierwszy raz słyszę,aby ktoś dawał czosnek do rosołu, aż jestem ciekawa smaku ja czosnek to tylko do czosnkowej używam z grzankami i serem

Właśnie! Miałam robić swojski makaron do rosołu
ja też czosnku nie daję do rosołu

aha i przypomniałam sobie że jak się gotuje wątróbkę razem z rosołem to on może też zmetnieć właśnie od wątróbki bo Ty pisałaś że gotujesz osobno i mi się przypomniało właśnie.

U mnie właśnie zaraz piesek dostanie super kostki z wywaru na którym gotowałam zupę pomidorową musze wyjąć żeby mu ostygły

Stary 2011-04-28, 14:04   #2473
Zmalowana
Zakorzenienie

SMS od nerolki : "Już właśnie leżę. Nic nie wiem. Przyjmują na oddział tylko ostre i nagłe wypadki. Zaraz mi zablokują tel. więc nie będę mogła pisać. Na razie wszystko ok. Całuski dla wszystkich"

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:04   #2474
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja jestem maniaczką czosnku ale wydaje mi się że nie jest jakoś bardzo wyczuwalny ale daje fajny aromat, na taki duży garnek daję ze 2 lub 3 ząbki czosnku pokrojonego na mniejsze kawałki
Stary 2011-04-28, 14:06   #2475
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
SMS od nerolki : "Już właśnie leżę. Nic nie wiem. Przyjmują na oddział tylko ostre i nagłe wypadki. Zaraz mi zablokują tel. więc nie będę mogła pisać. Na razie wszystko ok. Całuski dla wszystkich"
kurcze to niedobrze że nie będzie miała kontaktu z rodzinką i nami jak to załatwić
Stary 2011-04-28, 14:06   #2476
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Nie chcesz mi wysłać jakiejś kaczki ?!

Monia Ja myślę że tak jak Beatka piszę, że dużo od mięsa zależy.
Ja dodaję kapustę wtedy kiedy właśnie rosół zaczyna mi mętnieć
na razie te z poprzedniego sezonu w zamrażarce siedzą ale chyba ostatnie bo reszta zjedzona
a młode sztuki chadzają sobie po podwórku na razie ale za małe do zjedzenia jeszcze a jeszcze jedne sobie siedzą w gnieździe w jajkach z kaczuszką w maju gdzieś będą się wykluwać

Jak mi w lipcu/sierpniu pomożesz skubać to Ci mogę sprezentować na obiad bo powiem Ci że kaczki to sie zaje***cie skubie, minimum półtorej godziny dłubania

Czas edycji: 2011-04-28 o 14:09
Stary 2011-04-28, 14:08   #2477
Zmalowana
Zakorzenienie

Bardzo niedobrze. Można by z tą kaskę w sumie już opłacić jej rachunek. Pytanie tylko jak zdobyć takie informacje ;>

Poszpiegowałam trochę i jej TŻ ma profil na nk. Może jak się uzbiera ta stówka przelać na konto, napisać do niego, żeby zapłaciła neroli za telefon bo musimy mieć z nią kontakt Wiem, że pomysł trochę bez sensu. Ale ruszcie babeczki głowami

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-04-28 o 14:11
Stary 2011-04-28, 14:10   #2478
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurcze to niedobrze że nie będzie miała kontaktu z rodzinką i nami jak to załatwić
no właśnie nijak, bo ma telefon na abonament a nie na karte

Stary 2011-04-28, 14:12   #2479
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dziękuję za podpowiedzi co do rosołku, a mężowi od carmeli napewno przekażę.

Monia, dobry pomysł z tymi puzzlami zobaczymy, co w sklepie będą mieli ciekawego.

Ja czasem robię tez rosół ze swojskiej kaczki i bardzo mi smakuje

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Kurcze nie mam pomysłu jak uruchomić z powrotem nerolce telefon-może niech monia zrobi przelew na Jej konto dzisiaj wieczorem-ile się zbierze, to zbierze, a zmalowana, niech Jej wyśle smsa, żeby mąż zajrzał jutro na konto-opłaci telefon i będzie po sprawie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-04-28 o 14:15
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:14   #2480
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo niedobrze. Można by z tą kaskę w sumie już opłacić jej rachunek. Pytanie tylko jak zdobyć takie informacje ;>

Poszpiegowałam trochę i jej TŻ ma profil na nk. Może jak się uzbiera ta stówka przelać na konto, napisać do niego, żeby zapłaciła neroli za telefon bo musimy mieć z nią kontakt Wiem, że pomysł trochę bez sensu. Ale ruszcie babeczki głowami
no tak tylko że nie wiemy jaka ta kwota zadłużenia jest i czy to wystarczy żeby nie wyłączyli telefonu a może lepiej wysłać jej listem jakąś kartę startową na 20 zł np?? może do męża na domowy adres a on jej zawiezie ??
Stary 2011-04-28, 14:16   #2481
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja też czosnku nie daję do rosołu

aha i przypomniałam sobie że jak się gotuje wątróbkę razem z rosołem to on może też zmetnieć właśnie od wątróbki bo Ty pisałaś że gotujesz osobno i mi się przypomniało właśnie.

U mnie właśnie zaraz piesek dostanie super kostki z wywaru na którym gotowałam zupę pomidorową musze wyjąć żeby mu ostygły
Właśnie dlatego wątróbkę gotuję osobno,
bo nie dość że ma swój specyficzny zapach
to jeszcze brudzi rosół
Skubać babcia moja zawsze to robiła ja wydłubywałam oczy rybie pstrąg, ale jeszcze nie skubałam

Zmalowana pozdrów Ją od NAS ! Mnie by korciło na Twoim miejscu, jej coś napisać że mamy niespodziankę dla niej Jak wiem, że jest coś dobrego dla kogoś i ma być to niespodzianka to nie umiem wytrzymać i muszę powiedzieć.Trzeba było by się skontaktować z jej mężem...

Dziubek Ja też uwielbiam czosnek, ale nie wpadłam aby go dać do rosołu standardowo go daję jak robię jakiekolwiek mięso np duszone.

Stary 2011-04-28, 14:16   #2482
Zmalowana
Zakorzenienie

Napisałam jej SMSa z zapytaniem czy mogę wiedzieć ile ma do zapłacenia za telefon :P

Mnie też korci, ale wiem, że jej mina jak się dowie w swoim czasie jest warta tego czekania

Stary 2011-04-28, 14:17   #2483
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
no właśnie nie wiem

Stary 2011-04-28, 14:18   #2484
83monia
Zakorzenienie

tez nie wiem... ale moze wlasnie tzta nerolki wypytac na nk, troche pomysl moze nie wypalic bo przeciez on moze tam nie wchodzi...

a ja rosół robie na skrzydelkach od kurczaka i pół godziny mam obiad gotowy. nie chce mi sie czekac 2-3h, chyba ze bym miala inne mieso, a tak to i warzywka i kurczak ugotowany i wsio

wieczorem wysle nerolce kase, pewnie do tego czasu jeszcze cos przyjdzie i ok 100 bedzie. dajcie jej moze znac ze jestesmy wredne i jutro bedzie miala kase na telefon na koncie i ma zaplacic bo umieramy z niepokoju o nią...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:19   #2485
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Nerolko Trzymam za Was kciuki.Aby Izunia jeszcze poczekała u mamusi w brzuszku , aby była cała i zdrowa

Bella gratuluję.Dziewczynki są silne i dadzą sobie radę z oddychaniem ale to wymaga czasu

carmela ja miałam Q Buzza ale takiego jak Zanka z 2 siedziskami. jedno 6-18 mies, 18-26 czy jakoś tak.Godolki nie miałam bo miałam gondolkę do mutsy.

ja miałam nie zbyt fajne świeta zerwałam wszelkie kontakty z rodzina Tż (rodzicami i siostra).I nie moge dojść do siebie po tym wszystkim.Moja tesciowa jest chora na glowe i taka jazde mi zrobila ze myslalam ze przez nia pojade do szpitala.Tak mnie suka zdenerwowała.
Na koniec moja mama ja wywalila z domu
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:19   #2486
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja rosołu sobie nie wyobrażam bez kawałka wołowiny oprócz kuraka. Wtedy zupka jest bardziej słodka i dla mnie w sam raz.

Łazanki wyszły pierwsza klasa, ale ciężko spitolić takie danie

Nerola trzymaj się, koleżanki w wizażu ruszają z odsieczą

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:20   #2487
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

też myślałam o tym i to wcale nie jest bez sensu

Stary 2011-04-28, 14:20   #2488
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Dziubek Ja też uwielbiam czosnek, ale nie wpadłam aby go dać do rosołu standardowo go daję jak robię jakiekolwiek mięso np duszone.
no ja może też nie gdyby nie to że moja mama od zawsze daje czosnek a jej rosół to po prostu pychotka !!!! nawet mój M mówi że mój i mojej mamy rosół smakuje mu bardziej niż jego mamy

kobietki pomalowałam paznokcie u nóg ale to już na bank ostatni raz przed porodem matko jaka masakra, ledwo ledwo mi się udało no i niestety przy tym sobie brzuszek zgniotłam muszę już olać pedicure a stopy i kostki mam tak spuchnięte i wyglądają jak parówki
co będzie jak się upały zaczną
Stary 2011-04-28, 14:21   #2489
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no tak tylko że nie wiemy jaka ta kwota zadłużenia jest i czy to wystarczy żeby nie wyłączyli telefonu a może lepiej wysłać jej listem jakąś kartę startową na 20 zł np?? może do męża na domowy adres a on jej zawiezie ??
za długo by zeszło i za bardzo skomplikowane.. zresztą mąż ma do niej do szpitala 60km a to daleko..

Stary 2011-04-28, 14:21   #2490
Zmalowana
Zakorzenienie

Dostałam SMSa "Oj Kochana to nie takie proste bo my płacimy dwa tel. przy jednym abonamencie. Tylko Tadziu ma już zablokowany, a ja czekam na sms z sieci. Mamy aż 150 zł."

Laski więc co robimy, ja z miłą chęcią do niej zadzwonie jak już coś ustalimy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości