|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Dokładnie tak jak pisze kellysss - w markowym to chyba tylko jakiś wyjściowy komplecik
co będzie w 3 trym? hmmm...... będziemy narzekać, ale i tak damy rade
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Markowe to chyba jedynie na promocji i to takiej - 90%
|
||
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz się, a nie marudzisz mogę oddać Ci bóle kręgosłupa, chociaż one chyba nie przez dzidziolka, bo zawsze miałam z tym problemy. Chcesz? Podeśle kurierem ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- 19natka - nie znam sklepu ![]() a co do cen na allegro - wczoraj Wam pisałam, ze kupiłam śpiochy w sklepie z akcesoriami dla dzieci i ceny były ok - za śpiochy ok 12-13zł, a na allegro za tę cenę nie podobały mi sie żadne śpiochy, bo taka prstokacizna + trzeba by było doliczyć koszt przesyłki. Trzeba poszukać, zorientować się, a jak wszytsko mega drogie to kierunek allegro |
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plecy to mnie troche bola, ale ja bym chciała odczuwać inne objawy tak jak wszystkie i nikt mi tego z głowy nie wybije, jestem po poronieniu i wtedy tez nic a nic nie czułam stąd moja chęć aby coś czuć |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
aa2 - przepraszam, nie wiedziałam |
|
|
|
#3187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sobie przypomne to................ W 7 miesiacu dzidziol ucisnąl mi jakis nerw i miałam taki ból od połowy pleców do dołu (bardziej z lewej strony) do konca ciazy...i przez to jak chodzilam to kulałam.. Masakra... O reszcie dolegliwosci juz nie wspomne.... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jadę do lekarza, trzymajcie kciuki, żeby szyjka wróciła do normy albo chociaż się bardziej nie skracała
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów. Brzucha też nie mam jeszcze, więc ruchów nie czuje I nie moge doczekać się wizyty 5 maja, żeby się upewnić, że dzidziola rośnie
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem wiec bo tez jestem po poronieniu i tez wtedy nie mialam objawow i teraz o nich marzyłam ale jak juz je mam to nie moge sie doczekac kiedy sie skoncza
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciukasy
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-28 o 14:07 |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 12tc teraz juz długo nie miałam robionego usg ostatnie było własnei w okolicach 12 tc a teraz musze czekac az do wizyty i zmusze do zrobienia mi usg- tylko to mnie zawsze uspokaja, a tak to zawsze sie martwie i nie umiem tego z głowy wywalić-chyba juz ze mnie taki typ, jakby mni ecos kuło albo pobolewało to oznaczałoby ze cosik sie tam dzieje a tak to cisza |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic sie nie martw .. Musi byc dobrze. |
|
|
|
|
#3195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam tak samo, na poczatku to zrobilam chyba z 5 czy 6 testow ciazowych no i to w duzym odstepie czasowym bo objawow to nic nie mialam. po pierwszym usg w 12tym tygodniu tez nic, pozniej zaczely mi sie mdlosci ale szybko przeszly. teraz tez mi nic nie dolega i nawet bardzo sie z tego ciesze. przypuszczam ze jeszcze moze miesiac lub dwa i krzyz zacznie mi dokuczac. mam prace siedzaca no i szef nie bardzo lubi jak opuszczam biurko nawet jak ide do toalety. troche mnie to wnerwia bo w mojej pracy w ogole maja gdzies ze jestem w ciazy.
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja wiem ze to głupie i nastawiam sie pozytywnie w końcu w 12 tyg dzidzia żyła i miała sie dobrze , no ale jednak czasem człowieka dopada taka obawa i dopóki nie zobacze ze tam ok to pewnie sie bede zastanawiac |
||
|
|
|
#3197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi akurat na allegro się podobają, ale zakupy zaczynam po wypłacie majowej Może coś nowego się pojawi.Cytat:
Ja mam trampki w końcu, szare i takie nie całkiem zwykłe, wygodne w każdym razie![]() Cytat:
Kiciulec kciuki mocno zaciśnięte Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-04-28 o 14:11 |
|||
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko co za wredota z tego szefa, powiedziałabym mu ze nasikam na krzesło jak mu tak zalezy na siedzeniu kurcze współczuje użerania sie, a kiedy wybiersz sie na L4?
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wszytsko ma swoja druga str medalu - tu mloda kobieta nie ma problemu ze znalezieniem pracy tylko dlatego ze potencjalnie moze zajsc w ciaze i pracodawca jest w du... gdy po paru miesiacach zajdzie w ciaze i od razu przyleci ze zwolnieniem. Nawet jako obcokrajowiec dostalam porzadna umowe na dobrych warunkach i przed 2 lata pracy oszczedzilam sobie co nieco tak, by na macierzynskim jeszcze miec jakies swoje pieniadze. Lekarze tez raczej by nie dali zwolnienia zdrowej kobiecie, a wrecz przeciwnie, namawia sie do aktywnosci zawodowej i fizycznej. W koncu ciaza to nie choroba. Ale czasem, jak mi sie nie chce wstawac o 6 do pracy, to zaluje, ze nie jestem w PL! Ale prosze, nie narzekajcie - bo Wy macie wolny wybor - pracowac albo nie a benefity od panstwa sa nieziemskie!
|
|
|
|
|
#3200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale łudzę się,ze to nie ma związku z ciążą ![]() Cytat:
i szybciutko pisz po wizycie relacje! Cytat:
- a pewnego dnia nic- super samopoczucie... to dopiero schiz. Potem jak debil sie ciesze jak po 3 dniach wrócił mi rzyg
|
|||
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i wcale nie głupie nastawienie bo ja to mimo wszystkich objawow dalej sie boje ze moze cos nie tak.... Chyba nie bede spokojna dopoki dzidziol nie bedzie mnie kopal bo wtedy bede wiedziala ze tam jest ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Jak bedzie Cie bolało coraz mocniej to moze to byc jednak dzidziol.. Mnie bolało z tygodnia na tydzien mocniej bo dzidziol sie robil wiekszy i bardziej uciskał nerw....... |
||
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Marina czytaj ze zrozumieniem bo nikt nie pisał o L4 i ciazy i wynagrodzeniu na nim , tylko ogólnie o poziomie naszych zarobków i cen,a to co napisała nijak sie w chwili obecnej ma do tematu .Gdyby warunki pracy były u nas inne to podejrzewam ze wiele kobiet zamiast na L4 chodziłoby z miła checią do pracy, rzeczywistośc u nas jest jednak inna i pracodawcy niestety źle traktuja kobiety w ciązy(nie mówie ze wszyscy bo są i tacy którzy sa wyrozumiali itd wiec nie uogólniam)
a porównanie poziomu życia do możliwości lub niemozliwości pójścia na L4 jest conajmniej dla mnie dziwne.... wolałabym pracowac za godna pieniadze i chodzić od pracy do końca ciązy a potem mieć mozliwośc powrotu-w Polsce nie zawsze tak niestety jest, ale zyjemy tutaj i staramy sie w miare możliwości zyc na jakimś poziomie, a to ze czasem nerwy nam puszcza i ponarzekamy to chyba normalne PS faktycznie mamy nieziemskie benefity od państwa.............. Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-04-28 o 14:23 |
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
aa2 - rozumiem Cię
marina7 - każdy ma swoje zdanie na ten temat. I może masz rację, ze 100% wynagrodzenia to wygoda - bo i tak jest, sama z tego korzystam. Ale stwierdzenie, że ciąza to nie choroba to NIBY prawda, ale nie wiem jak mogłabym pracować w mojej pracy, na moim stanowisku i obciażeniu mając mdłości do 14tc, bóle kręgosłupa, ze wysiedzieć nie mogę.... |
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta kumpela co jes we Francji pisała mi ,że jej bratowa ma darmową rehabilitację po porodzie wzmacniającą mięśnie Kegla i brzuszek...a u nas??? Ktos się interesuje Twoim powrotem do "zdrowia" po porodzie??? |
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie mi tez mogliby zabrać , jesli inne rzeczy byłyby dostęne , te bardziej przydatne np żłobki , przedszkola, no i jak juz porównujemy do innego kraju to tam matka jesli po macierzyńskim chce zostać z dzieckiem w domu to dostaje kase a u nas?-zapomnij nie ma takiej mozliwości, nie ma wyboru ci którzy musza to wracają do pracy a tych własnei co musza jest bardzo duzo mysle ze jesli chcemy soboie ponarzekac to chyba mozemy bo mamy na co, zaraz sie penie ktos odezwie i napisze ze mamy sie przeprowadzić do innego kraju wiec z góry odpowiadam ze to nie po pierwsze takie proste a po drugie nie mówimy ze wszystko jest złe, wskazujemy rzeczy które na pewno można byłoby ulepszyć, poprawić |
|
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziołchy z innej beczki hihi...właśnie pałaszuje pyszną zupkę kalafiorową mniaaaaaaaaaam
|
#3208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a moj szef to jest menda. w sumie to narzekac na prace nie moge ale jak mu powiedzalam ze jestem w ciazy to powiedzial ze jakos to rozwiaze. no coz przeciez kobieta w ciazy ma troche inne prawa i powinien mnie troche inaczej potraktowac a nie jak kogos kto nie przyszedl 2 dni do pracy bo zwichnal sobie kostke ogolnie to jest ok ale jemu moja ciaza jest totalnie nie na reke
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do domku.
Musze małża zwerbowac by mi psa na rtg przytrzymał- 3 majcie kciuki by wszytsko było oki Nie chciałabym biedaczki odsyłac na oper. ortopedyczną .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

) śpiochy różowe kosztowały 30 zł, a w sklepie obok 12 zł 
mogę oddać Ci bóle kręgosłupa, chociaż one chyba nie przez dzidziolka, bo zawsze miałam z tym problemy. Chcesz? Podeśle kurierem 
aa2 - przepraszam, nie wiedziałam 

I nie moge doczekać się wizyty 5 maja, żeby się upewnić, że dzidziola rośnie
kciukasy

Ale łudzę się,ze to nie ma związku z ciążą