Obrączki po latach... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 21:48   #61
madziares25
Zadomowienie

Dot.: Obrączki po latach...

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Takich właśnie szukam. Prostych, klasycznych i dokładnie taki kolor. Tylko ta cena złota..
Cieszę się, że się podobają
Klasyka to jest to
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:36   #62
ela_84
Raczkowanie

My od września ubiegłego roku nosimy obrączki z apartu - jak w załączeniu. Na żywo są bardziej delikatne (ten pasek pośrodku nie jest czarny, to po prostu rowek).
Nadal mi sią bardzo podobają, ale:
1. mąż narzeka, że w obrączkę włazi mydło;
2. w aparcie zastrzegli, że zmiana rozmiaru z powodu diamentów może być niemożliwa / trudna, więc mam delikatnie luźniejszą obrączkę, co czasem mi przeszkadza,
3. białe złoto jest tu satynowe, dość miękkie, bo robią się na nim ryski; nie widać ich z normalnej perspektywy, ale z bliska czy pod światło tak. Nie wiem, czy tak jest we wszystkich obrączkach, ale mi się to nie podoba. Na pierśionku od kruka /też białe złoto/ tego nie ma.

Za tę cenę (obecnie koło 4 tys.) chyba nie powinno być takich niedoskonałości (oprócz punktu nr. 1).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obr.jpg (12,2 KB, 117 załadowań)
Stary 2011-03-20, 22:31   #63
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
My od września ubiegłego roku nosimy obrączki z apartu - jak w załączeniu. Na żywo są bardziej delikatne (ten pasek pośrodku nie jest czarny, to po prostu rowek).
2. w aparcie zastrzegli, że zmiana rozmiaru z powodu diamentów może być niemożliwa / trudna, więc mam delikatnie luźniejszą obrączkę, co czasem mi przeszkadza,
3. białe złoto jest tu satynowe, dość miękkie, bo robią się na nim ryski; nie widać ich z normalnej perspektywy, ale z bliska czy pod światło tak. Nie wiem, czy tak jest we wszystkich obrączkach, ale mi się to nie podoba. Na pierśionku od kruka /też białe złoto/ tego nie ma.

Za tę cenę (obecnie koło 4 tys.) chyba nie powinno być takich niedoskonałości (oprócz punktu nr. 1).
Świetny opis
Konkretnie i na temat
Jest rowek i problem z wchodzącym mydłem.
Są diamenciki i problem ze zmianą rozmiaru.
A ryski będą się pojawiały niestety...nie ma rzeczy idealnych
Stary 2011-03-21, 13:04   #64
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość

bardzo dziękuję właśnie o takie opinie mi chodzi no i czekamy na więcej

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 19:17   #65
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
bardzo dziękuję właśnie o takie opinie mi chodzi no i czekamy na więcej
Właśnie: Jeszcze jeszcze, jeszcze...
Stary 2011-03-22, 13:18   #66
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Dobra to ja coś dodam od siebie. Obrączki nosimy od lipca ubiegłego roku.
Są to obrączki niefirmowe. Jak widać żółte złoto a na nim pasek białego złota ze wzorkiem. Zewnętrznie obrączka jest wypukła.
Oboje z mężem nosimy obrączki cały czas. Tz. on trochę krócej bo przeważnie po pracy zdejmuje. Ja swoją zdejmuję tylko do kąpieli i spania. Wszystkie prace domowe wykonuję w niej i jedynymi oznakami zużycia są delikatne ryski, które występują chyba na każdej używanej obrączce
Mając obrączkę bez diamencików mogę ją bez problemu poszerzyć. Zresztą już raz poszerzałam bo po zrobieniu obrączki okazała się jakaś maława Obrączka nie brudzi się tz. nic nie wchodzi w ozdobne rowki itp. Kolażanka ma na obrączce połączenie złota matowego z błyszczącym i mat już jej się starł tz. po ok. 2 latach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p5012200.jpg (38,2 KB, 323 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p5012272.jpg (30,0 KB, 286 załadowań)

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 19:48   #67
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Dobra to ja coś dodam od siebie. Obrączki nosimy od lipca ubiegłego roku.
Są to obrączki niefirmowe. Jak widać żółte złoto a na nim pasek białego złota ze wzorkiem. Zewnętrznie obrączka jest wypukła.
Oboje z mężem nosimy obrączki cały czas. Tz. on trochę krócej bo przeważnie po pracy zdejmuje. Ja swoją zdejmuję tylko do kąpieli i spania. Wszystkie prace domowe wykonuję w niej i jedynymi oznakami zużycia są delikatne ryski, które występują chyba na każdej używanej obrączce
Mając obrączkę bez diamencików mogę ją bez problemu poszerzyć. Zresztą już raz poszerzałam bo po zrobieniu obrączki okazała się jakaś maława Obrączka nie brudzi się tz. nic nie wchodzi w ozdobne rowki itp. Kolażanka ma na obrączce połączenie złota matowego z błyszczącym i mat już jej się starł tz. po ok. 2 latach.
Kolejny fajny opis
Notabene, bardzo ładne obrączki, pewnie wygodne, bo półokrągłe mniej się "czuje"na palcu (bynajmniej ja).
Ja bym się jednak nie zdecydowała, gdyż bym się bała, że mi się znudzą i że w rowki będzie wchodził brud i mydło...No i podobno nie można zmieniać w takich rozmiaru...a tu Pani mogła zmienić
Czekamy na więcej opinii
Stary 2011-03-22, 20:56   #68
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Kolejny fajny opis
Notabene, bardzo ładne obrączki, pewnie wygodne, bo półokrągłe mniej się "czuje"na palcu (bynajmniej ja).
Ja bym się jednak nie zdecydowała, gdyż bym się bała, że mi się znudzą i że w rowki będzie wchodził brud i mydło...No i podobno nie można zmieniać w takich rozmiaru...a tu Pani mogła zmienić
Czekamy na więcej opinii
One sa półokragłe tylko z zewnątrz - od wewnątrz proste. Chciałam te "soczewkowe" czy jak one się nazywają ale jubiler wybił mi je z glowy wlasnie dlatego, ze sa problemy przy zmianie rozmiaru a dwa to kolega miał taką obrączkę. Miał bo podczas kąpieli w zrobił wymach ręką i tyle widział obrączkę. Spoczywa gdzieś na dnie Balatonu...
Do naszych "rowków" mydło nie wchodzi, sa za płytkie. Byc moze kiedyś się zertą ale to nie problem odnowić wzorek. jak szliśmy do jubilera z zamiarem zakupu obrączek to miały byc proste, jednokolorowe, bez ozdób. A potem jak zobaczyliśmy te to obojku tak nam się spodobały że je wzięliśmy Jestem abrdzo zadowolona z wyboru, sa wygodne.

M&M

Staś

Stary 2011-04-28, 13:47   #69
Karinio
Zakorzenienie

Nam w tym roku minie rok po slubie wraz z obrączkami na palcach. Póki co ( odpukac ) bardzo dobrze sięc sprawują. Dbamy o nie tzn ściągamy do kąpieli,czy jak się coś takiego robi co może zniszczyć obrączki.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 18:06   #70
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Nam w tym roku minie rok po slubie wraz z obrączkami na palcach. Póki co ( odpukac ) bardzo dobrze sięc sprawują. Dbamy o nie tzn ściągamy do kąpieli,czy jak się coś takiego robi co może zniszczyć obrączki.
a jakie macie te obrączki?

co do tych soczewkowanych to mi też powiedzieli, że później nie da się powiększyć lub pomniejszyć... to prawda?

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-04-28, 23:13   #71
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
a jakie macie te obrączki?

co do tych soczewkowanych to mi też powiedzieli, że później nie da się powiększyć lub pomniejszyć... to prawda?
A ja się z kolei dowiedziałam, że nie ma problemu ze zmianą rozmiaru w obrączkach soczewkowanych czyli wypukłych od środka...Problemy ze zmianą rozmiaru są w przypadku łączeń kolorów złota i wzorków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 06:41   #72
alu51
Raczkowanie

A jak to jest z brylantem? Podobała mi sie obrączka z trzema brylantami i wzorkiem ale takiej napewno nie da zmniejszać i powiekszać, a co jeśli chciałabym tylko jeden brylancik bez wzorków?
alu51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 21:27   #73
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się z kolei dowiedziałam, że nie ma problemu ze zmianą rozmiaru w obrączkach soczewkowanych czyli wypukłych od środka...Problemy ze zmianą rozmiaru są w przypadku łączeń kolorów złota i wzorków
to dziwne, pierwszy raz słyszę, a rozglądamy się tylko za takimi... u mnie większość małżeństw ma dwukolorowe i miały rozmiar zmieniany nie raz. Więc to bzdura, a jeśli chodzi o wzorki to mogą się zniekształcić

Jako jedność :
Stary 2011-04-29, 23:26   #74
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
to dziwne, pierwszy raz słyszę, a rozglądamy się tylko za takimi... u mnie większość małżeństw ma dwukolorowe i miały rozmiar zmieniany nie raz. Więc to bzdura, a jeśli chodzi o wzorki to mogą się zniekształcić
Dziwne?Gdziekolwiek bym nie pytała, to każdy z jubilerów odradzał nam łączone...nawet całe z jednego koloru złota płaskie z fazowanymi brzegami są problemowe w zmianie rozmiaru...
Zazwyczaj rozmiar lub dwa można zmienić, ale więcej to może być problem...
Dlatego zawsze pytam już osoby po ślubie jak z obrączkami...A sieciówki są dla mnie mało profesjonalne...zawsze lepiej zapytać bezpośrednio u osoby, która wyroby wykonuje...
Z resztą można zaryzykować i kupić łączone z wzorkami i kamyczkami...jeśli nie da się potem zmienić rozmiaru to zawsze można poprosić, żeby wykonali taki sam model, tyko już większy lub mniejszy...tylko, że już nie będzie to to samo

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Jak to moda się zmienia...
Jeszcze jakiś czas temu tylko z jednego żółtego złota mozna było kupić obrączki, a teraz?
Białe złoto z żółtym?Żółte z różowym, białe z różowym...wzorki...i te kamyczki...
Szczerze, uważam, że jak już w obrączce są oczka to to już mi zakrawa na pierścionek...
Mi się zawsze podobały zwykłe klasyczne...i nie powiem mierzyłam mnóstwo najrózniejszych...to te zwykłe były najlepsze...
Co do wzorków i oczek to mam uraz po pierścionku którym ma jedną cyrkonię większą i po 6 po bokach w szynie z boku...teraz widzę, że taki model był bez sensu, gdyż zmieniłam rozmiar i niestety, ale te boczne cyrkonie mi powypadały...naruszona została konstrukcjai będą wypadać. Tym sposobem mam jedną dużą cyrkonię na środku i dziurki po bokach po tamtych co wypadły...ale nosze taki, bo co...trudno.nie wstawiam nowych bo mi szkoda pieniążków, a poza tym i tak wypadna i tak wypadną...więc zdecydowalismy z TŻ, że po ślubie schowamy do szkatułki lub przetopimy na kolczyki...
A pierścionkek dostanę na którąś rocznicę, tylko tym razem przemyślę zakup...
Stary 2011-04-30, 00:17   #75
Niesforna_88
Wtajemniczenie

mój znajomy obrączke dwukolorową miał zmniejszaną o więcej niż dwa rozmiary i dało radę, więc mówie jak jest bynajmniej w moim mieście
a co do wyglądu obrączek to już się kiedyś na ten temat wypowiadałam, ale moge powtórzyć to, że kiedyś obrączki wyglądały tak, a nie inaczej było głównie powodem, że tylko takie wytwarzano... teraz to się zmieniło i jest duży wybór na szczęście a to jakie każdy wybierze to jego osobista sprawa, nigdzie nie ma zastrzeżone,że obrączka ma wyglądać tak i tak. Obrączka jest symbolem dwojga ludzi ich nierozerwalności, a nie w sensie, żeby wszyscy zauważyli i na pierwszy rzut oka wiedzieli, że mam żonę/męża, Przynajmniej ja to tak rozumiem Dlatego głównie obrączki wybieramy pod siebie, a nie ludzi z otoczenia

Jako jedność :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 00:40   #76
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
mój znajomy obrączke dwukolorową miał zmniejszaną o więcej niż dwa rozmiary i dało radę, więc mówie jak jest bynajmniej w moim mieście
a co do wyglądu obrączek to już się kiedyś na ten temat wypowiadałam, ale moge powtórzyć to, że kiedyś obrączki wyglądały tak, a nie inaczej było głównie powodem, że tylko takie wytwarzano... teraz to się zmieniło i jest duży wybór na szczęście a to jakie każdy wybierze to jego osobista sprawa, nigdzie nie ma zastrzeżone,że obrączka ma wyglądać tak i tak. Obrączka jest symbolem dwojga ludzi ich nierozerwalności, a nie w sensie, żeby wszyscy zauważyli i na pierwszy rzut oka wiedzieli, że mam żonę/męża, Przynajmniej ja to tak rozumiem Dlatego głównie obrączki wybieramy pod siebie, a nie ludzi z otoczenia
Wychodzi na to, że różnie bywa ze zmianą rozmiaru...może zależy to od kolorów złota...ilości tego złota...nie mam pojęcia.
Niemniej dobrze, że teraz mamy taki wybór, rodzice i dziadkowie takiego nie mieli, nasze pokolenie może szaleć w tej materii i wybierać, ba nawet samemu projektować i zlecać wykonanie innym
Kurde, a może mogłam wziąść dwukolorowe z wzorkiem...
Anegdota od jubilera:
Jak się nie może Pani zdecydować na te jedne jedyne, to proponuję zakupić dwa wzory: jeden na co dzień, drugi od święta...W sumie to też jakieś rozwiązanie hehe
Stary 2011-04-30, 08:21   #77
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wychodzi na to, że różnie bywa ze zmianą rozmiaru...może zależy to od kolorów złota...ilości tego złota...nie mam pojęcia.
Niemniej dobrze, że teraz mamy taki wybór, rodzice i dziadkowie takiego nie mieli, nasze pokolenie może szaleć w tej materii i wybierać, ba nawet samemu projektować i zlecać wykonanie innym
Kurde, a może mogłam wziąść dwukolorowe z wzorkiem...
Anegdota od jubilera:
Jak się nie może Pani zdecydować na te jedne jedyne, to proponuję zakupić dwa wzory: jeden na co dzień, drugi od święta...W sumie to też jakieś rozwiązanie hehe
hehe tak też może być tylko wybierz teraz którą wziąć do kościoła i poświęcić Z tego co się tutaj dowiedziałam i co jubilerzy nam mówili to wychodziło by na to, że żadna obrączka nie jest dobra . Tak więc radzę wszystkim sięnie przejmować i wybierać to co nam się podoba
No i czekamy na dalsze opinie

Jako jedność :
Stary 2011-04-30, 09:44   #78
wika82
Zakorzenienie

My wybraliśmy podobne do Susanny, tylko bez wzorku, brzegi z białego złota z paskiem różowego w środku i ja mam kamyczek.
Nastawialiśmy się na klasyczne tylko z białego złota, ale na żywo zmieniliśmy zdanie.
Dwukolorowe wyglądają super.
Stary 2011-04-30, 21:40   #79
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Problemy ze zmianą rozmiaru są w przypadku łączeń kolorów złota i wzorków
Totalna bzdura.
Kupiliśmy obrączki a potem jak zaczęłam moją przymierzac raz jeszcze w domu to stwierdziłam że hmm moze byc problem jak mi paluchy spuchną. Niedługo po zakupie wróciliśmy do jubilera, który powiększyl moją dwukolorowa i ze wzorkiem obrączkę tak, ze nie widać "uszkodzeń" ani na wzorku ani na grawerze. Dobrze zrobiłam bo jednak wcześniejszy rozmiar był ciut za ciasny ale bałam się, ze obrączka będzie mi spadac z chudych paluchów. W dzień ślubu byl masakryczny upał wiec paluszki oczywiście spuchły a TŻ smiał się wypowiadając słowa przysięgi i wkładając obrączkę na palec - jakbym została przy starej to by jej nie włożył. Tak więc nie ma najmniejszego problemu ze zmianą rozmiaru.

M&M

Staś

Stary 2011-04-30, 22:03   #80
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Totalna bzdura.
Kupiliśmy obrączki a potem jak zaczęłam moją przymierzac raz jeszcze w domu to stwierdziłam że hmm moze byc problem jak mi paluchy spuchną. Niedługo po zakupie wróciliśmy do jubilera, który powiększyl moją dwukolorowa i ze wzorkiem obrączkę tak, ze nie widać "uszkodzeń" ani na wzorku ani na grawerze. Dobrze zrobiłam bo jednak wcześniejszy rozmiar był ciut za ciasny ale bałam się, ze obrączka będzie mi spadac z chudych paluchów. W dzień ślubu byl masakryczny upał wiec paluszki oczywiście spuchły a TŻ smiał się wypowiadając słowa przysięgi i wkładając obrączkę na palec - jakbym została przy starej to by jej nie włożył. Tak więc nie ma najmniejszego problemu ze zmianą rozmiaru.

Ja uważam, że problemy mogą być i faktycznie byłam świadkiem ,że niestety są...Być może to wszystko zależy od konkretnego modelu...
Znajomi mają obrączki biało żółte z poprzecznymi nacięciami i niestety...jubiler się nie podjął zmiany rozmiaru w damskiej

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Dobrze by było wrzucać zdjątka swoich obrączek...
Stary 2011-04-30, 22:59   #81
Susanna
Zakorzenienie

Madziares popatrz na wzorek z naszych obrączek... może jubiler jakiś wystraszony czy coś? Jak dla mnie to absurd.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p4191908.jpg (106,6 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p4191914.jpg (78,8 KB, 155 załadowań)

M&M

Staś

Stary 2011-04-30, 23:20   #82
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Madziares popatrz na wzorek z naszych obrączek... może jubiler jakiś wystraszony czy coś? Jak dla mnie to absurd.
Może rzeczywiście zależy to od ilości jednego i drugiego złota w danej obrączce i wielkości wzorku. Tak by z tego wynikało...
Notabene... bardzo ładne obrączki macie...ciekawe jakby wyglądały na mym paluszku
Zboczona jestem, mimo, że już mam to nadal oglądam inne
Stary 2011-06-22, 11:12   #83
Niesforna_88
Wtajemniczenie

dziewczyny czy któraś z Was nosi obrączke matową? jakto z nimi jest?

Jako jedność :
Stary 2011-06-22, 11:29   #84
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy któraś z Was nosi obrączke matową? jakto z nimi jest?
Ja mam mat ale dopiero troszkę ponad miesiąc ją noszę więc póki co jest idealna

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 12:20   #85
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja mam mat ale dopiero troszkę ponad miesiąc ją noszę więc póki co jest idealna
oooo justi nie wiedziałam ciekawe jak będzie dalej bo też sie nad takimi zastanawiam....

Jako jedność :
Stary 2011-06-22, 14:15   #86
marza_mr
Zakorzenienie

Mamy dokładnie takie:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1294141318

Nosimy oboje stale, od 5 lat Obrączki są odrobinę porysowane (ale nie jest to praktycznie widoczne), błyszczą się nadal, grawer od wewnętrznej strony obrączek jak nowy. Ogólnie nikt by nie powiedział, że nasze obrączki maja już 5 lat
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 16:20   #87
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
oooo justi nie wiedziałam ciekawe jak będzie dalej bo też sie nad takimi zastanawiam....

takie mamy: Załącznik 4041879

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-09-28 o 19:17

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 20:10   #88
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

takie mamy: Załącznik 4041879
ciekawe jak się mat będzie zachowywał my mamy na oku inne, ale te też ładne

Jako jedność :
Stary 2011-06-22, 21:19   #89
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe jak się mat będzie zachowywał my mamy na oku inne, ale te też ładne
Powiem Ci, że zdaję sobie sprawę z tego, że w końcu się zetrze ale co mieliśmy zrobić skoro te błyszczące nam się nie bardzo podobały na naszych palcach Najwyżej wypolerujemy albo nałożymy mat drugi raz

Stary 2012-06-04, 11:10   #90
Violetta_Anna
Raczkowanie

Jeśli wybierze się klasyczny wzór to nawet po latach się nie znudzi a i łatwo zwęzić lub poszerzyć obrączkę. Na przykład http://www.wsliwinski.pl/kategorie/z...ption_id=2778# Z łączonymi (biało-żółtymi) może być problem.
Violetta_Anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości