|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Jestem i Ja
Nawet wyspana ! Brunetka a Ty miałaś iść spać?! z tego co mi wiadomo Marina sukienka jest prześliczna! Jak Ja nic nie znajdę to po proszę Cię o kupienie takiej ![]() Sweet ale pyszne śniadanko,aż mi burczy w brzuchu!Mąż ma wolne Dzisiaj zrobimy małe zakupki, coś na tort dla teściowej i do lodóweczki. Taka piękna pogoda się zapowiada, więc możliwe że coś zrobimy w ogródku |
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cześć
![]() chciałam tylko powiedzieć dzień dobry rzuciło mi się, że juz mamy pierwszą rozpakowaną mamusię ![]() Oczywiście ogromne gratulacje dla belli normalnie dwa dni nie zaglądałam ....... nic to pewnie w weekend będę nadrabiać, znowu
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Już wstałam, bo mój mąż jak wychodzi do pracy to nie umie się zachowywać po cichu i wszystkim trzaska, wali, wszystkiego szuka
I jakoś już mi się nie udało usnąć ![]() A w ogóle to WITAM
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I:"Kochanie dobrze tak mam, kochanie śpisz? " ![]() Dzisiaj zaczynamy 27 tydzień "W 27 tygodniu ciąży płód jest wielkości 33-34 cm jego waga wynosi 1 kg.Funkcjonują już struny głosowe, choć pierwszy dźwięk zostanie wydany przez malca w dniu narodzin. Do 27 tygodnia ciąży oczy dziecka były zamknięte. Natomiast od 27 tygodnia powieki zaczynają się otwierać a dziecko bardzo silnie reaguje na mocny strumień światła. Tworzą się też ruchy odruchowe bezwarunkowe."
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-29 o 08:42 |
|
|
|
|
#2645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz tyję ekonomicznie - tylko w brzuch dla dzidzi no i na razie po wczorajszym ważeniu 2kg do przodu wg wagi sprzed ciąży czyli w sumie to co niunia +wody+macica i łożysko itp same pożyteczne rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- chyba zacznę próbować nastawiać Snajpera ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez witam!
Wczoraj bylam troche zabiegana, a tu sie tyle dzialo. Doczytalam, ze Bella ma juz dziewczynki po drugiej stronie brzuszka! Gratulacje! I trzymam kciuki, zeby malutkie szybko rosly i mogly byc juz z rodzicami w domku! Ja juz po sniadaniu, teraz pasowaloby troche posprzatac, przede wszystkim w szafie, bo mi sie nie mieszcza moje nowe nabytki, no i ogolnie jak na niedziele, bo podloga az sie lepi. Ale mi sie nie chce... |
|
|
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak ja już dawno na stadionie nie byłam
![]() w sobotę - czyli jutro - jedziemy na bazar do Szczucina ![]() nakupimy dużo pyszności - młoda kapustkę jak będzie, pomidorków, ogórki, może coś innego pysznego, owoce tez mają tam dobre i pyszne i ciuchy są tak samo jak na stadionie może mi coś fajnego w oko wpadnie ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
tylko torta dla teściowej nie dopraw trucizną bo jakbym ja robiła dla mojej to by mnie okropnie kusiło coś dorzucić ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
a jak wychodzi to daje buzi i brzuszek całuje obowiązkowo - więc rytuał podobny jak u Ciebie tylko nie gada do niego, to bardziej wieczorem robi niż przed pracą.---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
i śniadanie też sobie sam robi -->> na szczęście
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 08:57 |
|||
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Ja już też wstałam. Zaraz jakieś śniadanko i jadę po L4 do lekarza i na jakieś zakupy ![]() Wczoraj zamówiliśmy elektroniczną nianię z monitorem oddechu: taką http://allegro.pl/show_item.php?item=1573331308 Fajnie weekendzik się zbliża, znowu z mężulem spędzę czas W któryś dzień chyba wybierzemy się do Gołębiewskiego do Wisły- zawsze zaliczamy aqa park (tylko nie wiem jak tym razem...), obiadek, deserek i salon gier ![]() Dzisiaj musze wysłać PIT bo całkowicie zapomniałam ![]() No i pasowałoby zacząć pisać pracę, bo 9 maja muszę oddać I rozdział... Najgorzej zacząć, później już pójdzie ![]() Jeśli ktoraś z Was ma dzisiaj wizytę to trzymam
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Ja się nawet wyspałam i mam zamiar śledzić dziś ślub Williama i Kate
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż wczoraj chciał Dominika nakarmić przez pępek
|
|
|
|
#2651 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
aby ochote od rana na slodkie robisz Cytat:
|
||
|
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() Ha - właśnie nabiłam mój 3-tysięczny wizażowy post zapraszam na soczek
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 09:08 |
||
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Natka będę cię lała chyba coś obiecałaś
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi smaka narobiłaś na taką słodką bułeczkę i czekoladę też, niedobra Ty ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- a wiecie co, ja chyba sobie gofry zrobie jak posprzątam... tylko musze poszukać pudła z gofrownicą w spiżarni.Aaaaaaaa! jeść mi się chce!!!
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 09:11 |
|
|
|
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ooooo chce kupic ta sama Natka ty chyba tez chcesz kupic wozeczek Mura MAXI COSI? |
||
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale natrzaskałaś
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
udało mi się dziś pospać do 8.30macie może jakieś naturalne sposoby na ból gardła??? Ja wpadam tylko na chwilę, bo muszę się szybko ogarniać, gdyż na weekend jedziemy do Zamościa, do rodziców tża, nie piszcie za dużo ![]() A ślubu Kate i Williama oglądać nie mam zamiaru, rzygam już tym tematem szczerze mówiąc, boję się, że jak otworzę lodówkę to oni tam będą
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmykam do sprzątania a potem będę oglądać królewski ślub
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Aktywne już jesteście z rana
![]() Zczynamy dzisiaj 30 t.c. O 18 mam wizytę, więc trzymajcie kciuki bo trochę się niepokoję. Ale zanim wizyta to trochę do zrobienia w domu, a tak mi się nie chce. Mała mi tak w brzuchu szaleje, ze szok. Miałam sen ze zaczęłam krwawić. Dzisiaj ten słynny ślub. ![]() Nie piszcie nic o rozmiarach w biodrach, boczkach itp. !! Brunetka ja chętna na spotkanie, a jak ![]()
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki!
Ja też już wstałam, u mnie to samo, mąż się tłucze, krząta i ciężko potem zasnąć. Zjadłam musli, zaraz tabletki i potem kawka, trochę już ogarnęłam pokój z burdelu. Ale mi się głupoty śniły, mam dwa węże wodne w pokoju i karmię je mięsem ( nabijam na kija, co znajdę w zamrażarce i dawaj ) - ale to nie sen, tylko prawda hehe i sniło mi się, że urosły i uciekły...Potem, że jakiś samolot się rozbił za stodołą itd...Beatko ooo a ja w Szczucinie nie byłam kupę czasu, a wybrałabym się, wybrała, ale kawałek jest od domu ![]() A co do wielkości brzucha, to miesiąc temu miałam dużżo mniejszy, teraz tak poszedł, przez te ostatnie tygodnie w wielkość...szok! żanetko jak coś to, jasne, że kupię, choć Pani sprzedająca mówiła, że ostatnia sztuka ![]() a poza tym brawo za 27 tydzień!!! No telewizja dziś żyje książęcym ślubem, to fakt. Sama chętnie obejrzę co tam się będzie działo. A potem do siostry Tż muszę się udać, bo wyjeżdża za tydzień już. patik kolejny zaczęty 30 tydzień! brawo
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Herbatka z cytryną, mleko z miodem i czosnkiem. Mi też pomogła inhalacja z szałwią.
Dużo zdrówka Kup sobie też w aptece tantum verde-dla mnie rewelacja. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-04-29 o 09:28 |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie ogladam Raport mniejszosci bo jeszcze nie widzialam (wiem, stare to), musze troche chate ogarnac. wstalam o 6:10, ale dziecko obudzilo mnie. nie ma tak dobrze jak juz jest na zewnątrz... nie pośpię. mimo że do pracy nie chodzę to wstaję tak samo. wkurzylam sie bo znowu cos w pracy nie tak niby jest - nie moga skumac moich obliczeń w raporcie...
|
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Ja się tylko witam i znikam bo musze Nas spakować, zaliczyć apteke bo mi ginka magnez kazała brac na te skurcze łydek, jeszcze jakies zakupy zrobić, obiad ugotować coby zjeść przed wyjazdem ![]() Wczoraj na SR była pielęgniarka i pokazywała jak kąpać, przewijać i przebierac maluszka i śmiać mi się chciało jak D jej słuchał i ciągle powtarzał ze on na początku to go dotykał nie będzie Uciekam Miłego dnia mamusie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze dzieci beda mialy ten sam sprzecior
Ja własnie przegladam foteliki samochod. + bazy do nich i zauważyłam ze tak samo w testach co maxi cosi wypada bebe confort, a cena o połowe niższa. Ktoś ma/miał ten fotelik? |
|
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Wpadłam na chwile, powiedzieć, że śniła mi się Nerolka, która wróciła do nas i wszystko było jak dawniej! Może to dobry znak? Mój mąż też z rana łazi jak potłuczony, ale ja w ciąży jakaś bardziej wyrozumiała jestem i już nic mu nie mówię, ale on to ma po rodzinie - jak nocyjemy u jego rodziców, to tam od rana jak orkiestra rodzice po mieszkaniu się tłuką. A on mówi, że sie stara być ciacho...taaaa... ale doceniam. ![]() Spadam na miasto I do lumpa ofkors :PMiłego dnia! |
|
|
|
#2669 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
wczoraj zazelam czytac i przy pierwszej stronie padlam jednak codzienne wstawanie o 5 lub 6 dalo sie we znaki za to dzis 6:12 sie obudzilam - bez budzika (!) jestem zregenrowana, mam w panie dzis wypoczywac, bo nie mam zadnych zajec zaplanowanych nadrobilam zaleglosci z wczoraj ![]() Cytat:
![]() dziubek79, zanetaa88, patik87 - gratuluje kolejnych rozpoczetych tygodni ![]() margaret82, moniczka2123 i udanych wizyt ![]() Vaniliova11, Marina1 brzuszki okraglutkie i juz takie duze.. i za wizyte patik87 czekamy na wiesci ![]() no i nerolka - czekam na wiesci i przesylam gore cieplych mysli, bedzie dobrze ide do klubu poczytac o "akcji"
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że będziemy zadowolone! A jaki kolor bierzecie pod uwagę?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

ale pyszne śniadanko,aż mi burczy w brzuchu!

jest mi źle mieć prawie 50cm dupsko! bo drugie 50 to przód 

no oprócz Igora w brzuszku

zapraszam na soczek
tylko musze poszukać pudła z gofrownicą w spiżarni.
zębole
ale natrzaskałaś