|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaka wódka na wesele?
po wielu próbach wybraliśmy
, został wybór wina a tu jest problem jakie wybrać półsłodkie czy słodkie i czy każde może być inne czy kupić wszystkie takie same, wiadomo cena do 20 zł za butelkę |
|
|
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Weselny alkohol
Cambras też jest dobre
![]() i tanieeeee a z RPA...mmm przychodzą mi na myśl droższe wina...koło 30zł kosztuje Zafrika (wytrawne ale dobre ogólnie nie przepadam za wytrawnymi winami, ale to jest dobre I ma ładną butelkę
|
|
#1053 |
|
Przyczajenie
|
My tez wlasnie szukamy wodki na czerwiec. W zeszlym roku bylismy na 3 weselach, pomijajac góralskie gdzie byla cytrynowka - pyyszna, to an 2ch pozostalych byla Czysta Gorzka Żołądkowa De Lux (ta biala) i naprawde wsyztskim smakowala i nawet takiego kaca mordercy nie bylo jak to po niektorych. Do tego przstepna cena. W hurtowni u nas 14,99 zł za 0,5 l. Planujemy kupic jakies 150 x 0,5 l. takze zalezy nam tez na przystepnej cenie. Po jakiej cenie wy kupujecie swoja wodke?
Na poprawiny planujemy jeszcze beczke piwa, a na samo wesele jakies wina ale jestem z win cienka wiec bede musiala tutaj zatrudnic przyszla tesciowa, bo moi rodizce od kilkunastu lat abstynenci wiec w tej kwesti umywaja rece. |
|
|
|
|
#1054 |
|
Rozeznanie
|
My w końcu wczoraj kupiliśmy wino Oak view California ( czerw. półwytr.) bo była promocja. Mam nadzieję, że nie będziemy żałować
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Przyczajenie
|
Kupiona
156 butelek po 0,5 l. Gorzka Żołądkowa De Lux. 14,91 zł za butelke. Zycze wsyztskim udanego wyboru i dobrych cen hehe
|
|
|
|
|
#1056 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cena bardzo dobra! Pozdraiam Cię ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Spróbuj sobie winko California Hills Różowe. Jest bardzo zbliżone do Carlo Rossi (R) i tańsze o jakieś 5 zł. Są jego 3 rodzaje, jednak o pozostałych dwóch nie wypowiadam się gdyż sam nie próbowałem. |
||
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poproszę o jakieś strzały na winka czerwone, preferencje raczej półsłodkie lub półwytrawne
|
|
|
|
|
#1058 |
|
BAN stały
|
Ja niezmiennie polecam Pana Tadeusza - spisał się wyśmienicie i do tego bardzo ładnie się prezentuje na stole.
W baterii awaryjnej (czyli na bramy, dla gości ze sobą i w razie gdyby zabrakło PT) mieliśmy Żołądkową Czysta De Lux - tez dała radę. Ale do PT się nie umywa ani smakowo ani wizualnie ![]() Wiadomo jednak, ze PT nie nalezy do najtanszych - dlatego lepiej sie odpowiednio wczesnie rozgladac. My trafilismy na swietna promocje w Makro. |
|
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
Leon Cavallo, Santa Barbera, Frontera- Chile Pw, Wytr/ Freegold- Hiszpania Sł, ale jest Płs/ Chennet- Francja Pw, Płs, Wytr/ Laski Riesling- Węgry Pw Teliani Valley Sł Pw Wytr - Gruzja Sutter Home USA- Sł, Płs, Pw, Wytr, Riddle Creek- Australia Wytr, Pw
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Wydrukuję i będę szukać
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
My tez właśnie zastanawialiśmy się co zrobić i zdecydowaliśmy się na krawaciki,bardzo fajne i ładnie się prezentują na butelkach.
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
U nas także jak u wielu Krupnik
|
|
#1063 |
|
Przyczajenie
|
Witam MISTRZA TRUNKÓW mowa o wszechobecnym na tym forum MIŁOSZKU na pewno zasługujesz na ten tytuł z tego co widzę to wielu którzy mają dylematy w kwestiach alkoholu na ślub służysz pomocną wiedzą i oby takich ludzi było więcej.
Mam pytanie o WYBOROWĄ czy to dobry wybór na weselny stół czy też jest coś co jest w zbliżonej cenie co bije w walorach smakowych ten trunek ?????????? Edytowane przez anilec68 Czas edycji: 2011-04-28 o 11:44 |
|
|
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam prosbe: w czerwcu mamy wesele na ok 120 osob doroslych. wodke juz kupilismy palace jakies 150 butelek po 0,5. chcielibysmy kupic jeszcze wino ale nie mam pojecia ani ile ani jakie
widze ze czesto wymienia sie carlo rossi wiec moze to?ale pojecia nie mam jakie dokladnie i ile?czy ktos moze mi pomoc?a piwko? kupujecie?a jesli tak to ile tego?
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Ja miałam wesele na 130 dorosłych osób, poprawiny następnego dnia na ok. 70 dorosłych. Piwa miałam 200 butelek (Lech i Carlsberg), wódki 170 butelek, wina ok. 20 butelek i kilka innych alkoholi. Wina zabrakło, inne alkohole (whiskey, gin, rum) tez dosc szybko zeszły. Wódki zostało mi ok. 60 butelek mimo ze dawalam niektórym gosciom weselną wódkę ze sobą. Piwa zostało mi ok. 30-40 butelek. Wniosek: wódka powoli wychodzi z mody oczywiscie zawsze trzeba awaryjnie kupic tyle, zeby przypadkiem nie zabrakło. Ale lepiej tez wyposazyc się w dużą ilość wina, bo prawdopodobnie wodka zostanie a wino zejdzie.
|
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Przyczajenie
|
My się zdecydujemy raczej na Żołądkową czystą. Jeśli chodzi wam o tani alkohol to uważajcie na zbyt tanią wódkę. Uwierzcie, że nigdy nie możecie mieć gwarancji, że wódka kupiona czy w sklepie czy w hurtowni jest oryginalna bo zdarzają sie podróbki.
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
Tez mam wyborową
, chyba najbardziej optymalny wybór w rozsądnej cenie.Ja mam dylemat co do podziału wina na weselu. Będzie 50 osób. Planuję 30 butelek wina, raczej mężczyźni wszyscy pić będą wódkę, wino raczej tylko część kobiet. Co do ilości jestem raczej zdecydowana, jak zostanie - nie szkodzi, uwielbiam wino Co do marki nawet też nie będe miała problemu z wyborem, już testowałam w weekend winko z ulubionej winairni.Mój dylemat dotyczy jedynie podziału ile wina półsłodkeigo, a ile półwytrawnego. Myślałam o 20 butelkach półwytrawnego czerwonego i 10 półsłodkiego białego, ale może jednak pół na pół albo jeszcze inaczej... ? Wszelkie sugestie mile widziane ![]() A polecone winko białe, bardzo dobre to Borgoantico; bynajmniej mnie smakowało; czerwone chillijskie Toro D'oro 2009r - jeszcze nie piłam. moloszek - może ocenisz czy to dobry wybór ? (ok 20zł za butelkę) Nie będzie wielkich smakoszy wina, ale chcę kupić w miarę dobre, niedrogie. Przy okazji zawsze kupuje winka w winiarni, a nei w markecie, tym bardziej, że się nie znam i liczę na fachową pomoc. Zawsze keidy przypadkowo chciałałm coś sama wybrać kończyło się fiaskiem. Z winiarni zawsze wychodze zadowolona. Także zawsze polecam odwiedzać winairnie, a nie markety w poszukiwaniu dobrych trunków ![]() Czyli już po Gratulacje
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-04 o 13:25 |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do win. Powiem wam, że skala wypitego wina na moim weselu przerosła nasze oczekiwania. Dobrze, ze postanowiłem wziąć ich z domu więcej,bo by nam zabrakło. U mnie było 61 osób. Na wesele wziąłem 36 butelki. I zostały 3 może 4, ale już otwarte i częściowo rozlane. W największym stopniu poszły wina półsłodkie. Polecam wino Freegold. Jest rozchwytywane przez kobiety. Mi nawet smakuje, pomimo tego, że nie przepadam za słodkimi winami. Na butelce tego wina napisane, że jest ono słodkie, ale to nieprawda. Do wyboru mamy białe i rózowe (muskaty). Radziłbym zrobić na Twoim weselu pół na pół. Co do samych win, które wybrałaś to Borgoantico w ogóle nie znam. Toro doro piłem, ale nie przypominam sobie smaku. Jednak skoro nie pamiętam to musi coś w tym być Na mojej opinii jednak się nie opieraj bo każdy ma inny gustomierz Na letnią porę roku bardzo wskazanym jest postawienie na stół win różowych. Oczywiście muszą być one schłodzone. Bardzo dobrze gasza pragnienie i w upalne dni na pewno obniżą temperaturę.
|
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za rady
![]() To rzeczywiście zrobię podział pół na pół. A różowe proponujesz dodatkowo czy zamiast białego? Ale mi ochote zrobiłeś na to winko freegold. Na pewno przy najbliższej okazji wypróbuję
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Też bym prosiła o radę.. nie wiem ile wina kupić na swoje przyjęcie, które będzie trwało od 16 do ok 24 na ok 40 osób. Dodam, że pare osób jest smakoszami wina. I tu pytanie ile butelek i jakie ? Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Moloszek moje gratulacje
i jak było wszystko się udało Ja dzisiaj jadę kupić wina i się właśnie zastanawiam jakie napewno sophie weźmiemy bo teściu ją lubi Będziemy kupować w carefourze
|
|
#1073 |
|
Raczkowanie
|
Obszerne odpowiedzi dotyczące rodzajów znajdują się w wątku. Proponuję 16-20 butelek. Wziąłbym 20, bo lepiej niech zostanie aniżeli ma zabraknąć. Tymbardziej, że winko nie ma terminu przydatności do spożycia, a okazja na otworzenie butelki zawsze się znajdzie
![]() Zaproponuję ostatnie moje odkrycie. Wino również hiszpańskie jak freegold. Nazywa się Senorio de Valan. Jest pyszne! Napisane jest na nim, że to wino słodkie. Jednak uznaję je za półsłodkie. Polecam naprawdę pychota. Piłem białe. Jest jeszcze różowe do wyboru. Co do różowych win, to proponuję dodatkowo kilka buteleczek kupić. Za białę bym ich nie podmieniał. |
|
|
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
Co sądzicie o wódce Pan Tadeusz?
Pisząc o "podrabianych" wódkach macie na myśli wódki z hurtowni? Rozumiem,że skoro hipermarkety otrzymuja dostawy bezpośrednio od producenta wódka tam zakupiona nie będzie "podrobiona"??
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po
![]() wódkę mieliśmy Maximus - goście bardzo chwalili winko - Cote oraz Imiglykos - rozchwytywane bardzo, poszły wszystkie butelki
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ufff to dobrze! bo my tez bedziemy miec Maximusa
|
|
|
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
a powiedzcie mi co sadzicie o winku carlo rossi?ja sie w ogole nie znam a podobno jest dobre....myslalam o tych buteltach 1,5 litra bo sa normalnie odkrecane wiec nie byloby problemy z otwieraniem.znacie moze to winko?
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki starter dla osób zaczynających przygodę.Co do podrabiania alkoholu. Taki proceder nie istnieje. Bo gdzie miałby powstawać? Na magazynie w sklepie? Wódka jest za tanim alkoholem, aby bawić się w jej podrabianie. Ta SAMA wódka może z czasem rożnić się w smaku. Jest to spowodowane innym spirytusem. Od niego tak naprawdę wszystko zależy. |
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

, został wybór wina a tu jest problem jakie wybrać półsłodkie czy słodkie i czy każde może być inne czy kupić wszystkie takie same, wiadomo cena do 20 zł za butelkę

ogólnie nie przepadam za wytrawnymi winami, ale to jest dobre 
156 butelek po 0,5 l. Gorzka Żołądkowa De Lux. 14,91 zł za butelke. Zycze wsyztskim udanego wyboru i dobrych cen hehe

widze ze czesto wymienia sie carlo rossi wiec moze to?ale pojecia nie mam jakie dokladnie i ile?czy ktos moze mi pomoc?a piwko? kupujecie?a jesli tak to ile tego?