|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
madziorku
plusy: fajny pomysl na film! pieknie spiewasz i bardzo sympatycznie wygladasz i niewiatpliwie masz duzo zalet jak na przyszla au pair... zdjecia fajne- czyzby 50mm? ![]() niestety tu minusy od razu widac, ze bardzo sie denerwowalas wygladasz na naprawde wyluzowana i sopkojna osobe. Proponuje wiec wziac gleboki wdech i nagrac to moze raz jeszcze. Bardziej naturalnie.. Niekiedy jakby widac, ze skads czytasz...( czy sie myle?) Niekiedy brzmisz, jakbys ten tekst powtarzala wczesniej milion razy.... Amerykanie absolutnie kochaja slodziakow...postaraj sie byc bardziej slodka,bezroska, infantylna nieco, ale pokaz ze umiesz byc odpowiedzialna. P.S Mimo wszystko, uwazam ze nagranie filmu o sobie, postaranie sie aby byl ciekawy, dobry ...aby zainteresowal rodzine i zeby byl oryginalny wymaga duzo pracy...i to napewno nie jest latwe. Napewno wielu z nas przysporzyloby to wielu problemow. Dlatego gratuluje, ze fajna prace odwalilas...Ale podejdz do tego troszke bardziej na luzie...
|
#4952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Wiem że byłam zdenerwowana ale nic na to nie poradzę, ja po prostu tak mam przed kamerą, nie umiem się wyluzować, to zawsze był mój problem 3. Miałam owszem napisaną małapomoc i wiem że to widać ale oglądałam filmy innych dziewczyn i stwierdziłam, że lepiej żeby było widać, że czasem czytam niż co drugie słowo miałaby być przerwa i "yyyyyyy" oraz mnóstwo błędów Czyli generalnie mówisz żebym nagrała jeszcze raz ? O jezuś jak ja dam radę przed tą kamera... ![]()
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli to jest Twoj jeden jedyny, pierwszy to i tak swietnie! ja bym pewnie nagrala kilka wersji jednego filmu hehe wypij lampke wina na rozluznienie i sprobuj. Bycie naturalnym przed kamerá faktycznie niewielu osobom sie udaje, ale kilka razy i wejdzie CI to w krew, zobaczysz... ![]() P.S kiedys nagrywalam film urodzinowy dla TZ. nagrywalam go cala noc..:P Tez musialam mowic po angielku, ba nawet spiewalam wyglupialam sie i na koncu spontanicznie zaczelam chrzanic glupoty po francusku, bo zrobilam sobie z tego zabawe... na poczatku uwazalam nakazdy blad, akcent..wszystko...ale to tylko stresuje! mam cala mase jego wersji..:P pierwsza wg mnie porowawszy do ostatecznej byla najgorsza.. Najgraj sobie jeszcze kilak wersji, poogladaj, przeanalizuj
|
|
#4954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
ojj nie ma za co
) Powodzenia!!P.S a nawet jesli nei dasz rady nic innego, trema itd. to ten film nie jest tragiczny.. tylko sugerowalam, ze mozesz lepiej, gdybys sie tylko w jakis magiczny sposb tremki pozbyla- pamietaj, ze to jeszcze nic. Oni beda dzwonic...bedzie stres. Pierwszy dzien, po 12h w samolocie...pierwsze spotkanie na lotnisku, stres....pierwszy obiad wspolny...masa pytan, ciekawe spojzenia..wszystko nowe....Czeka Cie jeszcze wiekszy stresik, z ktorym bedziesz musiala sie uporac...Wdech i wydech i zaprzyjazniaj sie z kamerá )3mam kciuki!
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
czesc!
![]() chcialabym zostac au pair, ale chce sie dowiedziec co z referencjami? jesli nie mam żadnych mam jakies szanse?
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiele dziewczyn zaczynajac przygode au pair nie mialo doswiadczenia z dziecmi.... Glowa do gory! Gdzie chcesz jechac i na ile?
|
|
#4958 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za odpowiedź!
![]() chciałabym wyjechać do USA, ale najbardziej boję się tego, że trafię do jakiejś nieodpowiedniej rodziny. co do czasu to się zastanawiam - albo na 6 miesięcy, albo na rok. w zależności od tego, czy taki wyjazd pomoże mi w poprawie mojego angielskiego. wiem, że po tym wyjeździe będę w stanie rozmawiać płynnie, ale czy dam radę napisać maturę rozszerzoną na ponad 90 % dzięki takiemu wyjazdowi? jak myślicie?
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawde wyjazd pomoze Ci zdecydowanie nabyc duuuzo slownictwa i fajnych wyrazen i lekkosci w mowieniu/ pisaniu....Nie wiem jak z gramá, bo wielu amerykanow nie przywiazuje uwagi do tego jak mowi....( mojemu ex hostowi ciagle zwracalam uwage za jego koncowki w 3 osobie, a jest amerykaninem!). Mysle, ze mozesz sobie spokojnie poradzic, zalezy tez na jakim jestes teraz poziomie... Wez ze soba duzo cwiczen i testow i rozwiazuj tam, pytaj ludzi, jak czegos nie bedziesz wiedziec, zupelnie inaczej sie zapamietuje jak native Ci wyjasni, a inaczej jak w szkole nauczyciel tlucze.
|
|
#4960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słuchaj Madzior - wydaje mi sie , że wiem co trzeba zmienic w twoim filmiku! moim zdaniem jesli chodzi o twój język i sposób mówienia to jest naprawde OK! Widzialam wczesniej mnóstwo innych filmików aupairek i niektore byly tra-gi-czne!!! A twój jest naprawde fajny ale... no wlasnie mam jedno ALE. Wez koleżanke z kamerą/aparatem w plener oraz koniecznie jakieś dziecko i nagraj jak sie bawisz z nim na podwórku albo w domu - pokaż się! Uśmiechnięta i szczesliwa [wydaje mi sie , że nie bedziesz taka zestresowana jak bedziesz robila to co umiesz i lubisz ]Następnie możesz nagrać krótkie scenki jak np. sprzatasz, gotujesz - nawet gdybys miala udawac ze wstawiasz pranie i gotujesz wodę na makaron Ogolnie chodzi mi o nagranie zwyczajnych sytuacji w domu.I ostatni punkt - prawo jazdy. Możesz nakrecic kilka sekund jak jedziesz samochodem od wewnątrz auta, albo jak wjeżdżasz na podwórko w domu - przy tym podkreśl że jest odpowiedzialna , bo w usa dla rodziców nie liczy sie nic bardziej niż to że ich dzieci bedą bezpieczne do granic możliwości. I to chyba tyle , powodzenia! ![]() Lenka - kurdeeee też tyle schudnąć, ja juz sie tak zapuścilam że szok : O gratuluje jeszcze raz
|
|
#4961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny. Ciągle poznaję nowe rodzinki, ale mam już kilka takich "faworytów" i nie wiem którą mam wybrać.
Co myślicie o tej ? Mieszana rodzina, ona z Chin, on z Anglii, 1 dziecko - 11 miesięczny chłopczyk. Mieszkają w Kenley. Tylko on pracuje w banku. Mają duży, ładnie urządzony dom. Piszą mi ciągle, że jestem ich numerem 1 i że pilnie kogoś potrzebują, że mogą kogoś wziąć na 2 miesiące, aż do nich nie przylecę. Płacą 80 funtów i nawet więcej, ona potrzebuje au-pair od 7:30 do 12:30 (z czego mały śpi 2h), potem może się opiekować małym po południu, ale " sometimes I might need to go out for a hair cut or something, or if I go to the big shopping mall for shopping and food, my au pair of course can come with me but I don't really see it as work cos I think shopping is fun!" I potem znowu od 18:30 tyle, że albo ja robię 0biad, a ona kąpie go i kładzie do łóżka, albo na odwrót. Sprzątanie i prasowanie gdzieś około 4 h tygodniowo. Dodała, że może mi płacić więcej, gdybym przejęła jeszcze jakąś część sprzątania (co mi w ogóle nie przeszkadza). Ogólnie mili i spokojni ludzie. Pomogłaby mi w wolnym czasie znaleźć jakąś dodatkową pracę. Pisała, że jadą niedługo na wakacje i gdybym tu była, to chętnie by mnie wzięli ze sobą. Z dniami wolnymi to chyba były 1 dzień w tygodniu i 1 w weekend. Ona wydaje się być takim dostosowanym człowiekiem Zapytałam ją jeszcze jakby było z wyjściami po skończonej pracy. I dodałam, że mam ofertę, gdzie płaci rodzinka (z Elstree) 100 funtów za 2 dzieci (1 w szkole, drugie w domu), dodatkowo jako gratis dają travelkę na metro, autobusy, tramwaje na wszystkie strefy (1-6), bo będę mogła z dziećmi jeździć na place zabaw, do parku, potem w moje wolne weekendy też mogę używać i zapytałam czy też coś takiego mogą zaoferować ( w sensie 80 funtów i travelka).
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-04-29 o 10:20 |
|
|
|
#4962 |
|
Konto usunięte
|
Obie z londka? Fajnie ojp. Ta pierwsza wyluzowana sie wydaje . Widzisz szybbko masz inne juz chetne
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Lol marty, na lotnisku czy gdziekolwiek indziej- nie chodzi o miejsce, ale sam fakt pierwszego spotkania z rodziná :P
bo przeciez sa one jednakowo stresujace, bez wzgledu na to, gdzies sie odbywaja..
|
#4964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, potem jest wolna i o 17:00-19:00 znowu pracuje Była z nimi w Dublinie i na wakacjach w Hiszpanii. Co myślisz Kacha, Kenley to na obrzeżach Londynu, tak ? Warto brać ? Bo nie wiem czy dojazdy do centrum mnie nie zrujnują
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#4965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojp ta pierwsza rodzinka wydaje się naprawdę wporządku! W sumie o tej drugiej mało napisałaś Ale jak mówisz ze dużo piszecie, to może warto się zdecydować, w sumie do wakacji jeszcze trochę czasu jest )
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Konto usunięte
|
Kochana nie wiem sprawdz pociagi z kazdej z tych miejscowosci do londka I tam masz fare prices na national rail. Ja mieszkam w shepp np I do kingston mam 20min pociagiem I place 2funty w jedna str np bo mam railcard na rok znizki za 25f na rok I 30proc taniej.
Jak ceny na national rail bedziesz sprawdzac zrob add railcard I ile by taniej bylo z tym
|
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie napisała do mnie babka z Leeds, 2 dziewczynki 2 i 3 latka, jeśli zostanę z nimi dłużej to pokrywają połowę kosztów lotu i kursu angielskiego, kieszonkowe 60 funtów plus 40 funtów dodatkowo raz na miesiąc za urozmaicanie dzieciakom zajęć
generalnie chyba wporządku ale zastanawiam się jak ja tam dolecę bo tak spojrzałam na loty to nic chyba bezpośrednio nie ma ? zwłaszcza ode mnie z Łodzi...spojrzałam tylko, że jest autokar jakiś za 800zł chyba ale tłuc się tyle czasu? Katrina zazdroszczę Ci Paryża a mówisz coś po francusku czy nic?Oglądałyście dziewczyny ślub? Ale Kate miała piękną suknię!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#4969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpisała mi, że niestety nie ma takiej możliwości, odnośnie darmowego poruszania się po Londynie, ale są w stanie więcej płacić, jeśli okaże się, że dobrze pracuję. I odnośnie wychodzenia:"we are not a prison so if you like to go out at your free time, we have no problem with that, i understnad you have friends in london and reading, so sometimes if you want to stay with them for overnight, its no problem,we can arrange your two days off together. However, we of course dont want you to go out too often, i need help and thats the whole point we having an aupair, so it has to be reasonable. Also its ok if you come home late, we normally go to bed At 10ish so you need to be quiet when you come home and dont wake us up". Co myślicie ? Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-04-29 o 13:47 |
||
|
|
|
#4970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tylko kawałek, bo księża tyle gadali, że mi sie znudziło, a chciałam zobaczyć jak wyjda z kościołapo francusku nic, kompletnie nic, nawet nie dukam żę, żę ![]() Dziekuje wszystkim za gratulację |
|
|
|
|
#4971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to z tymi wyjściami to ta pierwsza co pisałaś Chinka tak? Chyba sie wydają wporządku. W ogóle dobrze napisała ''we are not a prison'' haha ![]() Tak, oni są ze Sri Lanki też do Ciebie pisali? Bo ja dopiero 3 emaile z nimi wymieniłam coś z nimi nie tak? ![]() O już patrzę na ten rynair bo patrzyłam tylko z wrocławia i poznania to nie było nic do leeds;/Jest faktycznie na lipiec za 111zł dzięki
Edytowane przez ankaa_ Czas edycji: 2011-04-29 o 13:57 |
|
|
|
|
#4973 |
|
Konto usunięte
|
ojp z kenley sprawidzilam na londyn clapham junction jest 3.70 f a z railcard 2,45 [w jedna str] pol godz pisze. i przesiadka jedna w east croydon
z elstree jest 1 godz 12min i 2-3przesiadki cena bez railcard 8f z karta 5.30 one way ktora rodzina o tym wychodzeniu tak ci napisala? |
|
|
|
#4974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisali do mnie też Ale nie odpisałam jeszcze nic :PCytat:
A możesz mi jeszcze powiedzieć ile kosztuje jakaś miesięczna karta na metra i autobusy ? Chociaż bez sensu chyba kupować miesięczną :/Ta z Kenley tak napisała !
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#4975 |
|
Konto usunięte
|
wiesz nie wiem miesieczna drogo chyba ale jak w londku nie mieszkasz nsie nie oplaca bo karta na londek po co ci.
ta karta jest na rok co ja mam 16-25 railcard i masz taniej http://www.16-25railcard.co.uk/ http://www.16-25railcard.co.uk/what-do-you-get/features i pociagi masz taniej po calej UK i londku tez a w sumie pociagiem wszedzie dojedziesz tez
|
|
|
|
#4976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze będąc w Londynie na cały dzień mogę kupić jednodniowy bilet na autobus Ale czekaj, ta karta jest tylko poniżej 26 roku życia ? Bo ja będę miała 26 w styczniu :/ A co myślisz o tych wyjściach ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-04-29 o 14:38 |
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dawno mnie tutaj nie bylo. Mam male pytanko do tych bardziej doswiadczonych. Jesli chce zaczac od poczatku wrzesnia, to kiedy powinnam zaczac szukac? Teraz jeszcze chyba za wczesnie? No i czy jak juz jestem w Londynie to nie lepiej przez jakas agencje?
|
#4978 |
|
Konto usunięte
|
mysle ze chodzi im o wychodzenie wieczorami by nie wychodzic ale na weekendy ok wie wydaje mi sie spoko ale calych maili nie znam wiec nie wiem
to ci sa na ciebie zdecdowani?watek nowy za kilka postow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- kasia chodzi ci o normalna prace? nie wiem bo wrzesnien jak dla mnie nie okazal sie super czasem na prace choc moze zalezy od szczescia ![]() iezko powiedziec wiec w wakacje bedzie naplyw studentow wiec ciezko tez |
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4980 |
|
Konto usunięte
|
przez agencje nian musialabys miec przede wszytskim papierkow duzo
first aid certificate i musialabys byc zarejestrowana jako niania chyba a to pap;ierkow wymagaojp znalazlam na stronie 4. What happens if I have my 26th birthday before my Railcard runs out? You can buy or renew your 1-year 16-25 Railcard up to and including the day before your 26th birthday, and your 3-year Railcard up until the day before your 24th birthday - and keep using it until its expiry date. So, even if you turn 26 while your Railcard is valid, you can still make huge savings. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- czyli jezzzisz dopoki waznosc karty nie wygasnie nawet jak juz 26 bedziesz miec
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

first aid certificate i musialabys byc zarejestrowana jako niania chyba a to pap;ierkow wymaga