|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dzień dobry
![]() Matko ile nastukałyście! Bella kochana gratulacje!! duzo zdrowia dla całej trójki i czekamy na Was! ![]() :*To czyli do kiedy akcja "Nerolka" ? bo i ja się chętnie dorzucę, spadam zaraz do klubu poczytać ![]() Ale miałam noc...... normalnie już miałam męża budzić, że trzeba na szpital, albo szukać w googlach co to jest! otóż.... miała takie dziwne drętwienia brzucha, ale na wysokości żeber, nie tak na dole i to nie był silny skurcz czy coś, tylko co chwile na pół minuty mi drętwiał brzuch, już miałam mega stracha....... miała któraś coś takiego?? Mój mężuś pół wieczora gada do brzucha i rano jak wstaje to albo Lilkę budzi jak ja już nie spie, ale slysze jak jej mówi, żeby dala mamusi jeszcze pospać i też sobie drzemała jeszcze słodziak jeden ![]() Ja już po śniadanku, czekam a kuriera i później do pracy..... wiecie jak to komicznie wygląda? ciężarna pracuje przy wieszaniu firan i zasłon )Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
dzień dobry
ja już na nogach od 7 40 ale spędzałam poranek z mężusiem, a teraz pojechał grzecznie pieniążki zarabiać więc mogę posiedzieć z Wami ![]() dziś aktywny dzień bo SR potem zakupy na grila i jeszcze do teściów na chwilę musimy wpaść więc jak wyjdę ok 16 to wrócę pewnie po 20 no ale cóż jak mus to mus ![]() gratuluję kolejnych tygodni i trzymam kciuki za wizyty ![]() ja już się swojej nie mogę doczekać a to dopiero 11 maja, muszę wcześniej robić badania bo nie podobają mi się moje spuchnięte po nocy stopy oby nic złego nie wyszło ...
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zastanawiam czy się nie wybrać do gina dziś.. bo w sumie byłam 8 kwietnia i kazał przyjść kontrolnie za 3lub 4 tygodnie, dzisiaj mijają 3 tyg. i dla spokoju poszłabym skontrolować jak tam szyjka, bo ostatnio częściej napina mi się brzuch i chyba mi się znowu jakiś grzybolek przyplątał więc by mi coś dał na niego żeby wyleczyć. I tak nie płacę bo na NFZ więc możnaby się przejść.. tylko jak ja się "tam" wydepiluje??
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 10:07 |
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chcemy 4kołowca, a Wy? co do kolorku to własnie mamy dylemat... Chcemy taki, ktory w miałe łatwo utrzymać w czystości, a tu albo bardzo jasne, alebo bardzo ciemne, brakuje czegoś pośredniego. Czarny- napewno odpada, ciemny brąz- boje sie ze latem bedzie grzało za bardzo i bedzie płowiał, czerwony i niebieski jakis taki za zwyczajny no i te 2 jasne kolorki beżowy i fioletowo-różowy, Pan w sklepie MAMA I JA obiecał sprowadzić ten różowy zebym mogla na zywo sobie wybrac ![]() A widziałaś spiworki wycięte w kroku, na ta barierke? |
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie jak mi już ciężko skarpetki ubrać.....
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
beata pozazdrościć też bym tak chciała buuu... ja mam d... wielkie brzuch wielki i wogóle załamka, a lekarz nie zwraca Ci uwagi że to trochę ze mało? Bo to rzeczywiście bardzo mało
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No własnie my z kolorem też mamy problem... Nie ma zbyt dużego wyboru. Ale my zastanawiamy się nad czarnym albo na faggy dawn(to jest taki dziwny kolor, bo na zdjęciach jest ciemny a na żywo całkiem inny, bo jasny ). Najlepeij te kolorki na żywo sobie pooglądajcie, bo naprawde się różnią od tych z katalogu Ten beżowy i fioletowy też bardzo ładny, ale my będziemy mieli synka więc fiolet odapada, bo taki pod róż wpada![]() Te śpiworki są właśnie śmieszne, w ogóle ta barierka taka dziwna, na początku jakoś nie mogłam się przekonać, ale znajoma która ma ten wózek mówila, że niby super sprawa, jedynie co ten śpiworek dziwny |
|
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze mu to chyba zaproponować i zobaczyć jego mine ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
przy wzroście 170cm i twierdził że jest ok bo "zabiedzona to ja nie jestem" - jego słowa a dzidzia ładnie przybiera, wzorcowo mozna powiedzieć, wyniki krwi też mam super, anemii brak, mam zdrowo się odżywiać, owoce i warzywka, w sumie niczego sobie jakoś nie odmawiam, ale teraz w ciąży mam znacznie szybsza przemianę materii niż wcześniej, i żadnych problemów z zaparciami ![]() a moja waga w ciąży kształtowała się tak: start 76-77kg, - 170cm po kolei - na początku każdego tygodnia ciąży: początek 6tc - 73kg 9tc 73,5kg 14tc 74kg 18tc 74kg 21tc 74,5kg 23tc 75kg 25tc 76,2 kg ![]() początek 29tc ---->>> 78,3kg
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 10:20 |
||
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak William i Kate to już z lodówki wyskakują..... ale dla mnie to przynajmniej jakaś atrakcja dnia jak ja muszę leżeć cały dzień
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Oczywiście za dzisiejsze wizyty Dziekuje za komplementy dotyczące mojego pokaźnego brzuszka w 9mc to już nie wystawie żadnego zdjęcia bo nie będe mieściła sie w kadrze Zaraz jade na zakupy tylko musze obudzić Tża
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cene za gondole i spacerówke bede negocjowała na 2300, fotelik chyba z allegro kupimy. |
|
|
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
patik87
za wizyte czekamy na dobre wiesci ![]() My z mezem juz po sniadanku ja juz leze a on prasuje ciuszki do pracy dzis na obiadek barszczyk czerwony milego dnia
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja od początku mam ten problem a przed ciążą miałam taką dobrą przemiane materi normalnie jak w zegarku
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek dziewczynki. Słoneczko świeci, ja już po śniadaniu i kawce. Mam mnóstwo prania, prasowania i sprzątania bo jutro jedziemy na ten wymarzony weekend a zapału brak
|
#2685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaparcia sa o wiele mniejsze a najwazniejsze ze codziennie chodze do wc Pytalam ginki o ten syrop i sliwki i jak najbardziej mozna moze i Tobie Kochana pomoze pamietam ze chyba Brumek tez pije ten syrop i zadowolona z dzialania
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-29 o 10:46 |
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę bo mój TŻ ma w poniedziałek wolne więc będzie w domu 4 dni z nami
Kurka oglądam ten ślub i podpatruje suknie
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Z przyjemnością bym zajechała
a zanim się przez Wawę przebijemy to z 4h na pewno nam zejdzie cała podróż....Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się obudziałam z bólem gardła i mega zatkanym nosem.... muszę sie wybrać do apteki po Prenalen
Czy Wy też macie takie trudności z oddychaniem??
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
u nas 28 tydzień
|
|
|
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W innym za gondole i spoacerówkę jakoś 2500-tez mam zamiar negocjować jeszcze coś. Dzisiaj jeszcze podjade wypytac do jednego sklepu-ciekawe ile tam mi powiedzą. Trzeba szukać, bo w niektórych to daja takie ceny, że głowa boli. A fotelik też zamówimy przez allegro bo taniej wychodzą niż w sklepie ![]() Cytat:
![]() Ja już uciekam po to L4 i na zkupki Miłego dnia, zajrzę później do Was Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-04-29 o 10:55 |
||
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
ja muszę powystawiać buty letnie po małym już chyba od 2 tyg się zabieram
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Nataka, Carmel
tutaj macie Mure za cene ponizej 2500zł ja zamawiałam tam wózek i przesyłka była gratis ![]() Carmel już 28tc |
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Bella, szkoda, że dziewczynkom tak się już spieszyło na świat, ale na pewno będzie z nimi wszystko dobrze i już niebawem weźmiecie je do domu- za to trzymam mocno kciuki.
![]() Bardzo podoba mi się "akcja Nerola" i melduję, że się przyłączam. |
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
CarmelaSoprano 28 tydzień to już nie przelewki
Youyou też mam włączoną transmisję i baardzo mnie ciekawi jak ta cała Kate będzie wyglądać. Co poniektóre kapelusze mnie rozbrajają. Swędzi mnie pierś jak ...
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo czuje jakbym płuca miała ściśniete.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 11:09 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze odrana mialam tyyyle zrobic no to d... blada bo się nie da....tak mi sie ciezko oddycha jakby mi cos na klatce lezalo........
|
|
|
|
#2700 |
|
BAN stały
|
A ja się martwię o mojego synka
![]() Do wczoraj myslalam ze mu przejdzie choróbsko, bo gorączke mial ale 38, i troche aby kaszek no i powiekszone migdaly. Katar tez tylko jak na dwor go na chwile wzielam. Zresztą sądzilam ze kaszel/katar to od alergii a goraczka od migdałków. No i leczenie syropkami. Wnocy zacząl szczekac jak pies, chrypa masakryczna i gorączka zamiast spadac to 39 o 4 rano, spadla ale znow teraz ma 39 i lek nie dziala, za chwile bede musiala mu czopa dac.... gardlo czerwone tak ze masakra a migdaly to niedlugo przelyk zatkają... a wizyta dopiero 0 17. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Zakończone: 2
oby nic złego nie wyszło ...

zębole
). Najlepeij te kolorki na żywo sobie pooglądajcie, bo naprawde się różnią od tych z katalogu
Ten beżowy i fioletowy też bardzo ładny, ale my będziemy mieli synka więc fiolet odapada, bo taki pod róż wpada

przy wzroście 170cm i twierdził że jest ok bo "zabiedzona to ja nie jestem" - jego słowa
za dzisiejsze wizyty 

milego dnia