|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
hejka
![]() dopiero co zwleklam sie z lozka, jestem nieprzytomna:/ Pandziu mam nadzieje,z eju zpo pracy jestes i smacznie chrapiesz w lozeczku ![]() zaraz sie chyba pojde zwazyc z ciekawosci...albo moze i nie :P ładna pogoda sie zapowiada dobrze,ze na dzialeczke jade to moze przy sprzataniu troche promieni slonecznych mnie trafi
|
#4112 |
|
Konto usunięte
|
'nożyce' będą dobre, tak jak unoszenie nóg wyprostowanych do pionu w leżeniu i podciąganie nóg do klatki piersiowej wisząc na drążku
|
|
|
|
#4113 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, że dostajesz pieniądze za nadgodziny?Allegro mi coś nie działa Ja na śniadanie zjadłam serniczek bez sera z kawą - po nocy spędzonej w lodówce jest jeszcze lepszy
|
||
|
|
|
#4114 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4115 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Zamawiałam z allegro http://allegro.pl/show_shop.php?shop_id=14641506 Mam maślany, toffi, banan i kokos.
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem i buuuudyń z lidla![]() Cytat:
dziś na wadze spadek, ba, wręcz SPAD!:P -0,7 czyli w przeciągu ostatniego tygodnia całkiem ładnie -0,8kg z zcego w 6 dni -0,1, a w 1 dzień -0,7 bo wcześniej nawał 8PW![]() TŻ robi jajeczniczkę i idziemy pobiegać trochę niedługo
|
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też spadek... już łącznie od początku diety spadło 5 kg... a jutro miną 2 tygodnie
Biorę dzisiaj swoją dokładną wagę na tapetę, wymieniam baterię i będę miała dokładność!!!A dzisiaj wszamałam serek wiejski light z ogórkami gruntowymi, pomidorem, rzodkiewkami.... oj ale mi dobrze... ![]() Na obiad planuję kotleciki kalafiorkowe jednak... Można je zrobić wzorując sie na standardowym przepisie? Tylko zamiast bułki tartej dać otręby oczywiście?? Jadę do tego lidla normalnie dzisiaj obkupię się
|
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
tez chyba zamowię te aromaty w proszku, a co myslicie o budyniach -coś takiego:
http://allegro.pl/budyn-dieta-dukana...2.html#gallery jako np masę na ciasto . Nie za duzo ma tych węglowodanów? Niby dietetyczny ...na DUKANA się nadaje, tylko czy to nie chwyt reklamowy .
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(są pakowane po 3 czekoladowe za 1,50 i po 5 waniliowych też za 1,50) i są pyszne! firmy Belbake więc po co na allegro zmawiać![]() ** a co do cukierków bez cukru... mama chciała mi zrobić przyjemność i kupiła w niemieckim sklepie cukierki, ciasteczka, nutellę bez cukru... ale zamiast cukru jest wszędzie syrop glukozowo-fruktozowy, a więc i tak zakazane dla nas
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-04-29 o 10:07 |
|
|
|
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
Jestes w II fazie?
Mozna jesc budyn ?Ps- a gdzie kupujecie ketchup dietetyczny?
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-04-29 o 10:08 |
|
|
|
#4122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście nie cały codziennie, tylko po 1/3 (nie wiem czemu, ja jem na pół z TŻtem)nigdy nie zauważyłam wzrostu po budyniu (wczoraj jadłam i dziś suuuper spadek )a co do ketchupu to nie wiem... nigdzie nie mogę znaleźć. chyba w końcu zamówię na allegro, bo w święta zgrzeszyłam zwykłym ketchupem i teraz mnie ciągnie do ketchupu jeszcze bardziej:P (ale to głupie, jeden grzech na dukanie - ketchup
|
|
|
#4123 |
|
Raczkowanie
|
witajcie kobietki
![]() dwa dni temu rozpoczęłam dietę dukana, dziś zaczynam 3ci dzień fazy ataku, można przyłączyć?
|
|
|
|
#4124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamyale przyznaj się, przeczytałaś książkę? zrobiłaś test? jaka długa I faza? ![]() i coś o sobie napisz, ile ważysz, z ilu zaczynałaś, jaki cel i wzrost!
|
|
|
#4125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Heh.. Ja zamowilam ten kilka dni temu i jest pyszny: http://allegro.pl/ketchup-light-duka...562722496.html Szkoda ze ketchup z mc donaldsa nei jest dietetyczny, lepszego nigdy nie jadłam ![]() A przyznac się , cukierki jakies bez cukru jecie czasem? Ja lubię tego sprzedawce , bo ma dobre towary -wyprobowalam, wiec podal link, co myslicie o skladzie? http://allegro.pl/cukierki-dukana-tr...564208585.html
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-04-29 o 10:24 |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może zamówię, jak dostanę przelew od mamy i sussinę mają za niecałe 9 zł! normalnie powyżej 10 chodzi
|
|
|
#4127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
sussina gold - słodzik w proszku, do pieczenia, bez aspartamu i bez chemicznego, gorzkiego posmaku. jedyny, który toleruję
|
|
#4129 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo to podstawa - wiedza potrzebna nam żeby krzywdy sobie nie zrobićCytat:
bo boję się czy nie ma jakiegoś niedozwolonego składnika :/ samo light czy małą ilość kalorii jeszcze nie znaczą że nada się na dukana
|
||
|
|
|
#4130 | |
|
Rozeznanie
|
Aha
![]() no ja wlasnie zamowilam sobie kilka rzeczy, bo skoro juz place za przesylke to lepiej miec maly zapas. Wiecie co mam taki dylemat... od jakiegos czasu probuje jakos odciąc się od męża w pracy, tzn obecnie on jest moim szefem.. Mieszkam w Ustce, ale w Słupsku (15km) jest taki Manhattan-coś w rodzaju handlu -sa ciuszy, bizuteria itd. Taki budynek z boksami. Wpadlam wczoraj na momysl, zeby moze otworzyc tam sklep z rzeczami na dietę Dukana, co o tym myslicie? Kupowac w hurtowniach , podpisac umowe z piekarnia, zeby piekli mi chlebki itd. Zgodnie z przepisem na chleb, ewentualnie ciasta itd. Myslicie ze byłoby to dobre? ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Ps- co myslicie o tych cukierkach co wyzej zapodałam link ?da rade jednego wszamac dziennie?
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-04-29 o 10:51 |
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() waga ruszyła a jak u was?
|
|
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idę biegać
|
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale kurcze pomysl jest niezły.. ciekawe ile trzeba by zainwestowac w towar
|
|
#4134 |
|
Rozeznanie
|
hej laseczki
poza tym mój tata miał wypadek mały, wpadł w dziurę w drodze i rozwalił pół auta... 3 godziny na policje czekaliśmy, całe 15 km do nas mają a że ojczulek jest po operacji kręgosłupa to zabrali go do szpitala, się naśmiałyśmy z mamą, bo kręgosłup i noga zawsze go boli i dowód rejestracyjny mi powinęli....
|
#4135 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
Hej!!!!
Ja już nie mam siły na ten mój nie przychodzący okres;/ jem mało, regularnie, wszystko dozwolone, podbrzusze boli jak nie wiem co a okresu ani widu ani słuchu;/ raczej słychu jest - bo brzuch ciągle nadęty, i twardy a podbrzusze boli . Mam wrażenie że coś tam się zablokowało;/ nie wspomnę już o wadze, która skoczyła sobie bez powodu....Wieczorem zrobiłam sobie kuracje e "przyspieszającą okres" - gorąca kąpiel, Nospa i Polopiryna S i nic.... Jak po majówce nie dostane tego okresu idę natychmiast do lekarza bo tak nie może być... Przez to wszystko tracę zapał do diety bo nie widać efektów a siłą woli odmawiam sobie wielu rzeczy bo...DIETA
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
#4137 | ||
|
Szara Eminencja
|
Bardzo wydajne. Maślany jest ekstra do wypieków, mniammCytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4138 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mogę sie przyzwyczaić że ludzie kilkają z miejsc pracy...Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
ale znalazałam taniej chyba 2.00-2.50 za 10g.... wzięłam toffi , bananowy, ajerkoniakowy, orzechowy i czekoladowy. już się nie mogę doczekać ale teraz długi weekend więc zapewne dojdą pod koniec przyszłego tygodnia dopiero |
|||
|
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
waga nie skoczyła bez powodu, tylko z powodu okresu zbliżającego się - to norma
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Śniadanie - bułka z otrębami - plaster wędliny - ogórek kiszony - trochę fety light -herbata Drugie śniadanie - kawa rozpuszczalna czarna - kawałek sernika i kawałek babki cytrynowej wg. przepisów Dukanowych ![]() Przed obiadem robiłam ser dukana i się nie udał wiec zjadłam to co się nie przypaliło;p czyli jakieś pół kostki twarogu roztopionej ;p Obiad - pół piersi z indyka z serkiem wiejski plus przyprawy - szklanka maślanki 1,5% - ogórek kiszony Pomiędzy jakieś 2 szklanki herbaty Kolacja: - herbata z pokrzywy - litr wody bo na jedzenie nie miałam ochoty bo mój brzuch był jak balon;/
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
#4140 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() uff,ale gorąco! spociłam się:P z biegu trochę nie wyszło, bo TŻta boli bark i w sumie przez 60 minut "treningu" biegliśmy może z 20 min
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Przy tym ostatnim naprawdę czuję,że dolne partie pracują
Mam nadzieje, że dostajesz pieniądze za nadgodziny?
Ja na śniadanie zjadłam serniczek bez sera z kawą - po nocy spędzonej w lodówce jest jeszcze lepszy
Zamawiałam z allegro 

bo boję się czy nie ma jakiegoś niedozwolonego składnika :/ samo light czy małą ilość kalorii jeszcze nie znaczą że nada się na dukana

. Mam wrażenie że coś tam się zablokowało;/ nie wspomnę już o wadze, która skoczyła sobie bez powodu....