Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 09:37   #2371
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dobra wrzuce w końcu parę zdjęć Basi
2 i 3 to ulubiona pozycja do spania
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
A to moja Mała
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
to ja też pochwalę się swoją kluseczką

ostatnie zdjęcie takie małe bo musiałam siebie wyciąć
Śliczne dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
dziewczyny jak u was z rozstepami??????????mi niestety wyszly na pupie i bidrach zaczelam smarowac sie bio-oil troche jasniejsze sie robia...a dzis wyczailam takie cudo, ma dobre recenzje wiec wzielam...no zobaczymy czy pomoze
http://allegro.pl/palmers-cocoa-bute...8.html#gallery
Mi własnie wyszły po ciązy i normalnie załamać się moznaPocieszające jest to ,że są świeże,czerwone więc walka z nimi będzie łatwiejsza.Ja smaruje sie kremem na blizny z MUsteli,ale zapisze sobie w obserwowanych.Wyszytałam też,że dobry jest również ten http://allegro.pl/fissan-krem-na-roz...569706898.html.

Cytat:
troszkę jeszcze się focha, bo już nie mam tyle czasu się z nią miziać

dziewczyny, czy jeśli karmię tylko piersią, to nie muszę już dawać małej pić?
Pediatra mówił,że nie należy dawać nic do picia.Pokarm jest tak skonstruowany,że dziecko sie nim napije i naje

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
A i kilka fotek
Ślicznotka

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
i moje Sloneczko
Jaki kochany

Miałao któreś z waszych dzieci biegunke lub luźny stolec?Moja Mała od 3 dni oddaje luźny stolec,lekarz twierdzi,ze to nic groźnego narazie,dostaje Hydronea baby,zeby ja nawodnić i kropelki BioGaja.Nie wiem jak wyglądają kupki waszych dzieci.Ona najpierw robiła takie grudkowate,zółte(sorki za dosłowność),a teraz luźne.Nie wiem ile to może trwać?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:46   #2372
tajka88
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim mamuskom!!

Moja coreczka dorasta hehe
Wczoraj zjadla 100ml mleka i z 20 ml herbatki okolo godziny 19, pozniej przed 21 dojdla tak z 30 ml i zasnela o 21.30. Spodziewalam sie, ze wybudzi sie tak kolo polnocy, gora o 1 w nocy. Jak uslyszalam ze placze i sprawdzilam, ktora godzina to w szoku bylam- 3.40
Zjadla 140ml i zasnela po godzinie i troszke i wstala o 7.40
Duuuza dziewczynka

Dzis jedziemy zrobic male zakupy ubraniowe, mam nadzieje ze w koncu cos kupie i ze nie dostane zalamki, poza tym moja niunia dostala gift card od znajomego do GAP'a na 75£ wiec mooze zaszalejemy dla malej;p.

Musz ekupic tez fride, bo dzis mala jak kichnela to jej glutki wylecialy, wiec wypadaloby odciagnac;p

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
z tymi kilogramami to mnie zostało 2,5 kg do wagi sprzed ciąży, a przytyłam 14 kg, tyle że w spodnie nawet biodrówki się nie mieszczę... chyba mi sie jednak rozeszły kości...ech
Ja przytylam 12kg schudlam 9kg i po swietach znowu mam 4 i pol na plusie;/;/(od wagi poczatkowej)
masakra

Cytat:

ja mialam 23 na plusie spadlo 14 i zostalo 8kg....ja to dopiero mam problem + rozstepy z ktorymi walcze
na rozstepy dzis kupie w bootsie ten olejek z palmersa co pokazalas, moze pomoze, bo brzuch mam strasznie poszarpany, poza tym nic.
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
My dzisiaj 8 tygodni !
Gratuluje
Cytat:
Hej dziewczyny...ale ladna pogoda u mnie.....no i dzisiaj slub krolewski echhhhhhhh
Moja pociecha konczy dzis miesiac
Gratuluje

Co do slubu to na pewno nie bede ogladac relacji;p

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
ja uzywam infacolu i jest rewelacyjny.Maly nie ma boli zadnych i robi kupki jedna za druga-niedlugo na pampki nie wyrobimy

i moje Sloneczko
Ja infacolu uzywam od poczatku i kolek nie bylo, pozniej zaniedbalam i mala dostala pierwsza kolke, wiec obydwie plakalysm. Teraz daje jej 3-4 razy dziennie i odpukac od tych kiku dni kolki nie ma...

Synek wyglada jkby wypoczywal niezle;p

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
wczoraj czytałam, ze nie powinno się kłaść dzieci na boku, bo to może powodować dysplazje.
Ja praktycznie wcale nie klade na boczku, tlyko tesciowa co jakis czas ja przewraca eh;p, albo moja mala sama sie przekreca
Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Mój malutki zaczął mieć kolki. Bidulek, tak się męczy. Dzisiaj była położna i poleciła INFACOL. Raz już małemu dałam i (odpukać) było dobrze. Zaraz po jedzeniu wyszła kupka, bez płaczu i prężenia się. Czy używałyście tego środka? Zobaczę jak będzie po kilku razach. Położna bardzo zachwalała, bo w przeciwieństwie do większości środków, nie wchłania się z układu pokarmowego.
Ja polecam infacol... jesli jednak kolki wroca to sprawdze tez grip water
Cytat:
Dzisiaj nie poznaje mojej małej,
godzina pod karuzelą,
godzina snu na brzuszku,
4 godziny snu w wózku

Ona chyba coś planuje na wieczór

A i kilka fotek
Bo to duza dziewcdzynka jest;p

Jak ladnie rozowo

Wczoraj Tz usypial mala o 21 i zaczela plakac, probowal ja uspokoic i duuuupa z tego, ja przyszlam wzielam na raczki pogadalam i sie uspokoila i poszla spowrotem do lozeczka. Tz zalamany mowil, ze mala go nie kocha hehe ale teraz siedzi z nia spiaca na jego kolanach to juz chyba sie na nia nie obraza ehhe

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Śliczne dzieciaczki

Miałao któreś z waszych dzieci biegunke lub luźny stolec?Moja Mała od 3 dni oddaje luźny stolec,lekarz twierdzi,ze to nic groźnego narazie,dostaje Hydronea baby,zeby ja nawodnić i kropelki BioGaja.Nie wiem jak wyglądają kupki waszych dzieci.Ona najpierw robiła takie grudkowate,zółte(sorki za dosłowność),a teraz luźne.Nie wiem ile to może trwać?
Moja zazwyczaj robila kupke zolta z grudkami jak jajecznica ostatnio pare razy zrobila rzadka kupke ale juz jej przeszlo
Jedna kupka az do szyi doszla hehe

W sobote jade na snowboard ciekawe ile bede miala siniakow na tylku

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-04-29 o 10:03
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:49   #2373
wanilia83
Zadomowienie

Nadunia dziękuje wszystkim za komplementy

Cytat:
My dzisiaj 8 tygodni !

Wanilko ależ śliczna Twoja Nadusia mogę ją zamówić dla mojego mężczyzny małego? Który właśnie strzela uśmiechy, podoba mu się Twoja córcia
gratulujemy 8 tyg my jutro będziemy mieć 8 tyg i z tej okazji zważę małą, ciekaw ile mój klocuszek waży

a pewnie że możesz taka teściowa dla mojej Naduni to istny skarb tylko mu nie mów że z niej straszna maruda bo się chłopak rozmyśli

Cytat:
noc przespana, co prawda obudziła się o 5 ale po chwili zasnęła,
i śpi do teraz
wstałam przed nią

właśnie się budzi

dziękujemy
super oby tak dalej
moja dalej wstaje dwa razy w nocy dziś o 2 a potem o 5 i ja od 5 nie śpię, jakoś nie umiałam zasnąć później ale i tak wyspana jestem

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
duzo lepiej dzieki
goraczka samoistnie spada

całe szczęście

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
dzień dobry

moja mała już wystrojona i czekamy na relację ze ślubu
ja też bym obejrzała ale wybieramy się na spacerek jak przyjdziemy to do oglądam albo zobaczę dopiero w wiadomościach

Cytat:
ja już od jakiegoś czasu nie kładę małej na boku,
śpi normalnie na pleckach

u mnie będzie prawie 30, dlatego mi się nie śpieszy
bo ja mam 3 rodzeństwa a tż 6 rodzeństwa i wszysyc maja małżonków i dzieci

a malutka śliczna

ja swojej jeszcze nie położyłam w leżaczku
muszę spróbować
ja też kładę na pleckach albo na brzuszku jak mocno śpi, ostatnio spanie na boczku jest bee

30

dziękujemy

coralady
moja cały czas robi luźne, mówiłam pediatrze ale stwierdziła że jak przybiera w takim tempie to mam się nie przejmować

wczoraj poszłam na ploty do koleżanki i jak młoda rozdarła się mężowi o 20 to dopiero ją uspokoiłam przed 23 i wtedy też dopiero zasnęła nie mówie nawet jak szybko musiałam wrócić do domu, następnym razem biore dziecko ze sobą bo inaczej nigdzie się nie wyrwie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:01   #2374
Krusiak
BAN stały

Hej babki jak czytam ze zostalo Wam po 2kg i bedzie waga sprzed ciazy to jestem w szoku mnie jeszzcze 10wisi ;-/ ale mam nadzieje,ze szybko zleci bo na tym co jem teraz musze schudnac-jakos ogolnie nie mam apetytu
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:04   #2375
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
trzyrazyi - mój to właśnie od 5 tygodnia zaczął się interesować światem ale i tak numer 1 to karuzela, mate tak średnio lubi trochę poleży ale nie tak długo jak pod małpami z karuzeli ;-p
masz moze jakiegos linka do tej karuzeli...????

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Hej babki jak czytam ze zostalo Wam po 2kg i bedzie waga sprzed ciazy to jestem w szoku mnie jeszzcze 10wisi ;-/ ale mam nadzieje,ze szybko zleci bo na tym co jem teraz musze schudnac-jakos ogolnie nie mam apetytu

ja miesiac po porodzie i 8 na plusie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:12   #2376
Krusiak
BAN stały

Cytat:
masz moze jakiegos linka do tej karuzeli...????

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

ja miesiac po porodzie i 8 na plusie
Ech dzieki za pocieszenie-po weekendzie majowym jade na zakupy bo autentycznie nic nie mam /poza leginsami i spodniami adidasa bo wiadomo,ze ona rozciaglie / pojade mam nadzieje ze u nas w centrum beda jakies promocje jak ost bylam bylo -70% ale ja jeszcze w ciazy lazilam wiec sily nie mialam na zakupy ;-/
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:23   #2377
traicionera
Zakorzenienie

a ja prawie miesiąc po porodzie i 14 na plusie, od dwóch tygodni nic mi nie ruszyło.

byłyśmy na wizycie właśnie i lekarz usłyszał szmery w serduszku
Udało mi się umówić na jutro wizytę i mam nadzieje, ze okaże się, ze to nic groźnego
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:24   #2378
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dokładnie włożyć termometr.

A jak zamierzasz w razie czego sprawdzić temp??

ja z wkładaniem termometru sie nie bawię, to jest niebezpieczne,
a temperaturę mierze termometrem dousznym, są tez termometry bezdotykowe przecież, juz te 8 lat temu nie uzywałam zwykłego termometru, tylko kupiłam ten do ucha

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie dotyczace kontroli masy ciala

czy tez mialyscie przy wypisie napisane, ze za 4-5 dni skonrolowac mase ciala?
jak i gdzie?

widocznie twojemu dziecku duzo spadło po porodzie ( norma to do 10 %) i musisz to skontrolować, a gdzie- albo normalnie u pediatry, albo w przychodni przyszpitalnej jesli taka jest w twoim szpitalu

Cytat:
troszkę jeszcze się focha, bo już nie mam tyle czasu się z nią miziać

dziewczyny, czy jeśli karmię tylko piersią, to nie muszę już dawać małej pić?
nie musisz

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
a moja juz w 68 zaczyna chodzic
moja tez juz zaczyna

Cytat:
ja już od jakiegoś czasu nie kładę małej na boku,
śpi normalnie na pleckach

ja swojej jeszcze nie położyłam w leżaczku
muszę spróbować
Dobrze jest jednak zmieniac dziecku pozycje spania, bo taki maluszek ma jeszcze miekkie kości czaszki i jak bedzie spać tylko na plecach, a do tego w ciągu dnia bedzie np w leżaczku, itd... to może główka z tyłu byc bardziej płaska, wiec jesli chcecie by wasze maluchy miały kształtną główke, to nie może dziecko cały czas tylko na plecach leżec

a moja malutka juz pieknie głuży, a moze nawet mozna to nazwac gaworzeniem, normalnie do nas gada- patrzy na mnie i wydaje rózne dźwięki, najczęsciej cos w stylu " ouuu", "eee", "uułłuu" "ah" i takie tam, jest to cudne i widac, ze ona to robi swiadomie, reaguje na nasze, głownie moje, gadanie do niej, w ogóle ma takie świadome oczka i spojrzenie, ewidentnie nawiązujemy juz kontakt, moja starsza córa tez tak miała bardzo wczesnie ( a potem bardzo wczesnie zaczeła mówić ładnie, zanim nauczyła sie chodzić, potem z kolei bardzo wczesnie jako 2,5 latka umiała literki i w przedszkolu tzn jako 5 latka juz czytała dobrze i pisała)
a synek dopiero później ( a teraz w zerówce np. jeszcze nie umie dobrze czytać ani pisac, nie interesuje go to) , chłopcy zazwyczaj sie szybciej rozwijaja motorycznie ( czyli ruchowo) , a dziewczynki szybciej startują z mowa itd...
cos mi sie widzi, że młoda pójdzie w ślady siostry

ale ogólnie to każde dziecko ma swoje tempo rozwoju i dzieci genialne zdarzaja sie bardzo rzadko, najczesciej jest tak, że owszem dzieci niektóre rozwijaja sie bardzo szybko, wzbudzając nasz zachwyt i niedowierzanie innych, ale potem koło 7-8 lat to zostaje wyrównane przez rówiesników i najczesciej tez jest tak, że dzieci w rózny sposób rozwijaja swoje umiejetnosci, jedno bedzie wczesnie mówic, ale za to pózniej chodzić, a inne nie bedzie mówic bardzo długo, ale np bedzie bardzo sprawne ruchowo, zazwyczaj jest tak, że na danym etapie mózg jest w stanie rozwijac tyle pewne rzeczy, a inne sa wtedy mniej rozwinięte. bardzo rzadko zdarzają sie dzieci, które sie rozwijaja super w każdej dziedzinie, czyli np zaczynają wczesnie gaworzyc i jednoczesnie juz sie obracają same.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-04-29 o 10:46
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:24   #2379
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

coralady moja cały czas robi luźne, mówiłam pediatrze ale stwierdziła że jak przybiera w takim tempie to mam się nie przejmować
To mnie troche pocieszyłaś,bo Mała przybrała w 2,5 tygodnia 0,5 kg i ciągle ładnie je.Nie ma gorączki,nie wymiotuje,tylko ta nieszczęsna biegunka ja męczy.Chyba dziś odpuszczę sobie lekarza,a wybiorę sie w poniedziałek na kontrolę.Podaje kropelki,nawadniam ja,więc nic nie powinno się złego dziać

Zniknęła wam juz czarna linia na brzuchu,jak tak to po jakim czasie?Bo się zastanawiam kiedy mi zniknię
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:48   #2380
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
To mnie troche pocieszyłaś,bo Mała przybrała w 2,5 tygodnia 0,5 kg i ciągle ładnie je.Nie ma gorączki,nie wymiotuje,tylko ta nieszczęsna biegunka ja męczy.Chyba dziś odpuszczę sobie lekarza,a wybiorę sie w poniedziałek na kontrolę.Podaje kropelki,nawadniam ja,więc nic nie powinno się złego dziać

Zniknęła wam juz czarna linia na brzuchu,jak tak to po jakim czasie?Bo się zastanawiam kiedy mi zniknię

nie i pamiętam z poprzednich ciąż, ze u mnie długo nie znikała, do pół roku, ale to indywidualna sprawa
Stary 2011-04-29, 10:50   #2381
agus87
Zakorzenienie

po dlugim weekendzie mamy jechac do przychodni ja zwazyc

wiec dopajam ja mm by przybrala
ale od wczoraj je duzo wiecej

bylam polozna
kazala mi jechac do lekarza
mam duomox na gardlo :/
Stary 2011-04-29, 11:00   #2382
traicionera
Zakorzenienie

moja ładnie przybrała na mm, od spadku już prawie 900 g
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-29, 11:04   #2383
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
moja ładnie przybrała na mm, od spadku już prawie 900 g
ale tooprocz swojego mleka dawalas mm ?? jak czesto ?
my 2 razy w ciagu dnia
Stary 2011-04-29, 11:05   #2384
Montii
Zakorzenienie

trzyrazyi - Tiny Love Wyspa Marzeń

Ja też kładę różnie Fabianka, raz na płasko, raz na lewy albo prawy boczek

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 11:07   #2385
traicionera
Zakorzenienie

tak, dawałam mm, a co do ilości to raczej było tak, żeby na każda porcje miała minimum 80 ml, wiec jeśli np odciągnęłam 30, to dorabiałam 50, jeśli dawałam prosto z cycka i po opróżnieniu jeszcze chciała, to tez dorabiałam. Tak mi kazała pediatra.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-29, 11:11   #2386
niutka1
Wtajemniczenie

Izabella, mamy taka sama karuzelkę, ale moja to godziny pod nia by nie spędziła, tak z 15-20 minut max , a potem jej sie nudzi już
Stary 2011-04-29, 11:39   #2387
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie będzie prawie 30, dlatego mi się nie śpieszy
bo ja mam 3 rodzeństwa a tż 6 rodzeństwa i wszysyc maja małżonków i dzieci
u nas bedzie max 25osób myślę tak koło 20 własnie dziś jedziemy zarezerwować jakiś termin na czerwiec

Cytat:
wiesz co mój od początku ma takie luźne stolce takie wodniste pediatra mówiła że to normalne właściwie dziś w nocy pierwszy raz zrobił taką gęstszą kupkę.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
bo trzeba wiedzieć na jaką długość włożyć no i wiadomo nie za często. ja bym się bała ale np moja mama mojemu bratu tak pobudzała robienie kupki czasem i nic się nie stalo.

Cytat:

ja mam dalej taka brzydka ciemna

a co do układania dziecka mój nawet jak śpi na pleckach to głowa zawsze i tak raz na prawy raz na lewy bok położona nigdy nie śpi na płasko

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 11:43   #2388
madzik2221
Zakorzenienie

dziekujemy za komplementy

moj Michal tez dzisiaj pospal.obudzil sie o polnocy a potem o 4.20.wiec zaczyna sie dluzsze spanie.nad ranem juz nie chce za bardzo spac.dzisiaj np polozylam go obok siebie z mysla ze padnie a moj Michal do "gadania" sie zabral i usmiechy strzelal jeden za drugim koffane moje

co robicie na obiad bo mi weny brak

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 11:46   #2389
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
.
Nie przesadzaj, nie wkładasz pół termometru tylko samą końcówkę..

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 12:55   #2390
Castia
Wtajemniczenie

helllołłl lejdis

no u nas 40 osób na chrzcinach ma być, z tego 23 osoby moje rodzeństwo z mężami/żonami/partnerami i dziećmi mam ich aż sześcioro dlatego taka liczba wychodzi

byliśmy za strojami dziś, nie kupiłam ani nic dla siebie ani dla małej
wszystkie ładne białe sukieneczki są na nią za duże, normalnie aż stopy jej zakrywają nie wiem już gdzie mam szukać. jak jest coś fajnego to na rozmiar 68 a na 62 marnie z wyborem.

ja też mam tą czarną krechę jeszcze i mnie wkurza

moja dama też nie lubi pod karuzelką leżeć... poleży parę minut i koniec. ale za to mam pluszową dużą żabę i z nią uwielbia gadać. pokaże wam fotkę jak sobie kumkają razem no i na jednym uśmiech dla ciociuniek wizażowych

wasze maluszki urocze ohh ta wiosna pięknie rozkwitła w dzieciaczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0021.jpg (98,0 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0055.jpg (117,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (92,6 KB, 41 załadowań)
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 12:57   #2391
Montii
Zakorzenienie

Castia śliczną masz perełkę

my idziemy na dwór, w końcu mój książe się wyspał

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 12:57   #2392
iweczka
Zakorzenienie

My już po szczepieniu
ale mam dzielne dziecko -jestem z Niej dumna
popłakała tylko chwilkę
a szcepionką na rota prawie się oblizywala-zarłok mały hehe

a waży już 4600 i obecnie ma 57 cm

Cytat:
trzyrazyi - mój to właśnie od 5 tygodnia zaczął się interesować światem ale i tak numer 1 to karuzela, mate tak średnio lubi trochę poleży ale nie tak długo jak pod małpami z karuzeli ;-p
moja teraz ma 6 tygodni(wczoraj nam stuknęło ) i też widzę, że w ostatnich dniach zrobiła się bardzo "ciekawska" karuzela, rybki w hustawce i mata bardza ją interesują

Cytat:
u nas będzie 15 osob i to jest absolutne minimum...jednak dla mnie i tak za dużo ale trzeba przeżyć..
u mnie pewnie będzie okolo 40..... dużo ...no ale jakoś to chyba przeżyje,

Cytat:

Dobrze jest jednak zmieniac dziecku pozycje spania, bo taki maluszek ma jeszcze miekkie kości czaszki i jak bedzie spać tylko na plecach, a do tego w ciągu dnia bedzie np w leżaczku, itd... to może główka z tyłu byc bardziej płaska, wiec jesli chcecie by wasze maluchy miały kształtną główke, to nie może dziecko cały czas tylko na plecach leżec

ja własnie zmieniam małej pozycje do spania, raz na pleckach , raz na boczku
mój brat ma z jednej strony spłaszczoną główkę, bo chcial spać tylko na jednym boczku

castia, ale cukiereczek z Twojej Malwinki

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-04-29 o 13:00
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:11   #2393
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
helllołłl lejdis

no u nas 40 osób na chrzcinach ma być, z tego 23 osoby moje rodzeństwo z mężami/żonami/partnerami i dziećmi mam ich aż sześcioro dlatego taka liczba wychodzi

wszystkie ładne białe sukieneczki są na nią za duże, normalnie aż stopy jej zakrywają nie wiem już gdzie mam szukać. jak jest coś fajnego to na rozmiar 68 a na 62 marnie z wyborem.

moja dama też nie lubi pod karuzelką leżeć... poleży parę minut i koniec. ale za to mam pluszową dużą żabę i z nią uwielbia gadać. pokaże wam fotkę jak sobie kumkają razem no i na jednym uśmiech dla ciociuniek wizażowych

super fotka z żabą
i jakie Malwinka ma usteczka piękne
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-29, 13:20   #2394
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
helllołłl lejdis

duza masz rodzine takie male wesele robisz
corcie sliczna i ma piekne oczeta

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:20   #2395
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
pati - w sumie jest fajnie, bo planowo mam szkołe tylko 3 x w tygodniu i jeżdżę na jedne ćwiczenia, góra 2... także myk myk i do domku, ale zobaczymy jak będzie z sesją, jednak wiem ,że nie obejdzie się bez kampanii wrześniowej ale nie mam ciśnienia żeby pozdawać w 1 terminie,co będzie to będzie a jak u Ciebie?
Monti ja mam zajęcia tylko w co drugi weekend, trzy godzinki w sobotę i trzy w niedzielę więc nie ma żadnego problemu. Najgorsze jest to pisanie pracy tak mi przykro, że muszę pisać a mogłabym np. posiedzieć dłużej z Alanem na dworze.

wanilia, izabela ale macie laleczki

madzik słodziaczek

Castia to ja rezerwuję Twoją śliczną Malwinkę dla Alanka

Monti
gratuluę 8 tygodni

Wczoraj przyszło nosidełko Małemu się podoba i faktycznie Monti jest super wygodne bo wcale nie odczuwa się ciężaru Narazie używałam tylko w domu ale czekam tylko na okazję żeby ruszyć w miasto A tak wyglądamy z nosidełkiem Zdjęcia rozbiłam samowyzwalaczem dlatego takie z daleka

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-07-21 o 15:38
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:28   #2396
traicionera
Zakorzenienie

Jaki twój Alanek duży, a ty taka chudziutka jesteś, zazdroszczę

do mnie dziś przyszło i oczywiście na początku założyłam spodnia strona na wierzch aż sobie włączyłam tutorial na yt, już sobie wyobrażam, jakbym miała chustę wiązać, jeśli z nosidełkiem miałam problem.

Zastanawiam się, jak ubierać Nadunie do tego nosidła na dwór, bo ona się szybko mi zgrzewa. I będę musiała jej pieluchę podkładać pod buzie, bo mi nieźle obśliniła bluzkę, jak ja włożyłam do środka tego marsupi.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-29, 13:34   #2397
patrycja_22
Rozeznanie

5600 g już waży no a do tego ja jestem kurdupel bo mam 161cm więc Alanek na moim tle wygląda na dużego Ja będę go ubierała na dwór do nosidełka tak jak po domu tylko dodatkowo założę mu czapeczkę. W nosidełku jest mu ciepło i do tego ogrzewamy się nawzajem swoimi ciałkami

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:38   #2398
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ech, nie wcisnę się w żadne dżinsy sprzed ciąży
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:53   #2399
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
5600 g już waży no a do tego ja jestem kurdupel bo mam 161cm więc Alanek na moim tle wygląda na dużego Ja będę go ubierała na dwór do nosidełka tak jak po domu tylko dodatkowo założę mu czapeczkę. W nosidełku jest mu ciepło i do tego ogrzewamy się nawzajem swoimi ciałkami
to już klocuszek mały i główka mu wystaje z nosidełka, mojej to się na razie chowa
ja mam 160 cm, ale 64 kg aż a ty taka modelka normalnie

Cytat:
Ech, nie wcisnę się w żadne dżinsy sprzed ciąży
ja tez nie, brakuje mi 15 cm kupiłam nowe, to znowu przegięłam w druga stronę i spadają. A chciałam jeszcze większy rozmiar wziąć.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-29, 14:05   #2400
diatoma
Zadomowienie

u mnie dzis sukses!!! Z CIEKAWOSCI założyłam moje jeansy i jakoś się dopieły, no co prawda brzuszek nad nimi sie troszke wylał ale jak zalozylam dluzsza bluzke to nie bylo widac. ale w szoku jestem, zostalo mi 2kg i jestem po porodzie 6,5 tyg
my po spacerku, 2 godz i zaczelo sie chmurzyc. mam dzis gosci o strasznej porze ok 20 przychodza 4lub 5 kolezanek z pracy. problem w tym ze my o 21 idziemy spac. a ja dzis dodatkowo niewyspana bo TYmo płakał od 5 bo kupki nie mogl zrobic, udalo sie dopiero o 7. wiec ja od tek 5 na nogach.
nie wiem jak wy to robicie ze kladziecie dzieci na bok, Tymek od razu sie przekreca z powrotem na plecy, i co zrobicnawet jak go podepre z tyłu to sie wierci az znow jest na plecach, fakt faktem ze glowka jest raz z jednej raz z drugiej strony przekrecona, i na dzien i na noc zmieniam mu poduszke zeby jednak zmienial bok glowki, bo sam z siebie wybiera zazwyczaj prawą stronę.

madzik a jak ty stosujesz ten infacol? bo ja dostalam od kolezanki bo jej dzidzi mi pol roku , a jest jeszcze wazne tyle ze bez opakowania i nie wiem jak to sie stosuje

a tak apropo dzisiejszego ślubu, to sukienka nieszczególnie mi sie podobała.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-04-29 o 14:08
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości