Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-28, 21:39   #1891
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
U
  1. jajko na twardo z majonezem i szczypiorkiem, grahamka z mas³em, szynka parmeñsk±, sa³at±, pomidorem
  2. banan + rafaello
  3. napój tymbarku agrestowy, 2-3 plastry sera ¿ó³tego z keczupem (takie zawijasy)
  4. pa³ka kurczaka w piekarniku, 2 ziemniaczki z wody, bukiet surówek

i jakkkk>?????
Ja ju¿ te¿ nie wiem, czy Ty nie przyjmujesz komentarzy innych?
2-3 plastry sera ¿ó³tego?
sama kiedy¶ komentowa³am Twój jad³ospis i jest coraz gorzej.

Lady1000, taak, lody by³y pyszne, w ogóle wszystkie takie karmelowo-waniliowo-kokosowo-orzechowe to moje smaki s±. i mia³y tak± cukrow± skorupkê.
planowa³am dzi¶ na kolacjê kromkê ale wyskoczyli¶my do knajpy rybnej, wiêc znowu bêdzie bez wêgli.

U.
1¶n -
dwie du¿e ³y¿ki ( nie wiem z ilu jajek bo by³a robiona na parê osób ) jajecznicy z szynk±, kromka ¿ytniego ze s³onecznikiem na pó³ z serem ¿ó³tym i pomidorem, mozzarell± i pomidorem. du¿a gar¶æ pra¿onych migda³ów, kawa z mlekiem.
2¶n - trzy du¿e ga³ki lodów - tiramisu, kinderkowy i karmelowy.
obiad
- sa³atka z tuñczykiem - pomidor, sa³ata, cebula, tuñczyk oliwki. taka miska, ¶rednia.
kolacja - mia³a byæ ca³a grillowana ryba - okaza³a siê gorzka , wiêc - ca³y grillowany kalmar + trochê panierowanych owoców morza od taty.

wiem, biedne drugie ¶niadanie, ale nie bêdê na pla¿ê za sob± ci±gn±æ torby z jedzeniem jeszcze na plecach.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-04-28 o 21:54
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-28, 21:46   #1892
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

a co jest z³ego w serze?????????
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-28, 21:47   #1893
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
chyba siê nie rozumiemy.
nic.
Stary 2011-04-28, 21:57   #1894
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:

podpinam siê pod jej pytanie

P.S. Irish - jad³o znów beznadzieja!!!!!
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:01   #1895
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plizie Poka¿ wiadomo¶æ
Kiedy¶ wiza¿ pomóg³ mi zrzuciæ parê kilo .
Jednak nie wytrzyma³am presji i wróci³am do 'normalnego' jedzenia :/
Jutro jako ¿e jestem maturzystk± koñczê szko³ê i obra³am sobie plan do 30 czerwca by schudn±æ cokolwiek ( zamiar z 69 chocia¿ do 63 najlepiej do 60 ) .Wiadomo ¿e gdy siê siedzi w domu ,a nie chodzi do szko³y mo¿na lepiej zarz±dzaæ tym co siê je . A te wakacje bêd± bardzo obiecuj±ce - Hiszpania , Wêgry i Bieszczady nad jeziorem soliñskim Trzeba co¶ ze sob± zrobiæ . Wiêc proszê was - bardziej do¶wiadczone o pomoc .

Pierwsze dzisiejsze R od ponad roku :
I Jogurt Activia brzoskwiniowa ze zbo¿ami (od d³u¿szego czasu jem codziennie na pocz±tek dnia) malutko - powinny byæ jakie¶ kromki pe³nziarnistego z szynk±/twaro¿kiem/jajkiem/past± rybn± + owoc. albo owsianka z dodatkami. albo omlet. ¶niadanie powinno byæ spore.
II Owsianka z malinami + banan +2 kiwi jak wygl±da ta owsianka z malinami, bo nic o niej nie napisa³a¶? jaka jest du¿a, albo co¶?
III 3 pieczone paluszki rybne z ³y¿k± ziemniaków i ³y¿k± mizerii je¶li takie w panierce to ¶rednio, lepiej rybka pieczona w folii lub zapiekana np. pod sosem pomidorowym. zamiast ziemniaków br±zowy ry¿/makaron/kasza. i wiêcej warzyw.
podwieczorek?
IV jajecznica z 3 jajek z zio³ami + pomidor okey.

Proszê o wyrozumia³o¶æ po tak d³ugiej przerwie
brakuje jakich¶ nnkt, orzechy, oliwa do sa³atki, t³usta rybka. a reszta jak wy¿ej.
pocieszê Ciê, rok temu przed matur± siedzia³am na ty³ku ca³ymi dniami i wcina³am czekoladê przy nauce a spodnie i tak spada³y - stres.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
podpinam siê pod jej pytanie

P.S. Irish - jad³o znów beznadzieja!!!!!
nic z³ego w serze! chodzi³o mi o to, ¿e 2-3 plastry sera to ¿aden posi³ek, a takowy stanowi u Irish.
Stary 2011-04-28, 22:03   #1896
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

utrzymanie
  • 2 parówki na ciep³o z chrzanem i keczupem, bu³ka jasna z past± warzywn±, kilkana¶cie winogron
  • serek wiejski 150g ze szczypiorkiem, kanapka podwójna z serem almette, papryk± japaleno, banan + paczek z d¿emem
  • w biegu: zapiekanka z kabanosem (na bu³ce, taka ze stacji..)+ sos tatarski
  • 2 nale¶niki ze szpinakiem i czosnkiem, kompot truskawkowy
  • makrela wêdzona, jajko na miêkko, + tost z pieczarkami..i chyba jeszcze wpadnie barszczyk

ocenicie?

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

nic z³ego w serze! chodzi³o mi o to, ¿e 2-3 plastry sera to ¿aden posi³ek, a takowy stanowi u Irish. [/QUOTE]

ok..teraz kumam
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:08   #1897
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
utrzymanie
  • 2 parówki na ciep³o z chrzanem i keczupem, bu³ka jasna z past± warzywn±, kilkana¶cie winogron
  • serek wiejski 150g ze szczypiorkiem, kanapka podwójna z serem almette, papryk± japaleno, banan + paczek z d¿emem
  • w biegu: zapiekanka z kabanosem (na bu³ce, taka ze stacji..)+ sos tatarski
  • 2 nale¶niki ze szpinakiem i czosnkiem, kompot truskawkowy
  • makrela wêdzona, jajko na miêkko, + tost z pieczarkami..i chyba jeszcze wpadnie barszczyk

ocenicie?

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

nic z³ego w serze! chodzi³o mi o to, ¿e 2-3 plastry sera to ¿aden posi³ek, a takowy stanowi u Irish.

ok..teraz kumam[/QUOTE]

Kurde co mam dodaæ no pysznie/lu¼no. Zazdroszczê

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:21   #1898
niuniulka1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 040

Dziewczyny, proszê dorad¼cie mi, czy mo¿e byæ taki jad³ospis na jutro:

¦: jajecznica z 3 jaj, kie³baska+ cebulka,
2¶: banan
O: pier¶ z kurczaka i warzywa na parze, pó³ torebki br±zowego ry¿u
P: jab³ko
K: 2 jaja gotowane, kulka mozarelli

Pewnie jaj za du¿o...

Muszê czê¶ciej zagl±daæ na ten w±tek
Stary 2011-04-28, 22:32   #1899
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Ekspertem to akurat nie jestem, ale wydaje mi siê, ¿e:

Moze popodjadasz w miedzyczasie suszonych owoców? Pobdija kalorycznosc a nie zapychaja tak bardzo
Dziêkujê za ocenê, od jutra postaram siê zastosowaæ do rad Spróbujê te suszone owoce, mam ich w domu pe³no, bo rodzice uwielbiaj± .
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 00:04   #1900
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, proszê dorad¼cie mi, czy mo¿e byæ taki jad³ospis na jutro:

¦: jajecznica z 3 jaj, kie³baska+ cebulka, je¿eli kie³baska by³a chuda, np. drobiowa, to mo¿e byæ, chocia¿ generalnie na ¶niadanie mo¿na sobie pozwoliæ na co¶ grzesznego doda³abym wiêcej warzyw i wêgle - ¶niadanie powinno dawaæ kopa, a najwiêcej energii doda Ci np. pe³noziarnisty chleb
2¶: banan sam owoc to nie posi³ek. dodaj np. kanapkê, koniecznie z szynk±/twaro¿kiem czy czymkolwiek bia³kowym. banany mog± utrudniaæ chudniêcie, ale to indywidualna sprawa. je¿eli waga spada - mo¿esz je je¶æ
O: pier¶ z kurczaka i warzywa na parze, pó³ torebki br±zowego ry¿u ok, je¿eli porcja kurczaka i warzyw spora
P: jab³ko owoce o tej porze mog± utrudniaæ chudniêcie, najlepiej je¶æ je na I lub II ¶niadanie. poza tym sam owoc to nie posi³ek, powinna¶ dodaæ chocia¿ bia³ko, a najlepiej bia³ko + NNKT
K: 2 jaja gotowane, kulka mozarelli znowu jajka? generalnie s± one dobre na redukcyjn± kolacjê, ale urozmaicaæ trzeba. i brak warzyw. a mozzarella nie wydaje mi siê dobrym rozwi±zaniem na R - mo¿esz ew. zostawiæ, je¿eli waga nie stoi w miejscu.

Pewnie jaj za du¿o...

Muszê czê¶ciej zagl±daæ na ten w±tek
jw.
ma³o wêgli
II ¶niadanie i podwieczorek bardzo ma³e
brak NNKT
da³abym wiêcej bia³ka i wêgli z³o¿onych
a co do bananów, owoców na podwieczorek i mozzarelli - obserwuj swój organizm, bo niektórym utrudnia to chudniêcie, a innym nie. to indywidualna kwestia.
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 00:12   #1901
niuniulka1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 040

Dziêki wielkie za obszern± ocenê
Moj± dietê mo¿na okre¶liæ mianem "dryfuj±cej", wracam po d³uuugim ob¿arstwie i kilkoma kg prosto z efektu jojo
Zjem jab³ko na 2¶, banana zostawiê dla Mê¿a , obiecujê te¿ co¶ dodaæ do tego 2¶ Mozarellê goni data, po jej zjedzeniu póki co nie bêdê kupowaæ
Stary 2011-04-29, 06:01   #1902
AlekzFragile
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
utrzymanie /bior±c pod uwagê to, ¿e ostatnio nie mam apetytu to dzisiaj by³o nie¼le ^^/:

¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków owsianych, na mleku z dodatkiem du¿ej gruszki, serka wiejskiego, cynamonu, blanszowanych migda³ów i babcinych wi¶ni w syropie & du¿a kawa z piank±

ii ¶niadanie: grahamka z mas³em, sa³at± rzymsk±, wêdzonym ³ososiem, papryk± czerwon± i ogórkiem ma³osolnym + gar¶æ pomidorków koktajlowych; jab³ko

obiad: wieprzowina duszona w sosie grzybowym; porcja ry¿u d³ugoziarnistego gotowanego z bulionem wegetariañskim i zio³ami; porcja parowanych broku³ów

podwieczorek: gêsty koktajl z mango, ananasa, pomarañczy, mleka i wanilii - du¿a szklanka

kolacja: porcja sa³atki z tuñczyka wsw, broku³ów, pomidorków, papryki i ogórków & kromka chleba s³onecznikowego przytostowana z mas³em

+ 2 l wody mineralnej; herbaty zio³owe & 1 h treningu i 30 minut spaceru

Smacznie i zdrowo. Jak na brak apetytu jest nie¿le

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsze U

I. Owsianka (p³atki owsiane, orkiszowe, mieszanka otr±b) z serkiem wiejskim, bananem, migda³ami i rodzynkami.
II. Ciabatta z twaro¿kiem i rzodkiewk±.
III. Pe³noziarniste penne z ciecierzyc±, papryk±, pomidorem, cukini± kolendr± & pra¿onymi pestkami dyni (przyznam, ¿e sporo bo bardzo mi posmakowa³o ^^).
kawa z mlekiem, zielone jab³ko
IV. Wiêksza czê¶æ (tak z 2/3) pszennego palucha - z mas³em, twaro¿kiem i pomidorem/z mas³em, wêdzon± makrel±, ogórkiem konserwowym i ketchupem; marchewka.

wpadnie mo¿e jeszcze co¶, w lodówce s± pyszne lody ;P
Ciabatty jeszcze nie próbowa³am, muszê siê skusiæ. Jad³ospis ³adny. Ostatnio chyba by³o 5 posi³ków no nie ?

Mojeee Uuuu:
I. owsianka z mlekiem sojowym, suszon± ¿urawin±, rodzynkami, morelami, ciemnym winogronem; zielona herbata
II. 2 kromki razowca z bekonem wêdzonym, sa³at± lodow±, ogórkiem i rzodkiewk±; jab³ko obrane ze skórki (obesch³o )
III. m³ode ziemniaki z suszonym koprem, jajko sadzone; surówka z pomidora, ogórka, sa³aty, rzodkiewki i oliwy
lód ¶nie¿ka kakaowa i ból brzucha
IV. parówka wiedeñskie z æwik³±, 2 kromki razowca z rzodkiewk±; zielona herbata

1,5 l wody z jodem

I ?
Stary 2011-04-29, 08:04   #1903
daria715
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 464

hej;***
Dziewczyny moze wy mi cos poradzicie.
Moja waga oscyluje w granicach 44-45 kg na 160.
Wczoraj dostalam okres , naturalny po 10 miesiacach.
Bardzo mnie to zaskoczylo poniewaz dalej nie uzywam masla, nie smaze ...
czy to mozliwe,ze okres wrocil po sloneczniku, migdalach i makrelach? Innych zrodel NNKT sobie nie przypominam, no chyba,ze 3 porcje salatki z majonezem Omega3 w swieta....

Skoro odzyskalam okres przy tej wadze sama bo nie musze tyc?

dzieki;**

19. 04. 2014

Anto¶
15. 01. 2015
daria715 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:51   #1904
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

P:

¦niadanie: 1.5 szklanki mleka 2% (takie siê pije u mnie w domu), 7-8 ³y¿ek p³atków cheerios i cornflakes; pasek czekolady milka z bakaliami i rodzynkami; banan
2 ¦niadanie /szko³a/: serek wiejski, du¿e jab³ko, kubu¶ marchewkowo-malinowy, 2 shoko bonsy
Obiad: 1.5 miski fasoli w sosie pomidorowym, sa³atka domowa z papryki, pomidorów, kapusty pekiñskiej, cebuli etc z sosem winegret
Deser: kinder pingui
Podwieczorek: 4 kulki lodów /znowu na mie¶cie/
Kolacja: wielka bu³a z mas³em, sa³at±, kie³kami, ogórkiem, papryk± i serem ¿ó³tym
Po: kakao

Dopiero w ¶rodê u pani psycholog i psychiatry dowiem siê czy tyjê na takim jad³ospisie, jak nie bardzo to znowu cos dodam
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:00   #1905
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Poka¿ wiadomo¶æ
Smacznie i zdrowo. Jak na brak apetytu jest nie¿le

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

Ciabatty jeszcze nie próbowa³am, muszê siê skusiæ. Jad³ospis ³adny. Ostatnio chyba by³o 5 posi³ków no nie ?

Mojeee Uuuu:
I. owsianka z mlekiem sojowym, suszon± ¿urawin±, rodzynkami, morelami, ciemnym winogronem; zielona herbata je¿eli porcja p³atków i dodatków solidna, to ¶niadanie bardzo ³adne
II. 2 kromki razowca z bekonem wêdzonym, sa³at± lodow±, ogórkiem i rzodkiewk±; jab³ko obrane ze skórki (obesch³o )
fajnie
III. m³ode ziemniaki z suszonym koprem, jajko sadzone; surówka z pomidora, ogórka, sa³aty, rzodkiewki i oliwy ok, je¿eli siê najad³a¶
lód ¶nie¿ka kakaowa i ból brzucha ok
IV. parówka wiedeñskie z æwik³±, 2 kromki razowca z rzodkiewk±; zielona herbata te¿ ³adnie

1,5 l wody z jodem dlaczego z jodem?

I ?
jw.
ogólnie bardzo ³adnie
zastanawiam siê tylko, czy kiedykolwiek przekonasz siê do podwieczorków?...
orzeszki by siê przyda³y, chocia¿ generalnie zdrowych t³uszczy nie brakuje

Cytat:
Napisane przez TrueLook Poka¿ wiadomo¶æ
P:

¦niadanie: 1.5 szklanki mleka 2% (takie siê pije u mnie w domu), 7-8 ³y¿ek p³atków cheerios i cornflakes; pasek czekolady milka z bakaliami i rodzynkami; banan wydaje mi siê, ¿e tych p³atków trochê ma³o (one nie s± tak zapychaj±ce jak np. owsiane). doda³abym kromkê chleba mo¿e
2 ¦niadanie /szko³a/: serek wiejski, du¿e jab³ko, kubu¶ marchewkowo-malinowy, 2 shoko bonsy zamiast serka wiejskiego zjad³abym kanapkê albo chocia¿ co¶ do niego dorzuci³a
Obiad: 1.5 miski fasoli w sosie pomidorowym, sa³atka domowa z papryki, pomidorów, kapusty pekiñskiej, cebuli etc z sosem winegret ok, je¿eli porcja naprawdê spora
Deser: kinder pingui ok
Podwieczorek: 4 kulki lodów /znowu na mie¶cie/ mo¿e byæ, skoro na mie¶cie
Kolacja: wielka bu³a z mas³em, sa³at±, kie³kami, ogórkiem, papryk± i serem ¿ó³tym co¶ bym doda³a, np. jajko
Po: kakao ok

Dopiero w ¶rodê u pani psycholog i psychiatry dowiem siê czy tyjê na takim jad³ospisie, jak nie bardzo to znowu cos dodam
jw.
generalnie ok
sporo s³odyczy, ale jeste¶ na P - mo¿esz sobie pozwalaæ, je¿eli nie dzia³a to jako¶ negatywnie na Twoje zdrowie
doda³abym trochê zdrowych t³uszczy, jakie¶ orzeszki/pestki
Stary 2011-04-29, 17:14   #1906
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
Napisane przez ironique Poka¿ wiadomo¶æ
R, jakie¶ takie

I ¿ycianka : 4 ³y¿ki p³atków ¿ytnich, pó³ serka wiejskiego, dwie ³y¿eczki d¿emu wi¶niowego niskos³odzonego, ³y¿ka p³atków migda³owych; kawa z mlekiem i s³odzikiem
II grahamka z twaro¿kiem i ogórkiem
wpad³o: jab³ko, 1/3 bia³ej kie³baski
III pier¶ z kurczaka z warzywami [ogórek, marchewka, pieczarki, bia³a rzodkiew + kie³ki], pó³ woreczka kaszy gryczanej
IV pó³ grahamki z d¿emem wi¶niowym niskos³odzonym, kilka ³y¿eczek serka wiejskiego, kawa z mlekiem i s³odzikiem
V sa³atka z tuñczykiem lub jajka na twardo, zaraz zdecydujê bo zabieram siê za przygotowywanie kolacji

Dziewczyny, nied³ugo chcia³abym zacz±æ przechodzenie na U. Mog³yby¶cie mi podpowiedzieæ, od czego najlepiej zacz±æ? Od dorzucania powolutku wêgli na kolacjê? Od zamiany s³odzika na miód? Bêdê naprawdê wdziêczna za pomoc.
podbijê, mo¿e kto¶ jednak odpowie
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:55   #1907
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

nigdy nie ocenia³am,ale spróbuje
Cytat:
Napisane przez ironique Poka¿ wiadomo¶æ
R, jakie¶ takie

I ¿ycianka : 4 ³y¿ki p³atków ¿ytnich, pó³ serka wiejskiego, dwie ³y¿eczki d¿emu wi¶niowego niskos³odzonego, ³y¿ka p³atków migda³owych; kawa z mlekiem i s³odzikiem moim zdaniem ¶niadanko okej

II grahamka z twaro¿kiem i ogórkiem
wpad³o: jab³ko, 1/3 bia³ej kie³baski tutaj te¿ ok,ale nie wiem czy kie³basa pasuje
III pier¶ z kurczaka z warzywami [ogórek, marchewka, pieczarki, bia³a rzodkiew + kie³ki], pó³ woreczka kaszy gryczanej jak najbardziej ok
IV pó³ grahamki z d¿emem wi¶niowym niskos³odzonym, kilka ³y¿eczek serka wiejskiego, kawa z mlekiem i s³odzikiemo tej godzinie nie jad³abym juz pieczywa
V sa³atka z tuñczykiem lub jajka na twardo, zaraz zdecydujê bo zabieram siê za przygotowywanie kolacji tutaj ladnie,ale moze dodaj jakies warzywo?

Dziewczyny, nied³ugo chcia³abym zacz±æ przechodzenie na U. Mog³yby¶cie mi podpowiedzieæ, od czego najlepiej zacz±æ? Od dorzucania powolutku wêgli na kolacjê? Od zamiany s³odzika na miód? Bêdê naprawdê wdziêczna za pomoc.
wyzej ocenilam

a ja mam pytanko odno¶nie R,czy na R jest "dozwolone" kakao niskotluszczowe bez cukru(oslodzone slodzikiem wzglednie miodem) do podwieczorku?czy lepiej kakaowca omijac?bo mam dylemat z gory dziekuje za odpowiedz
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 18:33   #1908
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajo na miêkko, kromka orkisza z szynk± i pomidorem, mleko 1,5%
  2. banan, kanapka jasnego chleba z szynk±, mas³em, majonezem
  3. kanapka jak wy¿êj, kabanos
  4. miseczka zupy fasolowej - bez miêsa, mnóstwo warzyw, niczym niezabielana

i kiwi wpad³o rano...

ogólnie jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:03   #1909
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

UTRZYMANIE:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, gêsty jogurt naturalny 150g, mro¿one truskawki, s³odzik, ³y¿ka pestek s³onecznika, starte pó³ paska gorzkiej czekolady)

2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane serkiem ¶mietankowym z sa³at±, plastrem sera topionego, plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym i rzodkiewk±; jab³ko

3. 3 kulki ziemniaków ze szczypiorkiem, pó³ na pól miêso z piersi kurczaka i indyka (gotowane) z przypraw± do kurczaka, miseczka sa³aty z 2 ³y¿kami jogurtu naturalnego

4. Taki pyszny deser - reszta jogurtu naturalnego (ca³o¶æ 175g), mus rabarbarowy (2 laski rabarbaru pokrojone w kostkê i gotowane w ma³ej ilo¶ci wody ze s³odzikiem), gar¶æ orzechów w³oskich, starte pó³ paska gorzkiej czekolady

5. 2 kromki chleba graham posmarowane serkiem ¶mietankowym z polêdwic± drobiow±, jajkiem, pomidorem, rzodkiewk± i szczypiorkiem; marchewka

I jak to wygl±da?
Przesadzi³am chyba trochê ze s³odzikiem, ale stosujê go tylko raz na jaki¶ czas, wiêc nie powinien mi szkodziæ. Poza tym mój nie jest na bazie aspartamu.

Proszê o ocenkê.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:05   #1910
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Cytat:
u
  1. jajo na miêkko, kromka orkisza z szynk± i pomidorem, mleko 1,5%
  2. banan, kanapka jasnego chleba z szynk±, mas³em, majonezem
  3. kanapka jak wy¿êj, kabanos
  4. miseczka zupy fasolowej - bez miêsa, mnóstwo warzyw, niczym niezabielana

i kiwi wpad³o rano...

ogólnie jak?

wspaniale, ¶liczny jad³ospis, gratulujê...

g³upoty ?

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:15   #1911
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
UTRZYMANIE:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, gêsty jogurt naturalny 150g, mro¿one truskawki, s³odzik, ³y¿ka pestek s³onecznika, starte pó³ paska gorzkiej czekolady)

2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane serkiem ¶mietankowym z sa³at±, plastrem sera topionego, plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym i rzodkiewk±; jab³ko

3. 3 kulki ziemniaków ze szczypiorkiem, pó³ na pól miêso z piersi kurczaka i indyka (gotowane) z przypraw± do kurczaka, miseczka sa³aty z 2 ³y¿kami jogurtu naturalnego

4. Taki pyszny deser - reszta jogurtu naturalnego (ca³o¶æ 175g), mus rabarbarowy (2 laski rabarbaru pokrojone w kostkê i gotowane w ma³ej ilo¶ci wody ze s³odzikiem), gar¶æ orzechów w³oskich, starte pó³ paska gorzkiej czekolady

5. 2 kromki chleba graham posmarowane serkiem ¶mietankowym z polêdwic± drobiow±, jajkiem, pomidorem, rzodkiewk± i szczypiorkiem; marchewka

I jak to wygl±da?
Przesadzi³am chyba trochê ze s³odzikiem, ale stosujê go tylko raz na jaki¶ czas, wiêc nie powinien mi szkodziæ. Poza tym mój nie jest na bazie aspartamu.

Proszê o ocenkê.
Ogólnie bardzo ³adnie
Mam takie pytanie - okres siê w koñcu pojawi³?
Stary 2011-04-29, 19:51   #1912
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Dobrze wypad³a¶. Mog³aby¶ dorzuciæ po kolacji jeszcze jaki¶ owoc, czy kakao, ale jest jeszcze lepiej, ni¿ wczoraj, widaæ, ¿e siê starasz, bardzo mnie to cieszy, mam nadziejê, ¿e waga idzie w górê. Na Twoim miejscu doda³abym jednak jeszcze wiêcej t³uszczy, aby odzyskaæ @. Powodzenia.
Dziekuje za ocenke

Co do wagi, to tylko minimalnie w góre ale zwaze sie jeszcze za kilka dni to wtedy bedzie wszystko jasne czy idzie w gore czy nie... Dodaje juz te orzechy ale nie codziennie bo mi sie zbrzydnie ;P wiec dzisiaj juz nie jad³am, nawet ochoty nie mia³am. Dzisiaj bylam na USG i wszystko jest wporzadku tylko watroba ma cos podwyzszone ale lekarka powiedziala ze tu nie ma sie czym martwic.

Moje dzisiejsze Peee :

¦. 3 kromki chleba razowego:
wszystkie z mas³em i sa³at±
Jedna z szynk± drobiow± i pomidorem. Dwie z twarogiem pó³t³ustym i szczypiorkiem
+ banan

II¦. (na szybko) kaszka manna bananowa + deserek mleczny brzoskwiniowy Bobo Vita

O. ca³y talerz g³êboki makaronu 2 jajecznego tagllete z pieczarkami smarzonymi z cebulka polanych sosem serowym z szynka z indyka (sos byl z serkow topionych i mleka zrobiony)

P. Danio XXL truskawkowy z pokruszona i wrzucona paczk± ciasteczek bebe (4 herbatniki) + jab³ko

K. >>bêdzie << 3 kromki chleba graham:
Z dwóch zrobiona kanapka : z mas³em sa³at±, pomidorem, szynk± drobiow±.
Jedna z mas³em, sa³at±, pomidorem i serem topionym w plasterkach hochland.

PoProsze o zerkniecie Jak sie prezentuje ??
Stary 2011-04-29, 20:09   #1913
fioleciasto
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 113 766

R/U

¶niadanie
dwie kromki chleba ¿ytniego z kie³bas± ¿ywieck± i sa³at± + herbata
p³atki jaglano ry¿owe z cynamonem (gar¶æ)

II¶niadanie
kanapka z dwóch kromek chleba ¿ytniego z kie³bas± ¿ywieck± i sa³at±
lód wodny owocowy
lód z mcdonalda z polew± toffi

3.
kromka chleba ¿ytniego z sa³at± i plastrem ¿ó³tego sera
kawa z br±zowym cukrem (p³aska ³y¿eczka)
herbata

4. banan
gar¶æ p³atków migda³owych

5 dwie du¿e grzanki z mas³em, serem ¿ó³tym i kie³bas± ¿ywieck±
+herbata

po- marchewka, jab³ko, 2 wafle ry¿owe (to dopiero wpadnie, wiem owoce wieczorem na R odpadaj±, ale to takie R/U)

Do picia by³a jeszcze woda.

Wrzucam ¿eby sama spojrzeæ jak to wygl±da. Nie by³o dzi¶ typowego obiadu, ale na co dzieñ jest. Du¿o chleba i ¿ó³ty ser- ¿ó³ty ser jadam raz na sto lat.
Wiêcej wniosków nie mam, czekam na wasz± ocenê.

oko³o 11 km na rowerku stacjonarnym i drugi dzieñ A6W.

Najszczê¶liwsza na ¶wiecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26

Edytowane przez fioleciasto
Czas edycji: 2011-04-29 o 20:15
fioleciasto jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:15   #1914
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

U. / masakra. /
1¶n - miseczka twaro¿ku naturalnego z ³y¿k± jogurtu i gar¶ci± truskawek + dwie gar¶cie czekoladowych p³atków crunchy. pó³ kromki ¿ytniego ze s³onecznikiem z ¿ó³tym serem i pomidorem.
2 ¶n/ obiad - talerz surówek - sa³ata, marchewka, pomidorki koktajlowe, kapusta, sos vinegret, pestki s³onecznika, humus. dwa cienkie kotlety grillowany z piersi, dwa ma³e cannelloni z miêsem mielonym, kawa³ek cienkiej pizzy z tuñczykiem.
po - deserek ¶mietankowo-twarogowy z sosem kawowym + krucha du¿ tarteletka z budyniem.
podwieczorek - 125 g twaro¿ku naturalnego.
kolacja - trzy du¿e ga³ki lodów - kokosowy, orzechy ze ¶mietan± i tiramisu.

... masakra.
Stary 2011-04-29, 20:29   #1915
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Dziekuje za ocenke

Co do wagi, to tylko minimalnie w góre ale zwaze sie jeszcze za kilka dni to wtedy bedzie wszystko jasne czy idzie w gore czy nie... Dodaje juz te orzechy ale nie codziennie bo mi sie zbrzydnie ;P wiec dzisiaj juz nie jad³am, nawet ochoty nie mia³am. Dzisiaj bylam na USG i wszystko jest wporzadku tylko watroba ma cos podwyzszone ale lekarka powiedziala ze tu nie ma sie czym martwic.
To bardzo dobrze
Moje dzisiejsze Peee :

¦. 3 kromki chleba razowego:
wszystkie z mas³em i sa³at±
Jedna z szynk± drobiow± i pomidorem. Dwie z twarogiem pó³t³ustym i szczypiorkiem
+ banan

II¦. (na szybko) kaszka manna bananowa + deserek mleczny brzoskwiniowy Bobo Vita Malutko!

O. ca³y talerz g³êboki makaronu 2 jajecznego tagllete z pieczarkami smarzonymi z cebulka polanych sosem serowym z szynka z indyka (sos byl z serkow topionych i mleka zrobiony) ostatnio mia³am z sosem 3 sery

P. Danio XXL truskawkowy z pokruszona i wrzucona paczk± ciasteczek bebe (4 herbatniki) + jab³ko

K. >>bêdzie << 3 kromki chleba graham:
Z dwóch zrobiona kanapka : z mas³em sa³at±, pomidorem, szynk± drobiow±. Czemu tak? ;>
Jedna z mas³em, sa³at±, pomidorem i serem topionym w plasterkach hochland.

PoProsze o zerkniecie Jak sie prezentuje ??
S³abiutko, a by³a ju¿ poprawa.. Nie wolno siê poddawaæ!

Moje P:
¦:Owsianaaa (7³ych, pó³ szkl. mleka, jab³ko starte, banan, gar¶æ rodzynek, dwa plastry ananasa, ga³±zka winogron ciemnych, cynamon)
II¦: a)danio intenso waniliowe z gruszk± z dosypanymi wiórkami kokosowymi, kubu¶ truskawkowy
b) bu³ka ''otrêbuska'' z mas³em, serem ¿ó³tym, sa³at±, pomidorem, bazyli± i papryk±
Ob: Zupa 'królewska' na ma¶le z kasz± gryczan± i groszkiem ptysiowym z dokladk±, bo pyyyyszna by³a
P:budyñ krówkowy na szklance mleka z wkruszonymi herbatnikami, danio brzoskwiniowe, jab³ko.
K: bu³ka zio³owa na pó³ obie z mas³em i ryb± po grecku, gar¶æ nerkowców (solonych, a ¿e solonych nie lubiê, to zrobi³am im prysznic)

I jak wypad³am?

Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:01   #1916
kinkong
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 77

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U. / masakra. /
1¶n - miseczka twaro¿ku naturalnego z ³y¿k± jogurtu i gar¶ci± truskawek + dwie gar¶cie czekoladowych p³atków crunchy. pó³ kromki ¿ytniego ze s³onecznikiem z ¿ó³tym serem i pomidorem.
2 ¶n/ obiad - talerz surówek - sa³ata, marchewka, pomidorki koktajlowe, kapusta, sos vinegret, pestki s³onecznika, humus. dwa cienkie kotlety grillowany z piersi, dwa ma³e cannelloni z miêsem mielonym, kawa³ek cienkiej pizzy z tuñczykiem.
po - deserek ¶mietankowo-twarogowy z sosem kawowym + krucha du¿ tarteletka z budyniem.
podwieczorek - 125 g twaro¿ku naturalnego.
kolacja - trzy du¿e ga³ki lodów - kokosowy, orzechy ze ¶mietan± i tiramisu.

... masakra.
ale pyszno¶ci smacznie, czasem takie dni bywaj± pe³ne pysznego jedzenia
kinkong jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:22   #1917
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
S³abiutko, a by³a ju¿ poprawa.. Nie wolno siê poddawaæ!

Moje P:
¦:Owsianaaa (7³ych, pó³ szkl. mleka, jab³ko starte, banan, gar¶æ rodzynek, dwa plastry ananasa, ga³±zka winogron ciemnych, cynamon)
II¦: a)danio intenso waniliowe z gruszk± z dosypanymi wiórkami kokosowymi, kubu¶ truskawkowy
b) bu³ka ''otrêbuska'' z mas³em, serem ¿ó³tym, sa³at±, pomidorem, bazyli± i papryk±
Ob: Zupa 'królewska' na ma¶le z kasz± gryczan± i groszkiem ptysiowym z dokladk±, bo pyyyyszna by³a
P:budyñ krówkowy na szklance mleka z wkruszonymi herbatnikami, danio brzoskwiniowe, jab³ko.
K: bu³ka zio³owa na pó³ obie z mas³em i ryb± po grecku, gar¶æ nerkowców (solonych, a ¿e solonych nie lubiê, to zrobi³am im prysznic)

I jak wypad³am?
jak siê robi budyñ na szklance mleka? ^^

Daje moje z za³o¿enia P
1.eee... a kajzerka z margaryn±, grub± warstw± serka ¶mietankowego, rze¿uch± i rzodkiewk± +kakao

kakao, kawa z mlekiem...
2.200g t³ustego homo naturalnego z mas³em orzechowym,pos³odzone do smaku (³ycha sta³a)

3.schabowy kurczakowy, panierowany w p³atkach owsianych i jajku, sma¿ony na skwarkach, ziemniaki(dwie kopiaste ³ychy) z okras±, sa³ata lodowa z ogórkiem konserwowym, czosnkiem i ¶mietan±
kawa z mlekiem i s³odzona

4.galaretka pomarañczowa(200ml), grucha, lody bakaliowe, ma¶lanka straciatella (podane jako deser z którego wyp³ywa³a ma¶lanka ^^) +pasek bia³ej czekolady
kakao

5. dwie kanapki z margaryn± d¿emem brzoskwiniowym i wie¶niakiem(150g), herbata s³odzona i reszta gruchy

kakao jest naturalne zawsze s³odzone i robione pó³ na pó³ z mlekiem i wod±.

i jak?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:30   #1918
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinkong Poka¿ wiadomo¶æ
ale pyszno¶ci smacznie, czasem takie dni bywaj± pe³ne pysznego jedzenia
niestety dopcha³am siê do granic moich mo¿liwo¶ci i nic sensownego po tym skromnym obiadku nie wcisnê³am . ale warto by³o.
Stary 2011-04-29, 21:34   #1919
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
jak siê robi budyñ na szklance mleka? ^^

i jak?

szklanka mleka z jakie¶ 2 ³y¿ki budyniu, trochê cukru. Znaczy siê ja te¿ nie wiedzia³am, ale jako¶ to wykombinowa³am. Najgorszy nie jest, ale jednak najlepiej smakuje taki z ca³ej paczki. Tyle, ¿e ca³ej nie zjem
Mo¿e która¶ wie jak go zrobiæ ¿eby by³ 'idealny'? na jedn± porcjê?

A u ciebie mi siê wydaje, ¿e ³adnie, i tak... lu¼no
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:38   #1920
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Moze w koncu dzisiaj moje P nie bedzie niezauwazone?

¦n: Owsianka: 5 ³yzek p³atkow owsianych + 2 garsci crunchy owocowego + wkrojony banan + troche orzechow laskowych + troche suszonej ¿urawiny zalane szklanka mleka 2%

II ¶n: 50g musli owocowego + jogurt owoce le¶ne 180g + jab³ko gigant [na pewno ponad 300g nmialo] + kakao

Obiad: Duzy talerz zupy jarzynowej + 250g leniwych? [kopytka z twarogiem ]

Podw: jogurt owocowa wyspa malina-limonka + gruby plaster bloku kakaowego z herbatnikami + kakao

Kolacja: talerzyk salatki [tunczyk + br±zowy ryz + ogorek konserwowy + zielony groszek + musztarda francuska] do tego grahamka na pol, na obu po³ówkach po sporej ³yzce mas³a orzechowego

Po: wpadnie jeszcze chyba troche mieszanki suszonych owoców

I jak sie prezentuje?
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.