|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
mi wypadl nagly wyjazd na majowke Ojciec dzwonil i nalegal zebym do niego przyjechala wiec jako jedyna najcudowniejsza corka po prostu wzielam rzeczy pod pache, wsiadlam w pociag i pojechalam nawet nie zdazylam napisac ze mnie nie bedzie. Teraz na chwile dorwalam u niego neta.Niestety nie nadrobie teraz watku ale zycze Wam duzo wypoczynku w ten weekend |
|
|
|
|
#2072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam wizytę 16 maja będę wtedy w 12 tyg więc pewnie usg pomiarowe. Ja mam wizyty średnio co 2-3 tyg, za każdym razem do tej pory miałam usg i badanie ginekologiczne no ale to pewnie tez związane było z moimi plamieniami![]() Cytat:
![]() Tincia super że wszystko z dzidzią w porządku no i że torbiel już mniejsza.
|
||
|
|
|
#2073 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
http://www.poradnikzdrowie.pl/filmy/...y-porod_997/1/ Cytat:
Wzięcie tabl. raz na jakiś czas może nie zaszkodzi ale branie ciągle prochów, to aż strach, że na rozwoju dzidzi się odbije ![]() Już gdzieś to pisałam i naprawdę spróbuj zrobić sobie taką akupunkturę dużego palca u nogi na te migreny. Wystarczy 5 min. uciskania kosteczką z palca (jak zegniesz palec wskazujący) czubek dużego palca i przejdzie ci migrena. Ewentualnie poproś kogoś żeby ci to zrobił. Ja to sprawdziłam na dwóch osobach, bo sama nie mam migren więc nie mówię o czymś co słyszałam, że pomaga
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Syn mój po zabiegu, wszystko ok, więc szczęśliwa jestem Dziewczyny brzusie i dzidzi macie cudowne, ja mam 9 maja wizytę i nie mogę się doczekać. mam dwa dni opieki więc odpoczywam. Ania to jednak pracujecie? Ale to Twoja firma czy wszyscy? |
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zaraz oszaleję, mam dzisiaj taki apetyt, przed chwilą zjadłam w pracy śniadanie nie minęło pól godzinki a ja znowu jestem głodna, chyba muszę wyskoczyć na jakieś zakupy, też tak czasami macie?
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
Ale mi dziś smutno
Dowiedziałam, że koleżanka która była właśnie w 9 tc poroniła. Tak się cieszyłam z tej jej ciąży, bo przez wszystko byśmy razem przechodziły. Masakra jaki ten świat jest niesprawiedliwy![]() Wogóle mieli mieć bliźniaki Podobnie jak ja z tż długo starali się o dzidziusia, a tu jeszcze coś takiego
|
#2078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak w ogóle to staram się czytać na bieżąco, ale za bardzo się nie udzielam bo od kilku dni mam straszne mdłości nawet były. Tak więc dopadło mnie w 8 tygodniu.Śliczne brzuszki Dziewczyny
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, ja wczoraj nie miałam większych nudności, jakie towarzyszyły mi wcześniej, dziś też spokojnie, więc lekko wystachana jestem
Bolą mnie sutki...ech....jak ja juz chcę 9 maja, wtedy mam wizytę. Pozdrawiam weekendowo!
|
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny masakra z tymi poronieniami
ja też normalnie odliczam dni to tego 12 tygodnia, wiem że nie ma wtedy żadnej gwarancji że wszystko będzie dobrze ale najgorszy jest przecież ten pierwszy trymestr. Tak się już przywiązałam do tej małej istotki że nawet nie chce myśleć co by było gdyby.....tfu tfu
|
|
|
|
#2081 |
|
Rozeznanie
|
A najgorsze jest to, że nawet nie wiesz jak, kiedy, dlaczego... i raczej nie ma sposobu aby temu zapobiec, a jak juz sie stanie, to nic nie mozna zrobić, przykre!
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Elu nie wszyscy, miało być wolne ale to zależało od pracodawców, a nasz właśnie zadecydował o pracy w ten dzień a nawet sam menager co zadecydował przyjechał na parę godzin żeby sprawdzić czy przyjechaliśmy wszyscy![]() Co do poronień to niestety przykra rzeczywistość, leżałam na patologii i cały czas widziałam ile jest dziewczyn w takich sytuacjach niektóre miały tylko zagrożoną ciążę a drugie tylko czekały na zabieg to było okropne bo się zazdrościło dziewczynom "tylko" zagrożonej ciąży to chore ale prawdziwe
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-04-29 o 16:48 |
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ez czekam na ten 12 tydzien , ale teraz musi byc dobrze , mam wizyte 9 maja i wtedy sie dowie tez czy jest wszystko ok, ale jestem dobrej mysli ![]() , najchetniej bym teraz 2 aja szla do gina i zobaczyla.
|
|
|
#2084 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Z nieukrywaną przyjemnością dołączam sie do wątku. W końcu po prawie pięciu latach udało sie zafasolkować!! Mam nadzieje ze teraz juz bedzie tylko dobrze, 7 tydzień mija nam spokojnie
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy serdeczie i gratulujemy, wiec jednak nie warto nigdy tracic nadziei
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boskie zdjątko ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- znam twoj bol... ja tez dopiero 13 maja ....
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta podpowiedzcie mi co robicie z mdłościami
Tylko rano otworzę oczy już mnie mdli od jakiegoś tyg teraz mam 6tc i 2dni.Mijają (aczkolwiek nie zawsze) gdy zamknę oczy.Słyszałam o imbirze krakersach itp. jeszcze nie próbowałam,ale od imbiru juz przed ciążą mnie mdliło, a jak pomyśle o krakersach tez tak mam.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy, witamy i bardzo gratulujemy !!!!
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Raczkowanie
|
Witamy i gratulujemy nowo zafosolkowanym
![]() ![]() I oczywiście że będzie dobrze z naszymi wszystkimi fasolkami ![]() ![]() Fatal21 tu masz ciekawy link jak radzić sobie z mdłościami, może coś ci podpasuje http://www.tydzien.ciazy.ebrzuszek.p...=232&Itemid=82 ja np. bardzo często jem, dziś mam za sobą już 6 posiłków. Ale muszę tak często jeśc, bo jak nie zjem to czuje się fatalnie Edytowane przez marli Czas edycji: 2011-04-29 o 18:59 |
|
|
|
#2093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam wizytę 10 maja i też nie mogę się doczekać, najchętniej bym co chwila chodziła i podglądała dzidzię. zmyslkobiety gratuluję! ![]() U mnie również mdłości, ale mi pomaga herbatka z imbirem. Podobno banany też pomagają na mdłości, ale sama tego nie próbowałam. ona24 słyszałam kiedyś od jednej lekarki, że są takie leki na chorobę lokomocyjną z imbirem właśnie, nie wiem wprawdzie, jak się nazywają, ale w aptece powinni wiedzieć. Nie zawierają tej substancji co awiomarin (która powoduje senność) więc chyba powinny być bezpieczne w ciąży. Tincia gratuluję udanej wizyty i cieszę się, że torbiel się zmniejsza, mam nadzieję, że moja pójdzie w ślady Twojej i też łaskawie zniknie
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja
![]() Gonię Tincię bo ja też po wizycie, właśnie zaczęłam 12 tydzień, także cieszę się bardzo. Przezierność karkowa super Tincia to super wiadomość teraz to już będziesz spokojniejsza ![]() Aniu jeśli mogę coś widocznie tak miało być, może lepiej, że tak wyszło niż maluszek miał się urodzić chory, za to teraz jest wszystko dobrze i do tego rośnie jak na drożdżach. A i gratuluję nowym mamusiom, zapraszamy
|
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to rozumiem ale wtedy nic do mnie nie trafiało
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Aniu to normalne wtedy człowiek zastanawia się dlaczego ja i żadne argumenty nie trafiają. Ale teraz już jesteś coraz wyżej, będzie tylko lepiej. Także spokojnie możesz się cieszyć
Może jak ten sprytny gadżet dotrze do Ciebie i będziesz słuchać serduszka, uspokoisz się
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierniczone wolne bo by był we wtorek żałuję jednak że nie pojechaliśmy do innego miasta gdzie był ale korki + wrócić do domu po nawigację przez całe miasto + nie wiadomo gdzie to jest miasto wiem bo jeżdżę tam na lotnisko ale sklep może być po drugiej gdzieś stronie a znając cierpliwość mojego tżta by mi się oberwało za wszystko że wymyślam jakieś bzdety, że spali kupę paliwa że się nie opłaca itp. Trochę w tym racji jest bo jakbyśmy mieli tam jechać by za tyle spalił jak nie więcej jak za koszty przesyłki No ale moja cierpliwość naprawdę jest niska ale pocieszam się że i tak w następną sobotę zobaczymy maleńką naszą![]() Ale jestem maruda wybaczcie
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-04-29 o 20:00 |
|
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Aniu nie marudzisz, przynajmniej mi się tak wydaje
![]() To może popatrz na to tak, że już niedługi będziesz mieć. Nie stresuj się tyle bo to nie pomaga. Łatwo napisać, trudniej do siebie dostosować, ale Cię rozumiem, dość dobrze, bo długo się starałam, leczyłam i inne takie. Także teraz jak jakaś plamka czy coś mnie niepokoi to panika straszna. Ale im wyżej tym trochę spokojniejsza jestem. Chociaż najchętniej to bym co 2 tygodnie na wizyty chodziła a nie raz na 4, no kto to widział
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest tak że bezpieczniejszy niby okres 2 trymestr ale zobaczysz że będzie nas coś trapić taki już nasz los![]() Co do plamki to ja oglądam pod światłem papier z każdą wizytą w toalecie tż się nieraz śmieje że kupi mi lupę żebym lepiej widziała Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-04-29 o 20:25 |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Aniu to może od razu mikroskop
![]() Tak im to łatwo powiedzieć ![]() Aniu pod koniec przynajmniej mój lekarz mówi, że będziemy się co 2 tygodnie widywać, teraz muszę cierpliwość ćwiczyć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

a miało być tak pięknie i 4 dni wolnego

nawet nie zdazylam napisac ze mnie nie bedzie. Teraz na chwile dorwalam u niego neta.

ja też mam wizytę 16 maja
Wzięcie tabl. raz na jakiś czas może nie zaszkodzi ale branie ciągle prochów, to aż strach, że na rozwoju dzidzi się odbije 

były. Tak więc dopadło mnie w 8 tygodniu.