|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
![]() pierwsza faza 5 dniowa będzie. później zastosuję 1/1 gdyż w sumie to tylko albo aż 7 kg chcę zrzucić. Waga ze środy to 57 z groszkami, wczoraj ani dziś się nie ważyłam, zrobię to dopiero po fazie uderzeniowej w poniedziałek - nie chcę popadać w obsesję ![]() tak więc ważę/ważyłam w środę 57,4 chcę dojść do wagi 50,00... wzrost 1,65 ![]() a co do testu.... nie.? powinnam? |
|
|
|
|
#4142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tam Ci wyliczy ile dni powinnaś być na 1 fazie, a nie warto jej przedłużać bo sama woda tylko spada, później zastoje itp. także bez sensu, a przy 7 kg myślę, że 5 dni to zdecydowanie za długo ! poza tym 7 kg i Dukan ? Pamiętaj, że to jest dieta do końca życia, Tchnienie z tatą okej, mówił że mu coś strzeliło i dlatego go zabrali na badania, ale wiadomo że już zawsze będzie go bolało - dyski mu wypadły to zamiast iść do szpitala to strukturę w domu kładł
|
|
#4143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i 5 dni przy 7 kg to zdecydowanie za dużo. założę się że w teście wyjdzie Ci 1-2 dni![]() ja przy 23 miałam 5 dni:P a i tak po 4 dniu już nic nie spadło więc spokojnie mgłabym zrobić 3-4 a! i 50 przy 165 to już nie jest niedowaga? ja jestem tylko 2 cm wyższa i 55 to moje minimum zdrowej wagi... EDIT: sprawdziłam, waga prawidłowa przy Twoim wzroście to 53,1. chyba,że chcesz mieć niedowagę... Cytat:
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-04-29 o 13:30 |
||
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
ale bym chciała już iść do domu..
wolny weekend ![]() ![]() ale jutro znów muszę jechać do przyszłej teściowej ![]()
|
#4145 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Ja na pewno jeszcze raz je zamówie nawet jak już będe piec normalnie. W czasie świąt upiekłam pare ciast z tymi aromatami i nawet osoby które nie lubią ciast i słodkiego nachylały się i kroiły sobie ciasta
|
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooooo muszę też je sobie dzisiaj zamówić jak wrócę do domu ![]()
|
|
#4147 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
widać co kalkulator to kalkulator... a w ogóle co do takich kalkulatorów to na vitalii jest taki co pokazuje mniej więcej twoją sylwetkę przy podanym wzroście i wadze - dziś sobie robiłam i stwierdzam że lepiej wyglądam niż to co mi pokazali ale to dobrze ![]() Cytat:
uwielbiam maślanego nie było ale nie lubię masła :/ chociaż może w wypiekach faktycznie byłby fajny rozważałam jeszcze owocowe ale mówię na razie będę bazować na herbatkach owocowych których teraz jest mnóstwo w sklepach, ale może jak te zapachy okażą się ok to kupie
|
|||
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w ten piękny dzień
Ja już od samego rana na nogach,ale troszkę poleniuchowałam... Na 17 mam zakończenie roku Tak więc życzę miłego popołudnia Odezwę się pewnie wieczorkiem dopiero
|
|
|
|
#4149 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, mija 3 dzień i może rzeczywiście pokuszę się jeszcze tylko o 1 w fazie uderzeniowej. Cytat:
może to zasługa mojej olbrzymiej pupy i ud, które tylko wtedy (jak mi się wydaje) wyglądają przyzwoicie ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez ashesandwine Czas edycji: 2011-04-29 o 14:51 |
|||
|
|
|
#4150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozumiem wiem, że ja ważąc 58 kg miałam się za strasznie grubą i boję się że nawet przy 55 będę się nie akceptować a sporo osób się dziwi,jak mówię, że jeszzcze prawie 9 kg chcę zrzucić...
|
|
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie kupujecie maizene? Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć... chodzi mi głównie o jakieś sieciówki... Chyba, że któraś z wrocławia i ma konkretne miejsce?
|
|
|
|
#4152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dorwałam w Almie tylko;P
|
|
|
#4153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
ale mi TŻ zrobił niespodziankę
leżę w łóżku i oglądam film, przysypiam trochę, a tu nagle wwala się do łóżka i buziaki daje siostra wracała z zakończenia roku i go zabrała, szkoda że na pół godziny tylko ale zawsze to coś
|
#4155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
fajnie jak się trafi na TŻa który to rozumie i potrafi ![]() mam pytanie - jakie polecacie herbaty? bo ja mam już dość mojego stałego repertuaru (zielona cytryna/grejpfrut i czerwona cytryna), wody powoli też a trzeba pić i to dużo bo robi się coraz cieplej no i katar mam więc ciągle się odwadniam przez nos... dlatego powiedzcie mi: co pysznego pijacie? |
|
|
|
|
#4157 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Ale zdązyłam. Akurat wróciłam z siłowni i coś grzmi - chyba bedzie burza
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
Wynalazłam kolejny serek homo 0% - OSTROWII... jest fajny taki jakby lekko puszysty.
Sporządziłam dzisiaj placki kalafiorowe ale mi się mocno przyprawilo chili i teraz jem powolutku Niestety nie chciały mi się zlepić tak, żeby je na patelnię wrzucić więc upiekłam Polalam sosem czosnkowym zrobionym na ostrowii, do tego plastry łososia wędzonego, pomidorek i mmmmniam.
|
|
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
Po kilku dniach zastoju, mila niespodzianka -0.7kg
A od jutra ukochane warzywka. Musze przyznac,ze przy schemacie 5/5 tak przy czwartym dniu to juz mam dosc. Pewnie sie przyzwyczaje. Troche zaganiana jestem ostatnio w pracy, ale nadrobie cala lekture postow w weekend. Na pewno dajecie sobie swietnie rade
|
|
#4160 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.to zaczynam jutro 2 fazę ale na wagę tak jak postanowiłam stanę dopiero w poniedziałek ![]() Cytat:
zielona z jaśminem liptona mi się nigdy nie znudzi.... a z takich kupywanych na wagę - biała masajka, winter time, madagaskar i truskawka ze śmietanką ![]() mam straszną ochotkę na kakao, w 1 fazie kakao spożywać można opcjonalnie. tylko jaka to ilość opcjonalna? czy jak zagotuję sobie kakao z połowy łyżeczki na mleczku 0,5 % to strasznie nagrzeszę?
|
||
|
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
Bardziej dooświadczone prosze oceńcie czy taki jadłospiś jak miałam dzisiaj na PW może być
Śniadanko - wieśniaczek light + pomidor + 2 ogóreczki + kilka rzodkiewek kawa z mlekiem (ja pijam z 1,5 albo 2%) cola zero w miedzyczasie Satino Obiadek Placki kalafiorowe + sos + pomidor + 3 plastry łososia wędzonego (placki:- 1/2 kalafiora, 1/2 cebulki, 1 jajko, 2-3 łyżki otręb owsianych, troche serka ostrowia 0%,natka pietruszki; czosnek i ten sam serek do sosu) deserek (mam coś ochote na słodkie) Serek 0 + kropla aromatu + tabl. słodziku Kolacja - szaszłyki - kurczak, pieczarki, cebulka do tego musztardka W sumie do picia: 2 x kawa, 1x 0,5 l cola zero 1 x herbata 1,5 l. wody |
|
|
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), , męza wysłałam na zakupy, zeby jeszcze coś kupić przed weekendem, bo jutro tez czasu nie bede miec. Mowilam mu zeby luknal na ten ketchup, to przyniósł mi kartkę i napisal tak-smiech na sali![]() 1 łyżka stołowa zawiera: Białko 0,3g Węglowodany 1,8g ( w tym naturalne cukry z pomidora) Tłuszcz <0,1g Tak jest napisane z tylu , reszta nie po polskiemu ![]() Ale wiecie co jeszcze kupil...ja tez jestem rozrzutna, ale to już prawdziwe zdzierstwo. Zaopatrzyl nas na kilkanascie dni w serki ALPRO SOYA, gdzie za 4 szt , (jedna 125 g) zaplacil 9,90 zł. Taki pakowane sa jak np monte-po 4 szt. Ale ta cena mnie powaliła. Sklad: Proteiny 3 g, Weglowodany 12,7 g, cukry 9,9 g, tluszcz 1,8 g. kwasy tluszczowe 0,3 g. TEN CUKIER..i TA CENA. Ale tlumaczy się ze kupowal na stoisku z dietetycznymi rzeczami w Centrum Handlowym. Czy ze wzgledu na ten cukier mozemy to jesc? Kurde kupił 10 takich opakowań
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-04-29 o 19:04 |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4164 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ponadto zielona miętowa (tak , dwa w jednym) IRVING, super pachną , bo sa pakowane pojedynczo w pudeleczku ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Dziewczyny, co myslicie o takich cukiierkach? Mozna by spobie takiego capnąć? http://allegro.pl/cukierki-dukana-tr...564208585.html AD2. Mam takie pytanie, chcialabym zrobic ciasto jogurtowe.. robilam wczoraj ale zupelnie inne. Dzisiaj w ksiązce znalazlam taki przepis: 3 jajka, 1 beztłuszczowy jogurt, pol lyzeczki slodziku, 4 lyzki stolowe maizeny, 2 łyzeczki proszku do pieczenia, odrobina masła, 1 lyzeczka aromatu pomaranczowego. Jajka ubijamy z jogurtem, dodajemy słodzik, aromat, maizene i proszek. Forme do pieczenia delikatnie posmarowac masłem i wlac ciasto. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut. PYTANKO-czy zamiast maizeny mogę dac mąkę kukurydzianą?
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-04-29 o 19:41 |
||
|
|
|
#4165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeesc!
Od wczoraj byłam odcięta od świata- nie miałam internetu Właśnie wróciłam z pracy i zaczął się mój weekend majówkowy Cytat:
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zamiennikami ) to i tak dzwonił albo kupował nie to co trzeba W końcu się poddałam a on co najwyżej kupuje mleko i wodę ![]() Mąki kuku. nie możemy, możemy tylko skrobię, czyli mazeinę ![]() Zaraz oszaleję, jak ja nie lubię fotografować rzeczy i wystawiać ich na allegro siedzę nad tym 3h a jeszcze nie skończyłam
Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas! Adopcje na terenie Warszawy i okolic ![]() Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2011-04-29 o 20:12 |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
rozumiem, ze nie mozemy tego jesc i nalezy wywalic?te "dziwne" serki?
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
?
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli zawierają cukier, to nie możesz ich zjeść
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
Pati89, kurde nie wiem gdzie wcisnąć to mięso. Poza tym nie lubię mięcha tak na prawdę, więc w dniu PW chciałam jak najwięcej warzyw.
Myslałam, że ryba i kurczak to styknie... zwłaszcza jak jest i ser biały i jajko, no i, że w dni P żrę tego mięsa sporo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

witamy
i wzrost!

, bananowy, ajerkoniakowy, orzechowy i czekoladowy. już się nie mogę doczekać
widać co kalkulator to kalkulator...
rozważałam jeszcze owocowe ale mówię na razie będę bazować na herbatkach owocowych których teraz jest mnóstwo w sklepach, ale może jak te zapachy okażą się ok to kupie 

Odezwę się pewnie wieczorkiem dopiero
a sporo osób się dziwi,jak mówię, że jeszzcze prawie 9 kg chcę zrzucić...

ale zawsze to coś