|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
|
|
|
#3092 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Tylko co jest sexy w tym, ze takiej kobiety już robierać nie trzeba, by popatrzeć
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
A moim zdaniem to też kwestia lenistwa, nie każdy ma idealne nogi a bądź co bądź łatwiej założyć 12 cm szpile i optycznie wysmuklic nogi niż przejść na dietę i regularnie ćwiczyć.
|
|
|
|
#3094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
@darja85 dokladnie moj punkt widzenia a do do reszty: ja wcale nie mowie wylacznie o panienkach z solarium. w tym programie pokazywali przecietne kobiety na ulicach roznych krajow Europy. Mysle, ze chodzi tez wlasnie o chec przypodobania sie mezczyznom za wszelka cene. mysle, ze Slowianki maja ladny typ urody, ale to raczej taki stereotyp: niebieskooka slowianska dziewczyna. A czy naprawde tak wygladamy...? Patrzac na to jacy jestesmy wymieszani nie wiem... Wiekszosc 'blondwlosych pieknosci' jest tleniona, jest wiele brunetek, a ze piekne/najpiekniejsze mowia tez o Szwedkach, Norwezkach, Latynoskach - i kazde uwazaja, ze to wlasnie one sa te wybrane oslawione. Edytowane przez thesmiths Czas edycji: 2011-04-29 o 22:18 |
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem trochę o co innego chodzi. Ja przynajmniej zauważyłam, że w Polsce trzeba się "zrobić" zawsze - nie ważne czy się idzie do pracy, na randkę czy do sklepu na rogu po pietruszkę albo do galerii handlowej na zakupy. Ostatnio poszłam na zakupy w sobotę rano w podwiniętych jeansach, płaskich sandałkach, z wielką torbą i w zwykłej koszulce, tylko z lekko przypudrowaną twarzą, ze włosami spiętymi bez patrzenia w lustro i spotkałam koleżankę. A ona z kopertówką, płaszczyk, spódniczka, rajstopki, szpile... Zmierzyła mnie parę razy i pyta czy chora jestem, bo coś niewyraźnie wyglądam
![]() I to mnie najbardziej rozwala, że niektóre Polki muszą się "wylaszczyć" zawsze jak wychodzą z domu. A na zachodzie na zakupy czy odebrać dziecko ze szkoły wychodzi się praktycznie tak, jak się chodzi po domu. Wiadomo, nie można popadać w przesadę i chodzić w poplamionych i dziurawych dresach, ale naprawdę wyjście do centrum handlowego czy na zakupy do osiedlowego sklepu to nie jest dla mnie okazja pokazania się - nie idę na wybieg, tylko chcę załatwić daną sprawę i wrócić do domu. |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3098 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, racja. Zapomnialam o tym
D Ja mam zawsze z tym problem, bo generalnie jak ide na zakupy to ubieram sie w cokolwiek, bo chce moc sobie lazic na luzie... i koniec koncow zawsze sie troche glupio czuje przy tych wszystkich odstawionych ludziach. I zastanawiam sie, czy oni nie maja dokad isc, zeby sie ladnie ubrac, czy co? Tutaj zazdroszcze ludziom w Stanach, ktorzy ubieraja sie jak chca, a inni maja to w d... Kiedys poszlam w dresie do tesco czy czegos takiego i ludzie patrzyli na mnie jakbym nie wiem skad sie urwala. A wygladalo to naprawde wcale nie gorszaco. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- oj tak, takie sa najgorsze.. tez czesto tak mam jak nieogarnieta wyjde.. :/ |
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w zasadzie lubię czasem, nawet jak idę do spożywczego, się wystroić, ale to rzadko. A tak codziennie i wszędzie - masakra. Widziałam dziś w pociągu laskę z szpilkami 12cm. Cały dzień w podróży, mnóstwo przesiadek, a ona w szpilkach - podziwiam wytrwałość.
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
a zauważyłyście może taki fenomen im lepiej jesteście ubrane (wyglądacie), tym milej, szybciej i uprzejmiej jesteście obsługiwane w niektórych urzędach, instytucjach czy wspomnianych już sklepach
* nie dotyczy pań z dziekanatów
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam odwortne wrażenia. Na co dzień chodzę nieumalowana i zwyczajne ubrana i czuje sie bezpiecznie, nikt na mnie nie patrzy oceniająco . A jak sie wystroje to mam wrażanie że wyglądam jakbym sie z choinki urwała ,nawet na imprezie większość dziewczyn ubiera się w sweter albo zwyczajny podkoszulek, ubranie czegoś z błyszczącymi elementami to jakaś ekstrawagancja .Poza tym lubie biżuterie ale dużą a dziewczyny nosza same filigranowe bibelociki więc dziwnie sie w nich czuje. Poza tym nie widze jakiś szczególnie wypracowanych fryzur czy makijaży , jedyne co mi sie kojarzy z odpicowaniem czego widuje dużo to szpilki. |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie znoszę płaskich butów, koniecznie muszę mieć obcas bo stopa mi się niewiarygodnie męczy... A w moim przypadku im wyższe tym lepsze A płaskie buty zakładam jedynie do porannego biegania i innych sportowych wyczynów![]() Co do strojenia zawsze i wszędzie... Ja tak trochę mam Może nie ekstremalnie - do sklepu po bułki chodzę bez makijażu, w dżinsach i podkoszulku, a ubrana na sportowo na wycieczkę rowerową czy w góry, ale na co dzień mam po prostu elegancki styl i kocham sukienki, spódnice, marynarki, wysokie obcasy, w nich czuję się najlepiej, swobodnie i w "swojej skórze". Zdaję sobie sprawę że mogę być przez niektórych odbierana jako strojnisia, ale cóż poradzę że w takich zestawieniach czuję się najlepiej i jestem w pełni sobą
|
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale i tak najlepiej ten fenomen widać po moim tacie, który pracuje w banku i na codzień chodzi w garniturze, "pod krawatem". Pamiętam jeszcze za czasów szkolnych, jak trzeba było coś u mnie w gimnazjum załatwić, pojawiał się taki elegancki, zamieniał parę słów z nauczycielką i już sprawa rozwiązana Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2011-04-29 o 23:22 |
||
|
|
|
#3105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ochroniarze też mnie nigdy nie śledzą w jakiś irytujący sposób. I nie stroję się na zakupy
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego w szpilkach i trenczu, wtedy mogłabym wynieść cały regał i nikt by się nie zorientował ![]() No cóż, jak Cię widzą, tak Cię piszą
|
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Też to zauważyłam. Jak dobrze wyglądam, to samochody szybciutko się na pasach zatrzymują, a kierowca jeszcze ładnie się uśmiechnie
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie
Ja zazwyczaj jak idę się spotkać z koleżankami myślę coś w stylu "no jak z dziewczynami to co ja się będę odstawiać" a tu potem jak się spotykamy wyglądam jakbym dopiero co wstała z łóżka a one jakby się wystylizowały na wzorze tych wszystkich modowych bloggerek. Jak kiedyś ubrałam się ładniej, umalowałam i włosy poukładałam to bałam się że będę wyglądać jakbym spotkania pomyliła a okazało się że się w ogóle nie wyróżniałam :PCo do Sephory- słyszałam ostatnio że są tam i takie przypadki, które "grzecznie" mówią: "może ja pani zaniosę tę torbę/płaszcz do szatni? Będzie pani z pewnością wygodniej". No chyba bym jej odpowiedziała coś niemiłego i niekoniecznie cenzuralnego
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
mi to jedna kiedys powiedziała, jak zapytałam o cenę butów, że 'no te buciki są z tej i tej kolekcji, z tego a tego tworzywa, więc sama Pani rozumie, pewnie GRZECZNIE mówiąc nie będzie Panią na nie stac'
![]() oczywiście weszłam do sklepu kompletnie jak to piszecie 'niezrobiona' Edytowane przez gosiaczek6 Czas edycji: 2011-04-30 o 08:58 |
|
|
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Być może uznacie, że bluźnię
, ale mnie rozwalają torbki LV, które całe są upstrokacone tym logiem...No nie wiem, jak dla mnie to wyglada po prostu tanio, tak jakby za wszelką cenę projektant chciał pokazać, że to jego (co z tego, że ta torebka jest dobrze wykonana i pewnie materiały, z których została uszyta są wysokiej jakości; ja bym tego nie wzięła za darmo). Nie mówiąc już o podróbach z bazarków, z którymi o zgrozo chodzi jakaś tam część naszego społeczeństwa. A w sklepach znów galdiatorki, czyli już wiem, że tego sezonu sobie nie kupię normalnych sandałów, które nie skracają optycznie nóg. |
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A już w ogóle ciekawe są ubrania "bazarowe" z napisami Versace , Gucci...zazwyczaj we wściekłych kolorach i mające być "seksy" Ostatnio też widziałam na moim wydziale ciekawie ubraną dziewczynę, niestety nie wyglądało to przyjemnie dla oka - dziewczyna typ urody-blada skóra, mysi kolor włosów ,ogólnie mdła -ale nie o sam typ urody chodzi , bo do tego nic nie mam ,można sobie dobrać ciuszki i świetnie wyglądać. Natomiast ona miała wysokie szpile, sukienkę w stylu balowym -z fioletowego, świecącego materiału (uwaga! to był zwyczajny dzień zajęć na uczelni, koleżanka, która z nią mieszka stwierdziła, że tamta nie była w tym dniu nigdzie poza uczelnią) i krwisto czerwoną szminkę na ustach ,co nadało całości trupi wydźwięk. I od razu nasuwające się pytanie...gdzie ona miała lustro. Miało być pewnie uwodząco, ładnie ,pięknie...sama nie wiem . Myślę ,że największym błędem jest stylizowanie się na kogoś kim chciałoby się być, ale daleko nam do tego. Umiejętnie dobrane ciuchy i makijaż potrafią czynić cuda ,dlaczego więc tak dużo dziewczyn się przerabia
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;26616709]Jak by nie patrzeć, ty też 'oblukiwałaś' je obie przez te 10 minut.[/QUOTE]
nie, tylko na nie spojrzałam i gdy zauważyłam co tamta robi to zatrzymałam wzrok, Ty nie patrzysz na ludzi wokół? i doskonale wiesz co mam na mysli pisząc oblukiwanie. |
|
|
|
#3118 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Naprawdę nie zawsze trzeba wyglądać "ładnie", mieć dobrane ciuchy itd. Więcej luzu!
|
|
|
|
|
#3119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja po domu chodzę w dresie, zwykła bluzka, opaska i zero makijażu w zimie wiele razy zdarzyło mi się że ludzie mówili że wyglądam jak 1000000 dolarów nawet jak poszłam na dół do osiedlowego sklepu, dlaczego? ponieważ mam 1 buty zimowe i zawsze w nich chodzę - skórzane, czarne, wysokie ale bez przesady, kosztowały 350 zł (jedyne moje takie drogie buty, skórzane tylko dlatego, żebym je zaraz nie rozwaliła i żeby mi było ciepło), płaszcz po znajomości zrobiony u mamy koleżanki w zakładzie, materiał z włoch, kaptur z futrem, koszt 250 zł, torebka kuferek za 33, i to tyle tak wyglądalam no i jeszcze jeansy, włosy umyte, tusz na rzęsach, wiele się nie stroiłam, wyglądałam normalnie w tym co chodzę codziennie a potem spotka mnie jedna czy druga w warzywniaku i powie "o popatrz jak sie wystroiła po marchewke" obecnie na wiosne mam ecoskórke szarą za 100 zł, botki z big stara też szare przecenione ze 180 na 90 i torebkę za 25 i też znajomi mi mówią że wyglądam "drogo" i też w tym chodziłam do biedronki obok po papier jak i na impreze jak i do kościoła bo mam tylko te rzeczy, także mnie to wkurza jak potem ktoś mówi w warzywniaku o popatrz jaka modnisia |
|
|
|
|
#3120 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

Tak, jakby trampki i rozwiane włosy czyniły z kobiety babochłopa