Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 20:58   #3091
Dagusiac
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez darja85 Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawe
Jak dla mnie Polki często zbyt poważnie traktują ubieranie się. Bardzo dużo kobiet woli ubierać się "kobieco", a synonimem "kobieco" jest, niestety, według naszych rodaczek, "seksownie". Czyli szpilki, mini, dekolt, wygląd spod igły, zawsze ułożone włosy, pełny makijaż. Zero luzu Tak, jakby trampki i rozwiane włosy czyniły z kobiety babochłopa
Wydaje mi się, że to wynika z przeświadczenia kobiet, że faceci uwielbiają taki "sexy look", a w trampkach i jeansach nie będą atrakcyjne.
Stary 2011-04-29, 21:15   #3092
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tylko co jest sexy w tym, ze takiej kobiety już robierać nie trzeba, by popatrzeć
Stary 2011-04-29, 21:16   #3093
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to wynika z przeświadczenia kobiet, że faceci uwielbiają taki "sexy look", a w trampkach i jeansach nie będą atrakcyjne.
A moim zdaniem to też kwestia lenistwa, nie każdy ma idealne nogi a bądź co bądź łatwiej założyć 12 cm szpile i optycznie wysmuklic nogi niż przejść na dietę i regularnie ćwiczyć.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:52   #3094
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thesmiths Pokaż wiadomość
A ja widzialam kiedys taki ineteresujacy dokument we francuskiej telewizji na temat kobiet w Europie: oprocz kulturowych cech zwracano uwage na sposob ubierania sie. I w ramach dyskusji doszli do wniosku, ze Polki ubieraja sie bardziej wyzywajaco, bardziej podkreslaja figure, czesciej chodza na wysokich obcasach i generalnie czesciej pokazuja swoje atrybuty. Na koniec stwierdzono, ze lazac tak po Francji naraziłyby sie na wiele nieprzyjemnych zaczepek i dziwili sie, ze sa w stanie tak poruszac sie u siebie.
Myśle że kiedys tak było ale ostatnio sie zmienia,przynajmniej w dużych miastach ,ja nie widze takich przypadków za poza blond ofiarami solarium w szpilach i mini.Według mnie z tego co oglądałam z tez w programach dokumentalnych -znacznie bardziej "kobieco" w wyzywającym stylu ubieraja się kobiety zza naszej wschodniej granicy,Ukrainki czy Rosjanki ( tam jest mało mężczyzn i kobieto muszą bardziej zwracać na siebie uwagę) ,poza tym młode ,nastoletnie Brytyjki -już13 latki potrafią sie ubrać bardzo wyzywająco.A francuzki z tego co widze w ich filmach i sklepach ich marek - wydaje mi się ubierają sie wyjatkowo zachowawczo,
Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Odnośnie powyższych wypowiedzi - nie uważam Polek za fenomenalnie piękne kobiety, to jakiś mit powtarzany nam od dziecka.
nie powiedziałbym że mit bo ludzie z zagranicy bardzo często tak mówią I to co ciekawe nawet innych ras .
Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Tak na marginesie - książęca para pięknie dziś wyglądała na ślubie, od Kate bije taka dobra energia. .
Prawda ? Piękna para, piękna ceremonia
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:16   #3095
thesmiths
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Xtase Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo ostatnio powiedziała mi kuzynka TŻ Mieszka w Niemczech, przyjechała na święta i dziwiła się że dużo dziewczyn chodzi np w legginsach do krótkiej bluzki, duże dekolty, przesadzona opalenizna itp. Powiedziała że u nich od razu takie dziewczyny wzięto by za panie 'lekkich obyczajów'.
no wlasnie, dokladnie tez mam takie wrazenie. zreszta w ogole tutaj nawet na uni bardzo malo dziewczyn chodzi na obcasach , a w Warszawie co druga - niewazne, czy lod, mroz, snieg.. najwazniejsze.

@darja85 dokladnie moj punkt widzenia

a do do reszty: ja wcale nie mowie wylacznie o panienkach z solarium. w tym programie pokazywali przecietne kobiety na ulicach roznych krajow Europy. Mysle, ze chodzi tez wlasnie o chec przypodobania sie mezczyznom za wszelka cene.

mysle, ze Slowianki maja ladny typ urody, ale to raczej taki stereotyp: niebieskooka slowianska dziewczyna. A czy naprawde tak wygladamy...? Patrzac na to jacy jestesmy wymieszani nie wiem... Wiekszosc 'blondwlosych pieknosci' jest tleniona, jest wiele brunetek, a ze piekne/najpiekniejsze mowia tez o Szwedkach, Norwezkach, Latynoskach - i kazde uwazaja, ze to wlasnie one sa te wybrane oslawione.

Edytowane przez thesmiths
Czas edycji: 2011-04-29 o 22:18
thesmiths jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:25   #3096
Veredise
Zakorzenienie

A moim zdaniem trochę o co innego chodzi. Ja przynajmniej zauważyłam, że w Polsce trzeba się "zrobić" zawsze - nie ważne czy się idzie do pracy, na randkę czy do sklepu na rogu po pietruszkę albo do galerii handlowej na zakupy. Ostatnio poszłam na zakupy w sobotę rano w podwiniętych jeansach, płaskich sandałkach, z wielką torbą i w zwykłej koszulce, tylko z lekko przypudrowaną twarzą, ze włosami spiętymi bez patrzenia w lustro i spotkałam koleżankę. A ona z kopertówką, płaszczyk, spódniczka, rajstopki, szpile... Zmierzyła mnie parę razy i pyta czy chora jestem, bo coś niewyraźnie wyglądam
I to mnie najbardziej rozwala, że niektóre Polki muszą się "wylaszczyć" zawsze jak wychodzą z domu. A na zachodzie na zakupy czy odebrać dziecko ze szkoły wychodzi się praktycznie tak, jak się chodzi po domu. Wiadomo, nie można popadać w przesadę i chodzić w poplamionych i dziurawych dresach, ale naprawdę wyjście do centrum handlowego czy na zakupy do osiedlowego sklepu to nie jest dla mnie okazja pokazania się - nie idę na wybieg, tylko chcę załatwić daną sprawę i wrócić do domu.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:28   #3097
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
A moim zdaniem trochę o co innego chodzi. Ja przynajmniej zauważyłam, że w Polsce trzeba się "zrobić" zawsze - nie ważne czy się idzie do pracy, na randkę czy do sklepu na rogu po pietruszkę albo do galerii handlowej na zakupy. Ostatnio poszłam na zakupy w sobotę rano w podwiniętych jeansach, płaskich sandałkach, z wielką torbą i w zwykłej koszulce, tylko z lekko przypudrowaną twarzą, ze włosami spiętymi bez patrzenia w lustro i spotkałam koleżankę. A ona z kopertówką, płaszczyk, spódniczka, rajstopki, szpile... Zmierzyła mnie parę razy i pyta czy chora jestem, bo coś niewyraźnie wyglądam
I to mnie najbardziej rozwala, że niektóre Polki muszą się "wylaszczyć" zawsze jak wychodzą z domu. A na zachodzie na zakupy czy odebrać dziecko ze szkoły wychodzi się praktycznie tak, jak się chodzi po domu. Wiadomo, nie można popadać w przesadę i chodzić w poplamionych i dziurawych dresach, ale naprawdę wyjście do centrum handlowego czy na zakupy do osiedlowego sklepu to nie jest dla mnie okazja pokazania się - nie idę na wybieg, tylko chcę załatwić daną sprawę i wrócić do domu.
zgadzam się - miałam kilka razy takie zdarzenie w sephorze i w douglasie - totalnie nie umalowana, niezrobiona byłam że tak powiem, zarzuciłam jakąś kieckę i pojechałam po coś tam.....matkoooo paniusie odmalowane z taką pogardą na mnie popatrzyły, i były tak niemiłe jak prosiłam o próbkę tego czy owego (bo i tak pewnie nic nie kupię sądząc po wyglądzie) a ja tam kroci zostawiam
Stary 2011-04-29, 22:32   #3098
thesmiths
Raczkowanie

Wiem, racja. Zapomnialam o tym D Ja mam zawsze z tym problem, bo generalnie jak ide na zakupy to ubieram sie w cokolwiek, bo chce moc sobie lazic na luzie... i koniec koncow zawsze sie troche glupio czuje przy tych wszystkich odstawionych ludziach. I zastanawiam sie, czy oni nie maja dokad isc, zeby sie ladnie ubrac, czy co? Tutaj zazdroszcze ludziom w Stanach, ktorzy ubieraja sie jak chca, a inni maja to w d...
Kiedys poszlam w dresie do tesco czy czegos takiego i ludzie patrzyli na mnie jakbym nie wiem skad sie urwala. A wygladalo to naprawde wcale nie gorszaco.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
matkoooo paniusie odmalowane z taką pogardą na mnie popatrzyły, i były tak niemiłe jak prosiłam o próbkę tego czy owego (bo i tak pewnie nic nie kupię sądząc po wyglądzie) a ja tam kroci zostawiam
oj tak, takie sa najgorsze.. tez czesto tak mam jak nieogarnieta wyjde.. :/
thesmiths jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:33   #3099
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Ja w zasadzie lubię czasem, nawet jak idę do spożywczego, się wystroić, ale to rzadko. A tak codziennie i wszędzie - masakra. Widziałam dziś w pociągu laskę z szpilkami 12cm. Cały dzień w podróży, mnóstwo przesiadek, a ona w szpilkach - podziwiam wytrwałość.
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:38   #3100
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

a zauważyłyście może taki fenomen im lepiej jesteście ubrane (wyglądacie), tym milej, szybciej i uprzejmiej jesteście obsługiwane w niektórych urzędach, instytucjach czy wspomnianych już sklepach
* nie dotyczy pań z dziekanatów

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:40   #3101
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
a zauważyłyście może taki fenomen im lepiej jesteście ubrane (wyglądacie), tym milej, szybciej i uprzejmiej jesteście obsługiwane w niektórych urzędach, instytucjach czy wspomnianych już sklepach
owszem - raz pani w przychodni chciała się "stuptac" jak ją poprosiłam o coś
Stary 2011-04-29, 22:43   #3102
Dione
Zakorzenienie

Cytat:

To ja mam odwortne wrażenia. Na co dzień chodzę nieumalowana i zwyczajne ubrana i czuje sie bezpiecznie, nikt na mnie nie patrzy oceniająco . A jak sie wystroje to mam wrażanie że wyglądam jakbym sie z choinki urwała ,nawet na imprezie większość dziewczyn ubiera się w sweter albo zwyczajny podkoszulek, ubranie czegoś z błyszczącymi elementami to jakaś ekstrawagancja .Poza tym lubie biżuterie ale dużą a dziewczyny nosza same filigranowe bibelociki więc dziwnie sie w nich czuje.
Poza tym nie widze jakiś szczególnie wypracowanych fryzur czy makijaży , jedyne co mi sie kojarzy z odpicowaniem czego widuje dużo to szpilki.
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:53   #3103
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrajoanna Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie lubię czasem, nawet jak idę do spożywczego, się wystroić, ale to rzadko. A tak codziennie i wszędzie - masakra. Widziałam dziś w pociągu laskę z szpilkami 12cm. Cały dzień w podróży, mnóstwo przesiadek, a ona w szpilkach - podziwiam wytrwałość.
Wiesz, może lubi i czuje się w nich swobodnie? ja nie znoszę płaskich butów, koniecznie muszę mieć obcas bo stopa mi się niewiarygodnie męczy... A w moim przypadku im wyższe tym lepsze A płaskie buty zakładam jedynie do porannego biegania i innych sportowych wyczynów

Co do strojenia zawsze i wszędzie... Ja tak trochę mam Może nie ekstremalnie - do sklepu po bułki chodzę bez makijażu, w dżinsach i podkoszulku, a ubrana na sportowo na wycieczkę rowerową czy w góry, ale na co dzień mam po prostu elegancki styl i kocham sukienki, spódnice, marynarki, wysokie obcasy, w nich czuję się najlepiej, swobodnie i w "swojej skórze". Zdaję sobie sprawę że mogę być przez niektórych odbierana jako strojnisia, ale cóż poradzę że w takich zestawieniach czuję się najlepiej i jestem w pełni sobą
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:10   #3104
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
paniusie odmalowane z taką pogardą na mnie popatrzyły, i były tak niemiłe jak prosiłam o próbkę tego czy owego (bo i tak pewnie nic nie kupię sądząc po wyglądzie) a ja tam kroci zostawiam
Też tak mam. A myślałam, że tylko to sobie wymyślam z nieśmiałości czy coś

Cytat:
Rzeczywiście coś w tym jest... Chociaż u mnie to chyba bardziej polega na tym, że gdy założę trampki i nie umaluję się, ludzie biorą mnie za szesnastolatkę (mimo, że mam 22 lata). Dlatego jak idę coś załatwiać, to tak dla pewności wolę się odrobinkę wystroić.

Ale i tak najlepiej ten fenomen widać po moim tacie, który pracuje w banku i na codzień chodzi w garniturze, "pod krawatem". Pamiętam jeszcze za czasów szkolnych, jak trzeba było coś u mnie w gimnazjum załatwić, pojawiał się taki elegancki, zamieniał parę słów z nauczycielką i już sprawa rozwiązana To samo w jakichś urzędach, przychodniach itd. Tylko, że strój elegancki nazywa "roboczym" i po pracy nosi sprane dżinsy i t-shirt, a wtedy ludzie już nie są tak mili.

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2011-04-29 o 23:22
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:17   #3105
enviee
Rozeznanie

Cytat:
Wtedy mnie ochrona w Rossmannie nie śledzi tak uważnieim jest się zwyczajniej ubranym tym bardziej łażą i patrzą po łapkach

enviee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:26   #3106
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem zawsze tak samo obsługiwana ochroniarze też mnie nigdy nie śledzą w jakiś irytujący sposób. I nie stroję się na zakupy
Stary 2011-04-30, 00:03   #3107
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enviee Pokaż wiadomość
Wtedy mnie ochrona w Rossmannie nie śledzi tak uważnieim jest się zwyczajniej ubranym tym bardziej łażą i patrzą po łapkach
Jak idę w trampkach i zwykłej bluzie, to ochroniarz praktycznie depcze mi po piętach
Co innego w szpilkach i trenczu, wtedy mogłabym wynieść cały regał i nikt by się nie zorientował
No cóż, jak Cię widzą, tak Cię piszą

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 00:05   #3108
kawopijka
Raczkowanie

Też to zauważyłam. Jak dobrze wyglądam, to samochody szybciutko się na pasach zatrzymują, a kierowca jeszcze ładnie się uśmiechnie

— Woody Allen
kawopijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:31   #3109
Funit
Rozeznanie

Dokładnie Ja zazwyczaj jak idę się spotkać z koleżankami myślę coś w stylu "no jak z dziewczynami to co ja się będę odstawiać" a tu potem jak się spotykamy wyglądam jakbym dopiero co wstała z łóżka a one jakby się wystylizowały na wzorze tych wszystkich modowych bloggerek. Jak kiedyś ubrałam się ładniej, umalowałam i włosy poukładałam to bałam się że będę wyglądać jakbym spotkania pomyliła a okazało się że się w ogóle nie wyróżniałam :P
Co do Sephory- słyszałam ostatnio że są tam i takie przypadki, które "grzecznie" mówią: "może ja pani zaniosę tę torbę/płaszcz do szatni? Będzie pani z pewnością wygodniej". No chyba bym jej odpowiedziała coś niemiłego i niekoniecznie cenzuralnego
Funit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:56   #3110
gosiaczek6
Zakorzenienie

mi to jedna kiedys powiedziała, jak zapytałam o cenę butów, że 'no te buciki są z tej i tej kolekcji, z tego a tego tworzywa, więc sama Pani rozumie, pewnie GRZECZNIE mówiąc nie będzie Panią na nie stac'

oczywiście weszłam do sklepu kompletnie jak to piszecie 'niezrobiona'

Edytowane przez gosiaczek6
Czas edycji: 2011-04-30 o 08:58
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:12   #3111
pudelkonakredki
Zadomowienie

GG do pudelkonakredki

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
mi to jedna kiedys powiedziała, jak zapytałam o cenę butów, że 'no te buciki są z tej i tej kolekcji, z tego a tego tworzywa, więc sama Pani rozumie, pewnie GRZECZNIE mówiąc nie będzie Panią na nie stac'

oczywiście weszłam do sklepu kompletnie jak to piszecie 'niezrobiona'
trzeba było pani równie GRZECZNIE odpowiedzieć i kupić na przekór te buty. naprawdę, ludzie to są
pudelkonakredki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:14   #3112
lalalabamba
Wtajemniczenie

Być może uznacie, że bluźnię, ale mnie rozwalają torbki LV, które całe są upstrokacone tym logiem...

No nie wiem, jak dla mnie to wyglada po prostu tanio, tak jakby za wszelką cenę projektant chciał pokazać, że to jego (co z tego, że ta torebka jest dobrze wykonana i pewnie materiały, z których została uszyta są wysokiej jakości; ja bym tego nie wzięła za darmo).
Nie mówiąc już o podróbach z bazarków, z którymi o zgrozo chodzi jakaś tam część naszego społeczeństwa.

A w sklepach znów galdiatorki, czyli już wiem, że tego sezonu sobie nie kupię normalnych sandałów, które nie skracają optycznie nóg.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:25   #3113
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Być może uznacie, że bluźnię, ale mnie rozwalają torbki LV, które całe są upstrokacone tym logiem...

No nie wiem, jak dla mnie to wyglada po prostu tanio, tak jakby za wszelką cenę projektant chciał pokazać, że to jego (co z tego, że ta torebka jest dobrze wykonana i pewnie materiały, z których została uszyta są wysokiej jakości; ja bym tego nie wzięła za darmo).
Nie mówiąc już o podróbach z bazarków, z którymi o zgrozo chodzi jakaś tam część naszego społeczeństwa.

A w sklepach znów galdiatorki, czyli już wiem, że tego sezonu sobie nie kupię normalnych sandałów, które nie skracają optycznie nóg.
mnie się nigdy te torebki nie podobały i już nie spodobają, też ze względu na to usiane wszędzie logo
Stary 2011-04-30, 10:34   #3114
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość

TAK, siostro! już kilka razy o tym mówiłam na tym forum- za cholerę nie rozumiem fenomenu tych drogich i mało gustownych brzydactw (o źle uszytych, krzywych podróbach już nawet nie wspominam) ...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:53   #3115
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
TAK, siostro! już kilka razy o tym mówiłam na tym forum- za cholerę nie rozumiem fenomenu tych drogich i mało gustownych brzydactw (o źle uszytych, krzywych podróbach już nawet nie wspominam) ...
ja też nie rozumiałam nigdy fenomenu tych torebek. Prawda, są brzydkie. Oryginale czy nie -moim zdaniem wyglądają tandetnie.

A już w ogóle ciekawe są ubrania "bazarowe" z napisami Versace , Gucci...zazwyczaj we wściekłych kolorach i mające być "seksy" .

Ostatnio też widziałam na moim wydziale ciekawie ubraną dziewczynę, niestety nie wyglądało to przyjemnie dla oka - dziewczyna typ urody-blada skóra, mysi kolor włosów ,ogólnie mdła -ale nie o sam typ urody chodzi , bo do tego nic nie mam ,można sobie dobrać ciuszki i świetnie wyglądać. Natomiast ona miała wysokie szpile, sukienkę w stylu balowym -z fioletowego, świecącego materiału (uwaga! to był zwyczajny dzień zajęć na uczelni, koleżanka, która z nią mieszka stwierdziła, że tamta nie była w tym dniu nigdzie poza uczelnią) i krwisto czerwoną szminkę na ustach ,co nadało całości trupi wydźwięk.

I od razu nasuwające się pytanie...gdzie ona miała lustro. Miało być pewnie uwodząco, ładnie ,pięknie...sama nie wiem . Myślę ,że największym błędem jest stylizowanie się na kogoś kim chciałoby się być, ale daleko nam do tego. Umiejętnie dobrane ciuchy i makijaż potrafią czynić cuda ,dlaczego więc tak dużo dziewczyn się przerabia
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:58   #3116
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Wiesz, może lubi i czuje się w nich swobodnie? ja nie znoszę płaskich butów, koniecznie muszę mieć obcas bo stopa mi się niewiarygodnie męczy... A w moim przypadku im wyższe tym lepsze A płaskie buty zakładam jedynie do porannego biegania i innych sportowych wyczynów

Co do strojenia zawsze i wszędzie... Ja tak trochę mam Może nie ekstremalnie - do sklepu po bułki chodzę bez makijażu, w dżinsach i podkoszulku, a ubrana na sportowo na wycieczkę rowerową czy w góry, ale na co dzień mam po prostu elegancki styl i kocham sukienki, spódnice, marynarki, wysokie obcasy, w nich czuję się najlepiej, swobodnie i w "swojej skórze". Zdaję sobie sprawę że mogę być przez niektórych odbierana jako strojnisia, ale cóż poradzę że w takich zestawieniach czuję się najlepiej i jestem w pełni sobą
Ja przez pewien czas nosiłam koturny 9cm i tak się do nich przyzwyczaiłam, że psem na spacerze w nich biegałam xD. Ale szpilki 12cm to co innego, niż niższa koturna, więc podziwiam laskę xD.
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:20   #3117
glamour9
Rozeznanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;26616709]Jak by nie patrzeć, ty też 'oblukiwałaś' je obie przez te 10 minut.[/QUOTE]
nie, tylko na nie spojrzałam i gdy zauważyłam co tamta robi to zatrzymałam wzrok, Ty nie patrzysz na ludzi wokół?
i doskonale wiesz co mam na mysli pisząc oblukiwanie.
glamour9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:24   #3118
darja85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
Ostatnio też widziałam na moim wydziale ciekawie ubraną dziewczynę, niestety nie wyglądało to przyjemnie dla oka - dziewczyna typ urody-blada skóra, mysi kolor włosów ,ogólnie mdła -ale nie o sam typ urody chodzi , bo do tego nic nie mam ,można sobie dobrać ciuszki i świetnie wyglądać. Natomiast ona miała wysokie szpile, sukienkę w stylu balowym -z fioletowego, świecącego materiału (uwaga! to był zwyczajny dzień zajęć na uczelni, koleżanka, która z nią mieszka stwierdziła, że tamta nie była w tym dniu nigdzie poza uczelnią) i krwisto czerwoną szminkę na ustach ,co nadało całości trupi wydźwięk.

I od razu nasuwające się pytanie...gdzie ona miała lustro. Miało być pewnie uwodząco, ładnie ,pięknie...sama nie wiem . Myślę ,że największym błędem jest stylizowanie się na kogoś kim chciałoby się być, ale daleko nam do tego. Umiejętnie dobrane ciuchy i makijaż potrafią czynić cuda ,dlaczego więc tak dużo dziewczyn się przerabia
Może ona się akurat dobrze czuła w takiej stylizacji Naprawdę nie zawsze trzeba wyglądać "ładnie", mieć dobrane ciuchy itd. Więcej luzu!
darja85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:37   #3119
glamour9
Rozeznanie

Cytat:
ale właśnie dzięki takiemu wyjściu "bez zrobienia" powstaje taki wątek
ja po domu chodzę w dresie, zwykła bluzka, opaska i zero makijażu
w zimie wiele razy zdarzyło mi się że ludzie mówili że wyglądam jak 1000000 dolarów nawet jak poszłam na dół do osiedlowego sklepu, dlaczego? ponieważ mam 1 buty zimowe i zawsze w nich chodzę - skórzane, czarne, wysokie ale bez przesady, kosztowały 350 zł (jedyne moje takie drogie buty, skórzane tylko dlatego, żebym je zaraz nie rozwaliła i żeby mi było ciepło), płaszcz po znajomości zrobiony u mamy koleżanki w zakładzie, materiał z włoch, kaptur z futrem, koszt 250 zł, torebka kuferek za 33, i to tyle tak wyglądalam no i jeszcze jeansy, włosy umyte, tusz na rzęsach, wiele się nie stroiłam, wyglądałam normalnie w tym co chodzę codziennie
a potem spotka mnie jedna czy druga w warzywniaku i powie "o popatrz jak sie wystroiła po marchewke"
obecnie na wiosne mam ecoskórke szarą za 100 zł, botki z big stara też szare przecenione ze 180 na 90 i torebkę za 25 i też znajomi mi mówią że wyglądam "drogo" i też w tym chodziłam do biedronki obok po papier jak i na impreze jak i do kościoła bo mam tylko te rzeczy, także mnie to wkurza jak potem ktoś mówi w warzywniaku o popatrz jaka modnisia
glamour9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:40   #3120
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
No chyba zbyt uogólniasz. Skąd wiesz czy "zrobiona" osoba nie załatwiala jakichś urzędowych spraw przed pójściem po pietruszkę? A ja bez tuszu i szminki z domu nie wychodzę, bo rzeczywiście wyglądam jak chora. Poza tym w domu chodzę w szortach i bokserce bez biustonosza. Ostatnio przede mną w aptece stała dziewczyna , która śmierdziała potem p r z e z k u r t k ę! Pewnie wyszła w swych 'domowych' ciuchach. Już wolę wylaszczone, dbałość o strój mi nie przeszkadza.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości