|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#34741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
fajny!
![]() ja sama nie wiem od czego zacząć ;/
|
#34742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Protein spróbuj jak najbardziej, mi poprawiają skręt ![]() Cytat:
Mało zdjęć mówisz, to moje z przedwczoraj, ale jakieś takieś, no bywały dla nich lepsze dni niż na tym zdjęciu o
|
|||
|
|
|
#34743 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 dzięki za komplement
Ahhh,uwielbiam Twoje włoski ! Są prześliczne, takie falo-loczki No i są takie zdrowiutkie, zero puchu
|
|
|
|
#34744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#34745 |
|
Przyczajenie
|
Czyli dołożyć jeszcze protein czy zrezygnować z olei? Tak trochę po omacku próbuje nowych kosmetyków, zwłaszcza ze po tej samej kombinacji włosy potrafią się różnie zachowywać. Ale spróbuje umyć szamponem i tylko mleczną maskę Bingo nałożyć, zobaczymy co się będzie działo na głowie. Dzięki za odpowiedz
|
|
|
|
#34746 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 no ja mam jeszcze trochę puszku na włosach ale jest coraz lepiej, co mnie bardzo cieszy
. Mam nadzieję, że było warto ją zamówić
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-04-29 o 20:48 |
|
|
|
#34747 |
|
Raczkowanie
|
a moje włosy znów strzelają focha
moja wczorajsza pielęgnacja Mycie balsam Msr Potters do farbowanych na skóre głowy dodałam do tego balsamu miodu by mnie głowa mniej swędziała a na długość do balsamu dodałam sok z połówki cytryny jako odżywka d/s garnier karite (małą ilość) zmieszane z Isanną Liquid silk ( ma proteiny jedwabiu) jako b/s na mokre nie odciśnięte włosy naturie rumianek/len do stylizacji balsam nivea fc z efektu tak sobie byłam zadowolona bo powstał puch i nie pokręciły się typowo jak dla nich tylko słabiej! i bardzo nietrwały skręt wyszedł bo po nocy całkiem się zniszczył;( dziś już się nadają do mycia ![]() co robię nie tak? czy tu się włosy proszą o żel czy coś innego? Przecież nie mogę codziennie myć?:/
|
|
#34748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TYLKO MNIE NIE BIJCIE!!!! nie powinnam nakladac Joaski,prostowala mi loki i robila z nich takie cienkie pierza,no i wogole jakichkolwiek innych.Myje tez Poterssowa+miod,co bardzo dobrze mi robi ale jakiekolwiek odzywki po, juz strasznie obciazaja mi wlosy.Zastosowalam wiec serum,z racji tego,ze rozczesywanie tez jest koszmarem,przy mojej dlugosci,no i musze powiedziec,ze loki powracaja. Tak wogole,to zaobserwowalam,ze latwiej jest walczyc o loki krotsze,ja gdybym moje sciela o polowe np.to mialabym sprezynki jak ta lala ale kiedy one juz tak dlugie sa i ciezkie,to nie takie proste.Widac np. u OOllii1 albo tej Rudej Wiedzmy(piekne kolorki ma),ze wydobywanie skretu przy takich dlugosciach,to kwestia szczescia i cholera wie,czego tam jeszcze.U mnie i tak jest o niebo lepiej,bo jeszcze przed Wizazem chcialam je scinac a teraz znowu sie ciesze,ze mam naturalne loki i bede o nie walczyc. Ach,i kokos tez powodowal prostowanie,faktem jest ,ze slicznie nawilza,wlosy sa lsniace ale robia sie takie lekkie,co przy lokach nmie jest wskazane,bo im ciezsze tym bardziej zdefiniowane,tzw.miesiste . Czyli,szukamy dalej... |
|
|
|
|
#34749 |
|
Zadomowienie
|
Basai77 zgadzam się z Tobą co do długich włosów. Sama mam gdzieś do połowy pleców(może coś dłuższe), są ciężkie i już tak się nie kręcą jak kiedyś gdy miałam do ramion. Przy głowie są wręcz proste, a pomyśleć, że kiedyś kręciły się od samej głowy po końce. Z układaniem to jest koniec świata, codziennie inny skręt. Nie chcę ich ścinać bo już od dawna zapuszczam i zawsze marzyłam o długich włosach, a teraz kiedy je mam są z nimi same problemy. Ile trzeba się męczyć z tymi włosami. Przerzywają ostatnio jakiś kryzys. Już nie mam pomysłów jak im pomóc. Przed myciem nakładam olej z wiesiołka, potem myję szamponem babydream z rossmanna, nakładam odżywkę d/s garnier avokado, po spłukaniu odżywkę b/s nivea fc i po odciśnięciu wody żel z rossmanna różowy i suszę dyfuzorem. Włosy są strasznie obciążone a jednocześnie napuszone i wcale się nie układają. Załamka...
|
|
|
|
#34750 |
|
Raczkowanie
|
Proszę dziewczyny powiedzcie:czy szampon Mrs Potter'a z aloesem ma silikony i inne nie dobre substancje ? Nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#34751 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#34752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak ja postanowilam,ze moze beda nie tak slicznie skrecone ale dluuuuugie.Jak najdluzsze,bo moj facet mi wiecznie powtarza,ze takie kobiety sa najpiekniejsze i maja w sobie najwiecej wdzieku.Tyle,ze on taki troche rycerz,z sredniowiecza jest,to nie dziwota ale....ja chce sie jemu podobac,to trza zapuszczac![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Ach!!!I ja nigdy (wiem,ze niektore kobitki nie maja na to warunkow),PRZENIGDY,nie susze wlosow dyfuzorem!!!Zawsze schna same a pierwsze 20 min.zawiniete w pieluszke,tak jak to spatrzylam z filmikow.Po dyfuzorze,fakt,ze jest ich wiele objetosciowo i odstaja od nasady ale skret tez jest duzo,duzo mniejszy. Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-04-30 o 13:52 |
|
|
|
|
#34753 |
|
Raczkowanie
|
Basai77 będą takie śliczne, zobaczysz
Moje też powoli powracają do pierwotnej formy heh |
|
|
|
#34754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też zauważyłam, a stosuje od niedawna, ze po joannie b/s włosy są jakby przeciążone, chociaż są krótkie. CHyba tak jak piszesz, tą odżywkę pozostawię sobie na nocne obkładania. Moje włosy też ostatnio mają jakiś kryzys, ale może właśnie przez tą odżywkę... taką mam nadzieję kilku słowny OT a propos chęci przypodobania się facetom np wyglądem polecam książkę "Mężczyźni kochają zołzy" S.Argov gdybym ja chciała ściąć to bym ścięła
|
|
|
|
|
#34755 |
|
Raczkowanie
|
Hahahaha,czytalam,czytala m.Powiem moze,ze ona dobra jest dla takich jeszcze mlodych buntowniczek.Niektore,a moze nawet wiele kobietek sa takimi zlozami wrecz nieswiadomie i za to kochaja je ich faceci.Co do wlosow,to pewnie,ze ja tez scielabym,gdybym tylko miala na to ochote,co juz nie raz w zyciu zrobilam i pozniej zalowalam.I troche juz mnie zycie nauczylo,ze te wszystkie fryzurki,wygibasy,balejaz e i te inne,to najwiecej na dziewczyny dzialaja a nie na facetow(oj nieraz przezylam rozczarowanie jak po 3 godzinach u fryzjera,musialam sama naprowadzac faceta,ze cos z wlosami zrobilam,MASAKRA!!!)Wymyw ao sie toto,wlosy odrastaly i trzeba bylo znowu cos z nimi cudowac,zeby byly ladne.A dlugie?Jak sa piekne,zadbane i zdrowe,to moga byc nawet falowane a kazdy zwroci uwage,co dopiero jak jeszcze tu i owdzie jakies loczek sie wyloni.Mam kumpele ,ktora ma dlugasne wlosy za pas,blond (nie obrazajac nikogo) i wiecie ,one "troszku" jakby nudnawe sa. A te nasze,och co tyle klopotu nam sprawiaja!!!,niegdy nie wiadomo,co tym razem nam nautra podaruje,hahah.Trzeba sie nauczyc je kochac i akceptowac...Boze,gadam jak kaznodzieja ale jak moja corka (MOJA WLASNA, RODZONA!!!)powiedziala mi ostatnio:"od kiedy masz takie loki?"To wiem,ze warto szukac,dochodzic i pomimo tego,ze 9 na 10 moich prob to rozczarowania,ostaje sie ta jedna,kiedy loczki odwdzieczaja sie za pielegnacje.Ide wlasnie robic serum,bo robie zawsze 1 porcje na biezaco,do kazdego mycia..i tylko czekac,co dzis odstawia moje sprezyny
))
|
|
|
|
#34756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie nigdy by się nie utrzymały sprężyny z samą niveą. Poza tym proteiny jedwabiu mogą działać wygładzająco.
|
|
|
|
|
#34757 |
|
Raczkowanie
|
april_20 dziękuję za odpowiedź
Dziewczynki, a ten szampon będzie d0bry http://www.helfy.pl/amla-shikakai-naturalny-szampon Z opisu wydaje się cudowny ale sama nie wiem. Jest to proszek, który trzeba rozdrabiać z wodą.Jestem bardzo ciekawa, czy naprawdę tak działa, tylko nie wiem, czy będzie dobry do loczków. Zainteresowały mnie jeszcze te http://www.helfy.pl/zel-szampon-oliw...damascenskiego http://www.helfy.pl/szampon-serwatka...osy-zniszczone http://www.helfy.pl/fitoricid-szampo...enie-wypadanie http://www.helfy.pl/szampon-cytryna-henna-jiva Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-04-30 o 18:34 |
|
|
|
#34758 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Zakrecone Kobietki.
Zanim odeslecie mnie do google i wyszukiwarki pragne zaznaczyc, ze spedzilam na nich duuuuzo czasu, aby znalezc odpowiedz na nurtujace mnie pytanie. Niestety zadna nie byla mi pomocna. Zwracam sie wiec do Was, bo juz nie raz potrafilyscie mi swietnie pomoc! ![]() Chcialabym abyscie poradziły mi i podaly nazwy skutecznych kosmetykow, odzywek,spray, mgielki itp (najlepiej produkty dostepne w niemczech) z filtrami uv ktore beda chronic wlosy i skalp przed mocnymi promieniami slonecznymi... zarazem nie obciazajac ich ciezkimi silikonami,poly i zadymi szkodliwymi substancjami. Wiem, ze olejki poradzilyby sobie z tym dobrze, ale za bardzo obciaza moje wlosy. Kapelusiki nosze, owszem...czasem jednak chcialoby sie bez nich wyjsc. Dzieki Wam zaczelam bardzo dbac o nie i nie chce popelniac tych samych bledow co poprzedniego lata. Czekam z niecierpliwoscia na rady. |
|
|
|
#34759 |
|
Zakorzenienie
|
Szperam i rację masz, niewiele informacji. Aż tyle póki co: klik i trochę to klik . Na anglojęzycznych forach/blogach spodziewałabym się więcej na ten temat, ale mój angielski nie jest aż tak dobry ;]
Poszukałabym serii do włosów farbowanych, blond. Balea ma porządną gamę kosmetyków ale nie mam pojęcia jak u nich ze składem? Słowem też czekam na odpowiedź na to pytanie
|
|
|
|
#34760 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, Kręciołki!
odkryłam forum jakieś 2 lata temu, od 1,5 roku stosuję pokraczne CG i momentami CG i od razu dziękuję Wam za całą zgromadzoną tu wiedzę i rady! Na forum się nigdy nie udzielałam, bo i nie bardzo mam na to czas, wpadam zwykle bardzo nieregularnie, ale ponieważ mam szampon shikakai z helfy i jakieś tam doświadczenia z Baleą i akurat chwilę czasu to się uaktywniam ![]() marika161 : shikakai jest w postaci bardzo drobnego proszku, pachnie ziołowo, ale jego stosowanie nie jest już takie proste, niestety. Sam z wodą lub hydrolatem trudno się nakłada, bo jeśli nie chcesz, żeby nie skapywał Ci z włosów to musi być gęstszy, ale wtedy wmasowywanie go w skalp i włosy jest mało komfortowe. Próbowałam zagęszczać go i żelem aloesowym i miodkiem, hmm... jakoś nie bardzo mi to pasuje. Do tego, jak wizażanki podkreślały wielokrotnie - zioła hinduskie mogą wysuszać włosy, więc trzeba mieć to na uwadze. Jeśli Twój skalp nie buntuje się na dłuższe nakładanie na niego odżywki (mój niestety tak) to chyba mieszanie shikakai z odżywką myjącą jest najlepszym rozwiązaniem. To tyle co mogę Ci podpowiedzieć z własnego doświadczenia. Co do odżywek Balea to mam aktualnie morelkowo-mleczną do włosów suchych i tak: składowo chyba może być, jeśli chcecie to wrzucę skład do wątku składowego, ale od razu mówię, że ma PQ-44. Zapach nieco chemiczny, nie zachwyca, gęstość przeciętna, działanie - rzecz indywidualna. Moje włosy są po niej "tępe" i bez życia (mimo PQ) i więcej jej nie kupię. Do Alterry morelkowej nie umywa się w żadnym stopniu. A! włosy - mam za połowę pleców, nieco wycieniowane, falowane z tendencją do kręcenia, cienkie, podatne na układanie, ale łatwo je obciążyć. Kiedyś miałam maskę Balea z serii letniej. Sprawowała się pozornie lepiej, ale miała bardzo niewiele składników odżywczych - tylko olej z awokado i panthenol w jakiejś dziwnej postaci. Ale włosy "wyglądały" po niej w miarę nieźle. Mam nadzieję, że nieco pomogłam
|
|
|
|
#34761 |
|
Raczkowanie
|
olusio dziękuję za odpowiedź
Aha i mam jeszcze jedno pytanie: w środę zamierzam umyć włosy po raz pierwszy odżywką. Wiem, że przed tym trzeba oczyścić je szamponem. Czy nada się to tego ten Mrs Potter's albo Ziaja Biosulfo. Proszę o odpowiedź. Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-01 o 17:43 |
|
|
|
#34762 |
|
Przyczajenie
|
Najogólniej mówiąc, powinien to być prosty składowo szampon z SLS i bez silikonów, pq i tego typu "ulepszaczy", zwykle polecane są szmpony Barwy, ja osobiście używam Malwy aloesowej, ale skoro masz szampony na stanie to nie ma chyba sensu kupować kolejnych. Z tego co patrzyłam chyba ziaja byłaby lepsza, mrs pottersy mają kilka PEG-ów, nie pamiętam czy wszystkie PEG-i są rozpuszczalne w wodzie. Może ktoś Ci jeszcze doradzi w te kwestii
|
|
|
|
#34763 |
|
Raczkowanie
|
Już wiem, doczytałam się
Ziaja ma SLS. Tylko jutro muszę kupić balsam Mrs Potter's aloesowy i żel Ziaja Nuno do stylizacji, czytałam, że jest dobry |
|
|
|
#34764 |
|
Raczkowanie
|
olusio też mi się zdaje, że Ziaja powinna być lepsza
Patrzcie, jakie miałam długie włosy z 2009 roku...Przynajmniej teraz są w lepszej kondycji |
|
|
|
#34765 |
|
Przyczajenie
|
jak większość fal i loków zanim trafiły na to forum
długa droga przed Tobą i pełna zwątpienia, ale nie ma nic lepszego niż blask zdrowych włosów, nawet jeśli same loki pozostawiają wiele do życzenia. Pomyśl o tej samej długości pełnej mięsistych fal (albo loków!) i blasku... Bosko będzie ,Ja jeszcze nie znalazłam złotego środka, zresztą o każdej porze roku pielęgnacja powinna wyglądać nieco inaczej. Oszaleć czasem można ale jak patrzę na włosy myszki to zaraz odnajduję motywację Forum na pewno pomaga w chwilach słabości.
|
|
|
|
#34766 |
|
Raczkowanie
|
opracowałam sobie kobietki system pielęgnacji!
![]() chciałabym, żebyście mnie poprawiły w razie czego ![]() Więc: -na wilgotne włosy nakładam olejek rycynowy na 30 minut -spłukuje go myjąc włosy szamponem dla dzieci, np Johnson Babe ![]() dalej mam mały problem... -odżywka sklepowa (postaram się znaleźć bez silikonów i ogólnie bezpieczną) do włosów suchych? czyyyy już nic i na końce kilka kropel olejku rycynowego? ![]() a no i kupiłam grzebień z szerokimi ,ząbkami' ![]() to ja czekam na poprawki bo pewnie będą konieczne! ![]()
|
#34767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Albo Joanna Naturia typu len-rumianek itdI jeszcze ewentualnie odżywka bez spłukiwania i/lub stylizator, ale po kolei wprowadzaj. Odrobinka odżywki b/s kontynuuje to co robi odżywka d/s, powinna być lżejsza (Joanna, balsam mr Potter's?) I jak najbardziej olejek rycynowy na końce jeśli Ci nie obciąża, zrobi bardzo dobrą robotę ![]() Pytanie mam z innej beczki. Mam emulsję Gloria i jakbym jej nie użyła to mnie skóra swędzi, zapewne reakcja na zioła Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-05-01 o 22:51 |
||
|
|
|
#34768 |
|
Raczkowanie
|
olusio wtedy wogóle nie dbałam o włosy.Myłam Ziają i to wszystko... Wiem, że jak się dobrze postaram, to będą z tego jeszcze lepsze loczki, bo takie są naturalnie
A to, że były zaniedbywane to już inna sprawa Dzisiaj wybieram się na zakupy do drogerii P.S.Powoli przekonuję się do olejku kokosowego. Kiedy nakładałam go przedwczoraj, na noc, przed myciem, to włoski skręciły się w takie ładne loczki, aż byłam dumna . Nawet tył się ładnie skręcił Nadal czekam jeszcze na olejek Amla, mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował Jednak są jeszcze trochę suche i czegoś im brakuje, to przez szampon, dlatego w środę spróbuję umyć balsamem Mrs Potters. AjriszMarta bardzo chciałabym pomóc ale nigdy nie używałam tej odżywki, więc nie mam pojęcia. Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-02 o 08:33 |
|
|
|
#34769 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak Ci joaśka bs nie pasuje, to nie używaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale kiedyś miałam siano nie z tej ziemi ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#34770 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Lokaski jak na następny dzień reanimujecie włosy? Ja zawsze tylko odżywką b/s nivea fc ale ostatnio zauważyłam, że strasznie robią się po niej tłuste włosy
Więc czym mogę poprawić fryzurkę? Po żelu chyba będzie to samo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

czytam zakręcone forum i czytam i ciągle jest coś czego jeszcze nie wiem :P Metodę CG stosowałam od grudnia ale potem jakoś czasu było mało i wróciłam do szybkiego mycia i stylizacji z silikonami. Miesiąc temu postanowiłam znów zacząć (już tak na poważnie
Oczywiście jeszcze sporo do zrobienia ale i tak jestem zadowolona 

Jednak ja postanowilam,ze moze beda nie tak slicznie skrecone ale dluuuuugie.Jak najdluzsze,bo moj facet mi wiecznie powtarza,ze takie kobiety sa najpiekniejsze i maja w sobie najwiecej wdzieku.Tyle,ze on taki troche rycerz,z sredniowiecza jest,to nie dziwota ale....ja chce sie jemu podobac,to trza zapuszczac

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Więc czym mogę poprawić fryzurkę? Po żelu chyba będzie to samo.