Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 12:22   #2611
justyna_dt
Zakorzenienie

Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki, by Ci kolesie się wzięli do roboty!

a co do BMW - chcieć sprzedać to dopiero desperacja

Peach, jedyne, co mnie rozbraja, to to, że ludzie biorą nasz wątek na serio zobaczą tytuł i myślą, że my tę sprawę z zaręczynami bez przymrużenia oka traktujemy a swoją drogą np. z Waity Katy nikt się nie śmiał
O to, to, dokładnie! Nie mieści mi się w głowie niczym ortodoksyjny katolicyzm mojej ciotki, że ludzie tak serio odbierają nasz tytuł właściwie, bo jakby poczytali coś więcej niż 1. post, to by to nieco inaczej wyglądało

Jestem też desperatką!

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:31   #2612
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
A czym się zajmujesz Aniser?
Jeszcze na studiach zaczelam prace w HR'ach i choc to zupelnie nie w wyuczonym zawodzie to mi sie spodobalo i tak zostalo Tyle,ze od poniedzialku czekaja mnie wielkie zmiany, bo z malej firemki (agencji rekrutacyjnej) przechodze do duuuuuuzej firmy i troche mnie stresik bierze, ale mam nadzieje,ze bedzie dobrze i uda mi sie tam zaczepic na dluzej, tj. kilka dobrych lat
A poza praca koncze jeszcze studia podyplomowe. To tak w duzym skrocie o tym co robie
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Przyszedł mój piękny zwrot podatku
Ja dopiero za chwile ide wyslac mojego PITa...ale juz wiem,ze sie w tym roku na zwrocie nie dorobie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
podobno 600 tyś $

jadę jutro na wesele znajomych... będę w poniedziałek bo to wesele z poprawinami muszę się jeszcze spakować, a rano nie zdążę bo na 9:00 mam próbną fryzurę u fryzjera

ale na szczęście przeżyłam dzisiejszy dzień i teraz już tylko wypoczynek
600 tysiecy $
Fakt, moim zdaniem wygladala pieknie, nawet ten skrytykowany na forach makijaz mi sie podobal (gustuje w mocno podkreslonych oczach u brunetek), ale w zyciu bym nie powiedziala,ze az tyle wart byl jej slubny look...

Udanej zabawy na weselu, no i oczywiscie pieknej fryzury!
Ja sie wybieram w czerwcu i pod koniec lipca na dwa wesela moich kolezanek i juz sie doczekac nie moge

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
łałiłała!!! nemoj me za✂✂✂avat! Już myślałam, że tylko ja studiuję takie głupoty! Uwielbiam Cię, będziesz moją przyjaciółką?

Poza tym, postanowiłam być dziś niegrzeczną dziewczynką i "przemycić" TŻta na noc, bo pan z recepcji zszedł na dół do nas na drina i jak nie patrzył to my z TŻtem czmychnęliśmy do góry Także trzymajcie kciuki żeby nas nie złapali rano jak będziemy wychodzili :P Lecę do TŻta bo już czeka w łóżeczku...;>
Hehehe, bede, bede!
Jeju, jak fajnie spotkac kogos kto wie co to slawistyka i ze to nie jest nauka szwedzkiegoOgromn ie Ci zazdroszcze tej Rijeki, mnie sie nie udalo swego czasu zalapac na stypendium w Cro i do tej pory nie moge odzalowac...

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć,

W pracy sajgon. Nie została dopilnowana jedna rzecz i teraz są tego konsekwencje. Nie wiem kto nie dopilnował, brały w tym udział 3 osoby, w tym ja Najwyżej mnie zwolnią
Carmelova glowa do gory, za jedno przewinienie na pewno Cie nie zwolnia! Trzymam kciuki,zeby sprawa rozeszla sie po kosciach i dobry humor wrocil

A ja dzis jestem juz po wizycie u okulisty. Niestety znowu musialam zmienic szkla na mocniejsze, ale i tak dzisiejsze drugie badanie wyszlo lepiej niz sie spodziewalam W kazdym badz razie szkla i oprawki wybrane, teraz tylko zostaje czekac az beda do odebrania...
Swoja droga pierwszy raz w zyciu zdecydowalam sie na mocne, czarne oprawki, zawsze takie delikatniejsze wybieralam i jestem strasznie ciekawa czy sie spodobaja TZtowi i czy sama sie do siebie w nich przyzwyczaje...
Stary 2011-04-30, 12:35   #2613
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
Jeszcze na studiach zaczelam prace w HR'ach i choc to zupelnie nie w wyuczonym zawodzie to mi sie spodobalo i tak zostalo Tyle,ze od poniedzialku czekaja mnie wielkie zmiany, bo z malej firemki (agencji rekrutacyjnej) przechodze do duuuuuuzej firmy i troche mnie stresik bierze, ale mam nadzieje,ze bedzie dobrze i uda mi sie tam zaczepic na dluzej, tj. kilka dobrych lat
A poza praca koncze jeszcze studia podyplomowe. To tak w duzym skrocie o tym co robie

Ja dopiero za chwile ide wyslac mojego PITa...ale juz wiem,ze sie w tym roku na zwrocie nie dorobie

600 tysiecy $
Fakt, moim zdaniem wygladala pieknie, nawet ten skrytykowany na forach makijaz mi sie podobal (gustuje w mocno podkreslonych oczach u brunetek), ale w zyciu bym nie powiedziala,ze az tyle wart byl jej slubny look...

Udanej zabawy na weselu, no i oczywiscie pieknej fryzury!
Ja sie wybieram w czerwcu i pod koniec lipca na dwa wesela moich kolezanek i juz sie doczekac nie moge

Hehehe, bede, bede!
Jeju, jak fajnie spotkac kogos kto wie co to slawistyka i ze to nie jest nauka szwedzkiegoOgromn ie Ci zazdroszcze tej Rijeki, mnie sie nie udalo swego czasu zalapac na stypendium w Cro i do tej pory nie moge odzalowac...

Carmelova glowa do gory, za jedno przewinienie na pewno Cie nie zwolnia! Trzymam kciuki,zeby sprawa rozeszla sie po kosciach i dobry humor wrocil

A ja dzis jestem juz po wizycie u okulisty. Niestety znowu musialam zmienic szkla na mocniejsze, ale i tak dzisiejsze drugie badanie wyszlo lepiej niz sie spodziewalam W kazdym badz razie szkla i oprawki wybrane, teraz tylko zostaje czekac az beda do odebrania...
Swoja droga pierwszy raz w zyciu zdecydowalam sie na mocne, czarne oprawki, zawsze takie delikatniejsze wybieralam i jestem strasznie ciekawa czy sie spodobaja TZtowi i czy sama sie do siebie w nich przyzwyczaje...
Miałam podobnie z tymi oprawkami, w końcu zdecydowałam się na grubsze brązowe, ale te czarne za mną łaziły i gdzieś z miesiąc temu sobie kupiłam
W ogóle to witaj

Stary 2011-04-30, 12:40   #2614
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Przyszedł mój piękny zwrot podatku
co zrobisz z porażającymi, ZDUMIEWAJĄCYMI 38 złotymi ?
Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Madzia, capriola miało być niegrzecznie i romantycznie a wróciłam właśnie do domu i płakać mi się chce Poszliśmy z tżtem na spacer. Liczyłam na jakąś ciepłą rozmowę po świętach bo tak psychicznie to nie bardzo się czuję… Miał zostać na noc, przytulić mnie przed snem…Przynajmniej ja miałam taką nadzieję
Tymczasem zjadł na mieście zapiekankę i spotkaliśmy jego siostrę. Powiedziała mu, że niedaleko chodzi jej koleżanka z różami, żeby mi kupił chociaż raz. Tż tylko wzruszył ramionami i poszliśmy dalej. Nie, żebym ja kwiatki lubiła czy coś (bo nie lubię)- ale ten jego gest był taki, że jego siostra popatrzyła na mnie jak na życiową ofiarę...
Odprowadził mnie potem do domu, szybkie buzi i tyle. Starałam się nie popłakać- tak mi przykro było PMS też robi swoje.
ale pomyśl o tym co pisałaś nam nie dalej niż 2 dni temu - że zamiast tych kwiatów wolisz jego odpowiedzialność i opiekę. Może on nie przepada za takimi gestami (chociaż szkoda że zrobił złe wrażenie przed siostrą)

impreza odbyła się w sumie w dwie pary bo jeszcze kolega zrezygnował (szedł dziś na 9 na rozmowę w banku odnośnie zmarłego taty a auto jest w naprawie). Graliśmy sobie większość czasu w karty, Karolina przyniosła samodzielnie zrobione ciasto zrobili też sałatkę , przynieśli wielki bukiet i jeszcze dostałam wisiorek fryty
wisiorek-frytki-i19528.jpg
i kolczyki w uśmiechnięte chmurki w ogóle się nie spodziewałam tego bukietu itd. bo myślałam że to będzie zwykła impreza.
Po imprezie (oni wyszli ok. 2 - 2:30 bo ona musiała rano wstać żeby kogoś umalować do ślubu) umyłam się z Mateuszem i poszliśmy spać super się przy nim leży, zachowywał się bardzo ładnie dla mnie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:45   #2615
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
co zrobisz z porażającymi, ZDUMIEWAJĄCYMI 38 złotymi ?

ale pomyśl o tym co pisałaś nam nie dalej niż 2 dni temu - że zamiast tych kwiatów wolisz jego odpowiedzialność i opiekę. Może on nie przepada za takimi gestami (chociaż szkoda że zrobił złe wrażenie przed siostrą)

impreza odbyła się w sumie w dwie pary bo jeszcze kolega zrezygnował (szedł dziś na 9 na rozmowę w banku odnośnie zmarłego taty a auto jest w naprawie). Graliśmy sobie większość czasu w karty, Karolina przyniosła samodzielnie zrobione ciasto zrobili też sałatkę , przynieśli wielki bukiet i jeszcze dostałam wisiorek fryty
Załącznik 3926558
i kolczyki w uśmiechnięte chmurki w ogóle się nie spodziewałam tego bukietu itd. bo myślałam że to będzie zwykła impreza.
Po imprezie (oni wyszli ok. 2 - 2:30 bo ona musiała rano wstać żeby kogoś umalować do ślubu) umyłam się z Mateuszem i poszliśmy spać super się przy nim leży, zachowywał się bardzo ładnie dla mnie
Ale super czyli impreza urodzinowa zaliczona do bardzo udanych a wisiorek jest po prostu mega!

Stary 2011-04-30, 12:55   #2616
Ilsa Lund
Zakorzenienie

o kurczę, biedoki kochane !
carmelku - uważam jak najka, nie zwolnią Cię od jednego razu, zwłaszcza że nie wiesz kto to zrobił więc chyba nie Ty ? Zawsze byli zadowoleni z Twojej pracy a to chyba nie jest nic wielkiego ?

justyna, nienawidzę takich robotników, zawsze ktoś musi pilnować i płacić od wykonanej pracy a nie od godziny

witam nowe zazdrośnice

Stary 2011-04-30, 13:00   #2617
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, super, że urodzinową bibę miło spędziłaś

Laski, weszłam na plotkowe poczytać o ślubie Williama i Kate (bo w sumie widziałam tylko fotki na Pudelku i nic więcej nie wiem ), a tam o kim mowa na pierwszej stronie? O NAS!
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 13:00   #2618
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
o kurczę, biedoki kochane !
carmelku - uważam jak najka, nie zwolnią Cię od jednego razu, zwłaszcza że nie wiesz kto to zrobił więc chyba nie Ty ? Zawsze byli zadowoleni z Twojej pracy a to chyba nie jest nic wielkiego ?

justyna, nienawidzę takich robotników, zawsze ktoś musi pilnować i płacić od wykonanej pracy a nie od godziny

witam nowe zazdrośnice
Co jest dziwne, oni mają płacone od godziny, jak każdy pracownik u nas, więc powinno im zależeć na tym, żeby więcej pracować... Nie rozumiem takiego podejścia

Stary 2011-04-30, 13:04   #2619
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ilsa, super, że urodzinową bibę miło spędziłaś

Laski, weszłam na plotkowe poczytać o ślubie Williama i Kate (bo w sumie widziałam tylko fotki na Pudelku i nic więcej nie wiem ), a tam o kim mowa na pierwszej stronie? O NAS!
hę ?
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Co jest dziwne, oni mają płacone od godziny, jak każdy pracownik u nas, więc powinno im zależeć na tym, żeby więcej pracować... Nie rozumiem takiego podejścia
no właśnie nie zależy im bo mogą przyjechać "kiedy chcą" i dostaną za to kolejną kasę. Powinni mieć płacone od wykonanej roboty bo wtedy nie przychodząc do pracy blokują sobie wypłatę za robotę

Stary 2011-04-30, 13:07   #2620
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
hę ?

no właśnie nie zależy im bo mogą przyjechać "kiedy chcą" i dostaną za to kolejną kasę. Powinni mieć płacone od wykonanej roboty bo wtedy nie przychodząc do pracy blokują sobie wypłatę za robotę
Ale im się nie che zwyczajnie, a potem jęczą, że nie mają kasy. Z bazy kiedyś pojechali o 14, bo uznali, że zrobili co chcieli i więcej im się nie chce. Kto inny to zrobi za nich, wiadomo, a oni co? No to niech zrobi

Stary 2011-04-30, 13:09   #2621
peach_passion
Zakorzenienie

Ilsa cieszę się, że impreza udana

naj poka
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 13:09   #2622
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ale im się nie che zwyczajnie, a potem jęczą, że nie mają kasy. Z bazy kiedyś pojechali o 14, bo uznali, że zrobili co chcieli i więcej im się nie chce. Kto inny to zrobi za nich, wiadomo, a oni co? No to niech zrobi
Kurczę, potem się dziwią że nie dostają pieniędzy ale przecież wszystko byłoby w porządku gdyby się wywiązywali z zadań

Stary 2011-04-30, 13:12   #2623
peach_passion
Zakorzenienie

już mam

Cytat:
zaręczynowe pierścionki już mamy; wnet obrączki TŻ-towi na stałe przyklejamy".
genialne jak wszytskie się zaręczą to damy sobie taki tytuł
Stary 2011-04-30, 13:14   #2624
najfajniejsza
Zakorzenienie

Piczka, tadam: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=22
ten ewidentnie o nas: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=23

we are famous!
Stary 2011-04-30, 13:23   #2625
carmelova
Zakorzenienie

Nie chcę nic mówić, ale te ostatnie rymowane tytuły są faktycznie z lekka żałosne. Wcale mi się nie podobają i nie utożsamiam się z nimi.

Teraz czekam na lincz.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 13:26   #2626
peach_passion
Zakorzenienie

carmi, w takim razie czekamy na Twoje propozycje
Stary 2011-04-30, 13:27   #2627
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę nic mówić, ale te ostatnie rymowane tytuły są faktycznie z lekka żałosne. Wcale mi się nie podobają i nie utożsamiam się z nimi.

Teraz czekam na lincz.
myślę że żadna z nas się z nimi nie utożsamia i dlatego właśnie nasze wątki są zabawne, traktujemy to z przymrużeniem oka. Dziewczyny dołączają tu z zapałem, błagając codziennie w myślach o zaręczyny a w międzyczasie uczą się, że ważniejsze jest coś innego, uspokajają się i wtedy doczekują zaręczyn

Stary 2011-04-30, 13:27   #2628
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz czekam na lincz.
Mnie tam tytuły wątku ani ziębią, ani grzeją, zwyczajnie na nie nie zwracam uwagi.

Stary 2011-04-30, 13:30   #2629
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że żadna z nas się z nimi nie utożsamia i dlatego właśnie nasze wątki są zabawne, traktujemy to z przymrużeniem oka. Dziewczyny dołączają tu z zapałem, błagając codziennie w myślach o zaręczyny a w międzyczasie uczą się, że ważniejsze jest coś innego, uspokajają się i wtedy doczekują zaręczyn
serio?
Cytat:
Mnie tam tytuły wątku ani ziębią, ani grzeją, zwyczajnie na nie nie zwracam uwagi.
też tak myślę.
tzn. odkąd tu jestem to te tytuły były głupawe i nikt się z tym nie krył. taki nasz urok
Stary 2011-04-30, 13:30   #2630
najfajniejsza
Zakorzenienie

Chyba nikt się z tytułem nie utożsamia...
Mnie śmieszyło wybieranie tytułu, wymyślanie rymów itp. ale trochę mi się to teraz przejadło. a jak zobaczyłam ten wątek, to sobie pomyślałam, że te nasze rymy mogłyby być jednak w pierwszym poście ujęte, jako motto, a tytuł zwyczajny - ten nasz pierwszy
ale rymowanie lubię i nie będę go bojkotować
Stary 2011-04-30, 13:32   #2631
carmelova
Zakorzenienie

Z tego co pamiętam, to zmieniłyśmy pierwotny tytuł "zazdroszczę zaręczonym dziewczynom" żeby wątek nie był kojarzony jednoznacznie oraz dlatego, żeby Tżci nie do końca wiedzieli o co chodzi jak przypadkiem spojrzą nam przez ramię. Obecne tytuły nie spełniają tej "funkcji" + nie lubię takich rymów. Wolałabym np. "zazdrośnice cz. 36" (oby tylko nie było "zazdrośnic plotkowanie - o pierścieniu rozmyślanie" itp.).
Stary 2011-04-30, 13:34   #2632
najfajniejsza
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=105

Carmi, jeśli o mnie chodzi to mam jak Justyna - tytuł mi zwisa i powiewa na wietrze ważne, żebyście Wy były
Stary 2011-04-30, 13:35   #2633
carmelova
Zakorzenienie

Moim zdaniem to już się przejadło i o ile pierwszy rymowany tytuł (chodzi o koncepcję) był ok, potem stały się dla mnie obojętne, to od jakiegoś czasu mnie drażnią.
Stary 2011-04-30, 13:36   #2634
justyna_dt
Zakorzenienie

Ja się w sumie nie powinnam chyba wypowiadać, tytuł "zazdroszczę zaręczonym..." też mi zupełnie nie przeszkadzał. Tak samo i J. tłumaczyłam, że siedzę na tym wątku dlatego, że się bardzo zgrałam z Wami (bajdełej, znalazłam się tu wtedy, gdy akurat najmniej pragnęłam zaręczyn i teraz w sumie też tak jest), a nie w myśl przewodniego tematu tytułu (bo nie wątku).
Poza tym, nie mogę wyjść z podziwu nad tym, ile ludzie w sobie jadu potrafią chować. Nie rozumiem, czy kogoś boli nasz wątek, czy zazdrości? W końcu wydaje mi się, że dorosłe osoby tam gdzieś siedzą. Mi jak coś przeszkadza, to wciskam uroczy "X" na górze strony i od razu jestem radośniejsza

Stary 2011-04-30, 13:36   #2635
peach_passion
Zakorzenienie

przez 35 części wszystko było ok a nagle jak ktoś po nas "pojechał" to coś nie tak
Stary 2011-04-30, 13:39   #2636
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
przez 35 części wszystko było ok a nagle jak ktoś po nas "pojechał" to coś nie tak
Nie no, ja myślę, że to bodziec do rozkminy, wiadomo, nie przyjdzie pewnego dnia Carmi z pracy i nie powie: "Ej, a tak w ogóle to drażni mnie tytuł" poluzujmy wszystkie, skoro dużej części z nas jest obojętne, jaki będzie tytuł, to następny damy zwykły i neutralny i po krzyku

Stary 2011-04-30, 13:39   #2637
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
niekoniecznie, pojazdy po nas i naszych tytułach był prawie zawsze.
Stary 2011-04-30, 13:41   #2638
najfajniejsza
Zakorzenienie

Oj no, nie ma takiego tytułu, który pasowałby wszystkim, niestety.
Ja w tej części poczułam się przejedzona rymami w tytule, ale jeśli większość ich chce - to proszę bardzo. przecież tytuł to tylko żart - ja go traktuję z przymrużeniem oka, ale jakbym każdy wątek ja zakładała i decydowała o tytule, to pewnie zrezygnowałabym już z rymów.
Stary 2011-04-30, 13:42   #2639
carmelova
Zakorzenienie

Justyna dokładnie. Przecież nie napiszę, " Ale jestem niewyspana, drażni mnie nasz tytuł, ŻYLAKI!".
Mam do niego podobny stosunek co do niedoszłego layoutu wizażu "Nie podoba mi się oprawa, ale nie ma to wpływu na treść, więc nie przestanę pisać"
Stary 2011-04-30, 13:44   #2640
Claris
Zakorzenienie

a mi tak jak najce i justi zwisa tytuł i to co sobie ktoś myśli/pisze, ważne że my wiemy o co kaman

Ja chcę już jechać, a to jeszcze 2 godziny
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości