|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
No to ja odpadam w przedbiegach moją achillesową piętą jest cierpliwość nie lubię czekać zwłaszcza na zobaczenie córeczki![]() A nad mikroskopem się zastanowię
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-04-29 o 20:40 |
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Aniu lekarza mam zabawnego ale dobry z niego specjalista i od leczenia, jak i od prowadzenia ciąży
Za to zawsze mnie na wizycie rozśmieszy. Cierpliwości się trochę nauczyłam ale i tak z tym u mnie ciężko. To też doskonale Cię rozumiem
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę, może mój też będzie taki ostatnio był za bardzo zmęczony ledwo co już mówił szkoda mi go było bo siedział z nami do 11 w nocy a przyjmował od rana z przerwą tylko na obiad. Ale następna wizyta w południe więc zobaczymy jak teraz
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Aniu to trochę się nie dziwię, że ledwo mówił. No ja myślę, że teraz będzie lepiej, daj mu szansę.
Aniu ja na wizycie się tak nie stresuje jak przed nią, zimny pot i drżące ręce u mnie to norma. Ale fakt, faktem jak zażartuję to od razu stres mija ![]() A czemu tak późno miałaś wizytę, działo się coś, czy tylko terminów innych nie miał?
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ledwo mówił bo już chyba nie miał za bardzo siły na to i ochrypł lekko po całym dniu Później się dowiedziałam dlaczego buzia mu się nie zamykała wszystko nam tłumaczył pokazywał nawet rysował![]() Przez tydzień miałam zielone upławy a w sobotę (w dzień wizyty) doszły jeszcze pieczenie jak na zapalenie pęcherza zadzwoniłam i jedyna wizyta o 21.30 weszłam dopiero o 21.50. Lekarz na wstępie mnie zrugał że nie pojawiłam sie wcześniej przez wzgląd na dwa poronienia że mogłam brać tabsy na podtrzymanie ale mnie zbadał wziął wymaz ale powiedział że wszystko jest w jak najlepszym porządku szyjka pięknie zamknięta i poznaliśmy płeć przy okazji: dziewczynka wszystko się rozwija książkowo a miałam brać jeszcze coś na bazie żurawin na pęcherz ja biorę urinal. Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-04-29 o 21:12 |
|
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie.
Ale mialam dzien... pierwszy raz od dwoch miesiecy bylam kilka godzin bez mojego syncia. I jak sie skonczylo??? Wsadzil sobie u tesciowej palca w krajalnice i upilowal sobie na pol pazura i czekac az mu teraz odpadnie : Zebym jeszcze poszla w tango! a tu najpierw zakupy a pozniej przez 5 godzin szorowalismy z Tż'tem nasz samochod, bo wygladal jak smietnik na kolkach! Jeszcze Filipcio nie chce dac plastra nakleic i mu ta ranka sie ociera i leje sie krew ciurkiem po wszystkim..Co do migreny mojej. Dzis kupilam sobie mrozona kawe i to chyba jest moj lek! Musze pic kawe, bo wtedy nic mnie nie boli. No moze tylko macica ciagle daje znak o sobie, bo sie rozrasta.
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Aniu czyli też fajnie trafiłaś, to dobrze
No to kolejna wizyta zapowiada się ciekawie ![]() A, że Cię zrugał to się nie dziwię. Podobno żurawina i czosnek działają bardzo dobrze. Sama stosuję bo zapalenia też szybko łapię. Dobra ja zmykam, jak dla mnie za dużo wrażeń, dzisiaj ![]() ggoraa współczuję , a może kolorowy plasterek synkowi pomoże?
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-04-29 o 21:22 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idę się wyspać za cały tydzień i wreszcie 3 dni wolnego |
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
DOBRY WIECZOR!
BOZE CZEMU JA NIE MAM CZASU Z WAMI BYC NA BIEZACO?wrrrrrrrrrrrr Witam nowa mamusie jak przeczytalam po 5 latach to mi po prostu szczenka opadla!!!!!! Serdecznie gratuluje WYTRWALOSCI! Ja bym oszalala chyba! na prawde ja jestem tak niecierpliwa ze jak 2 razy sie nie udalo to juz sie wsciekalam! co do poronien niestety to jest tak cholernie niesprawiedliwe ze az sie wyc chce! Najgorsze jest to ze bardzo czesto zdarza sie to w takich sytuacjach jak ktos pragnie najbardziej na swiecie tego maluszka. Ehhhh....ja tez sie dowiedzialam, ze kuzynka w szpitalu 6 miesiac, zle wybiki badan jakas bakteria w moczu jej wyszla i cos z serduszkiem, lekarz mowi ze to moze byc przez bakterie, w srode jedzie do Lodzi echo serduszka zrobic.. gratuluje wszystkich udanych wizyt i superasne zdjecie.
|
|
#2110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jem tabletki na zakwaszenie moczu ale to nic nie nadaje. Dopiero co skończyła mi się opryszczka narządów płciowych, a teraz ten mocz. Ale niby każdy w ciąży ma jakieś bakterie, dlatego aż tak nie drążyłam tego tematu. Widzę jednak, że po długim weekendzie idę na kolejny posiew moczu. Żeby tylko to nie była jakaś groźna bakteria
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
kasik ja tez mam caly czas , ciagle mnie cos swedzi, drapie boli piecze kurFicy idzie dostac!!!!!!!!
Nie ma tez co panikowac, przeciez lekarz widzi twoje wyniki takze spokojnie.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
kasik- spokojnie, każda ciąża jest inna, będzie dobrze.
Przyszłej wytrwałej mamci- gratulacje! Ja na swoje mdłości nie mam sposobu, nic nie pomaga... jeden dzień wydawało mi się, że np. pomarańcza pomogła, to w drugi biore to samo i co...? Masakra... dziś od 19:30 wędruje nic nie pomaga..... właśnie zjadłam pół bułki- czekam na rekcje... nie mam już sił...
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki z limonka albo multiwitamina w tych butelkach z dziobkiem
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje, za miłe przywitanie
![]() U lekarza już byłam widziałam maleństwo a raczej moją fasolkę i słyszałam bicie serduszka. Co do wytrwałości, dawno straciłam nadzieję, na nowo odżyła kiedy moja siostra zaszła w ciąże... zakochałam sie w jej ciąży i wszystkie swoje uczucia przelałam na nią i malucha (którego bedę chrzestną). Siostra rodzi za miesiąc
|
#2115 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamuśki
zmyslkobiety gratuluje Ci bardzo serdecznie, musisz być bardzo szczęśliwa ![]() A ja rozpoczęłam sobotę kłótnią z tż, tak mnie wkurzył że szok, no i jeszcze znając życie będzie chodził na mnie obrażony jakbym mu nie wiem jaką krzywdę zrobiła ![]() Mam nadzieję że pogoda wytrzyma do wieczora bo mamy jechac na grilla, a mam na niego wieeelką ochotę miłego dnia |
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie troche ze swoim pożarłam, poszedl na fuche teraz .... pozniej ide z mala do rodzicow i ma do nas przyjsc.
|
|
#2117 |
|
Rozeznanie
|
Czesc!
ja jestem tak zaniepokojona moim brakiem mdlosci, ze zadzwonilam dzis do prywatnej przychodni i w poniedzialek rano ide na USG. Jesli cos sie stalo, chce wiedziec wczesniej i zrobic cos z tym wczesniej... ![]() Teraz jade z TZ za miasto, trzeba troche sie odchamic. Pozdrowienia dla wszystkich! Edytowane przez sozaa Czas edycji: 2011-04-30 o 09:23 |
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch mi tylko rośnie ![]() No i niby bliźniaki mam mieć Nic z tego nie rozumiem![]() W środę mam wizytę, to się wyjaśni...chyba
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno wszystko jest dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ja mialam isc 9 maja na wizyte, ale ze tz dal ogloszenie do gazety i urywaja mu sei telefony o remonty , ktore po pracy bedzie robil to 9 isc nie moze i idziemy w sobote 7 , juz sie doczekac nie moge!
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też nie mam mdłości, a wszystko jest z dzidziusiem wporządku Trzeba się cieszyć, że akurat te "uroki" ciąży nas omijają hehehe
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jako,że chyba conajmniej z tydzień mnie nie było to trochę pewnie chaotycznie napiszę.... brzuch mam taki jak dreamnes jeśli nie mniejszy-czyli nie duży,tyle,że ja zaczynam 11 tydzień.jeszcze zdąży urosnąc więc się nie przejmuję. póki co z tż nie chodzę do gina bo zwykle wizyty mam przed południem czyli w godzinach pracy.Jak będziemy szli prywatnie to wtedy pójdzie ze mną. co do rozstępów to niestety mam do nich skłonność i boję się,że pojawią mi się na brzuchu....póki co smaruję się po prysznicu oliwką,kupiłam też jakieś mazidło z rossmana na rozstępy,ale jest tak strasznie perfumowane,że aż mi się niedobrze robi;/ Czy jest sens używania oliwki rano na suchą skórę jeśli prysznic biorę wieczorem?? zastanawiam się czy używać zwykłej oliwki czy kupić sobie penaten? ja wizyty miewam póki co co jakieś 2-3 tygodnie ze względu na "niespodzianki" ggora na migrenę na które też cierpię(ale ja póki co w ciązy mnie ominęły) to spróbuj może wkropić kilka kropelek olejku pomarańczowego czy innego który wycisza,itd do kominka czy jak ja to robbiłam wlewałam ugotowaną wodę do miski-do niej wlewawąłm olejek i jak aroamt się unosił to ja w tym czasie brałam prysznic?mi nawet pomogło.no i obowiązkowo zimne okłady na czoło i kark. mi najczęściej żadne leki nie pomagaja -jedyne co mi pomaga to te zimne okłady i leżenie w pokoju przy zamkniętych i zasłoniętych oknach.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-04-30 o 12:45 |
|
|
|
#2122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kilka razy dziennie, nawet w dzień kiedy zaczęła krwawić i niestety poroniła, pocieszyła mnie jak ja się martwiłam brakiem mdłości. W drugiej ciąży prawie nie miała mdłości i ma 2 miesięcznego synka. Dziewczyny, wy też czujecie się osłabione? Ja normalnie prawie od początku czuję się jakbym miała 40 stopni gorączki (a mam w okolicach 37 czyli norma)
|
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak narazie wypilam mala kawke i czuje sie jak pod pradem, w szoku jestem, ze takie powera mi dala kawa Sprzatam bo przyjezdzaja do nas dawno niewidzeni znajomi . Tż pojechal z synkiem na dzialke po lozeczko dla ich synka,a ja latam ze szmatka po domu.Co do oliwki- to ja mam dwa sposoby. Pierwszy to dodaje pare kropel do wody w brodziku i sie w tym zamaczam,albo pod przysznicem sie naoliwaim. Wtedy skora nie jest taka tlusta,ale wystarczajaco naoliwkowana - a oliwke mam zwykla dla dzieci
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
ggora-a w ciązy tak w ogóle pijesz kawę czy nie??rozpuszczalną czy sypaną? ja jak już to pijałam rozpuszczalną,ale póki co to mnie odrzuca i wolę się napić jak już green up zilonego
no i ta rozpuszczalna to mi niestety nie pomagała na bóle głowy;/ ale ja to specyficzna jestem...często miwałam bóle głowy związane z pracą....czasami trwało to ze 3 tygodnie.....straszne to i Ci bardzo współczuję
|
#2125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wydoilam ja z wielkim smakiem. Ja sobie dzis zrobilam rozpuszczalna z poltorej lyzeczki na pol szklanki wody i reszta mleka i pilam takie chlodne.Ale si eprzerobilam. Dopiero usiadlam i juz czuje jak mi w glowie pulsuje
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
co do brodawek, to nie powinno się ich maltretować. Nic to nie pomaga, a może zaszkodzić tylko
Wiecie co. Szukam kiecki na wesele jedno mam za miesiąc, drugie końcem lipca, widziałyście gdzieś coś ładnego? Bo na all patrzyłam , ale jakieś takie nijakie są... |
|
|
|
#2127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny mam kolejny rzut opryszczki narządów płciowych Już nie mam sił do tego wirusa. Coś czuję, że skończy się na tym, że heviran będę brała przez całą ciążę. Wirus jest we mnie i niby odpoczywam, nie przemęczam się a i tak mnie cały czas atakuje, średnio co 2 tygodnie. A ten wirus jest przecież tak niebezpieczny dla maleństwa
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
kkkasikkk współczuję Ci. a leki nie mogą pomóc tak by to się nie pojawiało??to może lepiej faktycznie brać cały czas te leki-ale one nie szkodzą dziecku??
ja chyba powiem swojemu gin,że ogólnie miewam opryszczkę,ale na ustach tylko i czy powinnam jakieś leki barć na wszelki wypadek czy nie.
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
Ja mialam wczesniej mdlosci, a od ubieglego tygodnia to takie porzadne! Nie wymiotowalam, ale meczylo mnie strasznie, a od czwartku cisza....a w piatek zaczelam 10 tydzien.
Gosiaczekkk85, ja czuje sie strasznie zmeczona, moge nic nie robic caly dzien, a potem umyc naczynia, i czuje sie jakbym umyla z 20 samochodow! Miesnie mam strasznie zmeczone, ech.... Co do kawy, ja kawy nie pije, ale bardzo lubie jej zapach. Ale ostatnio w pracy otworzylam kolegom swieza paczke kawe i mnie tak odrzucilo, ze brrrr.... Wrocilam z pozamiejskiej wycieczki, oczywiscie mega zmeczona... teraz bede sie lenic! |
|
|
|
#2130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ponoć wirus jest bardziej niebezpieczny. No i już raczej an 100% mam się szykować na cesarkę. Jeżeli będę mieć opryszczkę i dziecko się zarazi nią podczas porodu to ma tylko 50% szans na przeżycie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Za to zawsze mnie na wizycie rozśmieszy.
a przyjmował od rana z przerwą tylko na obiad. Ale następna wizyta w południe więc zobaczymy jak teraz

Masakra... dziś od 19:30 wędruje 

Nic z tego nie rozumiem
Już nie mam sił do tego wirusa. Coś czuję, że skończy się na tym, że heviran będę brała przez całą ciążę. Wirus jest we mnie i niby odpoczywam, nie przemęczam się a i tak mnie cały czas atakuje, średnio co 2 tygodnie. A ten wirus jest przecież tak niebezpieczny dla maleństwa