|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Eirene oj,też bym się wystraszyła!
![]()
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
eirene bidulko
![]() krusiak Emilka spi w łóżeczku czasem ale rzadko zostaje z nami po ostatnim nocnym karmieniu np. lub jak sie przebudzi np. o 5 czy 6
#2553 |
Zakorzenienie
|
Moja śpi w swoim łóżeczku
![]()
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uciekam spać pa kobiety Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-04-30 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
ja miałam kilkanaście szwów o po 4 tyg się rozpuściły a reszte wydłubałam, a krocze bolało mnie 2 tygodnie.
moja śpi w łóżeczku, ale jak sie obudzi o 5- 6 to już zostaje z nami w łóżku. obczaiłam, ze moja ma uczulenie na czekoladę i truskawki. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Oliwka dziś 5 tyg ma. I od 3 dni też marudzi i mało śpi. Dzis ogarnęłam się dopiero o 14 bo nie chciała spać, albo zasnęła na 15 min ![]() Od dnia narodzin moje dziecko je z cycka tylko 5-7 min. Próbuje jej wciskać zeby zjadła więcej ale wtedy wrzeszczy i sie odwraca. Ale pije tak łapczywie jakby zagłodzona była, aż sie krztusi przy tym. Chyba sie najada bo potem 2 godz mam spokój i znowu 5-7 min karmienia. Próbowałam jej dawać drugi cycek jak już skończy pić z pierwszego bo myślałam ze mleko sie skończyło, ale nawet nie chce spojrzeć w jego kierunku.
#2556 |
BAN stały
|
Kurcze, chciala bym zeby maly spal sam w lozeczku ale sie boje ze cos sie stanie poza tym karmie cyckiem wiec wiadomo ze jest mi tak wygodniej ale z 2strony wiem po corce /ktora spala ze mna 5lat/ ze pozniej nam bedzie trudno sie rozstac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |||
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie ciamajda byla na tym snowboardzie
![]() ![]() Poza tym kolano mnie boli, bo cos mi strzelilo jak skrecalam ![]() Jutro jade sie wspinac ![]() Cytat:
![]() Nie spie z mala, zawsze si w lozeczku... czasami na sofie ale tylko w dzien ![]() Cytat:
a wczoraj sie zakrztusila i nie oddychala chwilke, ale tz ja poklepal i zalapala... masakra ![]() Cytat:
Moja Lenka ma coraz gorsza ta wysypke na buzce wydaje mi sie ze ja to swedzi i chyba pojde do lekarza w przyslzym tygodbniu. Przemylam jej buzke i szyje woda przegotowana i od rzu sie uspokoila... Wydaje mi sie ze moze to byc od naszych perfum, bo ostatnio zaczelismy sie lekko psikac... Na czwartek planuje isc do pracy pochwalic sie moja niunia, mam nadzieje ze nie bedzie marudna... aha dzieciaczki przesliczne ![]() ![]()
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
|
Mój synek śpi w swoim łóżeczku, które stoi obok naszego łóżka. Więc jak tylko usłyszę najmniejszy dźwięk, to zrywam się i patrzę co u niego słychać. Ja z kolei bałabym się spać z nim. Według mnie w swoim łóżeczku jest bezpieczniejszy. Tyle się naczytałam, że większe jest prawdopodobieństwo nagłej śmierci łóżeczkowej, gdy dziecko śpi z rodzicami... Wolę żeby spał sam. Ja też karmię piersią, ale i tak muszę wstać, żeby go przewinąć. Poza tym w nocy jakbym go karmiła w łóżku, to zasnęłabym od razu na bank. Jak z nim usiądę, to pewniej się czuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idę się zdrzemnąć pół godziny zanim wstanie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czytałam, ze z czasem dzieciom rzadziej się ulewa, bo im dojrzewa przewód pokarmowy i zauważyłam to u mojej malej. Kiedyś to ulewanki były normą, a teraz to już malutko i rzadko.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-30 o 21:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Wtajemniczenie
|
Boże jaki mam nawał :|
Mieliśmy od 18 przez to taką szopkę z Frankiem, nie mógł złapać cyca z kamienia, odciągnęłam trochę laktatorem, ale mu strasznie szybko leciało i nie nadążał przełykać. Potem była wielka kupa, więc poszliśmy od razu kąpać, przebraliśmy, chcialam dokończyć cyca - ale znowu wielka kupa, więc do przebrania, potem dokańczamy cyca a on się doszczętnie obsikał - po pachy ![]() ![]() mały ulewa strasznie, myślę, że przez to ciśnienie i szybkie połykanie.. Ja się boję ściągnąć więcej, bo myślę, że jeszcze bardziej mi się wzmorzy produkcja ![]() Dziewczyny ile trwa nawał? A i mam jeszcze pytanie jak długo przemywałyście ranę tym tantum rosa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ech, ja też inkę piję, ale kawy to mi brakuje... szczególnie jak mało śpię ![]() Cytat:
![]() ![]() a, ja czekoladę spróbowałam w szpitalu i wydawało mi się, że wysypki dostał, tyle że czekolada była z orzechami, więc w domu jeszcze po wyjściu spróbowałam kawałek mazurka z czekoladą i nic mu nie było... odczekam chwilę i spróbuję orzechów, to będę wiedzieć, czy miałam omamy czy jak idę spać, bo za maks 2 godziny nas pobudka czeka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemywałam ranę około 3 tygodni.
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
dobrej nocki kochane
![]() ![]()
#2568 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas były problemy z brzuszkiem najprawdopodobniej po porzeczkach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nic idę do mycia, może mały się potem obudzi i będę nmogła zasnąć. Dobrej nocy. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Wtajemniczenie
|
tak, bo szuka cyca i specyficznie płacze, jak ma mokro np to płacze inaczej, zreszta położna powiedziała, że on się nie najada, bo sie duzy urodził i duzo potrzebuje
![]() teraz mu sie na udach takie fajne serdelki porobiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() mój synek kochany dał mi dzisiaj pospać do 7.30! (fakt że były pobudki o 1 i o 4, ale i tak jestem z niego dumna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tantum rosa przemywałam z tydzień, po powrocie do domu już tylko prysznice, zapomniało mi się, a teraz już to sensu nie ma chyba, goi się szybko |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Po wczorajszej bonanzie mały obudził się w nocy tylko raz na 20 minut
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||
Zadomowienie
|
hej kochane
![]() wczoraj poszliśmy do znajomych na grila i niestety Nadię obudził ich pies szczekaniem, porozglądała się troszkę i jak nie zaczęła płakać to jej nic nie uspokajało, zebrałam się i pojechałam z taką rozwydrzoną do domu, mówię do niej kochana jesteśmy już w domku, po chwili otworzyła oczka i zaczęła się rozglądać, wzrok zatrzymała na ulubionym obrazie i patrze a ona uśmiech wali do obrazu i od razu spokój i cisza, dziecko całe szczęśliwe i coś tam po swojemu ehhy i ahhy wygaduje machając rączkami i nóżkami, no myślałam że padnę ![]() u nas ok 5 dni chociaż z mężem śmiejmy się że trwa do dziś Cytat:
miamor Nadia nie robiła kupki przez tydzień i chociaż położna powiedziała że to normalne to ja i tak się tym stresowałam, ale jak zaczęła to skończyć nie mogła a ja nie mogłam uwierzyć że czyjaś kupa może tak człowieka cieszyć ![]() ![]() Cytat:
eirene ło matko i córko ale miałaś przeżycia, może biedaczek rzeczywiście z przejedzenia tak wymiotował ![]() Krusiak ja śpię teraz już czasami chociaż w nocy biorę małą do łóżka to staram się żeby zasypiała w łóżeczku bo boję się jak potem będzie z odzwyczajeniem, uwielbiam się budzić i patrzeć na moją córeczkę śpiącą z otwartą buzią ![]() marsylia ja miałam dwa nawały na początku i jak mała przechodziła skok rozwojowy ale za drugim razem to mi z cycka leciało w pięciu różnych kierunkach jak z sikawki w śmigus dyngus ![]() ewelqa za..bista żaba ![]() ![]() ![]() NAdia dalej śpi w nocy znowu pobudka ok 2 i 5 possała jakieś niecałe 10 min i nawet nie odbiła tylko poszła dalej spać - ssała też śpiąc ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
wanilka u nas jest to samo, w obcym miejscu jest wycie, a w domu spokój. Nie mogę na spacer z małym wyjść ostatnio w ogóle, bo zaraz jest krzyk...aż dziwne, że u teściów był grzeczny i dużo spał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej się objawia,że nie ma opcji na lezenie jak kiedys, musze go nosic pokazywac mieszkanie, a jak biore na odbicie to sie wkurza, bo on musi wszystko widziec, na kolanach go trzymam , rozglada sie, ciekawski sie zrobil ![]() Cytat:
![]() ![]() Moj też ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój dzisiaj ładnie pospał ![]() teraz tż robi śniadanie i pokazuje mu kuchnie co za ciekawskie dziecko ;p a najbardziej zachwyca sie scianami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- a ja dzisiaj mialam schiza, oglądalismy wieczorem horror jakiś, budze sie w nocy i slysze szelesty ( spie z malym w pokoju ) wolalm tż czy to on, bo slysze ze ktos chodzi po meiszkaniu i cisza..... masakra chyba bylam spiaca, nie wstalam i schowalam sie pod koldrę ;p rano pytam czy to on chodzil a ten,że nie... ja już cala zestresowana ( wyobraznia zadzialala ;p ) a pozniej okazuje się,że jednak tak.. jadł biszkopty przez sen..zdradzilo go puste opakowanie ![]() ![]()
![]() |
#2576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() myślał, że się nie wyda? ![]() mój w nocy jak się budzi odgłosami przełykającego malucha, to jest tak nieprzytomny, że szok, 7 rano to też dla niego noc, dzisiaj po 7 mały zażądał śniadania, więc obudziłam TŻ, żeby mi "kawę" zrobił, bo ja już nie zdążę, to pół opakowania rozsypał na podłodze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
BAN stały
|
Witam po ciezkiej nocy-maly dzis troche dal czadu budzil sie od 10 z 5/6razy ;-/ plakal i to nie powod cycusia bo az mu sie ulewalo kilka razy nie wiem czemu tak... nie wyspana jestem jeszcze maz mial wrocic o 3 max /wypad z kolegami na piwo/ a wrocil o 4.30 ;=/ zla troche jestem ale spoko nie dam po sobie poznac bede chlodna i wyniosla he he
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
ja już nie wiem, moja raz jest jak anioł, a działaj marudzi od rana ![]() czyżby skok rozwojowy na raty ![]() ja czekam na okres kiedy będzie już troszkę większa ![]() Moja ostatnio ma jazdę z pobudka o 5 ![]() Cytat:
i wydaje mi się, że i dla nas i dla dziecka jest wygodniej że każde ma swoje miejsce do spania ![]() Cytat:
![]() i to wszystko, bo przez pierwszy miesiąc nawet nie miałam ochoty ubierać małej w bardziej skomplikowane stroje ![]() nawet półśpiochy mnie denerwowały, bo nie są rozpinane w kroku Cytat:
![]() 1 pobudka ![]() Cytat:
![]() w sumie taki etap nawet mnie cieszy, a z tego twojego nosidła może obserwować świat? aaa właściwie to jeszcze ma 2 pytania jak teraz w nocy śpi Fabianek (ile razy się budzi) i czy dużo śpi w dzień? Czy to już ten etap w którym trzeba by narzucić konkretne godziny drzemki, chyba nie ...
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-05-01 o 09:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy faktycznie przy karmieniu piersią trzeba dużo jeść? Czy Wy dużo jecie?
Teściowa mnie ciągle ściga do jedzenia, przecież w życiu nie schudnę ![]() Moja mała wczoraj cały dzień nie spała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.