![]() |
#1651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Rozeznanie
|
Jastinku a jak niby twoja decyzja o zaprzestaniu karmienia piersią mogła by byc odbierana? Bo nie rozumiem? Odstawiłaś malutką i cześć. Nie ma sie nad czym rozwodzić
![]() Iwonko, ja też jestem dumna z Katarzyny i jej kupeczkowych przygód ![]() ![]() Kasiu Oliwka śliczna i ten jej przyjaciel ![]()
#1653 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam.
Zrobiłam dzisiaj Lili porcje kaszki na mleku krowim. Wypiła bez problemu.Mam nadzieje ze jej nic nie bedzie ![]()
#1654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja naprzykład za samą myśl napisaną na wizażu o odstawieniu mojej Wiki od piersi zostałam zjechana i nakłoniona do tego, że przynajmniej bym mogła rok karmić. Ja sama jestem za karmieniem piersią, bo wiadomo jakie są tego zalety, nawet jestem za utrzymaniem karmienia za wszelką cenę ale oczywiscie cenę rozsądku i trzeba znać granice np. jak w przypadku Katesi i Agaci, lezenie pod kroplówkami itp to jest rozumiałe, sama bym zaprzestała karmienia w takiej sytuacji czy np. w przypadku gdy matka musi brac leki czy tez musi ograniczac sie w jedzeniu ze wzgledu na uczulenie dziecka po praktycznie kazdym pokarmie. Wtedy to jest zrozumiałe. A dlaczego jestem za zdecydowanym karmieniem ? bo mnie samą karmienie piersią wiele kosztowało, wiec wiem, ze jak się chce to można ale własnie jak się chce. Nie rozumiem namawiania do karmienia za wszelką cenę kazdej mamy nie znając jej sytuacji itp. Sama się boję jak u mnie w rodzinie zareagują na decyzję o tym, że powolutku chce rozpocząc zakańczanie karmienia piersią ![]()
![]() |
#1655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się wydaje, ze to się tak samo sprawdza jak np. ze jak na słodkie to dziewczynka bedzie a nie zawsze tak jest. U nas przynajmniej to odwrotnie wychodzi, ja w ciązy spałam cały czas po 12 godzin i wiecej a Wika do spiochów nie nalezy, wiec nie zawsze dziecko musi sie wdać w rodziców.
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie było kilka powodów dlaczego odstawiłam Wiktorke od cycusia,ale nie będe o tym pisać,zreszta juz wczesniej po części wyjaśniałam. Wsumie to karmiłam małą 7 miesięcy i wydaje mi sie ze wystarczy,u mnie w rodzinie tez było kilka sprzeciwów,szczególnie teściowa,była niezadowolona i nakłaniała mojego tż-ta zeby mnie namówił na dalsze karmienie,ale ja postanowiłam ze czas zrobić coś dla siebie,byc moze to egoistyczna postawa,ale uważam ze to co Wikunia miała dostać cennego odemnie to juz dostała,zresztą wydaje mi sie że późniejsze odstawienie od piersi dziecka,to tym ciężej później kiedy zaczyna już więcej rozumieć. Jestem tez zaskoczona tym ze Wika tak z dnia na dzień polubiła sztuczne mleko,przeciez wcześniej nawet nie było mowy o tym,tylko cycuś i cycuś,zresztą powiem Wam kochane ze mam takie wrażenie jakby ona sama zrezygnowała z piersi podejrzewam ze gdyby nie jej zachowanie to nadal bym ja karmiła ![]() Według mnie to była dobra decyzja ![]() ![]() Alienku Ty sie kochana nie przejmuj gadaniem innych,nikt nie ma prawa wywierać na Tobie presji,przecież Ty najlepeij wiesz co jest dobre dla Wikuni. A tak na marginesie to wszędzie sie czyta,mówi o tym ze pokarm matki po roku juz nie posiada takich wartości odżywczych jak na początku. Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2006-09-06 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
Alien zgadzam się z Jastin to Twoja decyzja a ty najlepiej wiesz co jest dobre dla Twojego dziecka.
Ja co prawda jestem za jak najdłuższym karmieniem, ale rozumiem matki które odstawiają swoje maluszki, znaczy się niektóre rozumiem. Piszę niektóre bo mam dwie znajome które odstawiły swoje dzieci po 2 tygodniach karmienia tylko dlatego bo chciały mieć ładny biust i nie chciały przez karmienie go stracić ![]()
#1659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj Oliwka podjadła piesiowi trochę jedzonka z miski ,mam nadzieję że jej nie zaszkodzi i całe szczęście że piesek jest spokojny i nie rzucił się na nią że z michy mu wyjada
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2006-09-06 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Wtajemniczenie
|
Kasia tak jak pisałam wcześniej ja ci zazdroszcze, że masz tak duzo pokarmu i chcesz tak długo karmić i oczywiście podziwiam za twoją decyzję
![]() Ja niestety pokarmu mam mało, na poczatku mialam mase problemów, zeby karmienie piersią utrzymać, nawet pielęgniarki, połozne i pediatrzy nie dawali mi wiecej niz dwa tygodnie karmienia przy moich problemach. Ja walczyłam i wszystko się jakoś ułozyło ![]() Jastin ![]()
#1661 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisze do Was bo jestem załamana i chce mi sie płakac
![]() Przyjechała moja mama po 4 miesiacach i ciagle mi mowi co mam robic jak karmic Szymusia, jak go ubierac, dlaczego on tyle pije herbatki, za duzo zjadł chrupek kukurydzianych itd itd... Ja tak bardzo cieszylam sie na jej przyjazd a tu takie zalamanie przechodze..Przeciez od 7 miesiecy a prawie juz 8-miu Szymus nie był chory, opiekuje sie nim jak najlepiej i dbam jak o jajeczko... Przemeblowalam pokój by spal blizej mnie bo nocami sie budzil i szukal smoczka i musialam z lozka wstawac i podawac, a teraz wyciagam reke i podaje mi smokusia...to mama skrytykowała mnie ze on spi w zlym miejscu, ze o nim i jego zdrowiu nie mysle ze w zlym miejscu ustawilam lozeczko..itd ![]() Ja juz normalnie nie moge.... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Zadomowienie
|
Moni współczuje. niestety często babcie takie właśnie są, chcą pokazać że one też wychowywały dzieci i one wiedzą wszystko najlepiej. Ja na Twoim miejscu grzecznie bym wysłuchała mamy a jak pojedzie to i tak będziesz wszystko robić po swojemu.
#1663 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie i pozdrawiam.
Wskoczyłam do Was bo mam pytanko, interesuje mnie jaki rozmiar ubranek noszą Wasze dzieciaczki, bo teraz są w wieku w jakim moja Patrycja będzie w zimie (urodziła się 30 czerwca). Zaczęłam się zastanawiać i szukać kombinezonu na zimę i nie wiem czy 68 wystarczy, czy może powinnam szukać 74? Teraz Pati nosi 62. Pomóżcie, bo na pewno jesteście lepiej zorientowane niż ja pozdrawiam
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moniu ![]() ![]()
![]() |
#1665 |
Zadomowienie
|
Moja nosi rozmiar 68 , ale znam więcej styczniowych dzieci i niektóre noszą już 80.
#1666 |
Zadomowienie
|
Oliwia odbyła dzisiaj pierwszą jazdę swoim własym autem , a ubaw miała niesamowity, śmiała się od ucha do ucha
![]() ![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2007-05-09 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Wtajemniczenie
|
Moni@ bardzo ci wspólczuje
![]() ![]() ![]() A niestety mamy mają to do siebie, ze lubią przy naszych dzieciach nas same poprawiać, u mnie w domu podobna sytuacja, ja obchodze siez Wiką jak tylko moge najlepiej, chucham i dmucham a moja mama ciągle mnie krytykuje tylko, że jak przyjdzie co do czego i Wika płacze t owtedy "zajmij się nią bo to twoje dziecko" i nikt nie jest chętny do udzielania rad tylk owtedy każdy się robi bardzo zajęty swoimi sprawami ![]() ![]() Moni@ jeszcze raz ![]()
#1668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niedawno same pisałysmy o rozmiarach jakie nasze dzieci teraz noszą, poczytaj ![]() A najlepiej to nie kupować z dużym wyprzedzeniem bo nie wiadomo jak urosną nasze dzieciaczki. Co do kombinezonu zimowego to ja radziłabym kupić większy, bo jeśli kupisz za mały to wtedy na nic moze on się juz nie przydać.
![]() |
#1669 |
Wtajemniczenie
|
Kasia twoja Oliwka to mzoe i drobna dziewczynka ale jest juz taka sprawna, że na tych zdjęciach wyglada na roczek
![]()
#1670 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
Kasiu
![]() ![]() Alienku ty spania nie masz? rany julek co ty robisz o 4 rano...ja tez wstaje wczesnie bo o 5 czasami o 5.30 ale to czasami jak Szymus ma ciezkie nocki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zadomowienie
|
Szymusiu kochany od rana roześmiany w dniu tak wspaniałym dużo uśmiechów i radości życzy Amelcia z mamą.
![]() Moni a propo mamy,to się jej nie dziw bo z jej punktu widzenia chce,żeby wnuczkowi było jak najlepiej. Nie pomyślała,że Ty doskonale cały czas sobie dajesz radę,także to co mówi niech Ci wypada drugim uchem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
Moni@,dziś dołącze sie do Ciebie w tym żalu i złości z tym ze ja jestem "załamana" dzisiejszym zachowaniem mojego tż-ta,chce mi sie wyć
![]() ![]() ![]() Strasznie sie pokłóciliśmy,ja już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć ![]() ![]() A zgadnijcie o co poszło?Dosłownie siedze i rycze ![]() Od miesiąca już chyba proszę tż-ta żeby mi pomógł poodsówać szafki w kuchni,bo chce tam posprzątać,bo brud straszny,a sama nie moge tego zrobić,bo trzeba zdjąć zlew,zakręcić głowny zawór wody i te rury pod zlewem,mniejsza w to....wkażdym bądz razie sie doprosić nie mogłam bo zawsze mial cos innego na głowie albo był strasznie zmęczony ![]() No i dziś,sam poszedł zrobić sobie śniadanie,oczywiście juz sie zaczęło ze ja mu nie robie wieć sie naburmuszył i poszedł do kuchni,i słysze za chwile ze w kuchni jest brudno ze za szafkami syf,za cały zlew naczyń(dwa talerze i Wikuni miseczka ![]() Ręce mi opadły,no dosłownie ![]() ![]() Samo sie prasuje,pierze,sprząta(w domu wcale nie ma bałaganu,46m,to ja ogarniam w kilkadziesiątminut),obiad y tez same sie gotuja,brak mi sił.Nawet wypomniał mi to ze tyle czasu poświęcam kwiatom ![]() ![]() Boli mnie tylko to ze tak naprawde nie mam żadnego wsparcia w nikim,każdy tylko sie wtrąca i krytykuje,teściowa w niczym nie pomaga,jego bracia mieli dwa miesiące wakacji,zaden sie nie zapytał nawet nie przyszedł,zeby cos pomóc,albo odwiedzić.Całymi dniami siedze w domu z Wiktorką,już opadam,poprostu coraz bardziej brakuje mi entuzjazmu i sił zeby to znośić,mam czasami wrażenie ze zaraz wybuchne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Jastin odpisze ci potem kochana bo wlasnie ide na dworzec bo ja jade z mama do brzegu..doskonale cie rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Rozeznanie
|
1000 buziaczków dla Szymonka z okazji skończonego ósmego miesiączka, przesyła Jego wielbicielka Lilianka z mamą
![]() ![]() ![]()
#1678 |
Wtajemniczenie
|
Dla Szymonka wielkie ciumki odemnie i Wiki
![]() ![]() ![]() Moni@ juz kilka razy pisałam, że ja praktycznie wcale nie sypiam ![]() Moze za kilka lat sie uda ![]() Jastin a ja własnie dzisiaj rano miałam napisać, że też sie z moim TZ pokłociłam i przez to tez w nocy spac nie mogłam a on sie zabrał do drugiego pokoju ![]() U nas poszło o to, tez że ja nic nie robie. Siadłam sobie wieczorem z kolacją przed filmem "Na wspólnej" a TZ mial sie zając Wiką i za chwile slysze wielki ryk, biegne patrze a Wika cała zapłakana a TZ zły jak osa, pytam co sie stało a on na mnie skoczył z krzykiem, ze ja się małą wcale nie zajmuje nic nie robie w domu tylko siedzie cały dzien bezczynnie a Wika się udaezyła głową o kaloryfer i to moja wina bo jeszcze sobie filmy oglądam a on przychodzi taki zmęczony po pracy i nawet odpocząc nie moze ![]() Normalnie rece mi opadły i pokłócilismy sie strasznie na całego ![]() Jasin tez się czuje taka niedoceniona, przykro mi, że nikt nie zauważa mojej pracy przy Wice, że nikt nie widzi, ze to tez męczące takie calodobowe siedzenie przy małej, że ja też chce odpocząc. I to nie tak na chwilke, ze ktoś przyjdzie na 5 minut i zrobi puci puci i pojdzie. ![]() I jeszcze te pretensje, ze piersią chce przestac karmić, że co tam kilka razy wstawać w nocy. Jestem zła, smutna i jest mi bardzo przykro, ze nikt nie docenia tego co robie a staram się najlepiej zajmowac Wiką jak tylko potrafię.
#1679 |
Rozeznanie
|
Jastin te chłopy to są takie beznadziejne
![]() ![]() ![]() ![]()
#1680 |
Rozeznanie
|
Ta moja mała rozrabiaczka nauczyła się otwierać szuflade w komodzie i robi w niej porządek
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.