Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 14:35   #3091
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Moniczka na pewno masz piękną pamiątkę, bo widać, że fajnie zrobiona płytka.

Ja uciekam na zakupy, a później do kumpeli na kawkę. Do wieczorka.
Oj zapomniałam napisać, że fotki są przecudne Super pamiątka z wyjazdów i jest co podziwiać
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 14:56   #3092
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dziękuję za opinie mam nadzieje że za 2 tygodnie jeszcze się zmieszczę w tą sukienkę
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
z pzu owszem dostaje sie kaskę, ale nie wiem czy to dotyczy tylko PZU czy też innych firm ubezp.
Cytat:
no i z pracy można dostać kasę
To nawet nie kwestia związków zawodowych, bo do nich nie trzeba należeć, trzeba przystąpić do ubezpieczenia grupowego w zakładzie pracy. I to niekoniecznie w PZU, bo większość ubezpieczycieli takie oferty ma, zależy jaką zakład wybierze to i stawki i wypłacane kwoty są różne .

Miałam kiedyś wrzucić zdjęcia pokoju dla maluszka Co prawda jeszcze nie wszystko w nim jest, a pościel itp leży sobie wyprasowana, nie zakładam żeby się nie zakurzyła, wrzucam zdjęcia jednej strony, wygląda mniej więcej tak:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4034973.jpg (27,9 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4034972.jpg (28,8 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-05-01 o 14:57
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 15:18   #3093
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś wrzucić zdjęcia pokoju dla maluszka Co prawda jeszcze nie wszystko w nim jest, a pościel itp leży sobie wyprasowana, nie zakładam żeby się nie zakurzyła, wrzucam zdjęcia jednej strony, wygląda mniej więcej tak:

[/COLOR]
Super pokoik

Ja się nie mogę doczekać kiedy zacznę meblować pokoik Niestety dopóki okien nie wymienią nie mogę o tym myśleć Muszę wytrzymać jeszcze z 2 tygodnie Meble już są, ale jeszcze w pudelkach. Tapczan będzie za 4 tygodnie Ale zapowiedziałam mężowi, że do końca maja ma być pokój już pomalowany, żebym mogła zacząć rządzić
Stary 2011-05-01, 15:44   #3094
kindzia890
Raczkowanie

Poruszyłyście ciekawy temat.. BECIKOWE. Szperam w internecie, ale nie dużo się dowiedziałam. Ja mam rentę rodzinną z której się utrzymuje.. Na rękę dostaję ok 1300 zł.. Jestem samotną matką. Nie mamy jeszcze przyznanych alimentów. Zaraz będzie mała na świecie, tzn. nie długo.. 1300 zł to jest mało na 2 os. a co dopiero na 3.. Becikowe to zwykłe dostanę. Z tym, co trzeba przedstawić pismo o dochodach się w tym roku nie załapię, bo przecież 1300 zł na 2 osoby to 650 zł ale w przyszłym roku już mogę się chyba starać o ten zasiłek czytałam, że liczy się 12 miesięcy od urodzenia dziecka. Natomiast jeśli chodzi o becikowe samorządowe to czytałam, że w Warszawie nie ma tego becikowego, ale w Łodzi już jest? Wiecie coś na ten temat? Czy za drugie dziecko się dostaje coś jeszcze czy mogę sobie pomarzyć?
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 16:12   #3095
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

To co robiłaś, jeżeli on płakał?
Wydawało mi się że bez smoczka to dzieciątko wiecznie płacze
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Moja nie plakala Serio - W OGOLE
Mi samej trudno w to uwierzyc, bo zawsze wyobrazalam sobie takiego malego zuka jako wiecznie wykrzywione i wrzeszczace stworzenie.
Ale w zasadzie dziecko to prosty mechanizm - placze, gdy jest mu zimno, jest glodne, chore lub ma kolki. Od zimna chyba kazda z nas umie ustrzec,
cycka czy butelke trzeba dac jak tylko przychodzi pora karmienia (w nocy wstawalam jak zaczynala sie przebudzac i bach cyca do buzi zanim jeknela)
no a choroba czy kolka to juz niezalezne od nas-jak sie zjawia to sie robi wszystko zeby bylo lepiej. Moja przez 1,5roku nie byla nigdy chora ani nie miala kolek to nie wiem
I smoka tez nie miala, bo nie chciala.
Takze nie martw sie na zapas-moze tez bedziesz miala takie zlote dziecko
podpisuje się pod tym co napisała meszsares
Ja generalnie jestem przeciwniczka smoczków - dla mnie to takie zatykanie buzi dziecka niemowlę płacze głównie jak jest głodne, ma mokrego pampersa czy coś je boli.. a na to smok niepotrzebny..

oczywiście są maluchy które mają wyjątkowo dużą potrzebę ssania i wtedy smok jest wybawieniem ale nie rozumiem po co dziecku wciskać smok do buzi jak tego nie potrzebuje..
ono potrzebuje bliskości matki i naszej miłości a nie jakiegoś silikonowego zapychacza..
takie moje zdanie

Cytat:
ze związków zawodowych jeżeli istnieją i się do nich należy i płaci jakieś tam składki
Ja dostałam dwa becikowe: 1000zł to państwowe co się każdemu należy i 1000zł z pracy

jesli jeszcze ktoś łapie się na niski próg pon 504zł/os to mógłby dostać 1000zł no i czasem w niektórych miastach jest od gminy jeszcze ekstra 1000zł
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 16:17   #3096
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Poruszyłyście ciekawy temat.. BECIKOWE. Szperam w internecie, ale nie dużo się dowiedziałam. Ja mam rentę rodzinną z której się utrzymuje.. Na rękę dostaję ok 1300 zł.. Jestem samotną matką. Nie mamy jeszcze przyznanych alimentów. Zaraz będzie mała na świecie, tzn. nie długo.. 1300 zł to jest mało na 2 os. a co dopiero na 3.. Becikowe to zwykłe dostanę. Z tym, co trzeba przedstawić pismo o dochodach się w tym roku nie załapię, bo przecież 1300 zł na 2 osoby to 650 zł ale w przyszłym roku już mogę się chyba starać o ten zasiłek czytałam, że liczy się 12 miesięcy od urodzenia dziecka. Natomiast jeśli chodzi o becikowe samorządowe to czytałam, że w Warszawie nie ma tego becikowego, ale w Łodzi już jest? Wiecie coś na ten temat? Czy za drugie dziecko się dostaje coś jeszcze czy mogę sobie pomarzyć?
Nie wiem czy o to ci chodziło, ale znalazłam coś takiego:

"Jeśli ojciec twego dziecka nie żyje lub jest nieznany (czyli nie można dochodzić alimentów), a twoje dochody nie przekraczają 504 zł netto na osobę (lub 583 zł w wypadku, gdy twoje dziecko okaże się niepełnosprawne), przysługuje ci zasiłek dla samotnie wychowujących dziecko: 170 zł miesięcznie na jedno dziecko, ale nie więcej niż 340 zł na wszystkie dzieci (jeśli dziecko posiada orzeczenie o niepełnosprawności, kwotę dodatku zwiększa się o 80 zł na dziecko i nie więcej niż o 160 zł na wszystkie dzieci). Jeśli natomiast dochód w rodzinie nie przekracza 252 zł na osobę (291,5 zł w przypadku dziecka z orzeczeniem o niepełnosprawności), kwotę dodatku zwiększa się o 50 zł na dziecko, nie więcej jednak niż o 100 zł na wszystkie dzieci."
Stary 2011-05-01, 16:17   #3097
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Twoje i meza dochody dzielą na ilość osob, ale nie wiem czy to dziela na 2 os czy juz na 3 bo bedzie dziecko
Pierwsze becikowe to to dla wszystkich.
Drugie z gminy , miasta jeśli takie jest.
Trzecie to z opieki trzeba mieć 504 zł, zarobki z 2010 roku dzieli się w tym przypadku już na 3 osoby. Bo żeby dostać to becikowe to najpierw trzeba dostać ten zasiłek rodzinny na dziecko coś około 67zł miesięcznie
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 16:21   #3098
linuska33
Raczkowanie

pomóżcie z wyborem wózka..
naczytałam się już naprawdę dużo i wychodzi na to, że nie potrzebnie rozglądam się i upieram przy wózku wielofunkcyjnym...
prawdopodobnie moje malenstwo przejezdzi w gondoli max dwa miesiace (sierpien-wrzesnien)..potem znudzi mu sie zapewne ogladanie obicia wozka wiec wypadalo by miec spacerowke..wiec w tym wypadku wielofunkcjyny by spelnial swoja role..ale co z pora lidgtopad grudzien?? czy nie bedzie on za ciezki na zasniezone chodniki miejskie?
moze lepiej kupic jakis tani i uzywany wozek gleboki na czas do pazdziernika..a potem rozgladac sie za porzadna spacerowke?
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 16:27   #3099
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linuska33 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie moje malenstwo przejezdzi w gondoli max dwa miesiace (sierpien-wrzesnien)..

tylko 2 miesiace w gondoli , mysle ze zdecydowanie dłuzej. a jak juz bedzie zima to jak najdluzejjjjj, bo w spacerówce nigdy ta jak w gondoli nie opatulisz.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2011-05-01 o 16:29
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 16:36   #3100
linuska33
Raczkowanie

tez myslalam ze pojezdzi dluzej w gondoli..ale czy dziecko 4 miesieczne da sie polozyc??
mialam teraz przyjemnosc bycia dwa tygodnie z prawie 4 miesiecznym dzieckiem...i stad moje watpliwosci co do uzywania gondoli dluzej niz 2,5misiaca...dziecko jest zawsze ciekawe swiata, dlatego naszly mnie watpliwosci co do inwestowania w wozek z porzadna gondola...
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:06   #3101
moniczka2123
Zadomowienie

Ja włsnie dzwoniłam do A ni co ma mi sprzedac wozek i cena tego http://allegro.pl/sweety-vector-air-...588437137.html wozka to 650 zł kolor czerwony ale czy czerwony moze byc dla chlopca??

I mam okazje takie cos kupic za 200 zl
http://www.smyk-s2.pl/lezaczki/100-f...-lezaczki.html

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:09   #3102
agni82
Zadomowienie

aania_20 sama chciałabym miec taki pokoik.taki przyjemny. My wygospodarujemy kawałek kącika dla Emila, bo z naszymi przeprowadzkami raz do roku to nie ma sensu nic urządzac.Fajnie Wam, że macie swoje mieszkania, to możecie robic co chcecie.My niesety prowadzimy tułaczy tryb życia. Zamierzamy co prawda kupic mieszkanie w moim rodzinnym miescie, ale mieszkac tam i tak nie bedziemy. Raczej inwestycyjny pomysl, no i w razie czego bedziemy miec nasz kątek na świecie.

Miłego weekendu wszystkim mamusiom.Uwaga na pylenia z drzew. Mnie rozwala.Płacze od wczoraj i ciągam nosem. i kogo tu winic za to?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:14   #3103
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Ja włsnie dzwoniłam do A ni co ma mi sprzedac wozek i cena tego http://allegro.pl/sweety-vector-air-...588437137.html wozka to 650 zł kolor czerwony ale czy czerwony moze byc dla chlopca??

I mam okazje takie cos kupic za 200 zl
http://www.smyk-s2.pl/lezaczki/100-f...-lezaczki.html
Co do leżaczka to możesz taniej upolować na allegro
Stary 2011-05-01, 17:15   #3104
moniczka2123
Zadomowienie

A wozek czerwono siwy moze byc dla chlopca czy nie??

Stary 2011-05-01, 17:18   #3105
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
A wozek czerwono siwy moze byc dla chlopca czy nie??
A czemu nie wydaje mi się, że tylko różowy nie pasuje
Stary 2011-05-01, 17:19   #3106
moniczka2123
Zadomowienie

Dziś 9 miesięcy po ślubie u nas.... a my spedzamy go daaaaaaaaaaaaaleko od siebie i tesnimy

Stary 2011-05-01, 17:40   #3107
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne bo sama mam ten komplet, z tym że ja kupowałam oddzielnie bo o dziwo taniej wyszło! za łóżeczko z szufladą, do tego materac kokos-gryka i jeszcze kubek niekapek gratis zapłaciłam 355zł z wysyłką! a za komodę 415 z wysyłką czy jakoś tak.
Mebelki są świetne, bardzo solidne i stabilne, przewijak z komody nie jest zdejmowany, jest przymocowany na stałe, ale jak dla mnie to akurat duży plus, w końcu po to kupuje komodę z przewijakiem, żeby był tam gdzie ma być, a nie tułać go po całym domu....
Już się nie mogę doczekać aż je poskładamy bo leża w kartonach pod naszym łózkiem, ale mąż chce dopiero pod koniec czerwca skręcać mebelki, żeby nie zagracać wcześniej naszej sypialni....
Ale wymacaliśmy je na żywo w sklepie i jak dla mnie super

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:51   #3108
SweetAngel1984
Zadomowienie

czesc dziewczynki

pisze do Was z dzialeczki........

na wstepie pzdr od mojego R dla was wszystkich smiej sie ze mnie ze maniaczka jestem.......

moj pobyt przebywa dosyc......ciekawie
wczorja bylo cieplutko wygrzewalam siebie i kaldunek na sloneczku...... bylo pelno zab ktore co chwila mnie straszyly za worka na smieci wyskoczyl zaskroniec i tez malo co zawalu nie dostalam.....chcac sie zrelaksowac chcialam zmyc taras poszlam po mopa a z niego wyskoczyla......mysz i skonczyly sie moje porzadki hehehe
padlam wczoraj szybciutko...swieze powietrze mnei uspilo

dzis od poludnia pada po sniadaniu wybralismy sie na spacer z R i mama nad jeziorko po drodze zaliczylam gofra z jagodami i bita smietane.......

i spotkalismy BYŁĄ dziewczyne mojego R z nia jest dluga historia hehe a mianowicie jak ja poznalam R to byl z nia i zerwal z nia dla mnie noi wiadomo ze ona mnei teraz nienawidzi w sumie sie troche nie dziwie bo byli razem 5 lat ale takie zycie! ta wariatka miala czarne dlugie wlosy ale ze ja ma blond wiec ona trzasnela sobie platyne do tego nosi szpilki czy na plaze czy w gory ma rozowe tipsy rozowe pasemka we wlosach rozowego kwiatka w opasce i rozowe pokrowce w hello kitty w samochodzie ogolnie wiecie juz chyba jaki to typ a njalepsze jest to ze dziewczyna ma ........... 30 lat i jak nas zobaczyla dzis po paru latach zaczela piszczec pokazywac palcami i skakac i krzyczec ze jaka jestem gruba a ona kurcze ma 160 cm i wazy ponad 100 kg zaczelam sie smiac bo przeciez jestem w ciazy ale debilka o tym nie pomyslala poprostu......bez komentarza......

a na kolacje bedzie grill szaszlyki, kielbaska biala, karkoweczka i salateczki mniam

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-01 o 17:54
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:54   #3109
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
editka2022, agulaaabar dziekuje za slowa pocieszenia
kolatania nie czuje

w ogole to sie poryczalam, jakos mnie zdolowalo i nie moglam sie powstrzymac
powod nie byl jakis istotny, po prostu musialam sie wyzalic i poplakac, jakas potrzeba chwili
tztowi nie umialam wytlumaczyc czemu placze

teraz lepiej, ale nadal mam swieczki w oczach
Normalne kochana, normalne
Ja ostatnio się popłakałam, bo kupiłam mężowi prezent,
a mu się nie spodobał a wydawało mi się że strzeliłam w 10!

Cytat:
z tego co wiem to dodają wszystkie Twoje wypłaty netto i męża netto i dzielą to na 12 miesięcy a potem na 2 osoby, ile wyjdzie na osobę to wlaśnie ta kwota
no nie wiem ale ciężko spełnić ten warunek, musielibyście mieć miesięcznie 1000 zł dochodu na rękę
Ja zaraz sobie to obliczę, co prawda Ja miałam tylko dochody w PL w tamtym roku, ale przekraczały tysiaka

Moniczka bomba! Ja taką komodę będę miała,ale bez misia.Maż mi zrobi mam nadzieję...
Fajnie tak powspominać ,co ? Ja uwielbiam oglądać swoją płytę z wesela!
Co do wózka to kolor może być. Ja do koloru podeszłam w ten sposób, że ma mi się podobać i koniec! a czy będzie chłopiec czy dziewczynka to jedno, bo i tak większość nie wie kto leży w wózku w pierwszych miesiącach, bo po małych dzidziacj tego na początku nie widać

Cytat:
Moja nie plakala Serio - W OGOLE
Mi samej trudno w to uwierzyc, bo zawsze wyobrazalam sobie takiego malego zuka jako wiecznie wykrzywione i wrzeszczace stworzenie.
Ale w zasadzie dziecko to prosty mechanizm - placze, gdy jest mu zimno, jest glodne, chore lub ma kolki. Od zimna chyba kazda z nas umie ustrzec,
cycka czy butelke trzeba dac jak tylko przychodzi pora karmienia (w nocy wstawalam jak zaczynala sie przebudzac i bach cyca do buzi zanim jeknela)
no a choroba czy kolka to juz niezalezne od nas-jak sie zjawia to sie robi wszystko zeby bylo lepiej. Moja przez 1,5roku nie byla nigdy chora ani nie miala kolek to nie wiem
I smoka tez nie miala, bo nie chciala.
Takze nie martw sie na zapas-moze tez bedziesz miala takie zlote dziecko
No właśnie. Ja też tak sobie wyobrażam,
że płaczę wręcz wrzeszczy
Ale fajny patent dzieciaka bez smoczka mieć

Dekaro na zakupy? Gdzie na zakupy?! Dzisiaj?!

Aniu czemu ta komoda taka dziwna? w sensie, że z tyłu nic, nie ma?!

You you wiesz co nawet nie pomyślałam,że faktycznie smoczek jest formą zapychacza zawsze wydawało mi się to naturalne, że dzieciątko ma smoczka.Ale tak jak piszesz poważnie, dziecko płacze kiedy chce jeść, ma mokro itp.
Wyznaczę sobie cel, że smoczek ewentualnie w ostateczności! I mam nadzieję, że Nasza mała nie będzie go w ogóle potrzebowała, że wystarczy jej jak np tatuś ją weźmie na ręce Dziękuje za oświecenie

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
Pierwsze becikowe to to dla wszystkich.
Drugie z gminy , miasta jeśli takie jest.
Trzecie to z opieki trzeba mieć 504 zł, zarobki z 2010 roku dzieli się w tym przypadku już na 3 osoby. Bo żeby dostać to becikowe to najpierw trzeba dostać ten zasiłek rodzinny na dziecko coś około 67zł miesięcznie
Na pewno na 3 os?! Jesteś tego pewna?!
Jak tak to mam szanse

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:18   #3110
moniczka2123
Zadomowienie

Na suwaczku 26 tydzień i 6 dzień czyli koniec 27 tygodnia
A dziś 1 maja wiec zostało nam równe 3 miesiace
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuchol.jpg (100,2 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-05-01 o 18:20
Stary 2011-05-01, 18:21   #3111
zanetaa88
Zakorzenienie

A dupa jasna!
Jeszcze jedno pytanie!?
Oni biorą dochody i przychody do rozliczenia ,czy przekraczamy te 504 zł - tak wyczytałam na tej stronie http://www.rp.pl/artykul/56660,54306...-rodzinie.html
ale jeżeli mój mąż pracował w Austrii w 2010 i rozliczył się w PL to biorą jego dochody i przychody pod uwagę?!Rozliczenie w sumie wyszło na "zero"
Chyba tak, nie?

Stary 2011-05-01, 18:24   #3112
editka2022
Rozeznanie

moniczka ja czolowke ze slubu tez mam zrobiona podobnie
łozeczko własnie takie,tyle ze z zyrafka dzis skaldalismy z mezem ,jest bardzo ładne,na poczatku chcialam kupic caly kpl z komoda szafa itp ale kupilismy tylko lozeczko i przewijak z tej serii,stwierdzilam ze kupie normalne mebelki jak bedziemy sie przeprowadzac na swoje a to bedzie hhhmmmm mam nadzieje ze za rok o tej porze.......
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:45   #3113
patik87
Zakorzenienie

To sobie pospaliśmy w taką pogodę zostaje tylko tv i łóżko, ewentualnie odwiedziny. No to byliśmy u rodziców, na obiadku w knajpie i tak siedzimy...

Sweet ale masz przeżycia z zaskrońcem i myszą. BRZYDZĘ się myszy beeee, a węża też się boję. Była Twojego R.. ehh olej ją.

Moniczka don't cry ładny brzucholek I ten komplet łóżeczka z komodą podoba mi się też. Nasze łóżeczko leży w nie złożone, bo tzt nie czepia się takich rzeczy, twierdzi ze nie umię (a co tu umieć..), może jutro szwagierek złoży. Bo meble w zasadzie stoją, jeszcze dywanik, naklejki na scianę, lampka, firanki, i jakieś dodatki i muszę poprać ubrania i je ładnie poskładać, bo już mam gdzie. A czas leci..

aniaa kącik dla maluszka miodzio. Ładny dobór kolorów.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:03   #3114
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Ja dzis cały dzien w szlafroku, TZ na meczu, generalnie nuda jakas...

Wczoraj kupilismy przewijak na łóżeczko, lista rzeczy z wyprawki sie skraca

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:03   #3115
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:

Na pewno na 3 os?! Jesteś tego pewna?!
Jak tak to mam szanse
Tak co do becikowego z opieki jestem pewna
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:07   #3116
aania_20
Zakorzenienie

Przespałam godzinę....od razu mi lepiej
a zrobiłam ciasto z delicjami, z ananasem i galaretką

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
............ i jak nas zobaczyla dzis po paru latach zaczela piszczec pokazywac palcami i skakac i krzyczec ze jaka jestem gruba a ona kurcze ma 160 cm i wazy ponad 100 kg zaczelam sie smiac bo przeciez jestem w ciazy ale debilka o tym nie pomyslala poprostu......bez komentarza......
O kurcze... normalnie jak 12 latka już sobie ją wyobraziłam, przynajmniej wesoło miałaś
Cytat:
Aniu czemu ta komoda taka dziwna? w sensie, że z tyłu nic, nie ma?!

Bo ten tył to jest dodatkowa nadstawka do przewijania - jak przewijak już nie będzie potrzebny to się ją łato zdemontuje i komodę można dosunąć do ściany. Coś jak przewijak w tych linkach wrzuconych wcześniej tyle że zdejmowany. Bez nadstawki ma 50cm głębokości więc całkiem sporo i tak

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:16   #3117
zanetaa88
Zakorzenienie

No
Te zakupy które chciałam zrobić w tym miesiącu,
to już zrobiłam
Ewentualnie jeszcze jak coś znajdę na mieście to dokupię
Jestem z siebie zadowolona
Najbardziej się cieszę z ręcznika:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1570372333
Wiem, że mój mąż będzie jeszcze chętniej uczestniczył w kąpieli małe
do wanienki dokupiłam jeszcze http://allegro.pl/show_item.php?item=1575664747 i jest powód aby się nie bał, że małej coś zrobi, że nie utrzyma

Tiru tiru

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki

pisze do Was z dzialeczki........

na wstepie pzdr od mojego R dla was wszystkich smiej sie ze mnie ze maniaczka jestem.......

moj pobyt przebywa dosyc......ciekawie
wczorja bylo cieplutko wygrzewalam siebie i kaldunek na sloneczku...... bylo pelno zab ktore co chwila mnie straszyly za worka na smieci wyskoczyl zaskroniec i tez malo co zawalu nie dostalam.....chcac sie zrelaksowac chcialam zmyc taras poszlam po mopa a z niego wyskoczyla......mysz i skonczyly sie moje porzadki hehehe
padlam wczoraj szybciutko...swieze powietrze mnei uspilo

dzis od poludnia pada po sniadaniu wybralismy sie na spacer z R i mama nad jeziorko po drodze zaliczylam gofra z jagodami i bita smietane.......

i spotkalismy BYŁĄ dziewczyne mojego R z nia jest dluga historia hehe a mianowicie jak ja poznalam R to byl z nia i zerwal z nia dla mnie noi wiadomo ze ona mnei teraz nienawidzi w sumie sie troche nie dziwie bo byli razem 5 lat ale takie zycie! ta wariatka miala czarne dlugie wlosy ale ze ja ma blond wiec ona trzasnela sobie platyne do tego nosi szpilki czy na plaze czy w gory ma rozowe tipsy rozowe pasemka we wlosach rozowego kwiatka w opasce i rozowe pokrowce w hello kitty w samochodzie ogolnie wiecie juz chyba jaki to typ a njalepsze jest to ze dziewczyna ma ........... 30 lat i jak nas zobaczyla dzis po paru latach zaczela piszczec pokazywac palcami i skakac i krzyczec ze jaka jestem gruba a ona kurcze ma 160 cm i wazy ponad 100 kg zaczelam sie smiac bo przeciez jestem w ciazy ale debilka o tym nie pomyslala poprostu......bez komentarza......

a na kolacje bedzie grill szaszlyki, kielbaska biala, karkoweczka i salateczki mniam
Jak Ja mogłam nie zauważyć Twojego posta
To przynajmniej się coś u Ciebie dzieje!
Fuj zaskroniec, chyba bym uciekła jak najdalej!
żabki są nawet fajne :P
a była twojego R to taka ropucha ,co
ach wyobrażam sobie ją <--- podobna do emotikonki ?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
Tak co do becikowego z opieki jestem pewna

No to jeszcze mi powiedz, bo pisałam wcześniej, ale jeszcze nikt nie odp.
Czy jeżeli mój mąż rozliczał się w PL z Austrii to to się bierze do obliczenia zasiłku, czy też nie?!

Stary 2011-05-01, 19:18   #3118
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajny patent dzieciaka bez smoczka miec..
You you wiesz co nawet nie pomyślałam,że faktycznie smoczek jest formą zapychacza zawsze wydawało mi się to naturalne, że dzieciątko ma smoczka.Ale tak jak piszesz poważnie, dziecko płacze kiedy chce jeść, ma mokro itp.
Wyznaczę sobie cel, że smoczek ewentualnie w ostateczności! I mam nadzieję, że Nasza mała nie będzie go w ogóle potrzebowała, że wystarczy jej jak np tatuś ją weźmie na ręce Dziękuje za oświecenie
dobra mysl smoczek potrafi niezle utrudnic zycie - taki noworodek/niemowlak jak przysypia to mu ten smoczek wypada z buzi i wtedy sie budzi i placze i trzeba mu ten smoczek znow wsadzic i tak w kolko - moja kumpela byla wsciekla, ze dala sie namowic na zapodanie synkowi smoka - nie miala chwili spokoju przez ten smoczek, bo maly go ciagle gdzies gubil i sie wsciekal.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:30   #3119
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dobra mysl smoczek potrafi niezle utrudnic zycie - taki noworodek/niemowlak jak przysypia to mu ten smoczek wypada z buzi i wtedy sie budzi i placze i trzeba mu ten smoczek znow wsadzic i tak w kolko - moja kumpela byla wsciekla, ze dala sie namowic na zapodanie synkowi smoka - nie miala chwili spokoju przez ten smoczek, bo maly go ciagle gdzies gubil i sie wsciekal.
Faktycznie wiesz, nigdy nie podeszłam do smoczka w taki sposób tak jak piszesz, że tak naprawdę nie musi go być...
Zawsze wydawał mi się niezbędny przy dziecku, ale tak naprawdę jest on tylko takim kluczykiem do zamknięcia mu buzi.Powiedziałam już mojemu mężowi, że smoczek w ostateczności będziemy dawać małej
Trochę się zdziwił, że jak to bez smoczka ?! to mu wytłumaczyłam
Powiedział, że nie ma problemu.
Tak teraz myślę, kurcze naprawdę potem dziecko płaczę nie ze względu że jest głodne, czy mu zimno itd tylko że nie ma smoczka do którego jest przyzwyczajony to tak jak zabrać palaczowi papierosy

Stary 2011-05-01, 19:32   #3120
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

A to mogę wziąć byle jakie?
Zacznę od najtańszych
Nie będę widziwiała
moze nie byle jakie - lepiej uspokajacza brac ortodontycznego. kauczuk szybciej sie zuzywa (robi sie taka ciapowala lepka guma...), a silikonowi nic sie nie dzieje.

ja musialam podac smoczka juz w szpitalu. maly byl na lampach i musial tam siedziec by zółtaczka przeszla. co chwile mi go przynosili "bo głodny" bo płakał, a on chcial zwyczajnie do mamy. wiec zeby spac cokolwiek a nie trzymac obok niego w inkubatorku takim ręke to musial miec smoczek. wiec czasem taki knebel niezbedny jest

reszte doczytam jak maly padnie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-01 o 19:37
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości