Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 18:11   #3451
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Jest minimalna stawka miesieczna. Przez to jedna osoba bedzie pracowac 30 godzin w tygodniu, a inna 60, a mimo to na koniec miesiaca obie zarobia tyle samo.

A w UK minimum krajowe jest tylko na godzine. Dlatego ten kto pracuje wiecej zarobi wiecej, a ten co pracuje mniej zarobi mniej. W ten sposob nie da sie wyzyskiwac pracownika, bo jak jest potrzebny na 40 godzin tygodniowo to za kazda przepracowana godzine musi dostac conajmniej minimum krajowe czyli 5,95. Kwota ktora dostanie na koniec miesiaca dostanie rzadu nie interesuje.
A no chyba że tak, ja jeszcze nie bardzo się orientuję na rynku bo stałej pracy jeszcze nie miałam. Ale to bezsens tak jak piszesz.
Powinno być na godziny, tak jak w UK jest z tego co piszesz. To już ma sens.
Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Z ta moja kolezanka co pracuje 5 za h to jeszcze dopowiem. Ost z kasy ginela kasa np 100 zl i szefostwo wymyslilo ze kazdy pracownik oddaje ze swojej pensji 100% czyli jak jest 3 pracownikow to szefostwo ma zysk 200 zl a czemu 100%?? bo ten co ukradl na kradziezy nie zarobi, a tak jakby dzielic kwote to zawsze zlodziej sie zbogaci.
Chyba w kazdym miesiacu bylo tak ze musiala zwracac kase, bo cos sie nie zgadzalo. Chce odejsc ale nie moze innej pracy znalezc..
o masakra
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:12   #3452
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Z ta moja kolezanka co pracuje 5 za h to jeszcze dopowiem. Ost z kasy ginela kasa np 100 zl i szefostwo wymyslilo ze kazdy pracownik oddaje ze swojej pensji 100% czyli jak jest 3 pracownikow to szefostwo ma zysk 200 zl a czemu 100%?? bo ten co ukradl na kradziezy nie zarobi, a tak jakby dzielic kwote to zawsze zlodziej sie zbogaci.
Chyba w kazdym miesiacu bylo tak ze musiala zwracac kase, bo cos sie nie zgadzalo. Chce odejsc ale nie moze innej pracy znalezc..
Przeciez to jest nielegalne.
Pracodawca nie ma prawa sobie takich samosadow robic.
I dlatego sytuacja w kraju jest taka a nie inna. Pracownicy nie znaja swoich praw, jawnie daja sie w ch**a robic, to czego innego sie spodziewac?
Jak sie pracowadwcom na to pozwala, to korzystaja jak moga.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:15   #3453
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Wracamy do sytuacja sprzed UE.
Ja 6 lat temu mialam 6.80/h i juz wtedy byla to marna stawka. Nizsza mieli chyba tylko ochroniarze (niektorzy nawet 2,50/h). A teraz , po tych wszystkich podwyzkach, 7 zl na nic by mi nie wystarczylo. Wtedy mialam na styk, a teraz to moze na polowe wydatkow by wystarczylo. A dla przyjemnosci nie kupowalam sobie zupwlnie nic.

Wolne zarty

Moim zdaniem rzad powinien ustalic minimalna stawke godzinowa i troche ucieloby to taki wyzysk.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

W Warszawie?
No w Warszawie.

O matko, pokićkałam. To nawet mniej wynosi.
Popatrzyłam na tego maila co dostałam.
Pracuje się 15dni po 12h (czyli ponad 160h) i za to zarobi się... uwaga: 800zł. Czyli... 2,25zł/h. STOLICA!!! I to w centrum ścisłym a nie gdzieś na obrzeżach.
A dlaczego to możliwe? Bo to umowa-zlecenie. Na umowie-zleceniu wszystko wolno. I dlatego pracodawcy nie chcą teraz zatrudniać na umowę o pracę, tylko wszystko zlecenie, by jak najbardziej wyzyskać pracownika.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

I jak tu nie zwariować...

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:16   #3454
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Przeciez to jest nielegalne.
Pracodawca nie ma prawa sobie takich samosadow robic.
I dlatego sytuacja w kraju jest taka a nie inna. Pracownicy nie znaja swoich praw, jawnie daja sie w ch**a robic, to czego innego sie spodziewac?
Jak sie pracowadwcom na to pozwala, to korzystaja jak moga.
wiesz co ona strasznie sprytna jest zatrudnia same mlode dziewczyny, nie podpisuje stalej umowy, no straszny wyzysk, ja sie dziwie kolezance ze jeszcze tam pracuje. Nawet czasem nie ma 11h przepisowej przerwy miedzy jednym dniem pracy a drugim
Niedawno wystawily nie to piwo co trzeba i w efekcie wczesniejsze sie przeterminowalo i tez ta kwote musza oddac od siebie. No rozumiem ich blad, ale to szefa obowiazek zeby pojsc sprawdzic czy jest wszystko ok. A jak nie to niech zatrudni menadzera. Nigdy bym nie powierzyla az takiej odpowiedzialnosci 2 miesiecznej pracownicy
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:18   #3455
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Jedna z drogerii na podkarpaciu (Wispol) ma wszystkie produkty Joanny, w normalnych cenach

Moja siostra też raz kupiła jakąś piankę czy tam lakier z tych profesjonalnych i bardzo jej pasował tylko kupowała we fryzjerskim, a ja mówię, żeby poszła do drogerii, no i była i się okazało że są o wieeeele tańsze.
w normalnych cenach, tzn po ile?

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość

Będziesz śpiewać czy coś czytac ?

A ja się boję piłki
Każdej, oprócz tenisowych i ping-pongowych
śpiewałam i czytałam
a ja sie nie boję

Cytat:
Napisane przez AnikZgr Pokaż wiadomość
ma ktoś ochotę na kakao?
ale takie prawdziwe
zapraszam jak coś
ja mam ochotę, ale już za późno chyba
Stary 2011-05-01, 18:20   #3456
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:

Co do pieniążków to ja czasem robilam tak,że chowałam je np. do niewidocznej przegródki w portfelu,żeby za jakiś czas, jak o tym zapomnę mieć prezent
Często to wychodziło,ale przyznaję się bez bicia,że wiele razy było tak, że "przypominałam" sobie o tym dziwnym trafem w drogerii czy w sklepie z ubraniami

To miło,że płacą więcej za weekend.
Oh, 5zł/h dla mnie to już nie do pomyślenia. Jak tak można traktować pracownika.
Jak byłam kiedyś na promocji,w niedzielę. Rozmawiałam z dziewczyną pracująca na stoisku z kosmetykami, za 3ZŁ ZA GODZINĘ 10 godzin w niedzielę. I to bez przerwy właściwie, bo nie ma kto jej pilnować tych kosmetyków, zeby psozła np do wc.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:22   #3457
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
A no chyba że tak, ja jeszcze nie bardzo się orientuję na rynku bo stałej pracy jeszcze nie miałam. Ale to bezsens tak jak piszesz.
Tak to wlasnie wygladalo w mojej ostatniej pracy w Polsce.ja bylam zatrudniona przez firme ochroniarska. Bylam recepcjonistka w biurowcu. Ja mialam 6,80/h. Pracowalam ok 30 h tygodniowo. Chlopaki pracowali ok 60 h tygodniowo i na koniec miesiaca ja mialam wiecej kasy niz oni.
Ja na minimum krajowe pracowlam ok. 85 godzin, ochroniarze ok 230 h.
I gdzie tu sprawiedliwosc?

Przy stawce godzinowej zarobki sa wprost proporcjonalne do wkladu pracy. I nie da sie kogos zmusic do orania od switu do nocy za darmo.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-01, 18:22   #3458
n0emi
Zakorzenienie

tragedia po prostu az chce sie wyjechac.
Stary 2011-05-01, 18:27   #3459
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
No w Warszawie.

Pracuje się 15dni po 12h (czyli ponad 160h) i za to zarobi się... uwaga: 800zł. Czyli... 2,25zł/h. STOLICA!!! I to w centrum ścisłym a nie gdzieś na obrzeżach.
A dlaczego to możliwe? Bo to umowa-zlecenie. Na umowie-zleceniu wszystko wolno. I dlatego pracodawcy nie chcą teraz zatrudniać na umowę o pracę, tylko wszystko zlecenie, by jak najbardziej wyzyskać pracownika.
Ja tez pracowalam na umowe zlecenie.
Na umowie zlecenie tez ma sie prawa. Ale tu akurat nie ma zlamania prawa niestety

Ja myslalam, ze takie stawki to zamierzchla przeszlosc.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-01, 18:28   #3460
saming
Zakorzenienie

Cytat:
w normalnych cenach, tzn po ile?
No ale ja nie wiem co jest dla Ciebie normalną ceną, a co nie. Dla mnie wszystko co jest tańsze niż w stolicy nawet o 50gr jest normalną ceną. A w Warszawie wszystko drogie w ch.j.
A konkretnych cen Ci nie podam bo nie pamiętam, zresztą nie orientuję sie jakie są ceny np. we fryzjerskim a drogerii bo we fryzjerskim nie bywam, moja siostra była i powiedziała że w drogerii jest o kilka zł taniej więc jest.

Stary 2011-05-01, 18:31   #3461
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że coraz więcej takich ofert jest.
Rzadko kto chce płacić więcej niż 7zł/h.
Trzeba mieć szczęście albo znajomości.

Albo studiować zaocznie i wtedy łatwiej znaleźć pracę. Albo być po studiach.
A studiując dziennie to ciężko jest znaleźć coś sensownego, bo nawet jak się ma mało zajęć to pracodawca słysząc "student dzienny" nie jest zainteresowany.
Ja studiuję dziennie i od prawie 3 lat mam stałą pracę - ale prawda jest taka,że pierwsze 2 lata (cały czas ta sama firma) pracowałam w systemie 24/7/365, wobec tego łatwo było ułożyć elastyczny grafik.
Ale mialam taki okres,że byłam hardkorem - np. przychodziłam do pracy na 15, wychodziłam o 7 rano następnego dnia i jechałam prosto do szkoły. Potem na chwilę do domu się umyć i znów na 19 na noc do pracy.

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ostatnio mojej znajomej zaproponowali w lumpeksie 4zł./h

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość

Ja mam lekkie zaległosci z zeszłego tygodnia jeszcze nie obejrzałam, zaraz sobie włączę na necie
pisać pracę a nie oglądać - vod nie ucieknie

Cytat:
W klubie pisałam - w kawiarence internetowej proponowali jakieś 4,5zł/h, a praca po 12h dziennie...
Cytat:
No w Warszawie.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

I jak tu nie zwariować...
Hm, ciekawe... chyba kojarzę tą ofertę.
Z gumtree?
Szkoda słów.

Ja nigdy się nie zgadzałam na takie stawki. Najniższą miałam 8zł/h do ręki, najwyższą 10zł/h do ręki. Porównując to do tego, co piszecie - są to kokosy, ale mam znajomych, którzy z politowaniem patrzą na moją stawkę.

I szczerze mówiąc: zaczął się trzeci rok w tej samej firmie, a stawka poszła w górę raz.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-05-01 o 18:34
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:31   #3462
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez pracowalam na umowe zlecenie.
Na umowie zlecenie tez ma sie prawa. Ale tu akurat nie ma zlamania prawa niestety

Ja myslalam, ze takie stawki to zamierzchla przeszlosc.
Jeszcze 2-3 lata temu stawki poszły w górę. Studenci łapali dodatkowe pracy bo ich zatrudniano. Teraz jedynie studentów to do ulotek chcą zatrudniać.
Zaoczni mogą na słuchawki. A reszta niech zdycha.
Mam wrażenie, że Polska zamiast iść do przodu to sie skutecznie uwstecznia. Bo to co się zaczyna dziać to paranoja.

Ja miałam 15 lat i rozdawałam ulotki bo już mogłam pracować. A teraz do ulotek trzeba mieć skończone 18 lat i doświadczenie w roznoszeniu ulotek. Nip wyrabiają od 16l. Ale 16l już nigdzie nie zatrudniają.

Stary 2011-05-01, 18:34   #3463
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ja nie wiem co jest dla Ciebie normalną ceną, a co nie. Dla mnie wszystko co jest tańsze niż w stolicy nawet o 50gr jest normalną ceną. A w Warszawie wszystko drogie w ch.j.
A konkretnych cen Ci nie podam bo nie pamiętam, zresztą nie orientuję sie jakie są ceny np. we fryzjerskim a drogerii bo we fryzjerskim nie bywam, moja siostra była i powiedziała że w drogerii jest o kilka zł taniej więc jest.
tzn. chodziło mi o to, czy dużo droższe niż na allegro ;D
Stary 2011-05-01, 18:39   #3464
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Ja studiuję dziennie i od prawie 3 lat mam stałą pracę - ale prawda jest taka,że pierwsze 2 lata (cały czas ta sama firma) pracowałam w systemie 24/7/365, wobec tego łatwo było ułożyć elastyczny grafik.
Ale mialam taki okres,że byłam hardkorem - np. przychodziłam do pracy na 15, wychodziłam o 7 rano następnego dnia i jechałam prosto do szkoły. Potem na chwilę do domu się umyć i znów na 19 na noc do pracy.
No, tak jak pisałam wcześniej - jak się komuś udało 2-3 lata temu podłapać taką pracę to jest okej, ale teraz naprawdę trzeba mieć farta, żeby coś takiego znaleźć.

Cytat:
Hm, ciekawe... chyba kojarzę tą ofertę.
Z gumtree?
Szkoda słów.
Ano z gumtree.
Cytat:
Ja nigdy się nie zgadzałam na takie stawki. Najniższą miałam 8zł/h do ręki, najwyższą 10zł/h do ręki. Porównując to do tego, co piszecie - są to kokosy, ale mam znajomych, którzy z politowaniem patrzą na moją stawkę.
No okej, ale co ma ktoś zrobić jak potrzebuje pracy i innej nie może znaleźć? Strzelić sobie w łeb? Ciężko coś wywalczyć skoro płace idą w dół, w dodatku małe firmy są likwidowane, osoby tracą pracę, a koszty życia idą w górę. Jak ktoś nie ma potrzeby to też łatwo powiedzieć, żeby nie zgadzać się na takie warunki... a co innego może zrobić?
Ja jak rozdawałam ulotki to miałam 4,2zł/h netto.. Teraz najwyższą stawkę 12zł/h brutto, to na promocjach.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
tzn. chodziło mi o to, czy dużo droższe niż na allegro ;D
Nie orientuję się jakie są ceny tych produktów na allegro, bo nigdy nie miałam potrzeby tam sprawdzać

Stary 2011-05-01, 18:42   #3465
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co ona strasznie sprytna jest zatrudnia same mlode dziewczyny, nie podpisuje stalej umowy, no straszny wyzysk, ja sie dziwie kolezance ze jeszcze tam pracuje. Nawet czasem nie ma 11h przepisowej przerwy miedzy jednym dniem pracy a drugim
Niedawno wystawily nie to piwo co trzeba i w efekcie wczesniejsze sie przeterminowalo i tez ta kwote musza oddac od siebie. No rozumiem ich blad, ale to szefa obowiazek zeby pojsc sprawdzic czy jest wszystko ok. A jak nie to niech zatrudni menadzera. Nigdy bym nie powierzyla az takiej odpowiedzialnosci 2 miesiecznej pracownicy
To znaczy pracuje na czarno??
Bo na jakiejkolwiek umowie pracodawca nie ma prawa zadac zwrotu pieniedzy jesli nie udowodni ze dany pracownik pieniadze wzial. A takze nie ma prawa zadac zwrotu pieniedzy za przeterminowany towar.
A jesli pracuje na czarno to musi sie liczyc z tym ze bedzie oszukiwana.
Przez to ze ludzie godza sie na takie wrunki mamy mase takich cwaniaczkow.

Cytat:
Jeszcze 2-3 lata temu stawki poszły w górę. Studenci łapali dodatkowe pracy bo ich zatrudniano. Teraz jedynie studentów to do ulotek chcą zatrudniać.
Zaoczni mogą na słuchawki. A reszta niech zdycha.
Mam wrażenie, że Polska zamiast iść do przodu to sie skutecznie uwstecznia. Bo to co się zaczyna dziać to paranoja.
Czyli wszystko wraca do stanu poprzedniego.

Pamietam jak kilka lat temu moja siostra mowila ze u niej przyjeliby mnie natychmiast i dostalabym wyzsza stawke niz ma ona po 15 latach. I nie wazne ze nie mialam ani odpowiedniego doswiadczenia, ani wyksztalcenia. To byl taki okres jak wszystkie firmy byly zdesperowane, bo ludzie masowo odchodzili z pracy wyjezdzali za granice i zakladali wlasne interesy.

Cytat:
Ja miałam 15 lat i rozdawałam ulotki bo już mogłam pracować. A teraz do ulotek trzeba mieć skończone 18 lat i doświadczenie w roznoszeniu ulotek. Nip wyrabiają od 16l. Ale 16l już nigdzie nie zatrudniają.
Moze magistra w tej dziedzinie i znajomosc 5 jezykow

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-01, 18:44   #3466
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Ci od tej kawiarenki to....

Saming - no tak, jeśli ktoś pilnie szuka roboty to wiadomo,że lepiej isć za 5zł/h niż nie mieć na chleb.
Ale to jest okropne,że w tym kraju nie ma innych możliwości.

A największy paradoks i idiotyzm?

Wymagają doświadczenia - a jak student ma je zdobyć, skoro nie chcą go zatrudnić bo wymagają doświadczenia?

P.s ja właśnie od CC zaczynałam (Call Center)

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-01, 18:47   #3467
19agusia91
Zakorzenienie

A do wkładania parówki w b ułkę wyższe wykształcenie.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Poprzednie wakacje szukałam pracy- bezskutecznie. Raz udało mi się być na inwentaryzacji. Teraz w ciągu całego roku szkolnego-2 razy na promocji.Spotkałam ostatnio znajomego, mówi,ze jego tata organizuje czasami promocje i będzie o mnei pamietał, jak będzie potrzebna hostessa. On raz stał i za 8 godzin dostał 300 zł
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2011-05-01, 18:48   #3468
n0emi
Zakorzenienie

kocurzyco chyba podpisywala umowe zlecenie, ale i tak zadnych praw nie ma albo po prostu nie umie walczyc o swoje

haha agusia dobrze powiedziane
Stary 2011-05-01, 18:49   #3469
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Ci od tej kawiarenki to....

Saming - no tak, jeśli ktoś pilnie szuka roboty to wiadomo,że lepiej isć za 5zł/h niż nie mieć na chleb.
Ale to jest okropne,że w tym kraju nie ma innych możliwości.

A największy paradoks i idiotyzm?

Wymagają doświadczenia - a jak student ma je zdobyć, skoro nie chcą go zatrudnić bo wymagają doświadczenia?

P.s ja właśnie od CC zaczynałam (Call Center)
Ja rozdawałam ulotki, wykładałam towar w sklepie, pracowałam w drukarni - składanie pudełeczek, wkładanie broszur do gazet - tu była praca na akord, i różnie z tym bywało. Były dni takie, że drukarnia nawalała i zarabiało się ok. 4zł/h a czasem i tak że 12-13zł/h. Pamiętam, jak byłam na nocce z koleżanką to wtedy robota świetnie szła, i właśnie wyszło nam po 13zł/h - byłyśmy z 11h.
I do tego call center - przyjmowałam zamówienia, i ankiety telefoniczne robiłam.
Boże, i pomyśleć, że tyle "doświadczenia" od 15 roku życia. Chyba powinnam być z siebie dumna, a mnie wszyscy dołują jeszcze :/

Stary 2011-05-01, 18:52   #3470
n0emi
Zakorzenienie

ja rok temu tez szukalam pracy i calee wakacje przesiedzialam, no ale tez troche z lenistwa bo tylko w neecie szukalam pracy. Na prawde az chce sie rzucic to wszystko i wyjechac. Teraz TZ dostal od kolegi propozycje pracy za granica 13 euro za godzine. No ale szkoda studiow.. i tak cos czuje ze jak bedziemy sie chcieli dorobic to tylko za granica.
Stary 2011-05-01, 18:54   #3471
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
tragedia po prostu az chce sie wyjechac.
dokładnie
Cytat:
Ja rozdawałam ulotki, wykładałam towar w sklepie, pracowałam w drukarni - składanie pudełeczek, wkładanie broszur do gazet - tu była praca na akord, i różnie z tym bywało. Były dni takie, że drukarnia nawalała i zarabiało się ok. 4zł/h a czasem i tak że 12-13zł/h. Pamiętam, jak byłam na nocce z koleżanką to wtedy robota świetnie szła, i właśnie wyszło nam po 13zł/h - byłyśmy z 11h.
I do tego call center - przyjmowałam zamówienia, i ankiety telefoniczne robiłam.
Boże, i pomyśleć, że tyle "doświadczenia" od 15 roku życia. Chyba powinnam być z siebie dumna, a mnie wszyscy dołują jeszcze :/
zdarzało się, też to robiłam
Do tego praca przy płytach CD/DVD
No i ostatnia, to już dłużej - ankiety tel.
A tak to nic konkretnego, no bo jak...
Stary 2011-05-01, 18:58   #3472
otako
Zakorzenienie

Ja wolę nie pisać o swoim doświadczeniu zawodowym, bo wstyd
Ale mimo wszystko jakoś finansowo daję sobie radę. Oczywiście, jestem na utrzymaniu rodziców, bo zapewniają mi dach nad głową i jedzenie, ale nie pamiętam kiedy ostatnio wyciągnęłam do nich rękę po jakiekolwiek pieniądze. Na moje potrzeby typu imprezy czy ciuchy, kosmetyki, doładowanie telefonu i bilety autobusowe wystarcza stypendium, to co od czasu do czasu zarobię na allegro i raz na jakiś czas kieszonkowe od babci Na swoje wydatki nie biorę od rodziców ani złotówki.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2011-05-01 o 19:02
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:59   #3473
19agusia91
Zakorzenienie

Ja z tym stażem nie wiem jak będzie. Teraz potrafią zwolnić z apteki na pół roku przed końcem stażu. A stażystó nei chcą przyjmwoać, bo małe doświadczenie. No a gdzie miał farmaceuta zdobyć doświadczenie? Na inwentaryzacji w sklepie?
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2011-05-01, 19:01   #3474
otako
Zakorzenienie

Smerfetko - dziękuję za "przesyłkę" Jednak na dzisiaj już sobie odpuszczam pisanie, bo mnie oczy bolą. Jutro przed południem dokończę, teraz się relaksuję

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:03   #3475
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mimo wszystko jakoś finansowo daję sobie radę. Oczywiście, jestem na utrzymaniu rodziców, bo zapewniają mi dach nad głową i jedzenie, ale nie pamiętam kiedy ostatnio wyciągnęłam do nich rękę po jakiekolwiek pieniądze. Na moje potrzeby typu imprezy czy ciuchy, kosmetyki, doładowanie telefonu i bilety autobusowe wystarcza stypendium, to co od czasu do czasu zarobię na allegro i raz na jakiś czas kieszonkowe od babci Na takie wydatki nie biorę od rodziców ani złotówki.
Mi na bilety już mama daje, na resztę nie. Na studia zaoczne w tym roku też. W tamtym ja większość. A kurs w tamtym i w tym roku wraz z praktykami ja opłacam. Muszę za ost semestr jeszcze 400zł zapłacić i za praktyki ok 260
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Ja z tym stażem nie wiem jak będzie. Teraz potrafią zwolnić z apteki na pół roku przed końcem stażu. A stażystó nei chcą przyjmwoać, bo małe doświadczenie. No a gdzie miał farmaceuta zdobyć doświadczenie? Na inwentaryzacji w sklepie?
No to jest chore. Bo wymagają doświadczenia a nie chcą go dawać więc skąd to ludzie mają mieć?
Stary 2011-05-01, 19:03   #3476
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mimo wszystko jakoś finansowo daję sobie radę. Oczywiście, jestem na utrzymaniu rodziców, bo zapewniają mi dach nad głową i jedzenie, ale nie pamiętam kiedy ostatnio wyciągnęłam do nich rękę po jakiekolwiek pieniądze. Na moje potrzeby typu imprezy czy ciuchy, kosmetyki, doładowanie telefonu i bilety autobusowe wystarcza stypendium, to co od czasu do czasu zarobię na allegro i raz na jakiś czas kieszonkowe od babci Na takie wydatki nie biorę od rodziców ani złotówki.
sama mam takie kolezanki, ktore nie byly nigdy w pracy i to nic zlego. Niektorzy stawiaja najpierw na nauke, jak nie maja sytuacji ktora zmusza ich do pracy to co w tym zlego ze nie pracuja?? mnie rozbawila taka sytuacja, bylam chyba rok temu na rozmowie o prace w sklepie, mialam 20lat i 2 pozycje doswiadczenia i ktos skomentowal ze nie lubi osob ktore sie lenia bo mialam tam przerwe miedzy jedna praca a druga, no i tam chyba tylko po 2 miesiace pracowalam.

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2011-05-01 o 19:05
Stary 2011-05-01, 19:04   #3477
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Smerfetko - dziękuję za "przesyłkę" Jednak na dzisiaj już sobie odpuszczam pisanie, bo mnie oczy bolą. Jutro przed południem dokończę, teraz się relaksuję
Mam nadzieje ze sie przyda

Ja też dzis pisanie odpuszczam bo mi sie w glowie troszke zakręciło po winie...
Stary 2011-05-01, 19:07   #3478
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
okropne

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
A do wkładania parówki w b ułkę wyższe wykształcenie.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Poprzednie wakacje szukałam pracy- bezskutecznie. Raz udało mi się być na inwentaryzacji. Teraz w ciągu całego roku szkolnego-2 razy na promocji.Spotkałam ostatnio znajomego, mówi,ze jego tata organizuje czasami promocje i będzie o mnei pamietał, jak będzie potrzebna hostessa. On raz stał i za 8 godzin dostał 300 zł
Ładnie

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
ja rok temu tez szukalam pracy i calee wakacje przesiedzialam, no ale tez troche z lenistwa bo tylko w neecie szukalam pracy. Na prawde az chce sie rzucic to wszystko i wyjechac. Teraz TZ dostal od kolegi propozycje pracy za granica 13 euro za godzine. No ale szkoda studiow.. i tak cos czuje ze jak bedziemy sie chcieli dorobic to tylko za granica.
Znam osoby,które wyjechały na 2 mce za granicę i na zmywaku zarobiły kilka razy tyle co ja. A ja wówczas pracowałam ok.300h/miesięcznie.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-01, 19:10   #3479
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:

Znam osoby,które wyjechały na 2 mce za granicę i na zmywaku zarobiły kilka razy tyle co ja. A ja wówczas pracowałam ok.300h/miesięcznie.
ja mam kolege ktory tylko za niedziele zarabia 700 zl. A to dlatego ze tam niedziele sa wolne, a on pracuje na ochotnika. Sa kraje ktorzy szanuja pracownikow i maja lepsze prawa, a u nas tylko srednia krajowa zmniejsza sie z roku na rok
Stary 2011-05-01, 19:11   #3480
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Denerwują mnie włosy wszędzie ich pełno tylko na głowie jakby ubywa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości