|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Plecy to mnie tak bardzo nie bolą ale tyłek! to masakra, a wydawałoby się taki tłuściutki to powinno być miękko i nic nie boleć
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnia miesiączka 25 grudnia, w styczniu pierwszy test nic nie wykazał, tyle, ż było przesunięcie no i dopiero 14 lutego wyszło a też mieliśmy iśćz mężem na badania
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
@ miałam dostać 3.02 i 31.01 zrobiłam test i wyszła jedna krecha byłam rozczarowana bo byłam pewna ze sie udało(ogólnie objawów nie było, ale na piersi miałam a dokładnie na brodawkach takie jakby małe grudki , a miałam tak w 1 ciązy tej co straciłam) test zrobilam na pewniaka a tam 1 krecha, potem czekałam na @ w okolicach 6.02 nawet latałam z podpaską b maiłam wrażenie ze zaraz przyjdzie no a 8.02 zrobiłam test bo juz kurcze za długo nie przychodziła i szok dwie krechy dodam ze kolezanka mi wysłała książkę jak szybko i skutecznie zajść w ciąże -odebrałam ja na poczcie własnie 8 przyszłam do domku i od razu zrobiłam testa z książką przyszły chyba magiczne fluidki
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle pokazałam wam jak uwieczniłam swój test? zeby mieć pamiatkę?
jak nie to tarammmmmm: test.jpg to mis którego dostałam od meża żeby mi poprawić jakoś humorek po poronieniu miś od wtedy jest z nami zawsze, spi z nami w łóżku i teraz sie nei smiejcie ale jak miałam pierwsze usg a mąz nie mógł byc ze mną to miś był ze mną -siedział grzecznie w torebce -głupie co nie , ale uwielbia tego misiaka i bedzie mi pilnował dzidziolka jak sie urodzi ech wiem głupolek ze mnie
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie drżały powieki ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej jak tż mnie w nich dojrzy Cytat:
w obliczeniach też blisko jesteśmy widać poniosło nas szaleństwo w podobnym okresie I ja też robiłam jeden test który mnie zawiódł
|
||
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam przepyszne cukierki od teściowej i siedzę i je żre, bo inaczej tego nazwać nie można
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie ze jakoś mamy w główce nie halo ale tak jakos wyszło![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- yyy....nie ![]() żartuje ![]() a w ogóle to odnalazłam to piwo Bavaria. Nie ma smaku typowego piwa bo podjeżdża oranżadą ale jest świetne nawet tż posmakowało
|
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
My 1 raz planowaliśmy dzidzię jako prezent po Bożym Narodzeniu. Nawet test w styczniu robiłam mimo @ bo znam takie przypadki, ze dziewczyny i po 2-3 miesiące miały normalnie, ale u nas nic z tego. W lutym mąż za mną łaził - " spóźnia ci się, spóźnia
" Ja zwalałam trochę, że to ze stresu i nawału pracy, ale 10 lutego zrobiłam test - wieczorem, wiec druga kresa była słaba ale była. Rano poleciałam prywatnie na badania krwi, nic mu nie mówiąc, a po południu już się chachałam za biurkiem. Chciałam doczekać do walentynek ale tydzień spóźnienia trudno ukryć, po za tym szczęście mnie rozpierało. W sobotę nie wytrzymałam i wieczorem wiedział mąż i moi rodzice (mama nie wytrzymała i od razu zadzwoniła do taty, że będzie dziadkiem - są po rozwodzie chyba z 6lat - nie liczę pogubiłam się, za to ich relacje są lepsze jak przez 4 lata przed)Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Ale będę miała zgagę
|
|
#3793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mąż powiedział, że musimy w wigilie bo jak nie będziemy sie wtedy kochać to przez cały rok nic.... wedle powiedzenia jaka wigilia taki cały rok ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja już mam.
Durny ogórek mi się odbija od godziny to chyba jego sprawka.
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3796 |
|
Wtajemniczenie
|
archinta fasolka po bretońsku i frytki
![]() cotynato ja się mogę pochwalić że jak będzie sezon na fasolkę to będę miała świeżutką z działki Tak samo jak inne zdrowe warzywka bez konserwantów i ulepszaczy Teraz też bym sobie zjadła, ale już chyba nie ma w zamrażalniku ![]() agnieszka 0605 dziewczyno podziwiam Cię! Przeszłaś tak ciężką dla wielu osób sytuację i poradziłaś sobie z tym wyzwaniem od losu.. Ja niby też nie miałam łatwego dzieciństwa, ale nie chcę się na ten temat rozpisywać. Mnie to co było w ogóle nie ukształtowało, miałam próbę samobójczą bo nie radziłam sobie z niektórymi rzeczami.. Pedagog szkolny stwierdził, że jak to przejdę będę silniejsza psychicznie, ale tak naprawdę przeszłam to i nic mi to nie dało.. Z wiekiem po prostu zmieniam się i swoje spojrzenie na świat. Teraz będę mamą i też czeka mnie zmiana, szybsze dojrzenie do sytuacji. Ale wierzę w siebie i w to że dla mojego dziecka będę wspaniałą matką i wzorem do naśladowania, tak jak mój tż ![]() cotynato a mój pępuszek za to jaki był, taki jest Ciekawa jestem kiedy się doczekam tego co Ty, bo ja to głupota jestem jak to czasem tż mówi, i śmieszą mnie pozornie nieśmieszne rzeczy ![]() kasiuleczkakuleczka ja jestem typową panikarą więc znając życie też bym nie umiała sobie poradzić.. przed ciążą będę czytać z tż poradniki co robić w czasie różnych sytuacji, jak udzielić pierwszej pomocy, bo to konieczność, nigdy nie wiadomo co się może stać Miałam coś o wymiotach na PO ostatnio, ale to było u dorosłej osoby, i należało ją położyć w bocznej pozycji ustalonej i jeśli straciła oddech to jak przestaje wymiotować postarać się wykonać szybkie RKO póki brak wymiotów to umożliwia.. Ale doszkolić się muszę tak na prawdę, bo o padaczce też miałam tylko że mnie wtedy w szkole nie było (miałam lekkie zagrożenie ciąży bo krwawiłam i musiałam 2 tyg leżeć w domu), a wiadomo że z małymi dziećmi postępuje się trochę inaczej.cotynato zgadzam się, mam tak samo.. Jak patrzę na czyjeś cierpienie to normalnie serce mi się kraja Dlatego tak płakałam na przedostatnim odcinku usta-usta W zeszłym roku uczęszczałam na zajęcia z dziećmi niepełnosprawnymi, niedorozwiniętymi itp. i muszę przyznać że było pięknie lausanne o matko pierwszy raz o tym pomyślałam.. że będę mieć swój własny, unikalny dzień mamy Hehe, zresztą obydwie mamy- i moja i tż są młode i nie wyglądają na swój wiek. (Jak byłam z mamą odebrać swój dowód nie chcieli mi go wydać bo powiedzieli mi i "siostrze" żebym przyszła z mamą bo ona musi podpisać cotynato tż do mnie ciągle że "nie mogę tego tamtego.. a muszę jeść mięso!" ma jakąś obsjesję Przed ciążą byłam wegetarianką i nie jadłam mięsa dobre pare lat, więc teraz specjalnie dla mojej malutkiej się poświęcam i jem co jakiś czas jakieś mięsko mimo że mi nie smakuje.. Bo mnie od mięsa normalnie odrzuca ![]() bianeczkaa mi się strasznie ciężko oddycha jak idę szybciej, albo wchodzę pod górkę, a że do szkoły 3km to mam takie cięższe oddychanie co rusz ![]() aa2 żaden głupolek! To cudowne co zrobiłaś. Taki anioł stróż dla Twojego dzieciątka, żeby trzymał go pod swoją opieką.. Ja sobie zostawiłam swój test i czasem na niego zerkam jak się rozczulam nad malutką Powiem wam, że gdy go robiłam już po 40 sek miałam wyraźne 2 kreski, i tak było do końca 5 minut..---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Ja jakoś godzinkę temu wróciłam od tż i dziś pięknie spędziliśmy razem dzień Nie wiem czemu, ale kręci mnie jego oddech jak śpi Rozmawialiśmy dziś też dużo o przyszłości, o naszym dziecku i tż powiedział że chce dziewczynkę (będzie córeczka tatusia ), i cieszy mnie że mój pomysł ze studiami mu się spodobał. Ta myśl że mam już jakieś plany, perspektywy na życie jest bardzo motywująca I tak na marginesie mam pytanko.. czy macie może lekkie krwotoki z nosa? Bo ja ostatnio jak smarkam mam ciągle krew na chusteczce, a niedawno taki krwotok niewielki.. Spytam się lekarki bo już w środę wizyta |
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Patisia, spytaj jak chcesz, ale bardzo dużo dziewczyn pisało o tych krwotokach z nosa i na necie też można z tego co pamiętam o tym sporo znaleźć bo nie raz się natykałam na to szukając czegoś innego.
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Patrzcie znalazłam takie coś a'propo tego co wczesniej mówiłam a nie umiałam ubrać ładnie w słowa ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato ty to całą fachową lekturę masz w zanadrzu reki he he
-ja to aż tak szukac informacji nie umiemw ogóle powiem wam cos co mnie zadziwia, jak wtedy byłam w ciaży to od pierwszych dni czytałam artykuły, gazety oglądałam mase rzeczy dla dziecka a teraz, nie wiem ale jakos nie czytam ani nic, ogladac czasem oglądam ale nie przesiaduje tak jak wtedy nie wiem czym to spowodowane |
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szukam jak mnie coś męczy
tzn. teraz coś powiedziałam to muszę znaleźć jakieś "fachowe potwierdzenie", co prawda nie pamiętam już jakie to źródło ale pokrywa się z tym co mówi ginka W każdym razie ja mało co wyszukuję, wszyscy na mnie krzyczeli że czytam tak dużo i sobie niepotrzebnie wkręcam i stwierdziłam, że faktycznie, po co mi to .A dzisiaj szukałam o śluzach. Może to ohydne, ale miewacie takie glutowe/kleiste wydzieliny? |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tylko biały jakis taki kleisty
|
|
|
|
#3801 |
|
Wtajemniczenie
|
cotynato bardzo przydatne, dobrze wiedzieć takie rzeczy
aa2 może to dlatego, że jak jest to Twoja pierwsza ciąża, to jesteś wszystkiego ciekawa, bo to nowe itp. a za drugim razem/przy drugim podejściu już jesteś weteranką i wszystko masz obcykane ![]() A ja Wam muszę powiedzieć że dzisiaj podniosłam ego mojego mężczyzny Oglądaliśmy taki film, leżąc sobie na boczku (tż z tyłu), gdzie występowały czarne dziewczyny i kolesie także. I mówię do tż-ta "chciałbyś taką czarną dziewczynę", na co on że "no chciałbym a co?" a ja mu na to że ja też bym chciała takiego czarnuszka, bo z takimi podobno w łóżku fajnie i mają się czym pochwalić i że w rozmowach w toku o tym było. Tż na chwilę zamilkł, a ja mu powiedziałam że i tak on jest lepszy o sto razy od takiego murzyna, i że mogę się założyć że żaden mu nie dorówna, na co on odpowiedział całując mnie w szyję Haha lubię czasem dawać mojemu kochanemu to poczucie że to on jest dla mnie tym najlepszym Btw, w tym filmie był też Chaning Tatuum czy jak on tam ma, uwielbiam go za rolę w "Step up" i w "Wciąż ją kocham" ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cotko ginka stwierdziła że moja wydzielina jest idealna a więc chyba w porządku, a jest raczej biała i taka bardziej hmm kleista jak to stwierdziła aa2, mi się wydaje że w konsystencji jest w sam raz, ale nie mi to oceniać tylko lekarce haha Zobaczymy co powie w środę Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-01 o 23:46 |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Patiisia widze ze jesteś nieźle roztrzepana i za dużo myśli chcesz przekazać na raz i chyba czytanie tez chcesz szybko, bo ja wcale nie mam doświadczenia i nie mam niczego obcykanego...
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam smaka na ciasto takie karmelowe mojej babci, albo na masę z mleka w proszku
Arghhh, czemu nie mam tego w domu Smutno mi tak pić samą herbatkę bez tego, ciastko to nie to samo ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Napisałaś "jak wtedy byłam w ciąży.." a ja to odebrałam jako że starałaś się już wcześniej, bądź też byłaś już w ciąży Przepraszam Cię, haha naprawdę mi ta ciąża na pisanie i wysławianie się szkodzi, widzę co w szkole na lekcji robię, dziś też tż mi powiedział że ja sama nie wiem co mówię ostatnio Ma któraś z Was jakiś pomysł jak temu zaradzić? Będę wdzięczna Bo coraz więcej gaf popełniam, aż mi głupio
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-01 o 23:54 |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Patisia byłam w ciązy ale poroniłam, nawet wspomniałam o tym w moim poprzednim poście, dlatego napisałam ze wtedy jakoś było inaczej, ale o tym juz nie piszmy, po prostu czytajmy posty bedzie prosciej
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-05-02 o 00:03 |
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
No fakt, post ze zdjęciem misia z testem na który Ci jeszcze odpisywałam! Matko jestem roztrzepana jak nie wiem !!
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam wiecznie ochotę na lody. Za porzeczkowe to bym oddała wiele.
To dobrze że kleisty, jestem pocieszona. ![]() patisia: Krwawienia z nosa w ciąży są zdecydowanie częstsze niż poza nią i dotyczą około 10% ciężarnych. Przyczyną jest rozszerzenie naczyń krwionośnych śluzówki nosa w ciąży a także osłabienie ściany naczyń. Jest to wynikiem zmian hormonalnych, jakie zachodzą w organizmie podczas ciąży. Rzadko mogą zdarzać się krwotoki z nosa wymagające interwencji chirurgicznej, leczenia operacyjnego czy przetaczania krwi. |
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cotynato ja dzis pochlonełam cały puchar lodów z bita smietana i zagryzałam to tortem, ciasta juz nie zjadłam bo poszłam na dwór a jak wróciłam to juz nie było tzn było ale odłozone na bok bo inne jedzonko dawali
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się ogarnąć porządnie, jak mogłam o tym zapomnieć, sama nie wiem
Btw, przeglądając deezee znalazłam śliczne buciki w kolorze nude http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/..._toe_pump.html , http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...ump_mauve.html Co to, to nie! Przynajmniej dopóki będę się dobrze z kręgosłupem czuła ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- cotynato jesteś lepsza niż wujek google! dziękuję za info ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Dziewczyny a wiecie gdzie można dostać lody, ale takie sorbety bardziej? Bo chodzą za mną od dłuższego czasu, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć Kiedyś były w żabce, ale coś ich już nie widzę..---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Widzę że nikogo już nie ma, albo nikomu nie chce się odpisywać, a więc dobranoc Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-02 o 00:15 |
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie
pomóc chce a te się ze mnie śmieją ![]() Co do lodów to ja właśnie lubię sorbet porzeczkowy i on jest pycha taki z prawdziwymi porzeczkami i pestkami nawet ah ( wiem że głupotami się jaram, ale to rzadkość trafić na lody z pestkami np. w truskawkowych a to takie pyszne jak czuć prawdziwym owockiem) u mnie w cerf w stoisku z piekarnią Kubiakiem czy czymś takim a lody firmy b... muszę sprawdzić, ale mówie wam. Jadłam tam jeszcze ciastkowe i sorbet malinowy i niebo w gębie. Co prawda cwaniaczki jak zobaczyli zainteresowanie to gąłko/porcję zmienili z 2,50 na 3 ale i tak są warte tej ceny A co do sorbetów w pudełkach to ja widziałam w cerf- hahah żałosna jestem z tym cerf, ale ja to tylko tam zakupy ale nie wiem jak ze smakiem ;pKurcze idę spać bo się zaśliniłam na myśl o tych lodach ![]() Kolorowych! Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-02 o 00:32 |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie dzisiaj boli brzuch
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Ostatnia miesiączka 25 grudnia, w styczniu pierwszy test nic nie wykazał, tyle, ż było przesunięcie no i dopiero 14 lutego wyszło
I ja też robiłam jeden test który mnie zawiódł

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

Miałam coś o wymiotach na PO ostatnio, ale to było u dorosłej osoby, i należało ją położyć w bocznej pozycji ustalonej i jeśli straciła oddech to jak przestaje wymiotować postarać się wykonać szybkie RKO póki brak wymiotów to umożliwia.. Ale doszkolić się muszę tak na prawdę, bo o padaczce też miałam tylko że mnie wtedy w szkole nie było (miałam lekkie zagrożenie ciąży bo krwawiłam i musiałam 2 tyg leżeć w domu), a wiadomo że z małymi dziećmi postępuje się trochę inaczej.