|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj byłam na próbnej, sama nie wiedziałam co chciałam, wczoraj zdecydowałam się na pół rozpuszczone włosy. Pokazałam fryzjerce zdjęcie świadkowej od Kate i oto co wyszło z moich włosów, przód mi się podoba, tył też ale z boku tak średnio widzę na zdjęciach. Włosy trzymają się do tej pory idealnie, może jeszcze jutro coś z nich zostanie
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaproszenia: 50 rozdanych, 50 do rozdania – jutro ruszamy na Śląsk więc rozdamy 12
Kwiaty: bukiet z kwiatów: ecru, róż po fuksję Świadkowie: przyjaciółka+przyjaciel TŻ Ilość gości: przypuszczam, że około 150 osób będzie Obrączki: żółte złoto z paskiem białego złota przez środek i taką „falą” sala weselna: „Przystań u Lipy” Jordanów menu: 150 złotych sesja: plener najprawdopodobniej nad jeziorem lub w Lanckoronie dzieciaki jakie planujemy: w niedalekiej odległości po ślubie chcielibyśmy postarać się o dzieciaczka plany mieszkaniowe: samodzielne piętro w domu TŻ, właśnie projektujemy kuchnię tort: do ustalenia napoje: cola, fana, sprite oraz soki –w cenie menu alkohol: Pan Tadeusz, wina Dionizos, jeszcze musimy kupić piwko, szampany i jakieś whisky makijaż: w odcieniach różu, umówiłam się na 2 próbne strój TŻta: garnitur czarny, koszula biała, krawat śmietankowa biel, spinki i pasek, zostały buty do kupienia suknia: Pronovias Galante śmietankowa biel kolor przewodni: ecru + róż czym jedziemy: jeszcze nie wiemy, być może bmw x6 dekoracja na samochód: do ustalenia w tonacji ecru+róż biżuteria: Swarovski jak na foto (kolczyki+bransoletka) buty: najprawdopodobniej te ze zdjęcia, jeszcze nie kupione sukienka na poprawiny: Asos podziękowania dla rodziców: prezentu nie mamy, piosenka na bank: „Cudownych rodziców mam” piosenka na pierwszy taniec: nie mam pojęcia Kosmetyka - Paznokcie, pedicure, zabiegi na twarz - do umówienia/ w trakcie Podróż poślubna – najprawdopodobniej Korfu lub Zakynthos
|
#4834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane a co powiecie by na pierwszy taniec wziąść sobie piosenkę Kiss me -The Cranberries?
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam o 15 a pewnie też wstanę o 6
|
#4838 |
|
Raczkowanie
|
no my mamy o 16
wiec zamierzam tez wstac miecy 6- a 7 rano i wtedy musze jechac 30 km do fryzjera a ze to bedzie boze cialo to babki sie zgodzily otworzyc salon i mi troche czasu poswiecic wiec sie ciesze ... Jak wam mija pierwszy dzien maja buziaki
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu tak wcześnie?
szkoda tylko ze ja bede miala w piatek trzaskanie porcelany i położę sie pewnie koło 24
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
Ja na razie oglądam beatyfikację Papieża a później może na jakiś spacerek wyskoczymy
A jutro do pracy![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Trochę męcząca ta wasza tradycja... |
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
może i męcząca,ale bardzo fajna
jest co potem wspominac ![]() każda Pmka daje rade, wiec czemu ja mialabym nie dac ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
my odpoczywamy po wczorajszej majówce
|
|
#4842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje mieszkanko jest polozone od domku mojej mamy jakies 25km to taka sama odlegos mniej wiecej jak mam od domu mojego lubego do mojej miejscowosci i wtedy jeszcze te 25 km do mojej mamy czyli razem 50km ( i wlasnie u mojej mamy bedzie tluczenie porlelany) ...raczej bede z tamtad jechac sie czesac... ale wsumie to taka sama odlegosc .. od mojej mamy jest 25 km do centrum i od mojego lubego do mojego miasta gdzie bede sie czesac tez jest 25 km . ja mam super fryzjerke w mojej miejscowosci to wole jechac sobie na spokojnie sama tam ...niz dac sie czesac w miejscowosci mojego lubego... gdzie odbedzie sie weselicho wlasnie ...
Edytowane przez aniulkamerry24 Czas edycji: 2011-05-01 o 15:28 |
|
|
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a będziecie mieć jakiś wieczór panieński czy coś w tym stylu? Na kiedy to planujecie?
|
|
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4845 |
|
Rozeznanie
|
No bo ja się tak zastanawiam... Mam sprzyjające warunki 20 maja (rodzice i rodzeństwo idą na imprezę rodzinną) i chętnie bym to wykorzystała właśnie na zrobienie wieczoru panieńskiego. Tylko że wesele mam dopiero 18 czerwca i nie wiem czy to nie za wcześnie...
|
|
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też trzaskanie porcelany pewnie będzie. Sąsiedzi sobie poużywają ;P
A wieczór panieński mam planowany na 2 tyg. prze ślubem, zajmuję się tym moja przyjaciółka świadkowa Nie wiem co wymyśli, ale na pewno będzie fajnie ;P
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na prawdę, taki panieński wieczór z prawdziwego zdarzenia powinien być dzień przed ślubem, a wiadomo, że to mało realne, bo nikt nie chce iść do ślubu na kacu, więc wydaje mi się, że jak się chce o wiele wcześniej zrobić taką większą imprezkę to nie ma w tym nic złego
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trochę przerażacie mnie z tymi podsumowaniami
![]() Tyle macie załatwione, a my wychodzi, że daleko w lesie jesteśmy ![]() Wieczór panieński planuję na 2 tygodnie przed slubem, bo tydzień przed idziemy na wesele (to już będzie chyba 4 w tym roku - w sumie mamy 10, w tym własne) ![]() Dziś rozdaliśmy 18 zaproszeń
|
|
|
|
#4849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super, że udało Wam się rozdać tyle zaproszeń
|
|
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
Zaproszenia: rozdane
Kwiaty: bukiet z piwonii, róz ze storczykami w kolorze fuksji lub samych storczyków w kolorze fuksji/fuksji i ecru – ostateczny wybór 14 maja u florystki (foto) Świadkowie: przyjaciel TŻ z żoną Ilość gości: planowane ok. 130 osób, powinno być ok. 100 Obrączki: mamy bo ślub cywilny był rok temu - żółte złoto z paskiem białego złota przez środek, marka Apart (foto) Sala weselna: Hotel Gromada w Łomży Menu: 130 złotych, ustalone Zapowiedzi: wygłoszone Protokół: spisany 3 tyg temu Sesja: do ustalenia, napewno plener w okolicach Łomży Plany mieszkaniowe: mamy mieszkanie, kupione rok temu Tort: zamówiony, 4 piętrowy, śmietankowy, ozdobiony różowymi rózyczkami choć może to ulec zmianie (foto - tort będzie podobny) Ciasta na wesele: zamówione Napoje: cola, fana, sprite oraz soki – w cenie menu Alkohol: wódka będzie niedługo kupowana przez teścia, wino różowe Carlo Rossi lub czerwone Verso Strój TŻta: garnitur czarny, koszula biała, muszka, spinki, zostały do kupienia buty Suknia: Mori Lee 2411 kolor ivory, do kupienia welon (foto) Bielizna: kupiona Biżuteria:yes ale może będzie zmiana Buty: menbur w kolorze fuksji (foto) Makijaż: w odcieniach różu, próbny w połowie maja Fryzura: wybrana, próbna w połowie maja (foto) Kolor przewodni: ecru, złoto + fuksja Czym jedziemy: jeszcze nie wiemy, Dekoracja na samochód: do ustalenia w tonacji ecru + fuksja Podziękowania dla rodziców: piosenka: Mały chór wielkich serc - Dzięki Wam, prezentu jeszcze nie mamy, Piosenka na pierwszy taniec:, Righteous Brothers - Unchained Melody, Elvis Presley - Always on my mind lub Dirty Dancing - Time of my Life – będzie na dniach wybrana Kosmetyka - Paznokcie, pedicure, Sukienka na poprawiny: h&m pomarańczowa Podróż poślubna – może będzie ale dopiero w październiku
Edytowane przez mealla Czas edycji: 2011-05-02 o 09:07 |
|
|
|
#4851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Kupiłam w Galerii Krakowskiej w butiku YOSHE ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Chociaż znając moją świadkową nie wiadomo co to będzie
|
|
#4852 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam o 13 i też tak wstaję bo na ok 8 mam fryzjera, a trzeba się wykąpać i wiadomo dojechać do tego fryzjera po fryzjerze kosmetyczka (make up) ok 10:30 - 11:00, potem do domku przebrać się, błogosławieństwo i do kościółka ![]() na szczęście odległości u mnie nie wielkie bo: z domu do fryzjera 3-4 km z domu do kosmetyczki - 100 m ![]() z domu do kościoła - może z 200 m ![]() tak liczę, że u fryzjera zejdzie z 2 godz, a u kosmetyczki ok 1 godz więc najpóźniej o 11:30 -12 będę w domu się ubierać choć błogosławieństwo planujemy tak 12:20. Powiedzcie mi ile wcześniej zamierzacie być przed kościołem tzn. jak byłam na weselach to przeważnie tak 10 min przed ślubem byliśmy przed kościołem już
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
|
#4854 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewuszki, nie było mnie od czwartku i już oczopląsu dostaję
Jeszcze nie wstawiłam swojego podsumowania, jakoś mi się nie chce rozpisywać więc nadrobie fotkami. Na pewno bedziecie wiedziały co do czego ![]() Tort będzie oczywiście z dodatkami koloru pomarańczowego TŻ na poprawiny ma błękitny garnitur Zaproszenia są deklikatne ale sami przyozdobiliśmy je kwiatami z klempliny i tiulowymi kokardaki w kolorzach ecru i pomarańczowym. |
|
|
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
Wódka- Krupnik
Będą 2 pary świadków- dziewczyny założą korsarze (tak mi się spodobały)- udało mi się przekonać świadkową do sukni w pasującym kolorze ![]() Fryzura- duże rozpuszczone, dekliatne loki
Tak pustą drogą gnać przed siebie aż po świt, z głową w chmurach łapać życie gubiąc rytm. Lecz jeśli ktoś spyta mnie czy to ja ? odpowiem mu, że nie. Edytowane przez Etnula Czas edycji: 2011-05-02 o 09:45 |
|
|
|
#4856 | |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o rozplanowanie dnia slubu
8.00- fryzjer 10.00-kosmetyczna 11.30- sesja 14.00- rodzina spotyka się u Pana Mlodego 15.00- wyjazd do mnie 15.30-40- błogosławieństwo 16.00- ślub TŻ mieszka 9 km. ode mnie a do kościoła mamy może z 700m. ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Można się wtedy totalnie wyluzować. Jak się jest oddzielnie to jedno i tak myśli o drugim. dzwoni, pisze... Jak nie my to któraś z naszych znajomych na pewno ma upirdliwego partnera. |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o rozplanowanie dnia to:
7.30 fryzjer (ale chyba przesune na 7.00) 9.30 makijaż ok 10.45 ubieranie 11.15 błogosławieństwo 12.00 ślub
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
ja też wczoraj zostałam zmuszona do pomyślenia nad rozkładem dnia, bo dzwoniła do mnei makijażystka z prośbą o ustalenie godziny.
I wymyśliłam, że 7:00 wstajemy 7:30 fryzjer prosiła, zeby zarezerwować 3h na wszelki wypadek 10:30 makijaż - max do godziny 11:30 ubieranie itp 12:45 błogosławieństwo 13:15 wyjazd 14:00 ślub Hmm może jednak poprzesuwać fryzjera i makijaż o pół godziny późneij...
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-02 o 11:45 |
|
|
|
#4860 |
|
Rozeznanie
|
dziś chwila wolnego więc przedstawię wam nasz wybór piosenek i podkładów pod skróty:
Piosenki na płytę 1.Wielka miłość Wstęp, przedstawienie młodej pary, zdjęcia z dzieciństwa świadkowie itp. 2. When you say nothing at all Roan Keating Plener teledysk Zelazowa Wola 3. Przygotowania do ślubu jeszcze nie zdecydowałam a) Z kimś takim jak ty Kindla b)Smak słów Goya c) halo Beyonce 4. Błogosławieństwo cichy podkład Celine Dion Ave Maria 5. Niebieska piosenka frg. Wyjazd do kościoła droga do.. i zdjęcia kościoła, przychodzenie gości 6. Jan Paweł II o miłości skrót ze ślubu 7. Życzenia gości Za szkłem Bracia 8. Koniec pierwszej płyty pierwszy taniec przeplatany ze zdjęciami z sesji z pleneru z Żelazowe woli "To ty" Univers 9. Plener w kopalni żwiru teledysk "let me love you" 10. skrót całego wesela koniec 2 płyty Ido it for you bryan adams
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

wiec zamierzam tez wstac miecy 6- a 7 rano i wtedy musze jechac 30 km do fryzjera