|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Cytat:
)A pracowalas tam pozniej?
|
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sama zrezygnowalas tak? Kurcze ja mam rozmowe i zobacze co dalej.
|
|
#3874 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Znajomi, rodzina - zawsze jest problem ile powiedzieć.
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeśli normalnie u Ciebie biorą więcej, to wg mnie te 5-6 zł jest ok. Tylko właśnie ze znajomymi ten problem, że nie wiadomo ile oni sobie teraz myślą
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Konto usunięte
|
Danaeee84 A my się chyba znamy z innego wątku, przynajmniej kiedyś tam pisałyśmy
bo jak powstała nowa część to ludzi wcięło |
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
W Krakowie za opiekunka dziecka za godzinę ok.10-12 zł. - jakby to kogoś interesowało
|
#3882 |
|
Konto usunięte
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;26605035]Danaeee84 A my się chyba znamy z innego wątku, przynajmniej kiedyś tam pisałyśmy
bo jak powstała nowa część to ludzi wcięłoKiedyś... kiedyś...
|
|
|
|
#3883 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nareszcie dostalam ofertę pracy na umowę o pracę
co prawda nie jest to jakieś wielkie wow, bo praca na pół etatu, ale zgodna z moim wykształceniem. I do tego tak się super złożyło, że firma mieści sie w tej samej dzielnicy, co moje obecne miejsce pracy - właściwie prawie przy tej samej ulicy, jakieś 5-6 min. na pieszo tak że mam nadzieję, że będę mogla oba zajęcia pogodzić i że w obecnej pracy zgodzą się na takie rozwiązanie... bo inaczej z kasą byloby ciężko przy tej polowie etatu ![]() Co najlepsze, to bylo ogłoszenie z BIP-u, zostalam wyloniona w konkursie, tak że jak widać są jeszcze "normalne" oferty pracy w urzędach i instytucjach samorządowych etc., i stanowiska nie zawsze są z góry obsadzone ![]() Jak sie dowiedzialam podczas rekrutacji, będzie mnie czekać służba przygotowawcza, a potem egzamin na pracownika samorządowego ![]() Powodzenia Wam życzę, nie poddawajcie się, bo jak widać na każdego przychodzi pora - ja dłuuugo czekalam na normalną umowę. A w sumie ta oferta jeszcze nie jest z tych "wymarzonych", więc tak czy siak temat szukania pracy nie jest dla mnie zamknięty
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kl aski:
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Selene to super
gratulacje!
|
|
|
|
#3886 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było. Szukam koleżanki, która by chciała wyjechać ze mną w maju do pracy na jakieś 6-8 tygodni do Holandi lub Niemiec. Praca organizowana przez agencję pracy w Polsce. Zawsze w kilka osób raźniej i mniejszy strach
Jestem z Tarnowskich Gór.
|
|
|
|
#3887 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wizażystki
Nawet nie wiedziałam,że taki temat istnieje hehe Nie jestem sama. Również szukam pracy i bezrobotną jest już aż za długo... Siedzenie w domu mnie dobija. Po długim weekendzie majowym pochodzę po galeriach i rozniosę swoje CV po butikach, tylko martwi mnie jedna rzecz - nie mam doświadczenia w pracy jak sprzedawca... Skończyłam technikum ekonomiczne i mam raczej doświadczenie w tej dziedzinie... Co Wy o tym sądzicie? |
|
|
|
#3888 |
|
Raczkowanie
|
Selene to super
gratulacje |
|
|
|
#3889 |
|
BAN stały
|
U mnie dalej posucha
|
|
|
|
#3890 |
|
Raczkowanie
|
Selene gratulacje
|
|
|
|
#3891 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() rodzynekkkk Witaj jestem po tym samej szkole co ty Pracowałaś już może w biurze?? czy może staż zrobiłaś, bo piszesz o doświadczeniu
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Selene_ moje najszczersze gratulacje!!
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
Chciałam się pochwalić, że znalazłam w końcu pracę ( może nie wymarzoną no ale jednak )Byłam wczoraj na 4h na probe i dostałam umowe zlecenie do końca Sierpnia. Stawka 10.30 za godzine brutto Także nie jest źle. Minus tylko taki, że to nie w moim mieście tylko muszę dojeżdzac. Ale wykupię sobie bilet miesięczny i powinno być OK.![]() Dostałam pracę w lodziarniach Grycan I w sumie zostałam kelnerką ( w co bym w życiu nie uwierzyła gdyby to faktycznie nie była prawda) Mi się strasznie trzesa rece i w domu jednej szkolanki nie moge donieść. A wczoraj jak tam byłam nic nie rozlałam a latałam nie tylko z kawą ale i deserami lodowymi i innymi takimi![]() Praca mi się podoba, atmosfera na razie OK. Mam taki plan popracować tam 2 tygodnie i jak coś poszukać sobie w tym mieście innej pracy ![]() Selene - Gratulacje ![]()
|
#3894 |
|
Raczkowanie
|
EsTeLL25 gratulacje
|
|
|
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
już myślałam, że nigdy nie znajdę normalnej pracy, więc bądźcie dobrej myśli, bo już przechodziłam wszelkie fazy zwątpienia, załamania itp., aż wreszcie się udało :P jola1982, próbuj, próbuj, jak widać czasem zdarzają się oferty, z którymi wszystko jest w porządku. Choć powiem szczerze, że ja tam wysłałam zgłoszenie ot tak, bez przekonania, tylko żeby nie mieć wyrzutów sumienia, bo też już się nasłuchałam o tych rekrutacjach w urzędach ![]() k-n, dziękuję ![]() EsTeLL25, również gratuluję
Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-05-01 o 01:00 |
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
rodzynekkkk Witaj
jestem po tym samej szkole co ty Pracowałaś już może w biurze?? czy może staż zrobiłaś, bo piszesz o doświadczeniu [/QUOTE]Wiesz co, jeżeli chodzi o szkołę, to nie był mój wybór, tylko rodziców... Od września planuję zrobić sobie technika farmacji, bo to kierunek, który mnie od zawsze interesował. A jeżeli chodzi o doświadczenie, to odbywałam dwa staże z UP, w biurze rachunkowym i US... Więc jakieś doświadczenie mam, ale teraz jest tylu młodych osób, bez pracy... |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
|
#3898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Raczkowanie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;26655275]A no to ja mam tego pecha, że się na staż dostać nie mogę, bo wszyscy pracodawcy wolą osoby z wyższym wykształceniem
A z jakiego miasta jesteś? Wiesz co, ze stażami różnie bywa...Pamiętam,że byłam na rozmowie w sprawie stażu, w szkole jako referent w księgowości i odniosłam wrażenie,że szukali tam księgowej z 2 letnim stażem heh Ostatecznie mi podziękowali i powiedzieli,że wolą osobę po studiach, bo ja nie zna programów księgowych, na których oni pracują I tak się zastanawiam, czy staż nie jest od tego,żeby się właśnie tego wszystkiego nauczyć? Gdzie młodzi ludzie bez doświadczenia mają nabierać właśnie umiejętności i doświadczenia, jak nie na stażach? A próbowałaś dostać się na staż do urzędów np? Ja dostałam się na staż do Urzędu Skarbowego bez problemu, do wprowadzania danych do systemu, praca nie jest trudna, tylko strasznie nudna
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
w 'moim" UP na początku kwietnia już "wywiesili" informację =" że wstrzymuje wydawanie wniosków
o zorganizowanie stażu. Dotychczas złożone wnioski o zawarcie umów w tym zakresie zdecydowanie przewyższają ustalony w chwili obecnej limit środków finansowych na realizację tego zadania. W przypadku uzyskania dodatkowych środków nabór wniosków zostanie wznowiony." masakra, ja już dawno przestałam liczyć na UP i sama staje na głowie zeby pracę znaleźć ale te środki które dostali w tym roku są załosnie niskie, |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

)

bo jak powstała nowa część to ludzi wcięło

kl aski: