|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
hej
korzystam z okazji że małej się przysnęło na brzuszku ![]() i pije kawę ale nie ma żadnego pieczywa na śniadanie ![]() Wogóle muszę jechać jak tż wstanie (wczoraj był u znajomego) na jakieś duże zakupy bo lodówka pusta i co najważniejsze mleko dla małej się kończy. ![]() Montii wczoraj trochę nam się poprzestawiało, bo ostatnie karmienie było o 22, i wtedy tak jak ty miałam pobudkę o 3 i 6. kurcze ... to jakaś zmowa ... moja też się męczyła przy porannej kupie ![]() a jak już zrobiła to szok jak wielka ![]() A suknia piękna ![]() rozmarzyłam się, jak to było jak ja brałam ślub i szukałam sukni ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
to jak będziesz miała chwilkę to wrzuć fotkę, powspominamy, mały przerywnik w dziecięcych kupach ![]()
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
wanilia, izabela tylko właśnie główkuje,co mam ubrac na głowę?
![]() ![]()
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Iza a ja mojego położyłam troszkę wcześniej i miałam jedną pobudkę w gratisie
![]() czarna piękna suknia, nie mogę się doczekać Twojej foto relacji ;p ![]() Ja już po śniadaniu, czas się ogarnąć i na spacer iść póki pogoda ładna ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
masz piękne grube ciemne włosy , idealnie będzie pasował kwiatuszek
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Montii też mi wiele osoób tak radzi...
No nie wiem,muszę zobaczyc jak to będzie wyglądac na żywo :P
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
witam. my wczoraj skonczylismy 3 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
ale śliczna już sobie ciebie wyobraziłam ehhh ślicznie
![]() a na głowę kwiatek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2677 | ||
Zakorzenienie
|
Marsylia, słodki Franuś!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja jak mojego w nocy delikatnie budze, to tak się zrywa jakby się waliło i paliło ![]() traicionera, śliczna niunia!! ![]() tajka, ale słodziak ![]() ![]() Cytat:
hahaha, monti skąd wytrzasnęłaś ten tekst ???? ![]() ![]() ![]() co do włosów, ja teraz non stop latam w spietych, nie dawno podcinałam, ale znowu chyba ciachne i koniecznie musze jakis kolor walnąć... ![]() czarna, suknia bardzo ładna. moim zdaniem do włosów kwiaty ![]() ![]() a moje dziecie dziś wstało o 4 i zamiast spać waliło uśmiechy od ucha do ucha ![]() potem zaczęło brzeczeć i tak do 5,30... a teraz iod jakiś 2 h ciagle brzęczy i marudzi. wszystko ją interesuje ale tylko 5 min ![]() hustawka bee, karuzela bee, na rączkach bee ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
|
normalnie DIVA
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Wosy spiete na bok,pofalowane delikatnie przez prostownice i zywy kwiat!!!!!!!! moja szwagierka tak miala chcesz podam linka swietnie wygladala ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- czarna i jak zamierzasz walczyc z rozstepami???/Masz jakis zloty srodek??? boja niestety tez mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zadomowienie
|
czarna francja elegancja
![]() co do kupek ![]() ![]() Eirene widzę,ze też masz takiego spiocha jak ja.Tymek 2 razy w nocy wstaje do cyca,ale nawet nie płącze tylko się czochra.Ale za To starsza córka czasem z bekiem się obudzi to ja wstaję na równe nogi a ten mój nic.Kobiety to mają instynkt ![]() Fotka moja i Tymka z wczoraj ![]()
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Po wieczornych krzykach ktos podmienil moje dziecko na noc;p, bo byla bardzo grzeczna ![]() Zjadla ok19.30 zasnela ok 21, obudzila sie o 1.20 po 30 min zasnela z przebraniem, az w szoku bylam ![]() ![]() Moja mala zaczyna sie smiac;p, dzis miala beke z babki;p, zaczyna sie 'bawic':P i slucha jak do niej mowimy;p, wczesniej nie bylo, az tak;p. patrzy sie na babke a wczesniej tylko rodzicow widziala;p. Wlasnie zasypia mi na kolanach ![]() Wytrzymuje dluzej niz 30 sekund w jednej pozycji;p, ale chce byc zabawiana, trzeba do niej gadac itp Naprawde sliczna i nie jakas przesadzona ![]() Moja sie meczyla rano, ale jak juz pocisnela to niezle;p Cytat:
Maly diabelek jest slodki, ale mam nadzieje, ze zamieni sie w aniolka za niedlugo;p nie wiem ile trwa skok(i czy to to:P) ale na razie trwa to z 4-5 dni i mamy dosc heeh puszysta modelka hehe tez tak mam ![]() ![]() Aha moja mala ma dzis rowny miesiac ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-02 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
kampasiula ślicznie
![]() Bardzo ładna ![]() ![]() No i Leoś wrócił do starego rytmu spania, tzn. obudził się 2 razy i do tego pół nocy stękał i dopiero po 6 walnął kupsko. A później przy karmieniu zrobił mamusi niespodziankę na łóżku i zafajadł sobie przez pieluchę plecy i nasze łóżko.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy któras z was karmi na 2 fronty?Piers i dokarmia butlą?bo ja daję cyca i musze 2 razy butlę dać rano i wieczorem po 60ml.Mój to taki głodomor,że by butlę ciągle ciagał ale na razie niech mamę podoi.Przez 2 tyg 1 kg przybrał.
#2684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana on dopiero wczoraj taki spioch tak to wstaje co 2godziny co 1.5 w nocy... ![]() ![]() ![]() ![]() zdjęcie super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie jem sniadanie dopiero ![]() ![]() tyle że właśnie patrzę a tż śpi z małym ![]() ![]() ![]() kampasiula ja tak karmię. cyc plus dokarmianie butlą czasem 2 czasem 3 butle na dzień. wieczorem po kąpaniu standardowo butla i zjada ta 60-90. musze dokarmiać bo by mi cycki odpadły a on i tak się nie najada często. w nocy się naje a w dzień muszę dokarmiać.
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-02 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
widzę, że temat kupkowy - też nas męczy bo mały robi co dwa dni ale jak zrobi to mało pampersa nie rozerwie. Położna doradziła, żeby dopajac wodą przy MM więc dopajamy bo on chętnie wodę pije i daje mu ok 30ml herbatki koperkowej z hippa.
Muszę zobaczyc dzis w tesco czy jest jakas woda dla niemowlaków której nie trzeba gotowac tylko odrazu z butelki wlac i dopajac - chyba z gerbera kiedys była. Dziewczyny miałyście w połogu bóle kręgosłupa? nie wiem czy to związane z połogiem ale napierdziela mi kręgosłup w okolicach kości ogonowej i nie wiem czy "wraca na swoje miejsce" czy coś mi się przydarzyło bo chodzę jak kaczka.
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mala sie wyspala;p spala od 10 do teraz czyli z 30 minut:P, lezy z otwartymi oczkamii, ale wyglada na padnieta wiec chyba zasnie... ![]() chyba pralka ja obudzila, bo zaczela wirowanie;p wczesniej jej nic nie przeszkadzalo, a teraz i pralka i piesek;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-02 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przystojniaczek z niego i ty jaka sexi mamuska ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Mam pytanie do dziewczyn,ktore maja problem z tradzikiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||
Wtajemniczenie
|
ale mieliśmy noc
![]() Cytat:
Cytat:
idę spać chyba, póki cisza panuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Rozeznanie
|
to jak z tymi potowkami jest???jak one wygladaja??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci maja spokojmy sen czy nie raz kreca sie ,otwieraja oczki i podnosza nie raz raczki?bo moja ma tak od 3 dni i sie zastanawiam nad tym czy to normalne???????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Dzięki,dziewczyny
![]() ![]() trzyrazyi nie mam żadnego 'zotego środka' smaruje się balsamami na rozstępy i zobaczymy... ![]()
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie miałam nic na głowie, poza mini stroikiem ![]() myślę, że żywy kwiat to super pomysł, tez o tym myślałam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Rozeznanie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
termometr to bym w ostateczności tylko użyła, bo czytałam, ze dziecko może się od tego uzależnić, nie będzie umiało bez pomocy zrobić kupki ![]()
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
ja tak robie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
czarna
![]() ![]() u nas dzis byla kuzynka z 5 miesieczna córeczka(grudniówka) nie moglam sie nadziwic ile jej Roksanka juz rzeczy umie ![]() ![]() co do powiedzenia Montii o bąkach ja slyszałam wersje z kupą zamiast bąka ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-05-02 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2699 | |||
Wtajemniczenie
|
śliczna suknia, już sobie wyobrażam jak będziesz pięknie wyglądać
![]() e tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę obiad robić pa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
iza
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.