|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
dzień dobry
![]() Mój chodzi ze mną na każdą wizytę, zresztą my się leczyliśmy to ma to opanowane, to raczej ja się czuję dziwnie jak mnie widzi w takie sytuacji ale podobnie jak Darusi patrzy na monitor. Na ostatniej wizycie to się napatrzyłam dobre z 10 minut, bo to 12 tydzień i przezierność i inne takie. Ale nie wiedziałam, że maluch tak się wierci Darusiu a to nie Tobie mają się te imiona podobać?
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-02 o 11:12 |
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nam sie podobaja
Kacper i Amelka chociaz mam przeczucie ze Kacper bedzie:P
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn. na ostre nie- ale ostrego nigdy nie lubiłam. Słone, takie jakieś normalne potrawy... a lody śmietankowe, waniliowe... i ma w głowie truskawki mrożone, ale w sklepie nie było :P Wczoraj wróciliśmy od teścia (na 2 dni pojechaliśmy) a do moich rodziców przyjechała moja rodzinka i wczoraj oczywiście była debata nad płcią dzidzi. Babcia w zaparte idzie, że będzie syn :P Mój tata już się nie upiera, ale też tak myśli. Mama wyjęła wahadełko- sprawdzała mi polaryzację i jakieś inne pierdoły i powiedziała, że już wie co będzie, ale nie powie :P i że jak nie było kiedyś USG to 3 koleżankom tak przepowiedziała i się sprawdziło :P hehe... jakieś wariactwo. No a mi się marzy mała słodka dziewuszka A wszyscy mówią jakoś tak męsko "patrzcie, jak on leży" :/ itp. więc z wujkiem zaczęłam mówić ONO :P żeby nie sugerować płci hehe... ubaw na całego... ania- Co do płci, to właśnie lekarz może cześciej sie pomylić w tą stronę co opisujesz. Często jest tak, że jak powiedzą, że dziewczynka, to wychodzi chłopak- siusiaczek może się jakoś podwinąć, czy jakoś tak, a i jąderka mogą później zstąpić... U mnie koleżanka miała mieć Maje, a jest Mateusz
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-02 o 11:32 |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Dariusia też mi się wydawało, że to rodzicom mają się podobać, tym bardziej, że zdrobnień sporo.
Darusia z tymi przeczuciami bywa różnie, ale parkę byś miała, uroczo ![]() Tincia i nie gnębiłaś mamy, żeby powiedziała Ja tak cierpliwa nie jestem
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-02 o 11:24 |
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo byłam na pomiarowym
W 1wszy dzień 13tyg
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do płci to ja dla mnie też może być chłopiec byle tylko było zdrowe ![]() Ja już nie mogę się doczekać soboty jak lekarz powie że za często będę miała USG i nie zrobi to się zabiję albo jego ja chcę ją zobaczyć
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-02 o 11:29 |
|
|
|
|
#2197 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tak samo
No, ale ja ogólnie i tak nie mam oporów, ale myślę, że to kwestia osobista, każdy wie co czuje
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
ja cala ciaze tamta mialam przecxzucie ze bedzie dziewczynka i wszystkim tak mowilam
teraz mi sie wydaje ze chlopak ale zobaczymy, mnie to roznicy nie sprawia, kiecuszke mala juz mamy ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- tincia dokladnie, ja tez nie mam oporow jakichs specjalnych, lekarka siedzi przy mnie takze tz chyba za nia by musial sie wpychac;p
|
|
#2199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja chyba nie chcę usłyszeć, że syn :P Poczekam, pod koniec maja na usg powinno już być widać Chyba,że Maleństwo wstydliwe będzie.A jak będzie chłopczyk, to będzie Tylko już bym chciała wiedzieć jaka płeć,żeby móc coś tam zacząć kupować ![]() A ja nadal -co zrobić... a leci 13tydz... mam nadzieję, że w 14 przejdzie :P Piersi już tak mocno nie bolą, tylko przy dotyku.Pranko się skończyło, więc lece popowieszać i posprzątać póki Tżta nie ma i się nie kręci :P
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-02 o 11:42 |
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Tincia co ma być to już na pewno jest, ale chyba najważniejsze, jest zdrowie malucha a reszta jakoś mniej ważna.
![]() Tincia mnie też jeszcze czasem dopadną, ale piersi bolą mnie prawie cały czas, co zrobić ![]() Darusia no tak tylko nie bardzo chłopiec będzie dobrze wyglądał w sukience Chociaż dzisiaj w sklepie oglądałam śpioszki i wzroku oderwać nie mogłam I dla chłopców i dla dziewczynek były cudne
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-02 o 11:43 |
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba całą wyprawkę zrobię w Polsce razem z łóżeczkiem i wózkiem bo tu mi się w ogóle nie podoba nic
jakoś w Polsce bardziej mi się podobają![]() Do samochodu pewnie wszystkiego nie zapakujemy ale chyba zrobimy tak że wyślemy paczką kurierem do nas dzień przed wyjazdem i akurat jak przyjedziemy to oni też przywiozą ![]() Tutaj niby się rozglądam ale nie pasuje mi tu nic |
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Aniu do tego pewnie u nas część tych rzeczy jest tańsza
A ja akurat na przecenę zimowych śpioszków trafiłam, ale nic nie kupiłam, bo chyba jeszcze trochę za wcześnie
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
a truskawki są już krajowe????bo tez bym zjadła...
niedaleko mnie są po 13 zł za kg...
|
#2204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja narazie nie kupuję nic zwłaszcza ciuszków bo teściowa ma kupić ale też zdecydowaliśmy że kupimy od razu w Polsce na te parę miesięcy co nas nie będzie Kurczę dziewczyny jak ja wczoraj zobaczyłam ceny sukieneczek na złotówki 100 zł to mi ręce opadły Ja liczę chyba że cała nasza wyprawka to z 5 tys. jak nic kurczę będzie zwłaszcza jak kupimy to co ja chcę
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
ona dlatego ja sie nie przygotowuje w sukieneczki i te inne sprawy nawet jesli powie ze laseczke bedzie, takiemu maluchowi to tak czy tak nie wygodnie, teraz z doswiadczenia to juz wiem...:P a sama mialam mase ogrodniczek jak sie urodzila to spodniczusi i innych bzdetow, bluzy z kapturem,,,,:P teraz juz inaczej do sprawy podchodze
|
|
#2206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Darusia masz rację kurczę jeszcze nie wiem dokładnie co z ciuszków kupię napewno same podstawy jak śpioszki, kaftaniki itd. i to też nie za dużo bo dziecko szybko wyrasta
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-02 o 12:06 |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Darusia bo na początku i tak śpioszki, kaftaniki i pajacyki najważniejsze. Bo z tymi innymi ciuszkami to więcej zachodu niż pożytku
![]() Aniu ja też tak liczyłam jak nie odrobinę więcej, bo i wózek, łóżeczko i masę innych rzeczy .
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
my nie wydalismy wiecej niz 3000 na pewno.
Teraz to moze tez byc tyle z racji wozka , a wtedy kupilismy prawie nowke ale za 250 zl.
|
|
#2209 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Właśnie wróciłam z USG. Z dzidziusiem wszystko OK (oby tak już zostało), serduszko bije (o! jak szybko - zdziwił się TŻ), ale okazało się, że maleństwo jest młodsze! Z moich obliczeń i lekarza, według OM wynikało, że to 10 tc, a z pomiarów wyszło że 8 tydzień i 6 dzień Prawdopodobnie dlatego, że cykl przed OM mi sie wydłużył o jakieś 10 dni, ja myślalam, że to jednorazowe, bo 3 miesiące wcześniej odstawiłam pigułki, a tu się okazało, że ten ostatni cykl też musiał się wydłużyć i dzidziś pojawił sie ciut później!TŻ był przy badaniu, musiał mi sie nawet między nogi wepchnąć, żeby wszystko dobrze zobaczyć (zdjął okulary, bo bez nich podobno wyraźniej widzi), przylepił twarz do monitora i się głupio usmiechał My już siebie widzielismy w tak dziwnych sytuacjach, że USG dopochwowe jakoś nie robi na nas wrażenia, nawet to że robił je facet.W następny poniedziałek wizyta u lekarza prowadzącego, a i tak opieprz dostałam, że dopiero teraz do ginekologa przychodzę, bo według pana doktora to już 2 razy USG powinnam mieć robione! Ale on koniecznie chciał mnie naciągnąć na konsultację, wiadomo, prywatny szpital.... Teraz jestem spokojniejsza, zjadłam śniadanko, wstawiłam pranie, TŻ wgrywa dzidzie do IPhona... Pozdrawiam! Ania 21-21, widzę, że u Ciebie tez praktykuje się jedzenie truskawek z makaronem ja uwielbiam, a niektórzy sie dziwią, że tak można jeść, im by to przez gardło nie przeszło!
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sozaa ja poprostu uwielbiam to danie mój tż nie za bardzo bo makaronu nie lubi ale jak ja chcę to nie może mi odmówić To zależy też od gusty smaku ![]() Aaa ja też już wstawiłam pranie jedne a śniadanie idę po powtórkę dziewczyny narzekałam na wagę że mało tyję a po świętach ważę prawie 2kg więcej już mam 5kg na plusie
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-02 o 12:20 |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
Darusia to się wam udało dość tanio skompletować wszystko
Ja wolę liczyć więcej, żeby się nie zdziwić potem ![]() sozaa najważniejsze, że wszystko w porządku jest, a w do tego czasu też miałam już 3 usg ale tak wyszło po prostu.Aniu ja też uwielbiam makaron z truskawkami, mniej zachodu jak z pierogami, a tak samo smaczne
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-02 o 12:19 |
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
bo to zalezy od tego ile czego sie kupuje, ja macie za 3 stowki zaoszczedzilam bo dostalam tiny love zoo , hustawke z fishera wartosci 4 stow tez dostalismy, fotelik samochodowy 0-25 kupili malej na chrzciny moi rodzice a wczesniej jezdzila w maxi cosi, takze jakos tak poszlo nie drogo w sumie;p
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Darusiu ja jeszcze nie wiem czego ile i jakie chce kupić, potem się będę zastanawiać, na razie wstępnie ceny oglądałam. A i tak wyjdzie wszystko jak to się mówi w "praniu" i się okaże
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dygotka to juz w miare tanie bo u nas po 20 zł
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
a ja narazie niczego nie kupuje,niczego nie szukam bo uważam,ze jeszcze u mnie jest za wcześnie(wg mnie 11 tydz się zaczął-11tc 2d )
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już chyba mam dosyć do całej ciąży no chyba że jakąś tunikę jeszcze sobie dokupię![]() Ja jak zacznę kupować to będzie gdzieś od 25-28 tyg jak będę w Polsce jejuś jeszcze tylko półtora miesiąca nie mogę się doczekać Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-02 o 12:59 |
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak uważam. Z córcią moją pierwszą też długo czekałam bo kupiliśmy dopiero po 36 tygodniu
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz wozek mam wybrany, butelki tez wiem jakie kupie od razu w zestawie
nowy wozek koszt ok 1600 zl ale mam nadzieje ze uda sie dorwac jakis w komisie czy cos.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

bo bym jadła same ostre rzeczy i słone od słodkich to mnie odpycha na odległość a będzie dziewczynka to nie zawsze się sprawdza
śmietankowe, waniliowe... i ma w głowie truskawki mrożone, ale w sklepie nie było :P
jak lekarz powie że za często będę miała USG i nie zrobi to się zabiję albo jego

-co zrobić... a leci 13tydz... mam nadzieję, że w 14 przejdzie :P Piersi już tak mocno nie bolą, tylko przy dotyku.

tak wyszło po prostu.