|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co wg was należy zrobić z wątkiem majowych "staraczek" w następnym miesiącu, czerwcu? | |||
Nic. Będziemy pisały dalej w tym wątku. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 83,33% |
Trzeba go zamknąć i założyć nowy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 16,67% |
Głosujący: 30. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe "staraczki" 2011
Monika, ale czego sie boisz? Ty masz juz syncia i doswiadczenie wiec przynajmniej wiesz co Cie czeka
![]() mysle ze kazdy sie boi, bo w koncu powolujemy na swiat czlowieka ktorego trzeba wychowac najlepiej jak sie potrafi no i jakby nie patrzec bedziemy z niego odpowiedzialni.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to mówi mój mąż, dzieci to "samo szczęście" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Dołączam się i ja
![]() o dziecko staramy się zaraz po ślubie, czyli już od 10 miesięcy... i nic ![]() jak się okazało mam problem z owulacją, czyli PCOS ;/ zaczynam cykle z clo i luteiną, ale póki co czekam na okres i do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja również się do Was zapisuje jesli mnie przyjmiecie. Staram się o dzidzię o 8 miesięcy. Zaszłam w ciąże w 1 cylku starań ale .... poroniłam w 7 tygodniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Witam, czy mogę dołączyć? Uczestniczyłam już w dwóch wątkach starankowych, ale z jednego jakoś odpadłam a drugi właśnie zamiera. Czuję się trochę bezdomna
![]() ![]() Mam 35 lat, staramy się już prawie dwa lata. Przeszłam już kilka badań, wszystkie wyszły dobrze, czyli tak naprawdę nie wiadomo dlaczego nam nie wychodzi. Mój obecny cykl jest bardzo wspomagany. Clo, castagnus, wiesiołek a teraz luteina. Efekt był taki, że miałam wyjątkowo wcześnie jak na mnie owulację (15 dc), piękny śluz płodny i endometrium, które bardzo się podobało mojemu lekarzowi. Teraz pozostaje czekać na efekt. We wtorek mam zrobić test ciążowy i jeśli wyjdzie negatywny to mam odstawić luteinę. Najchętniej zrobiłabym test już jutro, ale na szczęście nie mam żadnego testu w domu i obiecałam sobie omijać aptekę szerokim łukiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wtorek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
trafiłam przypadkowo na to forum ale dodam coś od siebie
![]() wybrałam sie wiec do lekarki ginekolog-endokrynolog podejrzewała u mnie wine z testosteronem wysłała mnie na badania po ich otrzymaniu (to było w grudniu 2009)okazało sie ze mam pcos moje pęcherzyki nie pękały miałam rozpocząć leczenie clo ale wpierw mój partner miał zrobić badanei nasienia na ktore nei mogłam go namówić tak długo to trwało aż kiedyś ostro sie o to i nei tylko o to pokłociliśmy i rozeszliśmy się ( ale tylko na 2 tyg ) ![]() pogodziliśmy się ja wróciłam to było krótko przed walentynkami ze staraniem o dziecko dałam sobie spokój wiedziałam ze bez udziału tż nie mam co się starać o dzidzie bo były potrzebne jego wyniki by można było ruszyć z moim leczeniem, stwierdziłam ze nic na siłe ....... i jakiez było moje zdziwienie gdy w marcu spóźniał mi sie okres, pomyślałam wiosna idzie może sie cos poprzestawiało w organizmie ![]() ![]() ![]() niestety w 20 tygodniu straciliśmy z tż naszego synka ![]() bo tej stracie jeszcze bardziej zapragnełam dziecka chciałam zajśc w ciąże odrazu , natychmiast i każda zjawiająca @ kończyła się wielkim płaczem i rozczarowaniem niestety im bardziej się chce tym bardziej nie można zajśc - załącza sie blokada i ani rusz z każdym miesiącem bałam sie coraz bardziej ze będe musiała znowu czekać kolejne 2,5 roku by doczekać się dzidzi. teraz w lutym przeszłam ostre zapalenie przydatków byłam na silnych antybiotykach lekarz odrazu mnie poinformował że okres się opóźni - przydatki wyleczyłam okres dostałam idealnie tak jak powinnam dostać , lekarz stwierdził że przydatki są pięknie podleczone i jak chce to od kwietnia ruszamy z monitoringiem owulacji, bardzo się ucieszyłam i niemogłam sie już doczekać kwietnia chciałam jak najszybciej dostać @ by po niej zacząć się starać z monitoringiem, 14 kwietnia miałam dostać @ ale się opóźniała -od listopada prowadze sobie wykresy temperaturę miałam cały czas podwyższoną 37,3 37,4 zatrzymała sie na 37,5 dzień po terminie spodziewanej @ (15.04)zrobiłam test - wynik negatywny 19 kwietnia zrobiłam test druga kreska pojawiła sie dopiero po 8-9 min i była ledwo widoczna wiec test był dla mnei wątpliwy poszłam do lekarza on stwierdził że to opóźniająca sie @ że endometrium ma 18mm i niebawem ją dostane niestety @ nadal nie było 26 kwietnia zaczełam lekko krwawić poszłam do lekarza wybłagałam luteine choć stwierdził że jest mi ni epotrzebna bo to @ ale skoro chce to mi przepisze jedno opakowanie odrazu tego dnia wziełam 2 tabletki i krwawienie ustało na drugi dzień lekkie plamienia a następnego już nic zaczełam się zastanawiać czy jezeli to była faktycznie @ to czy luteina by ją zatrzymała??? poszłam do lekarza ale się okazało że ma urlop niewiedziałam co robić więc po drodze kupiłam dla pewności test i jakież było moje zdziwienie gdy wyszedł pozytywny ![]() tu z niecierpliwością czekałam na @ a doczekałam sie dwóch kreseczek na teście ![]() tak wiec dziewczyny już dwa razy sie przekonałam że wrzucenie na luz daje o wiele większe rezultaty niż co miesięczne planowanie obserwowanie sprawdzanie kiedy owulacja o w ten dzień trzeba się poprzytulać by sie udało - wtedy jeszcze większa blokada się włącza ja tu zamiast o dzidzi myślałam o okresie by jak najszybciej przyszedł by można było ruszyć z monitoringiem a tu samo nie oczekiwane przyszło ![]() tak wiec dziewczyny kochajcie się kiedy macie ochote a nie kiedy uważacie ze jest najlepszy czas ![]() i przepraszam za tak dłuuuuuuuuuuuuuugi post ![]() ![]()
#69 |
Wtajemniczenie
|
MMONIKA pamiętam Cię z wątku o PCOS
![]() ![]() ![]() Ja też mam PCO i na szczęście udało mi się po wieloletniej kuracji antykami zajść w ciążę już w drugim cyklu, także dziewczyny z PCOS - nie załamujcie rąk bo ta choroba to wcale nie wyrok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
ja jakos nie umiem myslec pozytywnie... moze temu ze czuje jakies nie fair, ze inni maja a nie koniecznie chca, a ja chce a nie mam... od jutra clo, trzymajcie kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie dziewczyny! Dziś jest mój 8 dzień cyklu. Jak już pisałam staramy się z mężem codziennie (wcześniej skupialiśmy się na dniach płodnych i nie wychodziło), jednak niestety wczoraj przytulanka nie było, za to dziś tak. Ale nie smucę się tym, bo taki plemnik dwa dni przeżyje conajmniej na pewno (o ile będzie śluz płodny). Wczoraj byłam w odwiedzinach u znajomych, którzy ają maluszka. Było super, bo mogłam się nim trochę nacieszyć. I powiem wam coś dziwnego. Moja koleżanka miała cykle regularne 28-dniowe, a zaszła w ciążę dopiero, gdy spróbowali z mężem przytulanka parę dni po okresie, gdzie normalnie wypadają dni niepłodne. Natura i tak zawsze nas przechytrzy, a ja już mam dość wyliczania i postanowiłam, że jak zaczniemy codziennie lub co 2 dni, to na pewno owulacji nie ominiemy. Kumpela zaproponowała mi, bym zapisała się na wizytę do ginekologa, bo twierdzi, że powiedział jej iż każda współżyjąca kobieta ma nadżerkę. Przestraszyłam się trochę, ale wiem że nie ma co wpadać w panikę. Oczywiście zdam wam relację z tej wizyty. Naprawdę jestem ciekawa, czy jeżeli w tym miesiącu staramy się częściej to uda mi się zajść w ciążę. Mój najdłuższy cykl, jaki miałam do tej pory trwał 31 dni, także jeszcze trochę sobie poczekam. Mam test ciążowy, ale chcę go zrobić wtedy gdy wyjdą 2 kreski hehe, no i tak go trzymam. Jak narazie wprowadziliśmy z mężem do staranka kilka zmian i jeżeli zajdę w ciążę to oznacza, że pomogła mi w tym któraś z poniższych rzeczy:
1. Trzymanie dłużej w środku nasienia (nie wymywanie go zaraz "po") 2. Częstrze zbliżenia (codzienne lub co 2 dni) 3. Pozycja klasyczna (wcześniej dominowała na boku). |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam pco, do tego mężul nie ma jakiś świetnych wyników nasienia (pamiętajcie, zeby przy ewentualnych badaniach siebie przebadać i męża), nam się udało po roku, w pierwszym cyklu z clo i inseminacją (choć moim zdaniem nie była ona konieczna
![]() Davincicode nie da się stwierdzić nadżerki bez kolposkopi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Davinci, nie kazda wspolzyjaca kobieta ma nadzerke,tylko polscy lekarze wszystko pod te okreslenie przypisuja bo im sie chyba badac nie chce. ...
A do staranek podejdz na luzie bo takie wyliczanie, kochanie sie 'bo teraz plodne' tylko stresuje i utrudnia. Najlepiej starac sie nie myslec a kochac sie jak przyjdzie ochota ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Ja naczytałam się że skąpe miesiączki to duży problem przy staraniach. Była ostatnio u gina i okazało się że nie widzi problemu, dał mi skierowanie na badania LH, TSH, FSH itd. no i wszystko w normie więc do dzieła..... Tylko cały czas martwią mnie te miesiączki, może skonsultować to z innym lekarzem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
ja właśnei niedawno czytałam o tym problemie dziewczyny pisały że jak są skąpe miesiaczki to znaczy że endometrium jest bardzo cienkie i dlatego są problemy z zajściem coś tam chodzi z zarodkiem niewiem dokładnie i niewiem też czy to prawda ale cos właśnie takiego czytałam
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Dziś mój 24 dzień cylku (moje cykle są 30-31 dniowe), wczoraj wieczorem czułam dosyć silne klucie w lewej pachwinie, takie jakby ciągnięcie... przed snem bolało mnie podbrzusze, miałam chyba skurcze macicy jak przed okresem tylko słabsze, i to ciągnięcie w pachwinie czuje do dzis ale teraz juz nie tak mocno jak wczoraj. Do tego piersi mnie bolą juz od 4 dni, i wydaje mi sie że czuje w podbrzuszu takie uczucie napięcia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#79 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() MMONIKA9 Gratulacje, ale to tak ciężko wyluzować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie "staraczki"
![]() Życzę Wam i sobie majowego zafasolkowania, w końcu maj to miesiąc zakochanych ![]()
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Z tą nadżerką to rzeczywiście coś nie tak. Po pierwszej cytologii lekarka stwierdziła, że ją mam i kazała przyjść na wymrażanie. Nie poszłam, wtedy na tapecie miałam ślub, remont i przeprowadzkę. Rok później cytologia wyszła dobrze, żadnych oznak nadżerki. Więc co, w ciągu roku zniknęła? Czy też może któryś lekarz się pomylił?
Magolina - to Twój pierwszy cykl z clo? Trzymam kciuki, żeby zadziałało. ![]() Jutro testuję, żeby sprawdzić czy na mnie tym razem podziałało i czy mam dalej brać luteinę. Ale coś czuję, że znów nic z tego. Coś tam w podbrzuszu się dzieje, ale to równie dobrze mogą być jelita z którymi miewam problemy. Piersi bolą jak zwykle przed @ innych objawów brak. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej kochane! Również trzymam za was kciuki! U mnie już 11 dzień cyklu (szybko te dni poleciały). Na razie tylko opuściliśmy jeden dzień staranek, a tak to codziennie
![]() ![]() Edytowane przez davincicode Czas edycji: 2011-05-02 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-05-02 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
zle mnie zrozumialas, ja nie mowie ze nie jest mozliwe zajscie w ciaze, tylko mowie o objawach - ze w 11 dc nie jest mozliwe odczuwania objawow zwiazanych z wystepowaniem ciazy, bo ta ciaza jeszcze sie nie zagniezdzila, na 99 % jajeczko jeszcze sie nie uwolnilo i nie dalo zaplodnic. Co inngo gdybys byla teraz pod koniec cyklu i przypisywala ten objaw do ciazy - wtedy bym uwierzyla, ale w 11 dc nie ma szans na odczuwanie objawow....
poza tym zbyt czesty sex tez moze byc przyczyna niepowodzen - wszystko zalezy od tego ile i jakich plamnikow mezczyzna produkuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.