|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. IV
Ja niestety też mam ten problem, fatalne paznokcie i nic się nie trzyma... i do tego nie umiem się zabrać do regularnej pielęgnacji paznokci.
|
|
|
|
#2642 |
|
BAN stały
|
Ja tam na swoje paznokcie nie narzekam. Ale żeby ChG tego samego dnia odpryskiwało, nawet pokryte SV, to dla mnie jest to chore.
Wyprzedzam pomoc - na base coat to samo. Kupię może jeszcze dwa (OMG i Dorothy Who), bo takich niebieskich nigdzie chyba nie dostanę, a resztę walę, nic nie warte, nic, zero, null. |
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w sumie nie używam nic oprócz lakieru
![]() czasem pod ciemny lakier nakładam bazę ale nie zawsze
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
nareszcie filmik na kanale MakijazeKasiD
Nowości i ulubione produkty ostatnich miesięcy ![]() |
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Konto usunięte
|
To jest wina lakierow, nie wasza. Jakich uzywacie? Niektore po prostu maja to do siebei ze odpryskuja tego samego dnia, niektore nwaet w tej samej godzinie jak MAC albo metaliki inglota. Najlepiej sie trzymaja kremowe.
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam lakiery wibo, barry m, golden rose, odżywka sally hansen też mi odpryskuje. A jak byłam na manicure u kosmetyczki, to na drugi dzień mogłam już płatami zrywać wszystko :/ a z tego co pamiętam, malowała inglotami.
|
|
|
|
#2648 |
|
Wtajemniczenie
|
Różne: manhattan, essence, p2, inglota też mam. U kosmetyczki byłam smarowana opi jakims tam nie pamietam i po jednym dniu masakra.
|
|
|
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,ktore maja te sliwkowe sciany pokazcie
|
|
|
|
#2650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że przy jasnych lakierach po prostu mniej widać odpryski
.Co do lakierów, to mnie najlepiej trzymają się: OPI i Bell. O lakierach Inglot nie mam dobrego zdania. Przed malowanie paznokci ważne jest też odtłuszczenie płytki, odsunięcie skórek, mi się wydaje, że na takich przygotowanych paznokciach, lakier ma lepszą przyczepność .
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś zadowolona z SV? Tylko z trwałości?A jak z wysychaniem? Właśnie do mnie leci to ,,cudo'',tyle się nasłuchałam dobrego o nim.
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje 3 kąty ;D
światło mega ciemne |
|
|
|
#2654 |
|
BAN stały
|
Ja zawsze przed pomalowaniem paznokci myję je wodą z mydłem. Skórkowego problemu jako tako nie mam (na kciukach - ogromny, nie do przeskoczenia, już dawno go olałam).
U mnie Wibo trzyma się jak oszalałe. Kupuje też u siebie w spożywczaku ( ) mini lakierki Eveline Holographic i te trzymają się jak jasna choroba i nic ich nie bierze.A Seche Vite śmierdzi jak jasna choroba (mówi to studentka chemii, na laboratorium perfum nie produkuję ) - a'la farba olejna. Nie zauważyłam specjalnego działania. Nabłyszcza, owszem, ale robią to też tańsze top coaty. Nie wiem, czy szybciej wysychają, bo kładłam go na China Glaze Blue Sparrow Neon, który schnie w mistrzowskich tempie (w porównaniu do wszystkich pozostałych ChG), za to odpryskuje w równym tempie jak każdy inny ChG Spróbuję go jeszcze kiedyś położyć na Beuty & The Beach, bo on w ogóle nie schnie i wtedy powiem coś o jego działaniu wysuszającym.Liczyłam na efekt http://chloesnails.blogspot.com/ - ona używa Seche Vite i jej stempelki czy inne duperelki wyglądają jakby były zatopione w bazie, w tym Seche Vite. Może ona nakłada tego od peniska ( ), czy coś, ale ja takiego efektu nie uzyskałam, niestety.Ale to tak na szybko, mam go raptem trzy dni i raz użyłam Może źle go nakładam. Kij go wie.A. Gęsty jest bardzo. |
|
|
|
#2655 |
|
Wtajemniczenie
|
O Essie super duper top coat mogę powiedzec rowniez to samo, moze nie śmierdzi, ale tylko nabłyszcza i robi cholerne bąbelki z lakieru. Albo to wszystko jest nic warte albo moje paznokcie są wyjątkowo niedobre żeby żaden lakier nie trzymał się dłużej niz jeden dzień.
Owszem dbam o nie, smaruje odżywką, natłuszczam oliwą z oliwek, odtłuszczam zmywaczem bez acetonu i nie wiem. Jedynie kiedy szalałam za moimi paznokciami to był czas kiedy one były pożelowane i mogłam lakier na nich nosic i dwa tygodnie. I znowu pewnie będzie tak, że nie zadowolona ze swoich paznokci zrobie żel (bez ozdób), a po ściagnięciu bedę wierzyc w ich cudowną odmianę. Agrr ;/ |
|
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej: Rimmel i Catrice
|
|
|
|
|
#2658 |
|
BAN stały
|
MakijazeKasiD dodała filmik o wytypowaniu swojego typu cery i podała link do strony. I teraz se poczekam na maila
Dupa.
|
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
nobodysperfect - łał! bardzo mi się podoba, moglabyś pokazać cały pokój? ta Marilyn jest świetna. ja szukam inspiracji do swojego pokoju a od roku kupuję dywan i kupić nie mogę
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
a nissiax dodała ulubieńców
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
nobodysperfect no elegancko! Dobrze sie dopatrzylam firanek makaronow?
|
|
|
|
#2662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko denerwuje mnie to, że mój parapet jest płytki i muszę te makarony pomędzy storczykiem przepuszczac, no tak zeby on sobie ładnie rósł ![]() Cytat:
Dobrze zrobię, ale jak posprzątam ;d Za jakąs godzinke, dwie dodam Pakuje sie i cała zawartosc jest na łóżku i podlodze
|
||
|
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
Tez mam makarony
w kolorze ciemnej czekolady, tylko ja mam do samej ziemi ,efektownie sie prezentuja te firanki ,inne niz reszta
|
|
|
|
#2664 |
|
Konto usunięte
|
Do reszty- uzywacie najtanszych z najtanszych lakierow to sie nie dziwcie ze odpryskuja. Jak chcecie cos co nie odpryskuje to polecam rimmela z lycra, revlon trzyma tydzien, maybelline tez sa dobre, opi niektore, i wlasnie kremowe ingloty, zadnych metalikow (odpryskuja nawet po godzinie), perel i brokatow. I na pewno zapomnijcie o istnieniu wibo, golden rose, essence itd. Lepiej kupcie lakier troche drozszy ale ktory Wam posluzy. Poza tym revlon(20zl) i rimmel(15zl) nie sa wcale takie drogie. Za to na pewno niepolecam MAC (50 zl), trzyma godzine. A, i jednak radze nie uzywac podkladow, bo po nich mozna oderwac lakier jak naklejke, w calosci, uzyjcie zwyklego bezbarwnego. |
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Również używałam Maybelline i Rimella i to taki sam shit jak te tańsze. |
|
|
|
|
#2666 |
|
BAN stały
|
Ja tam nie wiem, może mi się przewidziało, że psioczyłam 11 postów temu na China Glaze, które nie kupiłam na stadionie w Warszawie za złoty dziewińćdziesiąt dziwieńć.
Edytowane przez Kayako Czas edycji: 2011-05-02 o 20:08 |
|
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
Uprzedzam zdjęcia nie najlepszej jakości
![]() Pokój mam baaardzo mały i okropnie bałam się ciemnych ścian, sufitu również fioletowego i podłogi baaardzo ciemnej, ale jasne meble rozświetlają pokój i mam duże okno prawie na całą ścianę. Efekt myślę nie jest najgorszy ![]() I muszę się pochwalic, że meble skręcałam sama ;D Edytowane przez nobodysperfect Czas edycji: 2011-05-02 o 20:56 |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)i nie odkładania na miejsce Moje ściany są w kolorze "karmazynowy przypływ", może następnym razem taka śliweczka... Ale to już chyba w nowym mieszkaniu jak się uda![]() Co do lakierów, to mnie strasznie odpryskują, gdyż mam bardzo zniszczone - rozdwajające się końce plus dziennie praca w lateksowych rękawiczkach robi swoje... Jak podetnę paznokcie to lakier dłużej trzyma, ale nie chcę ciągle mieć krótkich, więc kupiłam zestaw Nail Tek II i licze na cud
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

Dupa.
Moje ściany są w kolorze "karmazynowy przypływ", może następnym razem taka śliweczka... Ale to już chyba w nowym mieszkaniu jak się uda