|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
![]() Co do spotkania to jeśli byłoby w Krakowie to się stawię Do innego miasta nie bardzo będę mogła się wybrać niestety. Fajny pomysł z ankietą
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
to jak są też jakieś dziewczyny co nie przyjadą do Wawy lub LBN to możecie zrobić sobie osobne spotkanie w Krakowie lub gdzieś. Bo wiem że kilka dziewczyn ze śląska chciało robić w Krakowie.
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Również gratuluję załatwienia tylu spraw
Śliczna sala.! Bardzo ładny wystrój wewnątrz i ślicznie wygląda przed budynkiem. Można zrobić parę fajnych fotek z gośćmi |
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewne wyjdzie że będzie spotkanie we wszystkich trzech miastach bo nie zbierzemy się niestety w jednym.
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie tam moje luźne rozważania , nie byłam nigdy na weselu większym niż 80os Pomimo tego, że moja studniówka była na ok 400 os nie wyobrażam sobie wesela na 200 i więcej![]() Zdaje sobie sprawę z tego, że to też zależy od regionu, w którym się mieszka, pamiętam, że ktoś tutaj pisał, że np zaprasza najbliższych sąsiadów/zaprasza dalszą rodzinę / lub ma po prostu dużą bliższą ![]() Chatko - śliczna sala świetnie, ze wszystko się ułożyło po waszej myśli!
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
heeejj!!
Dawno mnie nie było W piątek impreza, w sobote lekki kac i zakupy a wieczorem mielismy juz prom do Norwegii wczoraj wieczorem dojechalismy do domku a dzisiaj rano musiałam mojego TZ odwizc na lotnisko bo juz dzisiaj zaczyna nową pracę i nie bede go widziała do 11 maja nie wiem jak to wytrzymam, juz sobie poplakalam i narazie jest dobrze a ja po pracy, wysprzatalam autko z zewnatrz i w srodku bo po tej dlugiej podrozy wygldalo jak smietnik:P jeszcze w domu musze ogarnac, bo o 18 przychodza znajomi i moj kolega bedzie mo montowal cyfrowy polsat czym musze sobie wypelnic wieczorki skoro narazie jestem sama piekna pogoda dzisiaj u Nas tak jak w PL całe dwa tygodnie bylo słonce i cieplutko jeszcze nigdy az tak sie Nam pogoda nie udala oki, ja zmykam, musze cos zjesc bo umieram z glodu wieczorkiem Was doczytam papa
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musimy robić jednego spotkania, może być więcej przecież ja mam do LBN 6 godzin jazdy, do Wawy 5 więc nie sądzę, ze się stawie. Ale było tu chyba parę śląskich PMek z Rybnika i okolic - więc np możemy zrobic sobie osobne spotkanie - powiedzmy w Gliwicach![]() ja i tak jestem zawalona nauką do końca czerwca
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3668 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo bym chciała, żeby wyszedł chociaż jak z TVNu ![]() A jakie planujecie kolorki do sypialni? Meble są mało ważne, byle było na czym spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właściciele sali dbają o szczegóły. Jedyne, co mi się tam mało podoba, to te wiszące skóry z dzika, mogłoby ich nie być. A poza tym sala jest idealna dla naszego gustu ![]() Cytat:
Szkoda mi Cię bardzo, że TŻ musi wyjeżdżać... ale za to jak wielka będzie radość, jak będzie wracał! ![]() niut0, no właśnie, to wszystko zależy i od regionu i od konkretnych ludzi... My owszem, zapraszamy sąsiadów z jednej strony, bo są dla nas jak rodzina. Sąsiadów z drugiej zaś nie zapraszamy, bo choć Ich lubimy, to jednak nie jesteśmy blisko. No i zależy od wielkości rodziny i utrzymywanych kontaktów, my jesteśmy z moją Mamą bardzo rodzinne i 3mamy kontakty i bardzo lubimy naszą "dalszą" rodzinę... Spotykamy się z Nimi tak samo, jak z bliższą, więc i na weselu nie wyobrażam sobie ich braku
|
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosza, a wiesz, że my wczoraj z TŻ też cały wieczór spędziliśmy na rozmyślaniu nad kolorami o sypialni?
I od razu mebelki oglądaliśmy w necie, ale jeszcze nie mamy tej idealnej wizji. Chyba skończy się na tym, że wszystko będzie w domu zrobione, tylko w sypialni goły materac będzie ![]() Chatko, super Wam się udało z tym makefilmem, jestem pełna podziwu, że znaleźliście kamerzystę z takim zapałem. Widać czekał na Was A i sala fajnie się prezentuje, na pewno można tam zaszaleć z dekoracją i zaaranżować ją na naprawdę wiele sposobów, nie macie też w zasadzie ograniczeń kolorystycznych, więc można puścić wodze fantazji.Co do śniadania, to u mnie będą poprawiny na 13-14, ale mama TŻ upiera się, że ludzie zgłodnieją do tej godziny (bo u nich w rodzinie to się z wesela zaraz po torcie wychodzi, więc nic dziwnego, że ludki po weselu wstają o 8-9 rano ), więc w porozumieniu z moją mamą ustaliłyśmy, że ktoś zaniesie do miejsca, w którym będą noclegi jakieś rzeczy do zrobienia zwykłych kanapek, termosy, kawę/herbatę itp., żeby w razie czego ci najbardziej głodni mogli się posilić zanim dotrą na poprawiny. Bo noclegi będą najprawdopodobniej w hotelu pracowniczym, a tam nie ma restauracji i śniadań. Chociaż ja i tak uważam, że po naszym weselu, to nikt wcześniej niż w południe nie wstanie, bo wszyscy będą bawić się do rana
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy podchodzi do tej sprawy inaczej i wcale nie uważam, że któreś wesele będzie gorsze (duże/małe) o ile to tak odebrałaś
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się już dziś dodzwoniłam do salonu Lissy Ferrery w Lublinie i umówiłam się na środę w południe na przymierzenie sukni, jeśli spodobają mi sie inne też będę mogła je przymierzyć. Okazało się ze w sobote mają bardzo dużo klientek i Pani zwyczajnie nie miała jak odebrać telefonu. Przez telefon była bardzo miła więc mam nadzieje że w salonie będzie tak samo
![]() Zdam relację dopiero w piątek bądź sobotę bo od razu z salonu jadę do Tż i do piątku będę w pracy dlatego w te dni możecie się spodziewać zdjęć (jeśli uda mi się je zrobić) moooniaaaa a może śniła Ci się tego typu suknia
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny, ile Wy piszecie
strach zostawić wizaż na pół dnia bo człowiek zostaje w tyle :PJutro teściowie przychodzą na kawę Mama szaleje w kuchni, omawiamy plan działania ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Ta kokarda była taka gruba,masywna i krótka ![]() ahh mam nadzieje,że to był proroczy sen i znajdę ją w jakimś salonie |
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!! Wróciłam i już od godziny nadrabiam zaleglości wątkowe.
Cytat:
VESNA84 Kurczę chciałabym sie zapisać do Dominikanów na 13-14 maja. Kochana powiedz jak to zrobić. Jeśli możesz, to napisz mi na PW, boję się że mogłabym przeoczyć. Czy do poradni, to trzeba do Dominikanów pójśc czy mozna tez np. w swojej parafii?? Teraz opowiem wam, jak przebiegł nasz weekend. Ogólnie było świetnie, tylko pogoda nie dopisała. W sobotę wybraliśmy się na rowery - złapał nas deszcz z gradem Tż jeszcze gorzej, bo on w przeciwieństwie do mnie ma rower terenowy więc miał jeszcze więcej blotka W niedzielę i dziś zwiedzaliśmy okolice samochodem. |
|
|
|
|
#3674 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż jeśli jedyny powód robienia wesela w niedzielę to kwestie finansowe to ja jednak zrezygnowalabym. W naszym kraju zazwyczaj robi się wesele w sobote i dla mnie to ma jakis taki urok w sobie wiekszy niż w niedziele... Cytat:
Pokaze Wam jak wyglada nasza sala na 300 osob. Drugi filmik jest ze studniowki i bylo tam ok 300 osob a nie bylo ciasno na parkiecie wiec mam nadzije, ze bedzie dobrze. W lipcu mamy wesele koleżanki na tej sali wiec zobaczymy jak to bedzie wygladalo na zywo http://www.youtube.com/watch?v=lC-AgJF-OWI http://www.youtube.com/watch?v=8dOhocqephk |
|||||||||
|
|
|
#3675 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najlepsze, że ja pisałam z Jego żoną, a Jej na spotkaniu nie było, a On doskonale pamiętał mojego maila, więc widac, że był od razu zainteresowany Pytał, czy mamy jakąś muzykę, my że owszem, bardzo konkretnie zbieramy utwory, a ten: Błagam, tylko niech to nie będą same smuty! Także myślę, że dogadamy się z Nim w każdej kwestii ![]() Co do dekoracji sali, to my już te wodze fantazji dawno puściliśmy, a teraz tylko się utwierdziliśmy w tym, że nasze pomysły znajdą w tej sali zastosowanie Także ach i och normalnie micha się cieszy jak głupia ![]() Heh, no też mi się zdaje, że jak wesele do rana, to nikt wcześniej, niż w południe nie wstanie... Poza tym po całej nocy jedzenia to też się raczej nikt nie będzie rzucał na żarcie od razu po wstaniu z łóżka No, ale jeszcze się będziemy zastanawiać ![]() Dobry pomysł z tym, żeby dowieźć Waszym Gościom do hotelu jakąś herbatę i kanapki, ale też sądzę, że jak będzie super wesele (a będzie!) to nikt wcześniej, jak nad ranem z niego nie wyjdzie... ![]() Cytat:
Jestem pewna, że każde wesele czy przyjęcie weselne może być udane bez względu na liczbę gości - to tylko zależy od nastawienia Młodych i reszty uczestników ![]() e, w ogóle to nie słuchaj mnie, ja dziś jestem jeszcze rozkojarzona po wyjeździe i sama nie wiem, co piszę ![]() Cytat:
Wyobrażam sobie to brnięcie w błocie, fajnie, że fotki zrobiliście Stanowiliście pewnie niezłą atrakcję dla gości weselnych ![]() W ogóle Właściciel sali podpowiedział nam ciekawą opcję w kwestii drinków innych, niż wódka/cola Powiedział, że można zrobić taki osobny stolik z różnymi przyborami i goście mogą sobie sami robić. Na początku ten pomysł mi się nie podobał, bo jednak rzadko kto potrafi robić drinki i mieszać alkohole, ale jak powiedział, że przecież można zrobić kartkę z przepisami na kilka drinków, postawić shakery, to już bardziej mi przypadł do gustu. Co o tym myślicie?Mój TŻ się już zajarał, że zrobi taki duży plakat A3 z kilkoma rodzajami drinków (przepis + zdjęcie) i ponazywamy je jakoś kosmicznie i będzie to też niejako element dekoracji sali... Właściciel twierdzi, że taka forma ma powodzenie, bo faceci chętnie robią drinki swoim damom, bo chcą się wykazać, a jest to jednak spora oszczędność... W sumie podobało mi się na jednym weselu, jak był barman i robił drinki, ale z drugiej strony były spore kolejki do Niego - a tak, to każdy by sobie podchodził i sam robił. Sama nie wiem.
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-05-02 o 16:11 |
|||
|
|
|
#3676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z perspektywy czasu takie 'ublocenie' wydaje sie byc calkiem smieszne i mozliwe, ze calkiem przyjemne, ale rozumiem, ze wtedy do smiechu Wam nie bylo .. No i zabawnie z tym weselem wyszlo.Dobrze, ze nie weszliscie, jak oni juz byli w srodku, tylko ladnie sie tylem zakradliscie :P Cytat:
Dlatego u nas czegos takiego nie bedzie
|
||
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jadę tam po 10tym maja tak myślę żeby w piątek jakiś się wybrać wtedy wiadomo sala będzie już przygotowywana do wesela pewnie o ile będzie jakieś choć znając popularność tego lokalu to na pewno
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dowiedziałam się,że w mojej parafii ślub kosztuje 700zł. Organista będzie się burzył bo go nie chcemy,wolimy kogoś innego sobie załatwić. Trudno,najwyżej pójdę i powiem co o nim i jego talencie myślę A w ogóle to jak usłyszał o 2012 to za głowię się złapał i kazał przyjść jesienią |
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na pewno będzie osobny stolik z różnymi alkoholami do drinków , i będzie karteczka z przepisami na kilka drinków ... sama często na weselach ( czy nawet na poprawinach) nie mam ochoty na czystą wódkę , i nie bardzo jest co pić ... a jak któryś z gości pomiesza alkohole...przecież mają swój rozum i każdy głupi wie, że nie wolno mieszać.. jak bym patrzyła na to tak, że nie dam drinków bo ludzie będą mieszać i źle się czuć to nic bym nie mogła podać na weselu bo przecież mogliby się znaleźć tacy, co schabowego poleją lodami, przegryzą jabłkiem i popija pepsi ...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale u mnie czegoś takiego raczej nie przewiduję
|
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Wesele duże, małe - a co to za różnica tak samo małe ma swój urok jak i duże nie ma co debatować nad tym Drinki - jako atrakcja fajne, ale i drogie. Wesele to wesele zawsze była tylko wódka i powinna być bo jak już my tak wymyślamy co by tu dodać to ciekawe co nasze dzieci za te 20-30 lat wymyślą Potem nam będą wytykać a ty miałaś to a ja nie mogę mieć tego? ![]() Ja osobiście nie widze sensu uatrakcyjniania wesel i tak sie ludzie dobrze bawią i tak Lepiej te pieniążki dziewczyny zainwestujcie w łóżeczko, podróż poślubną ![]() Niedziela - jak bym była osobą pracująca to bym chyba darowała sobie takie wesele. Kłopotliwe zapewne dla Ciebie jak i dla gości. Może lepiej w piątek? Podobno też są tańsze ![]() Spotkanie - a o dziewczynach z drugiej strony Polski nie pamiętacie? ja ze szczecina to co najwyżej do Krakowa mogę jechać. A najlepiej to by było w Warszawie Lublin odpada bo kompletnie nie znam miasta, nie mam tam nikogo i lipa ;/ Poza tym Warszawa dla mnie jest najbardziej sprawiedliwa dla wszystkich. ![]() Poza tym majówka w domku nudno strasznie, szkoda że sie pogoda popsuła bo mam ochote na ognisko
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nieraz wkurzają wypowiedzi osób jak im mówię, że mamy wesele na 150 os.. że oni zrobili na 80 i było gites, i żebym nie zapraszała dziesiątej wody po kisielu ... tylko jakoś nikt nie spojrzy na to, że niektórych rodzice mają np 2 rodzeństwa a niektórych 8 ... my zapraszamy tyko rodzenstwo rodziców wraz z dziećmi ( niektórzy już w moim wieku i starsi więc z osobami towarzyszącymi już ) no i kilku znajomych ... i tak to wychodzi 150 osób
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas stół z drinkami/mocnymi alkoholami będzie na pewno - to wiemy od samego początku planowania wesela
I na pewno nie będzie barmana, bo uważam go za zbędną osobę. Mamy do wyboru dwie inne opcje: albo właśnie różne alkohole i przepisy na dowolne drinki do mieszania według uznania albo możemy też (bez dodatkowych opłat) zlecić robienie drinków kelnerkom, które będą obsługiwały wesele - wszystkie są po kursach barmańskich i możemy wybrać kilka kompozycji, a one będą robić drinki w miarę zapotrzebowania. Byliśmy kilka lat temu na weselu, gdzie był właśnie stół z różnymi alkoholami do drinków i cieszyło się to dużym powodzeniem, nie mówiąc już, że nam samym bardzo się to podobało. Niektóre panie nawet sobie amaretto do zwykłej kawki dolewały Nie wiem jeszcze którą opcję my wybierzemy, ale drinki na pewno będą, poza winem i wódką oczywiście. A tak w ogóle - a propos mocniejszych trunków - widziałam dzisiaj baileysa w biedronce za ok.35zł i aż oczom nie wierzyłam. Tak tanio to nie ma nawet w promocji na lotnisku w UK
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Nena-info poszło na pw
![]() Cytat:
![]() z samej jego strony (mówię tu o najbliższych typu wujek,ciocia, kuzyn/kuzynka) to jakieś 70 osób ![]() a gdzie jeszcze rodzina Tż-ta i przyjaciele??
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Raczkowanie
|
Mam nowa propozycję na pierwszy taniec
Piosenka znana ale raczej nie oklepana. Co myślicie?? http://www.youtube.com/watch?v=EY0_oVV29PM |
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Co do piosenki to jak zapytałam tż to bez wahania powiedział piosenkę,przy której na początku związku często siedzieliśmy gadaliśmy, leżeliśmy w łóżku marząc. Pozytywnie mnie zdziwił bo myślałam,że nie będzie pamiętał albo nie będzie tak do niej przywiązany. A tutaj miła niespodzianka
![]() Tak więc my będziemy tańczyć do: Ania Szarmach - Obejmij mnie |
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Widze że większośc z was wybrała bardzo wolne piosenki na pierwszy taniec, a będziecie tańczyć do nich jakiś układ czy tylko się przytulać?, bo szczerze mówiąc od paru lat na weselach królują układy taneczne raczej nikt juz się nie kiwa na boki i dlatego zupełnie nie wiem co zatańczymy i gdzie iśc się tego nauczyć
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do takiej wolnej to może jakiegoś walca mozna zatańczyć czy coś w tym stylu ![]() My może wybierzemy się na kilka lekcji tańca,jeśli czas i chęci będą. |
|
|
|
|
#3690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Poza tym zobaczyliśmy ustawienie stołów, jakie my planujemy i powiem Wam, że wszystko jest super i tak, jak chcemy
Nie było zapalonych świateł niestety, więc zdjęcia są marne, ale coś tam można zobaczyć. Już nie mówiąc o tym, że basen jakiś duży właśnie budują, normalnie rozmach mają niesamowity 

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
Spróbuję jeszcze raz
nie wiem jak to wytrzymam, juz sobie poplakalam i narazie jest dobrze

Mama szaleje w kuchni, omawiamy plan działania