![]() |
#181 |
BAN stały
|
Dot.: dziewice czy doświadczone?
Babygia rozumiem, ze twoje wyzwiska świadczą o twojej wysokiej kulturze, której brak mi zarzucasz?Rozumiem, że oczekujesz, żeby każdy facet zachwycał sie tobą i nie możesz ścierpieć, że ktokolwiek mysli inaczej, a może po prostu kiedyś dostałaś kosza od jakiegoś meżczyzny, któremu nie odpowiadał twój styl życia mocno niedziewiczy. Na razie to ja dyskutuję, a ty tylko obrzucasz mnie wyzwiskami. Chyba masz jakiś głęboko skrywany kompleks.
Skąd wiecie, że dziewica od razu będzie chciała spróbować jak to jest z innym? Moja mam była dziewicą do zaręczyn i nigdy nie zdradziła ojca, a ojcie3c nigdy jej nie zdradził. Poza tym wydaje mi sie, że jeśli kobieta do 25 roku zycia zachowuje cnotę to nie przywiazuje takiej wagi do sexu, żeby musiała zdradzać. A ja też mam drogie panie pytanie - skad wiecie, że jeżeli związę się z niedziewicą to nie zacznie mnie zdradzać. jeżeli miała kilku mężczyzn to ma skalę porównawcza i jeśli nie będę najlepszy to co wtedy??? Owszem może być ze mną w związku np. dlatego że jestm przystojny lub dla kasy, ale może chcieć mnie zdradzać, bo kiedyś miała lepszego. Pomyślcie nad tym. Wolałbym osobiście aseksualną niz nimfomankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam porównanie, ale dopiero teraz kiedy naprawdę kocham, sex jest po prostu boski, co nie znaczy, że mój wcześniejszy partner nie był dobry - był,BARDZO dobry (mógł naprawde dłuuuuuugo) tylko brakowało w tym uczucia, a była ciekawość. I teraz, jeśli miałabym jak to piszesz, spróbować z kimś trzecim - to po prostu bałabym się że zepsuje coś tak wspaniałego jak w tym momencie mam i to w imię czego?? - ciekawości, sexu!! Teraz mam więcej niż sam sex - i tego potrzebuje!! I myślę, że każda kobieta z "porównaniem" w końcu dochodzi do takiego wniosku. I uwierz mi, że potrafi być wierna. Tak samo nie można powiedzieć o dziewicy, że będzie niewierna. Bo to zalezy jak już wspomniałam wcześniej od miłości, zasad, wartości jakie w życiu reprezentujemy. Znam związki zarówno dziewic, jak i już niedziewic. I to czy są szczęśliwe zależy tylko od NICH. Znam pary po rozwodzie wśród dziewic (mój Partner i jego była żona, moja kuzynka) i niedziewic,tak samo znam i bardzo szczęśliwe związki wśrod dziewic (moi rodzice, mój brat i bratowa) i niedziewic. Więc nie można jednoznacznie stwierdzić jak to będzie w Twoim czy w moim przypadku. To już życie pokaże!!
![]() |
![]() |
#183 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Babygia
![]() Ja kobieta doświadczona miałam swojego prawiczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
Giraffe masz bardzo duzo racji, wcale nie mówię, że każda niedziewica będzie niewierna czy złą zona. Zgadzam się, że to zalezy od konkretnej kobiety. Ale wiesz, wydaje mi się, ze różnica sprowadza się tylko do proporcji. Jakoś dziewice mniej myslą o sexie, wiec wydaje mi się, że wśród nich większy jest procent wiernych kobiet od niedziewic. No bo pomysl sama, jeżeli kobieta zaczyna wczesniej współżycie to znaczy, ze ja bardziej do tego ciagnie i bardziej przywiazuje do tego wagę. Nie wydaje mi się, zeby równiez każda kobieta myślała tak jak ty na te,mat porównań swoich partnerów. Moje koleżanki z pracy porównuja swoich partnerów non stop i są takie, które zdradzaja swoich mężów, bo są słabsi w łóżku od ich poprzednich partnerów (lub przynajmniej jednego z poprzednich). Ja jestem realistą, wiec lubie byc pewny. Pewności nie ma, ale przynajmniej mozna zmniejszyć prawdopodobieństwo zdrady. Ale zgadzam się, że jest to pewne uogólnienie, np. wydaje mi się, że ty jestes raczej wierna z natury osobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, że dziewice mniej myślą o sexie, bo nie spróbowały i nie odczówają aż takiej potrzeby kochania się. A teraz spójrz na to co napisałam ja, i co potwierdziłeś Ty z drugiej strony. Tak samo jak Ty, może myśleć Twoja przyszła żona... że masz porównanie. I może ją ta martwić, że nie sprosta Twoim wymaganiom. Oczywiście nie uogólniam (bo może nie będzie miała takiego zdania). Moim zdaniem twierdzenie, że kobiety wolą doświadczonych też nie jest do końca prawdziwe. Bo dla mnie nie ma to znaczenia, ale jeśli byłabym dziewicą - to chciałabym aby mój partner był prawiczkiem (żeby właśnie NIE MIAŁ tego porównania). Żeby było sprawiedliwie ![]() Chociaż z drugiej strony bałabym się, że właśnie będzie chciał spróbować jak to jest z inną ![]() Dlatego ciesze się , że mam starszego partnera, który zdążył się już "wyszumieć" i teraz ceni sobie związek ze mną ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Pewna wizazanka miała kiedyś w podpisie, że brak okazji nie jest cnotą... I to chyba sedno
![]() Moim zdaniem Twój przedostatni post Cię troszkę zdemaskował ![]() ![]() Wiesz, dla pocieszenie dodam, że nawet kobieta z nikłym doświadczeniem, nawet za pierwszym razem wyczuje kiepskiego kochanka (własnie mam tu jedną taką, świeżo po defloracji ![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam Ci tylko napisać, Damianie, że nie warto tworzyć takich uogólnień. Uwierz mi, że życie jeszcze nie raz pokaże Ci, że nie są one nic warte. Każdy człowiek jest inny, ma nieco inne spojrzenie na różne sprawy i w jego oczach pewne rzeczy wyglądają inaczej - mimo, że dla Ciebie oczywisty wydaje się sposób, w jaki Ty daną rzecz postrzegasz. Nie jest prawdą, że kobiety generalnie wolą doświadczonych mężczyzn. Nie jest prawdą, że w większości przypadków dziewice stworzą bardziej stabilny związek wolny od zdrady. Daj się ponieść życiu i oddychaj pełną piersią. I nie przekreśl miłości swojego życia, jeśli się okaże, że życie ją już doświadczyło seksualnie ![]()
![]() |
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak swojw droga,to przy prawiczku czulabym sie jakos-nieswojo,ale konkretnie nie moge sie wypowiedziec na ten temat,bo nigdy taki"jednorozec" nie stanal na mojej drodze,chyba ze jakis nastolatek,a ja-jak mowilam-cieleciny nie lubie.Pozrowka,milego dnia!
![]() |
![]() |
#190 |
okrutnica jakaś... |
![]() miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Damianie, Damianie, nie generalizuj. nie ma żadnej reguły, czy dziewictwo jest, czy nie jest gwarancją udanego związku (czy zresztą istnieje taka gwarancja?) Tym bardziej, że sam nie zachowałeś czystości- czy możesz tego żądać od twojej partnerki? związek opiera się na miłości, akceptacji, zaufaniu, mam nadzieję, ze spotkasz kobietę z którą taki związek zbudujesz. i że wtedy sam zobaczysz, że jej przeszłość to rozdział zamknięty, nie mający dla was większego znaczenia.
![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najwazniejsze, ze teraz jestes szczesliwa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko charakter czlowieka sie liczy,dziekuje moje Panie za mile slowa i zrozumienie!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#194 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I teraz mnie macie,no wlasnie!!!!! ![]()
![]() |
![]() |
#196 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Damianie, Ty już popadasz w jakąś obsesje na punkcje zdrady (bez urazy oczywiście). Czy życie doświadczyło Cię w ten sposób, że tak się tego panicznie boisz?? I na każdym kroku widzisz zło wcielone i zdrade dookoła??
Sam napisałeś: Cytat:
Nie mówie teraz za wszystkie Panie (bo na pewno są wyjątki), ale zauważ, że wiele kobiet wbrew panujących w dzisiejszych czasach przekonaniom, że sex jest dla ludzi - nie rzuca sie do łóżka każdemu napotkanemu mężczyźnie. My wolimy robić to z facetem, którego znamy, któremu ufamy, z którym mamy jakąś więź emocjonalną. Pozatym dlaczego uważasz, że sex dla dziewicy nie ma znaczenia?? Owszem, MA. Jak już spróbuje, to będzie oczekiwała spełnienia. Fakt, że kobietom trudniej osiągnąć orgazm, ale czy myślisz, że każda osiąga go za pomocą takich samych pieszczot?? Tu akurat śmiem zaryzykować stwierdzenie, że doświadczenie faceta nie ma wiele do znaczenia. Liczy się to, czy będzie potrafił znaleźć odpowiedni dla Niej sposób na doprowadzenie jej do orgazmu. A znajdzie go za jej pomocą. Dziweice, wbrew pozorom, doskonale wiedzą jakie pieszczoty dają im przyjemność (z masturbacji - i nie uwierze, że tego nigdy nie robiły). A na temat zdrady się już nie wypowiadam, bo już powiedziałam swoje ![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Dobrze gadasz Giraffe...
Popieram ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z twoich postow widac ze masz powazny problem ,albo jestes nie dojzaly emocjonalnie albo bardzo zakompleksiony cokolwiek by to bylo radze ci wizyte u psychologo lub seksuologa to zaden wstyd poradzic sie fachowca ,bo moze sam nie zdajesz sobie sprawy ze cos jest nie tak w twim sposobie wartoscoiwania milosci i seksu w zwiazku z kobieta "Kobietom natomiast dużo trudniej jest przezyć orgazm, więc tu doswiadczenie mężczyzny odgrywa wiekszą rolę." guzik prawda to co piszesz jak kobieta nie kocha i nie ma zaufania do partnera to choicbys byl najlepszym kochankiem na siwecie nie zagwarantujesz kobiecie rozkoszy u kobiety orgazm wystepuje na plaszczyznie psychiki nie jest to tylko doznanie fizyczne i nie sugeruj sie tu filmami gdzie panie jecza achy i ochy czly czas bo to w realnym zblizeniu nie zawsze tak bywa ![]() wiez jaeli kobieta nie bedzie ci ufac to nie bedzie jej dobrze z toba i teraz sedno - jak kobieta bedzie ci ufac jak ty ja ciagle bedziesz podejzewal o zdrade,??? zastanawiakl sie czy cie nie zdradza ,czy cie nie zdradzi w przyszlosci?? taki zwiazek bedzie chory i hnie przetrwa a jak nawet to watpie czy taka bidulka bedzie z toba tak w 1005 szczesliwa zreszta na nic nie ma w zyciu gwarancji,zycie to loteria " nie wiem czy byłabys taka zadowolona z faceta, gdyby miał nawet dobre wnetrze i charakter, ale byłby gorszy w łóżku od jednego z poprzednich"... jak facet ma dobre wnetrze i charakter to reszty moze sie douczyc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |||
BAN stały
|
Wcięło mi posta
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
moj maz wlasnie czytal ze mna twoje posty i powiedzial, ze nie masz rowno pod sufitem
bez obrazy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |||||
Zakorzenienie
|
Slędzę wątek od jakiegoś czasu. Sama wypowiadałam się w nim parę miesięcy temu. Ale to co rozpętał pan Damian przerasta moje najśmielsze wyobrażenie
![]() Zacznę od kilku cytatów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Na zakończenie: Nie chciałam cię urazić, bo podobają mi się wartości które chcesz przekazać. Uważam jednak że twoje poglądy są błędne. Pragniesz dziewicy? Wspaniale! Ale nie licz na to że biorąc za żone właśnie dziewicę, ona nie puści cię kantem za dwa tygodnie, dwa miesiące, dwa lata...liczy się miłość... Edytowane przez side85 Czas edycji: 2006-09-08 o 08:18 Powód: błedy w pisowni |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwią mnie też odpowiedzi kobiet na temat szczęścia w związku. Nie wiem... może ja mam inne podejście, ale tak jak już wcześniej napisałam, jeśli kocham to sex ma dla mnie inny wymiar. To już nie jest TYLKO sfera FIZYCZNA. Dziwi mnie, że te Twoje koleżanki miały takie ... "nieemocjonalne" podejście. Dobrze napisała moja poprzedniczka: [QUOTE LucyAS;] jak facet ma dobre wnetrze i charakter to reszty moze sie douczyc i tez moze stac sie super kochankiem,a charakteru jak ma zly to raczej nie zmienisz nawet jak jest super kochankiem [/QUOTE] Związek się przecież nie opiera tylko i wyłacznie na doznaniach fizycznych, chodzi w nim głównie o "doznania" psychiczne o sferę uczuć. O komfort psychiczny, bezpieczeństwo, troskę, możność rozmowy na każdy temat.To jest fundamentem na którym można budować udany związek, a nie kwestia czyjeś sexualności i przeszłości z nią związanej.
![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To pisze maz lucyAS: Gosciu ja przeczytalem ze 2 twoje posty i widze ze masz jakies powazne problemy emocjonalno-umyslowe i zalecam jak naszybsza wizyte u lekaza pierwszego kontaktu ktory skieruje cie na dalsze leczenie... Po drugie to moja zona jest juz tak jakby zajeta wiec nie ma gadania o szansach u innych mezczyzn, Poza tym Ona nie byla dziewica gdy sie poznalismy a ja bylem prawiczkiem i nie zauwazylem zadnych ujemnych skotkow tego zwiazku! Tak wiec z calym szacunkiem nalegam na wizyte u specjalisty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Trochę przesadziłaś-15 facetów? Cytat:
![]() Przykro mi z powodu Twoich doświadczeń. Nie rozumiem jak można powiedzieć coś takiego facetowi. Nawet jeśli ... to w takich sytuacjach nalezy zachować dyskrecję, żeby nikogo nie urazić (bo słowa potrafią zaboleć). Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
BAN stały
|
Cytat:
A wyraz skutów pisze sie przez "u" analfabeto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Tak, seks odgrywa pewną rolę ale nie jest ona najważniejsza. Liczy się człowiek, uczucia. Miałam lepszych kochanków niż mój mąż i jestem bardzo zadowolona z mojego małżeństwa, nie zamieniłabym mojego ogryzka na żadnego innego mężczyznę. A mam tę świadomość że są od niego lepsi. Pomimo że nie jestem dziewicą od dawna i nie byłam nią w dniu ślubu nie jestem rozwiązła (co imputujesz w swych wypowiedziach większości takich kobiet) , nie patrzę na życie przez pryzmat seksu i uwierz-nie jestem wyjątkiem ![]() To prawda, kobiet nie da się upilnować. Mężczyzn również. Nie muszę pilnować mojego męża bo mam do niego zaufanie, on do mnie również. To ono wraz z miłością jest gwarantem udanego związku a nie fizyczna czystość wybranki czy wybranka. Współczuję Ci, naprawdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
okrutnica jakaś... |
mój drogi, łamiesz regulamin tego forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
to zobacz co on mi napisał, przeczytaj najpierw jego post Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-09-08 o 12:01 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.