|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26618216]A nam lekarka jeszcze poleciła http://www.✂✂✂✂✂✂✂/leki/p4795-Vertigoheel_tabletki_krop le krople. Nie zaleca do 3 roku ani lokomotiva, ani awiomarinu.
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Wycięło, wyguglajcie sobie VERTIGOHEEL.[/QUOTE] Dzięki. Wyguglałam ![]() ![]() U dzieci lek podaje się również na dzień przed podróżą i w czasie podróży. Dzieciom poniżej 2 lat na dzień przed podróżą podaje się 3 krople na łyżkę wody 3 razy dziennie w czasie podróży 3 krople na łyżkę wody co 30 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Ja właśnie tak jak obiecałam pije za zdrowie panny migotki ![]() ![]()
#4143 |
Rozeznanie
|
Widze ze na watku pustka, dziewczyny na majowke polecialy
![]() A ja witam po dluzszej nieobecnosci ![]() Majowy weekend spedzamy w domu, malz ma dyzur ![]() ![]() Składam serdeczne zyczenia z okazji pierwszego roczku Karolince, Kornelii i Malwince ![]() ![]() ![]() Oczywiscie z okazji miesiecznic tez najlepsze zyczenia skladam ![]() ![]() ![]() Panno migotko, juz pewnie po przysiedze, wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A u nas troche nowosci, przede wszystkim oswiadczam wszem i wobec ze w swieta Maciek zaczal raczkowac ![]() ![]() ![]() ![]() Oprocz tego coraz pewniej czuje sie na dwoch nogach i zaczal sie puszczac ![]() Poza tym dostalam @, pierwsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Raczkowanie
|
Migotko! Właśnie wznoszę toast za Wasze szczęście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Kochane, nie mam siły ani czytać, ani pisać.
Weszłam, żeby napisac, że opuszczam Was na trochę. Mam problemy rodzinne, ja zawiniłam ( całą miłość przelałam na Lusię ) i musze ratować nasz związek, bo wisi na włosku. Mam nadzieję, że mi się uda. Pozdrawiam Was baaaardzo mocno ![]() ![]()
#4146 |
Zakorzenienie
|
bydgoś z całych sił ściskam
![]() ![]() margo ja też miałam ten Nivea i jak dla mnie beznadzieja, okropnie ciężko się rozsmarowywał i mała była po nim strasznie biała:/ ałła no widzisz ![]() ![]() ![]() ![]() Moja pannica ma już rok a dalej się boi puszczać ![]() ![]() A przymierzam się do kupienia takiej huśtawki bo do moich rodziców kupiliśmy zwykłą kubełkową za 20zł a pod dom chcemy kupić na dłużej. No i u nas dzidzia dalej protestuje przy kaszce już kupiłam kakaową i niet- rano dałam kanapki z almette bo przeczytałam skład i wydaje mi się ok dla niej ale dalej marudzi.Ale skłądam to na zęba bo idzie a przecież ostatnio miała super apetyt. Dziewczyny idę w piątek do pracy i powiem Wam że im bliżej tym bardziej przeżywam, wiem że będzie dobrze ale strasznie mi jakoś ciężko. Z jednej strony w domu jak siedziałam chciałam już do pracy bo wydawało mi się że oszaleję a teraz coraz bliżej a mi coraz trudniej i mała to czuje bo na krok mnie nie odstępuje od kilku dni. Chciałam się też pochwalić że ku mojemu ogromnemu zachwytowi rośnie mi mały mól książkowy ![]() ![]() ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2011-05-01 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Raczkowanie
|
Panno Migotko- życzymy Waszej rodzince zdrówka szczęścia i miłości na każdy dzień Waszego życia!
![]() Bydgosiu- trzymam kciuki, daj znac kochana jak się z tym uporacie! My w Kazimierzu się dorobiliśmy. Mąż chory, ja i Laura... U Laury gorączka nagle 40 st... Boże, jak ja się bałam żeby znów te drgawki nie wystąpiły... szybko dałam czopka i powoli spadała... Biri pytała o termometr... ja kupiłam ten do czoła elektroniczny i jest do dupy, cholernie nie dokładny... przestałam mu ufac, teraz mam taki zwykły do pupy i jest ok. U młodej wyszła angina, bierze ospamox (tragedia, męki i płacz przy podawaniu) i nasivin do noska na katar. Juz nie ma gorączki, wrócił jej humor i apetyt ![]() ![]() I dziś zaczęła raczkowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Konto usunięte
|
Bydgosiu, wierzę, że się dobrze ułoży! Powodzenia!
![]() Olivko, mam w tym stylu huśtawkę, polecam, fajna bardzo ![]() Niunia, zdrówka życzę rodzinie! U nas hitem wczorajszym okazała się być piaskownica ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() Cytat:
u nas też jakiś brak apetytu. jadła cyca o 5 rano i do 9.30 wcale się o nic nie upomniała. dałam kaszkę (100ml), zjadła pół. obiadków ostatnio zjada po ćwiartce dużego słoika. jedynie owoce wchodzą całe, małe i duże słoiki, zagryzane chrupkami albo biszkoptami. nie wiem co się dzieje, też obstawiam zęby. lewe trójki, górna i dolna, coraz bliżej. a z pracą będzie ok. też to przerabiałam. choć myślami i tak jestem przy Ewci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
tak na szybko to co zapamiętałam:
KASK-konieczny!tylko nie może być za duży i za bardzo odstający z tyłu-co niestety jest istotne.My swego czasu znaleźliśmy takowy w Decathlonie za 90zł (niestety) ale służy nam do dziś ![]() ![]() KREM Z FILTREM-my mamy Mustelę w sprayu 30 i 50 Penaten'a,który u nas się dobrze sprawował zeszłego lata Bydgosiu-3maj się kochana ![]() ![]() Olivko-to pewnie taki okres,przeczekać trza.Ja mojej daję Sinlac i nie mam wyrzutów ![]() ![]() ![]() Migotko-spóźnione,ale najszczersze życzenia dla Was! Wszystkiego co Najwspanialsze na dalsze wspólne miodem i mlekiem płynące lata ![]() ![]() Kaszpirku-ależ on cudny ! ![]() ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2011-05-01 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Panno migotko dla was : W dniu tak wielkiej decyzji podjęcia Waszego ślubu dla serca i szczęścia chcemy złożyć Wam życzenia niezmiennego powodzenia, jak ogień gorącej miłości, co dotrwa do późnej starości, wyjścia z każdej sytuacji i pozytywnych wibracji. Bydgos- życze zebyscie szybko naprawili to co was dzieli i jak dziewczyny pisza czekamy i trzymamy ![]() Kaszpirek - młody ![]() ![]() ![]() ![]() Ałła ![]() Margo - oj wiem co to znaczy mloda tez marudna jak Amelia zasnela popatrzałam jej w paszczulke i niespodzianka nie ida nam górne 3 tylko 4 :strach i powiem wam ze straszny widok bo one sa szerokie i bokiem i dołem ida :mdleje ami dzielnie to znosi dzis bylismy na spacerze bo UWAGA mloda dzis miała jedna drzemke (10.00-10.40) zeby nam nie padła o 18 zrobilismy mała rundke wokół parku no i to był nasz bład bo Amelia pooznajac teren krzyczala z radosci sitata sitata ( wiecie o co kaman ) no to jej chciałam pokazac ze sa mokre hustawki i sie nie da hustać drugi błąd ![]() ![]() ![]() bylismy tez u Kuby i powiem wam ze im czesciej sie spotykaja tym kuba zaczyna bardziej łapac i rozwijac sie dzis juz wołał tatatata i nie bał sie Ameli ![]() ![]() tż nie moze napic sie piwa ![]() ![]() ![]() aleee sie rozpisałam o maj gad ![]() ps u nas odwrotnie młoda ciagle cos w buzi mamle
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-05-01 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas też kiepskawo.Moje libido wróciło na trochę i znowu sobie zrobiło wakacje.Tż zaczyna narzekać.Mówi,że zabrakło mi tego pazura i spontaniczności,które kiedyś posiadałam.Staram się jak mogę,ale niczego na siłę nie potrafię robić. Cytat:
![]() To żeś mi komplementa zapodała ![]() Dziękuję również w imieniu Bruna. ![]() A u nas powróciła histeria taka,jaką robił jak miał 2 miesiące.Jak coś nie pasuje,to staje w miejscu i zaczyna RYCZEĆ!To samo przed spaniem.Najpierw jest płacz,zaraz potem histeria.Nic i nikt nie jest w stanie go uspokoić.Dopiero jak już pada prawie to się uspokaja na rękach.Takich histerii potrafi walnąć ze 4 dziennie. Nie wiem już co mam robić,aby to wyeliminować?Wydaje mi się,że mu się to pogłebia. ![]() Pomóżcie ![]() Ignorować czy interweniować? I skąd to znowu przylazło? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Konto usunięte
|
Kaszpirku, ignorować, bo to teraz etap gdy dziecko zaczyna próbować, na ile może sobie pozwolić
![]() Agu zaczęła dzisiaj bić brawo i na "hura" podnosić rączki w górę i się cieszyć ![]() Wiecie co? coraz bardziej lubię teściową - bardzo fajnie się z Agatką dogadują, no i podejście ma takie, które mi odpowiada. |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26617167]
Ja na letnich wyprzedażach na next lato będę się zaopatrywała ![]() ![]() Czy wasze dzieci też tak cyrkują przy zmianie pieluch, ubrania? u nas wycie, ryk na całego ![]() ![]() I się chwalę (nieee, zębów dalej niet ![]() ![]() ![]() Ja na poprzednich wyprzedażach też kupowałam na te lato. Aleee na tegorocznych wyprzedażach na pewno coś dokupię bo bluzek i spodenek u Blanki nigdy dość. Bo Blanka to brudasek mały ![]() Ale głównie będą to zakupy na przyszłą wiosnę/lato ![]() łohohoh.. dziękuje bardzo, ale żem za niska ![]() Ja tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
brawa dla Maćka i Laury za raczkowanie!!
(jakoś wczoraj przegapiłam Wasze posty) u nas wczoraj dzień niejadka i trochę maruda. dziś na razie dobrze, właśnie drzemka się kończy, już ją słyszę. rano kaszkę wciągnęła całą i wypiła cały niekapek wody. teraz coś przekąsimy i spróbujemy wyjść na spacer, zahaczając o Biedronkę, bo zakupy trzeba zrobić. nie wiem, czy to się uda, bo Ewcia nadal nie przepada za wózkiem. będę musiała ją czymś maxymalnie zainteresować, żeby dało radę wejść spokojnie do sklepu. i nie wiem, jak ją ubrać. niby 13 stopni, ale w słońcu gorąco. tyle, że czasem zachodzi na chmury i lekko wieje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
ałła
![]() ![]() Kaszpirek super wyglądacie a synek włoski ma cudne ![]() Bydgoszczanka ![]() Lea fajny ten fotelik i faktycznie tani. Tylko czy Szymon by wysiedział ? Szaja ![]() ![]() Niunia zdrówka! Co tu taka cisza? My właśnie wróciliśmy od lekarza, jest już lepiej, ale nadal mamy inhalować... Zapisani byliśmy na 9 ale oczywiście i tak było już godzinne opóźnienie, dzieciaki pod koniec już marudne, jeszcze jak już mieliśmy wchodzić to przybyla dziewczyna z piątym numerkiem (my mieliśmy 9)i oczywiście chciala się przed nas wepchnąć, ale ja nie rozumiem jak można przyjść ponad godzine po czasie i wymagać by ludzie przepuścili. Nie dałam się ![]() ![]()
#4158 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym chciała taki fotelik dla Blanki na rower.. ale wcześniej bym chciała wypróbować bo obawiam się że Blankę nie będzie interesowało siedzenie w foteliku
![]() Co do choroby lokomocyjnej.. Jak jechałam do wawy to Blanka mi dwa razy zwymiotowała.. Aleee wydaje mi się ze to po syropie, bo wczoraj jak dawałam to tez zwymiotowała. Nic dziwnego jest okropny sama bym zwymiotowała ![]() No a w dłuższą trasę jeszcze nie jechałam z Blanką, więc nie miałam okazji sprawdzić czy to jednak to ![]() Mama mi od małego dawała takie tabletki coco cośtam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale myślę że na 24mies.. nie wiem co to za rozmiar? 24-36 mies?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
Ciężko wyczyć z tymi rozmiarami. Mój Michał w wieku dwóch lat nosił 86, taka rozmiarowka z h&m była bez problemu dobra. Szymon klocek już teraz 80 nosi
![]() Michał ma spodenki 86 z H&m(12-18) które jeszcze teraz są za duże ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-05-02 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
No własnie.. ciężko te rozmiary wyczuć..
W H&M są duże, Blanka miała komplet na 3-6 mies i w bluzeczce do tej pory chodzi ![]() W Zarze są tak mniej więcej dobre z miesięcy z metek do miesiecy Blanki, może z miesięcznym opóźnieniem ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-05-02 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Konto usunięte
|
Bodziaki 12-18 lub 80
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
Dojechaliśmy cali i zdrowi. Od 7.00 rano się rozpakowywalam.Zaraz ide powiesić pierwsze pranie. Olcia zalicza pierwszą drzemę. Ale kołysało promem jak wracaliśmy myślałam,że pawia puszczę po raz pierwszy z tego powodu. Cytat:
Trzymam kciuki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26639344] U nas hitem wczorajszym okazała się być piaskownica ![]() ![]() Widziałam na nk fajna fotka. A co z testem kolejnym?Coś przeoczyłam czy nie było? ![]() Panno Migotko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]() Ałła dla Macka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was po długiej nieobecności.Miałam ostatnio problemy rodzinne,zaliczałam dłuuugiego doła,nie chce mi się wszystkiego pisać ale wszystko to z powodu mojego TŻ-ta.Nie da się z nim od jakiegoś czasu wytrzymać,co się do niego odezwałam to zaraz dyskusje,kłotnie itp.Tylko rano oczy otworzył i juz się czepiał i dyskutował,złośliwości końca nie było.Koszmar mówię Wam
![]() ![]() Nie czytałam Was i nie wiem czy zdołam nadrobić wszystko,duzo tego jest ale postaram się chociaż z grubsza nadrobić. Ala jest zdrowa,1,5mca temu zaliczyła tylko katarek i na tym się skończyło.Waży 10kg,ma apetyt i coraz więcej gada.Nie chce sama chodzić tylko za rączkę.Od mca robi sama po kilka kroczków ale na tym się kończy i chce koniecznie trzymac mnie za rękę chociaż jest to tylko takie trzymanie za 1 paluszek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/smoby-431704-43170...565383457.html Ja od siebie kupuję lalę bobaska ale jeszcze nie wybrałam. To tyle na razie.Lecę gotować obiadek. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-05-02 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26657295]Bodziaki 12-18 lub 80
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
Panno Migotko - widzę Cię ! relację proszę
![]() wątek nam umiera, trzeba go ożywić. melduję, że spacer udany, Ewcia nie protestowała też przy zakupach. po powrocie do domu jeszcze pół godziny na huśtawce w ogrodzie spędziła i wracać nie chciała. btw - za tydzień w Biedronie jakieś 3-paki bodziaków po 14,99. siedzę i dłubię kolejne prezentacje. została mi Hiszpania, Austria, Czechy i Irlandia. aaaa. chyba niedługo dogonimy zębowo Ami. dolna lewa trójka tuż tuż, górna też niedaleko, a prawa strona nie pozostaje w tyle. i musze jeszcze pochwalić sęi Ewcią. dziś w łóżeczku zrobiła swoje pierwsze dwa kroczki bez trzymanki. do tej pory chodziła dookola, trzymając się przynajmniej 1 ręką albo w poprzek - wtedy jedną rękę wyciągała maksymalnie do przodu, żeby od razu się złapać. a dziś się puściła, podniosła rączki do góry i przeszła na drugą stronę. ![]() do tego wszystkiego bardzo dużo czasu spędziła dziś na zabawie we wstawanie z łapaniem się za moje dłonie, puszczaniem rąk, samodzielnym długim staniu bez trzymanki i zachętach do chodzenia. kończyło się kucaniem, klapnięciem na pupę albo próbą oderwania nogi od podłoża i lotem w bok (tu interweniowałam). prowadzona po domu pod paszki lub za rączki ma takie tempo, że właściwie biega. dziś złapała lalkę i z tą lalką tak mnie po domu oprowadzała, jakby jej chciała wszystko pokazać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Konto usunięte
|
no to i ja cosik napiszę.
![]() mieliśmy imprezowe dwa dni. ![]() ![]() Pierwszy w sobotę u moich rodziców na ogródku- brat odprawiał urodziny. to zostaliśmy u mamy na noc. ![]() a drugi wczoraj u nas- było wesoło, 4 znajome pary zaprosiłam, do tego dzieciaki i było nie tylko wesoło, ale i głośno. ![]() Jutro znów imprezowo- festyn przy osp. ![]() ps. pomijam fakt, że i ja, i Tymek dorobiliśmy się kataru. ![]() pamiętacie, ostatnio o kciuki "biznesowe" prosiłam... nic z tego nie wyszło ![]() ![]() ![]() ![]() Więc ostatnia moja nadzieja na lokal na punkt przedszkolny czeka do 20 maja, wtedy przyjeżdża z Niemiec pani, od której chce wynająć parter. .. ![]() ![]() więc kobietki przez najbliższe 18 dni zaciskajcie mocno kciukasy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Rozeznanie
|
już jestem
![]() witam jako mężatka ![]() ![]() ![]() wszystko udało się świetnie, z jednym małym wyjątkiem - organista nie zagrał nam na koniec marszu weselnego bo na chrzcinach wyszedł już z kościoła ![]() ![]() ![]() pierwszy taniec udał się rewelacyjnie - wszyscy zachwyceni tak jak i moją sukienką ![]() ale się rozpisałam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.