Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 22:10   #4021
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Jako ze nam gondole będą potrzebne na jesień i zimę wskazane są duże koła, a te wielofunkcyjne maja często takie rachityczne jak w spacerówkach parasolkach.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

według niego to jelita - ale wiesz on jest informatyk i muzyk, a nie lekarz
jelita to raczej ciut niżej może wątroba? albo od tak się rozciąga

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A wracając do tematu komunii i prezentów, to zdecydowaliśmy się na młodzieżowy zegarek ale wygląda jak typowy męski taki sportowy, srebrny z bajerami

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:14   #4022
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Jako ze nam gondole będą potrzebne na jesień i zimę wskazane są duże koła, a te wielofunkcyjne maja często takie rachityczne jak w spacerówkach parasolkach.
No właśnie, jakoś tak słyszałam też. A wy kupujecie razem czy oddzielnie?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:17   #4023
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A wracając do tematu komunii i prezentów, to zdecydowaliśmy się na młodzieżowy zegarek ale wygląda jak typowy męski taki sportowy, srebrny z bajerami
Miałam ostatnio układ pokarmowy na biologii, jeśli boli natkę po lewej stronie pod żebrem to mogą być właśnie okolice trzustki, wątrobę mamy bardziej po prawej stronie, leży zaraz koło żołądka który jest bardziej po lewej. Za żołądkiem trochę niżej znajduje się trzustka i jelita rozpoczynają się od końca żołądka i zajmują w sumie go całego Więc jelita to też mogą być, ale które to już nie powiem bo z lewej strony przebiega i grube i cienkie Jeśli będzie dalej pobolewać najlepiej żebyś poszła do lekarza
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:19   #4024
anciaahk
kosmitka

To jak mnie boli z prawej, to wątroba? A myślałam, że żołądek .

Stary 2011-05-02, 22:21   #4025
Patiisia
Wtajemniczenie

http://forum.kardiolo.pl/temat564,2.htm - poprawny link. przedtem niechcący skasowałam ostatnie literki i automatycznie dopisałam "html", a w tym wypadku jest htm
Stary 2011-05-02, 22:21   #4026
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że dziecko i tak będzie grubo ubrane i będzie miało ograniczone ruchy, a w mniejszej gondoli jakoś może cieplej będzie? Chociaż ja tam nie zauważyłam różnic w wielkości

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-02, 22:23   #4027
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
To jak mnie boli z prawej, to wątroba? A myślałam, że żołądek .
Tak Ja myślałam że żołądek mamy na samym środku pod mostkiem i tylko tam A to się okazuje że on się rozciąga kawałek w lewo jeszcze. No a wątroba z prawej strony na 100%, odpowiadałam z tego, więc utkwiło mi w głowie Pokazywałam zresztą na takim plakacie to zapamiętało mi się jakoś
Stary 2011-05-02, 22:23   #4028
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mnie się wydaje, że dziecko i tak będzie grubo ubrane i będzie miało ograniczone ruchy, a w mniejszej gondoli jakoś może cieplej będzie? Chociaż ja tam nie zauważyłam różnic w wielkości
Bianeczko chodziło mi o to, że później może się nie mieścić .

Stary 2011-05-02, 22:24   #4029
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

według niego to jelita - ale wiesz on jest informatyk i muzyk, a nie lekarz
Na koła akurat zwracam uwagę, na wsi są potrzebne porządne pompowane koła niezależnie od pory roku
Może to i jelita bo żołądek inaczej boli, ważne że nie boli tam gdzie bobas

Cytat:

Wątroba to z prawej a mnie z lewej boli Aa nieważne już, może do jutra przejdzie

Fajny prezent Można czasami grawer od spodu zrobić

Idę do łóżka Jutro idziemy na obiad do teściów, pewnie cały dzień zejdzie także miłego leniuchowania jutro życzę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:27   #4030
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
http://forum.kardiolo.pl/temat564,2.htm - poprawny link. przedtem niechcący skasowałam ostatnie literki i automatycznie dopisałam "html", a w tym wypadku jest htm
matko, niektóre wpisy to masakra "mam 15 lat...czasem popije i imprezuje"

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Na koła akurat zwracam uwagę, na wsi są potrzebne porządne pompowane koła niezależnie od pory roku

Wątroba to z prawej a mnie z lewej boli Aa nieważne już, może do jutra przejdzie

Idę do łóżka Jutro idziemy na obiad do teściów, pewnie cały dzień zejdzie także miłego leniuchowania jutro życzę
ojej mnie już takie imprezy męczą i denerwują powodzenia

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-02, 22:31   #4031
Patiisia
Wtajemniczenie

Ale jak tak się wgłębiam w to bardziej, to na logikę patrząc: jeśli to bóle pochodzące od jelita grubego, przez które przechodzą już strawione w jelicie cienkim pokarmy, to możliwe że jakieś jedzenie może Ci zaszkodziło i ciężko się przetrawiało, znalazłam też miejsce które Cię boli: "Jelito ślepe przechodzi w okrężnicę wstępującą, która znowu pod wątrobą zagina się (tzw. zagięcie wątrobowe okrężnicy) i biegnie mniej więcej poziomo w stronę lewą jako okrężnica poprzeczna (...); ta z kolei w lewym podżebrzu, pod śledzioną, znowu się zagina (zagięcie śledzionowe okrężnicy) i biegnie w dół jako okrężnica zstępująca." Albo masz tą nerwicę jelitową, wgl jak to brzmi.. jelita się znerwicowały i protestują przetrawianiu (w szczególności frytek) Nie czaje skąd wzięła się ta nazwa Albo hmm coś trzustka może szwankuje, sama nie wiem. Albo to taki tylko chwilowy ból W każdym razie miejmy nadzieję że jutro już będzie wszystko ok.

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-02 o 22:33
Stary 2011-05-02, 22:34   #4032
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Tak Ja myślałam że żołądek mamy na samym środku pod mostkiem i tylko tam A to się okazuje że on się rozciąga kawałek w lewo jeszcze. No a wątroba z prawej strony na 100%, odpowiadałam z tego, więc utkwiło mi w głowie Pokazywałam zresztą na takim plakacie to zapamiętało mi się jakoś
To by się zgadzało, bo z wątrobą miałam problemy już wcześniej. Dopytam jeszcze lekarza, chociaż on kazał brać rennie, ale to chyba nie na wątrobę.
Mam tą chorobę jakby wrzodową żołądka i bakterie helicobacter i uprzedzano mnie, że w ciąży objawy mogą się nasilać. Póki co nasilają się 2x w roku, wiosną i jesienią. Wtedy muszę uważać na dietę. Dzisiaj np. upiekłam kurczaka - tak dość pikantny wyszedł - ale nic nie bolało, więc to chyba nie to.
ALe dobrze tak sobie postękać.

Stary 2011-05-02, 22:43   #4033
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Dobrze powiedziane Jeśli nie boli tam gdzie dzidziuś to już 50% mniej zmartwień Smacznego obiadku u teściów

Cytat:
matko, niektóre wpisy to masakra "mam 15 lat...czasem popije i imprezuje"

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

ojej mnie już takie imprezy męczą i denerwują powodzenia
Sama w te rzeczy nie wierzę jak czytam.. Świat schodzi na psy.. Ale nawet mój tż który lubi sobie piwko wypić, czy zapalić od czasu do czasu (nie przy mnie oczywiście ) powiedział że nie pozwoli naszemu dziecku pić, palić, imprezować, i że będzie go porządnie pilnował Na co ja mu wybuchłam śmiechem (on sam taki był), bo nie widzę go w roli ojca zabraniającego tych rzeczy Zresztą wiem, że dziecko i tak nie posłucha i zrobi swoje. Chyba dlatego wolimy dziewczynkę, bo taką łatwiej upilnować, no i jeśli dziewczynę wychowa się prawidłowo, to ona będzie wiedziała jak postąpić, i co będzie dla niej dobre a co nie. Dla chłopaków to zazwyczaj wpływ kolegów robi swoje, i dobre wychowanie nic tu nie daje, a w tych czasach jak widzę tych ćpających, palących i będących za legalizacją chłopaków to mi się po prostu odechciewa.. Dziecko może być dobre, ale wpływ z zewnątrz jest zbyt silny
Stary 2011-05-02, 22:51   #4034
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowaliśmy się na Roan Marita - kolor tylko nie wybrany, a na wiosnę dodatkowo lekka spacerówka, żebym mogła sama do samochodu łatwo składać.

moja mama się napaliła na białe kółka a ja bym i taki zielony mogła mieć

Cytat:
Tu nie chodzi o cieplej. Im gondola będzie krótsza tym krócej będziesz mogła z niej korzystać, bo dzidzia szybko wyrośnie. Koleżanka miała jakiegoś takiego dziwoląga wózek, że mała momentalnie wyrosła z gondoli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roan-marita-elegance-wozek-gondola-spacerowka-fotelik-samochodowy_0_b.jpg (38,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roan-marita-kolor-sc-08_1800.jpg (67,2 KB, 13 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-02 o 22:57
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 23:00   #4035
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
To by się zgadzało, bo z wątrobą miałam problemy już wcześniej. Dopytam jeszcze lekarza, chociaż on kazał brać rennie, ale to chyba nie na wątrobę.
Mam tą chorobę jakby wrzodową żołądka i bakterie helicobacter i uprzedzano mnie, że w ciąży objawy mogą się nasilać. Póki co nasilają się 2x w roku, wiosną i jesienią. Wtedy muszę uważać na dietę. Dzisiaj np. upiekłam kurczaka - tak dość pikantny wyszedł - ale nic nie bolało, więc to chyba nie to.
ALe dobrze tak sobie postękać.
No coś ty, nie pamiętasz reklamy? Rennie- już w porządku, mój żołądku! On ma za zadanie neutralizować kwasy żołądkowe gdy przekroczą jakieś tam ph odpowiednie dla kwasów Bo gdy w żołądku coś się zacznie "psuć" z kwasami w nim zawartymi, dojdzie po jakimś czasie do samostrawienia żołądka, bo one po prostu zeżrą tą otoczkę znajdującą się na ściankach żołądka i powstaną właśnie wrzody Chyba stąd lekarz przepisał Ci rennie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

81gosia śliczny wózeczek i koła jakie fajne duże muszę go pokazać tż-towi bo też mi przypadł do gustu

Ja rodzę np. 18.10 więc dziecko myślę powożę spokojnie przez zimę w gondoli A jak nie to coś będziemy z tż kombinować
Stary 2011-05-02, 23:14   #4036
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
81gosia śliczny wózeczek i koła jakie fajne duże muszę go pokazać tż-towi bo też mi przypadł do gustu
Ja rodzę np. 18.10 więc dziecko myślę powożę spokojnie przez zimę w gondoli A jak nie to coś będziemy z tż kombinować
też tak planuję

te koła mnie strasznie przekonują. Na początku marudziłam, bo to mama go wypatrzyła gdzieś na ulicy, a w necie koszmarnie(wg. mnie) są zrobione foty spacerówki. Ale mieliśmy z mężem okazję oglądać i gondole i spacerówkę w sklepie i obojgu nam przypadł ten wózek do gustu. Ma miękkie zawieszenie, regulowaną wysokość rączki, a u nas to ważne (bo my Flip i Flap). Do lasu mam 300m to te koła dla nas są idealne.

Mama ostatnio stojąc na przystanku obserwowała dziewczynę, jak próbowała wjechać w nasze leśne wertepy z wózkiem na 3 kołach i małych, dziewczyna po kilku metrach zrezygnowała i zawróciła. A wózka mało nie wywaliła w całości.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

idę do wanny jakoś mi gorąco
ciekawe czy jak wrócę to jeszcze któraś tu zajrzy
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-02 o 23:11
Stary 2011-05-02, 23:22   #4037
Patiisia
Wtajemniczenie

Ja już wymiękam na dziś Dobranoc
Stary 2011-05-02, 23:41   #4038
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie kłuje pod prawym cyckiem. Więc nie pomogę, bo też nie wiem od czego. No może bardziej piecze niż kłuje.
to samo mnie męka od południa ale pod lewą piersią ale się zgrałyśmy

dobranoc

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 23:47   #4039
anciaahk
kosmitka

Dobrej nocy!

Stary 2011-05-02, 23:50   #4040
81gosia
Zadomowienie

Bryyy Aż mi się lata `80 przypomniały i kempingi w Bułgarii, jak w połowie prysznica zaczynała lecieć lodowata woda, bo limit ciepłej się wyczerpał My mamy w domu nieduży zbiornik i chociaż lałam sobie letnią wodę to mi zabrakło i głowę płukałam już zimną. Zawsze latem mi starczało a dziś nie

do tego spojrzałam na swój biust - rany ale wielki - klatka piersiowa to mi gdzieś za nim zniknęła zaraz w połowę bluzek letnich się nie zmieszczę

Mój mąż dziś był kochany i chodził jak w zegarku ale zaraz pójdę do drugiego pokoju i go czymś walnę, jak nie przestanie hałasować coś nagrywa, a mnie te dźwięki zaczynają irytować, zwłaszcza że w kółko słyszę to samo, a dla mnie to za ostra muzyka. O ominie go bo powiedział ze właśnie skończył. Ufffff dla moich uszu, głowy i dzidzi.

Idę luli. Pa pa
Stary 2011-05-03, 00:10   #4041
spray
KWC

Anciakh, ależ masz pamięć! Tak, Inglesinę chcemy i nic innego!

Pochwalę się, że dzisiaj przyszedł z all mój pierwszy ciuch ciążowy - http://allegro.pl/olowkowa-elegancka...581898898.html. Leży jak ulał, a dzięki regulacji mam jeszcze z pół metra zapasu w pasie.

Dobranoc dziewczyny
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 01:01   #4042
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Anciakh, ależ masz pamięć! Tak, Inglesinę chcemy i nic innego!

Pochwalę się, że dzisiaj przyszedł z all mój pierwszy ciuch ciążowy - http://allegro.pl/olowkowa-elegancka...581898898.html. Leży jak ulał, a dzięki regulacji mam jeszcze z pół metra zapasu w pasie.

Dobranoc dziewczyny
Fajna spódniczka
Stary 2011-05-03, 01:15   #4043
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A my właśnie skończyliśmy oglądać film, wygoniłam tż i też idę spać.

A od sprzedawcy spódnicy podobają mi się te rurki http://allegro.pl/super-wygodne-spod...586392319.html
szkoda tylko że taki "elegnacki materiał" . Gdyby były takie bardziej legginsowe tzn grubo-legginsowe z tą kokardką to bym chętnie je przytuliła

No nic teraz idę przytulać poduszkę i nasłuchwiać mojego leniwego dziecka

Aaa, i mam dzisiaj 21 tydzień . Jak to ciężko uwierzyć że ten czas tak leci i już bliżej niż dalej

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-03 o 01:17
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 08:22   #4044
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze powiedziane Jeśli nie boli tam gdzie dzidziuś to już 50% mniej zmartwień Smacznego obiadku u teściów

Sama w te rzeczy nie wierzę jak czytam.. Świat schodzi na psy.. Ale nawet mój tż który lubi sobie piwko wypić, czy zapalić od czasu do czasu (nie przy mnie oczywiście ) powiedział że nie pozwoli naszemu dziecku pić, palić, imprezować, i że będzie go porządnie pilnował Na co ja mu wybuchłam śmiechem (on sam taki był), bo nie widzę go w roli ojca zabraniającego tych rzeczy Zresztą wiem, że dziecko i tak nie posłucha i zrobi swoje. Chyba dlatego wolimy dziewczynkę, bo taką łatwiej upilnować, no i jeśli dziewczynę wychowa się prawidłowo, to ona będzie wiedziała jak postąpić, i co będzie dla niej dobre a co nie. Dla chłopaków to zazwyczaj wpływ kolegów robi swoje, i dobre wychowanie nic tu nie daje, a w tych czasach jak widzę tych ćpających, palących i będących za legalizacją chłopaków to mi się po prostu odechciewa.. Dziecko może być dobre, ale wpływ z zewnątrz jest zbyt silny
Nie zgadzam się z Tobą w ogóle. Właśnie wychowanie i to ile uwagi poświęcimy naszym pociechom, jakie będziemy potrafili im zaszczepić wartości, zainteresowania i pasje są naistotniejsze!!! I to zapewne jakiś czas później zdeterminuje w jakim towarzystwie obracać się będą nasze dzieci i jakie wzorce będą czerpać. Płeć nie ma tu nic do rzeczy.
Może na początku, jak nasze maleństwa będą małe, zauważymy np, że dziewczynki są grzeczniejsze a chłopcy to urwisy, ale to nie reguła.
Ja wyprowadziłam się z domu mając 19 lat...i wiem, że tylko dzięki temu co dali mi rodzice, miałam siłe i tzw kręgosłup moralny dzięki którym nigdy nie musiałam wstydzić się za nic.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 08:47   #4045
No air
Zakorzenienie

O cholera! Śnieg u mnie pada! O.O

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:01   #4046
spray
KWC

No air, jak się czujesz?
Stary 2011-05-03, 09:02   #4047
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj się wykończę Głowa mi pęka, nawet okłady nie pomagają. Niby czoło zimne i temp nie mam a tak się nagrzewają jak nigdy Cudem znalałam jedyny listek Apapu. A najgorsze, że tż pojechał do mamy i jestem sama w domu a telefon ma poza zasiegiem
ja też wczoraj wieczorem cierpiałam... a miałam się uczyć do kolokwium...

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
O cholera! Śnieg u mnie pada! O.O

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:06   #4048
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

no air-chyba żartujesz, w maju???U mnie też pogoda z d..y, ale żeby aż tak??

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:17   #4049
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
No air, jak się czujesz?
Dziękuję, że pytasz , ale wciąż tak samo, tzn. nadal rano wymiotuję.

A co do śniegu to nie żartuję... Wali aż miło i temperatura już na minusie... Jak wstałam musiałam zadzwonić do mamy i się upewnić czy nie mam zwidów, no ale nie mam... Dobrze, że nie zdążyliśmy zmienić opon.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:28   #4050
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Dziękuję, że pytasz , ale wciąż tak samo, tzn. nadal rano wymiotuję.
Udało Ci się w ogóle coś przytyć?

Z tą temperaturą na minusie to już przegięcie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości