Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 21:03   #2671
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. IV

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Bardzoooo mi się podoba!! Ehh musiałabym sie zająć moim pokojem, mam w nim dość duży bałagan - potrafie roznieść wszystko w ciagu 5 min a ze sprzątnięciem potem sobie nie radzę i do tego mam manię gromadzenia wszystkiego (szkoda wyrzucić, bo się przyda itp. - taaa akurat)i nie odkładania na miejsce Moje ściany są w kolorze "karmazynowy przypływ", może następnym razem taka śliweczka... Ale to już chyba w nowym mieszkaniu jak się uda

Co do lakierów, to mnie strasznie odpryskują, gdyż mam bardzo zniszczone - rozdwajające się końce plus dziennie praca w lateksowych rękawiczkach robi swoje... Jak podetnę paznokcie to lakier dłużej trzyma, ale nie chcę ciągle mieć krótkich, więc kupiłam zestaw Nail Tek II i licze na cud
Oj ja mieszkam aktualnie w 2 miejscach ;D Ten pokój jest u mojej mamy w domu gdzie będę mieszkac i tu zawsze jest porządek, bo nie mam wszystkich moich rzeczy, ale tam w mieszkaniu w Polsce gdzie mieszkam sama to jest masakra na kółkach. Ilośc rzeczy jest wprost nieproporcjonalna do miejsca w szafkach, szafach, komodach, szufladach itd
A Nail Tek nie pomógł mi ;/
nobodysperfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:13   #2672
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem, może mi się przewidziało, że psioczyłam 11 postów temu na China Glaze, które nie kupiłam na stadionie w Warszawie za złoty dziewińćdziesiąt dziwieńć.
Bo china glaze to sa tanie lakiery na poziomie golden rose czy essence, ich cena bierze sie z ceny wysylki z USA oraz malej dostepnosci. Ingloty w stanach kosztuja 40 zl. Tak samo OPI kosztuja 18 zl w stanach, a u nas 50.

To ile sie komus trzyma tan sam lakier zalezy od tego co sie robi z rekoma, moze ten ktos komu sie tak trzyma ma zmywarke do naczyn, nie gryzie, nie robi zbyt wiele. Do tego inaczej sie trzymaja naturalnej plytki a inaczej sztucznej.

Ja duzo na prawde lakierow przerobilam, duzo top i base coatow i mowie co zaobserwowalam. Tydzien trzyma mi rimmel, revlon, niektore opi i kremowe ingloty. Sally Hansen tak srednio trzymaja, nienajgorzej ale po 3 dniach odpryskuja.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:28   #2673
urodzona3maja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
krem to wykonczenie a nie kolor!!

Do reszty- uzywacie najtanszych z najtanszych lakierow to sie nie dziwcie ze odpryskuja. Jak chcecie cos co nie odpryskuje to polecam rimmela z lycra, revlon trzyma tydzien, maybelline tez sa dobre, opi niektore, i wlasnie kremowe ingloty, zadnych metalikow (odpryskuja nawet po godzinie), perel i brokatow.

I na pewno zapomnijcie o istnieniu wibo, golden rose, essence itd. Lepiej kupcie lakier troche drozszy ale ktory Wam posluzy. Poza tym revlon(20zl) i rimmel(15zl) nie sa wcale takie drogie. Za to na pewno niepolecam MAC (50 zl), trzyma godzine.

A, i jednak radze nie uzywac podkladow, bo po nich mozna oderwac lakier jak naklejke, w calosci, uzyjcie zwyklego bezbarwnego.
jakie wykonczenie jaki kolor?do czego pijesz kobieniu jak nawet pytania nie zadałam
ja nie do reszty tylko do Ciebie pleciesz 3 po 3 conajmniej jak jakas maniucurzystka z kilkuletnim stazem,
najbardziej mnie denerwuja osoby,ktore wypowiadaja sie na tematy,gdy w rzeczywistosci w ogole nie sa zorientowane nie tylko w terenie takze hola at ya boi i powodzenia

Cytat:
Napisane przez nobodysperfect Pokaż wiadomość
Przecież istnieją osoby, u których tanie badziewia trzymają się kilka dni.
Również używałam Maybelline i Rimella i to taki sam shit jak te tańsze.
Stary 2011-05-02, 21:32   #2674
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez urodzona3maja Pokaż wiadomość
jakie wykonczenie jaki kolor?do czego pijesz kobieniu jak nawet pytania nie zadałam
ja nie do reszty tylko do Ciebie pleciesz 3 po 3 conajmniej jak jakas maniucurzystka z kilkuletnim stazem,
najbardziej mnie denerwuja osoby,ktore wypowiadaja sie na tematy,gdy w rzeczywistosci w ogole nie sa zorientowane nie tylko w terenie takze hola at ya boi i powodzenia

Pieje do ciebie i twojego robienia ze mnie idiotki, akurat staz mam dlugi i sie znam, manikiurzystka zawodowo nie jestem. Po prostu uwielbiam jak ktos wydaje opinie nie poparte zadnymi argumentami. Nie zadalas pytania ale pogrubilas slowa o kremowych lakierach i podpisalas ze to zabobon. Nie wiesz co robisz?
To moze ja ciebie nazwe glupia, niezorientowana w niczym krzykaczka ale nawet nie powiem dlaczego? Bo i po co. Po prostu jestes glupia i tyle.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:38   #2675
urodzona3maja
Rozeznanie

Cytat:
Pieje do ciebie i twojego robienia ze mnie idiotki, akurat staz mam dlugi i sie znam, manikiurzystka zawodowo nie jestem. Po prostu uwielbiam jak ktos wydaje opinie nie poparte zadnymi argumentami. Nie zadalas pytania ale pogrubilas slowa o kremowych lakierach i podpisalas ze to zabobon. Nie wiesz co robisz?
To moze ja ciebie nazwe glupia, niezorientowana w niczym krzykaczka ale nawet nie powiem dlaczego? Bo i po co. Po prostu jestes glupia i tyle.
to piej dalej,zgłaszam post za ublizanie
P.S troche dystansu,oddychaj gleboko w ktorym miejscu zrobilam z Ciebie idiotke?Dokoncz juz ta ksiazke fantazy bo rzeczywistosc Ci sie myli z fikcja
Zabobon bo zabobon koniec kropka nie bede sie argumentowac przy czym co jest oczywiste
P.S.2 wszystkie swoje "zaobserwowane mądrosci" opisujesz na wlasnych doswiadczeniach. wniosek? prosty! nie kazdy ma płytki paznokciowe takie same jak ty.

Edytowane przez urodzona3maja
Czas edycji: 2011-05-02 o 21:39
urodzona3maja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:55   #2676
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Uprzedzam zdjęcia nie najlepszej jakości

Pokój mam baaardzo mały i okropnie bałam się ciemnych ścian, sufitu również fioletowego i podłogi baaardzo ciemnej, ale jasne meble rozświetlają pokój i mam duże okno prawie na całą ścianę. Efekt myślę nie jest najgorszy

I muszę się pochwalic, że meble skręcałam sama ;D
Bardzo ładny! Ściana z listkami świetna No i nie mówię już o przeuroczym zwierzyńcu na łóżku
Stary 2011-05-02, 22:07   #2677
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Bardzo ładny! Ściana z listkami świetna No i nie mówię już o przeuroczym zwierzyńcu na łóżku
Dziekuję
A jakbyś pościel zobaczyła Jedna wielka krowa Uważam, że w kobietach zawsze pozostaje minimalne zamiłowanie do tego typu gadżetów
Stary 2011-05-02, 22:13   #2678
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję
A jakbyś pościel zobaczyła Jedna wielka krowa Uważam, że w kobietach zawsze pozostaje minimalne zamiłowanie do tego typu gadżetów
Hehe Ja aktualnie mam pościel w owieczki
Stary 2011-05-02, 22:15   #2679
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Uprzedzam zdjęcia nie najlepszej jakości

Pokój mam baaardzo mały i okropnie bałam się ciemnych ścian, sufitu również fioletowego i podłogi baaardzo ciemnej, ale jasne meble rozświetlają pokój i mam duże okno prawie na całą ścianę. Efekt myślę nie jest najgorszy

I muszę się pochwalic, że meble skręcałam sama ;D
kurcze, przez moment myślałam że jesteś moją kuzynką, która w tajemnicy pomalowała pokój, bo stolik i fotel i kilka gadżetów macie takie same ale podłoga inna
świetne ściany, nie mogę się doczekać, aż będę mogła sobie sama urządzić pokój
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:16   #2680
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Akurat w pościel zaopatrzam się na dziale z poscielami dla dzieci w Porcie ;D Widziałam takie małe księżniczki i atomówki.
Urządzanie świetna frajda. A wybieranie tapet to sama przyjemnosc. Mi się urodził pomysł fioletowo wszędzie ile wlezie i wszystko musiało byc fioletowe. Ile sklepój objechanych, ile kilometrów zrobionych, ale mi się zawsze tak zdarza, że w ostatnim sklepie zawsze jest coś najlepszego.

Edytowane przez nobodysperfect
Czas edycji: 2011-05-02 o 22:20
Stary 2011-05-02, 22:16   #2681
peggy_blue
Zakorzenienie

ja mam poścoel w mrówki, kiedyś znajoma się bała pod nią spać
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:27   #2682
Kayako
BAN stały

Ja mam w mieście taki sklepik z dziecięcymi akcesoriami do pokoików i wypatrzyłam żyrandol TAKI PIĘKNY, kolorowe tuby, prosty, ale te kolory... No magia~!
Powiedziałam rodzicom, że chcę. Nie. Bo dla dzieci A ja to co? Dziecko! 19 lat mam Sama se kupię Tylko nie przywieszę, bo nie umnę

Niu film u Nieesi.
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:38   #2683
nobodysperfect
Wtajemniczenie

W akcie desperacji wszystkiego idzie się nauczyc. Ostatnio naczyłam się montowac rury pod prysznic te odprowadzające wodę, bo mi sąsiadkę zalało
Stary 2011-05-02, 22:40   #2684
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
ja mam poścoel w mrówki, kiedyś znajoma się bała pod nią spać
Krowy, owce, mrówki Ładna ekipa
Stary 2011-05-02, 22:41   #2685
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze przed pomalowaniem paznokci myję je wodą z mydłem.

Czasami piłuję bardzo delikatnym pilniczkiem ,,blokiem''.Ścieram tylko cieniutką warstwę korneocytów.Potem jak mi się chce,to nakładam bazę albo od razu maluję pazury.
Właśnie sobie przypomniałam,że mam w domu profesjonalny odkwaszacz-primer(chyba tak to się nazywa ),taki,który stosuje się przed tipsami,akrylem w celu lepszej przyczepności do płytki.
Może spróbuję przy następnym malowaniu,czyli jutro.

Cytat:
A Seche Vite śmierdzi jak jasna choroba (mówi to studentka chemii, na laboratorium perfum nie produkuję ) - a'la farba olejna..

Czytałam o tym.Mam nadzieję,że jakoś przeżyję.Dobrze,że pogoda ładna,to zawsze można malować na zewnątrz.

Cytat:
Ale to tak na szybko, mam go raptem trzy dni i raz użyłam Może źle go nakładam. Kij go wie.
A. Gęsty jest bardzo.

To krótko,może nie będzie taki zły.
Ja pokładam w nim duże nadzieje,bo nie cierpię czekać aż lakiery wyschnie,zazwyczaj trwa to dłuuuuugo.

Cytat:
Do reszty- uzywacie najtanszych z najtanszych lakierow to sie nie dziwcie ze odpryskuja. Jak chcecie cos co nie odpryskuje to polecam rimmela z lycra, revlon trzyma tydzien, maybelline tez sa dobre, opi niektore, i wlasnie kremowe ingloty, zadnych metalikow (odpryskuja nawet po godzinie), perel i brokatow.

Wybacz,ale piszesz bzdury do kwadratu.
Sama używam wielu marek i akurat te,wymienione przez Ciebie są moim zdaniem bardzo kiepskie (poza OPI).Maybelline to koszmar,miałam chyba z 10 buteleczek-każdy kolor to porażka-smużyły,gęstniały po kilku tygodniach,lakier schnął godzinami.I w dodatku to straszna taniocha,w USA kupowałam je po 3 $ za 2 sztuki,więc 1,5 $ za lakier.Przelicznik taki,jakbym w Polsce płaciła 1,50 za lakier. Co można mieć za taką cenę?Chyba jakiś batonik tylko.
Revlon-identycznie,to marka dla mniej zamożnych(bez obrazy,sama kupowałam ),Rimmel też miałam-do niczego.

I brokaty-to akurat takie wykończenie,które trzyma się najlepiej na płytce paznokcia,obok gliterrów.

Cytat:
I na pewno zapomnijcie o istnieniu wibo, golden rose, essence itd. Lepiej kupcie lakier troche drozszy ale ktory Wam posluzy. Poza tym revlon(20zl) i rimmel(15zl) nie sa wcale takie drogie. Za to na pewno niepolecam MAC (50 zl), trzyma godzine.

Wibo ma świetne lakiery,Essence i GR tak samo.
Osobiście jestem zachwycona nowa kolekcją z Essence,właśnie kupiłam 3 pastele i są genialne-pięknie kryją po 2 warstwach(a pastele okropnie smużą przeważnie),błyszczą się i sa trwałe(miętę mam już 5 dzień na dłoniach,a wszystko robię sama-nie mam służby,w tym wesele w weekend ).
Wibo i seria ,,koronkowa''-cudo,po prostu cudo,wielbię te lakiery bardzo.
Golden Rose to już trochę totolotek,bo mają mnóstwo serii,ale Fantastic Colour i Paris są genialne.

Cytat:
A, i jednak radze nie uzywac podkladow, bo po nich mozna oderwac lakier jak naklejke, w calosci, uzyjcie zwyklego bezbarwnego.

Ciekawe spostrzeżenie,nigdy się z tym nie spotkałam.

Cytat:
Bo china glaze to sa tanie lakiery na poziomie golden rose czy essence, ich cena bierze sie z ceny wysylki z USA oraz malej dostepnosci. Ingloty w stanach kosztuja 40 zl. Tak samo OPI kosztuja 18 zl w stanach, a u nas 50.

To jest normalnie,wiadomo,że u nas ceny są wywindowane nieludzko i okrutnie.Dla Polek L'Oreal to synonim luksusu przecież.

Cytat:
To ile sie komus trzyma tan sam lakier zalezy od tego co sie robi z rekoma, moze ten ktos komu sie tak trzyma ma zmywarke do naczyn, nie gryzie, nie robi zbyt wiele. Do tego inaczej sie trzymaja naturalnej plytki a inaczej sztucznej.

Guzik prawda,ja robię wszystko i tak jak pisałam wyżej-jak lakier jest ok,to mogę przysłowiowe ziemniaki w polu kopać i będzie dobrze.
Co do gryzienia,to nie wiem co masz dokładnie na myśli,ale jeśli obgryzanie,to faktycznie chyba żaden lakier tego nie przeżyje.

Cytat:
Ja duzo na prawde lakierow przerobilam, duzo top i base coatow i mowie co zaobserwowalam. Tydzien trzyma mi rimmel, revlon, niektore opi i kremowe ingloty. Sally Hansen tak srednio trzymaja, nienajgorzej ale po 3 dniach odpryskuja.

Ja też.
Sally Hansen akurat u mnie trzyma do 7 dni,tylko końcówki pod koniec brzydko się ścierają.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:42   #2686
Kayako
BAN stały

Ja kiedyś dom ratowałam, bo nam rura wzięła się i pękła od gorącej wody w niej płynącej, no i latałam z łazienki na korytarz z bidną ściereczką i wodę wyrzynałam, dopóki nie naklęłam na siebie "Głupie dziecko, ręczniki weź!", to potem latałam z pokoju do pokoju i wszystkie ręczniki kładłam na ziemię, żeby wsiąkła woda.
Na szczęście w porę się ojciec skapował w sytuacji i coś tam wyczarował i przestał się lać wodospad po ścianie

Teraz się z tego śmieję, a najbardziej z tego autoopieprzu

edit: Essence - najlepsze lakiery do wzorków. Ever. Nie nakładam ich na paznokieć, bo mi zażółciają () płytkę i wkurza mnie to A szkoda mi base coata, skoro i tak po dniu zlizie
Moimi ulubieńcami są Eveline i tyle. Kiedyś zrobię notkę na blogu to zobaczycie, jakie to małe cuda

Edytowane przez Kayako
Czas edycji: 2011-05-02 o 22:45
Stary 2011-05-02, 22:46   #2687
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
W akcie desperacji wszystkiego idzie się nauczyc. Ostatnio naczyłam się montowac rury pod prysznic te odprowadzające wodę, bo mi sąsiadkę zalało
O tak, pod przymusem wszystko się umie
Stary 2011-05-02, 22:57   #2688
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Moimi ostatnimi ulubiencami jeżeli chodzi o lakiery to Catrice. Kolorystyka i wykończenie normalnie bajunia. Mamuśka ma nawet zielone paznokci

A powiem Wam, że wiele rzeczy typowo męskich jest prostych jak drut. Tylko wymagają siły np. trzymanie wkrętarko-wkrętarki czy wiertarko-wiertarki lub nawalanie młotkiem w ściane Ale karnisz wisi, meble się trzymają, na łóżku spię więc babska robota wcale nie jest gorsza ;d i mięsień piwny też posiadam tak na dodatek żeby już totalnie poczuc się
Stary 2011-05-02, 23:00   #2689
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Moimi ostatnimi ulubiencami jeżeli chodzi o lakiery to Catrice. Kolorystyka i wykończenie normalnie bajunia. Mamuśka ma nawet zielone paznokci
Lakiery Catrice uwielbiam! Kolory świetne!
Stary 2011-05-03, 06:33   #2690
Kayako
BAN stały

Catrice tez mi barwia paznokcie. Co nie zmienia faktu, ze lubie. Nawet jesli trzymaja sie dzien.
Stary 2011-05-03, 07:46   #2691
ewwwa
Zakorzenienie

Ulubieńcy u Dulce http://www.youtube.com/watch?v=5eUIQ...&feature=feedu
Stary 2011-05-03, 10:14   #2692
h2o0
Zakorzenienie

Miszmasz -wycieczka,IKEA,organizacj a moich kosmetykow u xbebe18
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:34   #2693
malina333
Zakorzenienie

u szusz1313 też coś nowego

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:06   #2694
nobodysperfect
Wtajemniczenie

COLOR GUIDE dla klasycznych rudzielców u brunetki
Stary 2011-05-03, 13:56   #2695
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Co do lakierów - potwierdzam, tanie wcale nie są gorsze i chyba wszystko zależy od płytki.
Ja chyba w życiu nie kupiłam lakieru droższego niż 10 zł i nie mam żadnych problemów, a w domu robię wszystko (no może podłóg nie szoruję, a część rzeczy w rękawiczkach, ale kurze ścieram normalnie, itd). Natomiast gdyby nie potrzeba wykonania pedicure od czasu do czasu, to na stopach lakier mogłabym mieć chyba przez miesiąc, bo stamtąd to już wcale mi nie odpryskuje ani nic I oczywiście brokaty są nie do zdarcia - w przenośni i boleśnie dosłownie
A teraz mam pomarańczowy My Secret, wybrany ze względu na piękny soczysty kolor, ale jakość do kitu :/ Smuży, dwie warstwy i nadal wygląda nieestetycznie :/ I mam wielką chrapkę na Catrice, tylko akurat nie mieli takiego koloru...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 14:18   #2696
Kayako
BAN stały

Ja mam jeden z My Secret i jest nie do zdarcia! Zmywacz go nie bierze. Szkoda, że nie jest niebieski Bardzo lubię niebieski

Kiedyś miałam lakier z Sorayi, piękny był, ale jak próbowałam się go pozbyć z paznokci, to razem z paznokciem Tego nie można było nazwać nawet rozdwojeniem, to było... Ja wiem... Trudno to było nawet paznokciem nazwać...

Dziewczyny, dziś testuję Clarins Skin Illusion Bosko pachnie, cena zabija, ale chcę go
Urban
A Sroczka/Desti też kusi
A muszę w końcu kupić jakieś dobry nawilżacz i coś na czerwone poliki Moja cera to ostatnio koszmar
Stary 2011-05-03, 14:46   #2697
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Z essence jest ładny niebieski kolorek.

Ja zaczęłam rozważania nad moją cerą. Czy aby na pewno jest ona sucha? Jak ją pielęgnowac, żeby wągry zniknęły. Ogladam multum filmików i nie wiem
Stary 2011-05-03, 15:05   #2698
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Z essence jest ładny niebieski kolorek.

Ja zaczęłam rozważania nad moją cerą. Czy aby na pewno jest ona sucha? Jak ją pielęgnowac, żeby wągry zniknęły. Ogladam multum filmików i nie wiem
U mnie essence nie trzyma za nic w świecie, a szkoda, bo niektóre kolory są prześliczne (zna ktoś może duba underwater z colour&go?), za to mogę polecić golden rose z proteinami (te i tylko te!).

Słuchajcie, niesia w filmiku mówi o tuszu który sprawia że to co już mamy na rzęsach jest wodoodporne (), miałam kiedyś coś takiego z essence, ale już nie produkują - znacie może jakiś tańszy odpowiednik clarinsa?
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:07   #2699
Kayako
BAN stały

Oriflame takie cuś ma.
Stary 2011-05-03, 15:38   #2700
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
U mnie essence nie trzyma za nic w świecie, a szkoda, bo niektóre kolory są prześliczne (zna ktoś może duba underwater z colour&go?), za to mogę polecić golden rose z proteinami (te i tylko te!).

Słuchajcie, niesia w filmiku mówi o tuszu który sprawia że to co już mamy na rzęsach jest wodoodporne (), miałam kiedyś coś takiego z essence, ale już nie produkują - znacie może jakiś tańszy odpowiednik clarinsa?
O tak, essence kiepsko się trzyma, za to GR z proteinami nawet tydzień

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości