Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 16:50   #4501
Michalina81
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Sierpnióweczki, dziękuję za miłe słowa na temat butów Jestem na etapie poszukiwania biżuterii i nic nie mogę znaleźć Myślałam wcześniej, że chcę Swarovskiego, ale chyba mi się już odwidziało. No i nie wiem przede wszystkim, czy kupić złotą czy srebrną biżuterię Złota by chyba lepiej pasowała, mam suknię ecru, kwiaty będą ecru i herbaciane. Jak myślicie?? Wszędzie są komplety naszyjnik + kolczyki, a ja chciałabym kolczyki i bransoletkę. Takie też są, ale niezbyt ciekawe Podobają mi się kolczyki Kate, nie wiem, czy nie kupię czegoś podobnego.

jusztyska, bardzo ciekawy blog

blueberry, jak tam po weselu?? Jak obserwacje ?Pogoda się chyba udała Przynajmniej u nas było ładnie

martitaw, super, że już masz fryzjerkę, a nawet dwie zobaczysz, która lepiej czesze i wybierzesz Ja też muszę w końcu moją zarezerwować, chyba za tydzień to zrobię.

kwiatuszek, brawo za zaliczone nauki Już z głowy
Tez mi sie kolczyki Kate strasznie podobaja i tez bede szukac kolczykow i branzoletki. Bylas moze w Yes albo w Aparcie? Czesto maja kolczyki i podobne branzoletki nie w kompletach tylko w sprzedazy osobnej.

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
ech, też dziś o tym myślałam i jakoś nic sensownego mi nie wpadło do głowy, na pewno odpadają u nas wszelkie puchary, figurki itp, bo to będzie tylko kurz zbierało....
myślałam nad albumem z naszymi zdjęciami, takim "zbiorczym" od najmlodszych lat, przez dziecinstwo, lata szkolne, i na koniec nasze wspolne zdjecia od kiedy jestesmy razem... może w formie fotoksiązki... no nie wiem sama czy to dobry pomysł jest...
Mysle za fotoksiazka to najlepszy pomysl jezeli jeszcze dacie na pierwszej stronie tekst jakis ladnych i wzruszajacych podziekowan to juz wogole bedzie super.
Wiem ze popularne tez sa kosze z roznymi produktami :slodycze, alkohol itp.
Ja mam zasade ze nie damy niczego co bysmy my nie chcieli w naszym domu np skrzynki na wino z grawerem, ktos dal taki prezent rodzicom, no i co teraz musza to trzymac w widocznym miejscu bo to pamiatka ze slubu ?!

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
ja tez sie zastanawiam co kupic badz zrobi i nic mi do glowy nie przychodzi u nas jest o tyle sytuacja skaplikowana ze moj tato nie zyje a mojego K. mama i nie wiem czy sie robi w takich sytaucjach podziekowania?
Moi Rodzice nie zyja ale i tak bedziemy robic podziekowania dla Rodzicow TZ, skromne- kwiaty i fotoksiazka nie wiem tylko jeszcze w ktorym momencie, czy przy wszystkich czy przed weselem moze?

Dzisiaj pierwszy raz w tym roku bylam biegac Zapomnialam juz o ile przyjemniej jest biegac na dworze a nie na zamknietej silowni
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 20:44   #4502
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
Tez mi sie kolczyki Kate strasznie podobaja i tez bede szukac kolczykow i branzoletki. Bylas moze w Yes albo w Aparcie? Czesto maja kolczyki i podobne branzoletki nie w kompletach tylko w sprzedazy osobnej.
A jakie ona miała kolczyki ?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 23:19   #4503
thea2
Zadomowienie

Cytat:
bardzo zacne buciki moje też mają obcas 8 cm i też odbiegają od ideału, ale tak jak piszesz najważniejsze, że są wygodne, masz w nich przetanczyć całą noc

my wczoraj kupiliśmy garnitur cudownie udało się nam nabyć odpowiedni rozmiar, bo już wisiała nad nami opcja szycia na miarę:P TŻ jest dość wysoki a baaaaaardzo szczuplutki ale udało się dobrać

no i nowa decyzja w sprawie 1 tanca (TŻ mówi, że już ostateczna) - "Słowo jedyne ty" Czerwonych Gitar to był mój faworyt:P i cieszę się, że ostatecznie zostało na tej piosence

ja też szukam biżuterii... i jakos na nic nie mogę się zdecydować, myślałam o czysto srebrnej, ale źle wygląda taka z suknią... najlepiej prezentują się jakieś kryształki... więc pewnie padnie na Swarowskiego..
Thea poszukaj może czegoś nie w kompletach? branzoletka przeciez nie musi być całkowicie identyczna jak kolczyki moze uda Ci się coś dobrać
Brawa za garnitur Nas to jeszcze czeka, mieliśmy jechać wczoraj, ale K. stwierdził jednak, że kupimy w czerwcu lub końcem maja, bo ma zamiar schudnąć
Uwielbiam "słowo jedyne Ty" Chyba damy to sobie na płytę z wesela Jedyne co bym zmieniła w tej piosence to chórki, bo mnie po jakimś czasie strasznie zaczęły denerwować
Będę chyba musiała pokombinować i faktycznie coś skompletować, ale będzie musiało być naprawdę bardzo zbliżone albo tak proste, żeby pasowało (bo ja jestem bardzo na to wyczulona i musi mi wszystko do wszystkiego pasować, nawet w domu )

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
thea2, pogoda piękna, choć zawiewało welon na wszystkie strony
Celebracja Mszy - super, DJ też się sprawdzi - powiem mu tylko kilka moich sugestii i będzie perfect

Myślę, że w takim układzie kolorystycznym biżuteria złota
Też skłaniam się ku złotej Super, że jesteś zadowolona z DJa

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
właśnie uczę się na maturę, ale rozmyślam o ślubie... I tak sobie myślę, co kupujecie rodzicom w podziekowaniu ? Bo kwiaty uschną i nic z tego...
Jeju, jak ja dawno pisałam maturę 3 lata już, nawet nie wiem, kiedy to zleciało. Pamiętam, że byłam szczęśliwa, że matura nie wypadła mi w moje urodziny, bo mam 4 maja (wtedy akurat była to niedziela ) Trzymam kciuki za Ciebie !
My nie mamy pomysłu co do podziękowań, ale raczej nie chcemy kwiatów, szczególnie, że nie dziękujemy podczas wesela, ale następnego dnia.
Ale fotoksiążka to fajny pomysł, jeśli rodzice lubią takie rzeczy Piękne fotoksiążki można teraz zamówić

Cytat:

Mysle za fotoksiazka to najlepszy pomysl jezeli jeszcze dacie na pierwszej stronie tekst jakis ladnych i wzruszajacych podziekowan to juz wogole bedzie super.
Ja mam zasade ze nie damy niczego co bysmy my nie chcieli w naszym domu np skrzynki na wino z grawerem, ktos dal taki prezent rodzicom, no i co teraz musza to trzymac w widocznym miejscu bo to pamiatka ze slubu ?!

Moi Rodzice nie zyja ale i tak bedziemy robic podziekowania dla Rodzicow TZ, skromne- kwiaty i fotoksiazka nie wiem tylko jeszcze w ktorym momencie, czy przy wszystkich czy przed weselem moze?

Dzisiaj pierwszy raz w tym roku bylam biegac Zapomnialam juz o ile przyjemniej jest biegac na dworze a nie na zamknietej silowni
Byłam w Aparcie, ale szukałam czegoś w innym stylu, także muszę przejść się jeszcze raz Do Yes też na pewno zajrzę, dzięki

Cytat:
A jakie ona miała kolczyki ?
Kolczyki Kate w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ukgukg.jpg (120,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2011-05-02, 09:08   #4504
Kaja83
Raczkowanie

Cytat:
A ja się zbuntowałam przeciwko czemuś niebieskiemu i podwiązkę mam taką śliczną, ecru Naprawdę jest piękna, mogłabym nosić ją na nadgarstku Nie jestem przesądna, ale może jednak wszyję pod spód tej podwiązki jakiś niebieski paseczek wstążeczki albo kokardkę

Pończochy wybrałam ecru, kupowałam w Gatcie, były dwa kolory ecru (jaśniejszy i ciemniejszy), wybrałam jaśniejszy. Nawet fajnie wyglądają, mają bardzo ładną koronkę. Moim zdaniem lepiej pasują niż cieliste (choć nad cielistymi też się zastanawiałam )

Wydaje mi się, że na pewno by się odznaczały, weź białe

Gratulacje !! Pochwal się welonikiem

A co do Kate i Williama to Kate ładnie wyglądała, ale szczerze mówiąc spodziewałam się większego szału, szczególnie z fryzurą i makijażem. Sukienka była w porządku, dość delikatna jak na rodzinę królewską i bardzo dobrze Jej siostra miała faktycznie fajną sukienkę, też zwróciłam na to uwagę A co do pana młodego to hmmm... rozumiem jego wybór (mam na myśli mundur), ale nie mogłam patrzeć na te spodnie Kojarzyły mi się z takimi spodniami dresowymi z lampasami. Jak to dobrze, że mój K. nie pójdzie do ślubu w żadnym mundurze

Pochwalę się... dziś kupiłam buty Ślubne oczywiście Jestem w szoku, bo pojechałam dziś tylko pooglądać, a udało mi się kupić. Nie są niestety przecudnej urody, baaaardzo odbiegają od mojego ideału, obcas ma 8 cm (zapewne podczas wesela docenię, że nie jest wyższy), ale są bardzo wygodne, nie spadają mi z nogi i to jest najważniejsze ! Zdjęcia pokażę jutro to ocenicie

Albo dziś pokażę, a co ! Moje są takie jak na zdjęciu, tylko wyższe o prawie 2 cm.
Bardzo ładne buty, czy mi się wydaje, czy kupowałaś je na kasztanowej w Krakowie?
Cytat:
bardzo zacne buciki moje też mają obcas 8 cm i też odbiegają od ideału, ale tak jak piszesz najważniejsze, że są wygodne, masz w nich przetanczyć całą noc

ja mam podobne podejscie nijak mi się nie kłóci cielisty kolor rajstop z białą/ecru bielizną zresztą bardzo podoba mi się na zdjęciach jak dziewczyny mają naturalny kolor nogi ręce będę miała naturalne to i nogi w ponczochach cielistych
no ale to jest już kwestia gustu każdej z nas jakie ponczochy

my wczoraj kupiliśmy garnitur cudownie udało się nam nabyć odpowiedni rozmiar, bo już wisiała nad nami opcja szycia na miarę:P TŻ jest dość wysoki a baaaaaardzo szczuplutki ale udało się dobrać

no i nowa decyzja w sprawie 1 tanca (TŻ mówi, że już ostateczna) - "Słowo jedyne ty" Czerwonych Gitar to był mój faworyt:P i cieszę się, że ostatecznie zostało na tej piosence

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Dziękuję

ja też szukam biżuterii... i jakos na nic nie mogę się zdecydować, myślałam o czysto srebrnej, ale źle wygląda taka z suknią... najlepiej prezentują się jakieś kryształki... więc pewnie padnie na Swarowskiego..
Thea poszukaj może czegoś nie w kompletach? branzoletka przeciez nie musi być całkowicie identyczna jak kolczyki moze uda Ci się coś dobrać

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

thea2 a gdzie kupowałaś podwiązkę? tez szukam jasnej i nie wiem gdzie się wybrać za tym
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 09:37   #4505
thea2
Zadomowienie

Kaja, tak, butki kupowałam na Kasztanowej A podwiązkę zobaczyłam przypadkiem w Gatcie i od razu kupiłam, były jeszcze białe i niebieskie chyba Jest bardzo elegancka, z takiego delikatnego materiału, a nie koronkowa. Śliczna, także polecam
Stary 2011-05-02, 09:56   #4506
jusztyska
Zadomowienie

buuuu, jestem niepocieszona
mielismy jechać dziś wybrać obrączki... ale zadzwonili do TŻ z pracy i musiał tam pojechać, nie wiadomo jak długo mu tam zejdzie echhh, będę pewnie musiała znów do soboty poczekać...

a na dodatek, teściowej się kolor koszuli nie spodobał, bo kupiliśmy ecru, bo taką będę miała suknię, a ona by chciała żeby była biała... no ale TŻ stwierdził, żebym się tym nie przejmowała bo on i tak włoży tą co kupiliśmy

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
no właśnie taki jest plan wstępny z tą fotoksiążką, ale to jeszcze musimy pomyśleć...
co do tych koszy delikatesowych, mnie nie szczególnie się to podoba, bo to tak trochę jakbym poszła do spożywczego, zrobiła zakupy i dała rodzicom w prezencie, wiem, że niby są tam rzeczy z "wyższej półki" no ale mimo wszystko jakoś mi to nie pasuje no i tak jak piszesz z tą skrzynką, jeszcze jak lubią wino, mają kuchnie czy salon w stylu do któego ta skrzynka będzie pasowała, to ok, ale zwykle tak jak piszesz, bez sensu to jest
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:01   #4507
blueberry88
Zakorzenienie

Ja powiem szczerze pożyczyłam podwiązkę z niebieską wstążeczką (coś starego, pożyczonego i niebieskiego ) i jest ecru, a ja mam białą suknię - kto to będzie oglądał...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:03   #4508
thea2
Zadomowienie

jusztyska, u mnie dokładnie ta sama sytuacja z koszulą Teściowa też chciała białą, a ja chcę ecru. Ale powiedziałam, że nie ma możliwości, żeby była biała. Na 100 procent będzie ecru, choćby nawet cały świat miał się na mnie obrazić

Głowa do góry, może szybciutko zdąży wrócić i pojedziecie po obrączki

blueberry, haha, dokładnie tak samo chciałam zrobić Ale wymyśliłam sobie, że może będę rzucać podwiązką, a nie welonem czy kwiatami, więc na wszelki wypadek musi być ecru (a ta, którą miałam mieć na początku, mojej przyjaciółki była biała).

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-05-02 o 10:05
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:04   #4509
blueberry88
Zakorzenienie

NA weselu wypróbowałam bieliznę i nie jestem zachwycona... majtkami. Miałam figi, a musiałam je cały czas poprawiać - myślicie, że przy bokserkach tego uniknę (duuuży tyłek)?
Stary 2011-05-02, 10:52   #4510
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
jusztyska, u mnie dokładnie ta sama sytuacja z koszulą Teściowa też chciała białą, a ja chcę ecru. Ale powiedziałam, że nie ma możliwości, żeby była biała. Na 100 procent będzie ecru, choćby nawet cały świat miał się na mnie obrazić

Głowa do góry, może szybciutko zdąży wrócić i pojedziecie po obrączki

blueberry, haha, dokładnie tak samo chciałam zrobić Ale wymyśliłam sobie, że może będę rzucać podwiązką, a nie welonem czy kwiatami, więc na wszelki wypadek musi być ecru
ja dostałam podwiązkę gratis przy przymiarce sukni, były same niebieskie i białe, więc wybrałam niebieską
a co do rzucania to ja nie wiem właśnie czym tu rzucać...

hehe, dobrze, że nie tylko moja teściowa taka uparta na białą koszulę:P no ale biała nie będzie, nie ma takiej opcji

Cytat:
NA weselu wypróbowałam bieliznę i nie jestem zachwycona... majtkami. Miałam figi, a musiałam je cały czas poprawiać - myślicie, że przy bokserkach tego uniknę (duuuży tyłek)?
kurczę, to chyba też będę musiała bieliznę ową wypróbować...
jeśli chodzi o poprawianie to najlepiej bym się czuła w stringach :P
bokserki u mnie np odpadają, jakoś zawsze jest mi w nich niewygodnie i ciągle poprawiam, natomiast figi... różnie to z nimi bywa... więc pewnie te będę musiała wypróbować, najwyżej kupie inne
Stary 2011-05-02, 10:57   #4511
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostałam podwiązkę gratis przy przymiarce sukni, były same niebieskie i białe, więc wybrałam niebieską
a co do rzucania to ja nie wiem właśnie czym tu rzucać...

hehe, dobrze, że nie tylko moja teściowa taka uparta na białą koszulę:P no ale biała nie będzie, nie ma takiej opcji

kurczę, to chyba też będę musiała bieliznę ową wypróbować...
jeśli chodzi o poprawianie to najlepiej bym się czuła w stringach :P
bokserki u mnie np odpadają, jakoś zawsze jest mi w nich niewygodnie i ciągle poprawiam, natomiast figi... różnie to z nimi bywa... więc pewnie te będę musiała wypróbować, najwyżej kupie inne
Moja świadkowa rzucała bukietem, z obawy, że welon mogą panny zniszczyć, a potem wpinała welon we włosy zwyciężczyni. Rozważam taką opcję właśnie.

Teraz bardziej skłaniam się ku stringom właśnie. Muszę to dobrze przemyśleć.

U mnie teściowa chce, żeby ktoś niósł obrączki na poduszce...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 10:58   #4512
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ogolnie lepiej sie czuje w bokserkach niz figach i dla mnie sa one wygodniejsze sek w tym ze jestem szczupla i mam raczej maly tyleczek moze kup bokserki i sprawdz naprawde mozna kupic sliczne koronkowe i moim zdaniem wygladaja seksowniej niz figi
Stary 2011-05-02, 11:16   #4513
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Albo dziś pokażę, a co ! Moje są takie jak na zdjęciu, tylko wyższe o prawie 2 cm.
Śliczne butki

Cytat:
właśnie uczę się na maturę, ale rozmyślam o ślubie... I tak sobie myślę, co kupujecie rodzicom w podziekowaniu ? Bo kwiaty uschną i nic z tego...
My kupujemy kosze ze słodyczami i jakimś alkoholem. Nie chcemy żadnych zdjęć im dawać na podziękowanie, ani nic w tym stylu, bo zdjęcia i tak potem będą mieli, więc jak dla mnie to bez sensu. No i zrobimy im prezentację na płycie ze zdjęć z ich młodości i najfajniejszych momentów z życia.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:20   #4514
linka123123
Przyczajenie

nom zgadzam sie ! bokserki duuużo bardziej wygodniejsze i tyłeczek sie lepiej prezebtuje (mozesz znalesc brzegi wykonczone koronka- jeszcze bardziej wygodniejsze nie beda uwierac i efekt super
A co do oczepin to w moich rejonach rzuca sie tylko i wyłącznie welonem.. ale dobrze ze poruszyłyście ten temat.. bo moze sie poniszczyc jak napalone dziweczyny sie po niego rzucą heh ;P
linka123123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:21   #4515
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju, jak ja dawno pisałam maturę 3 lata już, nawet nie wiem, kiedy to zleciało. Pamiętam, że byłam szczęśliwa, że matura nie wypadła mi w moje urodziny, bo mam 4 maja (wtedy akurat była to niedziela ) Trzymam kciuki za Ciebie !
My nie mamy pomysłu co do podziękowań, ale raczej nie chcemy kwiatów, szczególnie, że nie dziękujemy podczas wesela, ale następnego dnia.
Ale fotoksiążka to fajny pomysł, jeśli rodzice lubią takie rzeczy Piękne fotoksiążki można teraz zamówić
Nie dziekuje Bardziej denerwuję sie przed egzaminem z zawodu

Cytat:
buuuu, jestem niepocieszona
mielismy jechać dziś wybrać obrączki... ale zadzwonili do TŻ z pracy i musiał tam pojechać, nie wiadomo jak długo mu tam zejdzie echhh, będę pewnie musiała znów do soboty poczekać...

a na dodatek, teściowej się kolor koszuli nie spodobał, bo kupiliśmy ecru, bo taką będę miała suknię, a ona by chciała żeby była biała... no ale TŻ stwierdził, żebym się tym nie przejmowała bo on i tak włoży tą co kupiliśmy
Ja tam Tesciowej nie slucham bo jej nigdy sie nic nie podoba co kupie TZ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 11:23   #4516
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linka123123 Pokaż wiadomość
nom zgadzam sie ! bokserki duuużo bardziej wygodniejsze i tyłeczek sie lepiej prezebtuje (mozesz znalesc brzegi wykonczone koronka- jeszcze bardziej wygodniejsze nie beda uwierac i efekt super
A co do oczepin to w moich rejonach rzuca sie tylko i wyłącznie welonem.. ale dobrze ze poruszyłyście ten temat.. bo moze sie poniszczyc jak napalone dziweczyny sie po niego rzucą heh ;P
a jak żadna się nie rzuci i spadnie na podłogę:P hehe bo niestety są takie dziewczyny co się odsuwają jak widzą, że w ich stronę leci:P

ja niby welon kupiłam... ale ciągle mam dylemat czy dobrze będę z welonem wyglądała...
Stary 2011-05-02, 11:40   #4517
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
a jak żadna się nie rzuci i spadnie na podłogę:P hehe bo niestety są takie dziewczyny co się odsuwają jak widzą, że w ich stronę leci:P

ja niby welon kupiłam... ale ciągle mam dylemat czy dobrze będę z welonem wyglądała...
Ja rzucam podwiązką
Stary 2011-05-02, 14:06   #4518
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
ja tez sie zastanawiam co kupic badz zrobi i nic mi do glowy nie przychodzi u nas jest o tyle sytuacja skaplikowana ze moj tato nie zyje a mojego K. mama i nie wiem czy sie robi w takich sytaucjach podziekowania?
my będziemy robić. choć Tata A. nie żyje. początkowo nie chcieliśmy, ale właściwie przekonał nas koleś z zespołu. na pewno nie bedzie Cudownych Rodziców. jeszcze nie wiemy jak to zorganizować i nie wiemy co damy rodzicom.

Cześć!!!!
ja zaraz do pracy idę Piękna pogoda póki co. Wyciągnęliśmy nasze mamy na rowery. One jechały, my biegliśmy i pies też.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:10   #4519
lasoa
Zakorzenienie

właśnie zastanawiam się nad inna piosenka niż "cudownych rodzicow mam" ktora jest oklepana

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Cześć!!!!
ja zaraz do pracy idę Piękna pogoda póki co. Wyciągnęliśmy nasze mamy na rowery. One jechały, my biegliśmy i pies też.
fajna jazda na rowerach
Stary 2011-05-02, 14:24   #4520
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
my będziemy robić. choć Tata A. nie żyje. początkowo nie chcieliśmy, ale właściwie przekonał nas koleś z zespołu. na pewno nie bedzie Cudownych Rodziców. jeszcze nie wiemy jak to zorganizować i nie wiemy co damy rodzicom.

Cześć!!!!
u mojej przyjaciółki była podobna sytuacja (tato PMki nie żyje), rozwiązali to w taki sposób, że po kilku słowach podziękowania zespół zagrał Sto lat dla rodziców, a potem był dość szybki i skoczny kawałek, bez słów śpiewanych i w kółku w środku za ręce zatanczyli rodzice, młodzi, a dookoła w dużym kole reszta gości

zazdroszcze pogody... u mnie pochmurno i lodowato
Stary 2011-05-03, 00:52   #4521
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
A nam pani w salonie powiedziała bardzo prosto, że jak ja mam białą suknię, to Pan Młody musi mieć białą koszulę, bo w ecru by wyglądał jak w brudnej i przyżółkniętej i odwrotnie tak samo. Chcieliśmy jakąś jasnofioletową albo niebieską ale tak bardzo delikatnie jasną, i to samo. Przyłóż jedno do drugiego i teściowej udowodnij, że nie pasuje! Moja na szczęście jest fajna i się nie wtrąca zbytnio, a jak coś to mnie popiera i pomaga namawiać Łosia na różne ciuchy. Dziś kupiliśmy marynarkę sportową, teraz wchodzę na etap "oswajania z zakazanym elementem garderoby męskiej pt. sweterek" (Łoś nienawidzi swetrów wszelkiej maści, a przecież to przydatna rzecz...)

Cytat:
Ja raczej należę do małotyłkowców, ale osobiście figów nie lubię, bo się zwijają i zjeżdżają i i tak ostatecznie mam stringi. Dlatego myślałam właśnie nad bokserkami takimi ze streczowanej koronki. Na tyle dużymi, żeby baleroników nie robiło, a na tyle obcisłymi, żeby się nie zwijało zbytnio. Mam jedną parę całkiem fajnych i poszukam chyba czegoś podobnego tylko w bieli. A na zapas wezmę stringi. Jak się wkurzę, to przebiorę

Cytat:
Ostatnio coraz częściej dziewczyny nie chcą łapać. Kiedyś to była zabawa, w tamtym roku stałyśmy na parkiecie we 3 (a wątpię, żeby więcej panien na sali nie było).
Ja tak pomyślałam, że jak będę kupować welon na allegro sobie, to poszukam u tego samego sprzedawcy jakiegoś prostego krótkiego i takim rzucę, a potem zostawię dziewczynie, która złapie na pamiątkę

Cytat:
Też chcę spacerku i słoneczka i pięknej pogody i psa
U nas pochmurnie i brzydko. Mamy coroczny konkurs lotów balonowych już od soboty ale dotychczas widziałam jeden balon. Nie latają tak paskudnie...
A my jeździmy z zaproszeniami. Jeszcze jutro i rodzina ogarnięta. Szukamy też garniaka, ale na razie słabo to widzę. Buty Łoś już jakieś na oku ma, także tyle dobrze. A największy problem będzie chyba z kamizelką - wszędzie białe, ecru albo srebrne. A my chcemy fioletową
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:27   #4522
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzień dobry
Chciałam sie przywitać, bo wczoraj jakoś nie było czasu.
Wyskoczyłam wczoraj do miasta i kupiłam bielizne do slubu
I zastanawiam się nad butami, ale strasznie wysokie jak dla mnie są i chyba jednak poszukam jescze.

Buziaki ide zjesc jakies sniadanko w ten deszczowy zimny poranek

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:51   #4523
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dzień dobry
I zastanawiam się nad butami, ale strasznie wysokie jak dla mnie są i chyba jednak poszukam jescze.

za bieliznę
u mnie też zimno, ale nawet coś się rozpogadza

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ostatnio coraz częściej dziewczyny nie chcą łapać. Kiedyś to była zabawa, w tamtym roku stałyśmy na parkiecie we 3 (a wątpię, żeby więcej panien na sali nie było).
Ja tak pomyślałam, że jak będę kupować welon na allegro sobie, to poszukam u tego samego sprzedawcy jakiegoś prostego krótkiego i takim rzucę, a potem zostawię dziewczynie, która złapie na pamiątkę

Też chcę spacerku i słoneczka i pięknej pogody i psa
U nas pochmurnie i brzydko. Mamy coroczny konkurs lotów balonowych już od soboty ale dotychczas widziałam jeden balon. Nie latają tak paskudnie...
A my jeździmy z zaproszeniami. Jeszcze jutro i rodzina ogarnięta. Szukamy też garniaka, ale na razie słabo to widzę. Buty Łoś już jakieś na oku ma, także tyle dobrze. A największy problem będzie chyba z kamizelką - wszędzie białe, ecru albo srebrne. A my chcemy fioletową
dokładnie, jakoś dziewczyny nie chcą brać udziału w takich zabawach teraz... ja w zeszłym roku złapałam bukiet... a raczej jednego kwiatka z niego:P sytuacja była taka, że PMka rzuciła bukietem, wcale nie leciał on w moją stronę, ale w locie się rozpadł i ja własnie złapałam ten jeden ów kwiatek, a reszta spadła na podłogę...:P

ech, ja nie widziałam żadnego balona:/ a dawniej to latało ich cała masa... przed moją maturą to zamiast się uczyć siedziałam przed domem i oglądałam balony:P zresztą działy się różne akcje wtedy, u znajomego w Łężanach zderzyły się dwa balony i awaryjnie lądowały na jego podwórku

fajnie, że już rozdaliście zaproszenia, my ostatecznie zrezygnowaliśmy z tego feralnego papieru i jutro TŻ weźmie od siebie z firmy inny i na nim wydrukujemy :P szkoda mi troszkę, bo tamten był wyjątkowy ale ten jest zwykły, klasyczny, delikatne ecru, też powinno być ładnie

jutro idę na próbną fryzurę... a sama nadal nie wiem jak chcę być uczesana...
Stary 2011-05-03, 11:44   #4524
agnes 20
Zadomowienie

no i ja się muszę troszkę pochwalić
wybraliśmy wczoraj z Tż garnitur i koszulę i upatrzyliśmy buty. W czwartek idziemy odebrać i się jeszcze troszkę potargować bo wczoraj nie było właściciela kamizelkę i musznik już mamy więc strój pana młodego też mielibyśmy już z głowy
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:54   #4525
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
wybraliśmy wczoraj z Tż garnitur i koszulę i upatrzyliśmy buty. W czwartek idziemy odebrać i się jeszcze troszkę potargować bo wczoraj nie było właściciela kamizelkę i musznik już mamy więc strój pana młodego też mielibyśmy już z głowy

Edytowane przez jusztyska
Czas edycji: 2011-05-03 o 11:56
Stary 2011-05-03, 12:05   #4526
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:

zrobiłam zdjęcie obrączkom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (29,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez tytulu 2.jpg (33,5 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-05-03, 12:06   #4527
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

ładne

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 12:17   #4528
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
ładne
dziekuje
Stary 2011-05-03, 13:19   #4529
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:

ładniutkie
mogę zapytać jaki macie grawer w środku?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

tak właśnie sobie pomyślałam, że z dziewczyn, które często udzielają się na wątku dawno nie było gwiazdeczki26, ciekawe co tam u niej po tych perypetiach z salą, w sumie pewnie jest teraz w Polsce
Stary 2011-05-03, 13:22   #4530
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Brawa za bieliznę Wysokie butki są super, ale jednak w czasie ślubu i wesela lepiej stawiać na wygodę niż się męczyć Powodzenia w szukaniu

Cytat:
za bieliznę
u mnie też zimno, ale nawet coś się rozpogadza

dokładnie, jakoś dziewczyny nie chcą brać udziału w takich zabawach teraz... ja w zeszłym roku złapałam bukiet... a raczej jednego kwiatka z niego:P sytuacja była taka, że PMka rzuciła bukietem, wcale nie leciał on w moją stronę, ale w locie się rozpadł i ja własnie złapałam ten jeden ów kwiatek, a reszta spadła na podłogę...:P

ech, ja nie widziałam żadnego balona:/ a dawniej to latało ich cała masa... przed moją maturą to zamiast się uczyć siedziałam przed domem i oglądałam balony:P zresztą działy się różne akcje wtedy, u znajomego w Łężanach zderzyły się dwa balony i awaryjnie lądowały na jego podwórku

fajnie, że już rozdaliście zaproszenia, my ostatecznie zrezygnowaliśmy z tego feralnego papieru i jutro TŻ weźmie od siebie z firmy inny i na nim wydrukujemy :P szkoda mi troszkę, bo tamten był wyjątkowy ale ten jest zwykły, klasyczny, delikatne ecru, też powinno być ładnie

jutro idę na próbną fryzurę... a sama nadal nie wiem jak chcę być uczesana...
Dobrze zrobiliście z tymi zaproszeniami, ile można czekać na papier. Jak już jakieś wydrukujecie to pochwal się koniecznie

Cytat:
Ale fajnie, ze strój Pana Młodego już praktycznie z głowy, tez chciałabym mieć to już za sobą. Mój jeszcze nawet koszuli nie ma
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
A nam pani w salonie powiedziała bardzo prosto, że jak ja mam białą suknię, to Pan Młody musi mieć białą koszulę, bo w ecru by wyglądał jak w brudnej i przyżółkniętej i odwrotnie tak samo. Chcieliśmy jakąś jasnofioletową albo niebieską ale tak bardzo delikatnie jasną, i to samo. Przyłóż jedno do drugiego i teściowej udowodnij, że nie pasuje! Moja na szczęście jest fajna i się nie wtrąca zbytnio, a jak coś to mnie popiera i pomaga namawiać Łosia na różne ciuchy. Dziś kupiliśmy marynarkę sportową, teraz wchodzę na etap "oswajania z zakazanym elementem garderoby męskiej pt. sweterek" (Łoś nienawidzi swetrów wszelkiej maści, a przecież to przydatna rzecz...)

Dokładnie, tak właśnie jest z tymi kolorami, nie pozwolę na białą koszule, bo moja sukienka będzie przy niej źle wyglądała Oj, z kamizelką możecie mieć problem, jeszcze się za kamizelkami nie rozglądałam, ale fioletowa nie rzuciła mi się nigdzie w oczy. A jak nie znajdziecie to może kupcie jakąś klasyczną i do tego fioletowy musznik/krawat/muchę
Cytat:

Piękne obrączki! Już się nie mogę doczekać naszych, za kilka dni powinny być

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości