Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 18:18   #481
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy

Cześ, przyłącze się do wątku My rodzicom chcemy dać kosze z słodyczami, właśnie jaką dobrą kawe, herbaty owocowe, które nasze mamuśki uwielbiają i np dla mam zestaw filiżanek a dla ojców niestety jeszcze nie mamy pomysłu.. ale na to jeszcze mamy czas
Stary 2011-04-20, 16:41   #482
Aniusia1984
Rozeznanie

My myśleliśmy właśnie nad jakimś weekendem dla rodziców, ale jednak koszta są zbyt wysokie, więc chyba stanie na bukiecie kwiatów, bilecie do teatru i albumach, ale to już po weselu.

Poszukam jeszcze voucherów do restauracji, bo nie wiem, czy w Katowicach coś takiego oferują. W sumie fajnie by było, jakby po teatrze poszli sobie jeszcze na romantyczną kolację

I świetny jest ten pomysł ze ślubowaniem na wesoło

Zastanawiam się jeszcze, czy życzenia składać do mikrofonu, czy tylko rodzicom..
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 17:20   #483
inencja
Raczkowanie

My dziś odebraliśmy Vouchery do kina Kupiłam podziękowania (kartka A4 złożona na pół, na jednej stronie wewnątrz życzenia, a na drugiej miejsce na nasze zdjęcie)
Wszystko to włożymy do kosza z kawkami, herbatami - jak planowaliśmy wcześniej
Stary 2011-04-27, 21:39   #484
anilec68
Przyczajenie

Drodzy Przyszli Państwo Młodzi czy nie uważacie że niektóre prezenty "podziękowania dla rodziców" to jakieś wielkie nieporozumienie i rodzaj cyrku i show wymyślonego przez albo producentów tych gadżetów albo osoby którym brak rozumu. HERBATKI I KAWY W KOSZYKACH TO DOBRY POMYSŁ NA BOŻE NARODZENIE a nie podziękowanie rodzicom za to co nam dali i dla nas robili przez tyle lat. WAZONIKI ORAZ INNE TEGO TYPU BZDETY oferowane na allegro i innych portalach TO SUPER PREZENT DLA KIESZENI ICH PRODUCENTÓW NIE WASZYCH RODZICÓW.
Proste pomysły są najbardziej wzruszające
1. kwiaty
2. dedykacja piosenki
3. wasze ciepłe słowo w kameralnym gronie będzie dłużej pamiętane niż poemat podczas weselnej zabawy
Zrozumcie Wasz ślub jest dla nich wystarczająco wzruszający i nie ma takiej potrzeby żeby dodatkowo ich rozczulać.
O fotkach i filmach z wesela i ślubu nie piszę bo chyba nie ma takich nowożeńców co by nimi nie obdarowali rodziców.

Edytowane przez anilec68
Czas edycji: 2011-04-28 o 13:38
anilec68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 08:46   #485
inencja
Raczkowanie

Na szczęście każdy ma swoje zdanie

Dla niektórych piosenka na weselu jest tandetna, dla niektórych kwiaty, dla niektórych kosze, dla innych księgi, statuetki itd

Ale chodzi o to, że WSZYSCY chcemy być wdzięczni....chcemy w jakiś sposób powiedzieć 'dziękujemy'. A że każdy ma inny gust, poczucie smaku...no cóż tak było, jest i będzie.
Stary 2011-04-28, 09:49   #486
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inencja Pokaż wiadomość
Na szczęście każdy ma swoje zdanie

Dla niektórych piosenka na weselu jest tandetna, dla niektórych kwiaty, dla niektórych kosze, dla innych księgi, statuetki itd

Ale chodzi o to, że WSZYSCY chcemy być wdzięczni....chcemy w jakiś sposób powiedzieć 'dziękujemy'. A że każdy ma inny gust, poczucie smaku...no cóż tak było, jest i będzie.
zgadzam sie, ile osób tyle pomysłów i chwała za to

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 10:00   #487
anilec68
Przyczajenie

Niestety fakt że gusta ludzkie są różne ale nie uważam za mądre podrzucanie przez inne osoby na tym forum tandetnych pomysłów innym co zmagają się z tym dylematem.
No nikt mnie nie przekona że to co proponują "PRODUCENCI TYCH KOSZMARKÓW" ma coś wspólnego z dobrym gustem czy jakimkolwiek gustem ..... nie nakręcajmy się tym odpustowym badziewiem nawzajem i nie cmokajmy nad tym co nie zasługuje na takie uznanie.
Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA NASZYCH RODZICÓW

Edytowane przez anilec68
Czas edycji: 2011-04-28 o 13:38
Stary 2011-04-28, 11:02   #488
inencja
Raczkowanie

Odpustowe badziewie? mmm chodzi Ci o precle, paczkowane cukierki czy co?

Nie dyskutujmy o szacunku dla rodziców - całe życie trzeba mieć do nich szacunek (jeśli na takowy zasługują). Dziękować można im ciągle za to, co robią dla nas.

Jak chcesz, możesz sama dla nich zaśpiewać

A jeśli organizujesz wesele, Twoje wybory wzbogacają jakieś firmy...o to w tym chodzi (wybierz-kup).
Stary 2011-04-28, 11:53   #489
anilec68
Przyczajenie

Nie wiem czy zauważyłaś ale nie o szacunku rozmawiamy tylko o "prezentach" no ale cóż widać potrzeba niektórym więcej czasu na dostrzeżenie tej różnicy.
NIKOGO NIE ZMUSZAM DO ZGADZANIA SIĘ Z MOIM ZDANIEM
uważasz że HERBATKA jest super adekwatna na ten wyjątkowy prezent to ją kupuj nic mi do tego .... powodzenia przy parzeniu ;-)
Śpiewać nie zamierzam i nikomu tego nie proponuję
I jednak widzę że o gustach się rozmawia ... ha ha ha ... zadziorna bestia po drugiej stronie

Edytowane przez anilec68
Czas edycji: 2011-04-28 o 11:55
Stary 2011-04-29, 09:43   #490
paolkalo1
Rozeznanie

Na całe szczęście moja mama powiedziała, że mamy się nie wygłupiać z żadnym podziękowaniem, bo oni nam imprezy nie sponsorują. Gdy jej powiedziałam, że to nie o to chodzi a o to żeby podziękować za wychowanie, stwierdziła że to tym bardziej niedorzeczne, gdyż dla rodzica pewne rzeczy są oczywiste i wie, że wychowanie należy do jego obowiązków :P
to ja tak pokrótce :P
paolkalo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 12:06   #491
anilec68
Przyczajenie

Jestem w szoku wiesz co paolkalo1 jesteś kolejną osobą która stwierdziła że ona nie bardzo rozumie o co chodzi w tych podziękowaniach. Moja najlepsza przyjaciółka która od wielu lat jest sama mamą uważa że to jakieś chore dziękować rodzicom. "Skoro chcieli mieć dzieci to spoczywa na nich obowiązek wychowania z tzw. automatu" to jej słowa. Była nawet w szoku jak mówiłam o kupnie kwiatów i kazała mi to przemyśleć bo ona uważa że to niepotrzebne zabiegi niczemu nie służące.
No i po przemyśleniach jednak uznaliśmy że kwiaty będą bo taka jest nasza decyzja.
Też sami sobie organizujemy i finansujemy ślub i wesele od A do Z a rodzice są dla nas najważniejszymi gośćmi i chyba to najlepsze podziękowanie .
I tak znajdzie się wiele osób co będzie miało inne zdanie w tej kwestii i nic na to nie poradzimy ...

Edytowane przez anilec68
Czas edycji: 2011-04-29 o 12:08
Stary 2011-05-01, 11:52   #492
paolkalo1
Rozeznanie

heh powinna tu być taka ikonka "lubię to"

ja myślę, że zaprosimy rodziców do jakiejś fajnej knajpy na uroczystą kolację - żeby nikt (eghm mam tu na myśli T - ów...) się nie przyczepił że nic takiego nie zrobiliśmy, a dla nas będzie się liczył fajny wypad z nimi
paolkalo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 15:07   #493
amandi84
Zadomowienie

Oj tam niektórzy lubią figurki czy te dziwne dyplomy zarastające potem kurzem i nic tego nie zmieni. Jeśli lubią - niech mają.
Kawy, herbaty też dziwny wybór. Chyba, ze któreś z rodziców jest zapalonym smakoszem i kawa będzie jakaś naprawde wyjątkowa.

Każdy postapi wg własnego gustu, ale myślę, że też pod kątek oczekiwań rodziców. Ważne, zeby im sprawic radość.

Ja chcę dać czekoladki, ale nei jakieś tam, tylko takie, których wiem, że mamy sobie same nie kupią. Cudne, przepyszne pralinki w drewnianym pudełeczku, przy których myślę, że słodko będzie im się wspominać wesele Już je wklejałam wcześneij. Kwiaty i chciałam bilety do teatru,aby wspólnie nasi rodzice rozerwali się też po tych całych stresach, tylko, ze ślub mam 11 czerwca, a w teatrach spektakle sa do 10!!! bynajmniej w mojej okolicy. No i plan padł..

I nie wiem co tu wymyśleć.. Może jakiś koncert.. A czasu coraz mniej. Chciałabym coś takiego "integracyjnego" , ale niestety bez nas, bo zaraz po slubie wyjeżdżamy, teatr był idealny. Wiem, że chętnie się spotkają, bo juz kilka wizyt było i chyba nawet neiźle się bawili w swoim towarzystwie.
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-05-02 o 15:34
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 18:28   #494
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Oj tam niektórzy lubią figurki czy te dziwne dyplomy zarastające potem kurzem i nic tego nie zmieni. Jeśli lubią - niech mają.
Kawy, herbaty też dziwny wybór. Chyba, ze któreś z rodziców jest zapalonym smakoszem i kawa będzie jakaś naprawde wyjątkowa.

Każdy postapi wg własnego gustu, ale myślę, że też pod kątek oczekiwań rodziców. Ważne, zeby im sprawic radość.

Ja chcę dać czekoladki, ale nei jakieś tam, tylko takie, których wiem, że mamy sobie same nie kupią. Cudne, przepyszne pralinki w drewnianym pudełeczku, przy których myślę, że słodko będzie im się wspominać wesele Już je wklejałam wcześneij. Kwiaty i chciałam bilety do teatru,aby wspólnie nasi rodzice rozerwali się też po tych całych stresach, tylko, ze ślub mam 11 czerwca, a w teatrach spektakle sa do 10!!! bynajmniej w mojej okolicy. No i plan padł..

I nie wiem co tu wymyśleć.. Może jakiś koncert.. A czasu coraz mniej. Chciałabym coś takiego "integracyjnego" , ale niestety bez nas, bo zaraz po slubie wyjeżdżamy, teatr był idealny. Wiem, że chętnie się spotkają, bo juz kilka wizyt było i chyba nawet neiźle się bawili w swoim towarzystwie.
widze że jestes ze Śląska
w Chorzowie masz rozpisane do 21 czerwca
http://www.teatr-rozrywki.pl/new/rep...y.next.2011.06

a w Sosnowcu sprawdzałaś?

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:15   #495
linka1988
Raczkowanie

Podziękowania dla rodziców

Witam, czy macie może jakieś oryginalne pomysły na podziękowanie dla rodziców?? Nie chcę kupować jakichś statuetek, kiczowatych ksiąg itp chciałabym żeby to było coś niebanalnego

Proszę o pomoc
linka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:31   #496
amandi84
Zadomowienie

Oj racja, tylko na duża scenę patrzyłam.. Ale to w grę wchodzi tylko jeden spektakl 21.06, ale dziękuję bardzo Szkoda tylko, że mała scena.
A o teatrze Zagłębia zapomniałam.. choć byłam tam niedawno. Ale z tego co widze nei maja jeszcze rozpiski na czerwiec.
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:41   #497
happy2gether
Wtajemniczenie

Dot.: Podziękowania dla rodziców

Przyłączam się do prośby
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:12   #498
mezaga
Zakorzenienie

Musicie pomyśleć z czego rodzice byliby zadowoleni. Często powtarzają się - ozdobne albumy ze zdjęciami, bilety do kina, porcelana, karykatury, kosze ze słodyczami, alkoholem, wycieczki, bizuteria. Dużo zależy od tego jaki rodzice mają gust. Wy wiecie najlepiej co im się spodoba
Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę
Stary 2011-05-03, 10:24   #499
kwaskowa
Raczkowanie

Jest w necie coś w stylu "Oskary za rolę... najlepszej mamy/najlepszego taty". Takie statuetki. Niby oryginalny pomysł, tylko też wiadomo, że nie każdemu rodzicowi musi to się spodobać i potem przydać.
To coś takiego: http://www.slubnezakupy.pl/sklep,129...y_lub_taty.htm

kwaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 10:25   #500
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

My na podziękowanie dla rodziców mieliśmy kosze delikatesowe, taki uniwersalny prezent. Nie chcieliśmy przekombinować, a i ciężko było nam wymyśleć coś, z czego cieszyliby się jedni i drudzy rodzice.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:28   #501
Karo89
Zakorzenienie

My się zastanawiamy nad foto książkami, ze zdjęciami z naszego życia, z miejscem na zdjęcia ślubne i przyszłych dzieci. Jeszcze się też do końca nie zdecydowaliśmy...

Ale spotkałam się np. z malowanymi portretami rodziców, karnetami do spa, ostatnio też słyszałam, jak para kupiła swoim rodzicom kurs nauki w golfa.

Wszystko zależy też ile chce się przeznaczyć pieniążków na te prezenty.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:40   #502
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Oj racja, tylko na duża scenę patrzyłam.. Ale to w grę wchodzi tylko jeden spektakl 21.06, ale dziękuję bardzo Szkoda tylko, że mała scena.
A o teatrze Zagłębia zapomniałam.. choć byłam tam niedawno. Ale z tego co widze nei maja jeszcze rozpiski na czerwiec.
ja osobiście wole ten Teatr w Chorzowie

pewnie jak przedzwonisz to powiedzą Ci kiedy umieszczą dalszy repertuar

powodzenia

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:55   #503
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez linka1988 Pokaż wiadomość
Witam, czy macie może jakieś oryginalne pomysły na podziękowanie dla rodziców?? Nie chcę kupować jakichś statuetek, kiczowatych ksiąg itp chciałabym żeby to było coś niebanalnego

Proszę o pomoc
Zgadzam się...te księgi i statuetki to jakaś porażka. Do tego teraz już tak to udziwniają, że można kupować statuetki świecące na różne kolory...tylko po co? Dla mnie to niepotrzebne pochłaniacze kurzu. Ani przydatne, ani ładne. Ja dostałam podziękowanie dla świadkowej - taką złotą księgę i przyznam, że mimo iż jest to miły gest...nie mam zamiaru tego trzymać.
Z innych pomysłów to słyszałam o kupowaniu rodzicom wycieczki, daniu kosza ze słodyczami, podarowaniu koszulek z napisem "Super mama/tata"...trzeba coś wymyślić co podobało by się rodzicom i było też użyteczne.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:46   #504
Malgos_12
Zakorzenienie

My będziemy dziękować rodzicom, ale nie na weselu. Moja mama uwielbia oglądać moje zdjęcia, pewnie przez to, że mieszkam na stałe za granicą i pewnie tęskni więc myślimy o cyfrowej ramce na zdjęcia, jak jej się znudzi to sobie przestawi, żeby się jej zegar wyświetlał
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:31   #505
latinka
Zadomowienie

GG do latinka

A co myślicie o markowym alkoholu dla rodziców, na kupno którego sami sobie nie mogą pozwolić? W sensie ulubione kilkudziesięcioletnie whisky dla taty, dla mamy także ulubiony trunek? Bo wpadliśmy na ten pomysł kupując wino na przyjęcie ale nie jesteśmy do końca pewni czy to dobry pomysł?
latinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 13:01   #506
monita01
Zakorzenienie

Ja tez wlasnie sie zastanawiam nad prezentami dla rodzicow... nie bedziemy ich wreczac podczas wesela, lecz w restauracji, na obiedzie lub kolacji, na ktore zaprosimy rodzicow. Chialabym, aby prezenty byly i ladna pamiatka i byly praktyczne a zarazem eleganckie. Do glowy przyszedl mi wlasnie taki pomysl: dla tatusiow eleganckie dlugopisy lub piora, np. Parkera, dla mam zlote bransoletki. Zarowno na piorach jak i bizuterii moglibysmy wygrawerowac: "dziekujemy".
monita01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 15:52   #507
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka1988 Pokaż wiadomość

Proszę o pomoc
Połączyłam Twój wątek z już istniejącym proszę przejrzyj go dokładnie. Zerknij również tu:

Nasz album dla rodziców

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 20:55   #508
elllmi
Zakorzenienie

po przeczytaniu większości wypowiedzi dalej nie wiem co najbardziej skłaniałbym się ku sprezentowaniu jakiegoś weekendu, ale osobno dla każdych rodziców, bo raczej nie znajdą wspólnego języka; moi uwielbiają chodzić po górach i Zakpane byłoby idealne (Tatry we wrześniu ); tylko z teściami może być problem, bo nie wydaje mi się żeby byli chętni na jakiś wyjazd, bo w sumie to nie mają żadnych zainteresowań, nigdzie nie wychodzą (do kościoła i lekarza ) - jestem w kropce; wypadałoby podarować coś podobnego, a nie że dla moich weekend, a dla teściów kwiaty i coś tam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 21:17   #509
kwaskowa
Raczkowanie

Mam podobnie jak elllmi - moi rodzice i teściowie nie mają wspólnych zainteresowań czy sposobu bycia, więc ciężko byłoby dobrać ten sam prezent dla jednych i drugich. Raczej musimy postawić na coś uniwersalnego...
Alkohol może jest i dobrym pomysłem...
Myślałam też o jakichś książkach...

kwaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 21:34   #510
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
po przeczytaniu większości wypowiedzi dalej nie wiem co najbardziej skłaniałbym się ku sprezentowaniu jakiegoś weekendu, ale osobno dla każdych rodziców, bo raczej nie znajdą wspólnego języka; moi uwielbiają chodzić po górach i Zakpane byłoby idealne (Tatry we wrześniu ); tylko z teściami może być problem, bo nie wydaje mi się żeby byli chętni na jakiś wyjazd, bo w sumie to nie mają żadnych zainteresowań, nigdzie nie wychodzą (do kościoła i lekarza ) - jestem w kropce; wypadałoby podarować coś podobnego, a nie że dla moich weekend, a dla teściów kwiaty i coś tam
Ale niby czemu? Skoro mają kompletnie różne zainteresowania po cholerę masz prezentować przyszłym teściom weekend gdzieś, który będzie dla nich tylko kłopotem, albo Twoim rodzicom kwiaty, skoro woleliby weekend?
Moim zdaniem każdemu według potrzeb.
Jeśli obawiasz się tego, co ludzie powiedzą, to może zrobisz tak jak ja? Przyszli teściowie w zasadzie nie zasługują na podziękowania, więc moim dziękujemy specjalnie tydzień przed weselem, a na weselu jednym i drugim kwiaty.
Możecie przed weselem sprezentować rodzicom weekend w Tatrach, a teściom np. bilety na koncert muzyki sakralnej, a na weselu wręczyć jednym i drugim kwiaty.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości