![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
Cześ, przyłącze się do wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
My myśleliśmy właśnie nad jakimś weekendem dla rodziców, ale jednak koszta są zbyt wysokie, więc chyba stanie na bukiecie kwiatów, bilecie do teatru i albumach, ale to już po weselu.
Poszukam jeszcze voucherów do restauracji, bo nie wiem, czy w Katowicach coś takiego oferują. W sumie fajnie by było, jakby po teatrze poszli sobie jeszcze na romantyczną kolację ![]() I świetny jest ten pomysł ze ślubowaniem na wesoło ![]() Zastanawiam się jeszcze, czy życzenia składać do mikrofonu, czy tylko rodzicom.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
My dziś odebraliśmy Vouchery do kina
![]() Wszystko to włożymy do kosza z kawkami, herbatami - jak planowaliśmy wcześniej ![]()
![]() |
#484 |
Przyczajenie
|
Drodzy Przyszli Państwo Młodzi czy nie uważacie że niektóre prezenty "podziękowania dla rodziców" to jakieś wielkie nieporozumienie i rodzaj cyrku i show wymyślonego przez albo producentów tych gadżetów albo osoby którym brak rozumu. HERBATKI I KAWY W KOSZYKACH TO DOBRY POMYSŁ NA BOŻE NARODZENIE a nie podziękowanie rodzicom za to co nam dali i dla nas robili przez tyle lat. WAZONIKI ORAZ INNE TEGO TYPU BZDETY oferowane na allegro i innych portalach TO SUPER PREZENT DLA KIESZENI ICH PRODUCENTÓW NIE WASZYCH RODZICÓW.
Proste pomysły są najbardziej wzruszające 1. kwiaty 2. dedykacja piosenki 3. wasze ciepłe słowo w kameralnym gronie będzie dłużej pamiętane niż poemat podczas weselnej zabawy Zrozumcie Wasz ślub jest dla nich wystarczająco wzruszający i nie ma takiej potrzeby żeby dodatkowo ich rozczulać. O fotkach i filmach z wesela i ślubu nie piszę bo chyba nie ma takich nowożeńców co by nimi nie obdarowali rodziców. Edytowane przez anilec68 Czas edycji: 2011-04-28 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Na szczęście każdy ma swoje zdanie
![]() Dla niektórych piosenka na weselu jest tandetna, dla niektórych kwiaty, dla niektórych kosze, dla innych księgi, statuetki itd Ale chodzi o to, że WSZYSCY chcemy być wdzięczni....chcemy w jakiś sposób powiedzieć 'dziękujemy'. A że każdy ma inny gust, poczucie smaku...no cóż tak było, jest i będzie.
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Przyczajenie
|
Niestety fakt że gusta ludzkie są różne ale nie uważam za mądre podrzucanie przez inne osoby na tym forum tandetnych pomysłów innym co zmagają się z tym dylematem.
No nikt mnie nie przekona że to co proponują "PRODUCENCI TYCH KOSZMARKÓW" ma coś wspólnego z dobrym gustem czy jakimkolwiek gustem ..... nie nakręcajmy się tym odpustowym badziewiem nawzajem i nie cmokajmy nad tym co nie zasługuje na takie uznanie. Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA NASZYCH RODZICÓW ![]() Edytowane przez anilec68 Czas edycji: 2011-04-28 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Odpustowe badziewie? mmm chodzi Ci o precle, paczkowane cukierki czy co?
Nie dyskutujmy o szacunku dla rodziców - całe życie trzeba mieć do nich szacunek (jeśli na takowy zasługują). Dziękować można im ciągle za to, co robią dla nas. Jak chcesz, możesz sama dla nich zaśpiewać ![]() A jeśli organizujesz wesele, Twoje wybory wzbogacają jakieś firmy...o to w tym chodzi (wybierz-kup).
![]() |
#489 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy zauważyłaś ale nie o szacunku rozmawiamy tylko o "prezentach" no ale cóż widać potrzeba niektórym więcej czasu na dostrzeżenie tej różnicy.
NIKOGO NIE ZMUSZAM DO ZGADZANIA SIĘ Z MOIM ZDANIEM uważasz że HERBATKA jest super adekwatna na ten wyjątkowy prezent to ją kupuj nic mi do tego .... powodzenia przy parzeniu ;-) Śpiewać nie zamierzam i nikomu tego nie proponuję ![]() I jednak widzę że o gustach się rozmawia ... ha ha ha ... zadziorna bestia po drugiej stronie Edytowane przez anilec68 Czas edycji: 2011-04-28 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
Na całe szczęście moja mama powiedziała, że mamy się nie wygłupiać z żadnym podziękowaniem, bo oni nam imprezy nie sponsorują. Gdy jej powiedziałam, że to nie o to chodzi a o to żeby podziękować za wychowanie, stwierdziła że to tym bardziej niedorzeczne, gdyż dla rodzica pewne rzeczy są oczywiste i wie, że wychowanie należy do jego obowiązków :P
to ja tak pokrótce :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Przyczajenie
|
Jestem w szoku wiesz co paolkalo1 jesteś kolejną osobą która stwierdziła że ona nie bardzo rozumie o co chodzi w tych podziękowaniach. Moja najlepsza przyjaciółka która od wielu lat jest sama mamą uważa że to jakieś chore dziękować rodzicom. "Skoro chcieli mieć dzieci to spoczywa na nich obowiązek wychowania z tzw. automatu" to jej słowa. Była nawet w szoku jak mówiłam o kupnie kwiatów i kazała mi to przemyśleć bo ona uważa że to niepotrzebne zabiegi niczemu nie służące.
No i po przemyśleniach jednak uznaliśmy że kwiaty będą bo taka jest nasza decyzja. Też sami sobie organizujemy i finansujemy ślub i wesele od A do Z a rodzice są dla nas najważniejszymi gośćmi i chyba to najlepsze podziękowanie . I tak znajdzie się wiele osób co będzie miało inne zdanie w tej kwestii i nic na to nie poradzimy ... Edytowane przez anilec68 Czas edycji: 2011-04-29 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Rozeznanie
|
heh powinna tu być taka ikonka "lubię to"
![]() ja myślę, że zaprosimy rodziców do jakiejś fajnej knajpy na uroczystą kolację - żeby nikt (eghm mam tu na myśli T - ów...) się nie przyczepił że nic takiego nie zrobiliśmy, a dla nas będzie się liczył fajny wypad z nimi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Oj tam niektórzy lubią figurki czy te dziwne dyplomy zarastające potem kurzem i nic tego nie zmieni. Jeśli lubią - niech mają.
Kawy, herbaty też dziwny wybór. Chyba, ze któreś z rodziców jest zapalonym smakoszem i kawa będzie jakaś naprawde wyjątkowa. Każdy postapi wg własnego gustu, ale myślę, że też pod kątek oczekiwań rodziców. Ważne, zeby im sprawic radość. Ja chcę dać czekoladki, ale nei jakieś tam, tylko takie, których wiem, że mamy sobie same nie kupią. Cudne, przepyszne pralinki w drewnianym pudełeczku, przy których myślę, że słodko będzie im się wspominać wesele ![]() I nie wiem co tu wymyśleć.. Może jakiś koncert.. A czasu coraz mniej. Chciałabym coś takiego "integracyjnego" ![]()
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-02 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Chorzowie masz rozpisane do 21 czerwca http://www.teatr-rozrywki.pl/new/rep...y.next.2011.06 a w Sosnowcu sprawdzałaś?
![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
Podziękowania dla rodziców
Witam, czy macie może jakieś oryginalne pomysły na podziękowanie dla rodziców?? Nie chcę kupować jakichś statuetek, kiczowatych ksiąg itp chciałabym żeby to było coś niebanalnego
![]() Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Oj racja, tylko na duża scenę patrzyłam.. Ale to w grę wchodzi tylko jeden spektakl 21.06, ale dziękuję bardzo
![]() A o teatrze Zagłębia zapomniałam.. choć byłam tam niedawno. Ale z tego co widze nei maja jeszcze rozpiski na czerwiec.
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podziękowania dla rodziców
Przyłączam się do prośby
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Musicie pomyśleć z czego rodzice byliby zadowoleni. Często powtarzają się - ozdobne albumy ze zdjęciami, bilety do kina, porcelana, karykatury, kosze ze słodyczami, alkoholem, wycieczki, bizuteria. Dużo zależy od tego jaki rodzice mają gust. Wy wiecie najlepiej co im się spodoba
![]() Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę ![]()
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Jest w necie coś w stylu "Oskary za rolę... najlepszej mamy/najlepszego taty". Takie statuetki. Niby oryginalny pomysł, tylko też wiadomo, że nie każdemu rodzicowi musi to się spodobać i potem przydać.
To coś takiego: http://www.slubnezakupy.pl/sklep,129...y_lub_taty.htm
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
My na podziękowanie dla rodziców mieliśmy kosze delikatesowe, taki uniwersalny prezent. Nie chcieliśmy przekombinować, a i ciężko było nam wymyśleć coś, z czego cieszyliby się jedni i drudzy rodzice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
My się zastanawiamy nad foto książkami, ze zdjęciami z naszego życia, z miejscem na zdjęcia ślubne i przyszłych dzieci. Jeszcze się też do końca nie zdecydowaliśmy...
Ale spotkałam się np. z malowanymi portretami rodziców, karnetami do spa, ostatnio też słyszałam, jak para kupiła swoim rodzicom kurs nauki w golfa. Wszystko zależy też ile chce się przeznaczyć pieniążków na te prezenty.
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie jak przedzwonisz to powiedzą Ci kiedy umieszczą dalszy repertuar ![]() powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z innych pomysłów to słyszałam o kupowaniu rodzicom wycieczki, daniu kosza ze słodyczami, podarowaniu koszulek z napisem "Super mama/tata"...trzeba coś wymyślić co podobało by się rodzicom i było też użyteczne.
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
My będziemy dziękować rodzicom, ale nie na weselu. Moja mama uwielbia oglądać moje zdjęcia, pewnie przez to, że mieszkam na stałe za granicą i pewnie tęskni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Zadomowienie
|
A co myślicie o markowym alkoholu dla rodziców, na kupno którego sami sobie nie mogą pozwolić? W sensie ulubione kilkudziesięcioletnie whisky dla taty, dla mamy także ulubiony trunek? Bo wpadliśmy na ten pomysł kupując wino na przyjęcie ale nie jesteśmy do końca pewni czy to dobry pomysł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Ja tez wlasnie sie zastanawiam nad prezentami dla rodzicow... nie bedziemy ich wreczac podczas wesela, lecz w restauracji, na obiedzie lub kolacji, na ktore zaprosimy rodzicow. Chialabym, aby prezenty byly i ladna pamiatka i byly praktyczne a zarazem eleganckie. Do glowy przyszedl mi wlasnie taki pomysl: dla tatusiow eleganckie dlugopisy lub piora, np. Parkera, dla mam zlote bransoletki. Zarowno na piorach jak i bizuterii moglibysmy wygrawerowac: "dziekujemy".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz album dla rodziców
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
po przeczytaniu większości wypowiedzi dalej nie wiem co
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Mam podobnie jak elllmi - moi rodzice i teściowie nie mają wspólnych zainteresowań czy sposobu bycia, więc ciężko byłoby dobrać ten sam prezent dla jednych i drugich. Raczej musimy postawić na coś uniwersalnego...
Alkohol może jest i dobrym pomysłem... ![]() Myślałam też o jakichś książkach...
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem każdemu według potrzeb. ![]() Jeśli obawiasz się tego, co ludzie powiedzą, to może zrobisz tak jak ja? Przyszli teściowie w zasadzie nie zasługują na podziękowania, więc moim dziękujemy specjalnie tydzień przed weselem, a na weselu jednym i drugim kwiaty. Możecie przed weselem sprezentować rodzicom weekend w Tatrach, a teściom np. bilety na koncert muzyki sakralnej, a na weselu wręczyć jednym i drugim kwiaty.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.