Cisza po pierwszej randce... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 10:12   #1
Nobillis
Przyczajenie

Cisza po pierwszej randce...

Witam Serdecznie ;]
Może ten mój "problem" wyda Wam sie śmieszny... Ale ja nie lubie niejasnych sytuacji, a ta mnie dobija. ;]
Otóż wiem, że podobne wątki pojawiły się już na forum, na parwdę przeczytałam większość. Ale u każdego jest inna sytuacja, a czasami nawet drobny szczegół zmienia wszystko. Poproszę Was o radę: czy powinnam wiązać z tą osobą jakieś nadzieje czy może odpuścic? czy zrobić coś innego? ;]]
Moja sytuacja jest następująca:
Spotkałam się ostatnio z chłopakiem. To było takie pierwsze spotkanie, bo znaliśmy się wcześniej tylko na "cześć". A zapoznał nas ze sobą mój były chłopak, a to było jakieś półtora roku temu. Po zerwaniu z chłopakiem, który nas ze sobą zapoznał pisaliśmy trochę... Nawet proponowałam spotkanie, takie "po koleżeńsku" ;] i sądzę, że dałam mu to do zrozumienia. ;] Ale on nie był za bardzo chętny. Zawsze mu coś "wypadło" ... No cóż. Odpuściłam. Ale ostatnio właśnie znowu się odezwał na gg, a później spotkaliśmy się na imprezie, zupełnie przypadkowo. ;] Chwilę pogadaliśmy, pośmialiśmy się, ale było trochę sztywno.xD Po powrocie dostałam sms-a: zaraz mi się skończy kasa na koncie, ale muszę zapytać wprost: "czy nie chciałabyś się ze mną spotkać ?;] " Pomyślałam: czemu nie ;] i w końcu doszło do spotkania. Było nawet fajnie, chociaż hmm... Raz był miły i zabawny. A raz zachowywał się tak, jakby rozmawiał z jakimś tam kolegą, z lekkimi docinkami typu naśladowanie mojego głosu i przedrzeźnianie mnie, ale nie jakieś chamskie. ;]
Hmm... Byłam zmieszana, jak powiedziałam, ze jest mi zimno w dłonie, a on na to: przydałaby się jakaś ręka do ogrzania. Ja spojrzałam na niego wymownie i przytaknęłam . A on się usmiechną i wsadził ręce do kieszeni zmieniając temat... ^^ Nie wspominaliśmy o następnych spotkaniach... Na koniec przytulił mnie, jakby mnie nie widział z rok i pomachał na dowidzenia. Potem: żadnych sms-ów-no tak, mówił, ze nie ma kasy na koncie już wczesniej. Ale sądzę, że jakby chciał się odezwać, to na pewno by to zrobił. Napisałby sms-a chciaż od kolegi czy coś. A tu nic. Cisza. Drugi dzien już czekam a tu nic. Ja mu napisałam wczoraj, ze dobrze się bawiłam i było mi bardzo miło. A tu nic... Cisza. Myślę, ze mój były mógł jakiś głupot mu naopowiadać... Hmmm... Sama nie wiem, bo w sumie się znają i to całkiem dobrze... xD A ja kiedy chodziłam z moim byłym, to czasami jeździłam z nimi gdzieś na imprezy itp. I ON tez tam bywał. Co mam myśleć? Czekać? Nie czekać? Napisać jeszcze raz?

Proszę o pomoc. Pozdrawiam. ;]
Stary 2011-05-03, 10:37   #2
MarzycielkaZprzymusu
Raczkowanie

Dot.: Cisza po pierwszej randce...

Ja bym już nie pisała. Po prostu może nic nie zaiskrzyło i daje Ci do zrozumienia, że nic z tego nie będzie.
MarzycielkaZprzymusu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:42   #3
mystery20
Raczkowanie

Ja chyba tez bym nie napisała. Z natury nie lubię się narzucać. Owszem, czasami wychodzę z inicjatywą jakiegoś spotkania ale jak nie, to nie i więcej nie zapytam.
Może faktycznie nie ma nic na koncie i odezwie się dopiero jak będzie miał kase, a może nic nie zaiskrzyło i nie chce tego dalej ciągnąć. Teraz pozostaje ci tylko czekać na rozwój sytuacji i jakiś ruch z jego strony
Stary 2011-05-03, 11:11   #4
Dotka90
Zakorzenienie

Nie pisz. Jakby chcial, to by się odezwał. Jest gg, są smsy z internetu, są kumple, rodzina, od kogokolwiek by mógł napisać. Nie chciał, nie napisał, nie zaiskrzyło, nie ma nad czym się rozwodzić.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:34   #5
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie pisz. Jakby chcial, to by się odezwał. Jest gg, są smsy z internetu, są kumple, rodzina, od kogokolwiek by mógł napisać. Nie chciał, nie napisał, nie zaiskrzyło, nie ma nad czym się rozwodzić.
Niestety taka jest prawda.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:38   #6
Wisnia34
Zadomowienie

jak wyżej!
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:39   #7
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Żyjemy w takich czasach, że brak kasy na komórce naprawdę nie jest problemem i przeszkodą nie do przejścia... Jak komuś zależy by się skontaktować, ma internet,komunikatory, serwisy społecznościowe, komórki znajomych itp itd.

Ja bym nie pisała, moje doświadczenie wskazuje że milczenie po pierwszej randce nie zwiastuje nic dobrego. Nie chciałabym się narzucać komuś, kto chyba nie za bardzo jest zainteresowany kontaktem ze mną...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 11:49   #8
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Żyjemy w takich czasach, że brak kasy na komórce naprawdę nie jest problemem i przeszkodą nie do przejścia... Jak komuś zależy by się skontaktować, ma internet,komunikatory, serwisy społecznościowe, komórki znajomych itp itd.

Ja bym nie pisała, moje doświadczenie wskazuje że milczenie po pierwszej randce nie zwiastuje nic dobrego. Nie chciałabym się narzucać komuś, kto chyba nie za bardzo jest zainteresowany kontaktem ze mną...
Dokładnie.

Autorko wątku, to wcale nie jest niejasna sytuacja, przynajmniej moim zdaniem (i jak wynika z powyższych wypowiedzi, nie tylko moim). Facet już wcześniej nie wykazywał wielkiego zainteresowania Twoją osobą, wymigiwał się od spotkania, na samej imprezie, gdy się przypadkowo spotkaliście, może pomyślał "czemu nie, dwóch głów nie ma i dziur w uzębieniu, co mi zależy?" i zagadał. Jednak najwidoczniej na samej randce nie poczuł tego "czegoś", iskra nie przeskoczyła i stwierdził, że nie ma co zabiegać. Całkiem możliwe, że za jakiś czas znowu zagada, ale to znowu będzie na zasadzie "z braku laku i innych, fajniejszych, mogę się z Tobą spotkać". Niestety, jak facetowi dziewczyna wpadnie w oko, to nie ma, że brak czasu, czy że katar złapał - tutaj tego nie ma i raczej nie będzie. Wybadał teren, zobaczył, że jesteś zainteresowana ("napalona" na niego ) i pewnie się fajnie z tym poczuł, ale nic więcej nie zamierza z tym robić.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:08   #9
hanutka88
Raczkowanie

olej kolesia
hanutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:20   #10
bosky_Roman
Rozeznanie

może słucha się tych rad... http://www.youtube.com/watch?v=CUl51...el_video_title

bosky_Roman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:22   #11
platekrozy
Zakorzenienie

Czekaj na Jego znak.
platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:29   #12
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Nie pisz. Juz i tak do niego napisalas. Jak bedzie chciał to odpisze (btw ile minelo od waszego spotkania?).
Jak nie napisze przez dłuższy czas to będzie znaczyć tyle, że rzeczywiscie - spotkał się, bo uznał, że co mu szkodzi, ale nie poczuł nic i w koncu stwierdził, że to nie to i nie odezwał się. Swoją drogą jak dla mnie trudno, zeby od razu po 1 spotkaniu cos zaiskrzylo 9choc czasem sie zdarza) no ale to jego decyzja, jak uznał, ze nie chce, to nie narzucaj sie a jak bedzie chciał to napisze...
Stary 2011-05-03, 12:35   #13
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bosky_Roman Pokaż wiadomość

Miałam z tym styczność kilkukrotnie Jeśli odezwie się po 3 dniach, możesz mieć prawo myśleć, że chłopak bawi się w NLS i sztuki podrywania Nie mówię, że tak musi być bo zaraz padną gromy na mnie że biedak nie ma czasu/pieniędzy/chwilowo ochoty, dlatego NIE generalizuję Tak może być, lecz nie musi
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:37   #14
platekrozy
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2668077 7]Miałam z tym styczność kilkukrotnie Jeśli odezwie się po 3 dniach, możesz mieć prawo myśleć, że chłopak bawi się w NLS i sztuki podrywania Nie mówię, że tak musi być bo zaraz padną gromy na mnie że biedak nie ma czasu/pieniędzy/chwilowo ochoty, dlatego NIE generalizuję Tak może być, lecz nie musi [/QUOTE]
Co to znaczy NLS?
Stary 2011-05-03, 12:47   #15
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Co to znaczy NLS?
NLS - neurolignwistyczne programowanie używane do uwodzenia kobiet, czyli sposoby podejścia do kobiet, zatrzymania ich uwagi na sobie, wpływu na ich tok myślenia poprzez odpowiednio wypowiadane sekwencje słów, niekiedy hipnoza, i szeroko stosowane tzw. "kotwiczenie". Bardzo głęboki temat. Pochodzi z USA ale w swoim otoczeniu widziałam co najmniej 4 facetów, którzy zaczęli uczyć się tych metod i szeroko stosowali podczas podrywu
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:53   #16
Classic
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2668077 7]Miałam z tym styczność kilkukrotnie Jeśli odezwie się po 3 dniach, możesz mieć prawo myśleć, że chłopak bawi się w NLS i sztuki podrywania Nie mówię, że tak musi być bo zaraz padną gromy na mnie że biedak nie ma czasu/pieniędzy/chwilowo ochoty, dlatego NIE generalizuję Tak może być, lecz nie musi [/QUOTE]

Dokładnie. Poza tym nie pisze smsów - a to też jest przez "prawdziwych podrywaczy" doradzane Dodatkowo może się w to wszystko bawić, bo z tego, co napisała autorka na spotkaniu częstował ją tak zwanymi negami (przedrzeźnianie się itp.) plus stosował technikę polegająca na zbliżaniu się do niej, a potem na odrzucaniu (jak z tymi zimnymi rękoma) nazywającą się push and pull.

Swoją drogą, myślałam, że już minęły z dwa tygodnie od Waszego spotkania - tak o tym piszesz, a minęły dopiero dwa dni

"NLS - neurolignwistyczne programowanie"
Dokładniej: NLP to neurolingwistyczne programowanie, NLS to neurolingwistyczne uwodzenie

Edytowane przez Classic
Czas edycji: 2011-05-03 o 12:55
Classic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:53   #17
sab_eth
Raczkowanie

NLP i PUA, nadal mnie dziwi, ile kobiet się nabiera na ich marne sztuczki... ale w przypadku autorki obstawiam raczej brak zainteresowania, NEXT kochana...
sab_eth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:53   #18
platekrozy
Zakorzenienie

O dzięki,wizaż jak zawsze uczy nic o tym nie słyszałam.
Stary 2011-05-03, 12:55   #19
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

matko, przeczytałam tytuł jako:,,ciąża po pierwszej randce", moja własna ciąża padła mi na mózg

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 13:02   #20
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Classic Pokaż wiadomość

"NLS - neurolignwistyczne programowanie"
Nie, nie NLP to neurolingwistyczne programowanie, NLS to neurolingwistyczne uwodzenie
Racja, napisałam programowanie, gdyż spotkałam się z kilkoma nazwami, które można spotkać między innymi w internecie, chodzi o to samo ale dziękuję za zwrócenie uwagi

Tak tak, klasyczne postępowanie. Odpychanie-przyciąganie, negi, kilkudniowa absencja w kontakcie wg niego sprawi, że za nim podążysz. I jak widać, prawie mu się udało gdyż już zachodzisz w głowę czy napisać On chce pokazać, że to on rządzi. Jest miły i uroczy a później obojętny (przykład z ręką, generalnie mógłby Cię za nią chwycić, ale schował do kieszeni) oczekiwany efekt - zastanawiasz się, czego on tak naprawdę chce. On chce, byś myślała o nim. Delikatnie przejmujesz inicjatywę, on Cię neguje, nie pozwala Ci wyjść do przodu, chce byś grała wg jego reguł. Wg nich, na drugi dzień odzywa się kretyn, ciepła klucha. Ja bym się nie bawiła w to, mówię z dobrego serca Oni lubią zdobywać, nie dla samych kobiet i związków, ale dla sprawdzania swoich możliwości. Ale jeśli jednak chcesz być jego materiałem treningowym, ok

btw... który to już taki wątek z kolei...

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2011-05-03 o 13:04
Stary 2011-05-03, 13:05   #21
platekrozy
Zakorzenienie

Gdzie o tym można poczytać?
Stary 2011-05-03, 13:09   #22
Konto usunięte

Cytat:
Wpisz w google nls, nlp, pua, samiec alfa, bądź sztuka uwodzenia. Jest tego ooookropnie dużo Dla ciekawych książka oparta na faktach, droga skromnego nieśmiałego człowieka do 'zdobywcy' kobiecych serc pt "Gra" Neil'a Straus'a.
Stary 2011-05-03, 13:10   #23
platekrozy
Zakorzenienie

Haha faktycznie gogle bardzo dziękuję Shanaya

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 13:13   #24
Classic
Zakorzenienie

Cytat:
Jest mnóstwo książek. Kultowa to "Gra". Poza tym mnóstwo materiałów do znalezienia w necie. I polecam to forum:
http://www.podrywaj.org/forum
oj idzie dowiedzieć się ciekawych rzeczy Potem spotykasz gościa na ulicy, podbija do Ciebie ze słynnym "sześcianem" albo "grą w pięć pytań", a Ty go gasisz: "Przeczytałeś o tym na podrywaj,org?" I już kolega nie jest taki pewny siebie

Ogólnie radzę się trzymać z daleka od większości tego typu podrywaczy. Zresztą, same zobaczcie, co oni piszą na tych forach...
Stary 2011-05-03, 13:15   #25
platekrozy
Zakorzenienie

Classic bardzo dziękuję,z chęcią poczytam
Stary 2011-05-03, 13:15   #26
Konto usunięte

Cieszę się, że pomogłam Moim zdaniem warto orientować się w tych sprawach. Mój chłopak kiedyś się tym zajmował i wprowadził mnie w ten temat. Na efekty długo czekać nie musiałam, pana sypiącego tekstami z listy podrywaczy w tzw. 'otwarciu' od razu pożegnałam Żeby było zabawniej, uparcie twierdził, że z moim TŻ są super kumplami więc pozostawię to bez komentarza
Stary 2011-05-03, 13:23   #27
Classic
Zakorzenienie

Shanaya widzę, że mamy podobne zainteresowania
Jest coraz więcej facetów w to wchodzących i coraz częściej się ich spotyka. Warto zatem troszkę o tym wiedzieć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 13:23   #28
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Dokładnie.

Autorko wątku, to wcale nie jest niejasna sytuacja, przynajmniej moim zdaniem (i jak wynika z powyższych wypowiedzi, nie tylko moim). Facet już wcześniej nie wykazywał wielkiego zainteresowania Twoją osobą, wymigiwał się od spotkania, na samej imprezie, gdy się przypadkowo spotkaliście, może pomyślał "czemu nie, dwóch głów nie ma i dziur w uzębieniu, co mi zależy?" i zagadał. Jednak najwidoczniej na samej randce nie poczuł tego "czegoś", iskra nie przeskoczyła i stwierdził, że nie ma co zabiegać. Całkiem możliwe, że za jakiś czas znowu zagada, ale to znowu będzie na zasadzie "z braku laku i innych, fajniejszych, mogę się z Tobą spotkać". Niestety, jak facetowi dziewczyna wpadnie w oko, to nie ma, że brak czasu, czy że katar złapał - tutaj tego nie ma i raczej nie będzie. Wybadał teren, zobaczył, że jesteś zainteresowana ("napalona" na niego ) i pewnie się fajnie z tym poczuł, ale nic więcej nie zamierza z tym robić.
Dokładnie.

Przykro mi, ale daj sobie siana.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 13:30   #29
Konto usunięte

Cytat:
Shanaya widzę, że mamy podobne zainteresowania
Jest coraz więcej facetów w to wchodzących i coraz częściej się ich spotyka. Warto zatem troszkę o tym wiedzieć
Niestety jest ich coraz więcej. W opisanej przeze mnie sytuacji wiele było shit testów, pull and push, kotwiczenia piosenki która leciała w tle. Gdy mój TŻ wrócił, to przy nim położył przede mną telefon i powiedział bym zapisała się jako dziewczyna X (mojego TŻ). To było tak banalne i żałosne, że od razu zmieniliśmy towarzystwo a z jego kolegi do dziś dzień się śmieję.
Stary 2011-05-03, 13:44   #30
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Jest mnóstwo książek. Kultowa to "Gra". Poza tym mnóstwo materiałów do znalezienia w necie. I polecam to forum:
http://www.podrywaj.org/forum
oj idzie dowiedzieć się ciekawych rzeczy Potem spotykasz gościa na ulicy, podbija do Ciebie ze słynnym "sześcianem" albo "grą w pięć pytań", a Ty go gasisz: "Przeczytałeś o tym na podrywaj,org?" I już kolega nie jest taki pewny siebie

Ogólnie radzę się trzymać z daleka od większości tego typu podrywaczy. Zresztą, same zobaczcie, co oni piszą na tych forach...
Hm...ciekawy temat. Słyszałam kiedyś o typowych sztukach podrywania kobiet ale to z checią poczytam
Ciekawe czy stosują to również oszusci, którzy dla kasy uwodzą zamozne kobiety?

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości