DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 10:30   #4501
Aatena
Zadomowienie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Ojjj tak ja tez zrobiłam sobie wolne od wchodzenia na wage i powiem szczerze ze strasznie sie tego bałam bo faza III trwa a dzisiaj wchodze i co?? wszystko w jak najlepszym porzadku...

No niestety, ja juz chyba nigdy nie spojrze na siebie inaczej, chociaz wszyscy mowia ze swietnie wygladam...a ja ciagle widze te tlusciutka Natalke

No wlasnie geterki...ostatnio ubralam legginsy, ladne czarne dlugie do tego tunike i krotka kurteczke - moj maz jak mnie zobaczyl powiedzial wow! za✂✂✂iscie...a ja widzialam wielkiego pulchniaka i czulam sie jakbym byla naga
Wszyscy mówią, że wyglądasz świetnie, mąż to potwierdza, waga potwierdza, a Ty co? Nie narzekać na siebie tylko zaufać proszę innym
albo...
Cytat:
A tak ogólnie to Witam Lachony Moje Kochane , chudzinki i inne gady hehe

Ja dalej na fazie III...chociaż wciąż boje się jej jak cholera, dzisiaj weszłam na wage pierwszy raz od 2 tygodni i zdziwiłam sie bardzo bo waga taka sama jak na zakończenie fazy II czyli 76 kg...:jupi : jestem mega zadowolona, ta dieta jest wprost rewelacyjna i wiecie co??? Ja chce jeszcze!!!!!!!!!!

od nastepnego poniedziałku wracam do Was na II faze chce jeszcze jakies 6-10 kg a później już będę szcześliwa
...jeśli uważasz, że Ci jeszcze te kilka kilogramów niepotrzebnych zostało.

Cytat:
Ja tez niestety zaniedbałam forum i sama sie normalnie za to zleje hehe ale staram sie nadrabiac ile sie da...majowka trwa ale pogoda jakas taka do bani, przynajmniej u mnie...
U mnie za oknem słoneczko. Spróbuję dziewczyny wyciągnąć na spacer, tylko jeszcze kawę dopiję

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
cześć chudzinki - w ten paskudny dzionek

gratuluje wszystkim spadków

jaki dzień taki i ja mam nastrój - czuję się strasznie - mam doła
czuję się staro, brzydko i do niczego , te motywatory które powstawiałyście uświadomiły mi że nigdy nie będę wyglądać tak jakbym chciała, wszyscy zrzucaja po 20 kg bez problemu a ja nie mogę swoich ostatnich 5 kg zgubić, jak patrzę na moje uda i brzuch to dopiero mam depresję, że z chęcią wszystko rzuciłabym w diabły i zjadła wielką biała czekoladę z okenkiem z całymi orzechami , ale dobrze że sklep gdzie mnie wołała kup mnie - dziś zamknięty więc może ta głupia myśl przejdzie mi do jutra, zresztą wtedy to dopiero załapałabym doła że się poddałam. Nie wiem co robić - przechodzę chyba na III fazę i utrwale już to co mam, bo nic chyba więcej z tego nie będzie...

przepraszam za moje żale ... z takim nastrojem to w ogóle nie powinnam wstawać a co dopiero odzywać się
Odzywaj się, żal się, od tego jesteśmy, by wysłuchać/wyczytać twoje smutki. I nie rzucaj Dukana w diabły, tylko przejdź na następną fazę. Szkoda tego, co już osiągnęłaś

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Nooo jest, jest, jest... W końcu jest spadek !!! i to pory bo z 99 na ok. 97 także prawie 2 kg

Stało ciagle po świątecznym wzroście, szybko wróciło do przedświątecznej 99, i potem stało, a nawet skakało w górę ale nie zwracałam na to uwagi bo to była na PW.... wczoraj był ostatni (4ty) dzień PW i dzisiaj rano już mnie 2 kg mniej prawie :jupi : Tym bardziej się cieszę, że znając moją zaniżającą o ok. 2 kg wagę (niestety elektronicznej nie udało się reanimować, może kupimy niedługo nową) to już nawet na prawidłowej, zeszlam z pułapu trzycfrowego, i coraz bliżej do 95, potem do 90... i może na moja imprezę wakacyjną zobaczę 8 z przodu a wiem, ze to juz będzie dla mnie oznaczało włożyć moje ukochane bojóweczki w rozm. 44 (małe 44).... Z tym, że ja na dół nie dąże do 38 ale do 40/42

Cieszę się jak głupia !!! A śmiać mi się chciało, bo rano stanęłam przed lustrem, spojrzałam na siebie... i mówię - no nie.... dzisiaj to już musi byc coś mniej - przecież czuję to i VOILA
Super, gratulacje spektakularnego spadku i powodzenia, żeby upragniona 8 pojawiła się przed wakacjami

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
byłam wczoraj w C&A jest masa ślicznych bluzeczek na takie foki jak ja
ale co ? tu odstaje, tu się źle układa... i w efekcie nic nie kupiłam, ale sis mierzyła coś i stanęłam między przebieralniami, chamy mają lustra pomniejszające, stałam i gapiłam się w to moje oszukane odbicie i wiecie co ? cuuuuudownie mi było
Foki, to moja młodsza buduje z klocków, są to takie smukłe wieże, więc mam dobre skojarzenie z tą nazwą. Kiedy ja zmienię się w fokę?
A spoglądanie w takie lustra jest fajne.

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
polskiego nie lubiłam... nauka to jeszcze (lubiłam filozofię i gramatykę) ale nigdy nie potrafiłam wstrzelić się w klucz odpowiedzi za to biologię zdawałam - wbrew pozorom tam dużo jest na zrozumienie a nie na kucie... prawdziwa pamięciówa to musi być na historii - ble
Ej, dziewczyny. Czy polski, czy historia, geografia czy wos, to wszystko dla mnie pamięciówki. Matematyka, to jest to!
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:39   #4502
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
ej kochana to wszystko pewno wina paskudenj pogody, każdy się przy takiej źle czuje i dopadają nas doły... czemu uwaąsza że nigdy nie będziesz wyglądać jakbyś chciała? przecież to możliwe! oczywiście jeśli teraz nie czujesz się na siłach na II fazę to idź na III - ustabilizujesz, zjesz parę smakołyków i wrócisz na II fazę pełna nowych sił i zapału
Cytat:
Ojjj Slonko a co to za nastroj?? Glowa do gory, Ty i tak juz wiele bardzo wiele osiagnełaś a co do przejscia na III faze, uwazam ze to dobry pomysł, przynajmniej na jakis czas, zebys sobie lekko odsapnęła a i moze uda sie rozpedzic nieco metabolizm
Ja jestem juz jakis czas na III ale czuje niedosyt wiec wracam od poniedziałku na II
Zastanow sie nad tym...:P
dzięki dziewczynki
ja nie jestem zmęczona tą dietą - bo ją lubię i dobrze się czuję - dlatego na niej jestem - ale dołuje mnie spadek na miesiąc w granicach 1 kg
wg testu pod koniec lutego miałam już ważyć 63,7 (waga wg Dukana) a tu maj i jeszcze pół kilo mi do tego brakuje, w takim tempie to w grudniu będę ważyć 58 (o ile w ogóle), ja zawsze ważyłam w granicach 64 kg i wydaje mi się że mój organizm broni się nogami i rękami by nie spaść poniżej tej wagi, wiem że mnie jest trudniej bo nie mam już 20 lat jak WY (zazdroszczę Wam), ale jak patrzę na te motywatory to zastanawiam się jak im się udało?. Wiem nie mogę narzekac bo zgubiłam prawie 15 kg wyglądam dużo lepiej, ale załapałam jakiegoś doła, może faktycznie to ten deszcz za oknem , dobija mnie mój brzuch - który jest już sporo mniejszy - ale mam na nim rozstępy które teraz mnie załamują, na wielkim brzuchu nie były tak widoczne jak teraz dzięki Wam że jesteście - przynajmniej tu mogę się wyżalić

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Odzywaj się, żal się, od tego jesteśmy, by wysłuchać/wyczytać twoje smutki. I nie rzucaj Dukana w diabły, tylko przejdź na następną fazę. Szkoda tego, co już osiągnęłaś
kochana jesteś - nie rzucam dukana - ale zaczynam już wątpic w dalsze efekty i poważnie zastanawiam się nad III fazą.
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:45   #4503
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zawsze ważyłam w granicach 64 kg i wydaje mi się że mój organizm broni się nogami i rękami by nie spaść poniżej tej wagi, wiem że mnie jest trudniej bo nie mam już 20 lat jak WY (zazdroszczę Wam), ale jak patrzę na te motywatory to zastanawiam się jak im się udało?. Wiem nie mogę narzekac bo zgubiłam prawie 15 kg wyglądam dużo lepiej, ale załapałam jakiegoś doła, może faktycznie to ten deszcz za oknem , dobija mnie mój brzuch - który jest już sporo mniejszy - ale mam na nim rozstępy które teraz mnie załamują, na wielkim brzuchu nie były tak widoczne jak teraz dzięki Wam że jesteście - przynajmniej tu mogę się wyżalić
żal się,żal! niestety, jak pisał Dukan w książce, organizm się przyzwyczaja do wagi, którą miał długo i nie będzie chciał spaść poniżej. dlatego też w teście było pytanie, jaka jest Twoja stabilna waga ,ile najwięcej ważyłaś i ile najmniej... no i nawet w teście Ci wyszło podobnie do teraz...z jakiegoś powodu mi też test zawyżył wynik (wyszło mi 57kg) i miałam to osiągnąć w maju. jest maj, a mi brakuje jeszcze 6 kg
Stary 2011-05-03, 10:48   #4504
WrednaZ
Raczkowanie

Ja mam 31 l. (hahah i niech będzie, że 31 kg do zrzucenia od startu) (zostało 24 ) więc też już mi troszkę trudniej .... ale im więcej się waży, tym szybciej przeważnie spada... zapewne do pewnego momentu.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:52   #4505
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Ej, dziewczyny. Czy polski, czy historia, geografia czy wos, to wszystko dla mnie pamięciówki. Matematyka, to jest to!
oj tak - matematyka jest świetna! (fizyka też ) zamierzam w przyszłym roku 'dozdawać' maturę z matmy właśnie, bo u mnie jeszcze była nieobowiązkowa... tylko co nieco trzeba będzie sobie przypomnieć bo trochę czasu minęło

Cytat:
dzięki dziewczynki
ja nie jestem zmęczona tą dietą - bo ją lubię i dobrze się czuję - dlatego na niej jestem - ale dołuje mnie spadek na miesiąc w granicach 1 kg
wg testu pod koniec lutego miałam już ważyć 63,7 (waga wg Dukana) a tu maj i jeszcze pół kilo mi do tego brakuje, w takim tempie to w grudniu będę ważyć 58 (o ile w ogóle), ja zawsze ważyłam w granicach 64 kg i wydaje mi się że mój organizm broni się nogami i rękami by nie spaść poniżej tej wagi, wiem że mnie jest trudniej bo nie mam już 20 lat jak WY (zazdroszczę Wam), ale jak patrzę na te motywatory to zastanawiam się jak im się udało?. Wiem nie mogę narzekac bo zgubiłam prawie 15 kg wyglądam dużo lepiej, ale załapałam jakiegoś doła, może faktycznie to ten deszcz za oknem , dobija mnie mój brzuch - który jest już sporo mniejszy - ale mam na nim rozstępy które teraz mnie załamują, na wielkim brzuchu nie były tak widoczne jak teraz dzięki Wam że jesteście - przynajmniej tu mogę się wyżalić
skoro masz wagę jaką długo utrzymywałaś to nic dziwnego że są zastoje - organizm ją sobie 'zapamiętał' i teraz chce ją zachować, ale dukan i z tym sobie poradzi! ale III faza byłaby dobra na rozkręcenie metabolizmu

ale sennie u mnie, pada, ciemno... kawka wypita, placuszki otrębowe z kakao zjedzone więc energia dostarczona i można brać się do roboty chyba światło sobie muszę zapalić do czytania...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:01   #4506
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
ale sennie u mnie, pada, ciemno... kawka wypita, placuszki otrębowe z kakao zjedzone więc energia dostarczona i można brać się do roboty chyba światło sobie muszę zapalić do czytania...
we Wrocławiu pada śnieg paranoja. idę zrobić placuszki. i kakao może też
Stary 2011-05-03, 11:09   #4507
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

czesc chudzinki
ale napisalyscie, nie ogarniam tego :P
ale paskudna pogoda wyszla na majowke:/ wlasnie u TŻ siedzie, bo na dzialce bylo zimno strasznie :P
na wage nie wchodze, bo po co :P
gratuluje spadkow jak zwykle
ja dzis zaczynam 3 dni proteinek, wczoraj sie najadlam do pelna warzywkami, az za duzo

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:23   #4508
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
żal się,żal! niestety, jak pisał Dukan w książce, organizm się przyzwyczaja do wagi, którą miał długo i nie będzie chciał spaść poniżej. dlatego też w teście było pytanie, jaka jest Twoja stabilna waga ,ile najwięcej ważyłaś i ile najmniej... no i nawet w teście Ci wyszło podobnie do teraz...z jakiegoś powodu mi też test zawyżył wynik (wyszło mi 57kg) i miałam to osiągnąć w maju. jest maj, a mi brakuje jeszcze 6 kg
Widzisz właśnie Dukan wyliczył zgodnie z prawdą - ale je chciałabym go przechytrzyć no ale jak widać on się nie daje, najgorsze jest to że ja nie chcę wyglądać jak wychudzona szkapa bo do tego nie dążę ale tę 60 chciałabym osiągnąć

Cytat:

skoro masz wagę jaką długo utrzymywałaś to nic dziwnego że są zastoje - organizm ją sobie 'zapamiętał' i teraz chce ją zachować, ale dukan i z tym sobie poradzi! ale III faza byłaby dobra na rozkręcenie metabolizmu
może faktycznie powinnam przejść na III, właśnie jak już pisałam mój organizm broni się rękami i nogami by nie spaść poniżej tych 64 kg, myślę że jak na III się zmobilizuję i więcej jeszcze ruchu włączę to może osiągnę to co chcę? Niestety ja jeszcze z tą wagą nie czuje się dobrze i dlatego chcę zgubić jeszcze te 4 kg

a pogoda faktycznie jest do d..y, właśnie wciągnęłam ostatni kawałek WZ i pije kawkę

a jaki mam rozpiernicz na środku pokoju - właśnie się zmobilizowałam by zrobić przegląd ciuchów i je posegregować - zimowe pochować - a letnie wyciągnąć - przymierzyłam sobie spodnie bojówki które kupiłam dawno temu - ale nigdy nie udało mi się w nie wejść - dziś się dopięłam i nadają się do chodzenia - chociaż jeden pozytywny akcent dzisiejszego dnia (poza Wami )
Stary 2011-05-03, 11:25   #4509
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

wiecie co, strasznie mi niedobrze i wymiotowałam.. nie wiem czemu. może przez to, że wczoraj zjadłam kurczaka z grilla z supermarketu:mu r: bo jak wracaliśmy to byłam taka wykończona, że już mi się nic nie chciało robić
albo nie wiem, czym może to być spowodowane.

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:31   #4510
martinq
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Dzisiaj zważyłam się rano po pierwszym dniu fazy I i przybyło 0,2kg.
W ogóle te 3kg to ja schudłam w 4 pierwszych dniach fazy uderzeniowej i stało a teraz +2kg, a wcale dużo nie jem...

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:42   #4511
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
może faktycznie powinnam przejść na III, właśnie jak już pisałam mój organizm broni się rękami i nogami by nie spaść poniżej tych 64 kg, myślę że jak na III się zmobilizuję i więcej jeszcze ruchu włączę to może osiągnę to co chcę? Niestety ja jeszcze z tą wagą nie czuje się dobrze i dlatego chcę zgubić jeszcze te 4 kg

a pogoda faktycznie jest do d..y, właśnie wciągnęłam ostatni kawałek WZ i pije kawkę

a jaki mam rozpiernicz na środku pokoju - właśnie się zmobilizowałam by zrobić przegląd ciuchów i je posegregować - zimowe pochować - a letnie wyciągnąć - przymierzyłam sobie spodnie bojówki które kupiłam dawno temu - ale nigdy nie udało mi się w nie wejść - dziś się dopięłam i nadają się do chodzenia - chociaż jeden pozytywny akcent dzisiejszego dnia (poza Wami )
odpoczniesz na III fazie, dołożysz ćwiczeń to 4kg ubędą - albo na III albo wrócisz na chwile na II... za spodnie - widzisz jest dobrze, są jakieś pozytywy

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dzisiaj zważyłam się rano po pierwszym dniu fazy I i przybyło 0,2kg.
W ogóle te 3kg to ja schudłam w 4 pierwszych dniach fazy uderzeniowej i stało a teraz +2kg, a wcale dużo nie jem...
to przybyło ci 0,2 czy 2,0kg? bo nie rozumiem... i jak to że piszesz że dziś w pierwszym dniu I fazy a potem że schudłaś 3kg na fazie uderzeniowej czyli I... przepraszam ale nie rozumiem nic...
Stary 2011-05-03, 11:53   #4512
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
odpoczniesz na III fazie, dołożysz ćwiczeń to 4kg ubędą - albo na III albo wrócisz na chwile na II... za spodnie - widzisz jest dobrze, są jakieś pozytywy
dzięki - jesteście kochane - jest mi lepiej że Was mam
drugi pozytyw dzisiejszego dnia - weszłam w moją miniówkę - w której chodziłam jak miałam 18 lat
ale nogi i brzuch szkoda że też nie wyglądają jak za tamtych czasów

ale nie można mieć wszystkiego
Stary 2011-05-03, 12:20   #4513
Zingiber
Raczkowanie

basia_ww, no cóż, nie jesteśmy już niewinnymi nastolatkami. Mamy wolniejszy metabolizm, swoje nawyki, inny tryb życia. Będzie dobrze! Wejdziesz jeszcze w miniówkę z przedszkola!!! Przy okazji nowy motywator (+/- 14 kg)

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-03 o 12:24
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 12:25   #4514
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Przy okazji nowy motywator (+/- 14 kg)
super
to ja też wrzucę
Stary 2011-05-03, 12:49   #4515
Zingiber
Raczkowanie

Ooo, dla pierwszej pani oklaski! Drugą widziałam i wydała mi się podejrzana - sesja glamour i wyćwiczone ciało. Ale niech tam... To jeszcze nic przy japońskich i koreańskich chudzielcach, które z 52 kg odchudzają się dukanowo do 45 kg. To dopiero masakra!!! Doktor powinien tego zabronić Za to ta dziewczyna to jest coś: http://glamedup.wordpress.com/2010/06/17/omg/

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-03 o 12:51
Stary 2011-05-03, 12:50   #4516
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

metal_fish - nasza Pani doktor co mogę zrobić, żeby jakoś wytrzymać? bo tak mnie ten brzuch boli i te wymioty. pomóż

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 12:53   #4517
Zingiber
Raczkowanie

No niestety, nie jestem metalową rybką, ale tak się właśnie u mnie kończyło - bardzo rzadkie i to kilka lat temu - spożywanie mięsnych cudów na tzw. mieście. Położyłabym się do łóżka i piła herbatę rumiankową albo jakąś inną. Przejdzie. Ewentualnie piła mleko, bo to dobre na zatrucia pokarmowe, a nawet arszenik
Stary 2011-05-03, 12:53   #4518
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
basia_ww, no cóż, nie jesteśmy już niewinnymi nastolatkami. Mamy wolniejszy metabolizm, swoje nawyki, inny tryb życia. Będzie dobrze! Wejdziesz jeszcze w miniówkę z przedszkola!!! Przy okazji nowy motywator (+/- 14 kg)
i chyba znów się załamę
a szkoda ja bym chciała cofnąć kilka lat -
a to z przedszkolem to dobre - ale aż tak starych ciuchów nie mam, tę z osiemnastki - trzymam z sentymentu
Stary 2011-05-03, 12:55   #4519
Zingiber
Raczkowanie

Specjalnie zaszalałam z ciuchami przedszkolnymi - bo spódniczki w moich czasach były na gumce, hehe. Eee tam, ja bym nie chciała cofnąć czasu, może troszeczkę W końcu mamy więcej doświadczenia, nie? I inne spojrzenie na życie.
Stary 2011-05-03, 12:57   #4520
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
Specjalnie zaszalałam z ciuchami przedszkolnymi - bo spódniczki w moich czasach były na gumce, hehe. Eee tam, ja bym nie chciała cofnąć czasu, może troszeczkę W końcu mamy więcej doświadczenia, nie? I inne spojrzenie na życie.
To prawda - ja chciałabym mieć z 6 lat mniej i dzisiejsze doświadczenia i rozum , no ale cóż nie da się więc teraz trzeba już dobrze korzystać z tego rozumu
Stary 2011-05-03, 12:57   #4521
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo, dla pierwszej pani oklaski! Drugą widziałam i wydała mi się podejrzana - sesja glamour i wyćwiczone ciało. Ale niech tam... To jeszcze nic przy japońskich i koreańskich chudzielcach, które z 52 kg odchudzają się dukanowo do 45 kg. To dopiero masakra!!! Doktor powinien tego zabronić Za to ta dziewczyna to jest coś: http://glamedup.wordpress.com/2010/06/17/omg/
te też super
Cytat:
i chyba znów się załamę
a szkoda ja bym chciała cofnąć kilka lat -
a to z przedszkolem to dobre - ale aż tak starych ciuchów nie mam, tę z osiemnastki - trzymam z sentymentu
kochana nie łam się! ćwiczysz coś...? bo może warto zacząć?

a ja jescze motywacja (obiecuję, więcej nie będę:P)
cudnie teraz wygląda

i na koniec dla tych, które już wyglądają fajnie, ale to jeszcze nie to - da się podrasować
Stary 2011-05-03, 13:02   #4522
Aatena
Zadomowienie

U nas pogoda też się psuje. Pisałam o słoneczku, a teraz już się schowało. Byłyśmy godzinkę na spacerze, ale młodsza już nie chciała chodzić na własnych nóżkach, więc wróciłyśmy.

Pisałam wczoraj o szaleństwie mojej wagi i dziś ciąg dalszy. Kolejne -0,5kg, czyli przez ostatnie 6 dni spadło więcej niż przez 6 dni fazy I (teraz 2,6 - na I fazie 2,3)

Ta dziewczyna na drugim motywatorze pierwszej serii dodanym przez Tchnienie jest aż za chuda.
A w rozmiar 6 (34) jak pierwsza, to nigdy nie wejdę, na pewno nie przy bmi=24 (dla mnie to 77kg)

Ta ostatnia dziewczyna (w różowych majtkach) chudła 14m-cy do takiego efektu, więc mimo powolnego spadku, liczy się efekt

Edytowane przez Aatena
Czas edycji: 2011-05-03 o 13:10
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 13:04   #4523
WrednaZ
Raczkowanie

Nie mogę się doczkekać jak zobacze 93 kg - wygląda ślicznie
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 13:16   #4524
mroziq
Zadomowienie

Niesamowite te zdjęcia Aż się człowiek nie może doczekać ,kiedy on będzie mógł tak spojrzeć na siebie i powiedzieć "to już koniec"
U mnie dzisiaj dobra wiadomość waga pokazała równe 57 kg (tak jak zakładałam ) Zauważyłam,że serio zmieniła się prędkość chudnięcia... Teraz idzie ok. 0.8 kg na 10 dni To i tak nieźle
Jeszcze 2 kg do wyznaczonego celu Do 1 czerwca na pewno dam radę Czyli wszystko ładnie pięknie,tak jak sobie postanowiłam
Chociaż dukan obiecał mi MARZEC haha

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
U nas pogoda też się psuje. Pisałam o słoneczku, a teraz już się schowało. Byłyśmy godzinkę na spacerze, ale młodsza już nie chciała chodzić na własnych nóżkach, więc wróciłyśmy.

Pisałam wczoraj o szaleństwie mojej wagi i dziś ciąg dalszy. Kolejne -0,5kg, czyli przez ostatnie 6 dni spadło więcej niż przez 6 dni fazy I (teraz 2,6 - na I fazie 2,3)

Ta dziewczyna na drugim motywatorze pierwszej serii dodanym przez Tchnienie jest aż za chuda.
A w rozmiar 6 (34) jak pierwsza, to nigdy nie wejdę, na pewno nie przy bmi=24 (dla mnie to 77kg)

Ta ostatnia dziewczyna (w różowych majtkach) chudła 14m-cy do takiego efektu, więc mimo powolnego spadku, liczy się efekt
Ta ostatnia to nie bardzo miała z czego chudnąć
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 13:16   #4525
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Niesamowite te zdjęcia Aż się człowiek nie może doczekać ,kiedy on będzie mógł tak spojrzeć na siebie i powiedzieć "to już koniec"
U mnie dzisiaj dobra wiadomość waga pokazała równe 57 kg (tak jak zakładałam ) Zauważyłam,że serio zmieniła się prędkość chudnięcia... Teraz idzie ok. 0.8 kg na 10 dni To i tak nieźle
Jeszcze 2 kg do wyznaczonego celu Do 1 czerwca na pewno dam radę Czyli wszystko ładnie pięknie,tak jak sobie postanowiłam
Chociaż dukan obiecał mi MARZEC haha
ale Ci zazdroszczę tego 57 mi Dukan tyle na maj wyliczył;P...

a patrzcie co znalazłam - zdjęcie z GIMNAZJUM ale miałam nogi pewnie i tak narzekałam, że byłam gruba. co ja bym teraz za takie nogi oddała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja.jpg (21,7 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-05-03, 13:17   #4526
julitaw
Raczkowanie

GG do julitaw

Czesc dziewczyny.
Niestety waga skacze jak glupia, nie lubie jej i juz.

Dzisiaj niestety bylo +1kg.
Teoretycznie wiem dlaczego, ale wcale nie jest mi lepiej z tego powodu.

Postanowilam wspomagac sie tylko mate i czerwona herbatka zamiast pigul. Boje ze rozleniwie jelita i dopiero sobie narobie klopotu.
Normalnie mam strasznie powolna przemiane materii, a juz przy tej diecie (szczegolnie w dni bialkowe) to jest jakas tragedia.

Zastanawiam sie czy nie lepszym wyjsciem jest 3/3 (zamiast 5/5), ale boje sie ze waga bedzie wolniej spadac.

Wyglada na to, ze sie wielu rzeczy boje (sic!)

Humor mi sie popsul przez to wszystko i tyle
Stary 2011-05-03, 13:23   #4527
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
dzięki - jesteście kochane - jest mi lepiej że Was mam
drugi pozytyw dzisiejszego dnia - weszłam w moją miniówkę - w której chodziłam jak miałam 18 lat
ale nogi i brzuch szkoda że też nie wyglądają jak za tamtych czasów

ale nie można mieć wszystkiego
brzuch i nogi można jeszcze wyćwiczyć! wiem łatwo się mówi samej mi brak motywacji zmotywujcie mnie jakoś do ćwiczeń!!!!!!

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
metal_fish - nasza Pani doktor co mogę zrobić, żeby jakoś wytrzymać? bo tak mnie ten brzuch boli i te wymioty. pomóż
pić dużo słabej herbaty! lepiej nic nie brać na zahamowanie wymiotów bo jeśli to faktycznie zatrucie pokarmowe (a na to wygląda że to ten kurczak...) to lepiej jak organizm wszystkiego się pozbędzie górą czy też dołem jedz jogurty bo też są dobre na zatrucie, jak masz PW to wypij trochę soku pomidorowego, pij dużo wody mineralnej - ogólnie dbać żeby się nie odwodnić i nie pozbawić elektrolitów. jak nie minie w ciągu 24-48h to do lekarza bo może być konieczny antybiotyk i kroplówka z płynów

Cytat:
chyba wysoka jesteś, wnioskuję z bmi i wagi przy nim.... więc nic dziwnego że nie dla ciebie 34 bo wzrost się też liczy. co innego azjatki któe są bardzo niziutkie
Stary 2011-05-03, 13:32   #4528
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julitaw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Niestety waga skacze jak glupia, nie lubie jej i juz.

Postanowilam wspomagac sie tylko mate i czerwona herbatka zamiast pigul. Boje ze rozleniwie jelita i dopiero sobie narobie klopotu.
Normalnie mam strasznie powolna przemiane materii, a juz przy tej diecie (szczegolnie w dni bialkowe) to jest jakas tragedia.

Humor mi sie popsul przez to wszystko i tyle
Kochana - trzeba sobie jakoś ten paskudny nastrój poprawić, trzeba być pozytywnie nastawionym - jutro będzie dobrze
powiedziała największa pesymistka dzisiejszego dnia

Cytat:
te też super
kochana nie łam się! ćwiczysz coś...? bo może warto zacząć?
Kochana ćwiczę - dwa razy w tygodniu chodzę na fitness - do tego czasami coś w domu, ale zamierzam się bardziej przyłożyć - i więcej ćwiczyć w domu - mąż restauruje mój rower i mam zamiar moje autko zamienić na rower - bo jak zobaczyłam wczorajsze spalanie po zatankowaniu na stacji to się załamałam więc może będzie jeszcze inna korzyść z tego

ale ze mnie mamuśka - wylewa żale na forum, zrobiła porządek w szmatach swoich i dziecka i zapomiała wstawić obiad - oprzytomnienie - mamusiu jestem głodny no cóż zupki już nie będzie ale ziemniaczki wstawione

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
brzuch i nogi można jeszcze wyćwiczyć! wiem łatwo się mówi samej mi brak motywacji zmotywujcie mnie jakoś do ćwiczeń!!!!!!
to ja też proszę o motywację do większych ćwiczeń
ale chyba najlepszym motywatorem dla mnie byłoby zdjęcie mojego brzucha porozklejane w całym domu
Stary 2011-05-03, 13:34   #4529
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
ale Ci zazdroszczę tego 57 mi Dukan tyle na maj wyliczył;P...

a patrzcie co znalazłam - zdjęcie z GIMNAZJUM ale miałam nogi pewnie i tak narzekałam, że byłam gruba. co ja bym teraz za takie nogi oddała
To Ty chudzina byłaś !! Ja od podstawówki byłam pączkiem
Pamiętam jeszcze taką akcję chyba z 3 klasy podstawówki,i koleżanka miała taką samą bluzkę,jak ja (ja szarą,ona zieloną) i już wtedy myślałam,że ja wyglądam dużo gorzej,bo ona jest chuda a ja gruba
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 13:40   #4530
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
To Ty chudzina byłaś !! Ja od podstawówki byłam pączkiem
Pamiętam jeszcze taką akcję chyba z 3 klasy podstawówki,i koleżanka miała taką samą bluzkę,jak ja (ja szarą,ona zieloną) i już wtedy myślałam,że ja wyglądam dużo gorzej,bo ona jest chuda a ja gruba
no byłam;P tzn jako dziecko-niejadek, potem zaczęłam brać leki na alergię, po których prytyłam, ważyłam prawie 60 kg przy 1,4m wzrostu... potem 'wyrosłam' i potem wróciłam do leków, w wieku 14-15 lat doszłam do 65 w wieku 17, schudłam do 58, potem przytyłam z 5 kg w pół roku będąc z TŻtem, a odkąd z nim zamieszkałam...+15 w 1,5 roku. więc zawsze trzymałam się ok. 60 kg... poza studiami

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości