|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)
Cytat:
Ale fajny...Podałam llinka do figlowiska http://www.figlowisko.eu/
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie ja gdzie ja
mojemu Tż umyślił się remont pokoju koło kuchni tego co w nim koczujemy.... Makabra! Trzeba bylo zdrapać cały sufit konkretnie- syfu co nie miara! A ten pokój nie posiada drzwi więc na✂✂✂... w całej chałpie! Tapet nie skończył kleić, bo kleju brakło. Narazie wyszłam z najgorszego syfu i kuchnie wyczyściłam... Jestem wymordowana jak koń po westernie- pije piwko własnie...Piotruś jak ciepło szaleje na placu zabaw...ogólnie nieźle zniósł ten remont i burdel wokoło. Poza tym była moja mama i też rodzine odwiedzaam z nią jak mi się chciało. Ech dzisiaj wyjechały... |
|
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Zebra, ale fajnie, że Tżtowi sie chce coś zmieniać i poprawiać
![]() Lind, a Ty jaki masz wózek/ Podasz mi linka? Jesteś ze swojego zadowolona? Co jest ważne przy kupnie wózka? Wiem, że temat był już poruszany, ale ja jestem zapóźniona Zresztą może macie jakieś nowe spostrzeżenia? A ty Oliwka, co masz?Dzięki z góry za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Lind, supciowe to figlowisko Będziesz sama chodzić z Misiem czy z kimś jeszcze?
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku ja to najbardziej byłam za tako jumper x i gdybym miała kupować to wziełabym ten
A przy wyborze wózka znaczenie ma największe gdzie się mieszka i jak się będzie go używało. Ja bylam zadowolona ze zwykłego wózka na pasach skórzanych, bo niesamowicie amortyzował- rewelacja! Tylko był ciężki... Ale nie żałuje, że go miałam Poszalałam przy kombinowaniu z lżejszą spacerówką za to potem. Z gondoli korzystałam 5 miesięcy.
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym mieszkała w mieście kupiłabym używaną gondolę a potem zainwestowała w porządną spacerówkę. W sumie na wsi też ale może inne kryteria bym brała pod uwagę. Całe poprzednie lato jeździłam po lesie - ważne duże pompowane koła... Teraz (w sumie teraz nie jeżdżę bo wózek złapał gumę - Kakusiu pamiętasz moją prośbę
) więcej po asfalcie bo Michaś nie lubi lasuDo figlowiska umawiam się z dziewczynami z którymi spotykam się czasem. Kupiłam 3 wejściówki to może któryś raz sama albo z Tz pojadę...
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Lind czemu do miaasta0 ja na wsi mieszkam i wybrałam te metode. I nie żałuje. Gondola była super dla takiego noworodka- wózek płynął! A potem poszalałam przy wyborze spacerówki- zmieniałam nawet ja wiecie
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak sobie myślałam, żeby kupić za jednym zamachem gondolowo- spacerówkowy. Ale jeszcze się nie zdecydowałąm:0
Lind, Michaś nie lubi lasu?? jak to? Ta Emmaljunga CD jest bardzo lekka i dobrze się prowadzi plus na zimę jest dobrze zabudowana, ma duże koła , można po wybojach szaleć ![]() Ale jeszcze będe oglądać. Musze zobaczyć tego tako jumpera, chce się też przyjrzec X-landerom. Oglądałam jeszcze 4ridera: zupełnie nie dla mnie, wyprofilowany tak, ze miałam wrażenie, że pcham ciężarówkę i jeszcze jakieś na t (telunga??, musze sprawdzić), też ogladałam i też były leciutkie
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Jumpera któraś tu ostatnio pokzywała... Jejku Abz chyba
Tak, że może zdać Ci relacje![]() Ja gondole miałam 2w1- spacerówka też była. Ale z racji wagi(20kg) jak mały skończył 5 msc przesadziłam go do Tako Sportster... Super wózek uwielbiałam go! Ale na spacerówke też ciężki i nie miał przednich kół skrętnych , więc jak mały osiągnął te 10kg gorzej się jeździło. No ale teraz wiem, że tako ma porządne wózki, a jumper od początku mi się podobał. Tylko szkoda kasy mi było jak sąsiadka zaoferowała sprzedaż adbora. Ostatecznie mam baby design sprint teraz i nie narzekam. I duży i wygodny dla dziecka i lekki dla mnie. ale droga wózkowa była u mnie wyboista Ale nie żałuje- na karzdym etapie inny wózek radził sobie lepiej. Miałam jeszcze leciutkiego haucka- ale on tylko do miasta się nadawał.
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, wrzuciłam w końcu foty do K
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie wyglądasz! Jak miło cię zobaczyć
Ale zleciało! Dopiero co dowiedziałam się przecież, że jesteś w ciąży Fryzurke masz fajną.
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Zebra
Nie mogłam się zebrać ze wstawieniem zdjęć i w końcu wszystkei razem wrzuciłam No, czas leci, że hej!
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie miałam Cię prosić o fotkę z brzuszkiem...
Świetnie wyglądasz ) i się załamałam ![]() Oliwko wrzuć swoje zdjęcie
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na żywo jeszcze kilka osób mi powiedziało, że nie wyglądam żebym bardzo dużo przytyła, ale na fotach wyglądam tragicznie w ogóle to mam doła, poród coraz bliżej fobia szpitalna jakaś chodzę śpiąca jakaś no i weruczek to ma foty rewelacyjne! im więcej będziesz narzekać na wygląd tym bardziej będę na Ciebie zła
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-05-03 o 15:45 |
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
hehe, bo ja wrzuciłam najlepsze i wyselekcjonowane:P Tych na których widać mój drugi podbródek nie pokazuję.
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuć do K to ocenimy Heh, ja się cieszę że nie miałam czasu się zastanowić zanim urodziłam A może to już hormony dają znać o sobie? Ja kilka dni przed porodem byłam drażliwa bardzo
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś Oliwka też mam smętny humor, może przez pogode? widziałyście, co się na Śląsku dzieje?
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Widze co się u mnie dzieje- masakra... Cały dzień leje i wieje...
Po trochu sprzątam. Karnisze już wiszą, firana, okno umyte, i już super Piotrek ma kącik z zabawkami, który od razu mu się spodobał Jakbym chciała żeby wszytsko było pewne i po trochu całość podremontowywać... A tak trzeba czekać poprostu..
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley tż ma "zakaz" robienia mi fotek i tym sposobem ich nie mam a jak robi to się zasłaniam itd. więc fotka wiadomo jaka wychodzi.
Nie mogę na siebie patrzeć mam drugi podbródek nie pilnowałam diety w I trymestrze i najbardziej wtedy tyłam przed ciążą ważyłam 65kg/170 cm i chuda nie byłam wcale ![]() Jedyne fotki, które robię to brzucha od czasu do czasu i tyle wystarczy
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie od kilku dni dziąsło boli, krew mi leci, ropa się zbiera... Buuu... Już tak było rok temu, jeszcze w ciąży byłam ale samo przeszło.... A wszystko przez to że między 6 a 7 mam dziwną przerwę i mi tam jedzenie utyka
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- No Oliwka to ja ważyłam przed ciążą tyle samo ale 6cm niższa jestem... A 18kg to jeszcze nie tak strasznie, teraz pewnie nabierasz wody przed porodem i dlatego wydaje CI się że jest tak źle... Tz-a koleżanka z pracy ma 150cm w kapeluszu a przytyła 30kg w ciąży - nie znałam jej wtedy - pewnie łatwiej było ją przeskoczyć niż obejść w koło Niedługo urodzisz i zacznie się kołowrotek przy dziecku, dieta mamy karmiącej i zrzucisz raz dwa... Ja ze szpitala wróciłam 11kg lżejsza niż do niego pojechałam.
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje... Nawet sobie nie chce wyobrażać, bo od razu zaczynam myśleć o zębach i dentyście, że musze latem iść do kontroli.
Olliwka z waga jest jak Lind opisuje.... u mnie większość została w szpitalu a reszta po pół roku była już bardzo zadowalająca. Tzn. brzuch nawet, bo w dżinsy szybko weszłam. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-05-03 o 20:20 |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, a ja cie rozumiem, przed ciaza wazylam ok 53-53kg 160cm i jakas super chuda nie bylam, a teraz juz waze 64-65, a jeszcze 3 miechy zostaly... łeee, co to bedzie...
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
A jak Wasze brzuchy na dzień dzisiejszy wyglądają? faktycznie zostaje jakaś skóra na brzuchu po porodzie?
Wiem, że te kg zrzucę, ale wiecie jak to jest jak się na siebie w czasie ciąży patrzy czasami krytycznie...przynajmniej ja tak mam bo przed ciążą też byłam niezadowolona ze swojej figury więc teraz ![]() lind a co z tym dziąsłem teraz? płuczesz czymś, smarujesz? może do dentysty idź?
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka no mój brzuch po porodzie był jak w 3 msc może- nieduży ale był. A tak po pół roku był taki nieduży flaczkowaty. Obecnie jest spoko, jak nie zjem to płaski jest, ale jakoś szybciej go wywala po jedzeniu- musialabym ćwiczyć żeby mięśnie jakieś nabrać, ale mi się nie chce. Ale tak podsumowując nie narzekam na brzuch. Piersi to masakra za to
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
1)dziewczyny a mroziłyście mleko dla malucha? w takich woreczkach czy pojemniczkach? zastanawiam się czy kupować coś podobnego już teraz czy wstrzymać się
![]() 2)czy rożek trzeba wyprać? (jest ze sklepu i śmierdzi nowością) może wystarczy przewietrzyć tylko?
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rożek bym wyprała Mój brzuch jak to mój brzuch - przed ciążą był i teraz jest duży... z d..p. gorzej... Ale ciąża co najwyżej proporcje ciała mi trochę zmieniła - schudłam w ramionach, biuście i przez to d..pa wydaje się większa ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ---------- Za tydzień w biedronce będą : 3-pak body za 14.99 Gigant truck - wywrotka lub traktor za 59zł
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka zdecydowanie wyprać- ja do tej pory wszystko co nowe dla Piotrka piore. Lezy to w sklepie cholerka wie ile- zbiera kurz, ludzie macają... A już nie wspomne o tym co na produkcji musi się dziać
![]() Wstrzymaj się z woreczkami na mleko- najpierw warto zobaczyć jak to będzie z pokarmem. Piotrek wstał o 6 i nie wyspałam się
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
hej
lindsley a w lodówce to mleko w czym trzymałaś? wstrzymam się z kupowaniem pojemników itd. ten rożek to zapakowany w folię jest, ale śmierdzi nowością pewnie nikt go nie macał raczej A ja wstałam już o 6 z tż , pojechałam z nim kilka przystanków (bo od 2 miechów oszczędza na paliwie i jeździ autobusami) na badania krwi, moczu (ostatnie już) . Byłam zła jak nie wiem bo telefonu nie wzięłam a ja bez tel. nie lubię no, ale wróciłam około 9, zjadłam śniadanie właśnie i za godzinę jadę do dentysty...na kontrolę. Po drodze kupiłam bułki z truskawkami pogoda w miarę ok, słońce i coraz cieplej ![]() no i zadzwonię dzisiaj i zapytam czy jest możliwość podjechania na ktg bo ginka mi jedno zleciła ![]() Pierwszy raz na to idę , byłyście?
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka ja tam z foli wyciągam i oglądam coś i dotykam jak kupuje- czy to rożek, pościel itd. Po drugie samo się nie zrobiło:P i ta chemia kurz...
Ja na ktg nie byłam- miałam dopiero robione w szpitalu jak leżałam. |
|
|
|
|
#2639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio widziałam parę razy na ulicy tego sprinta i myśle, że jak kiedyś będę zmieniać wózek to niewykluczone, że właśnie na taki ![]() Cytat:
Cytat:
2. rożek wypierz Cytat:
U nas trochę zmian, bo się przeprowadziliśmy!! Dzisiaj pierwsza nocka na swoim była Krzysiu mimo że ma 7 m-cy spal w swoim pokoiku sam Jak tylko dał znak to mamusia do niego biegła, na szczęście chyba tylko 2 lub 3 razy
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Abz gratuluje przeprowadzki! Czekamy na fotki jakieś
Ja ze sprinta zadowolona jestem- zwłaszcza z kół i szerokiego siedziska. A no i buda duża naprawde chroniąca- tylko materiał wiadomo delikatniejszy nie to co w poprzednich wózkach Ale nie może być taki byle jaki, bo ja mam używany i jeszcze komuś posłurzyć mógłby po Piotrku. Gdybyś kiedyś miała zmieniać i myślała nad nim możesz pytać o wszystkoA to nie wiem już która tu pokazywała jumpera niebieskiego, że kupiła z drugiej ręki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Ale fajny...

) więcej po asfalcie bo Michaś nie lubi lasu

Tak, że może zdać Ci relacje

) i się załamałam 
na żywo jeszcze kilka osób mi powiedziało, że nie wyglądam żebym bardzo dużo przytyła, ale na fotach wyglądam tragicznie
chodzę śpiąca jakaś
Ja ze sprinta zadowolona jestem- zwłaszcza z kół i szerokiego siedziska. A no i buda duża naprawde chroniąca- tylko materiał wiadomo delikatniejszy nie to co w poprzednich wózkach