|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
Panie w salonach potrafią być wybitnie nieuprzejme. Mnie z kolei się dostało za to, że ZA SZYBKO szukam sukienki (do ślubu było pół roku)
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie po świętach. Trochę wam zazdroszczę, do waszych ślubów już nie tak długo. Ja bym chciała już wszystko załatwiać, zaproszenia, winietki itp. A to jeszcze półtora roku. Ale i na mnie przyjdzie pora
Musimy spotkać się na dniach z kamerzystą i fotografem i w sumie tyle póki co załatwiania.
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26548973]Zobaczysz, szybciutko czas zleci
[/QUOTE]Zleciało, zleciało, zaczynaliśmy z ponad 360 dniami, a już tylko 57. Byliśmy dziś w USC, przyjemność otrzymania zaświadczeń do ślubu wyznaniowego kosztuje 84 zł i uwaga opłata na konto USC w miejscu w którym bierzemy ślub. Mrowinka, Ty zdaje się zostajesz przy swoim nazwisku? Moja rodzina bliższa i dalsza robiła aferę, że nie zmieniam, nasłuchałam się, że panie w USC się krzywią, ale było ok - żadnych komentarzy. ))Im dalej, tym bardziej nie mogę się doczekać.
|
|
#3455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W USC jeszcze nie byliśmy, może uda się w tym tygodniu. Co do nazwiska -tak, zostawiam swoje. Rodzina jak na razie nic nie marudziła, ale w sumie niewiele osób wie
|
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
cholera dawno tu do was dziewczynki nie zaglądałam....ale fajnie mi się przypomniało jak to było fajnie przygotowywać slub...a już minęło 7 miesiecy,,,a jak by z rok!!!!super...cieszcie się tym wszystkim dziewczyny ile możecie...i taka rada w dniu slubu nie stresujcie się pierdołami bo i tak nic nie poradzicie a bedzie musiało byc zrobione tak czy inaczej
ale zapamietacie jak się czułyście ja miałam taką wykładkę że nie przejmowałam się już niczym cały dzień chodziłam w skowronkach!!!!!!!!!!supe r trzymam za was kciuki co by się wszystko udało jak najlepiej, tak jak sobie wymarzyłyście !!! ) sciskam gorąco!!!
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Wtedy mój ślub wydawał mi się taaaaki odległy, że po podpisaniu umów nie zaprzątałam sobie nim głowy. A tu już mniej niż 2 miesiące. ![]() Jak tam się żyje..?
|
|
|
#3458 |
|
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was słyszała coś o firmie Impact-film z Ustronia Morskiego? zajmuja sie videofilmowaniem i zdjęciami. Cenowo są atrakcyjni, ale nie mogę nigdzie znaleźć opinii na ich temat.
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=wika82;26575766]Justyna, a ja pamiętam, końcówkę Twoich przygotowań, a potem zdjęcia.
) Wtedy mój ślub wydawał mi się taaaaki odległy, że po podpisaniu umów nie zaprzątałam sobie nim głowy. A tu już mniej niż 2 miesiące. ![]() Jak tam się żyje..? [/QUOTE/]No jak najlepiej mój mężuś za jakieś dwa tygodnie ucieka mi na pólroczną szkółkę...więc rocznicę spędzimy osobno a tak poza tym to własnie zakończyliśmy remont i właśnie umeblowujemy mieszkanko szykujemy się również bardzo powoli na bobasa.....a tak w wielkim skrócie to zaczęło się zycie i jest SUPER!!!!!!A ty wika już wszystko zapięte na ostatni guzik?? to juz za chwilkę...a tak wogóle to zobaczysz jak szybko zleci ci wesele niestety :/
|
|
#3461 | |
|
Zadomowienie
|
Halo halo a gdzie nasza Gwiazdunia? Pewnie w Polsce zabawia. Gwiadeczko pamietaj, ze czekam na zdjecie sukni z przymiarki
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- [QUOTE=justynaw1982;265949 69] Cytat:
Pol roku bez siebie to ja raczej bym nie wytrzymala Pamietam jak bylam w Pl i moj TZ wyjechal do UK na trzy miesiace... codziennie byly placze i szloche, spanie w jego koszuli i czekanie na telefon Od tamtej pory powiedzielismy sobie, ze juz nigdy na tak dlugo sie nie roztaniemy ![]() To Cie teraz pocieszylam |
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niesprawiedliwe tyle czekania - jedna noc i po wszystkim. Nie martw się pół roku zleci szybko i znowu będziecie razem.
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Na marginesie, nie przypuszczałam, że wezmę ślub w roku ślubnym pary królewskiej.
Piękna suknia.
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Nasza Rouge dzisiaj bierze slub
Kochana zycze Ci wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Zycia |
|
|
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
długo znów mnie tu nie było...ale widzę, że już jedna z Nas opuszcza krąg przygotowujących się i przechodzi na drugą stronę
))Gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego!!!!
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Roougee!!! Wszystkiego najlepszego na nową drogę życia i czekamy na relację!
Wczoraj minął termin potwierdzenia obecności u mnie i muszę powiedzieć, że na 120 zaproszonych osób będzie 105. Jestem bardzo zadowolona.
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
no to super, że tyle potwierdzeń... ja jestem na etapie rozsyłania zaproszeń i zobaczymy co to będzie
![]() no i czas na protokół... którego się lekko obawiam, bo nie do końca wiem co i jak ![]() Ile Wam dziewczyny dni zostało? u mnie 104 niby dużo, ale jak tak się pomyśli że jeszcze niedawno był rok...
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
52
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
425
ale odliczanie zaczelam jak było ponad 600
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 3 miesiące i 3 dni. Ale już na plusie
|
|
|
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotarlam spowrotem. Urlop minal blyskawicznie, a bylo tyle latania i zalatwiania slubnych spraw, ze powiem Wam....odechcialo mi sie tego wszystkiego ale tylko na chwilke hehe, az do przymiarki sukniSuknia jest cudna, przepiekna Zdjecia wstawie wieczorkiem. Fryzurka probna tez sie udala, wiec to tez mam juz z glowy. Wodke kupilismy Zubrowke biala, nowa sala bajkowa, i wszystko juz uzgodnione, protokol u ksiedza spisany, samochod zaklepany, dekoracje kosciola udalo sie przypadkiem zalatwic u Pani, ktora nie zajmuje sie tym na codzien, ale ma wszystko co byloby potrzebne i zrobi to za jakies smieszne pieniazki. Do tego dekoracje z kwiatow-kolezanka mojej mamy, zalatwi za pol darmo ...hmm to chyba tyle z zalatwionych spraw.Z tych niezalatwionych to garnitur Tzta Mamy problem z noclegami dla gosci, bo w Omedze akurat jest juz wszystko zarezerwowane, to samo w okolicznych domach i osrodkach. Udalo nam sie zalatwic narazie 40 miejsc noclegowych, potrzebne jeszcze z drugie tyle ![]() Uff to sie rozpisalam. Niewiele bylo czasu na przyjemnosci w Polsce i odpoczynek, no ale trudno...chcialam wesela to mam Aaaa, no i makijaz probny... z ktorego bylam totalnie niezadowolona ![]() Za pierwszym razem jak mi Pani odmalowala oczy na ciemny braz, to malo sie nie przestraszylam swojego odbicia w lustrze porazka. Pozniej troche to rozjasnila, bylo lepiej ale jakos nie tak to sobie wyobrazalam. Rzesy posklejane, puder w niektorych miejscach gruba wartswa, az sie walkowal Kurcze, a to byla jakas polecana kosmetyczka, i ludzie ja chwalili. Nie starczylo mi juz czasu, zeby sprobowac kogos innego, ale napewno bede musiala to zrobic przed samym slubem jeszcze. Roougee kochana, wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Zycia Samych szczesliwych, pogodnych dni, pelnych milosci. Mam nadzieje, ze slub udal sie tak, jak sobie wymarzylas. Czekamy na relacje i zdjecia ![]() Cytat:
. Ale z tego napewno 8 juz odpada na wstepie, bo to moja kuzynka i jej rodzina, ktora bierze slub dzien po mnie hehe. Nie sadze, zeby przyszli na wesele![]() Potwierdzenia do 1 lipca, ciekawe ile u nas odmowi.
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzura z rozpuszczonych włosów na boku? Ja się teraz zastanawiam nad taką, ale mam ten welon dwuwarstwowy do kolan, nie wiem, czy to będzie pasowało.. Wszyscy mówią, żebym już nie kombinowała, ale się waham. Gwiazdeczko Ty masz w końcu jednowarstwowy cięty welon, prawda? Jak fryzura wygląda z welonem? Jeśli makijaż jest brzydki to się absolutnie nie decyduj. Ja miałam pierwszą wersję smoky eyes, zdecydowanie za ciemną, ale druga już była ok i dojdą sztuczne rzęsy. Wstaw fotki sukni koniecznie!! Z noclegami działaj, to najczęściej kwestia telefonów, miejmy nadzieję, że się uda. U mnie niektórzy chcieliby nocleg po poprawinach, ale to raczej gdzieś na mieście, zresztą po weekendzie będziemy w hotelu, to się dowiemy. Mam ważne pytanie. Mamy jeszcze do zrobienia poradnię (ile spotkań mieliście?) i protokół. Jakoś przegapiliśmy, zapomnieliśmy o tych formalnościach w kościele. Nie było naszego prowadzącego księdza przez większość spotkań na naukach i ogólnie ludzie zostali niedoinformowani. Mam nadzieję, że na jednej poradni się skończy. Czy któraś z Was się orientuje ile niedziel powinny wisieć zapowiedzi? Jesli damy radę ogarnąć w tym tygodniu poradnię, to po weekendzie lecimy do księdza spisać protokół i powinniśmy zdążyć.
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leccie szybko do ksiedza, zeby nie bylo nieprzyjemnosci!!! Poradnie chyba mozna dokonczyc pozniej. Moja fryzurka byla na bok, ale raczej bardziej spiete te wlosy byly niz rozpuszczone i welon mialam dwuwarstwowa-mgielke i pasowal doskonale. Kupilam dwa welony, drugi jednowarstwowy, ale jednak ten dwuwarstwowy lepiej wygladal.Noclegi, to tak jak mowisz, bede jeszcze dzwonic. Problem w tym, ze to srodek sezonu, wiec duzo miejsc jest juz porezerwowanych, a druga sprawa, ze ludzie nie bardzo chca wynajmowac pokoj na jedna noc- zwyczajnie im sie to nie oplaca
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybyś była zainteresowana to w Szczecinie tak da się zrobić na ulicy Kaszubskiej - dla osób nie z parafii NSPJ jest jakaś opłata co prawda, ale chyba niewielka ![]() Teraz dopiero zdałam sobie sprawę, że w naszym przypadku chyba wcale nie było zapowiedzi więc to chyba nie jest konieczne ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Jednak, jak wynika z przykładu Rain, może być nawet bez zapowiedzi, chociaż wydaje mi się, że powinny gdzieś wisieć. Rain dzięki za podpowiedź co do poradni, na pewno skorzystamy z Twojej. Gwiazdeczko, trzymam kciuki za noclegi.
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, to chyba tez od ksiedza zalezy
![]() Cytat:
No a noclegami, to ruszam do obdzwaniania od jutra. Dzieki za kciuki Zgodnie z obietnica, moja wymarzona suknia + fryzurka slubna (autoportret lustrzany ).
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie najpóźniej 3 miesiące przed, tylko nie wcześniej, niż 3 miesiące, czyli nie można pójść 3,5 miesiąca przed, bo to jest za wcześnie. Na pewno niektórzy księża idą na rękę i spisują protokół wcześniej niż 3 miesiące przed, a potem czekają na doniesienie dokumentów z USC. Ale mniejsza z tym. DSuknia naprawdę piękna. )) Wyglądasz bardzo subtelnie, masz śliczną smukłą figurę. A co do fryzury, to właśnie o takiej myślałam, czy nie zmienić. ![]() Dalej trzymam kciuki za noclegi.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2011-05-03 o 20:51 Powód: dopisek |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Musimy spotkać się na dniach z kamerzystą i fotografem i w sumie tyle póki co załatwiania.

a tak poza tym to własnie zakończyliśmy remont i właśnie umeblowujemy mieszkanko
Pamietam jak bylam w Pl i moj TZ wyjechal do UK na trzy miesiace... codziennie byly placze i szloche, spanie w jego koszuli i czekanie na telefon
Od tamtej pory powiedzielismy sobie, ze juz nigdy na tak dlugo sie nie roztaniemy

Kurcze, a to byla jakas polecana kosmetyczka, i ludzie ja chwalili. 
więc to chyba nie jest konieczne