|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() Ty nas dzisiaj wymaglujesz ![]() ja nie ma doświadczenia ale myślę że ok, zresztą córeczka mojej kumpeli tylko z takim polarowym śpi od urodzenia bo mięciutki i milutki i nie ma mowy, żeby inny chciała
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
no ja myślę, że własnie na lato polarkowy super
Filip miał same polarkowe i nawet zimą się sprawdziły dziewczyny dodałam do klubu zdjęcie mojego golaska z dzisiaj zapraszam więc do obejrzenia
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-03 o 15:03 |
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaźny ale jakoś wydaje mi się mniejszy od mojego , muszę się zmobilizować i mojemu fotkę strzelić bo juz dawno nie robiłam
|
|
|
|
|
#3484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam krew i mocz też co miesiąc, na każdą wizytę musi być! Może zapomniała ten Twój, czy co ![]() Cytat:
Przeciez jeszcze rano tu była...Cytat:
Daruj im - niech mają pyszny obiadek, w końcu dzisiaj święto ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to z Was takie błyskawice - obiad już itp. My obiady jemy o 18 z reguły. Więc ja za ziemniaki to się po 17 będę dopiero brać ![]() A, i jeszcze mi się przypomniało - Scio, a jak Twoje swędzenie? Przeszło, czy może byłaś u lekarza? Jesli pisałaś, to sorki, ale jakoś mi umknkęło...
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro kupie polarkowy z KUBUSIEM w Lidlu
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
No kurczę bo siedzę na allegro
![]() I zastanawiam się nad kocykami Pewnie będzie tak, że żaden nie wybiorę ![]() Pokazuję zdjęcia, że śnieg to nie ściema i ten "wspaniały" torcik dla teściowej ![]() Kokardeczki w sam raz pasują dla kobiety która kończy 47 lat, no co nie miałam weny ![]() Zanka idę do klubu!! |
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3488 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lezalam od 23 do 2 w nocy i czekalam czy sie uspokoi czy na Izbe bede musiala jechac.. eh.. nie spalam pozniej az do 3:30 lezac juz w lozku bo sie denerwowalam najadlam sie nospy magnezu i fenoterolu i teraz jest juz spokoj (odpukac Cytat:
ktora z Was ma te butelki (chodzi mi o te waskie 120ml i 240ml) to prosze o opinie odnosnie tej skali blondynkapoznan, zanka205, brunetka 2000 gratuluje kolejngo tygodnia ![]() Cytat:
czesto mnie mdli i czuje wszystko w gardle eh..Cytat:
![]() ciesze sie ze wszystko wporzadku z szyjka Ja nie ![]() Cytat:
) rodzice mi przywiaza moje bajki z dziecinstwa basnie Andersena i Braci Grimm i bedzie dopiero czytanie ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie wlasnie byli tesciowie z obiadkiem mąż pojechał na mecz wiec do pozna go nie bedzie bo na wyjezdzie. A niedlugo przyjada moi rodzice z babcia i obiadkiem na jutro i fajny dzionek sie zapowiada a ja tylko leze i sie nie ruszam bo boje sie ze zeby znow skurcze nie wrocily..
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-03 o 15:23 |
||||||
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Witam u mnie też śnieg pada i jest 1stopien
Brunetka trzymaj sie bedzie dobrze Marina za wizyte no Igorek to już duży chłopak Madziulka za wyniki ![]() Ale mnie wczoraj wystraszyłyscie tym żelazem i problemami z zębami |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że nie ma się co tym przejmować. Moja mama całą ciążę wcinała żelazo, a ja mam zdrowiusieńkie i ładne żeby przez całe życie!
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
No i nic nie wybrałam
Zalicytowałam jedną sukienkę ![]() zawsze coś. Poczekam na rzeczy które zamówiłam i się nimi nasycę do połowy miesiąca, a potem znowu zacznę coś szukać na allegro... Głodna jestem. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
A zęby się psują zazwyczaj te mleczaki, które nie wypadają same, tylko robią się takie czarne i kruszą ![]() Przynajmniej moja siostra tak miała. Wyglądała jak mały wilkołak |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Witam brzuchatki.
Beata, wow ale Ci się udało upolować okazję z tym wózkiem. ![]() Marina, ale masz już dużego synka ![]() Lady, Zaneta w opowieści mojej mamy miliony razy słyszałam jak to w kwietniu będąc ze mną w ciąży szła rodzić do szpitala w płaszczu zimowym, a wychodząc była w krótkim rękawie ...no ale śnieg w maju to już przesada.Jeśli chodzi o śpiewanie, czytanie, gadanie do brzucha, to u nas tż czasami sobie z Hanią pogada, a ja jej codziennie puszczam ten sam zestaw 3 naszych ulubionych piosenek, zobaczymy czy sprawdzą się jako "uspokajacz" po porodzie. ![]() Fajny pomysł z tym czytaniem bajek. Na allegro znalazłam świetne nowe wydanie książki z bajkami z serii poczytaj mi mamo, które jeszcze sama pamiętam i chyba się na nie skuszę i będziemy czytać naszemu bąblowi. Bardzo mocno trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu. ![]() Brunetko, mam nadzieję, że przypuszczenia okażą się mylne i to wcale nie będzie cholestaza. ![]() Nerola, cały czas jestem myślami z Tobą i Izunią - niech malutka jeszcze trochę posiedzi w brzuchu. |
|
|
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem że od początku jak tylko wyszedł pierwszy ząb to koleżanka bardzo o niego dbała |
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiem że baaaaardzo dużo rodziców na własne życzenie psuje zęby swoim maluchom, np. poprzez to, że wieczorem niby umyją im ząbki, ale potem jeszcze dadzą słodką kaszkę do przegryzienia czy coś takiego.
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
rozmawiałam dziś z Nerolą. a więc: to że pojawiły się skurcze i rozwarcie to wina tych matołków w szpitalu.Milena nie wzięła ze sobą fenoterlu ze sobą- no jasne,że w szpitalu powinna dostac...no ale nie dostała i wtedy się zaczęło: skurcze i natychmiastowe rozwarcie.Wtedy nagle się obudzili i dostała dużą dawkę,wtedy skurcze zaczęły ustawac,jednak szyjka zgładziła się prawie całkowicie rozwarcie duże,wiec pewnie poleży już do końca w szpitalu.nie jest jej to zupełnie na rękę,bo jak miało byc wiele osób do pomocy przy dzieciach to nie ma nikogo...nawet jej rodzice nie chcą jej wesprzec przykre,ale widzę,że Milenka dzielnie się trzyma chociaz w domu sajgon dzieci się dostały do rzeczy Izki i kosmetyki poszły w zapomnienie.Nreola ma nadzieje,że ciuszki chociaż zostaną w całości.Dziś ma 33 +1 ,dostała zastrzyki na płucka,ale ma nadzieje,że Izka jednak jeszcze posiedzi.Ja też myślę,że to jeszcze potrwa.O tyle pocieszające,że jedzenie ma sobre kazała Was pozdrowic i ucałowac.a u nas znów brzydko
|
|
|
|
#3497 | |||
|
Rozeznanie
|
zapałeczka ja bym pojechala bo sama lezalam w szpitalu z tego powodu, sprawdza i bedziesz spokojniejsza
Cytat:
mam nadzieje ze to jdnak nie cholestaza !!!![]() Cytat:
?Cytat:
zacisnietezanetaa88 super tort naprawde bardzo ladny ![]()
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz przez nich biedna musi leżeć w tym szpitalu!!!! no nic ważne żeby Izunia jeszcze trochę posiedziała w brzuszku pozdrowienia Nerolciu i buziaki dla Was
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co takiego robiła, że są takie efekty ?! Jak dbała? Balonik no wiecie co poszła do szpitala to jeszcze takie coś ![]() Lilka właśnie zawartość tego toru była zdecydowanie jak dla mnie lepsza niż "opakowanie" ale dziękuje, dziękuje Zamówiliśmy jedzonko, wzięłam Rigatoni Vegetariano, ale nie chwaląc się robię lepsze. W ogóle smaku nie miało
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-05-03 o 16:16 |
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka-
![]() Agulabar- i co u Ciebie? ja czasem też mam takie ciśnienie.ale ja mam w ciąży problemy z kołataniem i biorę leki... może podejdź do lekarza? No w szpitalu Nerola się musiała spotkac z dziwnymi ludźmi... dziewczyna na tenoterlu od jakiegoś czasu i w szpitalu nie zlecili kontynuacji... |
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby okazał się fałszywy alarm!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerola no to ładnie narobili To, że bierzecie żelazo wcale nie musi świadczyć o tym, że Wasze dzieci będą miały czarne zęby. Czasami rodzice nie dopilnują ząbków a na coś trzeba tozwalić, więc doszukują się przyczyny z okresu ciąży A wcale to nie musi mieć z tym związku.U nas też padał śnieg i to takie płaty, że auta, drzewa wszystko dookoła białe-paranoja... |
|||
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde. Ale jak to...tak nagle...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ta choleostaza zagraża coś dzieciątku?
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, sama ją u siebie podejrzewałam przez świąd rąk i stop w nocy, jest duże zagrożenie dla dziecka( przedwczesny poród, a w skrajnych przypadkach obumarcie plodu)...A mama musi już do końca ciąży przebywać w szpitalu. ale w szpitalu mają wszystko pod kontrolą i nie ma niebezpieczeństwa, ale trzeba się męczyć do końca ciąży...
nerola trzymaj się! Dobrze, że mamy nowe wieści od Ciebie. Niech Izabelka slucha się mamy! Swoją drogą ale debile z tych lekarzy czasami, dziewczyna bierze juz lek tyle czasu, a oni to zignorowali ....
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem mały sam już mył a ona pilnowała i nie było zmiłuj ze mu sie nie chce |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- ja wlasnie z moim ide do dentysty na jazde probna fotelem w piatek nie wierzę że pokaże uzębienie ale moze przynajmije sie nie przestraszy. ja tez mialam jako dziecko czesty kontakt z dentysta (wyrywane wszystkie mleczaki bo nie chcialy wypadac, potem ortodonta bo przez to niewypadanie zle rosly mi stale, mialam tez lakowane stale zeby) i do dzis mam ew 4 zeby naprawiane, reszta git. za to maz juz kilku nie ma bo ma strasznie slabe. artur codziennie myje zeby i po myciu nawet soku nie dostaje.
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że z Brunetką to tylko zły alarm ! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

trzymajcie za mnie kciuki! Za chwilkę jedziemy z mężem odebrać mój wynik glukozy 75 g. Pozdrawiam.

pokaźny ale jakoś wydaje mi się mniejszy od mojego , muszę się zmobilizować i mojemu fotkę strzelić bo juz dawno nie robiłam
Ty to masz zaparcie, ja ledwo o 15 ziemniaki wstawiam

Przeciez jeszcze rano tu była...
zębole

i wtedy się zaczęło: skurcze i natychmiastowe rozwarcie.Wtedy nagle się obudzili i dostała dużą dawkę,wtedy skurcze zaczęły ustawac,jednak szyjka zgładziła się prawie całkowicie
teraz przez nich biedna musi leżeć w tym szpitalu!!!! no nic ważne żeby Izunia jeszcze trochę posiedziała w brzuszku