|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() flimik fajowy ![]() kurczę też bym sie wybrała na zakupy, bo w spodnie sprzed ciąży nie wchodzę a w ciążowych z tymi pasami mi za gorąco... ![]() Cytat:
Słuchaj są konsultantki laktacyjne w Wawie, które chyba przyjeżdżają do domu, wczoraj oglądałam taką stronę, tylko to pewnie by kosztowało, ale może byś spróbowała, jeśli chcesz? Jeśli nie możesz za bardzo z małym daleko jeździć. ![]() Ja to mam taki głupi problem, że jak chcę przystawić małego do cyca, to zaczynam walkę z jego rączkami ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zakorzenienie
|
Eirene - mój się urodził z wagą 3600g waga spadkowa przy wypisie 3340g waga tydzień później 3630 g - także w tydzień i jeden dzień przytył 300g - też nie wiem jak to możliwe
![]()
#2853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ja w szoku jestem w sumie nie wiem czy wierzyć tej wadze ale w końcu 3 osoby się ważyły to chyba ok... no i nawet bez ciuszków to wychodzi jakieś 4500... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 173 cm a tż 186 i pasuje na mnie i na niego ale ja bede malego mogla nosic dlugo a on pewnie nie, bo jednak im dziecko wieksze tym bardziej obejmuje sie pasami i z czasem na twojego tz beda za krotkie trzyrazyi - jeszcze nie, ale czuje sie juz calkiem dobrze ze soba a to najwazniejsze ![]()
![]() |
#2855 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do chrzic ja bym nie pozwolila na cos takiego.to ty jestes matka i ty zdecyduzjesz kto co i jak ma byc na chrzcinach a nie tesciowa.jakim prawem ona ci narzuca to co masz robic??? dziewczyno postaw im sie w koncu bo za chwile nie bedziesz mogla nigdzie wyjsc bez pozwolenia....nie wiem jak ten twoj tz zostal wychowany i jak moze cie tak traktowac.....masakre masz.....co na to twoi rodzice??? mieszkasz z tesciowa razem??? jesli tak to wyprowadz sie jak najszybciej stamtad i postaw warunek tz ze albo zmieni sie wzgledem ciebie albo sie pozegnacie.przeciez tak zyc nie mozna...ciagla presja i stres....pomysl o sobie i dziecku trszoke i nie patzr na to co oni powiedza bo wy jestescie teraz najwazniejsi synek przeuroczy ![]() ![]() Trzymaj sie kochana dzielnie ![]() a moj Michal dzisiaj dostal glupwaki jakiesj.chcialm go nakarmic to rzucal sie i za chwile nie chcial jesc.....masakra...az sie boje co bedzie za chwile ![]() Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2011-05-03 o 19:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
dzięki Montii
![]()
#2857 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej mialam nan pro ale wkurzalo mnie jego nie rozmieszywanie sie... proszek na sciance butli bylo widac... ![]() Cytat:
wiec dobrze przybiera Cytat:
wiec w normie uffffffffffffffffffffffff ffffffff ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Wtajemniczenie
|
kasiapruszkow, Rafałek jest słodki!
![]() jestem dumna z mojego skarba, kąpiel przebiegła bezproblemowo i nawet udało mi się zrobić masaż małemu, tak sobie cichutko leżał na przewijaku zawinięty w ręcznik, słodziak jeden ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam za Ciebie kciuki Kochana ![]() wiecie co, mój syn ciągle śpi, a już kąpiel powinna być dawno, idę go obudzić chyba, tylko mąż ogląda jeszcze mecz, no ale ile można spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też NAN Pro, ... kurcze Senstive to strasznie drogi interes ... ![]() ale myślisz, że mleko pomoże na kolki, wg mnie nie bardzo, bo przecież kolki mają i dzieci na mm i na piersi ![]() mój siostrzeniec miał potworne kolki choć pił mleko z apteki Nutramigen ja używam Delicol-u, tylko, że w mojej aptece kosztuje 29zł, i nam zaczął pomagać ale dopiero po tygodniu i jak zwiększyłam ilość kropli ![]() i jeszcze Esputicon daję A kiedy płacze? Pręży się wtedy?
![]() |
#2861 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ma ten caly skok;p tak jak moja bo przenoszona;p Cytat:
Ja jutro moja pojde zwazyc ![]() Tydzien temu kluska wazyla 4420 a waga urodzeniowa 3680g(tyle, ze nie znam wagi po spadku:P) , jutro pewnie bedzie tak 4600-4700g... ciekawa jestem ![]() Anessaczekamy na ciebie trzymaj sie ![]() Cytat:
Poza tym kupilam dzis to serum(tzn tz kupil) co trzyrazyi pokazala i zobacze czy cos to pomoze. Na razie posmarowalam 2 rrazy... Cytat:
![]() Rafcio slodziak ![]() ![]() Cytat:
![]() Dla mojej malej mam voucher do Gap'a , ale nie wiem co kupic ;p To serio musi byc tlusciutki;p
![]() |
#2862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasiapruszkow ja bym się nie zgodziła na takie załatwianie czegoś bez konsultacji i pytań, czyje to dziecko w końcu... mordka może trzeba TŻ pogonić, niech sie poczuwa trochę. Albo niech chociaż udaje, dlaczego Ty masz wszystko robić? Sobie tylko zrobiłaś to dziecko? Przemów mu do rozumu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
mój TYMEK ur sie z wagą 3690g,najniższa waga to 3460.w jego równy miesiąc ważył 5060.W2 tyg przybrał mi ostatnio 1 kg
![]() ![]() tajka ja też zaczynam ćwiczyć brzuch i boczki ![]()
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2865 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i tak było od pierwszych dni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny jak Wasze maluszki leżą na brzuszku??? moja zawsze piszczy, a potem jest ryk..... nie wiem co się dzieje ![]() w tym tygodniu lub w nast.czeka nas kontrola bioderek, bo pediatra kazała w okolicy 8 tygodnia się wybrać. a tak poza tym u mnie sypie MEGA ŚNIEG....... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
Kurka nie wiem co z moja mala jest
![]() czarna twoja corcia jak dawalas jej piers to tylko wieczorem tak sie prezyla i nie chciala czy moze w dzien tez???? bo mleka ja mam co niemiara a moja kluska szaleje wieczorami ![]() tajka ja smaruje nawet 3 razy dziennie juz mi sie skonczylo to serum i ide kupic jutro kolejne..... ma bardzo dobre opinie niektore laski pisza ze tak im zregenerowalo skore ze nic nie widac no coz okaze sie :) Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-03 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
odpadl nam pepek
![]() rowno 2 tygodnie po porodzie i w urodziny meza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja lubi jak zauwazyc mozna na filmiku;p, ale tez nie za dlugo;p Cytat:
![]() Za chwilke posmaruje;p
![]() |
#2872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cieszę się, bo przepuklina pępkowa zaczęła mu znikać. Staram się, żeby jak najmniej płakał, ale i chyba brzuszek mu coraz mniej dokucza, przynajmniej w tym tygodniu i nie jest źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Tydzien wczesniej niz moja;p ale w terminie czyli teraz ma jakos 5 tygodni(czy jakos tak), moja powinna urodzic sie 23 marca wiec jest tydzien przenoszona;p. Tak czy siak skok rozwojowy powinien byc jakos teraz i u mojej i u twojego;p
#2875 |
Zakorzenienie
|
U Nas do odpadnięcia kikuta jeszcze daleka droga. Boję się, zeby nie było przepukliny, choć wątpię bo uwielbia leżeć na brzuchu, a zwłaszcza spać.
I mam nadzieję, że nie zacznie wyrastać tzw dzikie mięso ![]() Dziś po kąpieli nakarmiłam małą, poleżała chwilę, bo wyspała się w dzień, to teraz nie bardzo i jak zaczęło z niej chlustać mleko to masakra. Potem trochę dojadła z drugiego. Poza tym Kaśka kaszle i boję się, żeby mała nie złapała czegoś. ![]() A nie pochwaliłam Wam się, bo wtedy w szpitalu byłam. Moje starsze dziecię wygrało w szkole konkurs recytatorski i w czwartek idzie na następny etap - powiatowy. Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oli też na brzuchu nie lubi ![]() ale ma prezent ![]() Cytat:
![]() a co to jest dzikie mięso???
![]() |
#2877 |
Raczkowanie
|
O rajuśku, próbowałam Was nadrobić, ale sie poddałam. Czytam po kilka postów w przerwach miedzy zajmowaniem się Olą, a sprzątaniem, ale Wy macie takie tempo, że nie dałam rady być na bierząco. W dodatku wpadłam na genialny pomysł odświerzenia szafy na wiosnę i utknęłam ze stertą ciuchów na środku pokoju i conajmniej od tygodnia tak się bujam, żeby to wszystko pomierzyć i poukładać.
![]() U nas wydarzyło sie sporo...Olcik rośnie jak na drożdżach i codziennie zauważamy jej nowe umiejętności ![]() Jak Ola skończyła miesiąc wylądowałyśmy w szpitalu. To była jakaś masakra. Pojechałam się dowiedzieć czy mogę jej zwiększyć dawkę mm, bo jest bardzo niespokojna po piersi+30ml mm i spada nam z wagi. Tam ją zważyli i dali propozycję nie do odrzucenia-zostajemy na oddziale.Prosto z ulicy do szpitala-szok jak nie wiem. Tam okazało się, że ulewanie Oli po moim pokarmie to efekt uczulenia na laktozę. Na szczęście po zwiększeniu dawki mm, Ola zaczęła cudnie przybierać i po 5 dniach wyszłyśmy do domu. Ale to czego się naoglądałam w tym szpitalu- te biedne cierpiące dzieciaczki - mówie Wam coś strasznego. Po wyjściu ze szpitala kazali mi prowadzić dzienniczek karmienia, ważyłam małą przed i po karmieniu piersią i dzięki temu miałam kontrolę ile zjada z piersi i ile muszę dokarmić mm. Niestety mojego pokarmu było coraz mniej po 10-15ml z dwóch piersi i doszły jeszcze kolejne sensacje żołądkowe Oli. Ja już na totalnej diecie, a Niunia straszne bóle brzucha i dziwne kupy. Szukałam pomocy u pediatry, potem u jeszcze jednego i totalnie skrajne wypowiedzi. Trochę na własną rękę postanowiłam na kilka dni przerwać karmienie piersią i od razu problemy brzuszkowe zniknęły. Po 3 dniach wróciłam do cyca i znowu to samo, Mała całą dobę zwijała się z bólu. Teraz znowu się wstrzymałam. Już nie wiem co mam robić. Terminy w poradni laktacyjnej dopiero na czerwiec. Czytam, że niektóre z Was karmią tylko mm i dzieciaczki chowają się dobrze, więc może ja też pozostanę tylko na sztucznym. Szczerze powiem, że chyba się poddałam z tym karmieniem piersią... nie chcę walczyć na siłe (tylko dlatego, że to ma być takie korzystne dla dziecka), jak widze jak moja Oleńka się męczy...w dodatku ten brak fachowej pomocy od specjalistów...ehhh... Spotykam się z tak skrajnymi opiniami na temat mojej decyzji, że mam totalny mętlik w głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zadomowienie
|
moja na bank ma ten skok, dziś znowu spać nie mogła, tylko był cyc, marudzenie, ryk trochę gaworzenia i od nowa. Ziewała jak smok, oczy sie zamykały ale od 17 do 22 nie zasnęła, a wcześniej drzemki po 20 min.
Tż oczywiście w pracy. Ja karmię tylko cycem, ale czasami ładnie zje i puści, a czasami puści ale jeszcze chce sutek polizać a jak jej nie leży jakby chciała to ryk że aż się zanosi i wtedy szybko smoczka jej daje i cisza.
#2879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze troche z opznieniem ma ten skok ![]() Cytat:
nie sluchaj niczyich opini,posluchaj tego co sie intuicja podpowiada.pewnie nie raz uslyszysz ze masz pokarm a nie karmisz albo teksty w tym stylu.ty jestes matka i wiesz co jest najlepsze dla twojego dziecka a takie opinie olej.....kazdy ci powie cos innego a ty i tak wiesz swoje.kieruj sie wlasna intuicja a nie czyimis slowami. trzymam za was kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
Pediatra przy Kaśce jak była oderwała jej kikut i powiedziała, że już zaczęło się robić dzikie mięso. Taka dodatkowa tkanka czyli organizm podczas gojenia rany naprodukuje za dużo tkanki która wychodzi poza krawędź rany i w pępku powstaje grudka, która nie jest unerwiona, często takie maziste jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.