![]() |
#2071 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 812
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Moje wczorajsze R
I 2 ciemne kromki chleba s³onecznikowego z twaro¿kiem czosnkowym,pomidorem,ziel on± cebulk± II Zupa warzywna (chyba ze ¶mietan±) III ma³y,brzoskwiniowy jogurt danone IV ma³y talerz kurczaka z ry¿em, warzywami z patelni V du¿a szklanka ma¶lanki naturalnej pomieszanej z truskawkow± bardzo proszê o ocenê ![]() Edytowane przez pati0111 Czas edycji: 2011-05-03 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 177
|
To ja równie¿ piêknie u¶miecham siê o ocenê. Moje U:
¶niadanie - kie³basa gotowana z chrzanem, chleb z mas³em, sa³at± i pomidorem, herbata czarna z cytryn±, jab³ko II ¶niadanie - banan obiad - ziemniaki, schab pieczony z sosem, sa³ata w sosie winegrett, sok jab³kowy podwieczorek - ciasto dro¿d¿owe, kakao kolacja - sa³atka (sa³ata, ogórek, pomidory, oliwa z oliwek, sok z cytryny, odrobina soli), chleb z mas³em i szynk± I jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
jakbym czyta³a o sobie ![]() nawet wzrost i wagê mamy podobn± ![]() Powiem Ci tak - czytam Twój jad³ospis i BAAARDZO mi sie podoba, wszystko jest idealnie i wzorowe. Ale skoro na tym przybra³a¶, to faktycznie musisz ograniczyæ minimalnie ilo¶æ. Nie chodzi oczywi¶cie o to, aby¶ "g³odna " odchodzi³a od sto³u, ale z pewnym poczuciem pustki, tak na luzie, ¿e co¶ tam wci¶niesz,ale tego nie robisz ![]() ja np. odstawi³am na pocz±tku podwieczorki. Kolacja- nie ca³a makrela, a 1/2. Je¶li homo, to 1/2 pude³ka + ogórek np. Niektórym nie s³u¿y pieczywo pod ¿adn± postaci±. Smaki, proporcje, wszystko masz zgodnie z !) zasadami ![]() Kiedy¶ kumpel powiedzia³ mi, ¿e gdy kobieta nie dojada do syta, ma bardzo seksowny b³ysk w oku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
pokuszê siê o ocenê
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() dzielisz t± owsiankê z 75g (mam nadziejê, ¿e nie wa¿ysz..?) p³atków na 3 miseczki i robisz sobie 3 mini owsianki? ![]()
![]() |
#2075 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dzisiejsze Peee
¦. 3 kromki chleba owsianego: Wszystkie z mas³em sa³at± i pomidorem. Jedna z sama szynk± drobiow±. Dwie z szynka drobiow± i serem zó³tym z papryka i tu bylo po pol plasterka bo cale nie wchodzily, wiec ogolem 2x szynka i 1x ser. + pomarañcz II¦. gar¶c mieszanki studenckiej i pokrojony caly banan zalane jogurtem malinowym bobo vita O. Powtorka z wczoraj = kotlet z piersi z indyka (sznycel) w panierce (z jajka i bu³ki tartej) sma¿ony na oleju + 3 ziemniaki z sosem mysliwskim + broku³ (du¿o) i tu bedzie... P. jogurt Danio truskawkowy z 4 herbatnikami (pokruszonymi) i ³y¿k± otreb granulowanych K. Planowany wyjazd do kina na film "Miedzy ¶wiatami" a wiec zjem ma³y popcorn w cinema city ![]() Dodac cos bo jeszcze moge ewentualnie ??
#2076 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
Cytat:
wrócisz z kina - zjedz normaln± kolacjê, bo popcorn Ci jej raczej nie zast±pi.
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Cytat:
![]() No zazwyczaj jem jedn± du¿± tylko z jednym 'zestawem' dodatków. A wtedy wyj±tkowo mnie wziê³a ochota na 3 ró¿ne kombinacje jak ju¿ mia³am owsiankê wylan± do miski, wiêc najpierw sypnê³am kakao i rozmiesza³am tylko górn± warstwê, jak ju¿ wyjad³am to zrobi³am tak z cynamonem, zjad³am rozmieszan± czê¶æ,a na koniec do pozosta³ej dosypa³am sobie rodzynki i siê skoñczy³o ![]() Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-05-03 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2079 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 177
|
morphine88 dziêkujê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
![]() A skoro nie bêdzie ciê tak d³ugo, to nie mo¿esz po prostu spakowaæ kanapek? Z tekstami o rezygnacji z kina ze wzglêdu na jedzenie, zapraszam na KZ.
#2081 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
smutne. ![]()
![]() |
#2082 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
wallam z glupim tekstem, fakt, kazdemu sie zdaza... czasami tak mam ze mysle po fakcie faktycznie to bylo glupie... ale do kina na serio nie dam rady nic zabrac chyba ze wafle ryzowe, czy jablko ...
![]() |
#2083 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 336
|
to we¼ ten chlebek do pojemniczka jakiego¶
![]() ![]() ![]() jab³ko, wafle ry¿owe? ejj, nie dawaj siê kontroli, to¿to same niskokaloryczne przek±ski!
Biologia R Chemia R cel : medycyna ![]() Ignavia corpus habetat, labor firmat Edytowane przez colson Czas edycji: 2011-05-03 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
srali muchy, bêdzie wiosna, jak nie bêdziesz chcia³± zje¶c to znajdziesz tysi±c piêcset sto powodów, ¿eby tego nie zrobic, taka jest prawda, tak dzia³aj± zaburzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2086 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
uuu
DZISIAJ LEPIEJ?????????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Prosze o ocene mojej dzisiejszej eRki
![]() Sniadanie: 4 suszone sliwki, buleczka ciemna z ziarnami,na buleczke papka z :1/2wiesniaka,kiwi,100g truskawek,lyzeczki dzemu agrestowego niskoslodzonego,jablko IISniadanie: banan z 10g migdalow,20g suszonego jablka,jogurt truskawkowo figowy Obiad: (przed 2 sliwki suszone) Szpinak 300g,brokuly200g, piers z kurczaka gotowana 100g, 2 ogorki malosolne,czerwona papryka z farszem z kiszonej kapusty Kolacja: bedzie wiesniak z pomidorem i jak to sie dzisiaj prezentuje?w ciagu dnia duzo herbaty zielonej,koperkowej,minim 2l wody i prawie godzina cwiczen,25 minut biegania a reszta to zabawa z ciezarkami i brzuszki. Powiedzcie mi jeszcze bo nie dostalam odp. ile srednio chudniecie i w jakim czasie na swoich erkach? Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-05-03 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Raczkowanie
|
bêdê trzymaæ kciuki
![]() ![]()
#2089 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
A co mi tam, nudy bior± górê. Tak wiêc leniwe P.:
¦:bu³ka sojowa 100g na pó³, obie grubasno z mas³em, sa³at± i: szynk±, papryk±, ogórkiem, bazyli±; ca³ym jajcem i majonezem.kiwi II¶:2 pyzy z ca³ym serkiem Danio wi¶niowym i ciep³ym bananem ![]() fervex, tabletka na gard³o ![]() O: zabielana pomidorowa z ry¿em, albo na odwrót- ry¿ z pomidorow± i marchewka d: rogalik z mas³em orzechowym ![]() ![]() P: serek wiejski z po³ow± s³oika je¿yn w soku(pyyycha) ![]() teraz jem popcorn z mas³em.. na oko: pewnie jakie¶ 3/4 paczki bo jem z mam±, czyli 75g ![]() ![]() K: grahamka 100g z mas³em z szynk±, serem topionym, parówka wiedeñska z keczupem.. aa i pomidor z bazyli± ¶wi¿± i suszon±.
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-05-03 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Cytat:
To nie jest tak, ¿e siê ob¿eram. Jem po prostu do momentu kiedy czujê siê najedzona. Problem jest jednak taki, ¿e mam spory ¿o³±dek i troszkê potrzeba tego jad³a, aby mnie odpowiednio nasyciæ. Dzi¶ zjad³am troszkê ilo¶ciowo mniej, przede wszystkim zmniejszy³am ilo¶æ dodawanych orzechów, bo s± strasznie kaloryczne i zmniejszy³am porcjê kolacji bia³kowej i nieco mniejszy obiad. Niestety po zmniejszeniu ilo¶ci i poczuciu ma³ego niedosytu bardzo szybko stajê siê g³odna i my¶lê tylko kiedy bêdê mog³a zje¶æ kolejny posi³ek. Na prawdê nie wiem jak sobie z tym poradziæ. Mo¿e to problem z tarczyc±? Oko³o rok temu robi³am kompleksowe badania i tarczyca by³a ok. Jednak chyba zrobiê ponownie badania poziomu THC. Dodam, ¿e raczej nie mam objawów niedoczynno¶ci, poza przybraniem na wadzê mimo diety redukcyjnej. Zauwa¿y³am, ¿e bardzo mi boczki siê rozros³y i trochê uda sta³y siê t³u¶ciejsze. Spodnie i bluzeczki bardziej siê opinaj±. Czujê siê z tym ¼le, bo tak strasznie dbam o to, ¿eby jedzenie które spo¿ywam by³o zdrowe i zgodne z zasadami. Zawsze w ka¿dym posi³ku jest bia³ko. A mo¿e problem tkwi tez w tym, ¿e ca³kowicie powinnam zrezygnowaæ z kolacji? Na ile godzin przed snem j± spo¿ywacie? Ja godzinê przed snem i mo¿e tu tkwi pies pogrzebany, ¿e wszystko siê odk³ada noc±, to co zjem przed po³o¿eniem siê do ³ó¿ka... ![]() Edytowane przez Klaudyna22 Czas edycji: 2011-05-03 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
..ja jem kolacjê na 2-4 godziny przed.....na R jad³am podobnie.
wiesz co.. to nie jest tak,¿e Ty jesz DU¯O. Absolutnie! ![]() Po prostu to, co dla niektórych jest norm±, dla innych jest pewn± przeszkod±, o te 2-3 kêsy za du¿o.- tak by³o w moim wypadku. Jesz ¶wietnie, zbilansowane posi³ki, naprawdê ok. Fakt- mo¿e tarczyca?... ![]() Poza tym, nie ma siê co oszukiwaæ.. dieta ZAWSZE wymaga po¶wiêcenia. im mniejszego, tym lepiej. Jakie¶ wyrzeczenie musi byæ, inaczej nie by³aby to dieta ![]() ja my¶lê, ¿e w Twoim przypadku to raczej kwestia mniejszych porcji. Ale tylko ciut mniejszych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
U:
1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek, na szklance mleka, z wkrojon± pomarañcz±, gar¶ci± rodzynek, cynamonem i paskiem gorzkiej czekolady 2¶niadanie: trzy kromki razowca ze s³onecznikiem; z sa³at±, serem wêdzonym, pomidorem i szczypiorkiem z sa³at±, polêdwic± z indyka i musztard±, z mas³em orzechowym obiad: plaster indyczej piersi, mieszanka warzyw(kalafior, marchew mini, fasola szparagowa, kukurydza, groszek zielony, seler; z lubczykiem i rozmarynem), pó³ woreczka ry¿u br±zowego podwieczorek: kromka razowca ze s³onecznikiem z mas³em orzechowym, pasek gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem i miodem kolacja: kromka razowca ze s³onecznikiem z twarogiem pó³t³ustym i d¿emem brzoskwiniowym i jak to wygl±da? ![]() trochê du¿o tego chleba dzi¶ wysz³o, ale nie mam za bardzo pomys³ów na wykorzystanie mas³a orzechowego, a bez niego ostatnio ani rusz ![]() mo¿e jakie¶ pomys³y? ![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-05-04 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2094 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
Dzisiejsze bezmiêsne Przytycie pt. sklepy zamkniête, czyli wyjadamy resztki z lodówki
![]() ¦niadanie: pó³tora szklanki mleka 2%, 7-8 ³y¿ek cornflakesów pomieszanych z cheeriosami; 2 pierniki z lukrze pomiêdzy: dra¿e mleczne Obiad: tortilla warzywna home made - z musztard±, keczupem, odrobin± chrzanu, pomidorem, ogórkiem, sa³at±, cebul±, papryk± po: twix Podwieczorek: pokrojone jab³ko, pomarañcza i gar¶æ orzechów laskowych zalane galaretk± truskawkow±; pasek milki z rodzynkami i bakaliami Kolacja: 3 kromki chleba graham z mas³em: - z sa³at±, jajkiem na twardo, ogórkiem, papryk± - z sa³at±, oscypkiem bia³ym, ogórkiem, pomidorem i cebul± - z sa³at±, serem ¿ó³tym, ogórkiem, pomidorem i cebul± 4 posi³ki, bo wsta³am po 11. Jutro siê dowiem czy tyjê, najwy¿ej bêdê dok³adaæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
U/P
1. 2 kromki ma³e (20g?) mieszanego chlebka z ziarnami, z mas³em, mozzarell±, pomidorem(zjedzony ca³y-wielki, malinowy), ¶wie¿± bazyli± 1 d³uga kromka ¿ytniego z mas³em i miodem kawa z mlekiem 2. kawa z mlekiem znów, ma³y banan, wiêcej ni¿ 1/2 'Danusi' miêtowej (podzieli³am siê ![]() 3. jajo sadzone na rzepakowym, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym(a w³a¶ciwie 'activi±' naturaln± ![]() po: kiwi 4. pieczenie rogalików z mam±, podjedzone 3 podczas pieczenia[dro¿dzowe z jab³kiem, powid³ami ¶liwkowymi i mas³em orzechowym ![]() po jakim¶ czasie wsunê³am jeszcze 3 sztuki -mniej wiêcej taka wielko¶æ- zdjêcie pogl±dowe ![]() 5. wafel ry¿owy, na nim 3 plastry polêdwicy drobiowej, kilka plastrów mozzarelli, pomidorki koktajlowe, oliwki, ¶wie¿a bazylia kolacja licha, ale by³am kompletnie zas³odzona, tak¿e by³a tylko po to , ¿eby byæ. ![]() ujdzie?
Rozsun±æ suwak, by Zdj±æ skafander cia³a Zapomnieæ Wej¶æ w nowe ¿ycie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-05-03 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Na pro¶bê emelie dodajê swoje dzisiejsze U:
brak podwieczorku ze wzglêdu na niedzielê i d³u¿sze spanie ![]() 1. 2 du¿e kromki ciê¿kiego razowca [tego z folii] z moim tradycyjnym obk³adem: twaróg pó³t³usty, gotowane jab³ko, orzechy brazylijskie i cynamon kilka minut pó¼niej: 2 kiwi 2. saszetka jesiennych musli Lubella z jogurtem naturalnym i przypraw± do piernika 3. ratatouille z makaronem pe³noziarnistym i podsma¿on± piersi± z kurczaka po: kubek mleka modyfikowanego 3,5% dla niemowl±t ![]() ![]() 4. 3 kromki chleba wieloziarnistego: ~z pasztetem drobiowym pieczonym ~z margaryn± i krakowsk± podsuszan± ~z margaryn± i surimi 2 marchewki, herbata rumowa w ci±gu dnia wpad³o trochê orzechów [ró¿nego rodzaju] i paluszków solonych i jak? ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-03 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2098 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
¦niadanie-3 kromki sojowego : 2 z jajkiem i mase³kiem 1 z serkiem topionym 2 ¶niadanie : du¿e danio z migda³ami,¿urawin±,nerkow cami ![]() ![]() 1 kromka sojowego z plasterkiem sera tost+jab³ko Obiad : talerz jarzynowej+talerzyk pieczonych ró¿yczek ziemniaczanych z sosem pomidorowym+2 kromki sojowego Kolacja : 2 kromki sojowego z serkiem tost i mase³kiem 1 l soku pomarañczowego Tymbark 1 l wody i jak dzisiaj ? Zgodnie z waszymi radami staram siê je¶æ orzechy,smarowaæ mas³em,dodawaæ owoce i warzywa. Dzisiaj mia³am straszne parcie na chleb ![]() Edytowane przez PoProstuIzka Czas edycji: 2011-05-03 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Raczkowanie
|
a czemu brak podwieczorku?
#2100 |
Zakorzenienie
|
Niebardzo rozumiem, co chcialas przez to powiedziec. Jesli to ironia, to niezbyt trafiona, bo ja NIE zamierzalam zmieniac swojego jadlospisu w ogole.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.